Niklas Herlin

Puistokulma

Siivosin yhden puiston yhden kulman.

Paraati- ja muut kansalaiset olivat sotkeneet kulman Espalanadinpuistossa Helsingissä sellaiseen kuntoon, että jätteitä ja lokkeja oli aivana kamalasti paikalla.

Istuin kansakunnan kalleimmassa baarissa Pohjois-Esplanadin Kämpissä. Pummasin henkilökunnalta jätesäkin ja hanskat. Runebergin patsaan viereinen kulma on nyt siistimpi kuin tunti sitten; täysi säkillinen tuli. Baarin henkilökunta hoiti säkin jätehuoltoon.

Tehkää perässä. Tai jos ette tee, miettikää edes mitä roskaatte. Edes kesällä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hieno teko!

Saitko baarista ketään muuta siivoamaan nurkkia?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

En. Meillä >Helsingissä on vihreät, kokoomus ja demarit.... Kenenkään ei tarvitse huolehtia puistojen kulmistas.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vihreät toki voisivat tehdä tempauksen ja sillä keräisi pisteitä vai sanoisinko korjaisi pisteet siitä.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko Vastaus kommenttiin #6

Onhan näitä tehty, tässä vain yksi tilanne, josta sattui olemaan valokuva.

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t...

Arkisista, yksin hoidetuista tilanteista harvemmin tulee otettua kuvia tai niillä ylipäänsä brassailtua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilmaisen työn tekeminen Suomessa on kiellettyä.

Julkisuuteen on tullut monia tapauksia, joissa työttömyyskorvauksella eläjä on menettänyt tukensa sellaisesta käryttyään.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ei täällä Jykylässä ollut mitään kulkueita. Tai sitten olen pudonnut kelkasta... PS. Auton tuhkakupin lupaan tyhjentää ;-)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hieno homma, mie tehen sammaa, muttennyt nuin roimasti ja mullon vanha täti, joka aina kauppamatkalla välttämättä kerrää roskia ja selittää aina, että hälle on tärkeää, ettei kiukuttele siittäkö toiset sotkee. Se jotenki sannoo, että kuka sitte, jossei hän kerräis just näitä roskia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei sitten ainakaan partiolaisten paraati ollut. :D

Käyttäjän MikaSaarela kuva
Mika Saarela

Olohuoneeeni ikkunasta näkyy koulun piha, jossa nuoret pelaavat koripalloa ja jossa on koululaisille kiipeilytelineitä, rekkitankoja, keinuja ja muuta. Menimme puolison pienen sisarentyttären kanssa eilen alkuillasta pihalle kipuilemaan. Huolimatta koripalloharjoittelusta pihalla olleisiin kolmeen roskikseen oli osuttu aika huonosti: poimin viiden hampurilaisaterian roskajäännökset siististi pussitettuihin roskiksiin ennen leikin alkua.

Matti Mäyränpää

Esimerkki on tekoa tärkeämpi! Hyvä Niklas!

Kerron aiheesta: Äitini kuoli joitakin vuosia sitten 102 vuotiaana. Useat muistavat hänet esimerkillisyydestä! Hän, vielä 90 vuotiaana piti puhtaana ja siistinä Vääksyn puistoja ja tien varsia ja sai toiminnastaan mm. symbolisen arvonimen: "KUNNON KUNTALAINEN".

Jostain syystä Vääksy on mielestäni edelleen siisteimmästä päästä oleva taajama.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Yleensä Se Espan puisto siivotaan muutenkin varhain seuraavana aamuna.

Itse olen käynyt kaupungin pohjoisosien luonnonkauniilla paikoilla keräämässä roskia ja tupakantumppeja, joista jälkimmäisistä osan olen mahdollisesti itse aiheuttanut siistiin kekoon. (Välillä tapanani oli kerätä tumpit tuoreeltaan tyhjään askiin, mutta tämä oli huono linja, koska usein unohdin tumppiaskin repun sivutaskuun ja tästä seurasi hirveä haju sisätiloissa.)

Koska tätä ei todennäköisesti kukaan usko, olen ryhtynyt dokumentaatioon: otan kännykällä kuvia roskista, roskia sisältävästä pussista ja sitten siististä ympäristöstä, ja tallennan kuvat välittömästi pilvipalveluun, joka kirjaa sekunnin tarkkuudella kuvan ottoajan. Paikka on kuvastakin ilmeinen, mutta sen voisi todentaa mobiiliyhteyden paikannustiedoilla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Niklas, tuu pois sieltä. Täällä korvessa (selkosilla) on puhdasta!

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kaupunki hoitaa hommat huonosti!

Espanjassa on loppiaisen aikaan kaupungeissa kulkueet, joissa jaetaan kymmeniä tuhansia karkkeja ja sotketaan paikkoja.

Kulkueen perässä tulevat siivousryhmät. Koneet, laiteet ja siivoojat, jotka putsaavat kaiken, mitä sotketaan. Jos kommentteihin voisi laittaa kuvia, niin laittaisin tähän kuvia em. Paraatista ja siivousryhmästä paraatin perässä ja kadusta juhlan jälkeen. Katu ja tienvieret ovat puhtaat ja siistit.

Itselläni on välillä parikymmentä henkeä grilli ja saunaillassa. Juhlan jälkeen jäljet ovat sotkuiset. Otan kuvia juhlan aikana, mutta eniten tykkään kuvata jälkiä juhlan jälkeen, sillä niissä on ainutkertaisen hetken tunnelma. Ei ne kauniit kattaukset, ei ne ihmiset vaan juhlan jäljet, kertovat sen tärkeimmän tarinan. Hyvillä mielin seuraavan päivän siivoan juhlan jälkiä ;-)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Niklas,

pitäiskös teilläkin siellä "ei-keskustassa" ponkaista pystyyn jokin "roska päivässä"- tapainen ympäristönkohennusliikehdintä noiden pride- ilakointienkin sijaan?:

http://www.roskapaivassa.net/arkisto.htm

Alustuksena tälle voisi toimia tämäkin:

"Aitoa ja alkuperäistä tamperelaista roskasakkia jo vuodesta 2011":

http://www.eskoerkkila.fi/blogi/2012/09/14/1033

Seppo Hildén

"Istuin kansakunnan kalleimmassa baarissa Pohjois-Esplanadin Kämpissä. Pummasin henkilökunnalta jätesäkin ja hanskat. Runebergin patsaan viereinen kulma on nyt siistimpi kuin tunti sitten; täysi säkillinen tuli. Baarin henkilökunta hoiti säkin jätehuoltoon."

Tehkää perässä."

Tein jo markka-aikaan, vuosituhannen taitteessa, kun erehdyin Kämpin baariin, 0,4 olut maksoi 55 mk. En tilannut toista.

Ai niin, tosta roskaamisesta, yksi suomalainen ongelma joka kaupungissa on se, että roskiksia on ihan liian vähän. Kaupungit säästää väärissä asioissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

55 markkaa, ohoh!

Kuinkahan Eino Leinolla oli varaa kaljotella Kämpissä päivät pääksytysten?

Reino Jalas

Olisi pitänyt olla vaikka naapurilehdestä joku tuttu kuvaaja paikalle. Mukava pikkujuttu lehteen, että katsokaas kuka se noin vaan olusilta palatessaan silpaisi neljänneksen Espan puistoa puhtaaksi.

Tuostahan voisi tulla vaikka kesäinen muoti-ilmiö muillekin julkuille.

Nyt se vähän hukkuu tänne blogistanian viidakkoon. Tekijä itse stoorin kertojana? Iltsarin tai Seiskan kuvareportaasi olisi ihan toista.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tuo oli ihan spontaani homma. Lokit ja roskat veivät nautinnon terassi-illalta. Ja kun tämä tabletti sattui olemaan repussa, kirjoitin putkeen saman tien. Ajattelin jotenkin niin, että edes joku jatkossa voisi miettiä, mihin roskat heittää.

Hannu Tanskanen

Vieressä on tuommoinen nuorten tilapäisasuntola. Joka aamu saa kerätä parkkipaikalta savukeaskeja, karkkikääreitä ja mäyräkoiran pahvikuoria, tuntuu että kaikki heitetään siihen paikkaan missä avataan, vaikka roskis on viiden metrin päässä. Taloyhtiö laittoi tukipylvääseen hienon kiiltävämetallisen tuhkakupin, kun sen viereen joka yö ilmestyi iso kasa tupakantumppeja. Näin käy edelleen, tuhkakuppi ei houkuttele, kolmelta-neljältä harva se yö kuuluu iloista mökellystä kolmanteen kerrokseen asti.

Julius Fortuna

Näkisin ehkä itse enemmänkin sivujuonena huumoria muita baarissa olijoita kohtaan. Hyvä temppu :-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset