Niklas Herlin

Kuka tahansa ei voi ostaa kannabista

Lappeenrannasta paikallislehdestä löytyi uutinen, joka kirvoitti muistelemaan menneitä. Se on tässä: http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/287629-toimittaja-yritti-ostaa-kannabista-lappeenrannassa-testi-tulokseton

Olin joskus töissä kuukausipalkalla eräässä lehdessä. Lehdessä eräs esimieheni pyysi minulta henkilökohtaista hetkeä. Hän oli tietoinen jossain määrin epämääräisestä ystäväpiiristäni. Pomo kysyi, kauanko minulla menisi muutaman hassisgramman hankkimiseen.

Vilkaisin kelloa ja sanoin, että ihan heti en saisi, koska kontakti on todennäkäisesti nukkumassa näin aamuyhdeksältä. Mutta ennen puolta päivää biitti löytyisi, so what.

Esimies hyppäsi kolmiloikkaa rahkamona näppäimistönsä ääreen. Mitäs meinaat kirjoittaa, minä kysymään. No pomo oli kirjoittamassa, että hän saisi parissa tunnissa pari grammaa hasaa, jos haluaisi.

Oikaisin heti. Minä saisin grammoja jos haluaisin, ei pomo, ei toimitus. Minä en diilaa, eikä tuttuni missään nimessä järkkäisi mitään pomolleni tai muutenkaan tuntemattomalle, joka on toimituksessa töissä. Siis kuka tahansa voi tuntea ihmisen, joka saa hankittua kamaa. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että tuo tuttu toisi kaverille kanssa.

Suomessa on tavattoman paljon laittomia aseita. Sosiaalisessa mediassa, keskustelupalstoilla ja muualla jotkut pöhköt väittävät, että ”kuka tahansa” voi hankkia pimeän aseen. No kun ei voi. Pitää tietää, mistä ne ostaa.

Lukuisat jääkiekkoilijat tietävät, mistä ostaa Suomessa kiellettyä huulinuuskaa. Minä en tiedä. En ole kuka tahansa.

Laiton tavara ei liiku joka paikassa, johon voi mennä noin vain.

***

Ennen kuin kukaan kysyy kontaktia, kerron ikävät uutiset. Mies, joka olisi aikanaan järjestänyt minulle hassista, kuoli useampi vuosi sitten. En tiedä, mistä saisin hassista huomenna. Ja mainittakoon, ettei ystäväni koskaan ”diilannut”. Hän tunsi joitakin konnia, ihmisiä, joita missään nimessä en olisi halunnut tavata.

Jos kaveri olisikin minulle joskus pari grammaa järjestänyt, hän olisi ollut äärimmäisen tarkka siitä, etten olisi maksanut mistään. Tämä olisi ollut vain kiitos siitä, että joskus autoin hänet pakoon vuokraongelmasta: maksoin kaverin vuokran pari kertaa ettei häntä olisi asunnostaan häädetty. Sama kaveri toi minulle joskus 400 grammaisia ahvenia, jotka oli itse Helsingin edustalta noukkinut, kiitoksena antamastani vuokra-avusta. Kiitos siitä, lepää rauhassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Piritorilta saa, eli Ikuisen vapun aukiolta.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Varmasti, jos tietää paikan, myyjät ja kauppatavat. Minä en tiedä paitsi paikan, muttei kiinnostakaan.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Voit ostaa kannabista tai hasista esimerkiksi Internetistä, jolloin ei tarvi tietää paikkaa, myyjiä tai kauppatapoja.

Tässä pientä listaa ja arvosteluja netin huumekaupoista:
http://huumekauppavertailu.wordpress.com/

Tuo Lappeenrannan Sanomien toimittajan tekniikka ei tietenkään toimi, koska kuka rikoksesta tuomittu nyt haluaa, että joku tonkii hänen henkilötietonsa ja alkaa sitten kysellä, että haluaisiko hän tehdä lisää rikoksia. Mutta ei siihen sen enempää osaamista tarvita kuin kohteliaisuutta. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toi hauska luulo, ihan sama kuin sanoisin että eduskuntatalonportailta sitä huumetta saa. Suomessa tuo katukauppa on olematonta. Pahimmat huumekauppiaat löytyy pankeista..

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Asuin vuosia Piritorin vieressä. Lähinnä poliisit siellä nykyään hengailevat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

70-luvun lopulla ainakin Helsingin Kaivopiha-ravintolassa kiersi hasispiippu ringissä suuren pöydän ympäri aromin sekoittuessa kaikkeen siihen muuhun piipun polttoon ja itse käärittyjen aromasätkien savuihin leppoisan harmonisesti. Nykyaikana ei mielestäni törmää kyseiseen ilmiöön samalla tavalla "bona fide" kuin silloin. (Tai sitten olen vain etääntynyt sellaisista tilanteista).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olitko itse imailee? Iso arvostus jos tunnustan rikoksen?

Pentti Järvi

Kannattaa kysellä 13-17-vuotiailta, niin tytöiltä kuin pojiltakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164434...
Valitettavasti päätoimittaja on lietsonut toimittajaa tekemään rikokset.
Moraalia ei ole.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jos kaveri olisikin minulle joskus pari grammaa järjestänyt, hän olisi ollut äärimmäisen tarkka siitä, etten olisi maksanut mistään.

Tulla ei merkitystä, koska molemmat olet joka tapauksessa syyllistyny huumeenkäyttörikokseen.

Lauri Furtato

Kuka on rikoksen uhri? Jos pois luetaan mafia yms. Kyllä poliisilla on fiksumpaakin tekemistä kuin tarkkailla mitä "tupakkia" jengi polttelee. Toisin sanoen verojen haaskausta. Lait tulisi minimalisoida ja järkeistää muutenkin. Mitä vähemmän lakeja sitä suurempi vastuu kohdistuu kansalaiseen, mutta vastapainona luottamus kasvaa ja lakien noudattaminen/valvominen tehostuvat.

Tätä voi kokeilla vaikkapa lasten kasvatuksessa. Eli kieltämällä ihan kaiken ei lapsi koskaan opi oikeaa ja väärää (ei koske päihteitä tms.) Kun taas annat lapsen leikkiä ja kokeilla ja ohjailet mitä ei kannata tehdä ja miksi, niin lapsi oppii itse hillitsemään toimintaansa ja ajattelemaan.

Nyt elämme Suomessa jossa aikuisia ihmisiä kohdellaan kuin pikkulapsia ja vieläpä vanhoilliseen malliin. Kielletään tai velvoitetaan eikä mitään välimuotoa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jos käytät kannabis itse ei ole uhria, ei mielestäni rikosta, kyseessä kasvi kumminkin. Mä en koe itse et teen rikoksen jos ja kun poltan kannabista. Silti olen rikollinen. Kuka on uhri? Ketä vahingoitan jos hiisaan?
Minua ahistaa että minusta tehdään valtion viholine ja rikollinen jos nautin kasvista.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #11

Sisäministerimme Päivi Räsänen ilmoitti Ylen kannabis-illassa, että laissa täytyy säilyttää moitittavuus käytön osalta, koska yhteiskunnan nyt vain tulee lähettää sellainen signaali, ettei huumeiden käyttö ole hyväksyttävää. Päivi Räsäsen mukaan siis moraalinvartiointiin tulee käyttää satoja miljoonia vuodessa tässä taloustilanteessa, koska signaali. Ihan oikeasti montako muuta vastaavaa lakia meillä on, koska signaali?

Lakia pitäisi siis muuttaa sen vuoksi, että se ei toimi ja on kallista eikä siksi, että kannabiksen käyttö olisi jotenkin suositeltavaa. Ei tupakointikaan ole suositeltavaa, vaikka se on laillista. Yleensä keskustelu kääntyy vain siihen, että kilpahuudetaan kannabiksen vaaroista tai mietoudesta, vaikka silloin puhutaan aidanseipäistä kun. Pitäisi puhua siitä mitä järkeä on yrittää kieltää asia, joka on todellisuudessa levinnyt jo koko läntiseen ja sitä kautta suomalaiseen kulttuuriin? Ajatellaanko 30 vuoden kuluttua Suomessa samoin kannabiksen kiellosta kun nyt naureskellaan sille kun Sex Pistols yhtyeen esiintyminen kiellettiin Suomessa 1970-luvulla?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kaiken huipuksi liukuhihnalta tehtailtavista lainmuutoksista ei edes tiedoteta. Nykyisin ei edes juristit ole perillä kaikista lakipykälistä.
Kasvatuksen suhteen olet harvinaisen oikeassa. Muutamat kiellot riittävät.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tiedän. Käyttö ja hallussapito.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

50 LUKU (17.12.1993/1304)

Huumausainerikoksista

1 § (30.5.2008/374)

Huumausainerikos

Joka laittomasti

1) valmistaa tai yrittää valmistaa huumausainetta taikka viljelee tai yrittää viljellä kokapensasta, kat-kasvia (Catha edulis) tai Psilosybe-sieniä,

2) viljelee tai yrittää viljellä oopiumiunikkoa, hamppua tai meskaliinia sisältäviä kaktuskasveja käytettäväksi huumausaineena tai sen raaka-aineena taikka käytettäväksi huumausaineen valmistuksessa tai tuotannossa,

3) tuo tai yrittää tuoda maahan taikka vie tai yrittää viedä maasta taikka kuljettaa tai kuljetuttaa tai yrittää kuljettaa tai kuljetuttaa huumausainetta,

4) myy, välittää, toiselle luovuttaa tai muulla tavoin levittää tai yrittää levittää huumausainetta, tai

5) pitää hallussaan tai yrittää hankkia huumausainetta,

on tuomittava huumausainerikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

2 a § (13.7.2001/654)

Huumausaineen käyttörikos

Joka laittomasti käyttää taikka omaa käyttöä varten pitää hallussaan tai yrittää hankkia vähäisen määrän huumausainetta, on tuomittava huumausaineen käyttörikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Käyttäjän artopesu kuva
Arto Pesu

Teppo hyvä. Eihän Niklas ole maininnut sanallakaan käyttäneensä tai kaverinsa käyttäneen huumeita. Hän kertoi, että pystyy hankkimaan muutaman gramman. Se ei ole käyttörikos. Tosin tarinan kuvaamasta ajasta taitaa olla jo niin kauan, että vanhentuneista jutuista on turhaa enää vääntää.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kyllä se on niin, että kuka tahansa, joka osaa käyttäytyä ja puhua mukavia saa ihan mitä tahansa.

Petrik Halinen

Raha se maailmaa pyörittää. Kerran juteltiin aseista ja aselaista ja esitin kaveripöydässä hypoteettisen kysymyksen, jos tarjoaisin 5000 euroa ehjästä ja hyväkuntoisesta rynkystä tuhannella patruunalla, kauankohan mahtaisi kestää, niin kaveri, joka ilmeisesti useamman portaan kautta tuntee ns. hämärämiehiä, oli varma, että jos tekee pari soittoa, tulevat henkilökohtaisesti autolla PK-seudulta tuomaan ovelle asti samaksi illaksi. Kehotti tosin laskemaan hintaa pariin tonniin, koska palvelu olisi kuulemma sama jo silläkin. :)

Lailla voidaan varsin tehokkaasti rajoittaa asioiden yleistä saatavuutta, mutta jos on olemassa todellinen tarve, ja sitä kautta kysynnän ja tarjonnan muodostama taloudellinen potentiaali, lain vaikutus saatavuuteen muuttuu vähäiseksi, ääritapauksissa negatiiviseksi (alkoholin kieltolaki konkreettisena esimerkkinä). Esim. amfetamiini maksaa puhtaana 100-200 euroa grammalta, mutta sitä myydään kadulla 4-25% vahvuisena n. 25 euron grammahintaan(maan keskiarvo, lukuisat viranomaislähteet), kun sen valmistuskustannukset ovat reilusti alle euron grammalta. 25 grammasta puhdaspainossa seuraa vähintään vuosi vankeutta, ja kilolla pääsee jo 5-6 vuodeksi kiven sisään. Silti arvioidaan, että ainetta rahdataan joka vuosi toista tuhatta kiloa maahan. Tässä huumeiden käyttäjät muodostavat sen kysynnän voiman, joka ylläpitää tarjontaa. Sitten taas joidenkin aineiden, kuten vaikka hermokaasu sariinia on tavallisen ihmisen tai vaikka vähän erikoisemmankaan ihmisen käytännössä mahdoton hankkia, koska sillä ei ole minkäänlaista kysyntää eikä tarjontaakaan. Jos yhtäkkiä miljoonat ihmiset haluaisivat ostaa sitä vaikka 200 euron grammahintaan, sitä alettaisiin jossakin laittomasti valmistamaan.

Tällä hetkellä minulla ei ole hajuakaan, mistä mitään em. artikkeleita voisi ostaa, eikä sikäli kiinnostustakaan. :)

Käyttäjän TerhiHeino kuva
Terhi Heino

Tuo Lappeenrannan paikallislehden juttu oli kamalan surkea! Jutun lopussa oli toimittajan kuva ja nimi. Ihmettelin miten nuori mies oli noin pihalla asioista. Kantsua,joopa joo...Ellei sitten tämä ole pilaa?

Jani-Eemil Karvonen

Teillähän on keskustelua! Loistavaa, nautiskelen ja harvoin luen näin asiallista keskustelua, Niklas hyvää ja kaverit kans!

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Suomessa on joukko lääkäreitä, joilta saa kannabis-reseptin sekä joukko osaajia, jotka osaavat reseptin mukaisen aineen rakentaa.
Raaka-aine on luonnosta (cannabis sativa).

MS-taudissa ja eräissä migreenin ja syöpäkivun muodoissa valmiste on varsin hyvä, mutta laajempaa käyttöindikaatioluetteloa kyllä valmistellaan.

500 miljoonaa vuotta tapahtui jotain, jonka takia ihmisen aivoissa eniten tietoa solusta toiseen (reseptorit) kulkee kannabis-välitteisesti.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä koetin kepillä jäätä ja yrittää saada kannabisreseptin syövän erikoislääkärilta.

Ensin hän ei tuntenut apteekista Ms-tautiin sairastaville tarkoitettua kannabislääkettä.

Otin selvää apteekista ja sain prosyyrit jne.

Vein lääkärille ja hän ei halunnut määrätä minulle, syöpää sairastavalle tuota rohtoa. Syöpää sairastaville (meille parantumattomille) on tehokkaampia kivunhoito-lääkkeitä kun sellaisen tarve tulee.

Oma motiivini oli vain kokeilla hashista.

Hyväksyn lääkärin kannan asiaan. Se on Ms-tautia sairastaville tarkoitettu. Viihdekäyttöön ei lääkärien tule osallistua.

No, saapi sitä sitten mistä tahansa, selvää en ala ottamaan, mutta taitaapi jäädä kokeilematta.

No, jos joku haluaapi soittaa ja lahjoittaa gramman pari, mitä lie nuo määrät tarkoittavatkaan, voisin kokeilla, mutta aktiivisesti en ala etsimään.

Asiasta puhutaan nyt paljon, ja siksi oma mielenkiintonikin heräsi.

Piipputapakka on huumeeni. Jää varmasti siihen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

On kyllä aika ankea meno Suomessa kun edes kuolemaantuomitut eivät saa poltella mitä huvittaa. Keneltä on pois syöpäsairaan viihdekäyttö?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Päivi Räsänen osaisi sanoa, että yhteiskunnan on lähetettävä kuolemansairaille viesti, ettei huumeiden käyttäminen ole hyväksyttävää. Ajattele nyt edes lapsia!

Urpo Upi Tamminen

Valitettavasti koko kannabis- tai huumekeskusteluissa ei ole kyse loppujen lopuksi lääkepössyttelystä vaan ihan viihdekäytöstä, jonka puolesta liputetaan. Että sellaista menoa lopulta halutaan eli pää pyörälle keinolla millä hyvänsä. Valitettavasti jotkut joutuvat työssään törmäämään diagnosoituihin tapauksiin, joiden taustat ovat olleet "viihdekäyttöä" ja pössyttelyä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #36

hhmm äsken lähettämi kommentti ei ilmeisesti tullut teknisten ongelmien vuoksi..

Mutta siis viihdekäyttökeskustelu pitäisi pitää irrallaan lääkekäyttökeskustelusta, koska muuten jälkimmäinen sivuutetaan narkkien löpinöinä jne. Ne ovat kaksi eri ilmiötä, ja kannabiksen lääkekäytölle kyllä löytyy vankkoja tukia.

Ja onko silläkään sitten mitään väliä jos kuolemaantuomittu syöpäsairas laittaa päänsä sekaisin? Eikö siinä vaiheessa saa tehdä mitä huvittaa?

Onko lääke lähtökohtaisesti huono jos siitä tulee hyvä fiilis eikä ikäviä sivuoireita? Onko se jotenkin väärin, jos joku nauttii lääkkeensä käytöstä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #42

Kerro miten määritettään se lääkekäyttö? Mielummin itse otan kannabista päänsärkyyn kuin Buranaa.;)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #36

Onko sakottaminen vähentänyt olennaisesti niitä diagnooseja?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kannabis on kasvainten angiogeneesiä eli verisuonten muodostusta ehkäisevä lääke. Aiheesta on tutkimuksia jo vuosien ajalta. Lisäksi se on huomattavan vaaraton, ja yhteensopiva lähes kaikkien muiden lääkkeiden kanssa.

Tässä tapauksessa kannattaisi ehdottomasti etsiä parempi lääkäri.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Laita Markku äkkiä siemenet itämään.

Käyttäjän artopesu kuva
Arto Pesu

Hyvä Markku. Kiitos avautumisestasi. Itse poltin pilveä viimeksi 21 vuotta sitten. Lopetin alkoholin käytön vuonna -93 ja tupakan -99. Nyt sairastuttuani KLL:n ja käytyäni läpi ITP:n, AIHAn, sytostaattihoidot ja neutropenian, niin olen rauhottanut mieltäni ruokailemalla perheeni kanssa viikonloppuisin. Ruokailun yhteydessä nautin myös punaviiniä. Usein koko pullollisen illan mittaan. Suosittelen.

Tiedän, että leukemia on kivuton, jos sitä vertaa syöpiin. Sytostaattihoidot ja neutropenia ovat kivulloisia. Jos joskus joudun kantasolusiirtoihin, niin silloin lääkärin mukaan koskee sitten oikeesti. Tietenkin kaikki on yksilöllistä.

Ymmärtääkseni syöpä- ja veritautiosastoilla kaikkialla Suomessa saa asiallista hoitoa. Kipuja pyritään lääkitsemään oikein. Mutta sen lisäksi me tarvitsemme jotain muuta rauhoittaaksemme mieltämme. Joku voi puhua viidekäytöstä, joku lääkekäytöstä. MS-taudissa se taitaa olla lääke.

Oman kuolemani edessä en osaa suhtautua oikein pelokaasti lakipykäliin. Miten tätä sitten pitäisi opettaa rippikoulussa? Kysyi yksi pappikaverini. Niin, siinäpä se. Ei kieltämällä vaan opettamalla.

Information understood is knowledge. Knowledge understood is wisdom.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Oli kyllä kieltämättä aika pricless yritys ostaa kannelmäkeä Lappeenrannassa. Joku ois voinu vihjata toimittajalle ennenkun nolaa itsensä että kannattaa tiedustella ennemmin ruohoa, pilveä tai budia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei kai kukaan rupea muutenkaan jutunteossa olevalle toimittajalle myymään.
Mutta saipahan juttunsa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

No jep. Enkä itsekään kävisi mielelläni mihinkään edes vähän laittomaan asiaan liittyvää keskustelua facebookissa, jonka tietoturvaan en ihan luota.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Itsekin hoksasin , että voisi kehoitukseni Markku Tyrylle tulkita rikokseen yllyttämiseksi. Mutta eihän se ole, ostin juuri eilen kylvömultaa parvekkeen taimia varten.
Miten voisi mihinkään tietoturvaan luottaa kun nämäkin sanat seulotaan kaupallisiin tarkoituksiin? Sehän on naurettavaa uskoa, että ne pysyisi mainostajien lukkojen takana.

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Olen hieman eri mieltä Niklaksen kanssa. Kannabis on levinnyt viimeistään kotikasvatuksen ansiosta maamme joka kolkkaan, kaikkiin yhteiskuntapiireihin, ikäluokkiin jne. Tutkitusti alaikäisenkin on helpompi hankkia itselleen kannabista kuin alkoholia. Kuka tahansa voi ostaa kannabista, mutta (ainakin paikallisen) alakulttuurin koodit on osattava. Toimittajahan käyttäytyi kuin huumekauppiaita etsivä poliisikokelas. Huumekauppa perustuu luottamukseen, ja kyseisen toimittajan käyttämällä metodilla Lappeenrannasta ei löydy kannabista viidessä vuodessakaan...

... ellei sitten tätä maailmanlaajuista, historian suurimpiin huijauksiin (=rikoksiin) kuuluvaa globaalia huumekieltolakia ymmärretä romuttaa sitä ennen.

Kaikki huumeet kuuluisivat olla aidossa yhteiskunnallisessa kontrollissa eikä rikollisten, läntisten turvallisuuspalveluiden (CIA, MI5, Mossad jne.) sekä USAn ja Lontoon Cityn suurimpien pankkien käsissä. Ikävä kyllä huumekieltolain seurauksena huumekauppa on kasvanut maailman toiseksi suurimmaksi bisnekseksi ja huumesota on merkittävä USAn suurvaltapolitiikan instrumentti. Eli tämä yhteiskunnan ja yksilön kannalta tuhoava globaali laki on ja pysyy - money talks!

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

"Tutkitusti alaikäisenkin on helpompi hankkia itselleen kannabista kuin alkoholia." Just. Joo. Tutkitusti... höpö.

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Ok. Olisin tosiaan voinut jättää tuon "tutkitusti" pois, koska minulla ei tarjota suoraa linkkiä tai lähdettä. Mutta alaikäisten huumeidenkäytöstä on tehty lukuisia tutkimuksia joista käy ilmi, että huumeiden hankkiminen ei tuota mitään ongelmia alaikäiselle ainakaan pääkaupunkiseudulla.

Vai olisiko tuo piikkisi kärki osoitettu suomalaiselle huumetutkimukselle? Senhän pitäisi kuitenkin olla kansainvälisestikin arvostettua.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #33

Se nyt on ihan järjellisestikin noin. Paitsi, että alkoholin myynti on valvottua sen välittäminen vie tilaa. Itsekasvatettu kannabisannokset piilottaa helposti farkkujen taskuun.
Tärkeätä olisi kuitenkin satsata näiden leviävien vaarallisten muuntohuumeiden torjuntaan.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #33

Onhan tuosta ollut uutisissa, että alaikäisten omien kertomusten mukaan he saavat kannabista helpommin kuin alkoholia. En pitäisi mitenkään ihmeellisenä asiana, sillä kannabista ei valvota mitenkään, kuka tahansa (jopa Niklas Herlin) voi ostaa sitä esimerkiksi netistä ja nuoret pystyvät valmistamaan sitä helposti vaikka itse.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/ksml--nu...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #37

Jonkun allaikäisen tuollainen maininta jossakin uutislähtetyksessä joskus on aika kaukana faktasta. Ja jos itse kasvattaa, niin melkein luulen että vaiva on aika pirun paljon ismpi kuin keskikaljan tai siiderin hankkinen, vaikka miten kaukana kioskilta asuisi.

Jorma Melander

Ehkä kuka tahansa ei voi ostaa keneltä tahansa kannabista mutta kuka tahansa pystyy tilaamaan siemenet toisesta EU-maasta - tai suomalaisen nettifoorumin kirpputoripalstalta. Muita tarvikkeita löytyy rautakaupoista, puutarhamyymälöistä sekäa alan erikoisliikkeistä ympäri maata. Seikkaperäiset ohjeet löytyvät molemmilla kotimaisilla kielillä netistä.

Nykytilanteessa kotikasvatus olisikin kaikista järkevin ja turvallisin tapa hankkia kannabista ja pienimuotoisen kotikasvatuksen salliminen olisi parasta päihdetyötä mitä poliisit voisivat nykyisen lain puitteisssa tehdä.

Tiedät täsmälleen mitä tavaraa saat, vältät kontaktit järjestäytyneiden rikollisten kanssa jne. Valitettavasti huumausainelaki on tehty niin järjettömäksi että aineen ostamista suositaan itse kasvattamisen kustannuksella. Jälkimmäisestä tulee kategorisesti aina suuremmat tuomiot vaikka kyse olisi vain muutamista kasveista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset