Niklas Herlin

Uskontokunnalla henkilörekisteri Suomessa

Jos haluat rajat kiinni ja maahanmuuttajat pois, kerro heille, että jopa kaksi kolmannesta suomalaisista on yhdessä ja samassa henkilötietojen keräysrekisterissä.

Kerro maahanmuuttajille, passilla tai ilman, että Suomessa on hyvin tiukka tietosuojalaki. Ihmisten nimien, osoitteiden, syntymäaikojen, sormenjälkien, perhetaustojen tai minkään muunkaan perusteella Suomessa ei saa koota nimilistoja tai mitään muutakaan kansallista rekisteriä. Suomessa yksityistietoja varjellaan tarkasti.

Voit kuitenkin kertoa turvapaikanhakijalle ”jäsenyydestä” valtion kanssa yhteistyötä tekevässä yhteisössä: ylivoimainen enemmistö suomalaisista on rekisteröity syntymästään saakka uskonnollisen järjestön jäseneksi. Kansalaisten lisäksi järjestöä rahoittaa jokainen Suomeen rekisteröity yritys, yhteistyössä Suomen tasavallan kanssa.

Järjestöä johtaa joukko arvostettuja suomalaisia. Näiltä henkilöiltä vaaditaan niin sanottujen pyhien kirjojen tarkka osaaminen. Myös naiset on hyväksytty henkilörekisterin ylimpien hallitsijoiden joukkoon vuodesta 1986. Tosin naisten asema ylimpien hallinnoijien joukossa kyseenalaistetaan edelleen.

Monella turvapaikkaa hakevalla tai pakolaisella on internetyhteys älypuhelimessaan ja monet taitavat englannin kielen. Voit aloittaa hakijan perehdyttämisen valtion, kansalaisten ja yritysten tukemaan uskontokuntaan ja henkilörekisteriiin vaikkapa tästä linkistä.

http://evl.fi/EVLen.nsf/Documents/4B78E66D3F0298FDC2257C280044E92B?OpenDocument&lang=EN

Hyvää yötä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Kari Ahveninen

"Ihmisten nimien, osoitteiden, syntymäaikojen, sormenjälkien, perhetaustojen tai minkään muunkaan perusteella Suomessa ei saa koota nimilistoja tai mitään muutakaan kansallista rekisteriä"

Niklas, missä todellisuudessa sinä oikein elät? On markkinointirekisteriä, puhelinnumerorekisteriä, sormenjälkirekisteriä jne. joita surutta käytetään esmes markkinointiin. Mistäs perhanasta ne sen saavat?
Suomi on niin moneen kertaan rekisteröity maa että kaikki kansalaiset ovat satavarmasti kukin ainakin viidessä tai useammassa rekisterissä kirjattuna, ja niillä käydään kauppaa sumeilematta.

Lakkaa siis höperehtimästä, ettei Suomessa muka saa koota nimilistoja tai rekisteriä, siihen riittää pelkkä ilmoitus viranomaisille jos sen haluaa tehdä julkisesti, ja senkin voi unohtaa jos sen haluaa tehdä pimeästi.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Lisään vielä sen, että esimerkiksi muutama vuosi sitten oli kaupassa erä pilalle mennyttä oliivipurkkeja, jotka olivat hengenvaarallisia ihmisille ja sen perusteella on saatu pariin kymmeneen henkilöön yhteyttä. Ne tiedot saatiin selville bonuskorttien avulla. Joitakin ei saatu selvitettyä koska he eivät käyttäneet bonuskorttia.

Vaikka alunperin nämä lanseerattujen bonuskorttien ideoijat väittivät, ettei tietoja käytetä mihinkään...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Niiin, suomalaiset antavat usein luvan tietojensa rekisteröimiseen. Jopa huomaamattaan.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Blogistin lanseeraama linkki on ihan asiallinen. Monet pakolaiset tulevat maista, joissa kristittyjä vainotaan, ja joissa kristinuskoon kääntyminen voi johtaa kuolemantuomioon. Nyt he ovat vihdoinkin päässeet maahan, jossa kristitytkin saavat elää rauhassa, mitä nyt jotkut älykkönä itseään pitävät välillä vähän meuhkaavat.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkäpä tässä suhteessa juuri haetaankin parempaa elämää? Meuhkaajiin tulijat ovat tottuneet jo lähtömaissaan.
Eräät meuhkaajamme taas eivät halua tänne nimenomaan vainottuja kristittyjä: se on kuulemma jonkinlainen ns. ihmisoikeuskysymys...?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Monissa maissa valtiolla ei ole virallista uskontosuhdetta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomessa ei ole enään ollut tiivistä kirkon ja valtion välistä suhdetta mutta se kylläkin elää yhä arvoissa, kulttuurissa ja kummittelee päätöksissä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Uskonto on oopiumia kansalle, lännessä ja idässä. Hyvää päivää.

Tomi Eskola

Entäs uskonnottomat. Saammeko me elää rauhassa ilman vainoa tulevaisuudessa?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Toivottavasti. Vaikka hiukan epäilen aina välillä.

Susanna Vehmas

Valtio ja "kirkko", eli siis kulloinkin kyseessä olevat uskontokunnat, tulisi ehdottomasti erottaa toisistaan. Järki ja logiikka kun eivät aina ole kovassa huudossa uskovaisissa yhteisöissä. Ja mitä tulee uskonnonvapauteen, tahtoisin että uskonto olisi yksilön henkilökohtainen asia, jolla hän ei niin sanotusti piinaisi niitä, jotka ajattelevat eri tavoin. Pienessä ja suuremmassa mittakaavassa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En ole varma kirjoititko tosissasi, mutta minusta asia on hyvin varteenotettava. Muslimeille oma uskonto on tosi tärkeä asia, eikä siitä voi joustaa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ei pidä yleistää. Jokainen kristitty ei ole paavi, äiti Teresa tai Päivi Räsänen. Näin myös islaminuskoisten kanssa asia menee.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Pohjoismaissa Suomalaisena saan paikallisen henkilörekisteritunnuksen tilaamalla sen netistä ( https://www.altinn.no ) ainakin Norjassa. Muissa pohjoismaissa pitäisi olla yhtä helppoa koska meitä sitoo pohjoismaiden yhteinen sopimus.

Pohjoismaitten ulkopuolelta tulleita henkilöitä koskevat eri säännöt.

Norjassa et saa avattua pankkitiliä, jollei sinulla ole norjalaista työnantajaa, ja yrityksen palkkaa ei makseta ulkomaisille tileille muuta kuin poikkeustapauksissa, joilloin tarvitaan saada Norjan verottaja viranomaisen hyväksyntä.

Työttömyyskorvauksesta vastaa se pohjoismaa josta henkilö jää työttömäksi, tosin työttömyyskorvaus voidaan maksaa asiakkaan omalle tilille, olipa se vaikkapa Suomessa.

Huomasin senkin että Norjassa ei ole uutta että useampi ihminen tekee töitä yhden henkilön henkilötunnuksia hyödyntäen. Osa syystä että pohjoismaitten ulkopuolelta saapuneet kuten esimerkiksi Virolaiset veljemme eivät saa norjan sotu-tunnusta yhtä helposti kuin me.

Suomalaisena voin omistaa kaikkien pohjoismaitten henkilörekisteritunnukset yhtä aikaa. Tämä tieto välittyy livenä myös verottajiemme tietoon tulojamme myöten.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

PS: Uskonnosta tai vakaumuksestani ei ollut kukaan kiinnostunut.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Suomessa uskonnollinen vakaumus kiinnostaa paljon, ikävä kyllä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"perhetaustojen tai minkään muunkaan perusteella Suomessa "

Viranomaiset pitävät rekistereitä mm.lastensuojelussa perheistä,sekä sos-ja terveydenhoidossa.Noiden ns.tietojen virheellisyyss ja suoranaiset valheet,levitellään näissä instanseissa perheiden tietämättä eteenpäin.Virheellisiä ja valheellisia kirjauksia ei korjata,joten ne leviävät taholta toiselle minkään estämättä.

Suomessa on mm.lastensuojelu kerännyt rekisterin 30 000 lapsesta perheistä,näiden tietämättä.Rekistereitä siis käytetään mihin?No tietysti lasten huostaanoton helpottamiseen.Jos ei ole tietoa niin sen verran lastensuojelussa käytetään luokittelua joilla perheet vastoin YK:n ihmisoikeuksien julistusta,ja lastenoikeuksienjulistusta jaetaan ns.riskiryhmiin,joita ovat eronneet,uusperheet,maahanmuuttajataustaiset,pienperheet(yhden vanhemman perhe)pienituloiset mielipiteiltään "hankalat"erimieliset jne.

Kouluissa on myös käytössä wilma,joka on laiton rekisteri ,koska siinä ovat tunnistettavissa perheet,lapset ,henkilöt.Sitä voivat periaattessa käydä katselemassa kaikki koulujen henkilökunta,sekä myös tuuraajat ja sijaiset jne.Rekisteristä luetaan ja kootaan vastoin lakia mm.sos.viranomaisille ainesta,kun tarvitaan saada perheestä negatiivista todistusaineistoa.Terveydenhoidossa on myös kerätty ihmisistä laittomasti tietoja,joten turha puhua tietosuojasta jne.Nettiä valvotaan myös,ja kuten poliisien pitämä rekisteri ihmisistä,johon oli eksynyt täysin sivullisten nimiä,pelkän auton rekisterikilven perusteella.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Nuo rekisterit ovat ikäviä. EV lut -kirkko on vain kammottava esimerkki.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Miten niin? Kirkko piti kirjaa kansakunnan kansalaistaan valtion hyväksi satoja vuosia. Tähän oli voudin hyvä tukeuta käydessään kansalaisten kukkarolla.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #22

Näin on. Siksi meillä suomalaislla on suuri verovelka Paaville ja Ruotsin kruunulle, Romanovin tsaariperheelle tietysti myös.

Käyttäjän Porkkanakeppi kuva
Timo Karonen

Hyvin kysytty, kysyppä jokin toinen. Suomessa on tosiaan monenlaisia rekistereitä jäsenistä. Nelijäsenisillekin on olemassa rekisterinsä, ollaanhan EU:ssa. Ehkä maahanmuuttoa voisi uskonnolla pelottelun lisäksi halutessaan haitata myös tuotantoeläinten rekisteröimisen pakollisuudella, jos on ihan pakko. Tuolla esimerkiksi lasketaan lampaita: http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/S...
Hyvää yötä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Niklas kiitti vinkistä - valistamisen voi aloittaa jo laivassa -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2033...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Älä linkitä turhaan tai bännään.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Korjaan herlinille että lapsetrekisteröidään kyseisen järjesstön kirjoihin kirjoihin vasta kasteessa, jos kastetta ei tehdä ei lapsi kuulu järjestöön. Kaste on vapaaehtoinen ja sevoidaan suorittaa vaikka aikuisena. Järjestöstä voi toki myös erota vapaaehtoisesti ja siihen voi liittyä takaisin. Lisäksi järjestöllä monia julkisia rakennuksia joihin järjestön jäsenet kokoontuvat satunnaisesti kuuntelemaan järjestön puhemiehen kiitostilaisuutta tai katsomaan kahden kumppanin avioon siunaamista.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Anteeksi väärinymmärrykseni. Luulin, että Suomessa vanhemmilla on tapana kirjata vastasyntyneet lapset uskontokuntaan ja kristittyjen rekisteriin, jota verovaroilla ylläpidetään. Onneksi näin ei enää ole. Mutta ei kai Suomessa valtio tue lasten uskonnollista rekisteröimistä?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Tukemisesta en tiedä mutta säilyttää arkistoissa vanhoja kirkonkirjoja.

Käyttäjän HenriMantysaari kuva
Henri Mäntysaari

Toki juuri tästä on kysymys. Ei mistään muusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset