Niklas Herlin

Pertti Kurikan Nimipäivät pakolaisten asialla

Suomen keväinen Eurovisio-ylpeys, kehitysvammaisista äijistä koostuva Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtye (PKN) osallistuu pakolaiskeskusteluun. Tuoreella videolla on lähes Bob Dylan -henkinen tiukka kannanotto, akustisena.

https://www.youtube.com/watch?sns=fb&v=pSurMupQOQA&app=desktop

Kannanotto on tärkeä. PKN on kansainvälisesti kova rock-ryhmä, joka nauttii melkoista kulttisuosiota. Ja ennen kaikkea, yhtye aloitti uransa kunniallisen asumisen puolesta ja päähänpotkimista vastaan ensimmäisellä hitillään vuonna 2009:

https://

Lisää tällaista. Karjut olivat jo silloin ajassa kiinni ja ovat edelleen. Hyvä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Toki tämän PKN:n kappaleen sanoituksen kanssa olen suunnilleen samaa mieltä.

Helsingin politiikka siirtää kaikki kehitysvammaiset, jotka tarvitsevat yhteiskunnan hoitoa ns. laitoksista pieniin asuntoihin ei tule onnistumaan vaikeavammaisten osalta. Tämä tavoite perustuu ns. EU:n tukiin, joita ei oikeasti ole olemassakaan maassa maalle, joka on nettomaksaja. Tiedä sitten, miksi Suomi on edelleenkin nettomaksaja.

Tämä siirto-operaatio on kyllä jostain syystä viivästynyt jo monta vuotta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Eikö olisi parempi poistaa koko blogi kun ei kommentointia kestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täh Vaattovaara?
Dylanin lisäksi oli vähän Nummistakin. Molempia on vaikea imitoida. Molemmat keskittyvät tekstin sisältöön ja sen sisällön kuultavuuteen ja täydelliseen artikulaatioon. Tämä oli uusi aluevaltaus PKN'ltä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Lahnakoski ja Vaattovaara eivät voi vastata. "Pahoittelen".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki Vastaus kommenttiin #4

Mut Lappalainen voi. Erikoista joskaan ei kovin ihmeellistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

No mutta. Oliko mun kommentissa jotain hyökkäävää blogistin aiheen suhteen? Vaattovaara oli kai muokannut viestiä joka vaikutti käsittämättömältä kunnes Niklas selitti juonen.
Pitäiskö minut sensuroida siksi että sulla on jotain hampaankolossa minua kohtaan?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki Vastaus kommenttiin #21

Sut ja se röökii vetävä ankka olis pitäny bannata vuosii sitte mikäli tääl olis jotain linjaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Jaha ja kuka on röökii vetävä ankka?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki Vastaus kommenttiin #23

Joku sakkinen tms
Ei ole hampaanväleissä tai koloissa ketään vastaan, mut täält on bannattu älykkäitä ja analyyttisiä bloggaajia\keskustelijoita ja säästetty niiden opponentteja jotka ovat lähinnä vastakohtia.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #20

Minä moderoin tätä blogia, jota Pulkki ei enää kommentoi. Erikoista ja ihmeellistä, koska olen sietänyt melkein ketä vaan lokakuusta 2007 alkaen.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Wailersien Redemption song tuli myös mieleen jostain syystä.

Janne Suuronen

Haluamatta mitenkään vähätellä herrojen musiikillisia saavutuksia (ja mihin tosiaan en itse pystyisi), mainostatko seuraavaksi heidän näkemyksiään ekstragalaktisen tähtitieteen supernovista ? Sama sinänsä koskee muusikkoidoleiden poliittisia näkemyksiä noin yleisemminkin, vaikkapa Anssi Kelaa. Mutta ei eittämättä sinun mielestäsi esim. Tero Vaaraa.

Mutta kovia ovat nämä äijät ja kuulemma ainakin joskus aiemmin roskapankissakin usein nähtyjä. Tarjoaisin kaljan, jos törmäisin.

Mihin pyrit tällä puheenvuorolla ? Halusit vahvistaa omia näkemyksiä ja asenteitasiko ?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ymärtääksni Pertti Kurikka (siis henkilö) käy kirkossa sunnuntaisin - ja tekipä siitä sanoituksenkin. https://www.youtube.com/watch?v=ZPQy73sACC8

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sanoitus oli kohdallaan. Kaikki Suomessa eivät ole vieläkään ymmärtäneet turvapaikanhakijan ja pakolaisen välistä eroa. Esityskin vastasi odotuksia, pelkistetty ja selkorytminen poljento loi vakavaan asiaan liittyvän vilpittömän tunnelman.

P.S. Pakolaisleireiltä tänne meille valikoitavien kiintiöpakolaisten joukkoon sopisi varmasti kehitysvammaisiakin, en tiedä Suomen delegaation valintakriteereitä ja realisoituuko tämä valinnoissa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

On realisoitunut, satunnaisen huomioni mukaan.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

PKN edustaa marginaalia siinä missä maahanmuuttajatkin. Sikäli luulisi, ettei heidän näkemys maahanmuuttajista ketään yllättäisi. Maahanmuuttopolitiikka on kuitenkin niin politisoitunutta, että jotkut ilmeisesti suuttuvat tällaisesta koska itse ajattelevat maahanmuutosta eri tavalla. Ajattelevat siis, että PKN on mennyt "väärään" leiriin tällaisessa aika jyrkässä vastakkainasettelussa joka on hyvin paljolti keinotekoinen. Ainakin Facebookissa on ollut näitä PKN:n faneja jotka ovat ilmoittaneet "peruvansa" fanittamisensa, lopettavansa keikoilla käymisen yms. koska maahanmuuttonäkemykset eivät miellytä. No, ehkä tämä on sitä mihin jo vuosia sitten alkanut maahanmuuttokritiikki on pyrkinytkin. Aihe tunkee joka paikkaan eikä edes punk-yhtyeestä voi pitää jos tämä on väärässä leirissä. Ideologiat on eräänlaisia paketteja joista on omaksuttava kaikki tai ei mitään. Harmillisen mustavalkoista ajattelua ja pitkällä tähtäimellä tuskin kovin rakentavaa Suomenkaan kannalta noin pitkällä tähtäimellä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Aika kreisiä. PKN ja Oulun Kärpät ja varmaan moni muukin julkinen taho tuomitaan hompanssiporukoissa pakolaisjulkitulon takia. Olisi hauska tietää paljonko noita sekopäitä oikeasti on.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Hompansseista puheenollen, siellä oli vasta absurdiudessaan herkullinen viestiketju siitä kuinka 24-vuotias humanistiopiskelija on saanut mittansa täyteen Suomen löysästä maahanmuuttopolitiikasta minkä vuoksi tämä ITSE haluaa ryhtyä maahanmuuttajaksi. Ketjussa sitten pohdiskellaan mikä olisi hyvä maa muuttaa, mutta ongelmahan on siinä ettei suomalainen mamukriitikkokaan pääse helposti sisään maahan joka on sopivan mamukriittinen. Jotkut hommalaiset tietysti myös arvostelevat tuota ratkaisua, sillä jättäähän nuori kotimaansa epäisänmaallisesti oman onnensa nojaan kun "naisia ja lapsia raiskataan kiihtyvään tahtiin, ja jälkipolvilta riistetään ihmisarvo, identiteetti, kotiseutu ja turvattu ja vapaa tulevaisuus". Pahkasikaa ei totisesti tarvita kun parodiahorisontti ylitetään noin reippaasti ihan omin avuin. 2010-luvulla todellisuus tekee parodiaa ihan itse itsestään.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Hompanssi? Onks se joku hommafoorumin simpanssi?
Jos sul ei olis rahaa ni olisit ei kukaan.. Sorry.
Miks ees kommentoin mtn. No, parin iltapäiväjuoman jälkeen tää melkein asettaa haasteita :D

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuo Kallioon on todella kova biisi. Minä pidän tuosta biisistä aidosti. Bändin jäsenten kehitysvammaisuus ei vaikuta tykkäämiseeni. Fanittaisin täpöillä jonkun muunkin esittämänä.

Käyttäjän TeppoNuorva kuva
Teppo Nuorva

Hieno biisi, uskottava teksti ja esitys. Kiitos, PKN!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Nyt on oikea Pertti Kurikan Nimipäiviltä! Tai yleensähän niillä on kyllä aina ollut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset