Niklas Herlin

Mustalaiset puukolla - katso kuvat ja naura (kok)

Tunnettu Lapin kokoomuslainen Arto Ojala joutui todistamaan jonkinlaista veitsitappelua eilen junassa. Vastuullinen kansalainen otti verijäljistä kuvaa ja julkaisi ne umpiavoimella facebook-sivustollaan. Ojala ryyditti suttuista kuvaa yhdellä tekstikappaleella:

Tuli "heimolaisille" vähän erimielisyyksiä junassa. Rovaniemellä sitten jo odottikin virkavalta ambulanssi. Konduktööri hoiti asian loistavasti. Ja samoin vaunussa ollut nuori lääkäri.

Kun Ojala käyttää termiä "heimolaiset", hän haluaa muistuttaa, että ilmeisen vaarallisen väkivaltaisen tilanteen osapulena tai osapuolina on ollut ilmeisesti romanivähemmistöön kuuluvia henkilöitä.

Monin tavoin sivistyneenä pidetty Ojala siis otti kännykkäkuvia veriroiskeista, viittasi mustalaisiin ja junttasi tämän karmeuden tyytyväisenä kuvineen facebookiin.

Jos joku Ojalan poliittista ryhmää tämän takia äänestää, niin kysyisin Arto Ojalalta: oletko tästä äänestä ylpeä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Oliko kyse vain kokoomuslaisten poliitikkojen mainostamisesta? Heitähän oli aika monta kuvissa. Mitään tuollaisia jälkiä ei fb sivuilla näkynyt. Voihan kavereita näinkin mainostaa. Kyllähän itsekin Vapaavuorossa Anna Rukkoa Espoolaista ehdokasta mainostin ja hyväksi hänet koin. Keinonsa kullakin. ;p)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitos tiedosta. Vapaa sana leviää.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ei totuuden kertomisessa mitään pahaa ole. Jos mustalaiset ovat tapelleet puukkojen kanssa junassa, niin mitä sitten?

Mikko Roth

Sitä sitten, että ensiksikin sana "mustalainen" osoittaa oikeata tietämätöntä mölliä käyttäessään sanaa, joka on Suomessa kielteinen ilmaisu. Se on samanlainen kuin "neekeri", ei sitäkään enää käytetä. Nämä sanat ovat rasistisia ja jos haluat rasisti leiman, niin sen saat näistä sanoista. Että tämä vain tiedoksi sekä Herlinille, että muille rasisteille.
Toinen asia sitten on, että ei pitäisi kertoilla mainostarkoituksessa tuollaisia pilajuttuja. Ne osoittavat helposti koko kokoomuslaisen joukon samanlaisiksi verenhimomisiksi ja epäluotettaviksi "satuilijoiksi".

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Amatöörikuvaajan ottamat veritahrakuvat eivät kuulu julkisuuteen, eivätkä erityisesti "humoristisilla" kommenteilla ryyditettynä.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Vierustoverini Malmin kansakoulussa oli mustalaispoika Valter. Hänellä oli loistava lauluääni ja esiinnyimme koulun joulujuhlissa vuonna 1954 tiernapoikina. Minä olin Mänkki ja Valter oli Murjaanien kuningas. Nykyisin kai tuollaisesta vihjailevasta roolijaosta joutuisi raastupaan.

Jaakko Häkkinen

Mikäs tässä ihmettelyssä oli pointti? Eikö etnisen taustan mainitseminen edelleenkään muka kuulu objektiiviseen tiedonvälitykseen? Jos he olisivat olleet etnisiä suomalaisia, olisiko tilanne ollut jotenkin poliittisesti korrektimpi silloin? Miksi moinen kaksoisstandardi?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Pointti on se, että Ojala pitää romanien puukkotappelussa tulleiita verihaavoja jotenkin vitsikkäinä.

Niko Sillanpää

"Niklas Herlin Vähän mietin ja panin yövuoron toimittajille iloksi tällaisen. Huomenta vaan Arto Ojala."

Jaa, miljardööri päättää tylyttää omistamassaan mediassa jotain kunnallisvaaliehdokas Arto Ojalaa.

Tällainen päälleliimattu moraalinen pöyristyneisyys ja antikampanjointi kääntyy vain itseäsi vastaan siksikin, että substanssi on ei ole puolellasi. Tuo (väkivaltarikollisuus teräaseella) nimittäin on todellinen ongelma kyseisen etnisyyden miesten käyttäytymisessä.

No, varmaankin saat peloteltua jonkun kokoomuspomotuttusi painostamaan Ojalan muuttamaan päivityksensä ei-julkiseksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Markku Huuskon sormi on yhtä herkässä liipasimella kun luulee kuulevansa puhuttavan ruotsinkielen vähemmistöasemasta.

Pekka Pylkkönen

Penskana mustalaiset olivat todella pelottavia. Nuorilla äijillä oli hyvin usein mora esillä kun tultiin kysymään tupakkia.

Pitää kyllä myöntää että aikamoinen varauksellisuus on jäänyt noista kokemuksista päälle. Vieläkin selkäpiitä karmii kun lähistöltä rupeaa kuulumaan romanimurteinen, kovaääninen tylytys.

Todella ikäväähän se on, kun heikäläisissäkin on paljon sitä porukkaa joka haluaisi käydä koulunsa ilman syrjintää ja päästä duuniin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On hiukan eri asia puhua kahvipöytäkeskustelussa tutussa porukassa kuin olla vaaliehdokkaana ja pukata kaikkien katsottavaksi Facebookin. Toki romanikulttuurissa puukkojen käyttö on yleisempää kuin "tavallisten suomalaisten" piirissä, joskin "tavallisillakin suomalaisilla" se on paljon yleisempää kuin vaikkapa "svedupelleillä".

Kysymys kuuluu kuitenkin olisiko hän kirjoittanut vastaavasti: "valkolaiset selvittivät välejään", jos kyseessä ei olisi ollut romanikahakka? Ja olisiko hän tyytyväinen ruotsalaislehtien otsikointitapaan "En finne igen"?

Pekka Pylkkönen

Kaikkiin pitäisi suhtautua yksilöinä henkilökohtaisessa kanssakäymisessä, se on selvä. Riittävän monta negatiivista kokemusta saa kuitenkin kovimmankin liberaalin tekemään yleistyksiä.

Minullakin on yksi erittäin positiivinen kokemus ruotsalaisesta, Suomea puhuvasta romanista. Hän oli yksinhuoltajanainen joka työskenteli rekkakuskina ja teki ohessa vielä asuntoremontteja. Romamihame oli päällä vain juhlissa. En ole ikinä tavannut ahkerampaa, tunnollisempaa ja ystävällisempää ihmistä. Olisi hirveä sääli jos hänen kaltaisensa ihmiset eivät esimerkiksi saisi töitä ennakkoluulojen vuoksi.

Ilkka Huotari

Onko väärin sanoa "En finne igen", koska sehän tapahtui niin usein? Eli suomalaisten tilastollinen yliedustus.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tai pistänyt (myöhemmin poistettuja kuvia) mukaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, tämähän on osoitus siitä, että tämä vuosisatoja maassamme ollut vähemmistö on sopeutunut ennemistön kulttuuriin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tottumus on toinen luonto. Kansakoululuokallani oli romanikaksoset. Kävivät koulun loppuun saakka ja muuttivat sitten koulutettuina Ruotsiin. Moni on tuosta etnisestä ryhmästä ponnistanut korkeallekin. Ihmettelen ennakkoluuloja.

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Ennakkoluulot näyttävät olevan kyseisen ryhmän kanssa tiukemmassa kuin uskoisikaan. Nähtävästi feminismin 3. aallon kanssa kikkaileva koodari on julkaissut etuoikeuksien lajittelijan. Siinä tämänhetkinen tulos on, että eri taustatekijöistä juuri romanitausta on vähiten etupikeutetussa asemassa.
https://3aalto.000webhostapp.com/index.php

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Öisistä Facebook-päivityksistä muistan Olli Immosen myöhään eräänä perjantai-iltana elokuussa -15 suuren "meillä on unelma"-keskustelun herättäneen postauksen, ja etenkin sen liekkeihin puhaltaneen Pekka Vennamon vastauksen "Immonen on Breivik".

Tiettävästi Portugalissa pysyvästi asuvan Vennamon ulostulo kyllä silloin yllätti. Hän kaiketi luuli olevansa yhteisellä asialla; ettei ketään jätetä vaan kaikista huolehditaan.

Niklas Herlin toi tässä äskettäin julki yöllistä Facebook-liikennettä Timo Harakan pyrkiessä sdp:n puheenjohtajaksi. Peräti Vantaan kaupunginjohtaja oli aikeissa tukea häntä päivän tullen julkisesti.

Joskus yöllinen viestintä pannaan yöllisen viestinnän tiliin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuinkahan paljon ns. suomenruotsalaiset ovat joutuneet työnhaussa kärsimään ruotsalaisen sukunimen omaavien heimolaisten toilailuista?

Blomerus, Lindeman, Åkerman ym. ei ole välttämättä kovaa valuuttaa työpaikkaa etsiessä.

Toki suomenruotsalaiset hakeutuvat useammin hieman enemmän koulutusta vaativiin tehtäviin, joten ehkä työn vaativuus on yksi keino karsia jyvät akanoista.

Tai kuten eräs heimolainen totesi hänet kiinni ottaneelle poliisille:" en mie työtä eti, mut työ näköjään etitte minnuu."

Olli Kankaanpää

Asiat voi kertoa myös suoraan. Suomen romanit eli mannet kidnappasivat kaverini parkkipaikalta muutama vuosi sitten ja veivät hänen tililtään 60 000 euroa. Kutsumani vieras oli kateissa pari päivää.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei ne verijäljet vakuuta. Näyttää enemmän punajuuripurnukan vuodoilta tai sitten klingoni käynyt vuodattamassa. En tiedä miksi ehdokas halusi ottaa kuvan?

Olli Kankaanpää

Jollakin naisella on ollut huono päivä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Mitä tappelivat julkisella paikalla.. Tunnen monia romaneita ja olen käynyt kylässä heidän kodeissaan,juotu viinaa tai kahvia. Myös tehty rehellisiä töitä yhdessä.

Sosiaalipornoa.

Meinasin ottaa kuvan kesällä Lahdentiellä ammutusta miehestä,joka makasi ojanpohjalla valkoisen peitteen alla kengän kärjet ylöspäin autonsa vierellä.

Itse kannatan kaiken julkistamista missä tahansa sosiaalisessa mediassa.Jos paikka on julkinen, kuvaa ja julkista se. Se on laillista.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Väkivallan kuvaaminen on lähes aina mautonta ja usein laitonta lehdissä.

Olli Kankaanpää

Olen samaa mieltä. Jätän kuvat katsomatta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Twitter,Facebook ja vk.com (jossa on myös meikäläisellä tili) on siitä metkoja,että emme tarvitse tavallisen printtimedian sensuuria enää. Orjat katkaisevat kahleensa.

Suomi on siitä surullinen tapaus, että meillä yli 80% kansasta uskoo printtimedian kirjoitteluun, mutta Keski-Euroopassa tilanne onkin lehtien kannalta huonommin.

Luin tämän jostakin,mutta en ole löytänyt luotettavaa tutkimusta tästä.

Itse olen pitänyt tätä tilannetta jopa sotavuosien sensuuriin verrattavissa olevaan,jossa niin sanotut "mediatalot" omistavat lähestulkoon kaikki suurimmat lehdet tai sähköiset informaatiokanavat.

Mutta peruskoulu on mahdollistanut tiedon saamisen myös ulkomailta.1930-luvulla suomalaiset eivät osanneet niin hyvin kieliä,joten ihmiset olivat kotimaisten lehtien varassa enemmän...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

TV:n kanavanvaihdon yhteydessä sain ilmaiseksi usalaisen NatGeoWild:n joka esittää paljasta väkivaltaa 24/7 upeissa värikuvissa eri maanosien eksoottisissa luonnonmaisemissa.

Petoeläinten raakuuden sijaan meillä toteutetaan henkistä väkivaltaa 1800-luvun asenteiden varjolla.

Tunnen espoolaisen päälle parikymppisen miehen jolla on jo toinen vaimo menossa ja kolme lasta. Miesten mies. Mutta ei sanaakaan pakkoruotsia! Peruskoulu jäi kesken. Englantia kyllä kun pitää olla tietokoneet ja maailmanmenoa seurata. Onneksi pääsi tutun kautta auton apumieheksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuten tämä kommenttini niin samoin kyseinen facebook-raportointi kuten myös tämä US:n Puheenvuoron blogikirjoitus olisi pitänyt jättää julkaisematta.

Ei maailma tällaisella parane.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ojala on fiksu mies. Turhien ja maattomien kuvin höystettynä typerällä tekstillä vahingoittaa häntä ja edustamiaan tahoja. On hyvä, jos edes joku ymmärsi blogini luettuaan lisää Facebook-julkaisemisen vaaroista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kuvat? Mitkä kuvat? Eihän täällä näy kuin kirjoittajan naama, eikä linkkejäkään ollut missään.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ojala tuli järkiinsä ja poisti ne.

Käyttäjän JaniJskelinen kuva
Jani Jääskeläinen

Ei löydy yhteystietoja netistä mut tuu joskus taksin kyytiin! Haluasin vilpittömästi kertoa vähän omaa tarinaani medialle reilu vuoden ajalta ennen kun kaikki unohtuu. Muuten joudun suopaa vaan videoita nettiin ilman mitään sensuuria ja se ei ole kenellekään hyvästä! Tahtoisin saada ihmisten tietouteen tärkeitä seikkoja maamme valtarakenteista ja tuoda esiin omat näkemykseni valta asemien väärin käytöksistä minun kohdallani. http://www.heikniemi.fi/rikoslaki/rl13.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset