Niklas Herlin

Uusi Suomi uhkaa lähdöllä

Saamiemme tietojen mukaan nettilehti Uusi Suomi on uhannut lähteä Suomesta. Syynä on ajatus ”internet-asiamiehestä”. Idean uudesta viranomaisesta heitti Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja Pekka Hyvärinen viime syksynä.

Uuden Suomen omistaja Niklas Herlin oli pian Hyvärisen ehdotuksesta kuultuaan usean henkilön kuullen puhissut helsinkiläisessä, toimittajien suosimassa ravintolassa: (koska tämä on perhelehti, Herlinin purkausta ei voi julkaista sanasta sanaan) ”… rupee risoon tää isovelimeininki. Tässä saa (…) olla (…) vastuussa laille ja (…) eri viranomaisille. Ja nyt järkätään uuttaa kyttääjää. Tekis (…) mieli roudata koko pumppu johonkin vapaaseen maahan.”

Yhdysvalloissa opiskellut ja siellä usein vieraileva Herlin ei ole koskaan peitellyt ihailuaan amerikkalaista elämäntapaa kohtaan. Hän on mennyt niin pitkälle, että käyttää USA:n jääkiekkojoukkueen pelipaitaa jopa julkisilla paikoilla, vaikka jääkiekko on Suomessa noussut lähes kansallislajin asemaan.

Tapaninpäivänä 2008 Niklas Herlin poistui Suomesta matkakumppaninsa kanssa. Matkajärjestelyt pidettiin salassa – ne oli tehty internetissä tiettävästi vain viitisen päivää aiemmin. Kohteena oli Uuden Suomen saamien tietojen mukaan Florida, USA:n aurinkoinen osavaltio, jonne moni suomalainen veronkiertäjä on rahansa vienyt. Salaperäisestä matkasta tiesi vain Herlinin lähin piiri: entinen puoliso, heidän yhteinen poikansa sekä kaksi Herlinin ”avustajaa”, joista toinen oli Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko. Tiettävästi asiasta perillä olivat myös Herlinin matkakumppanin aikuiset lapset. Tätä ei kuitenkaan ole näytetty toteen.

Helsingin lentokentällä Herlin jätti tai hukkasi matkapuhelimensa turvatarkastuksessa – se löydettiin myöhemmin löytötavaratoimistosta Helsingin pahamaineiselta Mäkelänkadulta. Herlinin täysi-ikäinen poika sai puhelimen käsiinsä, joskin toinen avustajista oli jo valmistautunut matkapuhelimen konfiskointiin. Uusi Suomi on saanut haltuunsa pojan ja avustajien välistä sähköpostia. Näin poika:

”Terve. Elikä Faijan puhelin on nyt taka-töölössä turvassa.
Viestitä faija jos on toivomuksia sen tulevasta sijoituspaikasta (…).
Hyvää uuttavuotta for everyone!”

Ja avustajan vastaus pojalle:

”Hyvä tietää. Olimme jo itse pyytämässä sitä (…), koska tänne oli tullut ilmoitus (…). iFeliz Año Nuovo!

Huomattakoon, että puhelin oli viety ”turvaan” ja sijoituspaikasta käytiin keskustelua. Herlinin hieman aiemmin Kuubassa vieraillut avustaja toivotti hyvää uutta vuotta espanjaksi. Pian uuden vuoden jälkeen Herlin oli Floridan Key Westissä, alle sadan kilometrin päässä Kuubasta. Key West tunnetaan muun muassa homoseksuaalien suosimana lomakohteena.

Kuka oli Herlinin salaperäinen matkakumppani? Hänet tiedetään graafisen alan ammattilaiseksi, joka on työskennellyt vuosia ”Erkon imperiumissa”, SanomaWSOY-konsernissa. Epäilyiltä teollisuusvakoilusta ei voi välttyä. Näyttää siis selvältä, että Uuden Suomen siirtoa Yhdysvaltoihin ainakin valmistellaan. Tämä voidaan tulkita myös painostukseksi, jolla yritetään estää internet-asiamiehen viran perustaminen.
* * *
No ei se ihan noin ole, joskin asianosaisena minun olisi kovin vaikea kiistää yhtäkään yksityiskohta yllä olevasta ”uutisesta”. Mutta tosiasiassa yksikään yhtiö, suuri tai pieni, ei ”uhkaa lähdöllä Suomesta” yhden uuden lain tai viran säätämisen tai perustamisen takia.

Joskus tosin käy niin, että väärässä seurassa lausutut harkitsemattomat puhinat päätyvät aikansa kierrettyään uutisiksi. Yllä olevasta tekstistä lukija voi päätellä, että olen itsekin tainnut joskus tällaisen jutun laatia, niin ammattimaiselta tuo uutisparodia ainakin omin silmin luettuna vaikuttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

tapio_o_neva (nimimerkki)
Monen kunnon suomalaisen oli Siperian karkoitus välttääkseen muutettava Yhdysvaltoihin paetessaan perustuslaillisuuttaan sortovuosia. Suomalaiset valtiojohdon, Alma Median, Bonniersin MTV3:n, Sanoman ja Yleisradion järjestämät telesortovuodet ovat vasta edessä. Näin ollen on selvää, että myös Uusi Suomi voi monen kunnon perustuslaillisen tapaan joutua maanpakoon, koska eduskunta säätää lakeja niin, ettei palvelimille ole työrauhaa. Ehdottaisin sellaisia maita, jossa suojelupoliisi-FBI -linkki ei toimi eli sellaisia maita, jotka ovat ainakin nähtävästi riidoissa Yhdysvaltain kanssa eivätkä ota ohjeita ainakaan Suomesta. Kun Rusi-vainoa harjoitettiin, ryhdyttiin julkaisemaan sosialidemokraattien harmiksi arvioita Tiitisen listan sisällöstä Espanjan Uutisissa. Sama pätee servereihin, koska Suomi ei kykene järjestämään länsi-integraation syvennyttyä enää ihmisoikeuksia ja sananvapautta kaikille - niille, jotka sitä eniten tarvitsisivat. Ei muuta kuin tieto Uuden Suomen ulkomaille menosta brittiläisiin laatulehtiin ja levitykseen niin saadaan jälleen kohu aikaiseksi ja Suvi Lindénille uusia mielenkiintoisia haasteita vastattavaksi iltapäivälehdistölle ja Seiskalle.
Ajatellaan tätäkin (nimimerkki)
Tuo Hyvärinen on saanut aikaan Santavuoren lähdön YLEstä. Hyvärisen aikeet ovat aavisteltavissa, mihin tähdätään nettiasiamiehellä. Tietenkin siihen, että mm Uuden Suomen ja sen lukijoiden mielipiteet saataisiin sensuurin piiriin. Suomessa on sensuroita lehtien lukijoiden mielipiteitä todistettavasti ainakin 20 vuotta. Tästä toisin kuin Tiitisen listasta on kertynyt dokumentteja sukulaisten mappeihin. Monissa faksatuissa jutuissa on leima etenkin päämedialta ' ei julkaistu'. Pienet maakuntalehdet ovat olleet armeliaampia. Mutta tätäkään mielipidettä ei kait saisi julkaista vai mitä Hyvärinen? Uuden Suomen päätoimittajalla on tukijoita kirjoittajien joukossa. Katsokaa vaikka valtamedian iltapäivälehden näivettyvää lukijapalstaa- etenkin näivettyviä mielipiteitä. Jotkut Suomessa vihaavat amerikkalaisuutta. Sekin on paljolti valtalehtien sananvapauden rajoittamisen tulosta. Siihen pitäisi päästä nyt sitten koko lainsäädännön voimalla? Toivon tälle lehdelle terveyttä ja pitkää ikää. Hyvää matkaa rapakon taa, mikäli olen yhtään ymmärtänyt mistä on kysymys? Mitä muuta tukea voin antaa lehdelle kuin kirjoitaa tämän jutun. Mutta tulevaisuudessa sen julkaisusta päättäisi Hyvärisen masinoima asiamies?
tavistoivo (nimimerkki)
"" Joskus tosin käy niin, että väärässä seurassa lausutut harkitsemattomat puhinat päätyvät aikansa kierrettyään uutisiksi. "" Niinpä, voiko esimerkin "kuvitteellinen" yksityishenkilö Niklas Herlin lausua mitä tahansa milloin tahansa ja/vai/tai voiko lausumat kuullut ulkopuolinen henkilö tulkita ne julkishenkilö Niklas Herlinin mielipiteeksi? Mikä on ratkaisu: miettiä mitä puhkuu ja puhisee ja missä? vai ottaa EVVK asenne media kohtaa ja pyrkiä vaikuttamaan vain olennaiseen? :-) Nykypäivänä uudet uutiset ovat tärkein "myyntiartikkeli" mediataloille. Ennen eiliset uutiset sanomalehdessä on tänään kalapaketinkääreenä torilla. Nyt kilpailu on kiristynyt ja seuraavana näemme sen, että uutisaiheet luo mediatalo ihan itse (kts James Bond leffa - tomorrow never dies) :-)
Harmaasusi (nimimerkki)
Niin? Joka tapauksessa kannatan.
Fabaceae-asiamies (nimimerkki)
On vain ajan kysymys, milloin joku poliitikko, virkamies tai joku instituution edustaja ryystää fabaceaet sieraimeensa töppäilyjensä tai idioottimaisuuksiensa julkisesta dokumentoinneista ja TÄSTÄ julkaisusta lähtee tutkintapyyntö ties mille nutturavirastolle ja ajatuspoliiseille. Yksi syy voi olla myös messevät korvausvaatimukset, joita oletetaan "rikkaan Herlinin" olevan valmis maksamaan jos jonkun vetämät fabaceaet eivät ota irrotakseen sinuksien piiloista. Kapitalistillehan pitää kostaa se sukulaiseen kohdistunut, 1918 kiinnisaadun maantierosvon ja murhamiehen kenttäoikeuden langettava päätös. Suosittelisin TÄLLE julkaisulle ehdottomasti KOTIPAIKAN vaihtoa pois Suomesta. Onhan se tosin noloa, että sananvapauden vuoksi joutuisi pakenemaan ulkomaille - mutta ei se mitään poikkeuksellista nykyisessä maailmassa ole. Niin joutuvat muutkin tekemään valtion ja viranomaisten harjoittamaa mielivaltaa vastaan. Hyvärisen nimeä en viitsi sananvapausjärjestöni Fabaceaen suosituksesta edes mainita.
M.Heikka (nimimerkki)
Uskon vakaasti, että aina Suomen maasta yksi herhiläinen löytyy, jolla on Henkeä ja vähän massiakin siirtelemään serverit vapaisiin valtakuntiin. Se pullukka poika, joka puhuu internetin vaaroista...onko hän demari? Joku demari jossain kyttäys-virassa ei vielä kovin vaarallinen sinänsä olisikaan. Tehot kun eivät ole 100 klasissa, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää. Eri juttu, jos asemassa olisi joku...noh, jääköön sanomatta. Sananvapaus on saanut aivan uudet ulottuvuudet internetin myötä. Kaikilla ei tunnu hermot sitä kestävän. Pekka Hyvärisenkin kannattaisi syödä enemmän ja liikkua vähemmän: kyllä se siittä! Meinaavat viedä köyhältä ainoa huvituksen, vilkkaan mielikuvituksen.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Sanoma ja STT eivät helposti nöyrry sananvapauden tasaisempaan jakootn pahasti eurottuneessa ja sosialidemokratisoituneessa tasavallassa. Panaman konsuli Piirto Hyväriselle voisi suositella hiihtolenkkejä. Jos Hyvärinen hiihtäisi in 10 000 km vuodessa niin kuin Harri Holkeri Suomen pankissa ollessaan, olisivat ajatuksetkin raikkaampia. Erkon pitäisi hieman löysätä solmiota ja Hyvärisen talutushihnaa.
qwerty (nimimerkki)
Karavaani kulkee, koirat haukkuu.
camunen (nimimerkki)
Maksimaalista julkisuutta käyttivät sekä kommunistit että natsit omien joukkojensa puhdistamiseen. Ministerin epäilyttävä tyttöystävyys -varsinkin sukupuolinen poikkeavuus- saatettiin paljastaa mahdollisimman julkiseksi. Näin näkymätön käsi saavutti tarkoituksensa kun ministeri tarrautui asemiinsa hakemaan hyvitystä. Lapsenuskoisesta ministeristä oli tullut nöyrä palvelija, joka syytti 'kateellisia' kilpailijoita ja mediaa ajojahdista.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Häpeää kansanedustuslaitoksessa ovat tuottaneet viimeaikoina lähinnä blondipoliitikot ja heteromiehet. Homot, bi:t, lesbot, pedofiilit, zoofiilit ja nekrofiilit ovat olleet ihmisiksi.
zsi (nimimerkki)
En voi jatkuvasti olla ihmettelemättä suomalaisten viehtymystä toimintatapoihin ja viranomaissäännöksiin, joista mikä tahansa fasistinen hallinto voisi olla ylpeä. Olipa ongelma mikä hyvänsä, suomalainen ratkaisu on aina lisätä viranomaisvalvontaa, sensuuria ja yleensä rajoituksia, jotka kaventavat ihmisten oikeuksia tai lisäävät valtion tuloja. Ja kansa hymisee kuorossa tyytyväisyyttään vaatien yhä pidemmälle meneviä oikeuksiensa rajoituksia. Riittää kun perusteluissa käytetään takuuvarmoja tunteisiin vetoavia avainsanoja kansan tuen hakemisessa kuten lapset ja pedofiilit, juopottelu, kaahaus, kolesteroli, tasa-arvo, öky-autot/talot/tms. kateutta lietsova, ja hankkeen suosio on taattu.
Harmaasusi (nimimerkki)
T.U.R.V.A.L.L.I.S.U.U.S. Sen varjolla voi nykyään tehdä lähes mitä tahansa! Kukaan ei kyseenalaista, ei kiistä - jopa auttaa. "rosvon" kiinni saannissa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Detannerisaatio ja delipponisaatio ovat kesken.
kultaraha (nimimerkki)
Miksi äärioikeistolaisuus halutaan aina liittää kaikkeen sosialistiseen meininkiin? Äärioikeistolisuudella ei ole mitään tekemistä hyysäävän, holhoavan ja tasa-arvoistavan sosialidemokraattisen hyvinvointisosialismin kanssa.
HaRos (nimimerkki)
Tiedät aivan hyvin, että Jenkeissä kimppuusi hyökkää kuitenkin NSA ja ulkoisen olemuksesi vuoksi myös DEA! Eli olet puun ja kuoren välissä. Turha pyristellä tutkainta vastaan, ellet sitten leikkuuta hiuksiasia ja ala pukeutua Brionin asukokonaisuuksiin (Borrellikin käy).
LassiHippeläinen (nimimerkki)
US ei tietenkään ole muuttamassa Jenkkilään vaan Kuubaan. Siellä voi ihailla hienoja amerikkalaisia autoja Nikon lapsuusvuosilta.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Suomessa on suojelupoliisin päällikkönä FBI:ssä harjoitellut puoluekokoomuslainen. Seppo Nevalan (sd) punainen suojelupoliisi on siis Kansallisen Kokoomuksen suorassa kontrollissa. En usko, että kukaan nuorsuomalainen Nikotiimin edustaja saisi poliittista turvapaikkaoikeutta palvelimineen, koska puoluelinjaa pitkin voisi tekaista minkä tahansa syyn ja luovuttaa takaisin Suomeen tuomittavaksi ties miestä. En suosittele poliittiseen maanpakolaisuuteen ainakaan Yhdysvaltoja, vaan joku Kuuban, Bolivian, Venezuelan, Korean demokraattisen kansantasavallan tai Venäjän federaation kaltainen vapauden valtakunta voisi tarjota mahdollisuuden. Mikael Storsjö on tässä hommassa ammattilainen. Hänethän otti kiinni terroristina mukamas länsimielinen Ukrainakin Venäjän sulkulistojen avulla. Luulen, että myös Georgia käyttää Venäjän terroristilistoja, vaikka filmaakin länsimaailmalle olevansa Venäjän vihollinen. Neukut vain ovat sellaisia savolaisiakin ovelampia.
Ex- demari (nimimerkki)
On tullut selväksi mielipiteesi lukuisilla saiteilla. Ps. Venäjän ilmapuolustusohjuksilla voi ampua ainoastaan puluja ja variksia verrattuna USA: n kalustoon. Olet näitä Venäjän ilmatorjuntaohjelmia ehdottanut mm: ssa Palestiinaan, joka ei ole YK: n tunnustama valtio. Ja olet myöskin ehdottanut Israelin ydinasearsenaalin ( yli 200 ydinpommia ) antamista Israelia ympäröimille yli 100: lle miljoonalle vihollismieliselle arabille ( Israel n. 5 miljoonaa asukasta ) saman verran. Kenenkä toimesta pelaat ja ehdottelet? Olisiko SUPOLLA asiaa?
semi (nimimerkki)
matkustaa Yhdysvaltoihin ja kuitenkin kiertäen takaisin kapina maakunta Ahvenanmaalle jonne hän voi avata salaisen Usarin serverin PAF,in avustuksella. Käyttökielensä Niklas Herlin vaihtaa Ruotsiin koska Suomalaiset eivät sitä osaa. Viimeinen Suomenkielinen vapaa Usari ilmestyy netissä 2.10.2011 sen jälkeen usari kirjoittaa juttunsa vain Ruotsi/Venäjä kielellä jotta Suomen Gestapo ei pääsisi selville misatä on kysymys.
Vieras (nimimerkki)
US pysyköön Suomessa. Emme ole sensuurivaltio, emmekä semmoiseksi tule. Mikäli Kiinan, Pohjois-Korean ja Afrikan maiden mallit nettisensuureineen otetaan täällä käyttöön, pelkään pahoin, että moni muukin jättää Suomen pölyt taakseen. Koska seuraava askel on vanhan neukkilan - Kekkosen ajan sensuuri-Suomi. Kiitos Ei. Kapinahenki nousee vapauteen tottuneessa Suomessa.
Harmaasusi (nimimerkki)
...vaihe on €urostoliitto: ”Euroopan kansakuntia pitäisi ohjata kohden supervaltaa ilman, että niiden ihmiset ymmärtävät mistä on kysymys. Tämä voidaan saavuttaa toinen toistaan seuraavilla askelilla, joista jokainen on puettu taloudellisen päämäärän muotoon mutta jotka väistämättä ja peruuttamattomasti johtavat liittovaltioon.” Totesi Jean Omer Marie Gabriel Monnet (eräs €U:n perustajista) http://harmaasusi.blogspot.com/2009/02/urkintaa.html
kaartilainen (nimimerkki)
Suomalainen ottaa pullon viinaa suurimpaan tuskaan ehkäpä hakkaa eukon ja itkeä tirauttaa saunan takana,ja tottelee esivaltaa heti selvittyään.Tekee kaikkea muuta muttei kapinoi.
kultaraha (nimimerkki)
Ei muuta kuin soitellen nuijasotaan vapaiden talonpoikien perinteitä kunnioittaen.
M.Heikka (nimimerkki)
Sisäinen kontrolli ei pelaa, sisäinen pekka hyvärinen ei toimi. Pakko Sanoa: Norjalainen villapaita sopisi paremmin tuolle kuvan herralle kuin musta nahkatakki...ja Norja olisi lähempänä kuin se "veronkiertäjien paratiisi".
tapio_o_neva (nimimerkki)
Meissä jokaisessa on pieni sosialidemokraatti/lehmä/Tanner/Lipponen. Tältä tuskin Hyvärinenkään on voinut välttyä.
kultaraha (nimimerkki)
Minussa ei ole.
M.Heikka (nimimerkki)
Älä, älä...kuules...gasbadin Neva (?)!!!! Arlan pieni lehmä menee vielä läpi, mutta demarit ei meikäläisessä asustele!
semi (nimimerkki)
On vaihtumassa Jihabiin, kohta on kaduilla Muslimi Jihab poliisi joka valvoo että villapaidat ovat suorassa ja moraali.
Hans E Hagman (nimimerkki)
Ei sinne lätäkön taakse huijareiden ja taantuman syntykotiin, sieltähän jo tulevat Itä Suomeen tuettua tuulivoimaa nauttimaan, tarvitsevat paljon sähköä ja isoja vapautuvia Suomen entisen paperiteollisuuden tiloja! Nettilehti suojaan tulevaan Autonomia Suomeen, vanhaan Venäläiseen kaupunkiin VYBORGIIN! Edut: ei nokittele Suomen pikkuvirkamiehet pressan, pääministerin ja Kansallisen Venäjän Yhtenäisyyden suojeluksessa olevaa toimitusta, joka ottaa kantaa Natoon ja Amerikan sotateollisuuden suosimiseen. Kaveritkin mahtuvat edustustiloihin kunnostettavassa Aaltokirjastossa.Onnea matkaan!
tapio_o_neva (nimimerkki)
Suomessa ihmisoikeus- ja sananvapauskehitys alkavat olla siinä jamassa, että ilmeisesti pitää tehdä kuin Tverin karjalaiset: pois luterilaisesta sorrosta kohti äiti-Venäjää rajan yli.
seppoilmari (nimimerkki)
Olen vanhempi kuin hyvärinen mutta minulla on vielä järki tallessa. Mitähän se Hyvärinen tarkoitanee, mikä intternetasiamies huruukon aivoitukset, näille nauranee koko maailma ajatus pitää kääntää useille kielille KIINA Pohjoiskorea ensiksi tässä se on se "ratkaisu". Sen johtoonko Hyvärinen on ajatellut nimittää itsensä. Jokaiseen suomen kuntaa tulee asiamies joka valvoo tietokoneet tulevat luvanvaraisiksi niin kun aikoinaan radio. Myös mielipidekirjoittelu kielletään kansalta ainoastaan lehden toimittajat saavat esittää mielipiteitä omia,keksittyjä tai päättäjiltä saatuja totuuksia, muulainen totuus on kielletty. Kirjoitukset jossa hakukone antaa kiihottavia sanoja joko seksiin,sotaan tai rasismiin viittaavia sanoja poistetaan ja laite takavarikoidaan. Nettiyhteydet luvanvaraisia ja vain luotettavilla henkilöillä. Pohjois Koreasta tai Kiinasta tilataa konsulttit laittamaan organisaatio kuntoon ja kouluttamaan asiamies verkosto MAAHAMME.
seppoilmari (nimimerkki)
Erottakaa ihmeessä tämmöne huruukko joka höpisee ihan sekavia. Ei elä nykyajassa säälikää, ja päästäkää leppoisaan lepoon. Suomikuvalle myyräntyötä tekee en ole vihainen, säälin.
M.Heikka (nimimerkki)
Halosen geimeissä...näin nuorena muorina se on minulle vuoden huipuin tv-ohjelma. Tosin minulla ei ole oikeasti tv-lupaa, mutta eihän Hyvärinen sitä (vielä) tiedä. Valtakunnan kerma.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Eihän JSN:n puheenjohtaja Hyvärinen nettiasiamiehineen,ole sananvapautta rajoittamassa.Kysymys on koko ajan ollut käytettävän sanan eettis-moraalisesta sisällöstä!Ei pidä julkisessa sanassa sortua ala-arvoisen ja herjaavan sanan miekkaan. Jos joku tunnettu henkilö,kuten Niklas, jossain tilanteessa PUHUU karrikoiden ja muuten erikoisin sanakääntein,jostakin asiasta tiukkapipot toimittajat luovat uutisen,joka myy.Sitten puskasta ampujat,eli nimimerkit paisuttelevat asiaa,ja "uutinen" nousee kuin pullataikina! Ja sitten viimein viedään esimerkiksi tätä lehteä USA:han?Ei tosiaan uhkaa ole tullut Hyväriseltä tms.taholta,vaan tiukkapipojen mielikuvista!Ja sen tietää Niklaskin.
Vieras (nimimerkki)
"Kysymys on koko ajan ollut käytettävän sanan eettis-moraalisesta sisällöstä!Ei pidä julkisessa sanassa sortua ala-arvoisen ja herjaavan sanan miekkaan." Ei pidä sortua ei , mutta ei anonyymisti opi kirjoittamaan, ellei se ole sallittua.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Muuten paitsi,että Hyvärinen ei mielestäni kieltänyt ehdotuksessaan nimimerkillä kirjoittamista,vaan piti sitä yhtenä mahdollisuutena "siistiä" kirjoitusten sisältöä?Minä kannatan nimimerkillä kirjoittamista,mutta myös omalla nimellä.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Millähän suoralla kansanvaalilla tuo nettiasiamies valittaisiin? Ehdotan, että nettiasiamiehen nimittää EFFI. Uskon, että jo tämä riittäisi siihen, että Helsingin Sanomat upottaisi strategisella iskulla koko hankkeen.
Vieras nimimerkillä ei siis omalla nimellä (nimimerkki)
Helposti menee suomalaisessa keskustelussa läpi myös lähdöllä uhkaaminen ilman että uutisen lähdettä mainitaan... Se miten ymmärrämme/ olemme ymmärtämättä internetin sananvapauden, on sukua muihin evoluutiomme tuomiin käyttäytymismalleihin. Mitä kielletympää on viina, sitä suurempia ongelmia se usein aiheuttaa... "Ymmäryksesi on sellainen kuin toistamasi mielikuvat, sillä mielikuvat näet värjäävät sielun" - Markus Aurelius- Aika vapaasti lainaten...
EdisPearl (nimimerkki)
....Sinä sen taas sanoit, nimittäin totuuden aiheesta, josta Niko kirjoitti aika mainiolla tavalla. Ei tässä paljon muuta sanottavaa olekaan, muuta kuin lämpimät terveiset Simolle ja Nikolle:):) -EP-
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Sinä aina vaan jaksat tukea minua.Meillä tuntuu olevan konsensus,asiassa missä tahansa? Terveisin Simo.
EdisPearl (nimimerkki)
Meillä tosiaan on konsensus kaikessa. Se johtuu kyllä hyvin paljon Sinusta. Sinä olet niin perusrehellinen ja fiksu ajattelija. En yksinkertaisesti ikinä keksi mitään moittimissa Sinun sanomisistasi:) Mukavaa viikonvaihdetta Simo. Parhain terveisin, Eddi
matttimayranpaa (nimimerkki)
Noin sata vuotta sitten joku pankinjohtaja tajusi, että nyt on parasta lähteä: Hän tyhjensi kannelliseen pyykkikoriin koko pankin kassaholvin ja häipyi sen sileän tien, koko Suomen suuriruhtinaskunnasta. - Joku joskus sai viestejä Etelä-Amerikasta! Ja tarina on tosi!? Niko: Et jätä meitä, et petä meitä!
M.Heikka (nimimerkki)
Kuten vanha peräpohjalainen sananlasku sanoo. Saabkin on lähtöpuuhissa saabbien taivaaseen, Eriksonnihan on ontunut siellä jo pitemmän aikaa. Se kumminkin on ihku juttu se, että Abba elää ainiaan. Tosin Tornionjoessa ei ole enää siikaa, koska perämeressä on liikaa hylkeitä. Ne pitäisi ampua tietystikin...hela jengen...sanoo ruottalainen. Elävät sillit ovat loppuneet jo rajajoista. Nahkurin orsilla tavataan, huikkas viimeinen lähtiä.
qwerty (nimimerkki)
"Suosikaa ilmoittajiamme" oli taannoinen paikallislehtien iskulause. Valitettavasti kohta käy niin, ettei ilmoittelijoita enää suuremmalti ole. Lisää positiivista kassavirtaa saa mahdollisesti perustamalla maksullisen "classified" -osaston. Uusi Uusi Suomi on kaiken kaikkiaan kunnianhimoinen hanke. Mesenaatti Niklas Herliniä on siitä kiittäminen. Toivottavasti lukijat klikkaavat mainoksia edes kannatuksen vuoksi. Jokainen klikkaus tuottaa jonkun sentin. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Usari on muodostunut viime aikoina sisäsiittoiseksi. Samat hemmot kommentoivat uutisia kuukaudesta toiseen. Itseni mukaanluettuna. Usarin markkinointipuoli ontuu. Kuinka moni suomalainen tietää kyseisen nettilehden olemassaolasta?
tapio_o_neva (nimimerkki)
Ongelma on nyt siinä, että Uusi Suomi on saavuttanut saturaatiopisteensä. Se on tuonut Uuden Suomen tilaajia vuodelta 1991 verkkoympäristöön liberaalimman ja vähemmän neuvostosvastaisen sanan piiriin, mikä hämmästytti monia aluksi. Lisäksi se edistää Katarina Lillqvistiä ja Lapin Kansan päätoimittaja Korhosta ym. suvaitsevaisuusasioita sekä puuttuu kriittisesi Svenska folkpartietin toimintaan. Nyt pitäisi vain yrittää keksiä lisäosioita, jolla tulisi uusia lukijoita lisää. Miten olisi Uusi Suomi Naistenlehti? Uusi Suomi Ruokavihjeet? Uusi Suomi Oma koti? Valitettavasti on niin, etteivät nuoret jaksa känättää vanhoista poliittisista asioista eivätkä NATO:sta, mikä on Helsingin Sanomille jonkinlainen fiksaatio.
M.Heikka (nimimerkki)
Miten olisi Uusi Suomi Miestenlehti? Uusi Suomi Baarivihjeet? Uusi Suomi Taivasalla? Uusi Suomi Peräpohjolan Piiri. Uusi Suomi Anti-Helsinki. Uusi Suomi Antaa Palaa. Kauan Eläköön Wanha Suomi.
Farrier (nimimerkki)
Moniko muistaa tapahtunutta 90-luvulla, kun tuolloinen Mokian toimitusjohtaja vihjaili, että pääkonttori siirretään pois Suomesta? Mokialla on vaikutusvaltaa, eräs tunnettu talouslehti kirjoitteli noihin aikoihin juttuja siitä, miten ison osan se muodosti HEX:n päivävaihdosta. US ei tietääkseni ole koskaan aiemmin uhannut lähteä Suomesta. Nythän se olisi helppoa, kun lehti on elektronisessa muodossa. Toivottavasti tällainen uhkailu ei muodostu trendiksi. Toisaalta, moni firma on siirtänyt tuotantoaan Kiinaan ja muihin halvan työvoiman maihin ihan ilman uhkailuja, Mokiakin. Toki Hesarin olisi hyvä uskottavuutensa takia tuoda julki se, kuka möläytti Mokian lähtöuutisen.
Kalalokki (nimimerkki)
...joka on samalla erinomaisen havainnollinen mediakasvatuksen oppitunti.
Pekka Siikala (nimimerkki)
Täällä Esson baarissa, joka edustaa asioista tavallisesti hyvin perillä olevaa lähdettä, on pantu merkille ettei porukka ole pannut merkille Nikon jutun ydintä. Sensuurista vaan meuhkataan. Vaikka jutun ydin on lihavoituna oikein isolla präntillä nähtävillä. Vai olemmeko me täällä tavallisen tapaamme ymmärtäneet asian väärin? Vaikka olemme tavallisesti hyvin asioista perillä oleva lähde.
M.Heikka (nimimerkki)
Väärin ymmärtäminen pidentää ikää. positivistisesti.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Sitä kutsutaan fokuksen laajentamiseksi tai uudelleen suuntaamiseksi. Minäkään en suostu uskomaan sitä, että Ari Anttila on Darth Wader, vaan että kyseessä on jokin orimattilalaisten kunnallispoliitikkojen varsamattilalainen konspiraatio kunnallista itsehallintoa vastaan Artjärvellä.
M.Heikka (nimimerkki)
Pekka Siikala (nimimerkki)
Täällä Esson baarissa me suomme Artjärvelle itsenäisyyden mieluusti hamaan ikuisuuteen asti. Asioista hyvin perillä olevat lähteet kuitenkin arvelevat, että isenäisessä Arjärvev kunnassa kunnalisveroa on huimasti nostettana ja myös sioista on tehtävä vero maksavia kuntalaisia. Ari Anttila taas on loukattu tuuliviiri, joka pyörii mihin suuntaan saattuukin pyörimään. Hän on kypsä pesruihin, koska hänen missionsa on vastustaminen. Niklas Herlinin kirjoituksen ydin kuitenkin oli, ja on, siinä ettei yksikään yritys lähde Suomesta yhden lain tai lakimuutoksen vuoksi. Sillä asialla ei ole mitään tekemistä tähtien sodan kanssa. Eikä Tapio Nevan eikä Ari Anttilan eikä Artjärven eikä Orimattilan, eikä Pekka Siikalan. Niko H vedättää nuijaa lukijakuntaans hymy huulessa. Niin, tai sitten hän yliarvioi lukijakuntansa, jo mahdollisesti koostuu aidanseipäistä.
Vieras Pro Suomi (nimimerkki)
Viipuri on mielenkiintoinen vaihtoehto. Niclas Herlinille pitäisi puuhata valtion tiedonjulkistamispalkinto ja suuri apuraha. Demarit kontrolloivat YLE:ä ja Helsingin Sanomia ja MTV:ssäkin on läski-Late. Tämä media tarvitaan ehdottomasti ! Kiitos tästä !
M.Heikka (nimimerkki)
...kirjoittelee siihen malhin, että voisi päihittää jopa Arto Paasilinnan. lähtökohdat ja suunta vain toinen. Paasilinna karkasi jäniksen kanssa pöheikköön, tämä hyväkäs on matkalla jo Floridaan. Semmosta puhuva. Ehottomasti on parempi aviisi tämä kuin Pohjolan sanomat, Kansan Tahto (elääkkö, ei kai), Pohjolan Työ ja varsinkin Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomat on ihan pöljä. Tämä Uusi Suomihan on näistä paikallis-meetioista paras!
Tissot (nimimerkki)
Kiitos tästä mediasta todella. Suomessa on kovin vaikeaa, jos on valkoinen heteromies ja jos on vielä käynyt armeijan, niin on vielä hankalampaa.Edustaahan siinä jo sorrettua vähemmistöä. Meille tarvittaisiin miesasiamies.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Käsittämätöntä,kirjoitti päätoimittaja Huusko ensimmäisissä kirjoituksissaan 2007.Näyttää siltä,että useimmat eivät sitä ymmärrä vieläkään? Minä ymmärrän,ja ymmärsin alusta alkaen.
Tarzan.Kuusela (nimimerkki)
Päätoimittaja on lomailemassa kommunistisessa Kuubassa ja Kustantaja samanaikaisesti lähialueella. Jossain käryää! Lieneekö Herlin oikeasti unohtanut puhelimensa Seutulaan, vai oliko se tarkoituksellista televalvonnan harhauttamista? Oliko matkakumppanina Matti Nykänen erityisasiantuntijana suunnittelemassa loikkausta Kuubaan?
seppoilmari (nimimerkki)
Tapahtuu maassamme: Kun joku katsoo asiakseen otaa jonkin asian hoitoonsa hänestätulee asiamies. Kun vanhaan aikaan kaupasta tilasi tavaraa tavarat kotiin toi asiapoika. Kun medioissa keskustellaan jostakin asiasta esiin astuu asiantuntia. Kun keskustelu alkaa kuumenttua siitä tulee asiato.
Crash (nimimerkki)
Eikö lehti lyhennetäkin US?
pekkatoivonen (nimimerkki)
Vakavilla asioilla ei saisi leikkiä.Uutisankkaa voi joku luulla tosi uutiseksi ja lopettaa Uuden Suomen lukemisen ja kommentoimisen poliisitutkimuksia välttääkseen.Niklas Herlinin "avustajien" määritelmään voimme me kaikki mahtua ja leimautua loppuelämäksemme suurpääoman juoksupojiksi.
M.Heikka (nimimerkki)
niitä "pääomia", vois pikkasen spurtin ottaa. Pari tolpan väliä.
Ex- demari (nimimerkki)
Minä ainakin voisin Niklaksen Suomen parasta saittia tukea vaikka 1000 eurolla, sillä ei kai tämän saitin pyörittäminen yhden ihmisen rahoilla vuosikausia onnistu, ja rahamiehet ja naiset voisivat panna nollia perään haluamansa lukumäärän. Ps. Ilmoita tilinumero ja fyrkkaa tulee, eikä tarvitse siirtyä pois Suomesta. Jos toverit kadehtii, se on heidän asiansa mutta älkäämme antako uudelleen herättämäsi Uuuden Suomen kuolla!
M.Heikka (nimimerkki)
Mutta näin lappilaisena, jos jotaki EX olen, lähinä pyörähtää miehlen ex-kommari? No, mie en ole sata-varma näistä jutuista. Henkinen tuki on tärkeää, hengessä olhan matkassa. Se näissä sananvapaus-kielteisissä huvittaa jotenkin eniten, että he ovat ikäänkuin tietämättömiä siitä, että ihmisten mielipiteet, ne ovat aina kulkeneet omia polkujaan. Jokin "media", eihän se edusta kuin jotain 1 biljoonasosaa mielipiteistä. Sen sitten kuuluisi olla se ainoa oikea? Herlinissähän näyttää elävän isiemme henki. Siksi minua huvittaa ja miellyttää hänen juttunsa...ja siksi vähän innostuin liikaa. Mutta eihän tämä niin vakavaa, kait.
Ex- demari (nimimerkki)
Sanomatta, että vain tukemalla Niklaksen Uutta Suomea, voimme taata laadukkaan ja puoluepoliittisesti riippumattoman tiedonvälityksen Suomessa.
camunen (nimimerkki)
"Totuuksista tärkein on, että demokratian vapaus ei ole turvassa, jos kansa sietää yksityisen vallan kasvavan pisteeseen jossa siitä tulee vahvempi kuin heidän demokraattinen valtionsa itse on. Sitä syvimmiltään on fasismi - hallitus jonka omistaa yksilö, ryhmä, tai mikä tahansa kontrolloiva yksityinen voima." -Franklin D. Roosevelt "Suuret sielut puhuvat ideoista, keskinkertaiset tapahtumista, pikkusielut ihmisistä" -Eleanor Roosevelt
Foxbyallmeans (nimimerkki)
Vapaasta maailmasta tuli mieleen, että CIA rahoitti sosialisti Paavo Lipposen puoluetta niin paljon, että tämä teki täydellisen takin käännön talousliberaaliksi, vai miksi sitä kutsuisi. No, nyt CIA kuulemma, ainakin tietolähteeni mukaan rahoittaa Kokoomusta, ja se on tosi hyvä asia, koska hehän ovat nyt sosialisoimassa EU:ssa kolmanneksi eniten. Wouldn't You agree !!??!!
camunen (nimimerkki)
Olisikohan suuri yllätys jos Suomen sulkeutunutta puolueeliittiä uhkaakin samanlainen "mani pulite" myllerrys kuin Italiassa 90-luvun alussa? Pääministeripuoluetta ei kuulemma enää ole, nuorisojärjestö on kuollut, järjestöt lamautuneita. Mutta tärkeintähän onkin hoitaa valtion asioita täyttä vastuuta kantaen.
joukoakoskinen (nimimerkki)
Samat jäärät oli lopettamassa YLen vastaavaa sivustoa jota sabotoitiin toistamalla leikkaa/liimaa systeemillä loputtomiin samoja typeryyksiä. Sama meno on jo havaittavissa täälläkin. Mikään tässä maailmassa ei pysysähdy, on vain kaksi valintaa; eteen tai taakse. Käsijarrun vaijeri on poikki.
Vieras (nimimerkki)
Ok. Väittäisin kuitenkin,että päätoimittajan maahanmuuttokannanoton loppukommenteista löytyy ihan järjestäytynyttä "rinallakulkijaa". Haittailmiö sekin, mutta minäkin olen hämmennyksissä ja lopetan juuri tähän näillä sivuilla vierailun. Toivon vain hyvää jatkossa. Yritän etsiä jotakin positiivista siitä,että sanataide on suojassa,mutta kirjailiitossakin on niin surullisesti jämähdetty.
Oiva (nimimerkki)
Pääministeri Vanhanen ja hänen konsulttinsa on unohtaneet tyystin, että heidät on valittu "palvelemaan meitä", eli KANSAA! Nyt näyttää käyneen niin, että jokainen haluaa olla kekkonen ja kekkoseksi - kekkosen paikalle kilpailu on kovaa.. Ei tunneta edes käsitettä "vallan kolmijako-oppi".. Perustuslailla pyyhitään, kun muu paperi loppuu ja tuota "perustuslakiahan" tuntuu riittävän, ehkä enemmän kuin paperitehtaamme jaksaa suoltaa. Tunnen miehen, jolla on elämän tarkoitukseksi synnyttyään -65, ollut vain ja ainoastaan selviytyminen hengissä ja jatkuva valitusten, käräjöintien kierre. Tehnyt sillä saralla useita "suomen ennätyksiä" ja siinä määrin, että euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin joutunee ottamaan kantaa kaiken kaikkiaan 8 korkeimman oikeuden laittomaan ratkaisuun (hovioikeudet) 6 kk:n sääntö! Siinä sitä on oikeusministerillä ym. pureksimista lähitulevaisuudessa?
niklasherlin (nimimerkki)
Tuoreiden tietojen mukaan Uuden Suomen päomistaja Niklas Herlin on käyttänyt krouveja otteita Suomen painostamiseksi. Hän on muun muassa ilmoittanut henkilökunnalleen: "Menkää (...) vaikka kassaan. Mutta älkää nyt (...) luulko, että mä olen teidän kanssa saletissa tappiin...," Herlin on todennut Uuden Suomen saamien tietojen mukaan. Tiedoista käy myös ilmi, että Uusi Suomi on ollut työntekijävastainen. "Tartee soittaa proleliittoon", vastaava päätoimittaja Markku Huusko on sanonut halveksuvaan äänensävyyn puhuessaan Suomen Journalistiliitosta. Huusko, Herlin ja "kohupäätoimittaja" Johanna Korhonen olivat taloustoimittajia samaan aikaan 1980-90 -lukujen vaiheessa. Herlin Kauppalehdesä, Huusko Uudessa Suomessa ja Korhonen Helsingin Sanomissa. Internet-valtuutetun asemasta on käyty keskusteluja ja ainakin saamiemme tietojen mukaan Uusi Suomi on ollut vaikuttamassa asiaan jo pitkään, kenties alusta alkaen. Tammikuussa 2008 Herlin vietti useita päiviä Kauppalehden New Yorkin kirjeenvaihtajan Olli Herralan asunnossa värikkäässä Brooklynin kaupunginosassa. Asunnossa suunniteltiin "pelikuvioita". Anekdoottina mainittakoon, että Olli Herralan vaimon työtarpeisiin säästämä väkevä sprii kaatui Herlinin kurkkuun. Olli Herralan veli on ammatiltaan upseeri. Herlinin Floridan matka ei liene sattumaa. Herlinin hyvä ystävä "Rane" työskenteli Floridassa 1980-luvulla rakennustyömailla. "Rane" on lähtöisin Keravalta. Niillä Floridan työmailla ei kuittia katseltu, kuten "Rane" on myöhemmin Uudelle Suomelle kertonut. Nyttemmin "Rane" on tullut päivänvaloon, hän elää vaimon ja kahden lapsen kanssa, edelleen Keravalla. "Ranen" veljestä tiedetään sen verran että veli on lentokonemekaanikko. Finnairin palveluksessa. Herlin on tiettävästi "Ranen" esikoisen kummi. Sekä Herralan veljekset että "Rane" mekaanikko-veljineen on nähty usein Herlinin huvilalla, Kirkkonummen Porkkalassa. *** Yllä oli taas pelkkä säälittävä yritys tehdä parodiaa uutisesta. Ja jokainen yksityiskohta on oikein. Mutta toiset ne ovat tosissaan. Katsokaa jos huvittaa: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Elinkeinoel%C3%A4m%C3% A4n+keskusliitto+painosti+Akavaa+Lex+Nokian+taakse/1135243743968 http://www.suomenkuvalehti.fi/etusivu/uutiset-ja-politiikka/kotimaa/lex-... terv. Niko H.
joukoakoskinen (nimimerkki)
Jostain kumman syystä parodia ei toimi netissä - kenenkään tekemänä. Jotkut käyttää hymiöitä jotta tyhmempikin tajuaisi vinkin: http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,69491.from1235386787.html Aika hassun näköistä - eikö vain. En suosittele - pitänee vaan sietää meitä tosikkoja ;). Kiitos kuitenkin! JoukoA
Eero Aalto (nimimerkki)
US edustaa maassamme lähes viimeistä vapaan tiedonvälityksen ja huumorintajun linnaketta. Oikeastaan tuota asemaa pitäisi vahvistaa. Esimerkiksi tekemällä valtakunnallinen Uusi Suomi-sanomalehti, ihan paperille painettu :) Tällöin verkossa voisi siteerata itseään. Koska edellinen paperiversio meni nurin, tulisi konseptin olla kuitenkin ihan erilainen, kaupallisesti kannattava. Siinäpä mielenkiintoinen haaaste. Median valvontaa on jo nykyisellään melko paljon, mutta Julkisen Sanan Neuvostohan on alan itsesääntelyelin, jollaista ei nykyään enää kannattaisi pitää sellaisenaan elossa, vaan vahvistaa median toimintapuitteet lailla. Tämä toisi selkeyttä myös tilanteisiin, joissa joku taho kokisi tulleensa kaltoin kohdelluksi. Toistaiseksihan media ei tosiasiassa vastaa juuri mistään. Samalla netin toimintavapauden rajat voitaisiin tunnistaa. Ja Hyväriselläkin olisi fiksummat hommat. Joten pidetään nyt kuitenkin US Suomessa. Toivottavasti myös kustantaja Herlin voi edelleen reissata maailmalla hengittämässä vapaata tiedonvälityksen ilmapiiriä. T. Eero A
Tarzan.Kuusela (nimimerkki)
Absurdilla huumorilla on perinteisesti taisteltu valtiovallan painetta vastaan. Älyttömät lait ja tavat on tyhmistetty järjettömiksi siten, etteivät valtaapitävät ymmärtäneet rangaista kirjoittajaa Siperialla tai niskalaukausella. Gabriel Garcia Marques tosin joutui osittaiseen maanpakoon ja Mihail Bulgakov ymmärsi kuolla ennenkuin Stalin ymmärsi piruilun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset