Niklas Herlin

Andy McCoy - ei persuainesta

Meni jonkin aikaa, ennen kuin sain sulateltua uutisen, tai lausunnon. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini räväytti oikein kunnolla. "Persut eivät myy persettään". Tämä tapahtui puolueen kesäkokouksessa.

Olen harvinaisen loukkaava ja rivosuinen ihminen yksityisessä kielenkäytössäni. Mutta yritän - ja usein onnistuneesti - pitää törkyturpaisuuteni todella yksityisellä tasolla. Mielestäni ammattipoliitikon, joka haluaa Suomen seuraavaksi pääministeriksi, ei pitäisi julkisesti tuollaista kieltä käyttää.

Andy McCoy, suomalainen rock-kitaristi on alansa huippuja paitsi Suomessa, myös maailman mittakaavassa. Kitaristina suuri ihminen, kuten Timo Soini on suuri vaikuttaja eurooppalaisella populistipoliitikkokentällä.

Pelkosenniemeltä lähtöisin olevalta rock-äijältä ei kukaan voi edellyttää poliitikon käytöstä tai kielenkäyttöä. Koska olen iältäni aika lähellä Timo Soinia ja Andy McCoyta, muistan hyvin Hanoi Rocks -yhtyeen kultakauden. McCoy sanoikin 1980-luvun tv-haastattelussa, että jos bändi ei pärjää maailmalla, hän voi aina lähteä Amsterdamiin myymään persettä. Andystä ei siis koskaan olisi ollut persupoliitikoksi:

https://.

***
Ennen kuin kukaan ehtii syyttämään siitä, että tämä teksti on perussuomalaisvastainen, korostan, ettei tämä sitä ole. Mutta Soinin, potentiaalisen tulevan pääministerin kielenkäyttö oli puolueen kesäkokouksessa johtavalle poliitikolle sopimatonta. Mutta vain minun mielestäni.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Inhoan kiroilua ja pidän kiroilua tyhmänä ja kiroilijoita tyhminä, riippumatta heidän asemastaan, kansansuosiostaan, koulutuksestaan tai älykkyysosamääristään.

Kiroilu on yhtä tyhmää aina, olipa kiroilija tyhjäpäinen teini, Andy McCoy, rekkakuski, professori, kirjailija, puoluejohtaja tai pääministeri.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Äitini isä myös sanoi, että kirloilijat ovat tyhmiä ja epävarmoja ihmisiä - olin tai olen tähän miehen suuri ihailija vieläkin. Ja kiroilen ihan kamalasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minäkin tunnustan itseni tyhmäksi ja epävarmaksi ihmiseksi, mutta en pyri julistamaan sitä yleisillä paikoilla, enkä edes yksityisesti, enkä siis kiroile, paitsi noin kerran kahdessa vuodessa.

Tarkkaa tilastoa en ole pitänyt.
Voi olla että kiroilen vieläkin harvemmin.

Se on aina surullista jos fiksu mies, kuten nyt vaikka Timo Soini, kiroilee tuolla tavalla. Olen siitä aina hirveän pahoillani.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #3

Minusta kirosana on paikallaan jossain tilanteissa.
Perse on aika mieto kirosanana. Ei Soini tässä käyttänytkään sitä kiroiluna.
En ymmärtänyt mitä Soini sillä perseen myymisellä oikein tarkoitti, kai se oli jokin vertaus ellei ollut pelkkä sananheliinä. Aika tökköä kumminkin.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #17

Äitini isä ja isoisä lienevät synonymeja. Linkkaamassasi tekstissä nimitin isääni kusipääksi ja pystyyn nostetuksi paskaksi. Retorisesti aika vähäistä siihen verrattuna, mitä isästäni ajattelen. Mutta sopimatonta toki monen mielestä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #25

En oikeastaan ihmettele. Tunnen erään miehen, joka yhtälailla sanoi isästään suurinpiirtein yhtä hellyttävästi, siis ei mitenkään mairittelevasti. Tosin hänen isänsä on ollut kuolleena jo jonkin aikaa. Olen miettinyt, että vaikutaako julkisuus ja valta, muun perheen elämään negatiivisesti.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #25

Hurjia sanoja. Rehellisyys lienee kuitenkin tärkeämpää kuin teeskentely.

Martti Kovala

Mikä sopii Jupiterille, ei sovi härälle?
Valtamedia on käyttänyt "persu"-nimilappua perussuomalaisista räkytysmielleesä. Nyt sitten ollaan tavattoman pöyristyneitä, kun Timo pistää paremmaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt ainakin poliittiset kilpailijat voivat helposti käyttää Perussuomalaisista siivompia nimityksiä kuin puolueen puheenjohtaja itse. Minusta vaikkapa jytkypeput olisi aivan käypä arkikieleen sopiva lemppari.

Niin, ja kiroilen minäkin joskus mutta senverran harvoin ettei kukaan ole katsonut asiakseen huomauttaa siitä.

Käyttäjän JarmoRouhiainen kuva
Jarmo Rouhiainen

Hienosto on jo vuosia käyttänyt perussuomalaisista halventavaa nimitystä "persu", jolla suoraan viitattiin tuohon "perse" sanaan. Nurkan takana oli hihitelty perussuomalaisten perseistä, sitähän sanalla persu tarkoitettiin hieman peitellysti.

Soini vain sanoa täräytti sanan suoraan. Hienosto häkeltyi, eihän sitä saa suoraan sanoa, ei ilman sitä u-kirjainta lopussa. Muutenhan joku voisi pitää persua hokevaa hienostoa moukkina. Yhtä moukkina kuin hienosto pitää nyt Soinia perse sanan jälkeen.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Eiköhän noita halventavia nimityksiä ole käytetty niin kauan kuin poliittisia kilpailijoita on demokratioissa ollut. Ei tämä mikään päivän hienoston keksintö ole. Tämäkään kommenttini ei ole tarkoitettu perussuomalaisten vastaiseksi, mutta viimeisen kolmen vuoden mauttominta poliittista retoriikkaa löytyy riviperussuomalaista. Törkypuheita ja mauttomuuksia on poliittisena johtajana viimeksi tuolla tavalla viljellyt ehkä Paavo Lipponen 2000-luvun alussa. Hän oli kyllä Soinia paljon pahempi lähtiessään pilkkaamaan toisen puolueen edustajan ulkonäköä. Tai, olivathan nuo Soinin homojutut viime eurovaalien alla aika kamalia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä ne eivät niinkään ole hienoston kuin poliittisten vastustajien keksintöä ja hihittelyä. Ja sellaistahan piisaa.
Muinaisessa koulussani joku oli kirjoittanut pulpettiin "SKDL - Suomen kansan dramaattinen loppu". Sen tekstin vaarallisuus piili siinä, että se katsottiin - harhaisen logiikan perusteella - tuolloin "N-liiton epäsuoraksi arvosteluksi".
Ja se oli jo lukiolaiseltakin ns. vakava rikos. :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

Valitettavasti alapäähuumori ei ole rikos.

No, ehkei pitäisikään olla rikos,
mutta kaipaan kyllä sen asian osalta
sitä vanhanaikaista tiukkaa moraalia.

SKDL:llää, neuvostoliittoa, persuja ja Stubbia saa minun puolestani pilkata miten tahansa, se on minun mielestäni vain oikeaa ja hyvää moraalia osoittava teko.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hienosto on jo vuosia käyttänyt perussuomalaisista halventavaa nimitystä "persu", jolla suoraan viitattiin tuohon "perse" sanaan."

En minä ainakaan tuota ole halventavana osannut pitää, se on vain kyhenne, kuten kepu, mamu, tai mikä tahansa.

En ole myöskään ennen tätä uutta "soinismia" osannut yhdistää persua ja "persettä" (anteeksi että käytän tuota vulgaaria ilmaisua).

Mutta hienostosta en tietenkään tiedä, miten he asian ovat nähneet. Minulla kun ei ole mitään tekemistä hienoston kanssa, eikä kosketusta heidän ajatusmaailmaansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ilman koketeerausta hienostovajeesta täytyy sanoa että taas persu uhriutuu. Persu menköön kiltisti blogiarkistoihin tarkastamaan kuka ja ketkä sen persunimityksen vakiinnutti.(#6)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Soini olisi toki voinut valita sanansa toisin, sillä hän itse on käyttänyt aiemmin paljonkin fiksumpia mielikuvia saman sisällön esiin tuomiselle.

Äänestin joskus aiemmin itse persuja pääasiassa toivoen pientä nytkähdystä ja uudistusta politiikassa minne suuntaan tahansa, mutta olen saanut havaita äänestämäni puoluetta, jonka todellinen ohjelman sisältö ja tukiranka jalkoineen on vain kaiken uuden ja vieraan vastustamisen kohdentuen lähinnä EU:n ja EMU:n arvosteluna.

Suomessa on tehty enemmän huonoja lyhytaikaiseen vaikutukseen perustuvia perseellen mentyjä ( meneviä ) poliittisia päätöksiä sitten 1980-luvun, kuin hyviä ja yhteiskunnalle edullisia kehittäviä, pitkäketoisia ja vastuullisia päätöksiä vanhaan hyvään tapaan. Uutta byrokratiaa ja toimintaa uusine ideoineen on luotu paljon yli sen, mitä olisi edes tarpeen - ikävästi kylläkin painottuen verovaroin toteutettuun toimeliaisuuteen.

Ja nyt meillä sitten on se kestävyysvaje ja mahdottoman korkea veroaste liki eristyneessä pienessä valtiossa, joka on liki puolittain napapiirillä.

Andy on ansioitunut ja rohkea oman tiensä kulkija ja taisi olla hiukan huppelissa " perse " kommentissaan, toisin kuin Soini.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Soini on selkeästi mennyt radikaalimpaan suuntaan niin kielenkäytössään kuin mielipiteissäänkin. Tuota lausuntoa ennen Soini kirjoitteli plokissaan tällaisia:

"Olen puhunut aina elämän puolesta, enkä ole kantaani loivennellut, vaikka sitä käytetään mieliä kiihdyttämään poliittisen taustani vuoksi. Kun olen jotakin mieltä sanon, mikä on kanta, enkä mieti tuliko vai menikö ääniä. Joskus on tullut 1 prosentti, viimeksi tuli 19 prosenttia.

Kissa on nyt pöydällä ja samalla annan huutia fasistiselle evoluutiobiologi Richard Dawkinsille, joka kehottaa abortoimaan kaikki Down- sikiöt ja yrittämään uudestaan. Hitlerin Saksassa vammaisille tehtiin sekä etu- että jälkiabortointia."

http://timosoini.fi/2014/08/hyva-paiva-puolustaa-i...

Oli ihan allekirjoittanut kansalaisaloitteen jossa vaadittiin lääkärille oikeutta kieltäytyä tekemästä aborttia uskontoonsa vedoten. Se on uskonnon tyrkyttämistä ja vaarantaa potilasturvallisuuden, samoin luottamuksellisen potilassuhteen jossa lääkäri tukee potilastaan, eikä käännä tälle selkäänsä jos ratkaisu ei miellytä. Jokainen aborttia vastustava millä tahansa syyllä on vapaa olemaan tekemättä aborttia itselleen. Mitä muut itsensä suhteen päättävät ei ole hänen asiansa. Näin sitä toivoisi ajateltavan. Soini ajattelee toisin.

Näyttää että eduskuntavaalien alla paine kasvaa jo tässä vaiheessa. Osinkoverotuksen suhteen, samoin kuin tuonkin lain suhteen voisi käyttää eduskunta-aloitetta johon kerätä nimiä edustajilta. Yli 100 nimeä niin on yhtä kuin hallituksen esitys. Tätä keinoa perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole käyttäneet. Oppositiolle se on paras keino yrittää saada kannatusta ehdotuksilleen ja tuo myös näkyvyyttä sen suhteen moniko allekirjoittaa ja joskus siltäkin osin kuka ei allekirjoittanut. Populisti ei kuitenkaan halua muutoksia. Edesvastuutonta omia äänestäjiä kohtaan, mutta ei näy haittaavan. Noste ja häämöttävä valta ovat makeampia kuin oma suoraselkäisyys.

Todellisen vaikuttamisen sijaan ovat perussuomalaiset tehtailleet välikysymyksiä jatkuvasti milloin mistäkin asiasta, yksi on taas kerran tulossa. Opposiotion voimakkaimman aseen kuluttaminen räksyttämiseen on jo parlamentarismin halventamisen rajoilla. Ei ole säädelty sitä, mutta olisi moraalisesti tärkeä huomioida. Moraalia Soini jaksaa painottaa, muttei itse noudattaa.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

". McCoy sanoikin 1980-luvun tv-haastattelussa, että jos bändi ei pärjää maailmalla, hän voi aina lähteä Amsterdamiin myymään persettä."

Näin tuon televisiosta ja muistan sen elävästi vieläkin eli toimittajalegenda Eero Silvastin sanoin, Andy McCoy ei tehnyt pintaraapaisua, vaan teki syvän piston ja jätti jäljen.

Näitä jäljen jättäjiä saisi vielä olla nykyäänkin, varsinkin älymystössä, missä se sitten nykyään luuraakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Periaatteessa se nykyisen pääministerin V...M...P... oli vielä rankempaa kiroilua, mutta ehkä ei julkisuuteen tarkoitettua sellaista.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No juuri näin. Silloisen ulkoministerin halveksunta Pohjoismaiden neuvostoa kohtaan oli aivan törkeää, mutta kän luuli sanoneensa sen yksityisesti. Soini halusi perseen jakamisesta, tai siis perseen myymättä jättämisestä erittäin julkisen asian.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kielenkäyttö oli törkeää, mutta muuten, AL:

Aika on ajanut PN:n ohi

Jälleen koolla oleva mutta parhaat aikansa jo kauan sitten elänyt Pohjoismaiden neuvosto tekisi parhaan päätöksen lakkauttamalla itsensä.

http://www.aamulehti.fi/Paakirjoitukset/1194849254...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" Tämä tapahtui puolueen kesäkokouksessa."
Se ei kyllä ollut puolueen kesäkokous vaan eduskuntaryhmän kesäkokous. Siinä on vissi ero , nyt oltiin aikalailla "perhepiirissä" vaikka netin kautta katsojia olikin melkoisesti ja sitten tietenkin te "sopulit" siellä olitte edustettuna.
Minäpä luulen että Soini halusi antaa viestin nykyisille puolueen kansanedustajille ja muotoili sen perusjätkän sanoilla. Siinä olen kanssasi samaa mieltä että lipsaus se ei ollut vaan harkittu tokaisu joka ei oikeestaa edes Soinin suuhun hyvin osunut.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

No nyt me tiedämme nykyisen pääministerin kielenkäytöstä, ja että se on perustuslaissamme määritelty taitavaksi.

Rehellistä se taisi ainakin olla.

---

Noin asiasta hieman poiketen, mutta tähän liittyen: nykyteknologia pitää huolen siitä, ettei ihmisillä enää ole "yksityisyyttä" - ei ainakaan ilman, että sen varmentamiseen käytetään joka tilanteessa useita minuutteja aikaa.

Useimmathan eivät tällaiseen vaivaudu.

Jukka Mäkinen

"Periaatteessa se nykyisen pääministerin V...M...P... oli vielä rankempaa kiroilua, mutta ehkä ei julkisuuteen tarkoitettua sellaista."

Sillä hän kuitenkin jää historiaan. Sadan vuoden päästä, kukaan ei muista mitä Stubb teki tai sai aikaan, mutta kaikki tulevat muistamaan VMP'n.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Eipä tarvi Perussuomalaisten enää närkästyä persuksi nimeämisestä, kun suuri päällikkö antoi luvan lyhenteeseen, joka ei myy persettään. Kannattajissa on tietääkseni molempia sukupuolia, jotka myyvät ammatikseen ja nyt se sitten on kielletty, ettäs tiädätte. Persut.

Isäni inhosi kiroilua, mutta oppi kuulemma sotiessaan kiroilemaan. Ei kuulemma edes komppanian pappi saanut pidäteltyä ja äityi kiroilemaan. Hänkin joutui varmaankin kadotukseen, kuten isänikin ja minä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Vielä muutama vuosi sitten Soini vahti "persu-sanan" käyttöä ja piti sitä loukkaavana.
Ajat muuttuu eskoseni -sanotaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos puhutaan Soinista an sich eli per se, minulle on jäänyt epäselväksi onko jatkuva matka hallitukseen vain teatteria josta voi lopulta karata taas pois. Soinin kielenkäyttö oli niin yliampuvan mautonta, että voisi jo luulla että hän tahallaan sabotoi pääsyä sinne. Pääministeri joka toi perseen politiikkaan, niinpä niin.

Kielikuva leimaa ikävästi. MIelikuvittelen vaikka PS:n kansanedustajadaamit hokemassa tätä slogania vaalityössä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tuo on noin muuten käynyt muillakin mielessä. Vanha europarlamentaarikko Soini tietää, mihin ääripopulismi voi johtaa. Olen ennenkin julkisesti tämän sanonut, mutta menköön vielä kerran: minulla on suuria ongelmia perussuomalaisten aatteiden kanssa. Mutta kiitos Soinille ja politiikan jumalille siitä, että meidän uuspopulististamme puoluetta vetää Timo Soini eikä joku seinähullu, kuten monissa muissa Euroopan maissa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Melko maltillista kamaa PS kuitenkin on, liekö tämä suomalainen mentaliteetti, ettei nyt pikkuasioista hermostuta aivan täydellisesti.

Kestänyt hetken aikaa totutella siihen, että jos joku tämän kylän mies huomaa torilla kulkiessaan laittaneensa aamun hämärässä eri pari sukat jalkaan niin sadattelu on melkoista. Ja äänen volumet nousevat sinne kaksinumeroisille lukemille kovin helposti.

Pirjo Jokinen

"Mutta kiitos Soinille ja politiikan jumalille siitä, että meidän uuspopulististamme puoluetta vetää Timo Soini eikä joku seinähullu, kuten monissa muissa Euroopan maissa."

-Hetkinen..

Stalin oli myös kansallissosialisti ja julkikuvansa oli naureskeleva isä aurinkoinen. Valtaan päästyään käytös muuttui dramaattisesti. Oli ehkä alkujaankin kulissien takana hirviö, kuten perheensä on kertoillut, mutta kun oli ennen politikoksi ryhtymistä random-tyyppi, pääsi valtaan uskottelemalla hyvää tyyppiä.

Mystistä on miten vastenmielisen luihu Hitler luihuine SS-päälliköineen on saanut kansansuosion? Ehkä juurikin jokun sanavalmiin huumormiehen perseillessä tien auki taivasta myöden kun ensin oli pankkiirit yhdessä papiston ja kenraalien auttamana, tietenkin liikemiesten yhdessä suunnittelemana tehtailleet pörssikurssien kekkuloinnit ja laman.

Loppujenlopuksi on kyse sosiaalisesta tilauksesta populisteille.
Soinille ja Persuille tarjoiltiin jytky kultalautasella että hopeelusikka hanurissa syntyneet saa sen mitä haluuvat.

Soini sitä lamaa ei tehtaillut eikä Persut?
Vai?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #110

Ei sitä lamaa porvarit tehtailleet. Miksi ne olisivat sen tehneet? Pelkkää ilkeyttään, vai?

Porvarin jumala on raha, porvari himoitsee aina vain lisä rahaa, enemmän omaisuutta lisää painoa osakesalkkuun.

Porvari ei voita mitään lamassa, häviää vain. Siksi porvari ei halua lamaa.

Laman tekevät tyhmät populistiset politikot, sellaiset kuin Soini, Stub, Katainen ja kumppanit. Ne tekevät sen vallanhimossaan, liehittelemällä kansaa, jakaen sille rahaa ja antamalla sen elää yli varojensa.

Toki suomalaiset politikot voi päästää pannasta sikäli että ne eivät tänä päivänä saa lamoja aikaiseksi. Ne syntyvät kansainvälisesti ja kansainvälisesti merkittävät politikot saavat ne aikaan.

Mutta kyllä Stubb ja kumppanitkin laman tekisivät, jos siihen pystyisivät, saadakseen ääniä. Sillä politikko himoitsee ääniä yhtä paljon kuin porvari omaisuutta.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #112

Tahallaan tai tyhmyyttään? Tarvittais joku todistamaan oliko kyse vahingosta kun pankkiirit päätti jakaa rahaa halvalla korolla kyselemättä vakuuksia ja sitten korot tappiin ja velallisten omaisuus ulosmittaukseen.

Ei Soini ole mikään pankkiiri. Björn Wahlroos on.

Eipäs nyt sekoteta.

Kaikki se ulosmitattuhan myydään eteenpäin, joku ostaa halvalla ja vaurastuu entisestään.

Täysin moraalitonta peliä ja toki tyhmääkin.
Onko tahallista?
Tekeekö vain tilaisuus varkaan kun massat saadaan ulvomaan että kaikki byrokratia on syvältä, kaikki kontrolli on holhousta, kaikki säännöstely on (itkupotkuraivari) ää-ää-ää! Loputon poruhan siitä tulee kun on paljon mielensä pahottaneita + kärkkyjiä ostamassa halvalla ja myymässä kalliilla sitten taas kun pankkiirit pääsee laskemaan korot oikein alas ja rahaa saa pankista kuka vaan.

Pelurit vallassa.
Valtio kuralla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nykyinen pääministeri Stubb lausui jokin aika sitten pohjoismaisesta yhteistyöstä että "V... u mitä p....a".

Soini puolueestaan: "persut eivät myy p........n".

Kyllä tällaisten kaverusten yhteistyö käy, hehän ovat selvästikin samalla asiakorkeudella.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kyllä tällaisten kaverusten yhteistyö käy, hehän ovat selvästikin samalla asiakorkeudella."

Pääministeriltä tuo oli tahaton moka, Soinilta luultavasti tarkkaan harkittu täky tietyn tyyppisille äänestäjille.

Soinin poliittinen menestys on siitä kiinni että hän näkee ympäröivään pimeyteen, siellä pimeydessä elävien äänestäjiensä sieluun. Hän käyttää näkökykyään ja siitä saamaansa tietoa hyväkseen näiden sielujen vokotteluun.

Sanoisin että pääministerin lipsahdukset ovat tässä tapauksessa vaarallisempia, koska ne ovat huolimattomuutta tai itsehillinnän puutetta. Jos niitä lipsahduksia sattuu kerran, niitä voi sattua toisenkin kerran ja pahemmassa paikassa kuin pohjoismasen yhteistyön kokouksessa.

Pääministeri on muutenkin sokea ympäristölleen koska hänelää niin oman erinomaisuutensa häikäisevässä loisteessa ettei voi nähdä ja oivaltaa mitä ympäröivässä pimeydessä tapahtuu ja ajatellaan.

Kaksi päinvastaista tyyppiä siis, joista kuitenkin enemmän luottaisin Soiniin, jos hän vain omaksuisi vähän järkevämmän poliittisen linjan kuin mitä julistaa.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #39

Tietyn tyyppisille äänestäjille? Ei varmaan sinuun, sillä tuo huumori/populismi/ ymmärryksen puute vaatii jo korkeampaa matematikkaa, kuin Suomessa opetetaan. Eli rakettitiedettä:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Tietyn tyyppisille äänestäjille? Ei varmaan sinuun"

Ei minuun, sillä tuon kaltainen "alapäähuumori" tekee minut vain surulliseksi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #41

Pidetään mielessä, että ei ole "perinteistä persujen äänestäjää"; puolue teki jättiloikan tasavallan valtapuolueeksi 2011. Paitsi että jytky yllätti monet meistä, suuri yllätys oli se, että eduskuntaryhmässä on paljon naisia, ja myös äänestäjäkunnassa. Tuo perseenmyyminen on, no, vähän väkisin haettua äijäpuhetta, kuten homohulluttelut ja neekerijutut.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #44

Ei se mikään yllätys ollut, vaan pikemminkin seuraus. Kun maailmalla ja sitä koskevassa Suomessakin taloudessa ongelmat kasaantuu, niin aina populistilla puheilla on sijansa.

Suosio loppuu samaan tahtiin, kuin torppareiden vapauttaminen Väinö Linnan teoksessa epäiltiin. Siinä, kun Koskelan Akseli ajoi puhujaa kylälle ja tuli puheeksi vieläkö te meitä äänestätte, jos..... jne.

SMP:n vaalivoitto oli jonkinlainen yllätys, mutta ei enää.

Nyt on nykyaisempi vaihe II menossa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #39

Arto, olen samaa mieltä siitä että kärsimättömän luonteen omaava pääministeri on maallemme suuremmaksi vaaraksi kuin sloganeja heittelevä oppositiopuolueen puheenjohtaja.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #39

Pääministeriltä tuo oli tahaton moka, Soinilta luultavasti tarkkaan harkittu täky tietyn tyyppisille äänestäjille. "

Stubbin kannatus nousi hetkessä, kun tuo VMP "lipsahti" julkisuuteen.
Erittäin harkittu teko.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

En yhtään ihmettelisi jos ja kun olet oikeassa päätelmissäsi. Jos nyt hieman vakavoidutaan, niin onko puolueen puheenjohtaja ja merkittävä henkilö sinänsä yhtään ajatellut miten käyttäydytään julkisesti?

Vaikka olen hyvin joviaali ihminen (kaverit ylisti, kun täytin pyöreitä ja uskon heitä) niin ikinä missään en olisi ilmoittanut tai edes tarvinnut ilmoittaa etten todellakaan myy p*****ni.

Monessa muussa asiassa on pitänyt jo elääkseen myydä itsensä, mutta se on vähän eri metoforan takana. Eräs liitto lähetti palan nahkaa aikanaan ja siinä luki, että älä myy nahkaasi liian halvalla. En täysin ymmärtänyt sitäkään. Myyn työpanokseni, en nahkaani ja siksi en liittoon sitten lopulta liittynytkään. Sovin itse palkkani ja etuni, jotka tietenkin työnantajani aina punnitsi. kannattako tuolle kähmylle antaa muuta kuin saapasta persuksiin, vai tuottaako se.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persu ei myy ja persnuiva ei edes osta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Hyvä, että alleviivasit PS:n lainkuuliaisuutta. Sillä tuo ostaminenhan on kriminalisoitu Suomessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meinaatko, että PS on vielä alaikäinen tai henkisesti vammautunut?

Jukka Mäkinen

Ostamisen laillisuus riippuu ihan tarkoituksesta. Kaikkeen muuhun saat ostaa persun persettä paitsi seksiin. Esimerkiksi uunipaistiksi ostaminen ei ymmärtääkseni ole laissa kiellettyä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jaakonsaari tviittasi, että on Soinilla anaalinen vaihe menossa. Tällä hän viittasi psykoanalyysin kuvaamaan anaaliseen kehitysvaiheeseen. Erilaiset peppuvitsit, kakkavitsit ja jutut ovat regressiota tähän vaiheeseen. Mutta anaalinen kehitysvaihe on myös laajempi.

Jos kärsit sairaudesta tai kivusta, niin anaalinen fantasia on sellainen, että kuvittelet pääseväsi kivusta poistamalla jotain ruumiistasi, mätää, pahaa verta, huonoa energiaa. Oraalisen vaiheen fantasia taas olisi, että pääset eroon pahasta olosta ottamalla jotain sisääsi, kuten lääkettä, vitamiineja, antiosidantteja.

Anaaliseen fiksaatioon viitta se, että erityisesti tykkäät katsoa videoklippejä, joissa suuria paiseita puristetaan mädästä, kuten
http://youtu.be/iEeMJgV75nQ

Käyttäjän SiukoMikko kuva
Mikko Siuko

Olen kyllä samaa mieltä että tuo lausahdus "persut ei myy persettään" oli aika huono. Varsinkin Soinilta joka yleensä heittää osuvaa juttua.
Nyt sitten löytyi asia jota yksinkertaisemmatkin pystyvät kommentoimaan!!!
Typeriä huomioita:
- Sananmukaisesti seksiä tarjoamalla etuuksia hankkivia varmaan on kaikissa puolueissa. Tuskin Timo kuitenkaan ???
- Kuvainnollisesti ymmärrän tuon tarkoittavan mielipiteiden, kannatuksen, äänestyksen, takinkäännön tms myymistä rahasta, muusta etuudesta tai ns. "lehmänkaupasta". Ongelma "tyhmien" kanssa keskustelussa on että eivät ymmärrä "kielikuvia" ellei ole seteli liitteenä.
- Jos suomessa oikeasti on "kaupallisen seksin" piirissä toimivia poliitikkoja (myyjä tai asiakas), olisi tärkeää käyttää heidän asiantuntijamielipiteitään niihin liittyvissä keskusteluissa- asiantuntijat vs. mutu-tädit. Toivottavasti Niklas huolehtii ?

Vielä typerämpiä huomioita:
- Maamme asiat ovat tärkeitä ja hymistelijät- ja pomon suosiontavoittelija-joopajoomiehet vaarantavat sen tulevaisuuden. Onko Niklas sellainen, sellaisten kannalla vai sellaisista keskusteleva ?
- Tässä Niklaksen jutussa erilaisiin näkemyksiin ja kriittisiin kommentteihin suhtaudutaan erittäin negatiivisesti/esittäjää halventaen. LÄHDEKRITIIKKIÄ PLIIS !
- Muutenkin toivoisin uutta kulmaa eikä perskulmaa...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Kommenttisi tuli vajaana ja lopullisena. Poistin sen vajaan oloisen.

Mikko Pöntiö

Pitääkö julkisuutta saadakseen tehdä aina jotain rajumpaa ja sanoa aina härskimpää? Jos näin on, mihin se kehitys johtaa?

Hanna Huopalainen

Onko "perse" tällä hetkellä kansallisen politiikkamme kuumin ongelma?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En ole koskaan (sinä aikana, kun hän on ollut jollain tapaa merkittävä puoluejohtaja) pitänyt Soinin esiintymistavasta. No, Soini ilmeisesti kosiskeleekin eri tyypin ihmisiä kuin mitä minä olen.

Joten harras toiveeni on, että Perussuomalaiset lempataan ulos seuraavastakin hallituksesta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Voi olla ennemminkin niin, että on pettymys muille, jos persut eivät tule mukaan "EU-vastuunkantopolitiikkaan". Eli persut lemppautuvat ihan itse.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos Perussuomalaiset mielii vakavissaan hallitupuolueeksi sen on pakko "myydä" jotakin. Jos kannatus nousee esimerkiksi 47 prosenttiin niin se pääsee yhdessä Rkp:n kanssa muodostamaan hallituksen. Silloin PS:n tarvitsee myydä vain pakkoruotsi. Jos mukana tarvitaan useampia puolueita pitää myydä paljon enemmän.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei pidä myydä per...iaatteitaan.

Jukka Mäkinen

Jos kannatus nousee 47 prosenttiin, niin Suomen suhteellisesta vaalitavasta johtuen sillä saa jo vahvan absoluuttisen enemmistön. Ei tarvitse enää RKP'täkään.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Minua huolettaa enemmän vuosittain hallituspuolueiden ottama 7,5 mrd lisävelka, muut tehdyt sitoumukset ja vastuut, joista ei voi päästä irti kuin Soinin yksi lause. Lisävelka on etukäteen otettua lisäveroa.

Persuista on hoettu väsymiseen asti. Jotain uutta ? Sen tausta on perussuomalaisten mustamaalaus. Sen tietää kaikki. Perussuomalaiset voivat puhua asioista ja osaavat nauraaa itselleenkin. Perusnaisten pöksyt, joissa lukee 'Hyvä persu' menee kaupaksi yli puoluerajojen. Kauniit ja hyvät persut ovat ihania! http://www.perusnaiset.fi/meidan-naiset/

Korppikotkat yrittävät iskeä ennen vaaleja. En noteeraa Jaakonsaaren juttuja ei kovin vakaviksi luettuani blogeja. Jos haluaa julkisesti nolata itsensä jatkamalla persuista anaaliin niin ihan sama. Lisää jaakonsaarta, josta voi itse todeta ks. kommentit. http://liisajaakonsaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Enemmän olisi kiinnostunut nyt ennen vaaleja kuulemaan mitä Suomen lupaavimmat poliitikot lupaa tehdä eri tavalla kuin ennen, kun olivat 10 vuotta vallassa ja vei Suomen talouden suohon maailmanennätysjumbotuloksilla. Ja mikseivät ne korjaa asioita jo nyt. jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174341-nousua-pukkaa

Jatkossa tarvitaan tekijöitä eikä vaalilupaajia ja tyhjänpuhujia.

Tuolla on muutamia keinoja saada se talous kuntoon http://jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17441...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai millä tavoin Jaakonsaaren "anaali" on jotenkin pahempi kuin Soinin "perse"? Jos susta on jotenkin hienoa että Soini turvautuu aina vaan kuohuttavampaan käytökseen niin kai sä seuraavaksi puolustelet sitä että herra vilauttaa aitoa alastonta p...ettään.

Jukka Mäkinen

Eikös nämä tissinpaljastelijaneidot jo harrasta vilauttelupolitiikkaa.

Samoin tuossa sanojen valinnassa on tietysti eri asia että joku hirveä Soini käyttää puolueen kesäkokouksessa sanaa "perse", mikä on aivan kauheaa ja alentavaa, kun taas se että vihreiden edustaja Meriläinen tasavallan arvokkaimmassa paikassa, eduskunnassa kulkee rintanappi rinnassaan missä lukee "vittu haisee hyvälle", se on kulttuuria, tasa-arvoa ja hyvää oivaltavaa kielenkäyttöä. Seuraavaksi sä kai puolustelet sitä että rouva tunkee tussuaan ihmisten kasvoille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #124

Ainoa vaan että mä en ole puolustanut ketään. Analogiasi on olkiukko.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Joissakin puolueissa on esitetty, että Suomen pitäisi ottaa velkaa vielä enemmän, eikä alkaa pelätä.
Onhan sillä pointtinsa, koska velkarahaa saa markkinoilta halvemmalla nyt kuin koskaan ennen. Myös tasapainoilu velan ja tuottavuuden kanssa on taitolaji, eli velkaa voi olla paljon enemmänkin, jos sen pystyy hoitamaan.
Eikä Suomi ole läheskään velkaantunein maa Euroopassa eikä maailmassakaan, laskettuna asukasta tai työssäolijaa kohden.
12 kk:n Euribokorko on tällähetkelläkin vielä sentään plussan puolella 0.44%.
Minullekin tarjosivat vippiä sellaisella korolla, jos ostaisin isomman asunnon, että epäilin pankinjohtajan laskevan leikkiä.

No se mitä tulee Persujen avautumiseen ja lennokaaseen tokaisuun ettei myy hanuriaan, niin tuossa ylempänä varmaankin on totuuden siemen. Piti tehdä jotain, kun kannatusluvut pienenee ja pelkona on pudota SDP:n taakse.

Toisaalta Persujen Niinistö kirjoitti tulevasta välikysymyksestä poliisitoimen alasajoa ajatellen. Siihen en voi muuta kuin yhtyä, sillä poliisitoimi kärsii nyt melkoisesta resussipulasta ja kaikki jutut kestää vuosikymmeniä ja tehdään sitten kiireessä virheitä. Persujen Niinistö on vain väärästä puolueesta, että mitään konkretiaa olisi odotettavissa.

Seppo Hildén

Minusta Soini on vaan siirtynyt käyttämään sitä kieltä, mitä tämä kansa itsekin käyttää ja mistä se pitää.

Eikös se Suomen katsotuin ohjelmakin juuri alkanut taas televisiosta, se BB-talo?

Tapio Vehmaskoski

Hyvä kommentti.

Kaikki tämän maan sievistelijät, moralistit ja paheksujat avaavat illalla TV:n, jossa esitetään ala-arvoista itsensä häpäisemistä nimeltä BB. Joskus luulin, että sillä tarkoitetaan Brigitte Bardott:ia.

Teeskenteleminen on yleistä eikä kukaan sano, sen olevan paheksuttavaa.
--------------------------------

Joko nyt olisi aika aloittaa ryhtiliike koko kansaa koskien.

Sitäköhän Soini tarkoitti?

Jukka Mäkinen

Soini on populismin tuntijana tutkinut miten Stubbin VMP "lipsahdus" nosti hänen kannatustaan. Odotellaan vaan miten muut seuraa perässä.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Voidaanhan tuota sanonnan merkitystä hieman arvuutella. Mitä Soini perseen myymisellä loppujen lopuksi tarkoitti, sen hän tietää ainoastaan itse. Minulla tulee mieleen, että perussuomalaiset eivät myy itseään, sitä nyt korostettiin perseellä ja tavallaan se sopii aika hyvin perussuomalaisiin. Soini haluaa hallitukseen eikä hän aio myydä mitään sellaista mikä ei ole perussuomalaista, jotta hän sinne pääsisi. Ja persettä he eivät myy sillä se on myös peri suomalaisten hyvinvoinnin ja pahoinvoinnin ongelmajätteiden ulostusaukko. Auttaako tuo lausunto hallitukseen menossa, epäilen vahvasti. Populisteilla ei ole rajoja, eivätkä ymmärrä pitää kaikkia mölyjä mahassaan.

Juhani Penttinen

Nopeastihan tämä poliittinen kulttuuri tuntuu muuttuvan näinä aikoina.

Ehkä 60/70-lukujen pönötysmentaliteettikaan ei ollut parasta aikaa mutta en pidä kyllä tästä nykyisestäkään.

Vaikea on kuvitella esim. että Urho Kekkonen olisi tullut maatalousnäyttelyyn shortseihin ja loafereihin pukeutuneena tai Urkin tapauksessa verkkareihin sonnustautuneena. Tai kuvitella Ahti Karjalaista tai Rafael Paasiota makoilemassa tikkatauluna johon nuoriso viskelisi leikkitikkojaan. Tai vaikkapa Johannes Virolaista tiuskaisemassa samaa mitä Timo Soini toissa päivänä päästeli sammakkoina suustaan.

Pääministerillä ja oppositiojohtajalla on paljon valtaa Suomessa. Tuota lain suomaa valtaa ei kannata rapauttaa murentamalla omaa arvovaltaansa.

No onneksi meillä on Tasavallan Presidentti.

Tapio Vehmaskoski

http://www.hs.fi/politiikka/a1305548589446

"Stubb oli puhunut särmikkäästi yleensä konsensushenkiselle PN:n puheenjohtajiston ja yhteistyöministereiden kokoukselle. Kokouksen päätyttyä hän oli kuvaillut tapaamista suomalaisten osallistujien kuullen: ”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”"
-------------------------------------------------------

Kannattaisiko hirveästi saivarrella Soinin sanomisilla. Tässä maassa yksi sun toinen julkinen henkilö kiroilee jopa YLE-merkkisen median tukemana.

Onko kysymys siitä kuka kiroilee ja mistä ruumiinosasta puhutaan?
------------------------------------------------------

Siistikäämme jokainen kielemme ja toimikaamme esimerkkinä vaikka lapsille älkäkäämme tekeytykö paremmiksi kuin olemme.

Erik Bragge

Andy on tossa videossa nuori rocktähti, se vaan teki työtänsä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Timo Soini on Perussuomalaisten henkilöitymä, puheenjohtaja, ykkönen ja isähahmo. Ei olisi perussuomalaisuutta ilman Soinia. Mutta.

Timo Soini on suvereenina puoluepomonakin ihminen, joka on altis vaikutteille. Eduskuntaan asti edennyt Soinin poliittinen suojatti Tony Halme (1963-2010) oli (monenkin eri lähteen mukaan) teettänyt alaselkäänsä tatuoinnin "exit only", jonka Soini nyt suorasukaisesti puolueen nimissä suomensi. Muita korkean profiilin ja matalan tyylitajun perussuomalaisia ovat olleet esimerkiksi Teuvo Hakkarainen ja James Hirvisaari, kumpikin omanlaisensa kauhukakara.

Onkohan Soinin retorista rimaa laskettu harkitusti, vai tuliko temppu tehdyksi spontaanina tuloksena vuorovaikutuksesta puolueen pahisten kanssa? Joka tapauksessa Soini on juuri nyt kristillisyydessään Päivi Räsäsen sarjassa, mutta alatyylisten puheidensa puolesta jossain hirvisaarelaisten some-heittojen tasolla. Voiko edes poliitikko olla kaikkialla samaan aikaan menettämättä uskottavuuttaan?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Vehmaskoski ehdit ennen ja ihan hyvä. ”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.” Lieneekö lausahdus Kokoomuksen uusiopahvien käsitys pohjoismaisesta yhteistyöstä kokonaisuudessaa tai yleistäen. Tätä ei juurikaan julkisuudessa käsitelty.

Soinin performaatiosta sai aika mielenkiintoisen käsityksen miten suhtautuu näihin Kok:n nouseviin urapolitikkoihin, jotka potkivat korkokengillä silmämunille, jos joku koittaa tikapuilla ohittaa. Muusta viis kunhan mä ja kaverit saadaan pelikenttä haltuun. Näinhän se taitaa mennä. Vanhukset eivät näihin kuvioihin sovi.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Älkää nyt taas aloittako tätä samaa jallitusta, joka on jatkunut koko tämän jytkyn jälkeisen ajan. Jos Timo Soini tai joku muu persu tekee tai sanoo jotakin negatiiviselta vaikuttavaa, niin kaivetaan vaikka kiven sillmästä lastentarhan selitys.

Mutta kun se sekoomuksenkin setä sanoi littu. Lapsilla on tapana selittää tuhmuuksiaan sillä, että kun toi Jani Petterikin sanoi/teki niin. Seisokaan sanojenne takana, älkää yrittäkö siirtää niitä muiden syyksi. Olette aikuisia ja sitähän se Soinikin tarkoitti, että linja pitää. Se oli metafora. Ei kukaan myy oikeasti mitään, jos rautalankaa pitää vääntää. Tai siis myy, mutta aatetta ja kalastelee kanttajia, ei mitään punaisten lyhtyjen katujen tapaista.

Tulihan saarna, mutta siltä se nyt taas näyttä. Ihan kuin joku olisi tavattu käsi kyynärrpäätä myöden luvattomasti keksipurkilta. Ei ole. Tuommosta kieltä kuulee kadulla ja töissä päivittäin, eikä sitä nostetaa lööppeihin eikä uutisiin. Soini veti oikeasta narusta ja piste.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Metafora mikä metafora tai megafoni mikä megafoni. Ennen vanhaan (ja ehkä nykyisinkin) Kreikan suosituin politiikan tekoväline. Soini kalastelee selvästikin tietynlaista saalista. Miten suuren sitten saa, se jää nähtäväksi, mutta muuten ei tahallisella tai tahattomalla kapakkatyylillä uskottavuutta nosteta. Kukin tyylillään. Ei jatkoon. Piste.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #85

Peruspomo-kirjan (Timo Soini, WSOY 2014) tekstistäkin pistävät silmään runsaat kirosanat, ja tuore p-puheenvuoro tuntuu liittyvän uussoinilaiseen, entistä karskimpaan retoriikkaan.

Jos poliittista kannatusta saisi suoraviivaisesti laskentakaavalla "ääni ärräpäällä, kaksi parhaalla", olisivat vaalikeskustelut silkkaa kiroilua. Media on tottunut odottamaan ja kuulemaan ns. soinismeja, ja inspiraation ainakin hetkellisesti kadottanut puheenjohtaja pudottautui hädissään vyötärön alapuolelle. Teuvohakkaraiset epäilemättä hykertelevät, mutta miten reagoi laaja äänestäjäkunta?

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #85

Politiikan tutkija kertoi edesmenneen Tony Halmeen puhetyylin tuoneen hänelle muhkean äänisaaliin. Samoin se, että saatiin kuvia lehtiin, jossa Halme poseerasi jossain lähikuppilassa kantakundien pöydässä tuoppi kädessä.

Hän totesi, että jossain toisessa puolueessa jo tuo yksi kuva olisi ollut täydellinen mahalasku. Tarkoitti kaiketi kritillisiä. Tuskin kukaan siinä puoleessa alkaa puhua hanurista muussa yhteydessä kuin soittimena.

Se on tarkkaa hommaa, laukoa ja tehdä sellaista, joka on paheksuttavaa. Kynnys on tietenkin noussut nykyisin, sillä vääristä sanoista on enne jäänyt boikottiin aivan asiastakin.

Aikoinaan mm. Tohtori Ele Alenius ei saanut koskaan kutsua Kremliin, kun laukaisi yksityistilaisuudessa varsin laimean lauseen. Sosialismi on Neuvostoliitossa hyvä asia, mutta nyt näyttää aate olevan hiukan hukassa.

Muistelmissaan hän kertoo, kuinka kokoomuslaisetkin ramppasi tuon jälkeen Kremlissä ja Suurlähetystössä lähes päivittäin neuvonpidossa. Häntä ei kutsuttu ikinä mihinkään.Ennen oltiin kovin herkkiä siitä, mitä saa sanoa ja mitä ei.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #90

Tietysti on olemassa riski että Soinille käy kuten aikoinaan olutmainoksessa olleelle Tauno Palolle, jonka ilmestyessä Kansallisteatterin lavalle katsojien mieleen kerrottiin tulleen "Sano vaan reilusti Koff!". Ts. miten käy kun Soini sanoo seuraavan kerran Elämä on pyhä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #90

Soini pelaa haluamaansa peliä. On kuitenkin turha kuvitella, ettei jokainen peliliike myös muodosta kuvaa siitä, millainen pelaaja on. Arvaamattomuus on joko hyödyllinen tai huono ominaisuus. Omalle puolelle harvoin kukaan haluaa täysin arvaamatonta. Tai sitten hänen täytyy olla todella hyvä ja täytyy voida luottaa siihen, että hän täydentää joukkuetta eikä hajota sitä.

Kerran synnytettyä epäluuloa ja mielikuvia on vaikea purkaa. Soini pullistui kuin ilmapallo jytkystä. Nyt, kun ilmat alkavat purkautumaan, hän ei oikein tiedä, mitä tehdä. Äijästä voi vielä tulla rasite puolueessa heille, jotka oikeasti haluaisivat pyrkiä vaikuttamaan.

Tiedän minäkin jonkun, joka äänesti Halmetta. Neljä vuotta lisää ikää keränneenä hän ei varmaan enää olisi sitä tehnyt toista kertaa, vaikka olisi tilaisuus tullutkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta kun se sekoomuksenkin setä sanoi littu. Lapsilla on tapana selittää tuhmuuksiaan sillä, että kun toi Jani Petterikin sanoi/teki niin."

Kaipa Soini terävänä miehenä heti pani merkille että alatyyli puri heti kokoomuksen mummoihin ja kukkahattutäteihin. Stubista tehtiin puoluejohtaja ja pääministeri.

Minä tietenkin paheksun syvästi tätä alapää artikulointia, kuten myös Stubin valintaa, mutta minkäs minä sille mahdan. Demokratia pelaa kokoomuksessakin, eikä minulla ole siellä edes äänioikeutta.

Mutta Soini terävänä miehenä tietenkin heti tajusi että alatyylillä tai alapään "huumorilla" saa ääniä. Misei siis hänkin sitä käyttäisi.

SDP ja Antti Rinne on taas monta askelta jäljessä tässä ääneten keräämisessä. Ei taida tulla mitään SDP:n hommista taaskaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä jään kovasti ihmettelemään sitä miksi alapää- huumorin viljely tekee ihmisten mielestä politikosta luotettavan ja kannatettavan.

Ihmettelen, mietin ja pohdin,
sekä kyselen itseltäni ja muilta,
mutta en koskaan saa vastausta kysymykseeni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siksi ettei tarttis liikaa ajatella. Ei me arvostella mainoksiakaan joiden perusteella ostamme vaikka jäätelöpuikon vaikka nekin ovat Jaakonsaaren oppikirjoista.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Tiedonhalu ja vaatiminen on mennyt mediassa jo aivan yli ymmärrykseni. Kun budejettiriihtäkin alettiin setviä, niin toimittajat keskenään jo viikkkoja ennen pohtii mitä siellä tulee kukin vaatimaan. Kun sitten tuo päivä lähestyi, niin spekulointi senkun lisääntyi. Nyt toisena päivänä, ollaan jo aamulla töttörö kourassa neuvotteluun menossa olevilta kysymässä mistä nyt päätetään ja mitä.
TV1 ja TV2 ovat lisänneet poliittisia ohjelmiaan ja aammuohjelmakin on kuin joku A-talk. Joku poliitikko sinne joka aamu rahataan sanomaan muutama lause ja taas on kiire seuraavaan aiheeseen, joka on mitä ilmeisemmin poliittinen.

Sama kuin kysyisi oikeudessa ennen todistajien kuulemista ja syyttenlukua oikeuden puheenjohtajalta, kuka on syyllinen ja kuinka pitkää tuomioo olette ajatelleet antaa tälle rehvakkeelle? On muuten kysytty ja vastaukseksi saatu epämääräistä mutinaa, josta on vedetty johtopäätös, että Suomen Oikeuslaitoksessa on jotain vikaa, kun se ei tiedota mitään asioistaan.

Jäi vain se kertomatta, että kysymykset asetettiin ennen koko tapahtumaa.

Uutisesta kertoi ensimmäisenä xxxx, kertoo kilpailun olevan kova. Lienee hevonen hypännyt vallan laukalle. Heille Soini on kuin taivaanlahja ja siksihän niitä sloganeita tuleekin putkenaan, sillä Soini ei ole nysväke, joka jää suu auki. jos toimittaja kauniisti pyytää, niin lööppi irtoaa lonkalta. Joskus pyytämättäkin ja silloin tulee kiire olla eka, kuin kotimaisessa elokuvassa Opri ne huru-ukot.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

#84

Jospa sen esittäjä kokee olevansa yläpäätoimija ja ajattelee halventamalla jotakin ihmisryhmää saavansa etua itselleen, ryhmineen. Mutta muuten olen sitä mieltä, että perujen arvomaailma on p....ä.

Hannu Tanskanen

Minulla ei ole mitään syytä puolustaa entisen puolueeni, josta lähdin suuttuneena, puheenjohtajaa, mutta kun tietää miten aneemiseksi poliittinen keskustelu Suomessa on taantunut, naurattaa aina Soinin reipas retoriikka.

Minut vasta heitettiin ulos nk. Vihti-politiikan (itse asiassa kokoomusvaltuutetun facebook-sivu) keskustelufoorumilta syyttäen "negatiivisen mielialan luomisesta", "kiroilusta" ja "uhkailusta", kun kutsuin vihreitä "puunhalaajiksi". En siis todellakaan kiroillut enkä uhannut muuta kuin kenties vallassa olevan pyhän kolminaisuuden, kok-dem-kepu valta-asemaa kunnassa.

Tulkintakysymyksiä nämä, monien muiden maiden parlamenteissa, mm. "maltillisuudestaan" tunnetussa Kauko-Idässä, Taiwanissa, tapahtuu joukkotappeluja. Mutta herrasmiehenä, kuten Niklas Herlinkin, kavahdan itse kuitenkin noin rahvaanomaisia sanontoja kuin Soinin.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Osuva kielikuva syntyi kun persu sanoo ettei myy persettään. Muuthan haukkuvat persuksi.

Kyse on metaforasta, kielikuvasta. Abstrakteja ja verbaalisia lausahduksia on joidenkin vaikea käsittää. Usein vasta 12-vuotiaat ymmärtävät käsitteitä. Voidaan myös ilkeyksissään haluta ymmärtää väärin. Tai oma sivistys on rajoitteellinen. Kun ei ymmärretä, leväperäinen vetää perässään levää.

Suomenkielessä perse on monivivahteinen. Sitä voi puhekielessä 'olla oma perse vaarassa' tai 'oma perse lähinnä'. Sana perse on myös omat periaatteet, etu, sielu tai oma persoona tai kuvata ilkeää henkilöä. Sitä ei myydä halvalla. Asiakaspalvelija tietää, miten joutuu nöyrtymään ja myymään itseään ja hymyilemään, vaikka tekisi mieli tehdä jotain muuta. Kutsua toista vaikka tällä termillä kun toinen ilkeilee. Esim. englanninkielessä sanaa käytetään samantapaisesti "put one's ass on the line". Tämä sana on puhekieleen vakiintunut, mutta kirjakieleen käytetään muuta.

Kielikuva on vaikka 'Piru lukee raamattua'. Ilkeä mieli haluaa keksiä propagandaa. Vastapropaganda pyrkii vahingoittamaan, on usein ilkeämielistä ja pyrkii mustamaalaamaan. Esimerkkejä päällä.

Suomi on mukaloukkaantujien paratiisi. Ei haluta ymmärtää oikein ja halutaan vääristellä ja keksiä syitä. Moralisoidaan ja keksitään omia juttuja. Motiivi on usein itsekäs, itsenä kirkastus ja päästä valokeilaan.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Osuvuuden hyvän maun määrittää myös konteksti, jossa kielikuva esitetään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Osuva kielikuva syntyi kun persu sanoo ettei myy persettään."

Sillä kielikuvalla Soini pääsee aikakirjoihin siinä missä Vennamo omallaan, Rosvot kiinni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, vanha kielikuva, "missä EU, siellä ongelma", alkaa olla väljähtynyttä kamaa, samoin "melonit ja omenat".

Vieraspelkoisuuskin alkaa pikkuhiljaa kadota ihmisten mielestä, kun maahanmuuttajat ovat oppineet kielen ja kulttuurin ja fiksuimmat esiintyvät joka päivä tiedotusvälineissä ja muuttavat kuvaa mamuista. He ovat parempia suomalaisia kuin sisulaiset.

Sisun porukka ei voi enää mitään. Mamut todistavat omasta puolestaan niin vahvasti. Persut voitti vielä Eurovaalit vieraspelolla, mutta enää se vanha retoriikka mamuraiskaajista ei pure samalla tavalla.

Jukka Mäkinen

Luulen että melonit ja lippikset voittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kyse on metaforasta, kielikuvasta. Abstrakteja ja verbaalisia lausahduksia on joidenkin vaikea käsittää."

Siinä tapauksessa Soini olisi tehnyt virheen, sillä populismin käsikirjassa lukee selvästi ettei saa käyttää turhan vaikeasti ymmärrettävissä olevia ilmaisuja.

Mutta Soini on populismin mestari, eikä tee noin alkeellista virhettä.
Varmasti hän arvelee tuon lausahduksen hyödyttävän häntä jotenkin.
Se voi miellyttää esimerkiksi Tony Halmeen entisiä äänestäjiä, tai Teuvo Hakkaraisen nykyisiä.

Soinin pitää varmistaa perusäänestäjäkuntansa lojaalius, ennenkuin lähtee laajentamaan ja asentamaan pyydyksiä muille alueille.

Mutta kuten Stubin tapauksesta voidaan oppia, alapään huumori voi purra jopa kokoomuksenkin äänestäjiin.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Risto Kuisma taisi aikoinaan käyttää demarien puoluekokouksessa ilmaisua "täällä on aivan liikaa perseennuolijoita", ja vieläpä puhujapöntöstä käsin. Havainto oli toki oikea, mutta karski kielenkäyttö sivuutettiin, kun sattui piruparka olemaan ympärikännissä. Pääsisikö Soinikin pälkähästä, jos pitäisi puheensa humalassa?

Käyttäjän TarjaArttola kuva
Tarja Arttola

Tilanne taitaa olla se, että jos haluaa todella herättää huomiota keskustelijana tai kommentoijana, käyttää vain kirosanatonta suomenkieltä. Se on tosi harvinaista nykyään piireissä kuin piireissä.....

Pirkka Nilfisk

Onko jotenkin mennyt ohi, että tämä perse-kommentti on selvästi suunnattu sellaisia puolueita kohtaan, jotka myyvät vaikka persettään päästäkseen istumaan mustaan Audiin? Kalikka kai osuukin pahiten juuri SDP:hen (ja siksi Jaakonsaari herää hetkeksi keinutuolissaan), mutta myös Vihreisiin ja Vasemmistoon. Persut eivät myyneet periaatteitaan hallitukseen pääsystä, eivätkä ryhdy nytkään siihen.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Ei ole puoluetta, mitä vastustaisin inholla, tai jollain muulla inhimillisellä tunteella.

Halla-ahoa äänestin EU-vaaleissa, sinne menikin persujen älykkyys.

Timo Soini, ei tule saamaan uutta "jytkyä", koska jopa keskiluokka äänesti persuja edellisissä vaaleissa.
Keskiluokan et siitä ylemmän luokan äänet ei enää persuille mene.

Erehtyväinen se ihminen vaan on.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Yleensä on tapana Perussuomalaisista keskustellessa tarttua sinänsä pieniin detaljeihin. Vähemmälle huomiolle tuntuu jäävän se tosiseikka että puolueen parissa puuhaa tuhansittain aivan tavallisia, suurin osa politiikassa ensikertalaisia Suomalaisia ihmisiä. Koko toiminta perustuu hyvinkin pitkälle talkootyöhön ja haluun vaikuttaa. Päätöksenteossa lähdetään tavallisen ihmisen näkökulmasta, eikä rahaa virtaa ay-liikkeistä, yrityksistä tai edes yhteiskunnalta (vrt. Nuorisotoiminnan rahat joita ministeri Arhinmäki oli jakamassa). Ei ole sitoumuksia kiinteistöyhtiöihin tai vaikka kuntien terveyspalveluita tarjoaviin firmoihin yms. mikä saattaa "ehkä joillain toisilla" olla enemmänkin.

Pidän tätä alituista piikittämistä lähinnä propagandana sitä vastaan että pitkästä aikaa poltiikassa on suhteellisen iso tekijä perinteisen "sulle-mulle" jakajien ulkopuolelta. Kun miettii viimevuosien täydellistä talouden kriisiytymistä, kuntien velkaantumista, maan infrastruktuurin rapautumista ja teollisuussektorin suoranaista alasajoa sekä maan alueellista jakautumista, luulisi että edes joku itseään kovin fiksuna pitävä media edes hieman nokittaisi siitä eniten vastuussa olevia puolueita. Edes täydellinen oman edun tavoittelu maan korkeimmilla poliittisilla johtopaikoilla ei saa aikaan yhtä kärkevää arvostelua kuin yhden alatyylisen sanan käyttö. Jo on aikoihin eletty...!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hm oletko myös miettinyt persuaktivistien nettikäytöstä ja surutonta siltojen polttelua?

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

En tiedä mihin kirjoituksiin viittaat mutta törkeitä kirjoituksia on netissä paljon. En sellaisia lähde kenenkään taholta puolustelemaan mutta niitä kirjoittavia on todennäköisesti joka puolueessa. Toisaalta taas niinsanotut suvaitsevaiset ovat kovin mielellään leimaamassa ja yleistämässä etenkin Perussuomalaisia. Väärin varsin kärjekkäästi ymmärtäminen on myös suurta muotia. Veikkaan ettei moni PS -toimijoita kritisoiva tunne yhtään tavallista Perussuomalaista. Mutta esimerkiksi eräskin naismeppi paljasti oman kommunikointikykynsä ja -tasonsa tämän "kohun" yhteydessä...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #134

Jospa se onkin niin että härskit puheet politiikassa ärsyttävät erityisesti naisia ja ovatkin suunnattuja naisia vastaan.?.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #136

Härskejä naisia löytyy yhtä paljon kuin härskejä miehiä.
Ei sukuopuolissa mitään eroa sen suhteen ole.

Vaikea sanoa mikä siinä härskiydessä sitten ärsyttää.
Nehän on vain puheita, eikä haukku haavaa tee.

Mutta silti se vaan ärsyttää, sille ei voi mitään.
Itseeni kohdistuvana loukkauksena en härskiyttä koe.
Itseänsähän härskinpuhujat halventavat.
Kenties se itsensä halveksunta sitten jotenkin ärsyttää.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Teille hellähipiäisille Soinin viesti kauniimmin:
"Perussuomalaiset ei myy periaatteitaan".
Minä ymmärsin tämän heti vaikka en ole opiskellut yliopistossa.
Siinäkin on varmaan teidän mielestä jotain epäilyttävää?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Haitarilla ja hanurillakin on eroa ja jos hanurisanaa käyttää loukatakseen kaikkia läsnäolevia niin ei siinä mitään jälkisilotteluja tarvita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Parempi sitten niin, että Soini ei paljasta periaatteitaan...

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Siis mitä? Soinilla olikin tarkoitus loukata oman puolueensa kokousedustajia. Hiukan jotain rajaa??????

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkoitus tuskin mutta sanavalinta ei tietystikään ollut kaikille mieleen. Joskus ihmiset vanhetessaan puhuvat karskisti seksuaalisuudesta ja se ärsyttää niitä jotka elävät toisenlaista elämänvaihetta tai jotka ottavat jotenkin itseensä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset