Niklas Herlin

Lyhyt blogiohje kuntavaaliehdokkaille

Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelusta on poistettu useita blogeja sen jälkeen, kun ehdokkaat saivat numeronsa. Tämä on aiheuttanut ymmärrettävää hämmennystä kirjoittajissa.

Tässä lyhyt tarkennus nyt päätetystä linjasta:

- Jos blogissa ei ole muuta sisältöä kuin se, että kirjoittaja on ehdokkaana ja "numeroni on tämä ja kuntani on tämä", blogi poistetaan. Täällä ei mainosteta.

-Jos profiilikuvassa on ehdokkaan numero, blogi poistetaan. Edelleen, täällä ei mainosteta.

-Ehdokkuuden, puolueen ja kunnan mainitseminen kirjoittajan profiilitekstissä on suorastaan suotavaa; lukijalla on oikeus tietää, että blogaaja kirjoittaa ehdokkaana. Ja sinne profiilitekstiin sopii myös numero.

Vt. vastaavana päätoimittajana pahoittelen sitä, että nämä ohjeet tulivat myöhässä.

Joudun pian poistumaan koneen äärestä, mutta vastaan jatkokysymyksiin, jos niitä on, myöhemmin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Veikko Vitikainen

Suurkiitos Niklas. Nähtävästi Isäntä otti erittäin järkevän kannan agitaattorien eliminoimiseksi!!!!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Puheenvuoron blogisti Lapin PerusÄssä Hemmo Koskiniemi ( ps.) ainakin saa mainostaa koko screenin leveydeltä ehdokasnumeroaan 329 Rovaniemen kaupunginvaltuustoon.
Lienee siis maksettu mainos.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Teemme parhaamme tänäkin viikonloppuna, vaikkette sitä välttämättä usko.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Minä uskon, vaikka se ei ole välttämätöntä.

Matti Jalagin

Voi hyvä helvetti tämän kansanvallan uuden tulemisen kanssa.

Toisaalta; ellei ääntä ja kunnon pulputusta kuulla, niin sitten piru taas irtoaa eikä jälki ole säällistä.

Taiteile nyt sitten näiden kanssa.

Voimia tähän taistoon Miehelle, joka harrastuksensa kustantaa.

Minä en kustantaisi.

Veikko Vitikainen

Minä kustantaisin jos olisi yhtä paljon rahaa ja valtaa kuin ystävällämme Niklaksella. Kiitos joka tapauksessa Niklakselle tästä hienosta foorumista.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka, kysymys on henkilökohtaisista asetuksista ja profiilista ihan kuten Niklas kirjoitti. Eri asia on sitten varsinainen blogiteksti ja siihen liittyvä mainos.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Henkilökohtaiset asetuksesi ovat ns. harmaalla alueella ja uskon ylläpidon niihin puuttuvan, sillä perässä tulevat muutoin kaikki sinua runsaasti vähemmän idearikkaat ja innovaatiokykyiset vaaliehdokkaat.

P.S. Kyseessä ei ole mikään henkilökohtainen ajojahti vaalinumerosi 329 näkyvyyden vuoksi vaan demokratian mukaiset samat pelisääntöjen sovellutukset kaikille blogisteille

Johan Lom

US:n bisneksenhän on tarkoitus perustua mainonnalle. Etkö siis edes suostuisi myymään mainostilaa ehdokkaille? Vai onko tuo "täällä ei mainosteta" niin ehdoton?

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto

Silmät auki. Täällähän on jo jonkin aikaa pyörinyt juuri niitä maksettuja mainoksia.

Veikko Vitikainen

En usko että Niklas on sinun muutaman euron tarpeessa.

Johan Lom

No sittenhän täällä pitäisi jokaisen saada mainostaa ilmaiseksi kaikkea mahdollista. Bisnes on bisnestä, ei kai Bill Gateskään ole juuri sinun Microsoft lisenssimaksusi "tarpeessa".

Veikko Vitikainen

Johanille!!!
Tämä foorumi on Niklaksen hallitsema foorumi, ja monien teidänlaistenne poliittinen agitointi ei mielytä Niklasta eikä suurinta osaa blokkaajia ja kommentoijia. Jos olisin Niklaksen asemassa olisin asettanut poliittisen agitoinnin rajat vieläkin tiukemmiksi, koskien näitä kunnallisvaaleja.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Hienoa Niklas !

Pohdin asiaa tätä asiaa, että ottaako US käyttöön jonkunlaisen karanteenin ehdokkaille (en ole ehdokkaana) ja myös karuselliin vaalien ajaksi valinnoille.

Toinen asia tässä samalla eli US:n uutisten puolueettomuus ja uutisotsikointi. Toimittajan oma näkemys näkyy liian usein uutisotsikosta. Sallinet tälläisen suoran palautteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Seppo-Juhani P., nyt liikut vaarallisilla vesillä.

Itse muistan saaneeni ainakin kaksi kertaa viikkojen bannit koko nettilehdestä ja samalla kaikkien mahdollisten kommenttieni poiston kaikista vanhoista blogikirjoituksista , kun uskalsin arvostella ja epäillä US:n uutisten puolueettomuutta joko sisällössä tai otsikoinnissa.

Nyt olen mukana erittäin matalalla profiililla ja kehun silloin tällöin aiheettomasti US:n toimittajia ja ylläpitoa.

Mellu Luhtanen

No älä muuta viserrä Pekka Toivonen!

Laitanpa tähän sen, mikä minua ottaa näissa banneissa päähän. Olen kirjautunut Puheenvuoroon muutamia vuosia sitten nimelläni, mutta kuvaa en halunnut laittaa. En myöskään halunnut käyttää nettihenkkareita, koska se ei ole pakollista. Kirjautumiseni kommentoijaksi ja bloggaajaksi on hyväksytty US:n oman kirjautumistavan mukaan.

Reilu kuukausi sitten jouduin kummalliseen episodiin erään rouva hälytyskeskuksen kanssa. Riitaan kuului kolmaskin osapuoli, jota ei ole myöskään ko. episodin jälkeen täällä näkynyt. Kirjoituskielto paukahti ilman minkäänlaista ilmoitusta. Pidin sitä ansaittuna itselleni, koska olin riidellyt ko. rouva 112:n kanssa kahden eri ihmisen blogissa ja molemmat olivat joutuneet asiasta huomauttamaan (Tossavainen, Siikala).

Noin kuukauden kuluttua bannista lähetin toimitukselle postia, että pitkäänkö vielä. Ei vastausta. Sitten ilmaantui kaikkien kanssa riitaa haastanut rouva 112 takaisin bloggaamaan ja kommentoimaan ehkä hivenen jäähtyneempänä versiona. Postasin jälleen toimitukselle ja kysyin, pitkäänkö tätä bannia vielä kestää. Ei vastausta.

Päätin lopulta koettaa kirjautua FB-profiilin kautta. Se on lempinimelläni. Kukaan ei ollut kiinnostunut millä nimellä kirjauduin ja tässä sitä nyt ollaan: Varsinainen blogini ja kommentointi nimelläni ovat kuitenkin saavuttamattomissani. Mutta onko tällä foorumilla näin ollen mitään merkitystä enää edes roikkua? - minä en ollut täällä kiristämässä kaikkien hermoja repeämäisilleen, mutta sellainen ihminen täällä nyt kuitenkin toimituksen mielestä on toivottavampi bloggaaja ja kommentoija.

Minulla on ollut täällä ihan mukavaa muutaman vuoden ja joitain ystäviäkin olen onnistunut hankkimaan sinä aikana. Heidän kanssaan olen nauranut, ihmetellyt ja heittänyt kärrynpyörää :D. Kiitos hyvistä hetkistä kanssanne. Oli tavattoman vapauttavaa huomata, että foorumi, jonka ylläpidon mielestä olen tarpeeton henkilö, voikin itseasiassa olla tarpeeton minulle ...

Terv. Mervi - Mellu - Luhtanen

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tuo karusellipointti on mielenkiintoinen. Kyseessä ovat kuitenkin kunnallisvaalit. Eräs Turun lastensuojelun kustannuksia hämmästelevä blogi nimittäin nousi tuonne, mutta onko sillä riittävästi sanomaa valtakunnallisesti? Paitsi tietysti siten, että Turku toimikoon varoittavana esimerkkinä. :D Vaan olihan siinä blogissa muutakin juttua jopa ihan yleisellä tasolla.

Tasapuolisuuden nimissä US on kuitenkin varmaan kovassa tulituksessa, teki lehti mitä tahansa. Jos vaaka kellistyy liiaksi johonkin suuntaan niin lopputulos on toisiaan keskenään kehuva yhteisö, jossa "paitsioon jääneet" (tai niin kokevat) nostavat kytkintä. Se ei liene kenenkään etu? Luen paljonkin muiden puoluejäsenten kirjoituksia. Suosittelenkin niitä.

Koitetaan pärjätä, eikö vain?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Tasapuolisuuden nimissä US on kuitenkin varmaan kovassa tulituksessa, teki lehti mitä tahansa. "

Tuo on totta, mutta kun etukäteen toimitus kertoo noudatettavan linjan, niin silloin asia on selvempi. Tälläinen meikäläinen kokeneempi jermu (ollut tekemisissä monien puolueiden kanssa) voi sanoa palautetta ihan kaikkien kuullen.

Nyt ollaan uudessa tilanteessa, että US tarjoaa ilmaista mainostilaa muutoinkin
blogien muodossa, vaikka em. rajoitukset Niklas tuossa ilmoittikin.Ehdokas voi mainostaa blogiosoitettaan puolueensa yhteisessä mainoksessa, jolloin US on joutunut välikädeksi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ehdokkailla pitäisi itselläänkin kellot soida, kun numeronsa tuo esille tällaisessa yhteydessä.

Poliitikot, ja varsinkin persut ovat mainostaneet itseään tekstimuodossa jo ainakin vuoden.

Se on eri asia, ja ilmeisesti hyväksyttävää, mutta ehdokasnumeron mainostaminen olisi ikäänkuin palvelua, josta olisi saatava maksu.

Kai se jollain tavalla on hinnoiteltukin, kuten muissakin postilaakosta kolahtavissa lehdissä tuo mainostaminen.

Kyllä se vaan niin on, että me jotka emmem ehdokkaita ole, olemme jotenkin reilumpia mielipiteen esittäjiä, josta varsinainen sisältö tähänkin foorumiin tulee. Khöröhöm...

Joo, eräällä tavalla sitoutumattomia juu....

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En ole numeroani kertonut, ennenkuin nyt kun tuli suotava kehotus minne se laitetaan. Kuva ei ole muuttunut, numero ei ole vilissyt ainoassakaan tekstissä.

Arvelin nimittäin näin käyvän, kun niitä mitä mielikuvituksellisempia gematrisia blogeja alkoi tulla ilman sen suurempaa sanomaa.

Hyvä näin.

Niin, ja olen muuten varsinkin persu. :P

Matti Jalagin

Ja varsinkin Ne.

Kyllä tämä Markku on taas oikeassa eli kaikki politiikkaan liittyvä pupina tulisi saada ennalta rahastettavaksi ja mieluummin ainakin luvanvaraiseksi.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Mielenkiintoista!

Tämä blogipalvelu avattiin neljä vuotta sitten -nimenoman kunnallisvaaliehdokkaille (ei muille) ja siitä sai suuren suosion ja noston.

Nyt kun on saanut kunnallisvaaliehdokkailta näin hyvän startin, otetaankin kerman ja suosion -ja nyt ilmeisesti toivottaisiin että ehdokkaat pysyisivät kaukana -ainakin viittamasta liikaa ei-toivotuihin puolueisiin.

Mielenkiintoista!

Veikko Vitikainen

Hyvin mielenkiintoista!!!
Epäilen vahvasti että tämä foorumi ei ole perustettu pelkästään kunnallisvaaliehdokkaille. No, senhän tietää vain Niklas. Eli jos haluat oikean vastauksen niin sen saat Niklakselta.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Takaajatuksia on tietysti voinut olla jo silloin, mutta juuri näin se oli -silloin 2008. Tunnustaako Niklas? Vaalien jälkeen avattiin sitten kaikille.....Ihan ehdokkaita kehotettiin osallistumaan uudelle ehdokasblogialustalle....!

Veikko Vitikainen

RBK, jos tietosi ei perustu fagtoihin, niin älä ota edes kantaa.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Mistä Veikko on saanut päähänsä etten perustaisi väittäämäni faktoihin??

Matti Jalagin
Veikko Vitikainen

Jalaginille!
Voi taskumatti sentään. Enhän minä ole vastuussa sinun hekisestä köyhyydestasi. Jos sinulla joskus olisi kansan kielellä sanottavaa, niin miksi sinun pitää aina kirjoitella hebrean kielellä, koska suurin osa näillä sivuilla ei ymmärrä hebreaa. Kirjoita joskus edes Suomen kielellä.

Veikko Vitikainen

Matilla on aina Matti kukkarossa myöskin henkisesti.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Täällä ei mainosteta" on aika kummallinen peruste, kun samaan aikaan kuitenkin tehdään tiettäväksi, että "lukijoilla on oikeus tietää, että bloggaaja kirjoittaa ehdokkaana". Mitä täällä saa mainostaa ja mitä ei? Entä _miten_ täällä saa mainostaa? Ymmärsin kyllä nuo ohjeet numeroa koskien, mutta mitenkäs on esimerkiksi vaalikeskusteluista ilmoittamisen tai kertomisen kanssa? Onko luvallista kirjoittaa bloggaus, jossa ehdokas selostaa vaaliteemojaan, mainitsee numeronsa ja ilmoittaa vaikkapa jostain paneelista?

Onko esimerkiksi tämä lyhyt kirjoitus poliittista mainontaa vai ei? Korostettakoon siis nyt, että minä pidin tuota kirjoitusta verraten informatiivisena, vaikkei siinä juuri mitään pituutta ollut. Olen tottunut suhtautumaan tähän palveluun siten, että täältä voi lukea tuollaisiakin paikallisten poliitikkojen laittamia pikku-uutisia.

Mutta nyt linjana on "täällä ei mainosteta"? Saman tien voisi sitten julistaa täydellisen vaalirauhan. Tulin itsekin suostuneeksi kunnallisvaaliehdokkaaksi; en tosin pahemmin kerkiä käymään juuri mitään vaalikampanjaa -- enkä ole järin motivoitunut muutenkaan, suostuin kun ihmiset aikansa kärttivät. Mutta tuumasin, että kaipa tänne nyt voisi jotakin blogiinsa kirjoitella äänestäjien kuluttajansuojan vuoksi, koska jotkut ovat sähköpostissa kyselleet että mitä nyt sitten ajattelin siellä vaaleissa ajaa.

Koska palvelun käytännöt menivät juuri uusiksi eikä niissä oikein ole mitään tolkkua, en sitten tiedä pitäisikö ainakin vaalien ajan kirjoittaa jonnekin muualle.

Matti Jalagin

Jussi hyvä.

Älä anna periksi vaan keskity siihen, minkä parhaiten osaat eli politiikan irvaamiseen.

Sillä on oikeasti tämän maan kannalta merkitystä eikä tätä aviisia kannata kyllä mahdollisuuden luomisen puutteesta syyttää millään tavoin.

Minä kiillotan kaljuani viikottain Herra Herlinille siitä, että ylipäätään viitsii tätä kansan kanavaa ylläpitää ja ruikutusta kuunnella.

Toistan tässä aiemmin mainitsemani; minä en kuuntelisi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

En oikein ymmärrä tätä kiihkoa mitä joissakin kommenteissa on. Minusta asia on nyt selvä. Niklas teki linjanvedon joka selkeytti aiemmin hivenen epäsevän tilanteen. Hyvä niin.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kiitos vinkistä:

"-Ehdokkuuden, puolueen ja kunnan mainitseminen kirjoittajan profiilitekstissä on suorastaan suotavaa; lukijalla on oikeus tietää, että blogaaja kirjoittaa ehdokkaana. Ja sinne profiilitekstiin sopii myös numero."

Lisäsin/täydensin.

Kalle Kuusivuori

Minä en ole numero, olen ihminen. Harmi että toiset ihmiset haluavat olla numeroita. Mutta se kuuluu systeemiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos eksyt Kelaan, ensimmäinen kysymys on: "Mikä on sotu-numeronne?" :-))

Veikko Vitikainen

Onko siinä jotakin sinun ymmärryksesi mukaan virkailija tehnyt virheen.
Jos Seppo menee sossuun tai kelaan, niin aiotko olla ilmoittamatta sos-tunnustasi??.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Kun on nolla , on hyvä olla."

Itsemurhan vuonna 1960 tehneen näyttelijä Masa Niemen eli Pätkän jäähyväisviesti.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sanatarkasti taisi mennä näin: "Hyvä on olla, kun on nolla. Hyvästi. -T. Masa".

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän akv kuva
Alpi Virtanen

Miksi Kuvasta ei saisi numero ilmetä? Se on kuitenkin huomattavasti selkeämpää, kuin "profiilissa" jota aika harva lukee? Sen ymmärrän, että blogi-kirjoituksista vaaditaan myös sisältöä ja itsekin pyrin kirjoittamaan vain sisällöllisiä Tekstejä.

Pyydän saada sähköpostiini alpi.virtanen@gmail.com ohjeet mitä nykyisessä kuvassani tulee korjata, jos teidän mielestänne tulee. KOrjaan sitten mielelläni. Jatkuva lukijoiden kehoittaminen esim. facebookiinkaan tekstien lopussa, kun ei kuulosta kovin mielekkäältä. Ymmärtänette mitä tarkoitan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vaikutat vangilta numerotietoinesi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mikä Toivosta ja Vitikaista vaivaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko Tyry jo sitten saanut diagnoosin ?

Veikko Vitikainen

Tyry ei tarvitse diagnoosia, näissä asioissa diagnoosi riippuu siitä kuka on älykkäin. Ja hra Tyry ei ilmeisesti ole läpäissyt älykkystestiä edes Intissä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Toivonen ja Vitikainen ovat oikeassa, niinkuin viisaat yleensä ovat.

Olin todellakin kranaatiheitinkomppaniani huonoin sotilas välttävä- arvosanalla.

Sotilasarvoni on alhaisin, jota armeijassa voi kantaa, eli typötyhjä kauluslaatta.

Nykyisin keskustelen täällä tasaveroisesti puolustusvoimiin liittyvistä asioista everstiluutnannttien, Viron armeijan avustajan, ja sotilasasioihin perehtyneiden kansanedustajien kanssa.

On siellä joukossa vääpeli, sekä yksi kersantti.

Tulkaa tekin Toivonen ja Vitikainen aiheen piiriin joskus mukaan.
Katsotaan sitten millaisia diagnooseja jaetaan juu nääs...

Veikko Vitikainen

Tyrynä ottaisin mitä pikimmin ammattiauttajaan yhteyttä. Niinkuin aikoinaan Savossa oli tapana sanoa: Huumori ei pesi tiukkaan kudottujen pipojen alla.
Kysyisinkin kaikilta: kuka on tuottanut kehä kolmosen sisäpuolelta sellaista huumoria jolle koko kansa olisi nauranut??? Ei kukaan. Kaikki huumori on enimmäkseen peräisin Savosta.

Matti Jalagin

Jaa on kaikki huunmori Savosta kotoisin?

Heh-hee-eeeh.

Itseironiakin on siellä ilmeisesti keksitty ja kukkii päivittäin.

Herra Vitukainen savon insinöörinä on malliesimerkki itsetuntoa täynnä olevasta suomalaisesta miehestä, joka tietää itse, missä seisoo.

Jouni Haimi

Niinpä ohjeet on tullu ja pulinat pois...

Mutta eihä tässä nyt vaan ole se takana että tulpataan yksi reikäsen takia että saisi sitten maksullisia mainoksia ja rahaa taloon...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Kiitos kaikille yhdessä ja erikseen. Toimitukselle ja teille sisällöntuottajille tämä on vähän veitsen terällä kävelyä vaaleihin saakka.

Kuntavaalimainontaa ei ole kielletty. Lisätietoja antaa Pirkko Virtanen (at uusisuomi.fi).

Olen puhunut tänään Teppo Ovaskaisen ja Jarmo Koposen kanssa. Vuoden 2008 kuntavaalien käytännöt olivat vuoden 2008 kuntavaalien käytäntöjä, joita ei nyt käytetä (joku vanha videonpätkä, jossa Markku Huusko puhui kuntavaaliehdokkaille toki löytyi).

Kirjoittamani ohjeet ovat nyt käytössä. Valta on meillä. En ole siitä edes pahoillani. Kaikkien blogaajien, ehdokkaiden ja muiden, on käytettävä omaa järkeään.

Ristiriitaisia sääntöjä pyrimme välttämään. Siksi kirjoitin kovin lyhyesti.Tarkennamme tarpeen mukaan.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Pelisäännöt on nyt kohdallaan,jos mikä täällä on ollut tympeää on nuo "nimi ja numero"-blogit,ilman mitään sanomaa tai sisältöä. Asiattomiksi blogeiksi pitäisi katsoa myös kirjoitukset joissa on listattu kymmenen virhettä mutta ei ainuttakaan ratkaisua! mutta kaikkiaan,tätä Puheenvuoroa kun selailee niin väkisin tulee mieleen,oletko aivokuollut vai masokisti? no,toisaalta onhan se hyvä että jokaiselle suodaan puheenvuoro

Veikko Vitikainen

Suomalainen kansa on ilmeisesti äärettömän tyhmää. Jos Niklas antaisi luvan piilotettuun poliittiseen numero ja tekstikeinotteluun poliittiseen tarkoitukseen, niin on luvassa taas uusi vaalisirkus. Jos olisin Niklas niin sulkisin koko foorumin kunnallisvaaleihin asti.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Kansasta on jokin osa hyvinkin äärettömän tyhmää,osin se osuus jakaantuu poliittisesti hyvinkin tasaväkisesti,mutta kyllä vatipäisyyden keskittymäkin on selkeästi havaittavissa. Jos olisin Niklas niin ehdottomasti en sulkisi Puheenvuoroa,jokainen täällä roikkuva "hemmo" on pois kentältä oikeaa vaalityötä tekemästä ja siten harhauttamasta kansaa katteettomilla lupauksillaan.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Hyvä kertoa nyt jälkeenpäin tämäkin.

Minun uusin teksti katosi siitä huolimatta, vaikka siitä oli siistitty kaikki ehdokasnumeroihin liittyvä. Mutta tämä tällä kertaa selvä.

Voihan *******

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jos sivuston säännöissä kerrotaan, että blogeissa mainostaminen ei ole sallittua niin eikö sen pitäisi olla ihan päivän selvää, ettei vaalimainoksiaan sallita.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Me historioitsijat yleensä nostamme esiin historian, nykyisyyden sekä tulevaisuuden linkit. Ei ole läheskään aina viisasta kokonaan unohtaa menestystarinansa juuret ja historia, sillä se voi pahemmmissa tapauksessa olla lopun alku.

Veikko Vitikainen

Historioitsien sarkaa on mielestäni menneisyys, ei missään tapauksessa tulevaisuus. Menneen historian opeista voi ihmiskunta aina olla ylpeä, koska kaikki ihmiskunnan sivistys perustuu ihmiskunnan jatkumoon, jossa tieto siirtyy vääjäämättä sukupolvelta toiselle. Nyt ihmiskunnan olemassaolo on uhattuna. Liian paljon maailman kohtaloihin vaikuttavia ihmisiä istuu pehmustetuissa tuoleissa ymmärtämättä minkälaisia päätöksiä he tekevät. Kaikkein suurin uhka tällä hetkellä on Iranin ydinasekehittely.
Tämä väite perustuu siihen, että muslimit ovat aina valmiita tekemään itsemurhapommi-iskuja seurauksista huolimatta, koskien myöskin ydinaseita. Olen sitä mieltä, että Israelin olisi tehtävä isku Iraniin ennen kuin se on myöhäistä.

James Hirvisaari

N-I-U-H-O-T-U-S-T-A.

Alun perin tämä homma lähti käyntiin sillä, että meitä kuntavaaliehdokkaita ja poliitikkoja pyydettiin ja suorastaan rukoiltiin tulemaan tänne bloggaamaan ja tekemään blogipalvelua tunnetuksi ja tietenkin ihan ilmaiseksi. Ja toimintaperiaatteiden mainostettiin olevan erittäin vapaamuotoiset.

Toki Herlin tekee omallaan ihan mitä tahtoo, koska rahalla on valta. Ja omistusta on ilman muuta kunnioitettava.

Mutta pilallehan tämä on mennyt jo muutenkin monessa suhteessa, ja nimenomaan toimituspolitiikan takia. Toivon vaihtoehtoja, sillä tämä on ollut maan paras blogipalvelu kaikesta pöllöydestään huolimatta.

Tekniikan Joonakselle täydet pinnat, hän osaa hommansa eikä pipo kiristä.

_ _ _

VAALIVIDEO: Asikkalassa ja Lieksassa vaalilippuun kirjoitetaan numero:
http://www.youtube.com/watch?v=4gmZPrmEUQc

Käykääpä katsomassa, kuka siellä Lieksassa onkaan ehdolla samalla numerolla!

James Hirvisaari

MAINOS: Huomatkaapa, mitä lehteä juontaja Mikko Kivinen lukee videolinkin alussa.

:)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kuka lie Lieksan ehdokas, mutta sillä on kuulemani mukaan ihan älyttömän kaunis ja älykäs tytär.

James Hirvisaari

No sehän on aivan vastaansanomattoman varmaa. :)

Tässäpä vielä kyseisen vaalibiisin sanat:

"Parketille painuin tukka putkella,
kaula-aukon mahtavana mä näin.
Oli kurpitsaa ja melonia tarjolla,
Pukki-baariin asumaan mä jäin.
Se on KUUSI-NOLLA - 60 - se on!
KUUSI-NOLLA - 60 - se on!
Mulla sekoo polla mutta on niin hyvä olla,
mullon elämässä draivia!"

:D

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Niklas. Hienosti toimit, että poistatat blogeja, joissa mainostetaan vain omaa agendaansa. Osa niistä ovat ärsyttäviä ja osa ovat vähän mielenkiintoista mutta eivät tarpeeksi.

Uudella Suomella on omat osionsa: Puheenvuoro ja Vapaavuoro.
Olisiko mitenkään mahdollista rakentaa osio nimeltä Vaalit? Sisältää eduskunta- ja kunnallisvaalit?

Näin sitten voimme nauttia blogistien kirjoituksia ilman pelkoa, että joku alkaa mainostaa?

Janne Suuronen ensimmäisenä kommentoi juuri sitä, että ohje ensin sitten vasta poistot. Hyvä, että myönsitte mokanneenne. Minun ehdotukseni lienee täysin toteutuskelpoinen?

EDIT: Meinaan sitä, että on jo liian myöhäistä alkaa poistelemaan vaan rakentakaa uusi oma osio Vaalit, niin sillä pääsette helpolla, ettei tule niin paljon valituksia.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ei mikään huono idea, mutta yhtä uutta ja hyvää osiota ei yhdessä eikä kahdessa viikossa rakenneta. Kuntavaaleihin mennään näillä asetuksilla ja toimituksen ja blogaajien fiksulla yhteistyöllä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Hienot linjavedot. Minusta ehdokasnumron voi sivumennen mainita yksittäisen blogikirjoituksen lopuksi tai ohimennen kommenteissa. Olkaa kilttejä ja poistakaa johdonmukaisesti kaikki ylimääräiset ja huomionhakuiset "vaalimainokset" - ne ovat koko keskustelun syöpä. Me (valtaosa) olemme täällä keskustelemassa ajankohtaisista asioista.

- J. J. M. M.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Onko ihan pakko mainostaa ehdokkuuttaan?

Minulle ainakaan ehdokkuus ei ole kirjoittamisen motivoija - kirjoittaisin joka tapauksessa, samoista aiheista kuin nytkin kirjoitan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset