Ammattikoulu

Vaikka Suomessa saataisiin yhteiskuntaa parantamaan erilaisissa kabineteissa punavihreä persukokoomuslainen hallitus, yksi asia ei muutu. Suomalainen työtunti pysyy kalliina.

Hyvä että työtunti maksaa. Laatu maksaa.

Suomalainen työtunnin maksujärjestelmä ei ole tasa-arvoinen. Lukio/korkeakoulu- ja opistotason ammattilaisuutta suositaan peruskoulun jälkeisessä koulutuksessa. Korkeasti koulutettuja tarvitaan, mutta Suomen työvoiman hinnoilla jokainen ei voi olla korkeakoululainen.

Käsityöläisyyden arvostus Suomessa on kriisissä. Kriisistä voimme selvitä kunnioittamalla ammattikouluja, ”amiksia”. Suomalainen ammatti selviää, jos suomalaisen ammattilaisen koulutukseen panostetaan.

Opettamisesta amiksessa pitäisi tehdä kunnia-asia. Parhaaseen amikseen pääsemisen pitäisi olla ylpeyden aihe. Se päivä, jona suomalainen amis saa maailmanluokan PISA-pisteet, on suuri päivä meille jotka asumme Suomessa, maailman parhaiden amisten maassa.

Suomen tasavallan nykyinen hallitus aikoo suosia korkeakoulutason opetusta niin, että lahjoitukset korkeakouluille ovat johonkin rajaan verovähennyskelpoisia. Idea on kiva hanke, mutta en lahjoita. Sen sijaan lupaan lahjoittaa ammattikouluopetukseen jos sillä voi veroja välttää. Tai itse asiassa lahjoitan, verovähennyksellä tai ilman, koska isänmaa on velkaa amiksille.

Aion jatkossakin pilkata tohtoreita, maistereita, ylioppilaita, teologeja, datanomeja, ammattikoululaisia ja muuta roskaväkeä. Mutta kunnon ihmisiä suomalaisessa työelämässä pitää kunnioittaa – myös niitä, jotka kävivät amiksen suomalaisen teollisuuden lippulaivassa Salossa. Kiitos SUGR:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=RpEKlkiaHzw

 

 

niklasherlin

Niklas Herlin (1963–2017) oli Uutta Suomea kustantavan Alma Median hallituksen jäsen ja Alma Media Oyj:n toiseksi suurin omistaja. Herlin oli myös vuonna 2003 perustetun Kustannusosakeyhtiö Teoksen suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja ja yksi pörssiyhtiö Cargotec Oyj:n pääomistajista ja omisti myös kolme prosenttia hissiyhtiö Kone Oyj:stä.
Herlin omisti enemmistön Uudesta Suomesta 2007-2016.
Herlin suoritti Bachelor of Science -tutkinnon Yhdysvalloissa. Nuoruudessaan hän oli pankkimies, mutta päätti sitten siirtyä tiedonvälityksen pariin. Hän työskenteli toimittajana ja uutispäällikkönä Kauppalehdessä, Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa 1987-2001. Sen jälkeen hän oli vapaa toimittaja ja kolumnisti ja julkaisi kolme tietokirjaa ja urheilupakinakokoelman.
Herlin oli eronnut ja hänellä oli kaksi lasta. Herlin palkittiin helsinkiläisen Kehitysvammatuki 57:n mitalilla numero 37 27.1.2001.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu