Niklas Herlin

Suuri vaalikeskustelu!

Mikään ei ole niin hauskaa kuin olla jonkin aikaa Amerikassa. Paitsi olla Amerikassa silloin, kun puhutaan paljon presidentinvaalista.

CNN-tv-kanava näyttää kohta ensimmäisen demokraattipuolueen esivaaliehdokkaiden keskustelun. Katsotaan nyt, ja varmasti sitä voi katsoa Suomessa ja kaikkialla, missä on internet- tai televisioyhteys. Mutta täällä paikan päällä katsominen on erityisen hauskaa. Odotukset uhkapelikaupunki Las Vegasissa järjestettävää keskustelua kohtaan ovat tajuttomat.

Nyt amerikkalaiset odottavat, onko sosialisti Bernie Sandersista edes haastamaan ykkössuosikki Hillary Clintonia. Mutta pakka on oikeasti ihan levällään.

Amerikkalainen demokratia on oikeasti hienoa, kaikkine korniuksineenkin. Tiedän tämän, koska olen oikeasti 30 vuotta sitä läheltä seurannut. Mutta paikan päällä oleminen, se on todella hauskaa. Tällaista ei ole vuosiin tapahtunut. Viikonlopun amerikkalaisen jalkapallon ottelut olivat huikeita tv-suorituksia amerikkalaisilta tv-kanavilta. Illan keskustelulta voi kuitenkin odottaa jotakin vielä suurempaa. Kuusi timosoinia samaan kehään...

Lupaan kertoa heti, jos tajuan tästä oudosta keskustelusta mitään kertomisen arvoista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Presidentti Obama preppaa puhumalla yhtisen asian puolesta... Tuli piuhalta kylläkin. Mainontaa päälle. Muista tukea Afrikkaa...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Keskustelun siis järjestää CNN-tv-kanava. Yhteistyössä Facebookin kanssa. USA:n Yle siis tavallaan.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tämä Sanders ei edes tavoitellut Obama-retoriikkaa avauksessaan, ei puhunut lapsista eikä muusta. Muut puhui.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Sanders on käsiasemyönteinen, vaikka muita vasemmistolaisempi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Mainoskatkolla New Yorkissa näkyyi ammattiyhdistysliike, kaksi leffamainosta, yksi matkailumainos ja työkenkämainos.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Nyt tuo sosialisti antoi melkein tukensa Clintonille. Eli voisiko demokraatit mennä Sanders-Clinton -parilla?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

"Congress doesn't regulate Wall Street, Wall Street regulates Wall Street". Tämä Sanders on mainio, kuin suomalainen oikeistolainen punavihreä!

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Jim Webb on mainio jenkkiläinen sotahullu. Vesijalkaväkeä joka polvessa. Eikö Suomessakin aina joskus haluta sorilasta presidentiksi?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Kohta tulee puhetta pilvenpoltosta.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Pah. Tylsä. Sanders laillistaisi marin, Clinton poistaisi käyttöainerikoksen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tämähän on hauska kuin muna ja kana-kiistely. Laillistetaan ganja mutta toinen haluaisi poistaa käyttöainerikoksen... Eikö ne molemmat aja samaa?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #16

Juuri näin. Tuokin sai epäilemään, että toisesta tulee presidenttiehdokas ja toisesta varamies.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ja se loppui. Tylsää! Puhuivat melkein pelkkää asiaa!

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Itse asiassa äänestäisin tänään Sandersin vaimoa. Ei ainakaan perinteinen amerikkalaisen poliitikon vaimo (Clinton on).

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Voittaja oli silmissäni Sanders. Jos olisin paikallinen, ykkönen olisi Webb, niin luotettava amerikkalainen sotilas kuin ihminen voi olla.

Jokainen ehdokas oli parempi kuin republikaanien tämän hetkinen ykkönen Donald Trump, vaikka miten oikeistolainen olisi. Musta tuntuu, että ehdokkaat tiesivät tämän etukäteen.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Se mitä itse olen haistellut tuulia rapakon takaa, ei kukaan oikein usko Trumpilla olevan realistisia mahdollisuuksia ehdokkaaksi.

Sanders vaikutti vahvalta ja internet pollaukset osoittaakin että kansa tykkäsi hänestä eniten. Tosin suomen media uutisoi aamusta että Clinton olisi ollut vahvin. Mutta paikalliset ei näin sano.

Tuttavat veikkailevat Clinton - Sanders comboa ihan kuten sinäkin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niklas !

Sinussa on politiikan penkkiurheilijan ainesta !
CNN kanava on täynnä tätä keskustelua vielä keskustelun päättymisen jälkeen .
Nytkin näkyy live kuvaa Las Vegasista.

------
Vuosi on vaaleihin. Kannatusmittauksia tehdään.
http://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_pol...

Mitä tekee varapresidentti Joe Biden, asettuuko kilpailemaan demokraattien ehdokkuudesta H Clintonia vastaan.

Republikaanien rivit ovat melko sekaisin, eivät saa edes valittua edustajainhuoneen puhemiehen tehtävistä eronneen John Boehnerin tilalle seuraajaa. En vielä usko, että Donald Trump olisi heidän presidenttiehdokkaansa, vaikka menestyy gallupeissa

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Olen ollut maassa vähän toista viikkoa ja urheilun ja politiikan penkkiseuraajalla on ollut hienoja päiviä. Nyt tuntuu siltä, että republikaanien rivit ovat sekaisin kuin seinäkello.

Toinen juttu on se, että äänestääjät aikanaan jytkäyttävät. Nyt haetaan "ilmatilaa" facebookissa ja twitterissä,mutta demokratia ei ole ilmatila vaalipäivänä...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Itse en katsonut kyseistä vaalikeskustelua, joten omaa mielipidettä ei voi olla. Luin K-P lehdestä Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltolan mielipiteen ja hän tuntuu olevan Clintonin kannalla, kertoo hänen onnistuneen osoittamaan pätevyyttään laaja-alaisesti. Sander tass hänen mielestään ei oikein näytä presidenttiainekselta. Onko rva Clinton sitten miehensä tavoin seuraava presidentti, jää nähtäväksi.

Aaltola katsoo demokraattien haluavan erottua republikaaneista, joiden aiemmat väittelyt ovat olleet skandaalihakuisia ja kärkeviä.

Jos sallit, niin vertailen lopuksi Suomen demareiden puheita eduskunnassa. Oppositiossa olevat demarit ovat hyvin kärkkäitä hallituspuolueiden moittijia. Varsinkin aina ovat kuulemma takinkääntäjiä. Omia takinkääntöjään eivät tietenkään muitele, vaikka niitä on ihan samalla tavalla ollut. Tuntuu jossain määrin ettei demareita oikein talouden asiat lopullisesti kiinnosta, mutta lisävelan ottaminen kylläkin. Tärkeämpää on haukkua hallituspuolueita. Surullista seurattavaa eduskunnasta.

On siis demareissa eroa riippuen mistä maasta puhutaan.No toki on eroa eduskunnalla ja USA:n presidenttiehdokkaiden vaalikeskustelullakin.

http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1561/398797/Upin...

Mohamed Rasal

Olisi kivaa jos sulla olisi ystäviä matkoillasi kun tiedän itsekin mitä on yksinäinen hotellihuone.

Ehkä hyvä sitten olla ystävänä blogipalsta jossa kunnioitus ja kaivattu rakkaus ja ystävyys.

"Katsokaa! Mä olen yhdysvalloissa."

Tulee mieleen tarina pienestä yksinäisestä miljonääristä joka luuli omistavansa kaiken mutta oli todellisuudessa isänsä hylkimä traumatisoitunut arkajalka.

Se oli joku joulutarina.

Kaunko kuuluu yleisön silitellä näitä perintöpoikia että meidät kelvollisiksi havaittaisiin?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Lämmin kiitos huolestasi. Lohdutukseksi: en ollut yksin enkä hotellihuoneessa. Minulla on täällä paljon ystäviä sekä töiden kautta että muutenkin. Olet varmasti kelvollinen ihminen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Dramaattisesti asiapitoisempi keskustelu kuin republikaanien aikaisemmat. Clinton-Sanders -yhdistelmä toisi mieleen Rooseveltin ja Wallacen toisen maailmansodan ajoilta. Minulle kelpaisi.

Mohamed Rasal

itse kun olen käynyt amerikoissa, new yorkissa, alabamassa, kalliovuorilla, alaskassa, floridassa ja kaikkialla - eipä tullut mieleen blogialusta johon kaikessa kiireessä kertomaan höpöjä.

Ehkä se on niin että kun joku on saanut kaiken tyhmyyttään eli syntymällä oikein niin siitä pitää huutaa vuorien päällä toisille.

Me muut sitten tunnetaan yhdysvalloista jotain muutakin kuin nettiyhteys ja kaipuu kotiin omalle blogille, jossa on arvostusta suuren maailman jälkeen.

Miksiköhän tämä oivallinen blogiavaus ei ole karusellissa? Luultavasti alkoi jo toimitustakin hävettämään, että tuolle tyypille joudutaan olemaan hommissa ja sietämään kaikki - hei, lets teeskennellään edelleen toimittajia.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Rauhoitupas nyt pikkuinen. Mä olen seurannut täläistä politiikkaa vuodesta 180-luvulta alkaen tarkkaan. Olin toimittaja 1987-2007 ja toiminut julkaisemisen taustalla senkin jälkeen. Älä anna huonoina pitämiesi blogien pilata elämääsi. Jätä ne lukematta.

Mohamed Rasal

No vähän huumorilla halusin piinata sinua.

Tässä kevennykseksi:

https://www.youtube.com/watch?v=P59U0jFMxxo

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #25

Yksi tyhmä ja/tai off-topic vielä, niin menet tämän blogin bännilistalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset