Niklas Herlin

Ei nimiä tähän blogiin!

Tässä blogimerkinnässä ei mainita yhtäkään päällikkötoimittajaa nimeltä. Tämä siksi, että haluan suojella itseäni. En esimerkiksi esimiestason toimittajien omaisia.

Kaksi suomalaista joutui panttivangeiksi Jemenissä. Heidän nimensä oli lukuisten tiedotusvälineiden tiedossa. Suomalaiset tiedotusvälineet eivät julkaisseet siepattujen nimiä. Jopa ulkoministeri (en julkaise tässä hänen nimeään) on kiitellyt suomalaisia tiedotusvälineitä siitä, ettei nimiä julkistettu, vaikka ne tiedettiin.

Kohta parin päivän ajan suomalaisten tiedotusvälineiden edustajat ovat jeesustelleet (hups, taisin mainita itsensä vapahtajan nimen!) etevymmyydellään siitä, ettei nimiä ja/tai kuvia panttivangeista julkaistu. Mutta kyllä jeesustelullakin (anteeksi Jeesus, toisen kerran mainitsin nimesi, anna armoa) pitäisi olla rajansa.

Esimiestason toimittajat ovat kommenteissaan maininneet, että kaapattujen henkilötietoja ei julkaistu, koska omaiset olivat näin pyytäneet. Höpsöä puhuvat.

Lukijaboikotit ja massiiviset tilaajamenetykset ovat tulleet tiedonvälityksen arkeen. Jo hamalla 1990-luvulla suomalaisen painetun median edustajat saivat seurata läheltä, mihin väärät toimenpiteet voivat johtaa. Ruotsalainen iltapäivälehti Expressen teki niin rankan maahanmuuttajavastaisen numeron, että sen levikki romahti. Kun 2010-luvun Suomessa ulkomaalaisuusvastaisuus myy, suomalaiset tiedotusvälineet ovat toki mukana rintamassa. Joidenkin kannattaa ihan levikin takia lähteä ulkomaalaisvastaiseen rintamaan. Omaisista välittämättä.

Suomalainen media ei julkaissut Jemenissä siepattujen suomalaisten nimiä siksi, että nimien julkaisemisesta olisi saattanut olla medialle enemmän haittaa kuin hyötyä. Romahtavien levikkien aikana riskiä ei kannata ottaa. Kaapattujen suomalaisten nimiä ei julkaistu siksi, että tiedotusvälineillä ei ollut varaa julkaista niitä. Siis siksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (94 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voisi sitä lehdistö kuunnella asianosaisia, myös silloin, kun levikki on nousussa. Ihmisten nimillä ei ollut merkitystä, kun yksikään ei niitä maininnut. Kärsikö sananvapaus? Ei minusta.

Tuomas Taivasaho

Ihan niinkuin Niklas sanoo, nimiä ei julkaistu kun halut puuttui. Syyt saa jokainen sepittää itse. Toimittajilla ei muutenkaan ole sananvapautta palkkaa ansaitessaan.

Sen sijaan moni lehdentilaaja voi perustellusti olla sitä mieltä, että maksaa lehdelle tiedon virtaamisesta eikä patoamisesta.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Oikeassa olet ja niin on Niklaskin. Aina valitaan uutiset sen mukaan mikä myy. On se kuulkaa kenellä hyvänsä siepatulla journalistillakin ihan varmasti aika holotna olo, perheistään puhumattakaan, kun tietää että tästä ei liikoja kirjoitella edes siellä kotimaassa.
Journalistien tappaminen ja siepatuiksi tulemisen yleistyminen on kyllä kaikin tavoin ihan hirveä tilanne. Eipä silti että lehdet kirjoittaisivat muuta kuin omaa propagandaansa, mutta silti on äärettömän vakavaa tuo että pitää henkensä kaupalla journalistien tehdä työtä.
Tänään he, ketkä seuraavaksi? Poliitikot, ministerit?

Näitä journalistiuhreja on ollut niin paljon yhä lisääntyvässä määrin, että milloin oikein herätään huomaamaan heidän merkityksensä uutisoinnin kannalta? Koko sivilisaatio on menossa siihen suuntaan että kukaan ei kohauta olkapäitäänkään siihen miten ihmisille ympärillään käy. Ollaan niin turtuneita kaikkeen, että ei jakseta ajatella yksittäisiä henkilöitä, systeemejä ja ideologioita vain. Halloota, ollankos me enää edes ihmisiä?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Onko ihmisen toiminnan perimmäinen tarkoitus tehdä rahaa ja täyttää maa?

Matias Härkönen

Tulee mieleeni seiskaa vastaan järjestetty boikotti kun julkaisivat lordin kuvat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämä kaappaushan antaa nyt vielä nimettömälle väitöskirjalle aivan uuden näkökulman.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Köh, kun oikein mielikuvitusta käyttää, saattaa nähdä rivien välissä AA:n miedon vihjaisun, että kyse voisi olla noottikriisiin verrattava tilaus, joka salli tutkijan pääsyn lähelle ns. uutta näkökulmaa eli primäärilähteille ;-)
"Kloka kameler går till källorna", sanoo Riksarkivet'in T-paita...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Oliko sittenkin harkittu teko joutua kaappaajien käsiin, mutta meni hiukan överiksi. Saattaa syntyä todella kokemuspohjainen väitöskirja ja myös romaani ja ties mitä vielä? Tällainenhan kiinnostaa ja myy, eikö vaan? Hyllyssäni on kirja Kokemuksen tutkiminen: merkitys-tulkinta-ymmärtäminen. Siitähän taitaa olla kyse? Kaikkinainen salassapito nostaa julkaisun odotusarvoa.

Jouni Haimi

No mutta herra nimetön pääosakas.voidaan se selitää noikin kuten sanoit muttavoidaan myös nyt kiittää kerran sitäkin ettei media sotkenut asioita julkaisemalla tietoja jotka olisivat haitanneet tuon kaapauksen uhrin asemaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minusta puolustusministerin nyt antamat lausunnot lähtöluvan estämisistä ovat aivan turhia nyt kun se kaikki on jälkiviisautta tai ei edes sitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

" Kun 2010-luvun Suomessa ulkomaalaisuusvastaisuus myy, suomalaiset tiedotusvälineet ovat toki mukana rintamassa. Joidenkin kannattaa ihan levikin takia lähteä ulkomaalaisvastaiseen rintamaan".
Mitenkä minulla on mutu että ulkomaalaisvastaisuus on jo kaluttu luu. Uuden Suomen blogeissakin kuhisee entistä vähemmän juuri sen aiheen ympärillä.
Sanokaa jos olen väärässä.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Minua taas kiinnostaisi tietää tarkalleen mikä tai mitkä kotimaiset tiedotusvälineet kaimani mielestä ovat ulkomaalaisvastaisia?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ei nimiä tänne, noudatan omaa pyyntöäni.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos hommasta olisi ollut taloudellista hyötyä vähänkin pidemmällä tähtäimellä, nimet olisi satavarmasti julkaistu, samoin koko elämäkerrat, entiset tyttö- ja poikaystävät, kummit ja kaimat, vanhukset ja lapset, synnit ja ansiot.

Herlin on oikeassa: median "moraalissa" oli jälleen kerran kyse rahasta ja pelkästään rahasta.

Olennaista on se, mitä tapahtuu tästä eteenpäin. Media tuskin jättää riekkumatta ja rääpimättä näin mehukasta stooria. Yksi aloittaa ja tekee likaisen työn, muut "lainailevat" tuota ensimmäistä ja pitävät kätensä puhtaina vaikka rääpiminen tulee ulottumaan median laidasta laitaan.

Ja tällä kertaa saadaan lisäkkeeksi persukortti: voidaan valittaa, kuinka paljon kaikki maksoi ja kuka maksaa, paheksutaan sitä että olis pitänyt pariskunnan vaan pysyä kotimaan kamaralla, niin ei olis tuhlattu veronmaksajan rahoja...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Minut on joskus onnistuttu osoittamaan hyväuskoiseksi, mutta tällä kertaa luotan viestimiin. Antti (nimi muutettu) ja Liisa (nimi muutettu) Kanerva (nimi muutettu) ovat senkaltaisia ammattilaisia, että meikäläisillä oli sekä ministeriön että median piirissä syytä varjella heidän identiteettiään.

Antti (nimi edelleen muutettu) on upseerismies ja sotilaskysymysten asiantuntija, ja Liisa (nimi se vain pysyy muutettuna) työskentelee öljynjalostuksen parissa korkealla tasolla. Jos nämä faktat eivät ennestään olleet sieppaajien tiedossa, olisi ollut aikamoinen moka möläyttää ne suomalaislehdistössä koko maailmalle. Vapautuksen hintalappuun olisi helposti ilmestynyt yksi nolla perään!

Nimien tai nimettömyyden sijasta tiedotusvälineet keskittykööt selvittämään, mitkä olivat Kanervan (nimenmuutos voimassa) pariskunnan vapauttamisen ehdot. Keneltä ja minkä verran sieppaajat saivat vastinetta?

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Suomalaisen median päätös olla julkaisematta siepattujen nimiä on periaatteessa hyväksyttävää, jos se hyödytti asian ratkeamista, taikka jopa pelasti siepattujen hengen (mitä en usko).

Muutamaa asiaa pitää kuitenkin ihmetellä:

- Itävaltalaisen siepatun henkilöllisyys paljastettiin kesken vapautusprosessin, eikä siitä näyttänyt koituvan mitään haittaa.

- Julkistettujen tietojen mukaan Atte Kaleva oli kertonut julkisesti Sanaan kielikoulussa sotilastaustastaan ja väitöskirjansa aiheesta.

- Kaleva oli Jemenissä vastoin työnantajansa, ulkoministeriön ja poliisihallinnon nimenomaista kieltoa.

Toimimalla vastoin erikseen anettuja ohjeita Kalevat aiheuttivat huomattavat kustannukset (ainakin yli puoli miljoonaa euroa), jotka lankeavat yhteiskunnan maksettaviksi.

Tapaus ei ole vielä alkuunkaan loppuun käsitelty. Lähiaikoina Kalevat ilmestyvät julkisuuteen kertoilemaan kokemuksiaa ja media saa kestoaiheen, jota jauhetaan viikkoja, ellei kuukausia kyllästymiseen saakka.

Jouni Haimi

Manninen:

ensinäkin paljonko sinä maksat yhteikunalle ja oletko tuon kulun väärtti?

on totta tuo että tuo pariskunta pelasi tuon matkan osalta riskillä joka tällä kertaa lauksesi tuoksi kkaapauksesksi.Mutta eikös viraanomaiset ole sitä varten että he auttavat suomalaisia kun ne tarvivat apua.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Haimi

Minä maksan säädetyt verot, palkkiot ja toimitusmaksut sekä ulkomaanmatkani.

Entä sinä?

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #17

Samoin manninen veroja menee(ehkä liikaakin)

Mutta kysymyys kuului Manninen oletko sinä sen arvoinen mikäsinuun menee muiden maksamia verorahoja?

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen Vastaus kommenttiin #18

Mitäs luulet?

Mieti vastausta tarkkaan, sillä väärä vastaus voi aiheuttaa tukkoista oloa nenussa!

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #22
Marko Gylén

"Toimimalla vastoin erikseen anettuja ohjeita Kalevat aiheuttivat huomattavat kustannukset (ainakin yli puoli miljoonaa euroa), jotka lankeavat yhteiskunnan maksettaviksi."

Minusta noiden kustannusten aiheuttajat ovat yksinkertaisesti kyseiset kaappaajat. Ja toisaalta, monet muutkin ihmiset tekevät vastoin monia viranomais-, turvallisuus- ja terveyssuosituksia ja aiheuttavat yhteiskunnalle kustannuksia. Usein tämä tapahtuu vieläpä ilman mitään odotusta yhteiskunnalle koituvasta hyödystä (esim. elämäntapavalinnat, harrastukset), mutta tässä tapauksessa tutkija pyrki tutkimaan aihetta, josta voi olla jotain hyötyä odotettavissa, ainakin välillisesti (vaikkei yksittäinen tutkimus maailmaa pysty muuttamaan, se kuitenkin osallistuu aina laajempaan keskusteluun, ja mm. terrorismin paremmasta ymmärtämisestä saattaa olla hyötyä länsimaissa).

Mitä tulee siihen, miten paljon itse kuhunkin haaskataan verorahoja, ja onko itse kukin yhteiskunnalle lopulta kannattava, niin verorahojahan meihin upotetaan valtavasti koko infrastruktuurin voimalla jo ennen syntymäämme, lääkärien koulutuksesta aina tieverkon ylläpitoon ja lainsäätämisen kustannuksista päiväkoteihin, jotka vapauttavat vanhemmat tuottavaan työhön. Keskimäärin tämä sijoitus kannattaa, sillä kansantalous kasvaa.

Jouni Haimi

Niin siis nuo ehdot tuosta vapautuksesta niin...On esitetty sekä viralinen väite että suomi eiole eikä maksa kaappaajille. Mutta on myös jemeniläis lähteitä jotka sanovat ettärahaa on liikunut tuossa vvapautuksessa eli miten tämä nyt on.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

JOS lunnaat on maksettu, siitä ei kannata inahtaakaan. VALTIO ja ULKOMINISTERIÖ toimivat niin kuin pitikin. Hyvä myös, etteivät tiedotusvälineet julkaisseet nimiä. Mutta jos tuossa asiassa toimitusten on pakko kehua itseään hyvästä käytöksestä, syynä on se, että toimimituksissa on JOSTAIN SYYSTÄ HUONO OMATUNTO. Johonkin omaisten tunteisiin vetoaminen on vain osoitus siitä.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Niklas Herlin

Jos uutissulku oli viranomaisten määräys, tuli siitä tieto varmasti sinullekin?
Onko suomalainen media niin yksituumainen, että se pystyy tällaiseen uutissulkuun ilman viranomaismääräystä?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #15

En saanut mitään ohjeistusta, enkä tiennyt nimiä. Mutta enpä ole töissä US:n toimituksessa. Nimien selvittäminen sinänsä tuskin olisi ollut kovin vaivalloista edes entiselle toimittajalle.

Jos joku on surkea, se on toimittaja, joka kertoo asiakkaalle, että "tiesin, mutten kertonut". Sellaisia tilanteita tulee eteen, muttei niillä pidä eikä saa nostaa itseään jalustalle.

Pentti Juhani Järvinen Vastaus kommenttiin #19

Yleensä se on kustantaja, joka tietää tai oppii ja päättää, ettei julkaista. Kuuluin esimerkki Suomessa oli muuten maan presidentin ja muutaman muun "valtiomiestason" pomon juoppoilu, ajoittainen siitä johtunut kyvytttömyys, jopa tajuttomuus, mitä ei julkaistu.

Tuokin tilanne tulisi muuten tutkia hiukan lähemmin. Olivatko päätökset todella viisaita, tarpeen? Ne kun olivat myös ennakkotapaus.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Puoli miljoonaa ja rapiat päälle väitöskirjan edestä on pikkuinen summa verrattuna € 700 000 toisesta kokemisen julkaisusta poliittisille päättäjille. Kumpi kokemusmaailma tuo arvokkaampaa tietoa ja mihin tarkoituksiin?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Huomo omatunto tulee siitä, että vahvistettiin asioiden kertomatta jättäminen.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Tietoa tapahtumien todellisesta kulusta on tippunut kovin valikoiden. Ulkoministeriö on hyvin varovainen. Ei pidä unohtaa, että Jemenissä on vielä koko joukko panttivankeja näiden vapautettujen lisäksi. Heidän turvallisuuttaan ei ole syytä uhata. Se on hyvin tärkeä näkökohta.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Jeah. Hyvä. Mutta ei tämä toimitusten sinänsä tarpeellinen vaikeneminen omaisiin liity, ihan muihin asioihin. Levikkiin esimerkiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uskon tuohon. Kansa tiputtaa petturimedian. Olen nimittäin viimeaikoina itse tiputtanut yhden lehden silkkaa loukkaantumistani.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Voisikohan tärkein syy olla, että jollekin epämääräiselle pyssymiespoppoolle, jonka tavoitteista ei ole mitään tietoa, ei välttämättä ole syytä kertoa, että heillä on hallussaan länsimainen sotilas? Ei hän tietysti amerikkalainen ole, mutta ehkä pyssymiehet eivät olisi niin tarkkoja kansallisuuksista.

Jouni Haimi

Hei Jos uskoo median huonoon omaantuntoon niin samalla uskoo myös helinä keijuun tai joulupukkiin.

Jouni Haimi

Hei niklas:

Mihin perustuu tuo käsitys että levikit olisivat laskeneet jos nimet olivat tulleet julkijossain mediassa? Se mitä kävi tuolle mainitsemallesi expressenille ei tässä tapauksessa ole verrannollinen tähän tapaukseen.Kun mnyt median tapaa ttoimia on seurannut on paljon muita tapauksia joissa tämä median huono omatunto olisi ollut paljon enemäm paikallaan.Mutta jostain syystä se sitten tuli juuri tämän ttapauksen yhteydessä...

En nyt an oikein tuota huonoa omaatuntoa osta tällä istumalla...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Jouni Haimi. Rauhallisesti nyt. Palaa asiaan esim. aamulla.

Taisto Merilä

"anteeksi J**sus (lainauksessa oleva nimi on editoitu lainaajan taholta tunnistamisen ehkäisemiseksi), toisen kerran mainitsin nimesi, anna armoa"

Ei "Mr J." sinua tuomitse - kyllä ne ovat ne kirjanoppineet

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Heh. Tosiaan tarkoitukseni oli suojella manitun "J.n" omaisia, muun muassa hänen isäänsä. Yritän olla mainitsematta isän nimeä; taitaa olla ihan tauluihin pistetty laki.

Joachim Seetaucher

Sinänsä äkkiseltään on vaikea sisäistää logiikkaa siitä, että nimien julkaiseminen ei olisi ollut kannattavaa, mutta toki (ja varsinkin median kohdalla) aina se on raha, joka puhuu. Moraalia noudatetaan niin kauan kuin se on kannattavaa.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Moraalia vastaan toimitaan, jos se on edes lähes kannattavaa. Paska suuntaus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyseisten suomalaisten panttivankeus ei ole herättänyt kansanmiesten keskuudessa keskustelua tai intohimoja. Ei liioin heidän vapauttamisensa.

Onko tämä merkki median voimasta vaikuttaa kansalaisten ajatus-ja tunnemaailmaan ( koska media vaikeni ) vai median voimattomuudesta esivallan edessä ( koska media vaikeni ) vai molemmista, jää tutkijoiden selvitettäväksi tulevaisuudessa.

Kadunmies on pitänyt kyseisiä henkilöitä arvostelukyvyttöminä seikkailijoina eikä ole ollut kiinnostunut heidän nimistään tai taustoistaan. Heidän vapauttamisensa saakin vähemmän huomiota kuin mikä tahansa verorahoilla nähtävä MM-jääkiekkopeli.

Joachim Seetaucher

Puhut ehkä omasta puolestasi. En ole katsonut toistaiseksi yhtäkään MM lätkämatsia, mutta kylläkin seurannut tätä draamaa päivittäin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jääkiekon MM-pelit alkoivat vasta 3.5.2013, joten niitä ei ole voinutkaan seurata vielä yhtä pitkään kuin " panttivankidraamaa", mistä ei kylläkään moneen kuukauteen ole herunut ainakaan minulle mitään tietoja lukuunottamatta paria viimeistä päivää.

Mistä olet "seurannut tätä draamaa päivittäin" näiden menneiden kuukausien aikana ?

P.S. Kuulunet pieneen sisäpiiriin, jolla on ollut päivittäinen yhteys Jemeniin , joten et todellakaan edusta tavallista kadunmiestä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Aikoinaan kun Irak hyökkäsi Kuwaitiin, Nokia Kaapelin henkilökuntaa joutui kohtaisen suureen vaaraan hotellissaan panttivankina, kun (muistanko oikein) Suomen viralliset uutiset TAI lehdet ryhtyivät panttivankien asioita kansaivälisessä uutisessa (liki) ruotimaan.

Sittemmin Suomea julkisuudessa on koetellut kahden miehen joutuminen panttivangeiksi, sekä kahden liikemiehen ammutuksi tuleminen sotatilassa olevassa maassa.

Mutta lattiatasolta voin sanoa, että paljon on muitakin suomalaisia menehtynyt matkatyössään maailmalla. Mutta vakuutukset ovat olleet aina voimassa ja päteneet lähetetyn työntekijän kohdalla, mitä tulee suomaisiin lähetettyihin työntekijöihin ulkomaille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onhan se selvä asia, että jos Vaasa -lehti olisi julkaissut siepattujen suomalaisten nimet ja heidät olisi sitten myöhemmin surmattu niin Etelä-Pohjanmaalla kaikki lukisivat nyt ainoastaan Ilkka-lehteä.

Seuraukset koko maakunnalle olisivat katastrofaaliset, enkä nyt tarkoita pelkästään Vaasa-lehden taloudellista tuhoa !

Tuomas Taivasaho

Minun mielikuvitukseni ei tuollaiseen ajatusrakennelmaan taivu edes väkivalloin. Siihen kylläkin taipuu, että media vaikeni tarkoituksella jostain syystä. Se taas vahvistaa sitä käsitystäni ettei Suomen ja Venäjän medialla ole juurikaan eroa.

Jos tätä sensuuria tilaajamenetysten kautta pitää tarkastella, niin lehtien tilaaminen siirtyi taas kerran puolivuotta eteenpäin mikä on pelkästään huojentavaa.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Tämä kirjoitus on tehty nimettömänä. Mikäli joku joutuu vastuuseen, niin syyttäkää Oskari Olematonta. JSN:n eettisillä ohjeilla olla julkaisematta tietoja, mikäli ne saattavat vaarantaa ihmisen terveyden tai hengen ei ole varmaankaan merkitystä. Vai onko ohjeistusta edes käytännössä / teoriassa edes olemassa? Voitte lähettää palautteen osoitteeseen Kesäkatu 6.

Jonkheer van Tets

En _tiedä_ missä määrin Niklasta on virvoittanut oman lähisukulaisensa tapaus tässä kirvoituksessa, mutta yksittäinen lopputulos oli tässä tapauksessa tärkeintä.

Se, että syystä tai toisesta hakeutuu aktiivisesti vaara-alueelle, osoittaa joko henkilökohtaista tai taustakollektiivin tietoista piittamattomuutta vallitsevista ja tietoisista realiteeteista.

Uhka kuitenkin konkretisoitui. Jokainen suomalainen maksaa välittömästi tai välillisesti - suoraan tai mutkan kautta.

Suomalaisen henkilön subjektiivinen oikeus on tehdä mitä haluaa missä tahansa paikassa ja tilanteessa. Muut pelastavat.

Mä niinku oon oikeutettu niinku sillee ehkä kaikkee!

Henry Hammar

Että Expressen olisi muka julkaissut maahanmuuttajavastaisen artikkelin.
Taidat laskea luikuria Niklas, tai sitten se on tapahtunut pari sukupolvea sitten.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

20 v sitten, eikös sukupolvi ole sellainen 25 vuoden pätkä? Moni toimittaja muistaa ja tarkkaan muistaakin, myös minä. Leikkaus wikipediasta: Efter Bo Strömstedts avgång som chefredaktör 1991 skakades Expressen av en rad motgångar. Efterträdaren Erik Månsson fick till exempel lämna chefredaktörskapet 1993 efter skandalen med den beryktade löpsedeln "Kör ut dem!" (underförstått: invandrarna). Tidningens upplaga sjönk.
Under återstoden av 1990-talet fortsatte krisen att fördjupas samtidigt som chefredaktörerna avlöste varandra; under Christina Jutterströms ledning ändrades till och med tidningens officiella politiska uppfattning från "liberal" till "oberoende" samtidigt som konkurrenten Aftonbladet övertog positionen som Sveriges största dagstidning. Först 2002, då den tidigare Aftonbladetmedarbetaren Otto Sjöberg tillträdde, stabiliserades situationen.
Tidningen har därefter ökat i upplaga. Under 2008 tog Expressen marknadsandelar av närmaste konkurrenten Aftonbladet. Under det året gjorde tidningen också sitt näst bästa resultat i bolagets historia - 144 miljoner kronor.[6]
Chefredaktörer

Jonkheer van Tets

Kaikki meistä, kuten minä, emme valitettavasti osaa ruotsia, joten suomentaisit ystävällisesti em. ruotsinkielisen osion. Vaikka "hollanti" ja ruotsi sukulaiskielinä jossain määrin ovat tulkittavissa puolin ja toisin, niin täsmällinen informaatio on väkisinkin kadoksissa.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

P.....e, pitääkö tämä ruotsin kielen laudaturilla vielä suomentaa?

Jukka Mäkinen

Kohta alkaa julkinen pohdinta somessa.
Mitä kyseinen pariskunta oikesti teki Sanaassa?
Kenen palveluksessa ja missä operaatiossa?
Aakkospuljuja riittää.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Hämärähommissa, kaikki kieltävät vastuunsa. Pilatus pesi jo kätensä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Valistunein arvaukseni on armeijan tiedustelu. Mies on parempi lähettää Jemeniin kuin Venäjälle, jossa hän jää kiinni.

Gabriel Alamäki

Meinaatsä että komentoketju on noin selkäytimessä täällä?

No okei Ruotsissa myös mutta toisessa muodossa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

”Ei ollut varaa julkaista niitä” ei ole mikään selitys. Tämän tulkinnanhan voi aina esittää väittämällä, että joku, esimerkiksi joku nimeltä mainitsematon vanhoillislestadiolainen kepulainen esimies, tekee noin ja noin siksi, että hän laskelmoi ratkaisujen vaikutuksia levikkiin. Mistä tämän voi tietää?

On mahdollista, että todellisen ja esitetyn perusteen suhde on käänteinen. Jos joku toimija ei oikeasti halua julkaista jotakin tietoa sen vuoksi että julkaiseminen olisi epäeettistä, hän voi kaupallisessa toimintaympäristössä perustella ratkaisun toimialan ja liiketalouden kielellä – emme voi tehdä noin ja noin, koska siitä saattaisi tietyllä logiikalla ja kausaaliketjulla seurata levikin laskua joskus jossakin.

Julkaisemisessa ja julkaisematta jättämisessä kyse lienee aikatauluista, siitä milloin tietty tieto julkaistaan: Julkaistaanko se heti verkkolehdessä vai aamulla paperilehdessä, äitienpäivänä vaiko juhannukseen tai jouluun mennessä? Todennäköisesti Jemenin panttivankien henkilöllisyyden julkaisemisesta oli päätetty jokin aikataulu – jollei asia sitovasti ratkea tuohon ja tuohon mennessä, niin sitten julkaisemme. Toteutumattoman julkaisuaikataulun selittäminen tulevaa koskevilla levikkiodotuksilla on epävarmaa ja irreaalista.

Käyttäjän MaritaMarttio kuva
Marita Marttio

Oh Dziiiiiiiisus (nimi muutettu tunnistamisen ehkäisemiseksi) tätä jankutusta! Luen vain harvoja lehtiä siksi, että en halua nk. uutisia asioista, joilla ei ole pätkänkään vaikutusta ihmisen elämään. Nyt kuitenkin tulee kiitosta. Kiitos Uusi Suomi ja kiitos monet muut lehdet, että ette julkaisseet nimiä. Mitä tarvetta tavallisella pulliaisella olisi ollut tietää kaapattujen nimet? Mitä?? Nyt nyppii jankutus lunnaista; maksettiinko, kuka maksoi, mitä maksoi. Mitä tavallinen ihminen kostuu tästä tiedosta??

Niklas Herlinin kannanotot ovat virkistäviä. Niitä nautin. Kiitos Niklas!

Juhani Piironen

En ymmärrä yhtään miten ulkomaalaisvastaisuus liittyy tähän panttivankijuttuun.

Suomessa ei ole minkäänlaista ulkomaalaisuusvastaisuutta.

Voit kysyä keneltä tahansa ranskalaiselta, englantilaiselta, tai amerikkalaiselta, joka asuu Suomessa.

Sinä sotket aivan tarkoituksellisesti sen vastustamisen, että jotkut kansanryhmät elävät meidön verorahoillamme ulkomaalaisvastaisuudeksi.

Tällä ei ole edes mitään tekemistä ihonvärin kanssa, tällä sosiaalipummien vastaisuudella.

Voit kysyä keneltä tahansa amerikkalaiselta, joka ei ole ns. "valkoinen" (rasistinen haukkumanimi kaukaasialaisille)

Nyt pitäisi jo vihdoin lopettaa puhumisesta ulkomaalaisvastaisuudesta. Kuten Alain täällä on usein todennut, niin Suomi on maailman vähiten rasistinen maa.

Itse voin tämän allekirjoittaa 100 prosenttisesti. Olen ollut maissa, joissa minuun suhtaudutaan todella rasistisesti ja saan pelätä jopa henkeni puolesta, siksi koska olen kaukaasialainen.

On todella törkeän naurettavaa puhua siitä että Suomessa olisi ulkomaalaisvastaisuutta, koska täällä kaikki saavat valtion elatuksen, jotka täältä saavat kotipaikan.

Missään muussa maassa maailmassa ei ole näin hyvin asiat muukalaiselle.

Suomessa esiintyy vain ja ainoastaan rasismia, ns. "valkoista miestä" kohtaan.

Vieläkään ei ole puututtu Kalevan päätoimittajan rasistiseen lausuntoon suomalaisten geneettisestä ominaispiirteestä, joksi hän väitti väkivaltaisuutta. Tilastot eivät lisäksi millään muotoa puolla väitettä.
Sen sijaan Halla-Aho sai tuomion ironisesta rinnastuksesta siihen toiseen kansanryhmään.

Todella törkeätä rasisimia suomalaisia kohtaan.

Arre Kougappi

Niklakselta hyviä pohdintoja, mutta tätä ulkomaalaisvastaisuutta en allekirjoita.

Joka päivä, me eritaustaiset maahanmuuttajat, saadaan nauttia perheiden ja ystävien kanssa, suomalaisten suvaitsevaisuudesta ja hyvästä suhtautumisesta, täällä Suomessa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ulkomaalaisvastaisuus tulee ja on tullut mediaan. En olisi sitä tuonne tekstiin muuten kirjoittanut.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

No. Olen (henkilöllisyys kryptattu) aivan tyytyväinen täällä salaisessa residenssissäni siihen että en tiedä pätkänkään vertaa edelleenkään mistä keikassa oli kyse.
Se kuitenkin harmittaa, että tuon seudun vesissä on kuulemma laivamatoja.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

"Kolmas valtiomahti" näytti itkevän "verikyyneleitä",kun ei saanut (tai tiennyt) ilmoittaa kapattujen nimiä ja heidän vapautumisensa syitä . Mitä tulee ainakin ykköstv:stä näkemiini lähetyksiin asian tiimoilta. Ei se median valta sittenkään vaikuta kaikkeen yhteiskunnassamme, vaikka medianistit joskus niin luulevat. Median valta ei mielestäni ole todellista valtaa, vaan lähinnä rahan tekemisen vuoksi tuotettua tirkistelyä, sanan vapaudella ratsastavien tirkistelijöiden iloksi ja tyydytykseksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos jotain myönteistä haluaa tässä "pankkivankidraamassa" nähdä niin ihan kiva ja myönteinen asia Suomen valtion maineen kannalta on, etteivät kyseiset suomalaiset tutkimustyönsä puitteissa sentään ruvenneet itse terroristeiksi vaan valitsivat tuon kaapattavien osan itselleen.

Tuossa tapauksessa kotimainen mediakin olisi luultavasti aktivoitunut informaatiolinjalle eikä ylilyönneiltä, nimien julkistamista myöten, varmaankaan olisi vältytty.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

HS (11.5.2013) selittelee pääkirjoituksessaan uutissulkuun osallistumistaan. Se johtui muka Atte Kalevan sotilastaustasta ja Leila Kalevan reservinupseerikoulutuksesta.
HS:n mukaan "salaamisella voi olla perusteita myös sieppauksen päätyttyä, jos julkisuus esimerkiksi vaarantaa neuvotteluihin osallistuneiden turvallisuuden".
HS:n mukaan Atte Kaleva "on Suomen turvallisuuden kannalta ilmeisen arvokas henkilö. Jos Puolustusvoimat ei tiennyt hänen oleskelevan Jemenissä, sen olisi pitänyt tietää".

Mitä tästä HS:n sekavasta höpinästä on ajateltava?

1.)
Saatujen tietojen mukaan Atte Kaleva oli itse levittänyt Sanaan kielikoulussa tietoja sotilastaustastaan ja siitä, että hän suorittaa materiaalin keräystä terrorismia koskevaa väitöskirjaansa varten.

2.)
Miten neuvotteluihin osallistuneiden turvallisuus voisi vaarantua jälkikäteen, koska heidän henkilöllisyytensä on ollut neuvotteluiden aikana sieppaajien tiedossa.
Eri asia on, jos neuvottelijat pettävät sieppaajien luottamuksen jälkikäteen ja paljastavat sieppaajista tietoja, jotka on sovittu salassapidettäviksi.

3.)
Puolustusvoimat tiesi Atte Kalevan Jemenin matkasta ja häntä varoitettiin siitä. Asia oli ollut esillä, kun Kalevan ylipitkä virkavapaus myönnettiin.
Tietojen mukaan myös Ulkoministeriö ja poliisikin olivat matkan kohteesta ja siihen liittyvistä riskeistä Kalevaa varoittaneet.

Uutissulku on järeä ase, jota rauhan aikana ei pidä käyttää. Se sotii räikeästi sananvapautta vastaan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa sitä mitä ilmeisimmin käytettiin, kuten Niklas Herlinkin käsittääkseni toteaa, kaiken lisäksi ainakin joidenkin mediayhtiöitten taloudellisten etujen ajamiseen.

Jos Atte Kaleva olisi todellisuudessa "Suomen turvallisuuden kannalta ilmeisen tärkeä henkilö", olisi vuosisadan skandaali, että hän vastoin esimiestensä toiveita voi matkustella maailman riskialueilla ja tulla siepatuksi.
Noin alkeellisissa kantimissa ei Suomen turvallisuuden soisi todellakaan olevan.

Jouni Haimi

Ehkä Mannisenkin kannataisi yymmärtää mistä kirjoittaa:

1.en löytänyt mitään mikä vahvistaa tuota väitettä mitä levittelet jjoten linkki lähteeseen olisi paikallaan kiitos etukäteen

2.Tuolla neuvotelijoien suojelulla ehkä tarkoitetaan niitä jemeniläisiä osapuolia joihin oltiin yhteydessä tuon kaappauksen aikana.

3.Jos esitää kysymyksen kuka tuosta matkasta eniten hyötyy tuon väitöskirjatutkimuksen lisäksiniin vastaus kieltämättä on Että atte kalevan työnantaja eli poulustusvoimat.Eli meillä periateessa on tuo viralinen versio mutta siinä on jotain epäloogisuuksia jotka herätävät kysymyksiä.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Minusta on kiusallista käydä depattia luki- ja kirjoitushäiriöisen henkilön kanssa, joka kaiken lisäksi vaikuttaisi kirjoittelevan koskenkorvapöhnässä.
Kun Jouni Haimi on todennut minut kelvottomaksi käyttämään verovaroin ylläpidettäviä yhteiskunnan palvelujakin, siis myös datayhteyksiä, katson kaikenlaisen ajatuksenvaihdon hänen kanssaan tarpeettomaksi ja mahdottomaksi.

Toivotan Haimille kaikea hyvää!

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #93

No itse aloitit tuon känisemisen noista kuluistta tuon kalevan pariskunnan osalta joten turha pilitää sitten jos mietitään sitäoletko sinä itse verorahojen arvoinen.totuushan on se että eläkeläisenä tai tulevana selaisena tulet rasittamaanveronmaksajia paljon joten siinä mielessä eläkeläisen on turhaa valitaa noista kalevan kaapauksen kuluista.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Niklas Herlin:
"Lukijaboikotit ja massiiviset tilaajamenetykset ovat tulleet tiedonvälityksen arkeen."

Toisaalla tässä foorumissa kysyin, onko yhtään kuluttajaboikottia (lompakolla äänestäminen) johtanut minkään suuryriyksen totaaliseen kaatumiseen.

No, sieltä tuli esimerkkinä Shelliä, Nestleä jne. boikotin kohteeksi joutunutta, mutta ei yhtään totaaliseen kaatumiseen johtanutta.

Sama lienee mediatalojen kohdalla. Tavallaan netti-aikakausi on asettanut kaikki paperimediat lompakolla äänestämisen kohteeksi ilman, että niiden olisi tarvinnut tehdä kohujuttuja... Tekninen kehitys on johtanut ne vaikeuksiin.

Tällä hetkellä hiljaisen boikotin kohteena on energiayhtiö Fortum Mikael Liliuksen ahneiden ökyoptioiden vuoksi.
Olettehan nähneet Fortumin pakkomyyjät jokaisen kauppakeskuksen auloissa.

Itse olen aina sanonut niille, etten koske pitkällä kepilläkään Fortumiin enää koskaan. En täytä sitä vajetta jonka Mikael Lilius aiheutti.

Totesin eräälle myyjälle perään, taidan olla ainoa tällä tavalla asiaan kriittisesti osallistuva. Myyjä sanoi, ei vaan se on erittäin yleinen kaupanteon este. Ilman Liliuksen "kassanryöstöä" kauppa kävisi huomattavasti juoheammin... Oli rehellinen myyjä, kun hieman muista myyjistä erossa kaksin keskustelimme.

Niin, eikä Jeesuksen,- tai Jumalan nimen mainitseminen ole turhaa nimen mainitsemista, jos sitä ei tehdä pilkkaavassa mielessä.

...Kyllä jämpti on niin...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Lyhyt ja vaatimatonkin boikotti olisi äärimmmäisen haitallinen kun bisnes menee muutenkin huonosti.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Käytin aikoinaan isäni Shellin luottokorttia kesäaikana ja laskun saapuessa maksoin viimeisimmän ja tässä tapauksessa väärän laskun. Edellinen lasku jäi epähuomiossa osaltani maksamatta ja Shellin ja isäni monikymmenvuotinen asiakassuhde päättyi Shellin asiattomaan käytökseen. Myös yksittäinen kuluttaja voi tehdä valintansa jaloillaan.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

"ulkomaalaisuusvastaisuus" (kieliopillisesti itse olisin käyttäny sanaa ulkomaalaisvastaisuus)

Mitä Niklas tällä tarkoittaa?

Juhani Piironen kommentissa 59 kiteytti asian niin hyvin, ettei minulla ole muuta lisättävää.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Hyvin oivallettu eikä lainkaan jeesusteltu. Kyllähän raha, eli mainokset ja levikki ovat sanomalehtimedian prioriteetissä ihan ykkösasia.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Minä olisin maailmanmatkaajana pitänyt hieman matalampaa profiilia ja paremman puutteessa lankannut kasvoni.

Veikko Vitikainen

Atte Kaleva ja hänen puolisonsa on vastuussa siitä, että he matkustivat tieten tahtoen täysin epästbiiliin muslimivaltioon tuntien siellä vaanivat vaarat. He aiheuttivat toiminnallaan diplomaattisen hirmumyrskyn
ekstrimen-omaisella seikkailullaan. On täysin kohtuutonta jos veronmaksajat kustantavat heidän aiheuttamansa laskut tästä katastrofista (n 500000 €). Sen laskun oikea osoite on Atte Kaleva. Maksakoon sen laskun vaikka medialta saamillaan rojalteilla.

Marko Gylén

Varmaan voi ajatella noinkin, mutta toisaalta...

Sanoin tämän jo edellä, mutta sanottakoon vielä uudestaan:

Minusta noiden kustannusten aiheuttajat ovat yksinkertaisesti kyseiset kaappaajat. Ja toisaalta, monet muutkin ihmiset tekevät vastoin monia viranomais-, turvallisuus- ja terveyssuosituksia ja aiheuttavat yhteiskunnalle kustannuksia. Usein tämä tapahtuu vieläpä ilman mitään odotusta yhteiskunnalle koituvasta hyödystä (esim. elämäntapavalinnat, harrastukset), mutta tässä tapauksessa tutkija pyrki tutkimaan aihetta, josta voi olla jotain hyötyä odotettavissa, ainakin välillisesti (vaikkei yksittäinen tutkimus maailmaa pysty muuttamaan, se kuitenkin osallistuu aina laajempaan keskusteluun, ja mm. terrorismin paremmasta ymmärtämisestä saattaa olla hyötyä länsimaissa).

Jouni Haimi

hyvä vertaus kuitenkin tuovertaus noihin muihin ohjeisiin joien rikkomiisista koituvat haitat kustannetaan yhteikunnan pussista eli miksi sitten tässä tapauksessa olisi korvausvelvolisuus kun sitä ei ole muillakaan.

Veikko Vitikainen

Mitähän yhteiskunnallista hyötyä mahtoi olla tuosta Kalevan pariskunnan toiminnasta???. He olivat pelkästään ekstreme-matkailijoita jonka matkan tarkoitus on täysi hämärän peitossa.
Toki tuon matkan kustannukset ovat kirkkain numeroin lyötynä veronmaksajien otsaan.
Elämäntapaintiaanien on syytä hakea toiminnalleen rahoitus yksityisiltä sponsorimarkkinoilta, eikä veronmaksajien kukkarosta. Valtiolle tulee jo tarpeeksi kalliiksi erään turismiRomanialaisen mustalaiskerjäläisryhmittymän kuskaaminen joka vuosi valtion kustannuksilla kotimaahansa lentäen. Ja heitä kuitenkin lennätetään ainakin 15 lentokoneellista joka vuosi valtion varoin.

Marko Gylén Vastaus kommenttiin #88

"He olivat pelkästään ekstreme-matkailijoita jonka matkan tarkoitus on täysi hämärän peitossa."

?? Etkö ole seurannut median uutisointia aiheesta? Matka liittyi Atte Kalevan väitöskirjaan, joka käsittelee terroristiksi ryhtymisen psykologiaa. Kyse ei siis ollut ekstreme-elämysten hakemisesta eikä turismista tms., vaan akateemisesta tutkimuksesta, joka, kuten jo sanoin, osallistuu laajempaan keskusteluun, ja mm. terrorismin paremmasta ymmärtämisestä saattaa olla hyötyä länsimaissa.

Marko Gylén

Minusta tässä tapauksessa media ei mitenkään erityisesti toiminut haittaa peläten.

Periaatteessa toki mediayritys toimii aina miettien taloudellista haittaa vs. hyötyä. Onhan se yritys, jonka on kilpailussa mukana pysyäkseen aina harkittava, mikä kannattaa ja mikä ei. Kaikki toimet toimistosiivoojien palkkauksesta ja uudesta ohjelmistosoftasta aina juttujen sisältöön ja nettistrategiakonsultaatiopalalverien kestityksiin on periaatteessa alistettava tälle logiikalle. Laki ja Julkisen sanan neuvosto toki asettavat joitakin puitteita yksilöiden toiminnalle, mutta yrityksen kannalta mahdolliset sanktiot ovat "kustannuksia", jotka silti voivat jäädä "voittoja" pienemmiksi, jolloin siis riski kannattaa ottaa.

Jos näin ei toimi, vaan toimituksessa annetaan "omantunnon" vaikuttaa päätöksiin, silloin on vaarana, että kilpailija, joka ei kuuntele omaatuntoa, menee ohi ja kerää voitot. Tällöin yritysjohto / omistajat haukkuvat päätoimittjat tai rankaisevat taloudellisesti jollakin tavalla. Toki saattaa olla pidemmällä tähtäimellä kannattavaa profiloitua "omaatuntoa" kuuntelevana, mutta tämä on jälleen talous- ja kilpailuetukysymys, yrityksen kannalta.

Mikään ei siis muuta tätä logiikkaa, eikä siten tässä panttivankitapauksessakaan ole mitenkään erityisesti kyse mistään muusta kuin taloudellisen kannattavuuden arvioinnista. Nyt ei siis yhtäkkiä toimituksissa kuunneltu omaatuntoa, jonkin tapauksen opettamana, vaan edelleen vain kannattavuuden logiikkaa.

Hieman kuitenkin jää alkuperäisessä bloggauksessa hämäräksi, mitä haittaa Herlin on ajatellut koituvan medialle. Ehkä sitä, että henkilöllisyydet julkaisemalla tai omaisia haastattelemalla, olisi näyttäytynyt suuren yleisön silmissä panttivankeja vaarantavana, koska, kuten nyt on käynyt ilmi, tietoisuus esim. siepattujen ammateista olisi voinut muuttaa terroristien asennetta. Suuri yleisö olisi ehkä rankaissut tästä (tai toisaalta ehkä ostanut lehteä asenteella "miten ne kehtaavat julkistaa nämä tiedot"), ja sikäli on sivuseikka, olisiko uutinen todella vaarantanut panttivankeja vai ei (suomalainen media ei nykymaailmassa ole kaukana Jemenistä, mutta toisaalta Jemenissä itsessäänkin oli kuitenkin useita kollegoita tms. henkilöitä, jotka jo tiesivät ammatit, ja sikäli riski oli jo olemassa, joten suomalaismedia ei sitä välttämättä olisi paljoa lisännyt, paha mennä sanomaan).

Jari Nyberg

Aika karkea yleistys tuo maahanmuuttovastaisuus. Jos minä oikein olen käsittänyt, niin eivät edes perussuomalaiset ole maahanmuuttoa vastaan sinänsä. Heidän kritiikissään on käsittääkseni kyse vain humanitaarisen maahanmuuton kritiikistä. Sitä mukaa kun olen itse aiheeseen perehtynyt, niin sitä kriittisemmäksi olen tullut. Kyse on kuitenkin peruuttamattomista asioista.

Näyttää vahvasti siltä, että jo pelkästään taloudellisista syistä tuollaista maahanmuuttoa kannattaisi vastustaa. Rikollisuuskin näyttää ainakin tanskalaisten tutkimuksien mukaan korreloivan tuollaista maahanmuuttoa. Unohtaa ei myöskään sovi ghetoissa ja monikulttuurisissa kouluissa elävien ihmisten henkilökohtaista turvallisuutta. Ohessa yksi esimerkki Norjasta:

http://frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/norwegian...

Jostakin kumman syystä tällaisia henkilökohtaisia kokemuksia vähätellään tai niitä ei huomioida ollenkaan. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koulunkäynti kaikki hampaat tallella on huomattavasti mukavampaa kuin katkaistuilla hampailla opintien läpikäynti. Ihmettelenkin vain sitä, että Suomessa sujuvasti tämänkaltaisista ongelmista vaietaan kaikilla kielillä. Ja ihan nimiä mainitsematta.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää
Gabriel Alamäki

Suomessa bussikuski ei saa pitää turbaania, mitä ihmiset siitä ajattelisivatkaan? Ketään ei oikeasti edes kiinnosta, mutta varmuuden vuoksi, ettei tarvitse kuunnella jonkun päästään sairaan mummon valitusta joskus, kielletään turbaani bussikuskilta.

Takseila on oltava virkapuku, ja taksitarkastajalla natsat, vaikka kyseessä on yksityinen ajonvälitys. Pukuohjesääntöä tarkkaillaan tarkasti, koska mitä ihmiset ajattelisivatkaan, jos taksikuskilla olisi reggae-pipo päässä ja shortsit kesähelteellä. Oikeasti ketään ei (ainakaan pitäisi kiinnostaa) kiinnosta, mutta koska tarkastaja ei halua kuulla päästään sairaiden uuvattien valitusta puhelimitse kuultuna saarnana jatkuvasti, tulee kaikilla olla virkapuku. Ja onhan oikeat viranomaisetkin, siis poliisi, ilmoittanut että on heille parempi, kun voivat erottaa mm. tappelutilanteessa kuljettajan. Osaavat siis antaa pamppua oikealle henkilölle.

Ymmärrättehän että on täysin ratkaisevan tärkeää, että takseilla on suorat housut ja bussikuskeilla ei missään tapauksessa ole turbaania.

Käyttäjän MikkoNyman kuva
Mikko Nyman

Tämä Niklaksen teksti on yksiselitteisesti paitsi nerokkaasti kirjoitettu, samalla myös asiaytimeen täsmällisesti osuva kannanotto.

Miltei halvaannuin perjantaina, kun eri mediat yrittivät kilvan ottaa propseja itselleen siitä, kuinka he pidättäytyivät siitä ja tästä ja kuinka he tekivät pyyteetöntä työtä UM:n toiveiden mukaan - jotta median ansiosta säästettiin ihmishenkiä.

Paskapuhetta, sanon minä. Tekopyhyys on jotain niin käsittämättömän noloa ja nolonnäköistä, ettei sen mittasuhteita taideta ymmärtää edes kaksinaismoralistisissa piireissä kyllin hyvin.

Joku viisas sen joskus sanoi: mitä enemmän sinun tulee todistaa sitä, että olet oikeassa, sitä enemmän petät itseäsi.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Medioissa julkaistujen tietojen mukaan puolustusministeri Carl Haglund haluaa, että vaarallisissa maissa pulaan joutuneiden pitäisi maksaa takaisin pelastuskulujaan:
"Suomessa tulisi mielestäni harkita järjestelyä, jossa voidaan periä mahdollisia viranomaisille aiheutuneita kustannuksia tapauksissa, joissa ei ole noudatettu ulkoministeriön matkustussuosituksia."
Myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan korvauskysymykset otetaan tarkasteluun Suomessa, kun konsulilakia uudistetaan.

Sisäministeri Päivi Räsänen on vahvistanut lauantaina (11.5.2013), että poliisihallinto oli varoittanut etukäteen Atte Kalevaa Jemeninmatkasta.

Kun minä ehdotin sellaista menettelyä kolumnissani (http://wiljoantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139900...) ja kannatin sitä myös tässä keskusteluketjussa, eräät älyköt (Jouni Haimi ja Irja Laamanen) leimasivat minut yhteiskunnan hylkiöksi, jolla ei ole oikeutta verovaroin ylläpidettäviin palveluihin.

Jään pakostakin miettimään, kuuluvatko ministerit Carl Haglund ja Erkki Tuomioja nyt kanssani samaan kategoriaan ja jos eivät kuulu, kannattaisiko minun testauttaa asia tasa-arvon nimissä oikeusistuimessa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Intistä vapautettu, ei maanpuolustuskurssia. Kokemusta suomalisesta tiedonvälityksestä noin 25 vuoden ajalta, sekä teijänä että aiheena.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Niklas Herlin

Vastaus lienee tarkoitettu Antti Liikkasen kommenttiin n:ro 91.
Tämä vain siksi, ettei se näyttäisi liittyvän minun kommentiini n:ro 90.

Jouni Haimi

Maninen :

Kanataa lukea komenttisi numero 22 ja miettiä sitä onko omat jauhot kuivat ja ettei ole kirjoitettu mitään sselaista josta joku muu saataisi tehdä ilmoituksen.

Ja samoin Mannisen pitää olla aika tarkkana siinä ja muistaa se että jutun nostajana hänellä ei paljoa ole varaa valehdella.Minäolen vain kysynyt sitä onko hän häneen kohdistettujen verovarojen arvoinen mutta en ole kiistänyt lopunpäiten hänen oikeuttaan niihin.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Mikä mahtoi olla tämän puheenvuoron kirjoittajan valtakunnallisen johtamis- ja motivointikurssin numero?

Ja mikä mahtoi olla kurssin järjestämispaikka sekä -taho?

Oliko se Ruoholahti, Maneesinkatu vai mikä?

Jos se ei ollut mikään, on kirjoituksen uskottavuus merkittävällä tavalla heikompi (puutteellinen eliittiyhteiskunnan synergia), mutta luotettavuus taas isompi (ei H.V.-tartuntaa).
Merkittävällä osalla kirjoittajan mainitsemia toimijoita ei tätä uskottavuutta tai luotettavuutta nimittäin liene?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Mikä mahtoi olla tämän puheenvuoron kirjoittajan valtakunnallisen johtamis- ja motivointikurssin numero?

Ja mikä mahtoi olla kurssin järjestämispaikka sekä -taho?

Oliko se Ruoholahti, Maneesinkatu vai mikä?

Jos se ei ollut mikään, on kirjoituksen uskottavuus merkittävällä tavalla heikompi (puutteellinen eliittiyhteiskunnan synergia), mutta luotettavuus taas isompi (ei H.V.-tartuntaa).

Merkittävällä osalla kirjoittajan mainitsemia anonyymejä toimijoita ei tätä uskottavuus-hänkäppiä tai luotettavuus-suuruutta nimittäin liene?

Gabriel Alamäki

Köö, jos ajattelee kuin James Bond ja Jerry Cotton, eikö olisi fixua esiintyä vaikka peitenimin tuollaisissa tapauksissa, pariskunnasta toinen kun on puolustusvoimain palveluksessa ja toinen öljy-yhtiön leivissä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Viimeisten epävirallisten tietojen mukaan maksettu lunnassumma panttivangeista olisi ollut noin 12 miljoonaa euroa.
Maksamalla kyseisen summan jokin suomalainen media-alan julkaisu olisi mitä ilmeisimmin saanut yksinoikeuden nimien ja koko "pankkivankidraaman" yksityiskohtaiseen julkaisuun puhumattakaan kyseisten kaapattujen henkilöiden vapauteen pääsyn aikaistamisesta.

Toisin sanoen tiedotusvälineillä Suomessa ei liioin ollut varaa julkaista kaapattujen suomalaisten nimiä käyttämällä hyväkseen uskottavamman sankarin roolia kuin nyt passiivisina ja vaieten ja taka-alalla pysyen.

Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Gabriel Alamäki

Jävla skit, jag skulle viljat den där hundrade.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset