Niklas Herlin

Antaisiko Hollywood anteeksi?

Neuvostomielinen "kohudosentti" , valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman on tehnyt Suomen oloissa ainutlaatuisen tekijänoikeusrikoksen. Hän on kutsumatta tunkeutunut Jörn Donnerin ohjaaman elokuvan "Kuulustelu" kutsuvierasnäytäntöön, kuvannut jollakin laitteella elokuvaa ja lähettänyt kuvaamansa pätkät kaikkien katsottavaksi Youtube-internetsivustolle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi. Ainakaan elokuva-alalla näin törkeää tekijänoikeusrikosta ei ole aiemmin Suomessa tehty.

Bäckman on rehennellyt toiminnallaan netissä ja jopa väittänyt, että kriitikkojen kiittämä elokuva on natsimielinen.

Bäckman on ilmeisesti saanut jonkun tolkullisen ajatuksen päähänsä. Hän pahoittelee rikostaan ja pyytää sitä anteeksi. Donner ei anna anteeksi.

Itse asiassa on aika samantekevää, olisiko Donner antanut anteeksi Bäckmanille vai ei. Elokuvaa levittää omalla riskillään Buena Vista Finland, joka kuuluu kaikille tuttuun kansainväliseen Disney-mediakonserniin (www.disney.com).

Hollywood taistelee koko liikenevällä lakimiesarmeijallaan - se ei ole pieni - kaikenlaista piratismia vastaan. Ja vain siksi, että piratismi on elokuvastudioiden ja -levittäjien kokema suurin uhka maailmanlaajuisesti.

Yksi anteeksianto yhdessä maassa voitaisiin tulkita Kaliforniassa ja kaikkialla maailmassa ennakkotapaukseksi. Suomen Disneyn johto vaihdettaisiin ja Donnerilla tai hänen tuotantoyhtiöllään olisi suuria vaikeuksia saada enää ikinä keikkaa Disneyltä.

Jos kansainvälistä uraa tekevät näyttelijä Minna Haapkylä tai elokuvan kuvauksesta vastaava Pirjo Honkasalo jollakin tavalla julkisuudessa hyväksyisivät Bäckmanin toiminnan, kansainvälinen ura olisi sitä myöten ohi.

Eikä kannattaisi elokuvan rahoitukseen osallistuneen Ylenkään hetimiten kehua Bäckmania, nekin kehut välittyisivät Kaliforniaan.

Suomalaiset eivät ikävä kyllä vieläkään tiedä, mitä tekevät tehdessään tekijänoikeusrikoksen.

Tietysti voi perustaa piraattipuolueen - Bäckmankin on poliittinen figuuri ja sopisi varmaan jäseneksi. Mutta Suomessa tekijänoikeuslakikin on laki, ja ne, joiden oikeuksia rikotaan, eivät ole mitä tahansa narreja. Miettikää ennen kuin toimitte.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

EdisPearl (nimimerkki)
Taas Johan Bäckman on mennyt tekemään jotain aivan ääliömäistä. Hän oikein hakemalla hakee kaikkea, mikä vähänkin liittyy hänen "harrastamiinsa asioihin." Tuo teko oli kyllä kaikessa typeryydessään aivan totaalifiasko. Hän on tainnut opiskella "pollansa tyhjäksi" tavallisesta arkijärjestä. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jörn Donner on vielä sen luokan mies Suomessa, että häntä tulee kunnioittaa ja arvostaa sitä, että hän jaksoi tehdä tuon vaativan ohjaustyön. -EP-
MerjaH (nimimerkki)
Mie hänelle jopa joskus yritin kertoa, että miten normaali suomalainen korpikommunisti ajattelee, mutta ei se vaan mennyt kaaliin. Yritäppä hienostoipanasta tehdä jotain aitoa. Donnerista henkilönäkin olen samaa mieltä. Ai niin, hienostoipanahan se on ehkä Donnerkin, ja silti aito. No sorry. Vaan kun alkeellinenkin ihmiskunnioitus puuttuu tällä, en uskalla sanoa nimeä edes...
tapio_o_neva (nimimerkki)
Molemmat edustavat länsimaista dekadenssiä. Bäckman edustaa nationalismin dekadenssia parodisoimalla Neuvostoliiton kommunistisen puolueen nuorkommunisteiksi kasvattamine Viron muka porvarillisten ja muka liberaalien ministereiden Waffen-SS-politiikkaa. Kun fennomaanit ovat niin tohkeissaan länsimaisuuden ja ihmisoikeuksien kanssa, on oikeastaan Bäckman antifasismillaan myös fennomanian eurorappion parodiaa. Donner puolestaan edustaa ruotsalaisen kartanokulttuurin mustien lampaiden svekomaanista parodiaa.
MerjaH (nimimerkki)
Poika-Tuominen taas edustaa samaa kuin Donner. Hän tiesi kaikkien naisen omaisten ja ystävien tapetun, joten hän katsoi että oli kyse suuremmasta taistelusta: hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Hän tiesi uhraavansa myös naisen. Pikkasen dekadenssi olet koko mies.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Suomella ei ole enää vain 2 1/2 -paholaista, Ruotsia ja Venäjää vaikutuspiirissään lisättynä puolella Saksasta, vaan myös Yhdysvallat. Kun ympärillä häärii Ruotsi, Venäjä, Saksa ajoittain puolittain, Yhdysvallat ajoittain täysillä ja ajoittain poissa olevana, on kyseessä sellainen matriisi, ettei siitä ota selvää suomalainen ylijohtaja eikä suomalainen päätoimittaja, jotka valistususkossaan ohjailevat mielestään naruista maan kohtaloita ja mielipiteenmuodostusta - ammattitaitoisesti ja pätevästi. Kaiken lännettymisen alku on tietenkin roomalais-katolinen kirkko ja Lähi-idän aavikkouskonnot.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Kulttuuridiivahan vaistoaa ilmaisen julkisuuden, ja Donner on lehdistölle yhtä varman julkisuusnakki kuin kyykkyviulisti Linda Lampenius, mäkihyppääjä Matti Nykänen jne. Ruotsalaisten jäsentenvälisestä maksaa suomensuomalainen verokuluja koko prosessista. Mitäpä jos Bäckman haastaisi Donnerin kaksintaisteluun? Tulisi meille halvemmaksi, jos edes toinen saisi osuman. Miksi Länsi-Venäjällä ei toimita niin kuin muualla Venäjällä 1800-luvulla. Rajamaassakan vanhat tavat voivat elää sitkeämmin. Lermonton ja Pushki nyt ensimmäiseksi mieleen tullen.
western (nimimerkki)
Hm, ankarasti ph:ta kritisoinut nh kehittelee mielenkiintoisia teoreettisia kuvioita, joka kertonee samankaltaisista henkisistä oireista kuin isällään. Onkohan nh tutustunut siihen materiaaliin, mitä internetin syövereistä löytyy, joissa kummallisilla teknisillä välineillä on siiretty erinäisten liikkuvien kuvien materiaali kokonaisuudessaan koko internetyleisön tarjolle. Miksi blogimerkintä edustaa täydellistä naivismia? gt? Miksi oletus on, että päänäyttelijätär jotenkin siunaisi tapahtuneen ja mitä sitten? Tekijänoikeuksia omistavien tahojen kohteenahan ovat oikeat suuret rikolliset, jotka ovat saattaneet esim. jakaa ainakin tusinan verran musiikkiesityksiä tms. Elämme murroksen aikaa. Aikoinaan eksoottisia trooppisia kasveja kasvatettiin vain salatuissa siirtomaissa ja niiden siirto toisten käsiin ja toisiin paikkoihin pyrittiin estämään kaikin laillisin ja muin keinoin. Ne levisivät. Samoin leviävät bittituotokset nykyään. On aika uudelle ansaintalogiikalle. Antiikin aikaan kirjat levisivät henkilökohtaisen kopioimisen kautta. Ansaintaa nykyisen ymmärryksen mukaan niihin ei liittynyt. En sitäkään mallia ihaile, koska kirjoittajat kuuluivat etuoikeutettuun luokkaan, mutta pitäisi ymmärtää että omistamisen tavat ja säännöt ovat vaihdelleet kautta historian, eikä varmasti nykyinen omistusoikeuskäsiys ole lopullinen.
Vieras -AK (nimimerkki)
"Jörn Donner on vielä sen luokan mies Suomessa, että häntä tulee kunnioittaa ja arvostaa sitä, että hän jaksoi tehdä tuon vaativan ohjaustyön" Täsmälleen samaa mieltä ja nähtyäni elokuvan suosittelen sitä erittäin lämpimästi. Dösentti teki tempun, jota ei pisä hyväksyä, käräjille vaan ja iso lasku perään
Vieras (nimimerkki)
Ei sitä Bäckmania kukaan piraattipuolueseen haluaa. Halpa kuuluisuus ei sopii tännekin. Nyt olisi oikea aika Bäckmanin lähettämiseksi pitkäksi ajaksi kaltereiden taakse. Kaikesta hyvästä. Ja jos oikeus päättää takuista, niin venäläiset maksaa senkin.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Olisi erittäin vastenmielistä maksaa Bäckmanin täyshoidosta 2000 € / kk vain siksi, että joku Donner haluaa sekoittaa Walt Disneyn pienen budjetin elokuvan markkinointiin. Suomi alkaa olla Seppo Lehto ja Jussi Halla-aho huomioon ottaen vähitellen jonkinlainen sananvapauden vankileirien saaristo.
Gösta (nimimerkki)
Kuka tästä Donnerin filmistä olisi kuullutkaan ilman tätä Bäckmanin mainospätkää? Eiköhän niillä ole Hollywoodissa muutakin tekemistä kuin kytätä jollakin kännykkävälineellä napattuja videopätkiä?
tapio_o_neva (nimimerkki)
Donner tekee marginaalimaan periferiamediassa itsestään pienen budjetin numeron. Ylirasitettu poliisi saa jälleen osallistua mieltä virkistäviin kulttuuririitoihin.
Vieras (nimimerkki)
OnSlow (nimimerkki)
"Eiköhän niillä ole Hollywoodissa muutakin tekemistä kuin kytätä jollakin kännykkävälineellä napattuja videopätkiä?" Niin luulisi - mutta tilanne voi olla toisenlainenkin. Kuvittelepa itsesi WaltDisney-elokuvastudion pomoksi. Yhtiön parhaat myyntituotteet on tehty jo vuosikymmeniä sitten, alkaen Lumikki piirroselokuvasta 1937. Teoksista julkaistaan säännöllisesti Juhla, Special ym versioita ja aina kauppa käy. Uusia kuluttajia syntyy joka vuosi ja jotkut elokuvat on vain nähtävä. Kulut lähenevät nollaa, koska kaikki tarvittava aineisto on jo olemassa. Jos tekijänoikeuksiin suhtauduttaisiin Disneyllä hiukankin leväperäisesti olisi bisneksen terä hävinnyt jo ajat sitten. Sen vuoksi on olemassa lakimiesten armeija, joka saattaa sietokynnyksen ylityttyä laskeutua HKI-VANTAAlle LearJet-suihkarilla ja varata kerroksen Kämpistä puoleksi vuodeksi vain muistuttaakseen Bäckmannia tekijänoikeudellisista asioista. Bäckmanin olisi kannattanut ottaa Erkonoomisesti mukava asento kotona ja unohtaa koko elokuva ja lukaista vaikka SanomaMagazinesin Aku Ankkaa.
MerjaH (nimimerkki)
Nuorteva taisi olla vakoojan nimi. Häntä kuulustellaan pitkään ja hartaasti, mutta Arvo (poika) Tuominen sai hänet murtumaan. Hän auttoi supoa, koska oli nähnyt Stalinin vainot. Järkyttävä tarina, ja totta.
MerjaH (nimimerkki)
eri nimi. Pikkutarkka.
tapio_o_neva (nimimerkki)
punainen valtiollinen poliisi, suojelupoliisi, (punainen) suojelupoliisi, (kokoomuslainen ja uusmaltillinen) suojelupoliisi. Kannattaa tutkia, miten valtiollinen poliisi on elänyt päivän politiikassa. Sen jaksoissa on mielenkiintoisia vaiheita.
helanes (nimimerkki)
tohtori Bäckman jo valtiollisesti vaarallinen? Supo lienee kannoilla.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Seppo Nevalan (sd) ja Paavo Lipposen (sd) aikana Johan Bäckmanista olisi jo oltu Ratakadulla tehtailemassa Alpo Rusin (sd, kesk) kaltaista varoittavaa esimerkkiä.
Tuula Kiilamo (nimimerkki)
Ajatella, minne tuon tapainen henkilö ehtiikin. Lapsen ryöstäjän oikeudenkäyntiin, omalaatuisen pellenäytöksen organisointiin ja naapurivaltion asiattomaan arviointiin. Toivottavasti hän ei enää luennoi Helsingin yliopistossa.
Sivuun katsoja (nimimerkki)
Hän ehtii esiintyä Helsingin yliopiston toedottajana venäläisille tiedotsvälineille. Niinpä siellä varmaan taas huomenna kerrotaan, kuinka fasistit jahtaavat Venäjän ystäviä Suomessa. Asiasta lehdille kertoi Helsingin yliopisto dosenttinsa Johan Bäckmanin kertomana.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Tuula Kiilamolta!
semi (nimimerkki)
Bäcmanista varoittavan esimerkin ja hän pääsee luennoimaan Guantamon loma paratiisiin.
Vieras (nimimerkki)
Onkin jo aika tohtorin miettiä tekosiaan.
MHI (nimimerkki)
Eikös sitaattioikeus koske myöskin elokuvia? Olematta mitään mieltä Bäckmanista, hänen näkemyksistään, tunkeutumisistaan ja kuvaamisistaan, on käsittääkseni laillista lainata osia teoksesta ja liittää ne asiaa koskeviin yhteyksiin.
Vieras (nimimerkki)
"Eikös sitaattioikeus koske myöskin elokuvia?" Kyllä koskee. Elokuvasta saa kuvata pätkiä esimerkiksi elokuva-arvosteluun liitettäviä sitaatteja varten. Saman tekijänoikeuslain pykälän (22 § sitaattioikeus) perusteella ja samoin periaattein kirjastakin saa lainata tekstinpätkiä kirja-arvostelua varten. Sitaattioikeus (22 §) on yksi monista poikkeuksista tekijän yksinoikeuteen (2 §) ja lähioikeuksiin (esim. 46 a §). Tästä syystä en usko, että tuotantoyhtiö vie asian käräjille. Riski, että tuotantoyhtiö häviäisi jutun, olisi aivan liian suuri. Näin saataisiin tuotantoyhtiön näkökulmasta todella huono "ennakkotapaus". Vaikka jos tuomio tulisikin (mitä en usko) olisi rangaistus todennäköisesti nimellinen - mitään vahinkoahan ei aiheutunut, Bäckman poisti videot kun pyydettiin ja pyysi vielä anteeksi ja kaiken lisäksi kyse oli ilmeisesti parista minuutin pätkästä, ei mistään koko elokuvan nettilevityksestä! Varsinkin jenkkilässä suurempiakin juttuja sovitaan yleisesti oikeussalin ulkopuolella. Donnerista en tiedä, mutta eivätköhän juristit hänellekin maanantaina puhu järkeä.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Muistan, että Helsingin Sanomien mukaan Alpo Rusinkin kohtalon piti olla jo sinetöity, kun takana oli ilmeisesti Lipposen ja Ahtisaaren hyväksymänä Helsingin Sanomat, Yleisradio ja Lipponen. On mielenkiintoista katsoa, miten korporatiivinen ja kyyninen näkemus asiasta on. Simo Perttulakin on aina heikomman puolella. Minusta suomenruotsalainen Donner ei ole yhtään sen enempää ilmaisuvapauden ystävä kuin ruotsiksi väitellyt Illmankaan. Pitäisikö sanomalehtimiehen olla huolissaan sananvapaudesta? No ei ainakaan silloin, kun uskoo kuuluvansa korporaatiojournalismin piiriin tiedottajana, joka vain ilmaisee järjestelmän kulloisenkin tahtotilan ja ajoittain toimii Helsingin Sanomien tapaan jopa jahtimiehenä.
Tuula Kiilamo (nimimerkki)
Ei niin kauan sitten ko. dosentilla sana oli vapaa näilläkin sivuilla. Muistikuvani on kirkas, koska voin huonosti mielipiteiden kohdalla.
Gösta (nimimerkki)
Suomenruotsalaisuutta kohdellaan mediassa pelkästään silkkihansikkaalla. Siksi Bäckmanin arvio Donnerin filmistä "natsimielisenä" kuullostaa kiinnostavan erilaiselta. Olisiko pikkuhiljaa aika rohjeta etsimään luurankoja oman historiamme kaapeista? Donnerin käyttäytymisessä on aina ollut jotakin yli-ihmismäistä "massasta" erottautumisen halua.
Sivuun katsoja (nimimerkki)
Onneksi Bäckman edustaa "oikeata" rehellisyyttä! Hänen mielestään kun Neuvostoliitto ja Venäjä eivät syyllistyneet mihinkään rikokseen. Stalinkin oli Isä Aurinkoinen, joka rakasti Suomea, kun taas fasistinen Suomi uhkasi pientä ja heikkoa Neuvostoliittoa. Huomaatko. Olen kanssasi eri mieltä. En kaipaaa Bäckmanin linjaa, josssa toisinajattelijat laitettaisiin linnaan.
tapio_o_neva (nimimerkki)
On tietenkin sanottava, ettei 76-vuotiaalle, jonka maailmankatsomus kiinteytyi überasiantuntijaksi jo 1960-luvun lopulla, jolloin hän 1930-lukujen ja 1950-lukujen yhteiskuntaa pornografialla järkyttäneenä porno-ohjaajana aiheutti pahanlaatuista kohua tai ainakin kulttuurillisia ilmavaivoja, ole lajityypillistä arvioida elämäänsä, menneisyyttään, uudella tavalla, vaan on tavallaan donnerilaisuudessaan parantumaton. Toivottavasti Uusi Suomi irtautuu tästä Sanoman saattuesta ja julkaisee artikkelisarjan Jörn Donnerin elämästä, koska Donner on aina saanut vapaasti morkata kaikkia muita, mihin kulttuuripiirit ovat suhtautuneet vain nuorekkaana ja pahantapaisena fennomaniasta riippumattomana sivistyksenä nykyajan porno- ja feministitaiteilijoiden tapaan. http://www.film-o-holic.com/1998-2003/palsta/raportit/sef2003_donner.htm Donner loi maineensa pornolla eli sivumerkityksin hieman samaan tapaan kuin kyykkyviulisti Linda Lampenius, joka kyllä voittaa teemukiin menevästi, mutta ei ole silti Vanessa Mae, joka ei tarvitse kyykistellä, koska soittaa niin paljon paremmin. On mielenkiintoista nähdä, aikooko Uusi Suomi roikkua Sanoman, Ilta-Sanoman jne. vanavedessä asiassa vai aikooko Huusko saada itsestään enemmän irti ja Bäckmanin henkilötarinen lisäksi kertoa myös Nintendo- ja Play Station -sukupolvelle myös Jörn Donnerin ja Ankkalammen historian 1960-luvun lopulta, jolloin yhteiskunnan konservatiivisuuden vuoks oli helppo ryhtyä oikeistososialidemokraattista valtiokapitalismia kannattavaksi muka vasemmistolaiseksi humanistiksi. Neuvostoliitossa opiskellut Mikko Niskanenkin käsitteli 1960-luvun aiheita Donnerin tapaan, mutta silti hän ei kunnostautunut varsinaisena porno-ohjaajana. http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4py_sel%C3%A4n_alla Niskasen teoksissa on jonkinlaista venäläistä humanismia ja hidasta kerrontaa, ei urheiluautolla kiitävän play boyn tilannekohtaista tehokkuutta.
Valvontakomissio (nimimerkki)
Niklaksen anlyysi ei perustu lakiin tai edes oikeisiin tosiseikkoihin ja on omiaan lietsomaan moraalista paniikkia jota tekijänoikeuden ympärillä on totuttu viljelemään. Suosittelen lukemaan tasapainoisemman ja lainoppineen analyysin täältä: http://www.turre.com/2009/09/dosentti-vai-desantti/
tapio_o_neva (nimimerkki)
Bäckman on toista näkökulmaa ylläpitävä amerikkalaisen liberalismin ja postmodernin yhteiskunnan tuotos, joka panee parodiaksi Suomenlahden mukalänsimasien mukavapaamieliset kiihdyttämällä heistä esiin primitiivisen totalitaristin. Bäckman on mustan englantilaisen huumorin ja parodian ammattimies. Minusta on väärin kutsua Bäckmania desantiksi. Hän on kuitenkin vaihtoehtoisen näkökulmansa vuoksi pikemminkin dosantti kuin desantti. Laskuvarjosotilaalta ei nimittäin odoteta niinkään kulttuurin tuntemusta ja kykyä manipuloida kansakunnan traumaista psykososiologiaa ja sosiologisen folk loren tallentamista tiedostusvälineiden historiaan. Oikeastaan kulttuurimanipulaattorina Bäckman ja Donner ovat samankaltaisia. Bäckman kohuilee antifasismilla siksi, että tietää virolaisten tulevan siitä suunnilleen ja toisaalta Donner kohuili pornolla, koska ei olisi 1960-luvulla millään muulla kuin tabuilulla päässyt Mikko Niskasen, Risto Jarvan jne. rinnalle. Uuden Suomen kannattaisi välttää samaistumasta 1:1 :een Ilta-Sanomien ja Iltalehden kanssa ja edes yrittää vaikuttaa jonkinlaselta Literaturnaja Gazetalta, hieman toisella lailla ajattelevalta. Nyt on nimittäin varmaan luvassa Helsingin Sanomilta monta tuliannosta täyslaidallisia, kun kerran Helsingin Sanomien lakkauttamista kannattanut henkilö on saatu muka kiinni jostain. Bäckmann videclippi ei loukkaa Disneyn tekijänoikeuksia, vaan lisää niiden arvoa tuottamalla kohun kautta lisää katsojia Donnerin elokuvalle. Näin ollen oikeastaan ellei Walt Disney maksa Bäckmanille puffista pöydän alla, pitäisi ainakin Donnerin siunatuksi lopuksi tarjota Bäckmanille oluet.
Liike (nimimerkki)
Niko kirjoitti mielipiteensä, joka perustuu hänen pääkoppaansa, kuten meidän kaikkien mielipiteemme perustuvat oman kallomme sisältöön. Koitko moraalisen paniikin luettuasi hänen mielipiteensä? Jos kannatat varastamista ja koit paniikin, hyvä.
Vieras (nimimerkki)
Niko kirjoitti hyvin! Bäckmanin tilanne vertauskuvallisesti kuin Halosen ja Vanhasen jne. kumppaneiden - tosin jälkimmäisten tilanne isosti mikrobitasolla ahdistavampi - sillä globaalisti säteilevät rikkomukset täysin eri sfääreissä. Aina silloin kun ihmisoikeusrikkomukset tai muut vakavat rikokset ihmisyyttä kohtaan lakaistaan maton alle tai painetaan näennäisesti unohtaen ns. maan tai sen poliittisten päättäjien etujen johdosta villaisella kuten Suomessa totuttu, ei voida vihjailla edes kehonkielin oikeusvaltiosta ynnä sivistyksestä. The Rule of Law - periaate velvoittaa, että laki kaikille sama demokratioissa. Tämän päivän Aamulehden mukaan tosin Suomi ei ole koskaan ollut aito demokratia, mutta nyt kyse kansainvälistä laeista. Nassim Nicholas Talebin mukaan ihmisille, varsinkin poliitikoille, julkinen maine ja ihmisten kunnioitus ovat niitä kaikkein tärkeinpiä tekijöitä. Yksi anteeksianto yhdessä maassa, tässä tapauksessa EU- maa Suomi, voitaisiin tulkita kaikkialla maailmassa ennakkotapaukseksi. Siksi YK, vaikka miten hullusti onkin Wittgensteiniläinen kylmän sodan aikainen sanaleikkiorganisaatio, ei saa missään tapauksessa toimia pako- tai turvapaikkana jossa tehdään omaa nahkaa varjelevia lehmänkauppoja, etenkin terrorismin vastaisen sodan aikana, joiden seuraksina paitsi lukuisia YK:n mandaatilla rauhaa turvaavia sotilaita myös siviileitä kuolee päivittäin. Oma moraalini ei tule k o s k a a n antamaan periksi, sillä jos niin, samat tyrannien kammottavuudet ja hirvittävyydet tulevat yhä jatkumaan ja vielä toistumaan toisille viattomille ihmisille (kuten Halosen ja Vanhasen ja kumppaneiden tapauksessa Iso-Britannian ja Yhdysvaltain kansalaisia satutettu) ns. vapaassa maailmassa, vaan tulen jatkamalla jatkamaan vapaustaistelua, varsinkin kun todisteet sekä riittävät että kumuloituen lisääntyvät. Kyse ei todellakaan maailmakuvien kilpailusta, vaan kokonaisvaltaisesti oikeudesta ja etiikasta. Se hullun leima kuulukoon valkokauluSSotarrikollisten otsaan! Peace and justice (like economy plus ethics) are two sides of the same coin. - Dwight D. Eisenhower P.S. Omasta maailmankuvastani: http://www.qubit.org/people/david/David.html
tapio_o_neva (nimimerkki)
Vaikka Donner vain hyötyy siitä, että hän pystyy kapitalisoimaan Bäckmanin aloittaman julkisuuden filminsä markkinoinnissa, on tuloksena se, ettei sitaattioikeus-Suomi voita tässä mitään, vaan Suomen oikeuslaitos on rähmällään Yhdysvaltoihin, kun Walt Disneyn pääkonttori onnistutaan ohjaamaan harhaan Donnerin mediapainostuksella. Suomenhan on pakko olla rähmällään Microsoftiin ja vaikka Walt Disneyhin päin, koska muutoin pelätään, että good will Yhdysvaltoihin menee eikä Horneteihin sitoutunut Suomi saa huoltoja tai sellaisi ohjuksia kuin Australia ehkä tulevaisuudessa, joilla voi ampua Lappeenrannasta Moskovaan. Donner painostaa suomalaisella julkisuudella Walt Disneyn maajohtajaa painostamaan Suomen poliisilla ja syyttäjäviranomaisilla Suomesta pois sellaisen sitaattioikeuden, josta tekijänoikeuksien sekä tavaramerkki ja patenttiriitojen emämaa Yhdysvallat sallii. Donner on suomalaisen oikeusvaltion uhkakuva eikä mahdollisuus, mutta Donnerhan onkin ruotsalainen.
Asko Tuurna (nimimerkki)
Edelliseen kirjoitukseeni nimeni joka unohtui, jos tahdotte siten julkaista sen.
Vieras/ot (nimimerkki)
Lukekaa SAFKAn sivustoilla mitä Bäckman sanoo tilaisuudesta. Nuorteva oli desantti, sitä ei Bäckmankaan voi kiistää. Nevalle: ei ole kyse millainen Donner on, vaan Bäckmanin touhuista.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Tällä hetkellä tässä ei ole kysymyksessä mikään muu kuin Donnerin elokuvan halpa, ilmainen ja halpamainen markkinointi nykyajan mediakikkojen mukaan. Donner painostaa julkisuudella Walt Disneyn Suomen edustajaa, koska ellei maajohtaja pompi Donnerin tahdin mukaan ja sido prosessiin Suomen poliisia esitutkinnan osalta, Donner voi tietenkin lopettaa maajohtajan raportoimalla Yhdysvaltoihin siitä, että tämä ei valvo konsernin etua. Siinä ei sitten maajohtajalla 15 minuutin aikana tavaroita kootessaan riitä aikaa selittää, millainen ihminen Donner on ja miksi hän toimii näin. Johan Bäckmanille tämä juttu on vain yksi luku tai yksi sivu Viron kokoomushallituksen, Kansallisen Kokoomuksen ja Helsingin Sanomien parodisoinnissa. Kyse on siis RAHASTA (Donnerin nostattelemasta kohusta Suomen poliisin avulla veronmaksajien piikkiin sekä Ilta-Sanomien ja Iltalehen kohuiluavusta tekstimainontana). Ei luulisi 76-vuotiaan "kulttuuripersoonan" olevan yhtä tarkka rahoistaa kuin Kirsti Paakkasen, joka pani Ilmarisen ja Sammon eläkeläiset maksamaan sen, minkä Mika Ihamuotilan olisi pitänyt maksaa, mutta eihä Suomessa vallasväki ole ennenkään maksanut laskujaan itse.
Vieras (nimimerkki)
Donner oli Göteborgin kirjamessuilla, kun hänelle ilmoitettiin Bäckmanin uusimmasta älyvapaasta tempauksesta. Anna nyt itsellesikin tauko Donnerin haukkumisessa, vaikka yövauhdissa taas oletkin. Luepa sen sijaan mitä dosantti tännekin perjantaina kirjoitti kommentteina Donner suuttui -juttuun. Voisit muuten joskus käyttää esilukuja eli harkintaa ennen kommenttiesi lähettämistä. (Sinun jatkuvien, joka juttuun liittyvien paasauspituisten kommenttiesi takia, en viitsinyt/jaksanut vuoteen lukea uuttasuomea) Tässä jutussa ja tapauksessa ei siis ole kyse Donnerin teoista 60-luvulla, vaan maailmannapa Bäckmannin tempauksista ja toilauksista.
semi (nimimerkki)
Lukemattomuudessa joku muu kuin Tapion mielipide kirjoitukset, siitä olen kyllä samaa mieltä että teko on Bäcmanin eikä Donnerin.
Vieras (nimimerkki)
Ei oikein kiinnostanut kun missä tahansa keskustelussa kai puolet kommenteista oli rönsyilevää nevaa, arkkikaupalla. Nevalla on tietoa ja paljon. Kunhan se vaan malttaisi pysyä asiassa, eikä laittaisi aiheeseen kuin aiheeseen pitkiä ja paasaavia, aiheesta hyppääviä sivuraideagiteerauksiaan. Saneerattu idänkauppias? Aikoja sitten olen jo palannut.
Mikko K (nimimerkki)
Niinhän se taitaa olla, että koska elokuvissa on kysymys julkisuuden tekemisestä, niin mitä väliä sillä on missä elokuvateattereissa kuvataan salaa ja laitetaan levitykseen. Miksi et tekisi oikein lakialoitetta tästä siten, että laki olisi kaikille sama?
Balnor (nimimerkki)
On siisä sitten rahoittajana/markkinoijana Disney tai vaikka kallion pikku huutola niin sillä ei ole niinkään väliä tai no on kun puhutaan lakimies armeijasta mutta kun asiaa ajattelee siltä kannalta että Suomessa tekijän oikeus lakia ei näemmä hirveesti tunneta tai sitten siitä ei välitetä.. Ruotsissa sattui esimerkki kun eräs valokuvaaja oli laittanut tytöstään kuvan omaan blogiinsa ja sitten eräs aamu avasi sanomalehden ja huomasi että hänen tyttönsä juoksee kuvassa jollain uudella satama-laiturilla vaikka alkuperäisessä kuva oli otettu ihan eri ympäristössä. Eli Photoshop oli taas käynnyt lehtitalossa kuumana... Asiaa ryhdytti selvittelemään ja loppu tuloksena lehti joutui maksamaan kuvaajalle kolminkertaisen hinna mitä ammatti kuvaajalla olisi työhön mennyt, korvauksena kuvan laittomasta käytöstä... Kaveri vaan totesi että jos lupa oltaisiin kysytty niin hänelle olisi riittänyt palkkioksi viini pullo.. No no ainakin litra hintaa syntyi...
Vieras (nimimerkki)
"Hollywood taistelee koko liikenevällä lakimiesarmeijallaan - se ei ole pieni - kaikenlaista piratismia vastaan. Ja vain siksi, että piratismi on elokuvastudioiden ja -levittäjien kokema suurin uhka maailmanlaajuisesti." AIVAN. Netin koko pointti ja tehokkuus tulee siitä, että yksi välikäsi jätetään väliin. Mihin tarvitaan tuotteen hintaa turhaan nostavia levittäjiä, kun tekijöiden ja kuluttajien välillä on suora julkaisukanava?
EdisPearl (nimimerkki)
Ei tässä tuosta ole kyse. Ei Jörkka ole mikään naurettava markkinapelle, vaan hyvin kunnioitettava kirjailija ja ohjaaja. -EP-
tapio_o_neva (nimimerkki)
Jörn Donner on julkisuustemppuileva keskinkertaisuus ja 1960-luvun porno-ohjaaja, joka ei olisi ilman ruotsalaiskiintiötä ja ilman pornoilua päässyt niin pitkälle kuin esimerkiksi Neuvostoliitossa opiskellut Mikko Niskanen tai monet muut 1960-luvun ja 1970-luvun ohjaajat. Jos kerran Ilkka Kanerva on lehtimiehen mukaan törkyvaari niin kuka sitten Jörn Donner on samalla asteikolla?
Gösta (nimimerkki)
Vaikuttaa siltä, että välikohtaus uhkaa NATO-optiota, turvallisuuspolitiikkamme ruisleipää.
Liike (nimimerkki)
Tarja Halonen, jonka ansaitsemien mainesanojen käyttöä nyt vältän, on kaikista vioistaan huolimatta vienyt meidät kolkuttelemaan NATO:n ovea. Tuorein askel sillä polulla oli, kun suomalaiset Hornetit saivat turvata testiajan verran vastuullisesti osaa Saksan ilmatilasta tehden vastaavia tarkistuksia kuin kotimaassa ja Ilmavoimat saivat sen testin myötä hyväksynnän NATO-kelpoisuudestaan. Tiettävästi suomalaiset lentäjät eivät joutuneet käyttämään aseitaan testin aikana. Aiheeseen liittyen sormet syyhyävät laittaa moneen kertaan linkittämäni vähäsen vanha, mutta alkuperäisistä filmeistä koostettu isänmaamme puolustajia kuvaava mielivideoni osoite näkösälle, mutta en taida tehdä sitä tällä kertaa. Tai no, menköön ;)
tapio_o_neva (nimimerkki)
NATO-kelvottomia lentäjiä ei voisi käskeä Aasiaan tai Afrikkaan taistelemaan amerikkalaisten hännäntupsuna. Olenpa muuten tainnut suorittaa STANAG 6001:n eli olen kielellisesti kelpoinen NATO:n kapteeneiden ja majureiden seuraan. Jokos muuten te muut olette kelpoistaneet itsenne yhteensopiviksi NATO:n komentoketjuun? http://fi.wikipedia.org/wiki/Stanag Mitenköhän on Putkinen? Kysytäänkö Viron suojeluskunnassa englannin kielen koetta?
veikko mäkitalo (nimimerkki)
Taitaapi olla melkoinen Disneyltä eikä sen yksikkö ole Zimbabwen dollareita tai rupliakaan. Texas sopiva oikeudenkäyntipaikka(vrt Ruanda). Buena vista Finlandilla etsikkoaika tehdä isänmaallinen teko.
Tuomas Hako (nimimerkki)
Eikös toisaalta Hollywood ole aina ollut venäläisten kaveri?
tapio_o_neva (nimimerkki)
Hollywood on tietenkin aina Venäjän ystävä. Ariel Sharonkin totesi, että puna-armeija pelasti ihmiskunnan. Israelin perustivat venäjänjuutalaiset ja venäläisyyden karut valtiolliset ulottuvuudet näkyvät maan toiminnassa aina silloin tällöin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Poster_russian.jpg
Hotcat (nimimerkki)
Nimimerkki tapio o nevan Bäckmania puolustavat kiihkoraivoisat puheenvuorot ovat sen verran veriside-tyyppisiä, että nimimerkin takana taitaa olla Bäckman itse.
Haggis (nimimerkki)
Selvästi sukulaissieluja ovat. Joku suhde - vähintäänkin Platoninen - täytyy olla.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Kuitenkin he ovat vähemmän vaarallisia itsenäiselle Suomelle kuin historian uudelleen kirjoittavat valtavirtalaiset. Ruotsalainen arroganssi liittyy Sampo Pankkiin, Fortumin 4 000 000 000 €:n Venäjän investointiin, Soneraan ja Kaj-Erik Relanderiin jne. Suomi on edelleen Ruotsin henkisesti miehittämä, vaikka tähän ei ole EU-aikana enää mitään tarvetta. Toinen on sitten tämä venäläinen viides kolonna, joka kuitenkin on yhtä hyödyllinen Suomen itsenäisyydelle kuin aktivistitkin, koska se pakottaa korporaatiosuomalaisenkin ajattelemaan, millainen tosiasiassa on vapaa ja suvaitseva kovaa lakia ja suurta kohua käyttävät "liberaali" yhteiskunta. Olen nyt kuitenkin sitä mieltä, että Virossa on historian painotuksia muutettu uushistoriankirjoituksella sellaisiksi, että ne eivät ole ensimmäisen itsenäisyyden mukaiset eivätkä ne vastaan Viron ensimmäisen itsenäisyyden mukaista identiteettiä. Tätä näkemystä sitten salakuljetetaan julkeasti ja julkisesti Suomeen, jotta Suomen, jonka on itsensäkin supistettava joukkojaan, pitäis vielä kaiken kukkuraksi vastata myös Pohjois-Virosta. Suomessa kahdesta miehittäjävallasta, okkupanteista, ruotsalaiset ovat toistaiseksi vahvemmilla kuin venäläiset. Venäläinen vastapaino kuitenkin hidastaa Suomen NATO-tahtia ja pitää Suomen pidempään liittoutumattomampana maana ja siis vapaampana Yhdysvaltain presidentinvaali kulloisestakin satunnaisesta tai mahdollisesti vaaliväärennetystä tuloksesta. "Itsenäinen Suomi - yhteinen asiamme!" Suomi ajautuu Hollywood-mielipiteenmuodostukseen ja gallup-demokratiaan. Keskustalu käydään aina prosenteista eikä kunnon jako-osista. http://antifasistit.blogspot.com/ Kannattaisi nyt miettiä, missä mennään: 1) Jörn Donner epäilee Johan Bäckmania julkisesti tekijänoikeuden loukkaaamisesta. 2) Johan Bäckman epäilee, että ne, jotka eivät ole tyytyneet epäilemään, vaan jopa ovat ikään kuin syyttäneet häntä tekijänoikeusrikoksesta, ovat saattaneet syyllistyä kunnianloukkaukseen. Tutkintapyyntö poliisille Asia: Kunnianloukkaus ja väärä ilmianto Juha Mäkelä -niminen henkilö on julkisesti syyttänyt minua tekijänoikeusrikoksesta, piratismista ja varkaudesta Internet-haastattelussaan (ks. http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/72422-donner-suuttui-youtube-videoista). Samassa yhteydessä myös Jörn Donner on syyttänyt minua mainituista rikoksista. Väitteitä siitä, että olisin syyllistynyt mainittuihin rikoksiin, on julkaistu Internetissä laajalti. Niklas Herlin -niminen henkilö on syyttänyt kirjoittamassaan kolumnissa minua rikoksista ja väittänyt, että olisin tunkeutunut väkisin ja kutsumatta elokuvanäytökseen (ks. http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/niklasherlin/antaisiko-hollywood-ante...). http://antifasistit.blogspot.com/ Jukka Mäkelällä ja Niklas Herlinillä on siis haasteita seuraavaksi uutisviikoksi.
Vieras (nimimerkki)
Platonisen sijasta sanoisin patologinen. Silmitön vimma ja kiima yhdistettynä kuuro-sokeaan julistamiseen.
Haggis (nimimerkki)
Neuvostoliittoon ja Stalinismiin neuroottisen romanttisesti fiksaantunut Bäckman vain jatkaa näitä älyttömyyksiään. Sanomattakin on selvää, että jossain vaiheessa hän menee liian pitkälle. On sääli että selvästikin kohtuullisen älykäs mies on sortunut tällaisen hourailun tasolle. Olisi ehkä suotavaa, että hän vetäytyisi vähäksi aikaa yksinäisyyteen, tyhjentäisi kovalevynsä ja orientoituisi uudelleen tämän päivän maailmaan.
MerjaH (nimimerkki)
Mieshän on lahjakas, mutta mihin kaikkeen se voi harhauttaa ihmisen, se äly. Ehkä hän on sitä joukkoa, joka on ajatellut olevansa kaiken yläpuolella, juuri siksi että hänelle on kaikki helpompaa kuin muille. Ja se on jotenkin vienyt sivuraiteille. En minä usko, että Bäckman on vaaraksi Suomi-Venäjä suhteille. Kyllähän sielläkin tunnetaan tuo NL:n propagandahistoria, se että "Suomi oli fasisti" ja USA "imperialisti". Neuvostoliitto on kumminkin mennyttä aikaa. Sääli vain se, että hän ei lahjakkaana ihmisenä voi olla rakentamassa hyvää, vaan pahaa. Hän nyt sitten kompuroi näihin juttuihin. Bäckman menee liian pitkälle. Mielestäni kumminkin jokin ajatus on siinä, että suomalaisten 30-luvun natsi-myönteisyyttä tutkittaisiin: oliko sitä, ja missä laajuudessa. Sekin on ihan hyvä, että hän tuo vironvenäläisten asiaa julki, mutta liioittelemalla hän ilmeisesti pilaa senkin asian.
Vieras (nimimerkki)
"Mielestäni kumminkin jokin ajatus on siinä, että suomalaisten 30-luvun natsi-myönteisyyttä tutkittaisiin: oliko sitä, ja missä laajuudessa." On sitä tutkittu - lähes koko eliitti tuolloin oli natsimyönteistä, jostain kumman syystä suomalaiset itse eivät ole asiaa tutkineet...: Henrik Ekberg: Führerns trogna följeslagare. Den finländska nazismen 1932–1944, s. 92, 99–101. Schildts, 1991. ISBN 951-50-0522-1 (eikä ole käännetty suomeksi)
Haggis (nimimerkki)
"On sitä tutkittu - lähes koko eliitti tuolloin oli natsimyönteistä" Edellinen lause on puhdasta äärivasemmistolaista propagandaa. Minkähän väristen silmälasien läpi näitä tutkimuksia on tehty? Natsimyönteisyydellä ymmärrän ideologista kansallissosialistisen l. natsi-aatteen kannattajaa. Tässä mielessä natsimyönteinen ei ollut ainoakaan Suomen ylimmässä poliittisesta johdosta 30- 40-luvuilla. Yksittäisiä natsisympatisoijia oli, kuten oli myös Ranskassa, Englannissa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa jne... Esimerkiksi Charles Lindbergiä, Henry Fordia, elokuvaohjaaja Ingmar Bergmania ja Englannin kruununprinssiä pidettiin natsimielisinä. 30-luvulla Suomen johto päättävästi tukahdutti mm. äärioikeistolaisen Lapuan-liikkeen. Mitään natsi-aatteeseen verrattavaa epädemokraattista liikehdintää ei tänne haluttu. Suuri osa Suomen johdosta mm. Mannerheim tunsi selvää vastenmielisyyttä saksalaisia kohtaan. Risto Ryti oli tunnetusti ns. anglofiili l. englantilaismielinen. Esimerkiksi Mannerheimin lähimmästä luottomiehestä kenraali Airosta oli Gestapon arkistoissa merkintä hänen saksalaisvastaisuudestaan. Tuskinpa natsimielinen olisi valinnut tällaista henkilöä luottomiehekseen. Ei pidä kirjoitella poliittista ja propagandistista puppua. Saksalaisia myötäiltiin korkeintaan poliittisista tarkoituksenmukaisuussyistä. Tällaiset myötäilyt eivät kuitenkaan heijasta todellisia mielipiteitä. Saksalaisille yritettiin olla mieliksi, koska olimme heistä sotilaallisesti ja taloudellisesti riippuvaisia. Mitään ideologista yhteyttä ei kuitenkaan ollut.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Hän olettaa sen lentäneen sinne Virosta? Hänellä on muina johtolankoina facistien tai natsien provokaatio. Nyt hän tiedemiehenä epäilee Donneria, ja pieni varkaus on vain tieteellis-taiteellinen uroteko? Sillä hän saanee aiheen panetella suomalaista taidetta patavanhoilliseksi, ja samaan syssyyn, koko suomalaisen elämänmuodon? On hyvä, että UUSI SUOMI on tässäkin asiassa valppaasti ajan hermolla.
Partiohavyton (nimimerkki)
Bäckman ei vaali vapautta. Halu hyväksyä miehitys on väärin.
Vieras (nimimerkki)
nyt se Natokakka taas tähänkin. Perälauta on tippunut ajat sitten ja kakka levinnyt pitkin pientareita siitä lähtien kun erehdyttiin väärään sotaan. Siihen on jo astuttu ja liukastuttu. Mutta seurasipa tästä nyt mitä hyvänsä, niin tärkeintä on minun mielestä se, kuinka keskustelu desanteista edelleen paljastaa syviä haavoja Suomen historiasta ja näkökulmat alkavat vääjäämättä etsiä totuutta. Bäckmanin uhraaminen totuuden etsimiseen ei ole muuta kuin yhtä ja samaa poliittista selvitystyötä. Se voi olla hänelle tärkeämpää kuin oma asema. Piratismia ei ole kyetty vielä suitsimaan sille sopiviin uomiin ja Suomlla tuskin tulee Hollywoodin silmissä olemaan kovin suurta painoa asialle Donnerista huolimatta. Ellei hän itse arvioi tilannetta täysin pieleen. Kaikki voivat hävitä, mutta vain harvat voittavat.
tapio_o_neva (nimimerkki)
1. Älä ryhdy julkisuuden henkilöksi. 2. Jos ryhdyt julkisuuden henkilöksi, älä ryhdy pelleksi. 3. Jos sinusta tulee pelle, älä ainakaan avaudu.
Minja (nimimerkki)
Tekee Bäckman mitä tahansa, niin hänet ollaan valmis lynkkaamana. Mikä siinä, että hänet on nostettu jotenkin viralliseksi syntipukiksi, jota saa ohimennen jokainen sylkäistä. Tämä puheenvuoro nyt ei tarkoita sitä, että hyväksyisin elokuvan filmaamisen, mutta yksi sun toinen tuota kuitenkin tekee.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Siinäkin primitiivireaktioita ohjattiin oikeisiin kohteisiin. 1970-luvulla yksi keskustalainen metsänomistaja ei tarvinnut osuuspankkiin tullessaan ollenkaan nitroja, kun oli kuunnellut kotona Hannu Taanilan ohjelmaa. Nykyään moni säästää nitrot, kun lukee Bäckmanin kirjoituksia. Suomi on edelleen primitiivinen maa, minkä näkee alamaisena Donnerin ihailuna ikään kuin meillä pitäisi edelleen olla ilmanpiirin vapauttamiseksi joku kulttuuripiirien Mannerheim länsimaisuuden takuuna sekä myös siitä, millaisen antileninistisen kiihkon Johan Bäckman saa aikaan.
Tarja (nimimerkki)
Eikö näillä dosenteilla ja yliopistoväellä ole mitään yleissivistykseen liittyviä kriteerejä? Tällaiset bäcmanitko nuorisoamme kasvattavat? Ymmärrän, että muutama narsistinen törttöily katsotaan läpi sormien, mutta nyt Helsingin yliopiston pitäisi jo vetää johtopäätöksiä.
Kiver (nimimerkki)
Maailmalla liikkuessa kaikki inhoavat julmaa Putinia. Putin ei luota enää edes omiin henkivartoihinkaan, joten Partiohavyton on oikeassa. Aikoinaan Stalinilla oli siellä kannatus 100 %. Menehtyvä degeneroitunut. Täällä näköjään tietämätön jättää tarkoituksella kaikki ihmisoikeudet ja demokratian pois venäläisiltä. Venäläinen kelpaa kuitenkin meille tehtaaseen töihin. Humanitaarista apua viedään vapauden kaiholle.
Partiohavyton (nimimerkki)
""Hän on kutsumatta tunkeutunut Jörn Donnerin ohjaaman elokuvan "Kuulustelu" kutsuvierasnäytäntöön, kuvannut jollakin laitteella elokuvaa ja lähettänyt kuvaamansa pätkät kaikkien katsottavaksi Youtube-internetsivustolle."" Rikollinen tunkeutuminen. Rikollinen kuvaaminen. Rikollinen levittäminen. Näissä ensi illoissa meillä turvamiehet pitävät salia silmällä. Kuvaaminen on luonnollisesti täysin kiellettyä. Venäläinen vakooja on meille kaikille kauhistus. Youtubesta onneksi rikos poistettiin. Pitäisi olla tarkkana, etteivät kavalat petolliset varkaat tule ovesta sisään omine lakeineen. Turvallisuutta tulee lisätä yhdessä.
M Eiramaa KNFIJV (nimimerkki)
" nyt Helsingin yliopiston pitäisi jo vetää johtopäätöksiä." Kyllä nyt jo pitäisi alkaa muidenkin tehdä johtopäätöksiä, kun asianomainen itse ei niihin ilmeisestikään kykene. Venäjän historiakomission Suomen-haarakonttorina ovat safkalaiset kannattajineen vaikuttaneet yleisesti tunnettujen tapausten (ProKarelian ja Soviet Storyn vastaiset iskut, Sofi Oksasen teilaus, Anton-pojan ryöstöhyödyntäminen ym.) lisäksi myös hiljaisemmin esimerkiksi valtionhallinnossa ja joutuneet jo ay-liikkeenkin arvioitaviksi, ks. http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/72515-herattiko-backman-goljatin-suome...
Partiohavyton (nimimerkki)
Stalin oli Boris Jeltsinille kirosana. Boris Jeltsin ei voinut ollenkaan sietää mitään stalinismia. Jeltsinin suku oli ollut hirvittävän vainon kohteena. Venäläisiin koulukirjoihin ujutettu valhepropaganda on vain Putinista lähtöisin. On kuitenkin tärkeää, että me emme syyllisty täällä opettamaan stalinismia "totuutena". Meillä on täysin erilainen näkemys. Suomi on kaikissa vapaussodissaan torjunut rikollisen ilkivallan. Äänislinna on raiskattu (sen ne osaa). Jeltsinin lähipiiri pakeni Yhdysvaltoihin. Noin miljoona venäläistä on siirtynyt Israeliin, etupäässä juutalaisia.
Vieras (nimimerkki)
Tämä JB on kyllä hauska veikko. Keväällä hän väitti telkkarissa että virolaiset suorastaan vaativat liittymistä Neuvostoliittoon toisen maailmansodan aikana. Toinen samanmielinen henkilö samassa lähetyksessä oli sitä mieltä, että jos silloinen Viron kansan tahto nyt kielletään, on se peruste hyökätä Viroon. JB on toiminut Anton-pojan asiassa samalla tavalla. Hän ei ole sietänyt suomalaisen isän oikeuksia, vaan on painottanut koko ajan venäläisen äidin oikeuksia. Hän ei ole ymmärtänyt äidin rikoksia, koska hän on täysin sokea venäläisyydessään. No nyt JB on taas asialla. Kuulustelu-elokuva saattaa käsitellä sellaisia aiheita, että entinen Neuvostoliitto - nykyinen Venäjä, näkyy ja kuuluu kierona pelaajana ja vakoojien käyttäjänä ja sehän ei sovi putinismiin. Siksi elokuva laiton kopiointi, vaikka huonolaatuinenkin, on oikeutettua - niin oletan.
Gagarin (nimimerkki)
Vielä muutamia vuosia sitten oli kuin sääntö, että kun Kiinassa osti euron maksavia DVD-elokuvia kadunvarsilta, niin elokuvaa katsoessa kuului taustalta karkkipapereiden rapinaa, naurun remakkaa ja joskus heilahti jonkun katsojan pää ruudun alareunassa. Ei siis sinänsä mitään uutta innovatiivisuutta Bäckmannin osalta. Mutta älkää nyt toki teilatko peräksi antamatonta ja isänmaallista fasismin vastaista taistelijaa - Kerttu Nuortevan hengenheimolaista!
as (nimimerkki)
Omin luvin kutsuttu ja omalla luvalla salaa kuvattu ja netissä luvatta julkaistu elokuvan osa= Keneltä pyydetään anteeksi ja kuka antaa anteeksi?
Foxbyallmeans (nimimerkki)
Luulin, että Bäckman on CIA:n kouluttama koomikko.
machdevelop (nimimerkki)
Julkinen A- Pyyntö: Pyydämme JB:n puolesta Anteeksi,että hän ymmärtänyt väärin: -Finlandia palkinnon Sofin, -Anton pojan Faijan, -Karjalan luovutuksen, -viron suojelu- ja liitäntäpyynnöt, -Jörkan, Nikun ja Jullen vihoitukset, -suomen rikoslain, -fasismin käsitteen, -yliopiston historian laitoksen opit, -Venäjän motivaatiot kaasuputkineen, ja pari muutakin pikkuseikkaa, esim. Suomen itsenäisyydestä ! JB:n (Jim Beam) iloisen hutikan ystävät antfasistisista piireistä (IHYSANFAPIIR)
Vieras (nimimerkki)
Kyseisestä "Kuulustelu" elokuvasta on traileri myös Iltalehden sivuilla: http://www.iltalehti.fi/leffat/200909240124258_la.shtml Miksi tästä ei valiteta, jos kerran ko. elokuvan otteiden levitys on kiellettyä?
Elokuvia katsellut (nimimerkki)
Taitaa olla pahimman luokan taistolainen tuo Bäckman. Jos hän olisi eilen katsellut YLE 2:n puolalaista elokuvaa venäläisten suorittamasta 12000 puolalaisen upseerin murhaamisesta Katynin metsässä, ehkä hän myöntäisi, että Stalin oli vähintään yhtä paha mies kuin Hitler. Todella härskiä tunkeutua kutsumattomana toisen filmiesitykseen ja vielä härskimpää siirtää kuvat sitten internetiin. Jotain seurauksia tästä tulisi olla tälle "dosentille", jonka työpaikan säilyminenkin ihmetyttää.
myyra (nimimerkki)
...määrätöntä kunnioitusta ja siten kritiikitöntä alistumista mahtiyhtiö Disneyn valtaa kohtaan - vai tuollaisen mahdin halveksuntaa? Itse edustan jälkimmäistä kantaa, on näet sietämätöntä, että jokin amerikkalais-monikansallinen pörssiyhtiö asetetaan jumalalliseen asemaan. Herlinin kannasta ei kirjoituksen perusteella oikein ota selvää...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset