Niklas Herlin

Tätä ei saa kertoa

Olen heittänyt vähän massia omasta tahdostani pariin hyväntekeväisyyskohteeseen. Enpäs tässä kerro mihin. Jatkakaa lukemista, niin tiedätte miksi.

Kansalaisten, varsinkin kaltaisteni rikkaiden, olisi pitänyt pelastaa Heinolassa toimiva reumasairaala, tai sitä operoiva säätiö, lahjoituksilla. Mutta ketä rikkaat kansalaiset olisivat silloin tukeneet? Jos reumasairaala olisi pelastettu vuodeksi yksityisin varoin, sosiaalidemokraattien aatemaailmaan kasvanut yhteiskunta olisi miettinyt, että hyvä näin, säästämme veronmaksajien rahoja, kun rikkaat avustavat vapaaehtoisesti. Mitä jos sairaala tai säätiö olisi vuoden kuluttua taas ollut rahoitta? Demarikaarti olisi ollut kimpussa ja vaatinut, että pelastakaa se taas, kun olette tähän ryhtyneet.

Olin vuosi sitten aikeissa lahjoittaa erittäin suuren summan erittäin hyvään tarkoitukseen. Kohdetta edustavan yhdistyksen nokkahenkilöt sanoivat, että Helsingin kaupunki vetää hankkeesta pois juuri saman summan, jonka yksityinen taho lahjoittaa. Käytännössä lahjani olisi näin mennyt kaikille helsinkiläisille veronmaksajille, ei siihen tarkoitukseen, johon lahjoitukseni ajattelin. Rahat menevät kuitenkin kohteeseen, vaikka joudun sillä matkalla vähän kieroilemaan ja peittelemään jälkiäni. Olen pahoillani, te muut helsinkiläiset, mutta ”hyväntekeväisyyteni” kohteen haluan valita itse. Ja ihan oikeasti, kaikkia teitä en pidä niin hyvinä, että haluaisin teille hyvää tehdä.

Suomi on erikoinen maa: täällä hyväntekeväisyys on pahantekeväisyyttä. Jos lahjoitan kympin, sitä pidetään naurettavana, koska olen rikas. Sama juttu, jos lahjoitan tonnin, sata tonnia tai miljoonan: saan pian kuulla, että omaisuudessani summa on naurettavan pieni. Siksi olen ainoa ihminen, joka tietää tarkalleen, paljonko tai kuinka vähän rahaa olen hyväntekeväisyyteen käyttänyt.

Jos joku yksityinen taho pelastaa reumasairaalaan maanantaihin mennessä, hän ei halua nimeään julki. Nimittäin, jos maanantaina auttaa, keskiviikkona ovella on tajuton jono kansalaisaktivisteja vielä ”parempien” hyväntekeväisyyshankkeiden kanssa.

Lisäksi hyväntekeväisyys on sosiaalidemokratiassamme varsinainen konnien bisneskerho! Jokaista lahjaa, oli se kymppi, satanen, tonni tai miljoona, pitää seurata haukkana. Vielä vähemmän kuin helsinkiläisiä haluan tukea rikollisia.

Erityisen paha olo tuli pari vuotta sitten, kun jääkiekkoilija Teemu Selänne vei arvostetun jääkiekkopalkinnon Stanley Cupin Lastenlinnan sairaalaan. Hesarin teiniliiteläisillä ja kaiken maailman iltalehtien kolumnisteilla oli kiire, kun piti tuomita Selänteen sairaalavierailu halvaksi julkisuustempuksi. Siis mitä ihmettä? Tämä Stanley Cup oli Suomessa/Selänteellä pari päivää. Voiko ihminen tehdä mitään hienompaa kuin viedä pystin näytille keskellä kesää sairaalassa poteville lapsille? Uskonkin, että pääkaupunkiseudun tiedostavat intellektuellit ovat iloisia ja tyytyväisiä, jos urheilijat lopettavat lahjoittamisen lastensairaaloille tai vierailemisen sairaaloissa. Yrittäkää intellektuellit vielä vähän halveksua hyväntekeväisyyttä, niin saatte kuin saattekin sen loppumaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (329 kommenttia)

JouniM (nimimerkki)
Jälleen Niklas sivaltaa yhteiskuntamme todellisia arvoja juuri niin kuin pitää! Täällä todellakin on vallalla ajattelu että jos joku antaa jotain jollekin toiselle on se minulta pois. Ihmettelen vain miten tähän sosiaalidemokraattien ihannemaahan on päässyt pesiytymään tällainen pahoille porvareille kuuluva riistoajattelu jossa "minä" haluan kaiken.
S. Madre (nimimerkki)
sitä koetetaan? Eikös tämä Niklas-herra ollut kapitalistiperheen vasemmistolaisittain asemoitunut jäsen, joka edusti jonkinlaista -70-luvun hippi-vastakulttuurivoimaa, tai voimattomuutta... Mutta, vastakulttuurin lopputulos on samaa riistoa kuin kapitalismikin... Hyvyydellä eli armolla, anteeksiantamuksella ja rakkaudella ei ollut eikä ole niissä peleissä mitään tekoa. Isukin poika ja samaahan se isukkikin tavallaan edusti, eli äärilaidat toistavat tavallaan samoja elkeitä. Mutta niinhän se on aina, isä ja poika taistelevat (muka) toisiaan vastaan mutta ovat lopulta toistensa kaltaisia. Sankarikultti elää ja sitä rataa.
toveri (nimimerkki)
Jos lahjoittaa, niin ei siitä tarvitse numeroa tehdä, kuten on uskonnon tunneilla jo koulussa opetettu. Ei tarvitse omaa rintaa nostaa ja siten saattaa lahjan saaja kiusalliseen asemaan ja kiitollisuuden velkaan. Näin me monet sos.dem. lahjoittajat ajattelemme.
Vieras (nimimerkki)
Olisin nyt juuri pienen rahan tarpeessa, eli mistä sitä voisi pyytää tai ilmoitella, että puuttu 3.000,-. Tässä kuitenkaan ei ole kysymys hyväntekeväisyydestä, vaan todellisesta hädästä. Kun ei ole rahaa niin ei ole, siksi tässä nyt haluaisin kuulla/lukea sen mikä hyväntekeväisyys projekti saattaisi kohdata minun hätäni avullaan?
funkadelicatessen (nimimerkki)
Aikamoista puusilmäisyyttä. Kapitalistien ihannemaahan tämä on!!! Sosiaalidemokraattien ihannemaasta on kohta rippeet jäljellä nykymenolla. Oletan, että tämän palstan lukijat kirjoittajat valtaosin pitävät sitä hyvänä juttuna. Aika näyttää...
Vieras (nimimerkki)
Minä taiteilijana olisin onnellinen, jos harjoittaisit hyväntekeväisyyttä omassa lehdessäsi ja tilaisit pari arvostelua. Se raha kiertää.Siitä olisi hyötyä sekä meille taiteilijoille että lehdellesi että se jatkaisi Uuden Suomen kunniakkaita traditioita että Sinulle - saisit kulttuuriystävällisen miljönäärin maineen. Lisäksi lukijat saisivat tietoa.
Ollison (nimimerkki)
Olisin iloinen jos taiteilijat eläisivät markkinaehtoisesti eli jos tekevät epäkelpoa taidetta eivätkä elä sillä niin alaa vaihtamaan. Miksi muiden veronmaksajien pitää olla hyväntekijöitä jotka maksavat ihmisille elannon siitä, että nämä tekevät katiskan jonka sisään laittavat Pravdan ja surkuttelevat kun ei sillä elätä itseään? Taiteen tasokin nousisi kun alettaisiin tuottamaan laatua jolle löytyy muitakin ostajia kuin veronmaksajien rahoja tuhlaavat kaupungit ja valtio.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Olisi todella mielenkiintoista nähdä seuraukset, mikäli Niklas-herra lahjoittaisi Aleksilla pahvimukinsa kanssa kerjäävälle repaleisessa asussa istuvalle romaninaiselle kaiken kansan nähden valtaisan setelinipun ja lopuksi muiskauttaisi ystävän suudelman epäuskoon vääntyneelle lähimmäisen suulle. Uskoisin teon saavan laajojen kansalaisryhmittymien tuomion median vankasti tukemana.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Paras keskustelunherättäjä olisi antaa yhdelle polvillaan olevalle romanialaiselle mummolle 10 000 euroa sadan euron seteleinä ja ottaa tästä valokuva sekä panna lehteen. Euroopan unionin laajuinen julkisuus olisi taattu ja Alma Median sekä Sanoman ja Yleisradion sosialidemokraatit surisivat jo eläkkeitään, kun ne menevät NATO-Romanian sosiaalipolitiikkaan. Varmin keino saada julkisuutta on suututtaa sairaan kateellinen keskituloinen.
hanari (nimimerkki)
olisi siellä taas seuraavana päivänä "töissä".
surffari (nimimerkki)
mutta maahantulon järjestäjällä olisi hyvin varaa laajentaa bisnestään, tai ostaa vaikka minkkiturkki...
jotos (nimimerkki)
Setelinippu otetaan tietenkin takaisin kuvauksen jälkeen.
Hyeena (nimimerkki)
Ajoitus on tärkeä elementti. Koko omaisuus pitää saada hukatuksi ennen kuin kuolinkorahdus kuuluu. Jokainen tekee rahoillaan täsmälleen niinkuin haluaa. Tuskin kenelläkään ulkopuolisella on siihen nokankoputtamista. Ihmisille, jotka ovat "born rich", on aina kadehtijoita. "Self-made man" ei useinkaan saa vastaavaa ivaa osakseen. Esimerkiksi kelpaa vaikkapa Sir Richard Charles Nicholas Branson. ----------------------------------- Off topic: Kohta alkaa formulat. BBC:ltä näkyy liveneä koko homma ilmaiseksi. Samalla näkyy kaikki muutkin BBC:n nettilivet. Trikki on tässä: 1.Address 92.52.125.17 Port 80 laittakaa tämä proxy selaimen HTTP-proxy asetukseksi. Tools>Internet options>Connections>LAN settings>Use a proxy server>Address 92.52.125.17 Port 80 2. Avatkaa BBC:n lähetys. BBC One http://www.bbc.co.uk/bbcone/watchlive/ jos liikkuva kuva ja ääni tulee niin homma OK. 3. Kun kuva on muodostunut niin ottakaa proxy käytöstä, jotta ette kuormita proxyä turhaan ja kuva ei pätki kun tulee suoralla yhteydellä. Kannattaa harjoitella asetuksia jo ennen varsinaista kisaa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Kiitän lahjasta. Annan tiedoksi formula 1:stä kiinnostuneelle ystävälleni.
Hyeena (nimimerkki)
Tunnusta reilusti vaan, että meni omaan käyttöön. Katselin aamulla aika-ajot ja kohtuulaatuinen kuva tuli. http://www.bbc.co.uk/bbcone/watchlive/ on syytä avata ihan ikiomassa selainikkunassaan. Proxyn disbloimisen jälkeen ei saa käyttä refresh-komentoa. Jos sen tekee, koko viritys pitää alkaa alusta. Nyt BBC onelta tulee: on now 14:15 World Track Cycling Championships Home hopes include Victoria Pendleton in the sprint and Lizzie Armitstead in the omnium. Homman sielunelämä on se, että lähetykset on rajattu vain UK:n IP-osoitteisiin. Proxy 92.52.125.17:80 on UK:ssa joten BBC luulee, että olet itsekin UK:ssa http://pastebin.com/HzPLDNve Ps. Vaihtoehtoinen katseluosoite: http://www.bbc.co.uk/iplayer/playlive/bbc_one_london/ Vastaava F1-foorumilta kopioitu ohje suomenkieliseen Exploreriin: "Tänään rohkaistuin ja päätin kokeilla tätä monien kehumaa (ja monien toimimattomaksi haukkumaa) BBC:tä ja sain yllättävänkin helposti näkymään. Osoitteesta http://nntime.com/proxy-country/United-Kingdom-01.htm hain vapaan proxyn, jonka jälkeen avasin IE:n ja menin Työkalut-->Internet-asetukset-->Yhteydet-->Lähiverkon asetukset ja sieltä ruksasin kohdan "Käytä välityspalvelinta lähiverkossa". Sen jälkeen latelin proxynumeron Osoite- ja Portti kenttiin siten, että ennen kaksoispistettä olevat numerot tulevat Osoite -kenttään ja kaksi (tai useampi) kaksoispisteen jälkeistä numeroa tulee Portti -kenttään. HUOM. Itse kaksoispistettä ei kirjoiteta mihinkään, muut pisteet kylläkin. Tämän jälkeen testasin toimivuuden katselemalla Doctors-sarjaa BBC1:ltä ja reaaliaikaisia uutisia BBC Newsiltä ja hyvin pelitti. Toivottavasti pelittää yhtä mallikkaasti seuraavana kisaviikonloppunakin. Ps. En ruksannut "Käytä välityspalvelinta lähiverkossa" pois kuvan alettua näkymään, koska mitään pätkimistä ei ollut havaittavissa. Toivottavasti muutkin saa tän toimimaan, on nääs mainio palvelu."
tapio_o_neva (nimimerkki)
Ei mennyt F1 omaan käyttöön, vaan Etelä-Hämeeseen, ehkä seuraavaksi Kiinan kansantasavaltaan.
Hyeena (nimimerkki)
Uutiset voi katsella täältä yllämainitulla menetelmällä: http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7459669.stm Parasta aikaa homma pelittää. Toivottavasti kukaan ei tule kolkuttamaan ovelle. Miksi hemmetissä sitä TV-lupaa enää tarvitaan?
tapio_o_neva (nimimerkki)
BBC Newsissä oli melko hyvä juttu korealaisen aluksen uppoamisesta.
Foxbyallmeans (nimimerkki)
näkyy ilmaiseksi, available like religion.
Hyeena (nimimerkki)
Jees, mutta kuva tökkii pahasti.
sir hah (nimimerkki)
Olen kyllä aika pitkälti kanssasi samaa mieltä, mutta mistä keksit Dick Bransonin. Onko hän joskus antanut jotakin hyväntekeväisyyteen tai maksanut esim. veroja?
pike viitanen (nimimerkki)
Virgin Records jakoi yhteen aikaan ilmaieksi yksittäispakattuja kondomeja. Ei tarvinnut mennä kadulta ostamaan (kun kaupastahan niitä ei saanut, kiitos katolisen kirkon).
Hubert (nimimerkki)
Kiitän lahjasta. Annan tiedoksi formula 1:stä kiinnostuneelle maailmalle ja linkitän koko maailmalle :)). En veloita tästä palvelusta mitään, vaikka päälleni ei olekaan satanut kultapölyä.
Vie rahat (nimimerkki)
pakko jaksaa tätä kaikkea vain siksi, että olet rikas. Pistä ne rahasi pankkiin ja unohda sinne. Maailma pyörii silti. Ei sinun ole pakko antaa penniäkään ilmaiseksi yhtään kenellekään. Elämä jatkuu silti. Hyväntekeväisyys on pelkkiä itsetyytyväisten almuja. Sääty-yhteiskunnan jäänne, Yksi otsikko. Keino erottua muista ja kuulua yhteen joukkoon. En tarvitse teiltä yhtään mitään ja urheilijoilta vielä vähempi. Shantih.
tha (nimimerkki)
Sinusta on siis täysin mahdoton ajatus, että joku jolla on mahdollisuus auttaa sellaista joka apua tarvitsee, tekisi sen vain ihan auttaakseen? Ilman mitään "differoitumispyrkimyksiä"? Sanonpa suoraan, että paskaa puhut. Onneksi.
yypee (nimimerkki)
Muut eivät siihen pysty. Tuo vauraus on joko henkistä tai rahallista. Eri asia on perimmäinen syy, miksi sen tekee. Suomessa kun elämme, osa haluaa elvistellä saadakseen toiset kateellisiksi, tuolle ryhmälle on aivan samantekevää miten hyvänteon kohteena oleva ryhmä viikon kuluttua jaksaa. Osa tekee sen varmasti aika pyyteettömästi, mutta suurella osalla on tarkoitus rauhoittaa omaa sisintään. Syystä tai toisesta. Väitän siis, että hyväntekijä on joka tapauksessa 'hyvän'tekijä.
JiiTL (nimimerkki)
Epäilen kovinkaan monen haluavan elvistellä hyväntekeväisyydellä. Luulen heidän olevan pieni vähemmistö. Ei edes "Teksasin malliin" tehty hyväntekeväisyysgaala taida olla elvistelyä?
Vieras (nimimerkki)
Itse annan pienestä palkastani sen minkä pystyn. Summat eivät ole varmaan lähellekään näiden Herlien ja kumppaneiden lahjoittamia summia. Mutta en siltikään halua, että nimeni tulee julki missään. Nimittäin, jos se tulee, loppuu se lahjoittaminen siihen paikkaan. Näitä kateellisia itkijöitä kun riittää. N.Herlin puhuu monesti paskaa, mutta tässä kolumissaan ihan asiaa.
Vieras (nimimerkki)
...miksi eläkeyhtiö Ilmarinen jakaa hyväntekeväisenä eläkerahojamme TUL:lle, eli työväen urheluliittoon, kun rahat menevät SDP:n eurovaaliehdokkaiden tukemiseen. Kuten moni tietää, eläkeyhtiön lähettämät laskut ovat suoraan ulosottokelpoisia eikä laskua maksaessa tiedä, tukeeko sillä rahalla omaa lakisääteistä eläkettään vai demaripolskijaa.
VeliSynkkä1 (nimimerkki)
Suomalainen yhteiskunta on elämänmittaisen kokemuksen kymmenien maitten asumis, työskentely ja matkustuskokokemustenkin mukaan ylivoimaisesti vihamielisin kulttuuriselta pohjavirraltaan. Vihaamme kaikkea ympärillämme jota vähänkin vihata voi ja erityisesti olemme sallimattomia ja syvästi neuroottisen kateellisia. Vihamme on jopa niin väkevää että vihaamme jopa ELÄMÄÄ ITSEÄÄN ja erityisesti itseruoskinnan kautta vihaamme myöskin itseämme. Vihamme tulee ilmi paljastavimmillaan tekojen kautta; 200 000 lasta pahoipidelläään vuosittain, vissiinsä 50? kuoleman saakka, vaimonhakkaamisista, itsemurhista ja sadoista tuhansista väkivaltarikoksista puhumattakaan. On siis luonnollista että vihaamme lahjoittamista, lahjoittajia, lahjoitusten saajia ja erityisesti LIIAN HYVÄOSAISIA LAHJOITTAJIA! Erityisen vihattava on Niklas Herlin,mikä lie rikas juippi sekin joka ei ole edes ITSE ANSAINNUT RAHOJAAN! VeliSynkkä Motto: Viha ja vain viha syöksee meidät Kansalliseen Tuhoon!
tuulakiilamo (nimimerkki)
Enpä ole tullut ajatelleeksi tuota näkökulmaa. Mutta miten olisi, haluaisitko omaisuutesi turvin tehdä merkkiteon eli pelastaa reumasairaalan, jonka merkitys potilaille on olennainen? Olisipa suurenmoista, jos sen tekisit. Siinä suoraa puhetta ja puhdasta asiaa. PS. Niklas Herlin: kunpa tuntisit syöpäpotilaiden aseman sen jälkeen, kun klinikka on heidät kirjoistaan poistanut. Eritoten Töölön eli tuntemasi kaupunginosan terveysasemalla. Ylilääkäri ei halua toteuttaa syöpäklinikan ohjeistamia kontrolleja.Ne ovat verikokeita. Miksikö? Kirjoitin muuallekin: vastaukset pelkkää tyhjää.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ei erillistä reumasairaalaa tarvita. Kun kerrana asiantuntijat ovat virkapätevästi lausuneet niin.... priorisoidaan. Reumasairaalasta olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten osaamiskeskus, jolloin se ei olisi osa terveydenhuollon kustannuskuormaa, vaan optio.
JiiTL (nimimerkki)
Juuri näin! Suomi nousuun osaamiskeskusaluepolitiikalla! Mistähän ne osaajat löytyvät...?
hipsuhiiri (nimimerkki)
Ihminen on vuotanut kaksi kuukautta verta. Terveyskeskuksessa otetaan verikokeet ja sanotaan, että lääkäri soittaa tuloksesta. OK. Potilas menee tällä välillä gynegologille (yksityiselle) joka ultralla katsoo ja toteaa täällä on kasvain virtsarakossa. Terveyskeskuslääkäri soittaa ja sanoo ei mitään hätää, johon potilas vastaa, että toinen lääkäri kertoi kasvaimesta. Nyt herää terveyskeskuslääkärikin ja määrää lisätutkimuksiin. Potilas on menossa leikkaukseen, mutta mitä jos hän olisi tyytynyt terv.keskuksen lääkärin vastaukseen, ei mitään hätää pikku-rouva. Tapaus on yksi monen joukossa. Helsinki säästää!!!
aikavelho (nimimerkki)
Terveyskeskuksessa olet asiakkaana menoerä. Yksityisellä puolella tuot rahaa.
moro (nimimerkki)
ei ole sivistynyttä.
Vieras (nimimerkki)
Eiköhän se viherpipertäjä väki on nykyään sitä kaikkea tuomitsevaa väkeä, ei niinkään sosiaademokratia. Muuten kirjoitus oli ihan asiaa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Muistaakseni Korkeasaaressa testamentilla saatiin Karhulinnaan rahaa. Karhulinnalta otettiin muuta rahoitusta pois testamentin verran. Koska hyvinvointivaltio tietää parhaiten varojen priorisoinnin virkapätevästi, ei oikeastaan yksityisten kannata koskaan maksaa hyvinvointiyhteiskunnan mitään kuluja siksi, että raha menee leikkauksien vuoksi aivan yleiseen käyttöön. On vaikea nähdä, miten pääkaupunkiseutu tehostuisi, jos Niklas Herlin lahjoittaisi varallisuutensa Helsingin kaupungille. Pääkaupunkiseudun tehostaminen tai kuntaliitos ei olisi yhtään lähempänä. Jos Helsingin Sanomia ahdistaa Teemu Selänteen saama julkisuus niin sillä on mahdollisuus järjestää uutispimento STT:n kautta ja sopia Yleisradion kanssa, että tuosta ei kirjoiteta. Ei paljoa kirjoiteta Johan Bäckmanista eikä Seppo Lehdostakaan. Kustantajilla on mahdollisuus toimittajien kanssa priorisoida. Ne, jotka eivät ole minkään arvoisia, ovat sitten jossain Googlen takana blogspotissa, josta valistunut lukija heidät löytää. Toimittajalla on Pyhän Pietarin mahdollisuus sitoa ja päästää. Helsingin Sanomista puuttuu arvokkuus. Tämä arvokkusvaje on postmodernin kustannusmarkkinatalouden aikaansaannos. Voidaan ajoittain puhua jopa arvokkuuskadosta.
jussi vaarala (nimimerkki)
olet melkein jäljillä mutta lipeät niiltä Selänteen maljan näytön suhteen kas kun hyväntekeväisyyden ydinkysymys täytyy olla: mitä hyvää sillä saadaan aikaan koko tekstisi sitä tuot esiin ja jopa komeasti näytät miten yhteiskunta alta aikayksikön laimentaa hyväntekeväisyyden raadolliseksi rahanjaoksi raadollisten kesken mutta se ei tee yhteiskuntaa sinänsä raadolliseksi ja epätärkeäksi - yhteiskunnassakin on hyväntekeväisyys sisäänrakennettuna - huolimatta siitä että rotat sen raatelee helposti omiin taskuihinsa hyväntekijän pitää ajatella mitä hyvää saan tällä rahasummalla aikaan - eikä se ole julkinen juttu välttämättä ollenkaan esimerkiksi laittaa joku köyhä yksinhuoltaja viikon parin lomalle Kanarialle johon hänellä ei ole itsellään mitään mahdollisuutta rahoittaa on hyväntekeväisyyttä jossa on sydän mukana eli hyväntekeväisyyden yksi aivan ilmeinen komea kohde on marginaalikatvealueiden auttaminen - vaikkapa tuon yksinhuoltajan aurinkoloman tapaan marginaalikatvealueeseen hyvin osuessaan hyväntekeväisyydellä on suuren sydämen vaikutus parhaimmillaan vuosia sitten näin afrikkalaisista videopätkän telkkarissa jossa joku kitaristi ja rumpali esitti kadulla musiikkia ja taisi olla kitara omatekoinen mutta sitä enemmän olivat rumpalin rummut - kaikenlaista kattilanrähjää ja pellin palaa mutta soitto sujui - aijai - oisinpa ollut rikas niin oisin oitis lähettänyt arvon rumpalille ihka oikeat rummut - se olisi ollut taatusti hänen elämänsä tapaus luulen
Kale (nimimerkki)
Kirjoitit tämän ansiokkaan ja hienosti muotoillun mielipiteen ilman alkeellisintakaan kielioppia. Ei isoja alkukirjaimia,ei pisteitä,saati muita välimerkkejä. Se saa lukijassä. Ainakin minussa aikaan vastareaktion,ehkä varsinaisesti innosta lukemaan tekstiä.
jussi vaarala (nimimerkki)
semi (nimimerkki)
Joskus kirjan jossa ei ollut pisteitä tai pilkkuja ja ainoa isokirjain oli alussa ja ainoa piste lopussa. Valitettavasti en muista teoksen nimeä mutta oli mielenkiintoinen.
JiiTL (nimimerkki)
2. maailmansodan jälkeen tuollaisia kirjoitettiin. Etenkin Saksassa. Peruste oli, että natsipropaganda oli tunkeutunut kieleen, syrjäyttänyt tai vääristänyt vanhoja merkityksiä, luonut uusia. Joten sodan jälkeen piti aloittaa tyhjältä pöydältä myös kielenkäytön osalta. Perässähiihtelijät ja muut matkijat ottivat asian myöhemmin pelkkänä tylikeinona.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Mitä eettistä Sanomien toimittajat ovat saaneet aikaan paitsi elantoa itselleen ja perheelleen?
Vieras (nimimerkki)
Toivoisin että suomessakin kukin saisi tehdä rahoillaan mitä haluaa. vielä kun olisi systeemi että jos hyväntekeväisyyteen lahjoitetut varat saisi vähentää verotuksessa. Vielä reumasairaalasta- VÄITÄN että jos ko.sairaala lapsipotilaineen olisi kehäkolmosen alueella ,olisi kilvan lahjoittajia ja olisi joka tv-kanavalla joku keräys menossa. Tai eduskunta hoitanut rahoituksen jo vuosia sitten. Mutta kun se putiikki on poliitikkojenkin (esim Kääriäinen,Korkeaoja) hylkimässä Päijät-Hämeessä,tai onko Heinola jo itähämettä niin mitäs sillä sairaalalla on väliä?
Hubert (nimimerkki)
Ylelle löytyy rahaa reumasairaille ei. Päättäjät eivät tiedä edes kymmenien miljoonien tarkkuudella paljonko Ylelle on luvattu rahaa, mutta Reumasairaalan pelastamiseksi tarvittavaa kahta miljoonaa ei löydy. Ulkoistetaan laskutaidoton eduskunta ja palkataan tilalle pätevät virkamiehet! (HS. Irmeli Visa).
pellava (nimimerkki)
Kaikilla asioilla on kaksi puolta. Olisi epärehellistä väittää, etteivätkö oikeistopuolueet toisaalta käyttäisi häikäilemättä hyväkseen hursteja ja pelastusarmeijan kaltaisia instansseja heikoissa kantimisssa olevan perusturvan paikkaamiseen. Arvostan suuresti Selänteen ja Herliinin julkista ja salaista hyväntekeväisyyttä. Se on kuitenkin suhteessa ihan eri, kuin vapaaehtoispohjalta toimivien leivänjakajien panos, jotka kuuluvat itsekin alimpaan sosiaaliluokkaan. Molempia toki tarvitaan tässä varsin epätäydellisessä yhteiskunnassa.
hanari (nimimerkki)
on varmin tapa välttää välikädet. Jotenkin ne onkivat silti lahjoittajan nimen ja osoitteen selville ja alkaa tulla postia mihin kaikkeen voisi antaa lisää rahaa.
Vieras (nimimerkki)
...ja virkamies otti nipun seteleitä vastaan silmääkään räpäyttämättä.... ***************************************** "...Yli-Saunamäki kertoo antaneensa 5.000 euroa kokoomuksen Juha Hakolalle, mikkeliläiselle Seija Korhoselle (kesk) ja Sampsa Katajalle (kok). - Hakolalle luovutin rahat käteisenä eräiden muiden henkilöiden läsnä ollessa. Juha pani nimen paperiin, ja tämä lappu on edelleen KMS:n kirjanpidossa...." http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1707353
Hyvämeininki (nimimerkki)
Hyvää läppää - ainoastaan toi Suomi-demarilandia vapina on messevästi niin sesongin ulkopuolelta. Mehän elelemme kivan moniarvoisessa, porvarillisessa yhteiskunnassa ja ihottuman asteelle etenevän demarifobian luokitukset esiintyvät enää haikuna wikipediassa. Jos on penskasta asti peloiteltu sosiaalitäteillä, se voi toktokkiinsa olla läpi elämän yskittävä aska. Kaikkea hyvää itsellesi ja kaikelle missä jo oletkaan mukana
Vieras (nimimerkki)
Ihan mielenkiintoinen artikkeli. Eri hyväntekeväisjärjestöillä on pelastettu ja autettu ihmisiä ja myös eläimiä. Monet kohteet ovat sellaisia, joista valtion olisi pitänyt huolehtia. Kukahan voi arvioida sen avun määrän, millä esim. Pelastusarmeija on auttanut syrjäytyneitä ja vähävaraisia. Muitakin järjestöjä löytyy, joitain tässä: -Samaria ry -Vailla vakinaista asuntoa ry on asunnottomien itsensä v. 1986 perustama yhdistys. Nämä yhdistykset pystyvät auttamaan muiden ihmisten lahjoitusten turvin. Ja usein lahjoittajat ovat vähävaraisia tai eläkeläisiä, mutta tietysti joukkoon mahtuu varakkaampiakin lahjoittajia. Usein uskovia moititaan, kun he lahjoittavat varoja jonkun hengellisen järjestön työhön. Kuitenkin eräs mies kiteytti puheessaan tämän asian näin: "Annan mielelläni Jumalalle kymmenykset. Se on aika vähän, sillä sitä ennen piru vei kaiken (alkoholi, tupakka, joista hän oli päässyt eroon)".
Matti O Koskela (nimimerkki)
Onneksi on vielä olemassa moraaliset arvot omaavia Niklaksen kaltaisia ihmisiä. Tässä farisealaisten sarvikuonojen maassa ei saa edes rauhassa käyttää rahojaan tai hyväntekeväisyyttään. Se on sääli. Niklas on aivan oikeassa. Näitä uteliaita pyörii nurkkajuuret pullollaan kyttäämässä asioitasi. On ihan sama, onko hyväntekeväisyys aineellista tai aineetonta, aina on näitä punaviherstallari rasistipoliiseja arvostelemassa ja kampittamassa, kun oli unohtunut kysyä heiltä lupaa ja neuvoa asiassa. Sosiaalidemokratiahan on rahan-, ajatuksien- ja aivopesun armoitettu syytinkilaitos. Jos joku uskaltaa kierrättää em. ohi sylttytehtaan, tulee heti lunta tupaan. Paavo Haavikko: "Suomi on korkeasti koulutettu, hyvin sivistymätön maa".
jussi vaarala (nimimerkki)
siellä rahanahnehtijoiden puolella esimerkiksi yritysmaailmassa on liian usein kaikkea muuta kuin kaunista ja sivistynyttä toimintaa muun väittäminen on yksinkertaisesti typerää ja niinkin voi joskus kysyä onko hyväntekeväisyys ikäänkuin kelvottomin tai ainakin kyseenalaisesti hankituin keinoin saaduille rahoille tapahtuvaa rahanpesua niin että ei auta ryhtyä liikoja idealisoimaan sen enempää rikkaita, köyhiä kuin yhteiskuntaakaan
Matti O Koskela (nimimerkki)
Aivan. Juuri sitä tarkoitin, että aina pitäisi osata ja muistaa kysyä kaltaisiltasi, että menee varmasti oikein nämä lahjoitukset. Ei missään nimessä salassa, että pääsette irvimään. Luehan ihan rauhassa uudestaan.
jussi vaarala (nimimerkki)
minä avaan keskustelukanavia
tapio_o_neva (nimimerkki)
Muistan 1970-luvulla, kun Metsä-Botnian selluloosatehdasta perustettiin ja kerättiin Etelä-Pohjanmaalla rahaa yleisöltä sen käynnistämiseksi. Isäni osti osakkeita sadalla markalla ja oli tavallaan kolehdinomaisesti käynnistämässä selluloosatehdasta Kaskisiin, joka nyt suljettiin. Osakkeet vaihdettiin aikanaan kuuteen Metsäliiton osakkeeseen, jotka sain ja myin. Onko kukaan ollut perustamassa mitään uutta yhtiötä tai ollut vaikeuksin alkavan yhtiön hallituksessa? Siitäkin on jonkin verran omaa kokemusta.
Matti O Koskela (nimimerkki)
"Onko kukaan ollut perustamassa mitään uutta yhtiötä tai ollut vaikeuksin alkavan yhtiön hallituksessa? Siitäkin on jonkin verran omaa kokemusta." Kyllä on. Reteesti koreassa pöydässä, -80 luvun lopulla, jossain Lapin uusissa hotellissa perustettiin rakennusliike. Siinä perustavassa kokouksessa, osakkaaksi ryhtyessani olin mukana. Myös jatkossa sen hallituksessa toimiessani ja keskisuureksi yritykseksi kasvaneen kaatuessa, edellisen laman yhteydessä sen kaiken kokeneena ja siitä kuiville päässeenä, on olo vieläkin kuin osuuskaupan hoitajalla. Samoin -67 aloittaneen Oy Nokia Elektroniikka Ab sagan aloittaneiden henkilöiden joukossa, pääsin valittuna osalliseksi muutaman vuoden päästä jaeltuun A-osakkeiden ilmaisantiin. Niistä lukemattomien splittausten jälkeen on ollut iloa ja hyötyä. Ja kuten tiedämme, se yritys ei ole vielä mennyt suoritustilaan.
Hyeena (nimimerkki)
Onnittelen! Teillä on ollut hyvät eväät. Himasta pennittömänä poispotkittuna parikymppisenä on ollut toisenlainen alku. Koulutus ja sen aikainen asuminen piti itse tienata. En ole katkera, mutta kuitenkin. Olen perustanut yrityksen ja jonka yhä omistan. Käyn siellä jopa töissä! Kuulostaako harvinaiselta? Yrityksen perustaminen aikanaan oli uhkarohkea liike ja se onnistui. Kuulostaako tutulta?
VierasPieras (nimimerkki)
kommentoinut olevasi menossa työttömien kahvilan kautta leipäjonoon?
Vieras (nimimerkki)
Nyt tuli kyllä Nikke niin asiallinen kirjoitus, että oksat pois. Varsinkin tuo teukkaa puollustava kohta oli mielestäni erittäin hyvin perusteltu. Asiaa!
Riku Hopiavuori (nimimerkki)
Suomettuneessa sosiaalidemokraattisessa kulttuurissa tilanne on valitettavasti kuvatun kaltainen. Tässä (kin) asiassa voisimme ottaa mallia siitä "kauheasta ja parjatusta" Yhdysvalloista? Esimerkiksi Selänteen teolla on suuri esimerkillinen vaikutus Suomen miehiin. Hän on idolli ja roolimalli. Jos hyväntekeväisyys painuu maan alle, niin myös tämä (ei rahallinen) kulttuurinen vaikutus katoaa yhteiskunnastamme. - Sitäpaitsi ihminen on sellainen "aparaatti", että kaikki me teemme jatkuvasti niin hyvää kuin pahaa. Kaikkihan tämän nyt tietää. On siis kaikkea muuta kuin "intellektuallista" yrittää vähätellä hyväntekeväisyyttä julistamalla narsistisesti "suurena viisaana" tyyliin: "hey tiedättekö, kaikki tuon tai tuon ihmisen teot eivät aina ole olleet varmastikaan yhtä hyviä kuin nyt". Siitä on todellinen viisaus aika kaukana ;-)
Vieras (nimimerkki)
Eikö tässä US:en ylläpitämisessä ole jo hyväntekeväisyyttä yli yhden miehen? Tiedä vielä vaikka tulee olemaan Suomen vapautus-foorumi..
Kim Lindblom (nimimerkki)
Lehtitietojen mukaan ollaan rakkaassa isänmaassamme rahapulaan vedoten leikkaamassa peruspalveluihin osoitettuja esim. peruskouluilta ja vanhustenhoidossa ja samalla korottamassa veroja. Tämähän onkin hyvä sillä miten muuten rahat riittäisivät niihin todella tärkeisiin hankkeisiin kuten: - 40 miljoonaan euroon Pietarin vedenpuhdistamoon - 6000 vuosittaiseen uuteen ns. turvapaikanhakijaan a 57.000 euroa vuosi ja lisäksi maksaa maassa jo ennestään olevat, jotka tuskin tulevat yhtään sen halvemmiksi - miljoona euroa Porvoossa pidettävään Ruanda-oikeudenkäyntiin - miljardi euroa vuodessa, josta 20-miljoon Venäjälle, ns. kehitysapuun, jotta saadaan lisää Zimbabwen kaltaisia menestystarinoita, maa joka aikanaan tunnettiin Rhodesiana ja Afrikan vilja-aittana on kehitysavulla saatu maaksi jossa lähes kaikki näkevät nälkää ja johtaja hankkii uusia lentokoneita itselleen. Mutta näinhän me sen haluamme olevan, nähtiinhän se 7.6. EU-vaaleissa joissa näistä asioista näin päättäneet taas äänestettiin päättämään jatkossakin näin. http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/
Kim Lindblom (nimimerkki)
Tuttava kertoi kuinka lastensa koulusta oli tullut kirje jossa pyydettiin vanhempia osallistumaan talkoovoimin koulun remonttiin niin työpanoksellaan kuin tarvikkeita hankkimalla. Mikäs siinä aisa on hieno ja kukapa ei panostaisi omien lastensa tulevaisuuteen. Mutta, mutta sanoi lasten isä, minähän osallistun joka työpäivä talkoisiin jolla kustannetaan tällaiset asiat, mihin ne rahat sitten käytetään. Esim. Yhdysvaloissa on tällainen talkootoiminta tavallista, mutta siellä on verokantakin aivan toinen, jolloin yhteiskunnan ei voi olettaakaan hoitavan näitä asioita. Nyt Suomessa ei enää riitä, että työmies maksaa yli puolet tuloistaan veroa, hänen on vielä käytettävä vapaa-aikansa ja veroista ylijäänet rahat yhteiskunnan tehtävien hoitamiseen. Itse vertaisin tilannetta siihen, että syötyäni Euroopan kalleimpiin kuuluvassa ravintolassa ilmoittaisi hovimestari laskunmaksamisen jälkeen, että keittiössä odottaa vielä tiski tiskaamista. http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/
jussi vaarala (nimimerkki)
itsekkyyden ja ahneuden perusteluun
ollisaarinen (nimimerkki)
korkeintaan marginaaliveroa, keskituloisen tuloveroaste on 24 %.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Keskituloinen maksaa välistä noin 2/3.
ollisaarinen (nimimerkki)
Suurin kokonaisveroaste on tupakoivalla ja lottoavalla autoilevalla viinanjuojalla, tosin nämä tapaukset päätyvät usein myös tulopuolelle.
Holotna Pravda (nimimerkki)
Minne unohtui arvonlisävero joka on mukana ns. kaikessa? Lisäksi palkansaaja maksaa monenlaisia lakisääteisiä ja siksi veroluonteisia maksuja jotka siis ovat oikeasti veroa, vaikka nillä on eri nimi. Todellisuudessa suurin osa suomalaisista maksaa käytännössä puolet tienesteistään verottajalle, nimellinen veroprosentti kertoo vain osatotuuden. Vielä surkeammaksi kuva muuttu jos lähdetään laskemaan kuinka paljon palkansaajan työnantajan on tahkottava rahaa voidakseen maksaa verotettavaa palkkaa kaikkine sivukuluineen. Todellisuudessa verottaja vie kaikkien duunareiden työllään tuottamasta lisäarvosta (olettehan kaikki lukeneet Marxinne?) 70-80%
jarkkoph (nimimerkki)
jarkkoph (nimimerkki)
Keskivertopalkkaa saava ja suomalaista keskiverto elämää viettävän duunarin työn bruttoarvosta katosi keskimäärin verottajan taskuun 46%. Jos tämä duunari ajaa paljon autolla ja polttaa tupakkaa sekä käyttää paljon alkontuotteita työn bruttoarvosta voi helposti mennä yli 50% valtionkassaan. Huom esim. USA:ssa keskiverto duunarin työn bruttoarvosta katoaa verottajan taskuun vain 32%
ollisaarinen (nimimerkki)
Joidenkin mielestä veroaste näkyy olevan noin 1000 %, mutta kysymyshän on tulonjaosta ja palvelujen saatavuudesta. Jos joutuu maksamaan kulutusveroa niin kyllähän sitä sitten jotain kuluttaakin päinvastoin kun omaisuusveroa maksava (vrt bensavero - auton käyttömaksu). Porvarihallitus on alentanut ansiotuloveroja niin paljon, että ainakin minä maksan säännöllistä ansioista suhteessa vähemmän veroa kuin epäsäännöllisistä pääomatuloista (Tyel -maksu ei ole vero). Koska en ekologisena juuri kuluta, niin muuten maksan vähän veroja. Moni on sitä mieltä, että hyväntekeväisyyden tulisi olla verovähenteistä. Tässä on kaksi pulmaa. Tällöinhän ei itse joutuisi kokonaan maksamaan omaa hyväntekeväisyyttään vaan käyttäisi budjettivaltaa muiden puolesta. Toiseksi jonkun viraston olisi pidettävä listaa sallituista kohteista, joiden kärkeen kipuaisivat puolueiden nuoriso-, nais-, vanhus-, kuluttaja-, kehitysmaa- ja Karjala Vapaaksi!- järjestöt.
Kim Lindblom (nimimerkki)
"hienosti taidat päästä ilmeiseen lempiaiheeseesiitsekkyyden ja ahneuden perusteluun" Itsekkyys ja ahneus tunnetaan myös nimillä: - markkintalous - luonnonvalinta. Lisäksi on niin, että nykyinen kaikkien puoluiden sosialistien luoma hohlousyhteiskunta on tuhonnut lähes kaiken välittämisen ja yhteisöllisyyden.
jussi vaarala (nimimerkki)
inhimilliseen toimintaan kuuluu a. sopimukset b. säännöt niiden valvomiseen ja c. niiden valvonta mukaanlukien markkinatalous ja se mitä kutsut holhoukseksi on tuota - jota ei voi yksinkertaisesti välttää toisin sanoen vapausideologiasi on illusorista - siihen on kaksi syytä 1. jos annetaan totaali oman käden vapaus kaikille niin alta aikaykiskön porukat on keksimässä sopimuksia, sääntöjä ja niiden valvontaa jota kutsut holhoamiseksi - ja nimenomaan ne jotka isoimpaan ääneen idealisoi totaalista vapautta miksi - siksi että tuollainen on yksinkertaisesti paitsi järkevää niin myös sivistynyttä 2. kukaan ei ole elämänkaarensa aikana hetkeäkään täysin riippumaton ja itsenäinen - kuvaus sille - on kaksi ihmistä joilla on niin pitkär kauhat etteivät he voi syödä niillä itse - niinpä he syöttävät toisiaan - that´s it
tuulakiilamo (nimimerkki)
Pakko avata asia: en liene ainut syöpään sairastunut henkilö Töölössä. Terveysaseman ylilääkäri ei salli syöpäklinikan , siis erikoisosaajan , määräämiä testejä. On vaikea tulla esiin. Ei tämä ole ensi väylä, vaan viimeinen yritys. Seljavaarat ja muutkin tahot on käyty läpi Syöpäpotilaat saa siis jättää heitteille, jos ne onnettomat/onnelliset toipuvat. Töölön terveysaseman johtaja ei halua noudattaa syöpäklinikan ohjeita: muutama verikoe.
Aku (nimimerkki)
Itse olin aikoinaan vuosia Punaisen Ristin vakituinen lahjoittaja. Sitten tein pitkän ulkomaanmatkan jolla käväisin myös Kamputsean Angkor Watissa. Useimmat matkailijat lensivät tuolta ihmisten ilmoille, siihen aikaan kun tieyhteydet olivat heikkoja, näin minäkin. Siinä "karjaluokan" ahtaassa jakkarassa selailin lentoyhtiön läpyskää jossa paikallinen Red Cross -pomo laveasti mainosti ko. firman business-luokkaa ja vakuutti lentävänsä siinä aina kun mahdollista. Siihen loppuivat Punaisen Ristin avustukseni. Olin myös Amnesty Internationalin Suomen osaston jäsen vuosia. Kunnes ko. osasti kippasi laidan yli periaatteen jonka mukaan kampanjointi tapahtuu aina rajojen yli ihmisoikeusloukkausten lopettamiseksi ja vetäisi ykkösteemakseen "Joku raja" -kampanjan suoraan telaketjufemakoiden ohjelmasta. Siihen loppui Amnestyn jäsenyyteni.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Pitkä ei ole matka apostoleista äitikirkon loistoon.
Vieras (nimimerkki)
Olen jo muutamalle kadulla rahaa pyytävälle ihmiselle sanonut, että olen ulkoistanut kaiken avustamiseni. Tuen säännöllisesti Suomen valtiota, Tampereen kaupunkia ja Ev. Lut. kirkkoa. Näiltä kaikilta voi mennä kysymään josko sieltä heltiäisi rahaa. Miksi se "hyväntekeminen" riitä, joihin yllä olevat organisaatiot minunkin antamiani varoja käyttävät?
JMAC (nimimerkki)
Totta kai se sairaala pitäisi pelastaa. Julkisen puolen pitäisi tehdä lupaus että on x % mukana siitä summasta mikä saadaan muuten kerättyä. Kannustaisi hyväntekeväisyyteen. Oikeudenmukainen yhteiskunta on parempi kuin pelkkään yksittäisten varakkaiden hyväsydämisyyteen ja hyväntekeväisyyteen perustuva, mutta kyllä hyväsydämisyyttä pitäisi palkita. Asun ulkomailla, eikä täällä mikään julkinen taho rahoita juttuja joita minä pidän tärkeänä. Siispä minä rahoitan.
Auria (nimimerkki)
Tulee Niklas Herlinin kolumnista mieleen että murheensa on kullakin. Kannattaako siitä kuitenkaan noin aggressiiviseen laukkaan yltyä jos on liikaa rahaa?
jani73 (nimimerkki)
sinun kaltaisia ihmisiä, jotka tulevat tänne itkemään ja kerjäämään huomiota ja jonkinlaita hyväksyntää. Jos sinulla on vaikkapa 1,5 miljardia omaisuutta - niin sinä yrität kaikin keinon maksimoida lisää voittoja ja kiertää veroja, jotta sinun ei tarvitsisi tukea niitä joita ei ole siitetty rikkaan spermalla kuten sinut. Tietenkin jos halut OIKEASTI tukea vähäosaisia, niin kokoomuksen ja EK:n tukeminen on varmasti aivan oikea malli. Älä jumalauta tule tänne itkemään ettet voi auttaa vähäosaisia tai jotain reumapotilaita. Luuletko että Jyrki Katainen veisi lapsensa johonkin yleisen terveydenhoitopiirin lafkaan, missä hänen lapsensa voisi kohdata köyhiä tai jopa maahanmuuttajia. Hän vie (ja se on hänen rikkaan oikeutensa) lapsensa parhaalle lääkärille tai jopa ulkomaille. Näinkin saadaan kierrettyä veroja. Sehän on kokoomuslaisten etuoikeus. Jutta Urpilainen sen sanoi hyvin - edellisen laman jälkeen SDP ja kokoomus - Lipponen-Niinistö ottivat velkaa elvytykseen ja työllisyyden parantamiseen. Kokoomus ottaa velkaa laskeakseen hyvätuloisten verotusta. Joten arvoisa Niklas - älä puhu paskaa. Voisit vaikuttaa jos oikeasti haluisit. Ehkä tämänkin kirjoituksen takana on, että saat EK:n ja kokoomuksen yhteisellä vaaliristeilyllä hyvätuloista ja hyvinhoidettua piparia ...
tapio_o_neva (nimimerkki)
Kekkonen, bilateraalikauppa ja Kone ovat auttaneet kaikkein eniten keskituloisia.
niklasherlin (nimimerkki)
Pistä vielä oikea nimesi ja oikea kohde tilinumeroineen tänne, niin hilloa lähtee varmasti haluamallesi kohteelle. Joku lähettäisi rahaa; lukijoita on. Mutta kun sinä raukka et kerro nimeäsi tai kohdettasi, niin kenenkään ei tarvitse auttaa sinua tai valitsemaasi kohdetta. Muista nauttia avoimesta nettivapausdesta. Ja jatka länkättämistäsi. Täällä on tilaa myös kaltaisillesi. Niko H.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Yhden kunnallisen kehitysyhtiön hallituksessa lihotusskojen pitämisestä luopunut keskustalainen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja oli iloinen, kun kunnan kehitysyhtiö oli tuottanut voittoa liikekiinteistövuokratuotoin eikä toimintavuonna ollut oikein tullut tappiota, vaikka juuri kehitysyhtiön omarahoitusosuuksilla saatiin syöttövetenä asioita liikkeelle, johon tuli kyytipojaksi EAKR-rahasta peräisi olevia työ- ja elinkeinokeskuksen yritysosaston investointi- ja kehittämisavustuksia. Hän kuitenkin epäili hyväää tulosta toteamalla, että "onkohan riskiä otettu enää riittävästi" (aluekehityksen pyörimässä pitämiseksi uusin hankkein). Hänellä oli myös selkeä käsitys kansanedustajista:"Kansanedustajat ovat palveluskuntaa." Virkamiehistä hän oli sitä mieltä, ettei hän koskaan kysy virkamieheltä mitään saadakseen tietää, mitä kysyy, vaan ottaakseen selvää, miten paljon he hänelle valehtelevat (saadakseen selville miksi). Minusta yksi hyväntekeväisyyden muoto voisi olla jonkinlainen SEED-rahoitus uusiin hankkeisiin. Osasta nimittäin voisi saada rahansa taksiin seuraaviin samanlaisiin hankkeisiin. Ilmeisesti tällaisia hankkeita tekevät mm. Hjalls Harkimo ainakin ennen sydänvaivojaan ja tahdin mahdollista hillitsemistä. Oikeastaan ehkä Uusi Suomi voisi avata ideaforumin.
Tanka (nimimerkki)
Esimerkki innovatiivisesta auttamisesta on mielestäni tämä Läskillä lukutaitoa -kampanja, jossa yksityinen lahjoittaja on ehdollistanut tukensa, mutta positiivisella tavalla. Piikki on auki 10 miljoonaan euroon asti. http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=185619&culture=fi-FI
moro (nimimerkki)
Nimimerkillä kirjoittaminen on vapaan yhteiskunnan merkittävin oikeus. Tuo Niklaksen vastaus rivien välistä tulkittuna osoittaa, että nimimerkkikirjoittelu on tärkeä oikeus. Voipi tulla vaikeuksia muuten. Tuo siis on teoreettisesti mahdollista suomessakin- joka on totta tänään esim. Kiinassa. "Ja jatka länkättämistäsi. Täällä on tilaa myös kaltaisillesi." - Näin sanoi Niklas. Minulta on poistettu mielestäni palstalle kestävää tekstiä, joka jostain syystä ei ole miellyttänyt moderaattoria. Ei meidän (köyhien) sanavapaus nyt niin automaatti ole. Varsinkaan meidän vasemmisto-orientoituneiden...
ROOSTER (nimimerkki)
"Minulta on poistettu mielestäni palstalle kestävää tekstiä, joka jostain syystä ei ole miellyttänyt moderaattoria." On totta, että joku moderoi, välillä arvaamattomastikin näitä kommentointeja. Joskus on käynyt niin, että kommenttivastausta ei ole voinut lähettää koska alkuperäinen viesti on hävinnyt. Luultavasti enemmänkin törkeiden sanojen tai alatyylin vuoksi kuin sisällön. Varakkaampien mahdollisuutta täsmäapuun pitäisi suosia, eikä poistaa muita tukia "lotto-onnen" kohdatessa lahjoitusmuotoisena. Omien perheenjäsentenkin auttaminen on verokriminalisoitu asettamalla lahjoitusvara kovin pieneksi, tosin seuranta lienee olematonta. Suositeltava lahjoituskohde: http://www.luonnonperintosaatio.fi/
Vieras (nimimerkki)
Kyllä te "köyhät" jaksatte valittaa. Minäkin olen omasta mielestäni "köyhä", mutta en jaksa tuoda sitä joka asiassa esille. Sanoisin että henkinen köyhyys on pahempi asia kuin taloudellinen sellainen. Elämä kyllä opettaa, että ei kannattaa takertua asioihin jolle ei voi mitään. Kateus vie tuhoon.
Matti O Koskela (nimimerkki)
Kyllähän henkinen rikkaus on erinomainen ja ensisijainen lahja ihmiselle. Sitä kun ei saa rahallakaan. Köyhyys sitävastoin poistuu rahaa perimällä, tekemällä, kerjäämällä tai varastamalla. Vielä arvokkaampaa on, jos vielä rahasta osaa huolehtia ja kantaa huolta yhteiskunnallisesta vastuustaan kaupan päälle. Tällaisia rikkaita on harvassa ja Niklas on yksi heistä. Perityn varallisuuden hallinta kun lienee vaikeimpia taiteenlajeja mitä kuvitella saattaa.
jarkkoph (nimimerkki)
Raha on loppujen lopuksi pelkkää paperia tai bittejä pankin tietokoneen muistissa. Rahalla on arvoa vain niin kauan kuin me ihmiset kuvitellaan sillä olevan arvoa. Loppujen lopuksi tärkeämpää kuin itse raha on se miten sen rahansa kuluttaa. Tähän voi niin rikas kuin köyhä vaikuttaa samalla tavalla. Itse olen monella mittapuulla vähätuloinen en kuitenkaan rupea ketään arvostelemaan, koska en itse käytä vähiä tulojani kauhean hyvin. Varmasti voisin tehdä enemmänkin lahjoituksia hyväntekeväisyyteen. Pelkkään kaljan ryystämiseen menee minulla kymmenen kertaa enemmän rahaa kuin hyväntekeväisyyteen vuodessa. Jos tilanne olisi päin vastoin ehkä minulla sitten olisi varaa arvostella. Eivät ihmiset kai rahaa suoranaisesti kadehdi vaan sosiaalista asemaa, jonka rahalla ja omaisuudella on mahdollista saavuttaa. Vähätuloiset kun ovat lähes automaattisesti sosiaaliselta asemaltaan varsin alhaisessa asemassa. Itse ainakin olen ja en usko, että koko elämänsä ajan rikkaat täysin edes käsittävät mitä se tarkoittaa jos aina ovat olleet rikkaita. Toisaalta jos joku sinua kadehtii tietyllä tapaa se on samalla myös imartelua. Henkinen rikkaus ei takaa arvostusta yhteiskunnassamme muuta kuin muiden henkisesti rikkaiden keskuudessa. Me vähätuloiset olemme aina jollakin tavalla halveksittuja siitäkin huolimatta, että olemme tämän yhteiskunnan todellinen selkäranka.
Lempi (nimimerkki)
ei vähäisempi varallisuusaste vähennä ihmisen arvoa. Harva varmaan niin mieltää.
jarkkoph (nimimerkki)
Ihan sama miten sen laittaa, mutta monet ovet eivät aukene köyhälle samalla tavalla kuin varakkaalle. Jos köyhällä on vilkasmielikuvitus hän voi tietysti ajatella jotain muuta. Juha Vainion laulun sanat sen tiivistävät parhaiten "Köyhän ainut huvitus on vilkasmielikuvitus" Akira Kurosawan Köyhän Pikajuna on yksi parhaita köyhyydestä kertovia elokuvia: http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6yh%C3%A4n_pikajuna Elokuvassa tiivistyy hyvin se, että köyhä ei ole aina köyhä omaa syytään vaan muiden tekojen ja päätösten viattomana uhrina.
Lempi (nimimerkki)
..siis ainakin suomalaisessa yhteiskunnassa, jossa kaikilla on ihan esimerkiksi ilmainen koulutus ruokailuineen, terveydenhoito, kirjastojärjestelmät yms. Ja jokainen ihminen voi valmistua kohtuupalkkaiseen ja itse arvostamaansa ammattiin niin halutessaan. Vastaavasti valitettavasti myös on paljon ihmisiä, jotka näkevät varakkaissa ihmisissä ensisijaisesti varakkuuden. Jos on kaunis tai komea, huolehtii ulkoisesta ja sisäisestä hyvinvoinnista niin kyseinen vaikuttaa, tai sivistää itseään, älykäs, huumorintajuinen, ystävällinen. On ahkera töissä, jolloin on vähemmän vapaa-aikaa tai viettää paljon vapaa-aikaa, jolloin ansaitsee vähemmän palkkaa, mutta on enemmän mahdollisuuksia toteuttaa itseään muissa asioissa. On luova rikas tai luova köyhä, ehkä passiivinen tai aktiivinen keskituloinen, sosiaalisesti lahjakas tai matematiikasta kiinnostunut. Ja tietysti ihminen voi työssään olla erilaisissa tehtävissä, harrastaa, olla politiikassa, olla olematta politiikassa, olla taiteellinen ja urheilullinen, toteuttaa itseään vaikka vapaaehtoistyössä tai kutsumusammatissa yms. On paljon erilaisia tekijöitä... ..ja on paljon erilaisia asioita joiden perusteella ihminen itse saattaa rajata mahdollisuuksiaan ja jättää myös ihan itse oviaan avaamatta ilman, että muut niin tekisivät tai avata ovia myös muille. Asiaan voi vaikuttaa oletukset muiden ihmisten oletuksista ja oletukset varallisuuden vaikutuksista. Ihan jokaisella ihmisellä on omat vahvuutensa ja kehityskohteensa.
Htalk (nimimerkki)
Olisko niin että suhtautuminen taloudelliseen puutteeseen ja muuhunkin henkiseen? puutteseen on ihmisellä ainakin hieman uskonasia... uskooko että ihminen auttaa parhaiten itse itseään vai auttaako yhteiskunta. Joku on sanonut joskus että älä jätä onneasi toisen varaan ole itsenäinen ja vapaa... se ei silti poista sitä että äärimmäinen itsekkyys ei välttämättä tuo onnea ja vapautta... Toisaalta kukaan ei ole luvannut että maailma on oikeudenmukainen... Toisaalta se on kumma piirre ihmisessä että hän usein uskoo että kadehtimalla toista oma tilanne edes fiilispohjalta paranee... lopputuolos voi olla päinvastainen...
Lempi (nimimerkki)
jokaisella ihmisellä on mahdollisuus olla tyytyväinen siihen, mitä itsellä ja lähimmäisillä on, kuten on mahdollisuus tyytymättömyyteen. Ja ehkä tyytymättömyys on kuitenkin itsekkäämpää kuin tyytyväisyys? Minun mielestäni on tärkeää vahvistaa ihmisten vastuuntuntoa sekä itsestä ja lähimmäisistä. Mieltääkseni kyseinen myös edistää ihmisten hyvinvointia ilman, että ketään oltaisiin heitteille jättämässä. Jokainen ihminen voi antaa itselleen luvan olla onnellinen useista eri asioista. Useimmiten kyseinen edistää myös kanssaihmisten onnea.
Mila F (nimimerkki)
... tuottaa kaltaisiasi katkeria, kateellisia ja yksisilmäisiä kitisijöitä. Teikäläiset ovat niitä, jotka eivät maksa sentin senttiä veroja, mutta vaativat yhteiskunnalta sitä ja yhteiskunnalta tätä, ja mieluiten omalle tilille maksettuna. Teikäläiset mittaavat kaiken rahassa. Kaltaisesi neropatti on aina rahan vankilassa. Rikkaampia kuin sinä, ei saisi olla, vaan heiltä pitäisi ottaa rahat pois ja luovuttaa ne mieluiten sinulle. Lottoatte joka Jumalan viikko, jotta saisitte muutaman miljoonan tilille ja muuttuisitte herraskaisiksi. Ja siitä rahasta, ei Jessus sentään, anneta senttiäkään kenellekään, koska olette sen itse ansainneet. Hyi helvetti, että halveksin kaltaisiasi yhden ajatuksen riivaamia.
jussi vaarala (nimimerkki)
seisoitko peilin edessä
Mila F (nimimerkki)
Enpä seissyt. Vain pienet prinsessat kyselevät kuvastimelta ...
M.Fittendahl (nimimerkki)
Suomessa on porvarihallinto? "Sairas sosiaalidemokratia" on oppositiossa. Samoin ihmetyttää tuon paksuposkisen porvarispojan vaikertaminen asiasta. Jos suomessa on vallalla sosiaalidemokratia, mikä ei valitettavasti edes ole totta, on se porvareiden johtamaa.
Mila F (nimimerkki)
Sairas sosialidemokratia on paljon parempi siellä oppositiossa kuin hallituksessa, mutta sairas se on joka tapauksessa sijoituspaikasta riippumatta.
Vieras (nimimerkki)
Hei Jani-Petteri, oletko kenties elämääsi katkeroitunut ahtaaja tms.? Hävytöntä, ajattelematonta kommentointia. Shame on you! (jos ymmärsit).
MerjaH (nimimerkki)
tavalliselle suomalaiselle on tarjolla maailman paras terveydenhoito, ainakin heille, jotka ovat kyllin sairaita. Ja jos ei heti Suomesta, niin ainakin pohjoismaiden sisältä. Serkkupoikakin lennätettiin sydänleikkaukseen Tanskaan, ja ihan valtion varoilla. Suomesta ei kait saatu kyllin pikaista apua. Hän elää ja voi hyvin.
Hubert (nimimerkki)
Kukin itse kykenee itselleen tarjoamaan. Suomessa on loistava terveydenhuolto järjestelmä, vielä kun saataisiin asiakkaat ja järjestelmät kohtaamaan oikeaan aikaan. Ikäihminen voi vuosikausia sairastaa vakavaa sairautta eikä saa oikeanlaista hoitoa kun kukaan lääkäri ei viitsi paneutua kuin juuri oman osaamisensa alueeseen. Lähete asiansa osaavalle lääkärille ei paljon aikaa vie, mutta kuinka monessa kunnassa keskussairaala, yksityislääkäri palvelut ovat kirosana. Moni vanhus elää vielä siinä uskossa että lääkärille ei voi esittää kysymyksiä, kiitos sota ja pula-aikojen kurjuuden joka opetti suomalaiset nöyriksi.
Vieras (nimimerkki)
on tuttujenkin kesken monitahoinen sosiaalinen peli. Useimpiin lahjoihin liittyy vastavuoroisuuden idea ja tiedän kyllä, kuinka monet tekevät tästä jo kiusallisen kyläily tai seurusteluriitin.Onnellinen se,joka ei vertaile. Peli voi muttua lahjonnaksi, sekin tiedetään, mutta onko totta, että rikkailla on loppujen lopuksi vain harvoja tosiystäviä? Se, että hyväntekeväisyyten liittyvät lahjoitukset tavallaan latistetaan yhteiskunnan taholta vähentämällä vastaavasti julkista panostusta, on luultavasti vain joku virkamiesmäinen vääristynyt käytäntö...juuri sitä toimintaa,joka nakertaa arvokkuutta ja tekee jalosta eleestä turhan. Jotenka tässä välistävetäjien paratiisissa on ehkä juuri siksi turvallisinta jättää kaikki lahjoitukset tekemättä...kyllä ne ylimääräset mammonat sitten kuoleman jälkeen jonnekin ohjautuvat ihan senhetkisen arvonsa mukaisina.
TiinaSaari (nimimerkki)
Herlinin puhe on sellaisen ihmisen katteetonta kopeutta, joka on saanut kaiken valmiina. Niklas pieni, eikä olisi maailma paljon mukavampi paikka ihmisten olla ja elää, jos kukaan ei tarvitsisi minkäänlaisia almuja ja muuta hyväntekeväisyyttä. Sellainen maailma, jossa vallitsisi tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Heinolan sairaalan lakkauttamisen ovat päättäneet poliitikot jo aikoja sitten. Nyt vasta tuotiin asia julkisuuteen, ettei vain olisi ehtinyt syntyä minkäänlaista kansanliikettä. Nöyryyttä Niklas, sitä tulet vielä sinäkin tarvitsemaan. Kaikki me tänne alastomia synnymme ja yhtä alastomina lähdemme. Et saa sinäkään mitään mukaasi.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Periaatteessa sisämarkkinatalous ja tehostaminen johtavat siihen, että erikoisyksiköt sulautetaan arkisiin keskussairaalakokonaisuuksiin. Jos oltaisiin johdonmukaisia, pyydettäisiin Uuteen Suomeen haastattelu siltä suunnitteluvirkamieheltä, joka on saanut tehtäväkseen lakkauttamisen ja joka kansaneläkelaitoksessa panttaa rahoja. Toinen haastattelu sitten kansanedustaja Jouko Skinnarilta, joka on sosiaalipoliitikko ja joka on kunnostautunut reumasairaalan kannattajana. Olisi hyvä, jos lehdessä tehtäisiin zhournalismia...
TiinaSaari (nimimerkki)
Samaa ajattelen myös minä. Jotenkin oli irvokasta katsella, kun ministeri Risikko valehteli niin että korvat heiluivat eduskunnan kyselytunnilla, että tuli ihan puun takaa tämä sairaalan lakkauttaminen. Täyttä potaskaa. Eikö lehden tehtävä ole välittää tietoa eikä tehdä propagandaa.
niklasherlin (nimimerkki)
Mikäli olette sama henkilö, olen kiitollinen aktiivisesta kommentoinnista tässäkin ketjussa; opastat sekä hyväntekeväisyyden että julkaisemisen vaikeilla poluilla. Kiitos. Niko H.
tapio_o_neva (nimimerkki)
No ainakin toistaiseksi en arvostele ministeri Risikkoa, joka on yksi parhaista kokoomusministereistä, vaikka joutui esittelemään Lex Risikon eli sairaanhoitajien pakkotyölain, joka oli Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksen vastainen. Syynä koko kärjistykseen oli Bob Helsinki, joka keksi villitä sairaanhoitajat äänestämään mitään lupaamattoman SDP:n sijasta Kokoomusta, joka miltei voitti tällä keinolla Keskustan. Ministeri Risikko vastaa tai vastauduttaa asiallisiin kysymyksiin ja merkitsee ehdotukset tiedoksi. Sitten tähän hyväntekeväisyyteen toteaisin, että ei oikeastaan kannata keskustella siitä, millä motiiveilla joku lahjoittaa salaa vesittääksen lahjoituksen vesittämisen tai millä motiiveilla joku lahjoittaa julkisesti hankkiakseen itselleen tekstimainontaa ilman ilmoituskuluja. Tärkeää olisi pitää focus autettavissa ja miettiä, miten avustuksilla voitaisiin polkaista pystyyn autonomiasia auttamisprosesseja, jotka toimisivat omillaan jatkossa. Tässä mielessä olen sitä mieltä, että ei kannata masentua motiivien kaivelemisesta, vaan kannattaa nimenomaan jalostaa tuota auttamisen ideaa sellaiseksi, että ideat eläisivät omillaan tai julkisella tuella jatkossa. Jos nyt tosi sanotaan niin Uusi Suomi on ollut melkoinen demokratiatuki Suomessa, jollaista välttämättä edes George Soros osana Itä-Euroopan demokratiaohjelmia ei olisi saanut aikaan. On nimittäin hyvä asia, että vaalirahoitus virallisesti puolittuu 2007 => 2011 ja että poliitikot pakotetaan tulemaan kansan pariin bloggaamaan. Se nimittäin parantaa demokratiaa ja tekee päätöksentekoa tarkemmaksi. Yksi maakunnallinen veteraanipoliitikko otti yhteyttä ja pyysi tukilistaan reumasairaalan puolesta. En kuitenkaan vielä mennyt - nyt on ehkä myöhäistä - mukaan, koska vaikka ymmärrän, että reuma on hirvittävä rappeuttava sairaus, johon on vasta viime aikoina kehitetty pysäyttäviä, ei pelkästään hidastavia lääkkeitä, en ole kyennyt muodostamaan itselleni käsitystä siitä, miten asia pitäisi hoitaa kokonaisuutena, jotta osaaminen ja henkilökunta säilyisivät. Ainakin Lahdessa on sotilaslääketieteen keskus jo valmiiksi. Uskon, että jos Päijät-Hämeessä on Jouko Skinnarin (sd) lisäksi joitain muita poliitikkoja, esimerkiksi sotilaslääkäri ja kansanedustaja Tuija Nurmi (kok), jolla on kannatusta pitkin Kanta-Hämettä vaalitilastojen mukana, osa osaamisesta voitaisiin ehkä pelastaa Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Ongelmana koko reumasairaalassa on sama kuin monessa hyvässä tehtaassa: johtajan pitäisi olla myös poliitikko selvitäkseen konsernielämästä. Käsittääkseni voittoa reumasairaalassa on vaikea enää saada, mutta toisaalta jos lahtelaispoliitikkoja kaikissa puolueissa vaivattaisiin, olisi torjuntavoitto eli osan osaamisten pelastaminen Päijät-Hämeen keskussairaalaan mahdollista. Tästä eivät kyllä aidot reumasairaalan ystävät eivätkä heinolalaiset pidä, mutta sekin mahdollisuus pitäisi katsoa, koska Kokoomuksen tiukka linja on sulauttaa kaikki yleiseen järjestelmään kustannusten säästämiseksi. Ehdotan, että Uusi Suomi haastattelisi vaikkapa entisen hierojan ja radiopomon, kansanedustaja Ilkka Viljasen (kok), joka oli valmis pelastamaan Heinolan lintutarhan Launeen perhepuistoon. 1. asia kannattaa pysäyttää ja politisoida aikalisän saamiseksi: myös populisteja, jotka ovat tarjolla huhtikuun 2011 eduskuntavaalien vuoksi, kannattaa hyödyntää 2. asiassa kannattaisi myös katsoa sulauttamisen kannattavien ja sitä toimeenpanevien virkamiesten näkemys. Arvovaltasyistä he eivät voi peräytyä ja koko hallitus puoluekuritetaan samaan tahtoon, mutta osaamisen voisi yrittää säilyttää vaikka Päijät-Hämeen keskussairaalssa tuomalla valtaosa porukasta sinne. 3. Tuon reumasairaalakampanjan pitäisi olla keskitetympi. Ehdotan, että Uusi Suomi kokoaa reumasairaalaprojektin yhdeksi alakokonaisuudeksi, jotta asiasta voivat reumaa sairastamattomatkin muodostaa käsityksen. Terveys- ja teknologiapolitiikka on vakeaa siksi, että niiden pitäisi toimia myös käytännössä, ei pelkästään uskomusten tasolla.
Hyeena (nimimerkki)
Näet siis kommenttien lähettäjien IP-osoitteet ja salasanat. Ei se minua haittaa. Jotkut vain ovat huolestuneita verkkohyökkäyksistä ja identiteettivarkauksista. Missä muodossa käyttäjien salasanat on tallennettu US:n palvelimelle? onko ne kryptattu? Loogisin vastaus kysymyksiini on: "Emme kerro, koska se saattaa helpottaa mahdollisen hyökkääjän työtä." Kuitenkin pari, ehkä kolmekin tiedonmurusta voisi olla paikallaan jotta tänne enää edes uskaltaa kirjautua. Businessmiehenä Niklaskin varmaan ymmärtää, että mattoa ei kannata vetää omien jalkojensa alta. Jos sen tekee, voi käydä vielä siten, että kaatuessaan satuttaa päänsä perintönä saatuun kovakantiseen osakesalkkuun.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Minusta kustantaja Herlin ymmärtää vallan mainiosti, miten on mahdollista kirjoitella, miten monella IP:llä tahansa. Minusta tuo on jo yleissivistystä eikä mitään paljastettavaa. Jos Sinua kiinnostaa Uuden Suomen mediatutkimus niin kokeile vaikka Opera-selaimella ja katso vasemmasta alanurkasta, miten moneen tiedonkeräilypisteeseen tiedot menevät. Minusta ei tässä ole mitään ihmeellistä...
Hyeena (nimimerkki)
Pointti oli se, miten hyvin on Uusi Suomi suojannut käyttäjien salasanat. Olen sitä aiemminkin kysellyt, mutta vastaus taitaa olla "korkeemmas kärees" Vaikeneminen on yleensä myöntymisen merkki. Se tarkoittaa sitä, että US:n salasanat ovat ASCII-muodossa serverillä ja mahdolliselle tunkeutujalle vapaata riistaa. Jos sattumalta firman omistaja lukee tämän, vastausta pyydetään. Nimim. Huutavan ääni korvesta
niklasherlin (nimimerkki)
... eikä edes kiinnosta. Kunhan veikkasin. Varmaan pakon edessä ja poliisin kanssa voidaan selvittää mitä vaan. Johan täällä on meno päällä. Niko H.
Hyeena (nimimerkki)
Kiitos kuitenkin pikaisesta palautteesta. Olin vain utelias tietämään suojauskäytännöstänne jolla estätte mahdollisen onnistuneen verkkohyökkäyksen johdosta vuotavat käyttäjien sähköpostiosoitteet ja salasanat. Detaljeihin ei tarvitse mennä. Miehen sana riittää. Onko asia kunnossa vai ei?
niklasherlin (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)
tapio_o_neva (nimimerkki)
Jospa tuo IP on Kuubassa, Venezuelassa, Venäjän federaatiossa jne., niin onnistuuko Ilkka Lampi ja FBI selvittämään sen yhtä helposti kuin amerikkalaisen IP:n?
Hyeena (nimimerkki)
IP-kikkailu on huono suojaus. Kokeile Tapsa tätä: http://www.torproject.org/ http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network) http://wiki.noreply.org/noreply/TheOnionRouter Sekään ei takaa täydellistä anonymiteettiä. Parempi kuitenkin kuin ei mitään. Maksullisia: http://www.darknetvpn.com/ https://www.ipredator.se/?lang=en Jne. jne.
Foxbyallmeans (nimimerkki)
tuo minun 10-vee vanha laatikko (ilmoittaa eri merkitöstä UTF-8) ilmoittaa ip een ja operaattorin, riippuen siitä onko kirjautunut nm :nä vai ei (double), kun kommenttiini on vastattu. Vaikka ei minuakaan se kiinnosta. Ja meno päällä... jostain syystä nauratti ainakin puolituntia tämä ketju, ehkä pelosta sairastuttuaan tulla hoitamatta. Hyvä kirjoitus, no matter what they say !!!!
Hubert (nimimerkki)
On paikoin hyvin epäasiallista ja pitkiä ketjuja lukiessa "roskan määrä" ärsyttää. Ihminen joka on sanojensa takana voi myös rekisteröityneenä ilmaista kriittisenkin mielipiteensä. Jonkin verran lukija palautetta lukeneena ette kai halua että Uusi Suomi alkaa kohta muistuttaa Suomi24:ää jossa valtaosa kirjoittajista huutelee puskasta. Siivotkaa ajoissa ennen kuin villakoirat alkavat yskittämään.
Vieras (nimimerkki)
Reumasäätiön sairaala on yksityinen sairaala joka yrittää tulla toimeen julkisin varoin, maksusitoumuksin. Sairaalan kiinteistö on aikoinaan mitoiettu silloisten leikkausmäärien mukaan. Kun reumalääkkeet ovat kehittyneet, leikkausten määrä on pienentynyt. Sairaalaan kiinteät kustannukset ovat sen sijaan entisellään. Näitä yritetään kattaa kutsumalla potilaita sairauden diagnosointia varten 5 pv:n kuntouttavanhoidon jaksolle ja näihin pyydetään Kelalta maksusitoumusta. Diagnosopinti on nimetty kuntoutukseksi, koska Kela rahoittaa kuntoutuksen ja sairaaanhoitopiirit maksaisivat diagnosoinnin. Sairauden diagnosointiin hoidon aloittamista varten ei tarvita viittä sairaalapäivää vaan 2-3 poliklinikka käyntiä ja reumalääkärin tarpeellisiksi katsomia laboratorio-, ultraääni- ja röntgen- tai magneettikuvaustutkimuksia. Kustannuksissa on huomattava ero, kun ajatellaan vielä, että potilas on poissa viisi päivää töistä. Näihin palveluihin ei tarvitse yksityisellä puolella jonottaa, vaan niihin pääsee viikon sisällä, koska tarjontaa on. Kela ei enää halua rahoittaa reumasäätiön toimintaa, koska rahat menevät todellisuudessa kiinteistönhoitoon. Tämän olen omalla kohdallani kokenut ja näin asian todennut. Onnekseni minulla on sairauskuluvakuutus, koska omasta sairaalasta ei reumalääkärin palveluita saa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
No jos tuo reumasäätiön porukka siirrettäisiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan ja myytäisiin reumasäätiön kiinteistö niin eikö silloin toiminta voisi jatkua edes yhdessä keskussairaalapiirissä entisellään?
Vieras (nimimerkki)
Jotain sellaista tulee tapahtumaan. Ortton saattaa ostaa konkurssipesästä osia, joita katsoo tarvitsevansa. Sen jälkeen toiminta jatkuu uusissa puitteissa uudella kulurakentella. Raumalääkärit tai ortopedit eivät työttömiksi jää. Jokaisella on tietysti vapaus valita missä töitä tekee.
Ray (nimimerkki)
Esimerkiksi selkärankareuman hoito ei enää vaadi sairaalajaksoja eikä lonkkaleikkauksia. Leikkauksia yritettiin selkäränkareumaisille tehdä puoliväkisin pitkään. Pitkät kuntoutusjaksot olivat Heinolassa lähinnä virkistymisjaksoja. Tietoa tietysti tuli, mutta ei siihen olisi kolmea viikkoa tuoksukylvyissä tarvittu. Reumahan on erittäin vakava oireyhtymä, joka ei parane. Jotenkin tulee haikea olo Heinolan "reuman" kadotessa. Mutta ei se tuossa muodossa enää vastaa tarkoitustaan. Mutta reumapotilaita ei saa jättää tyhjän päälle. Vaikka esim selkärankareumaa ei enää hoidetakaan kuukausien kokovartalokipsissä, niin joku pysyvä turvapaikka täytyy olla. Terveyskeskuksissa ei ole mitään reumaosaamista. Ja lopuksi hyvänteväisyydestä, jolla nykyään tarkoitetaan rahan antamista. Hyväntekeväisyys pitäisi kuulua jokaisen elämään. Silloin sillä tarkoitetaan lähimmäisen auttamista ja hyvän tekemistä. Se on vähän enemmän kuin rahaa, jota Suomessa näyttää olevan jokaisella liikaa. Rahaakin nykyaikana aina tarvitaan. Se on vain usein ongelmallista. Apua valuu sitä tarvitsemattomille ja suurimmat hyötyjät ovat usein ennestään hyvin voivia. Katastrofit ovat aika selkeitä kohteita. Mistä löytyisi hyväntekeväisyyttä, joka poistaisi yksinäisyyttä, pelkoa ja ahdistusta? Se ei poistu rahalla. Se vähenee vain hyvää tekemällä eli sillä ainoalla oikealla hyväntekeväisyydellä.
salakankee (nimimerkki)
reumatologian emeritiusprofessori Heikki Isomäki? (HS 27.3.10 s C11)
tuulakiilamo (nimimerkki)
Viittaan kirjoittajiin "Ray" ja "Salakankee". Sairaalan toimintaa tuntematta voimakkaita mielipiteitä ei oikeastaan tulisi lainkaan esittää. Rayn tiedot valaisivat tätä seikkaa kattavasti ja toivat esiin ihan uusia puolia. Oman sairaalaa puolustavan näkemykseni perustan sille, että en usko tarvittavaa erikoishoitoa löytyvän perushoitoyksiköistä eli terveyskeskuksista tai edes aluesairaaloista. Jos sitä ehkä olisikin saatavissa, sitä ei ehkä haluta kustannussyistä antaa. Uskon vakaasti, että vaikeiden sairauksien, kuten reuma tai syöpä, hoidot ja kontrollit tulisi keskittää. Siis ehdottomasti myös jatkokontrollit, jotta potilaat eivät jäisi tyhjän päälle hoidot saatuaan. Juuri tässä asiassa vallitsee erilaisia käytäntöjä kunnista riippuen. Mutta se tietenkään saa merkitä tarpeetonta sairaalassa oleilua, johon Ray viittaa. Mutta ei myöskään paikkakuntakohtaista eriarvoisuutta.
Lempi (nimimerkki)
Vastuuntunto on ilmaista ja vapaaehtoistyö on ilmaista myös köyhyysrajan alapuolella. Hyväntekeväisydessä ei ole kyse pelkästään rahasta vaan myös asenteesta. Mitä konkreettisemmin apu kohdennetaan sen parempi. Ja mitä enemmän ihmisiä itseään osallistetaan sen enemmän ennaltaehkäistään myös syrjäytymistä. Suomessa esimerkiksi "Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli tammikuun lopussa yhteensä 296 600 työtöntä työnhakijaa." www.tem.fi Samaan aikaan kirjoitetaan mm., että vanhuksilla ei ole tarpeeksi apua tarpeisiinsa, puhumattakaan ulkoiluseurasta, keskustelemaan päivän tapahtumista, lukemaan lehtiä yms. Mielestäni kyiseinen on uskomaton yhtälö. Lisäksi työttömyyskorvaus voitaisiin välittömästi vaihtaa vähätyöllisyyskorvaukseen, eli esimerkiksi viikko kuukaudessa oman alan töitä 1000 euroa/kk toimettomuuden sijaan. Mielestäni on tärkeää vahvistaa ihmisten vastuuntuntoa itsestä ja lähimmäisistä. Ja kyseinen on ihan ilmaista. Jokaiselle ihmiselle on olemassa keino vahvistaa sekä omaa, että kanssaihmisten hyvinvointia. Kuten jokaiselle on tärkeää vetää omat rajat jaksamiselle ja auttamiselle. Vapaaehtoisuus on oleellista. Harmillista on myös, että on ihmisiä, jotka näkevät vain ulkoiset puitteet. Olipa kyse sitten varallisuudesta, asemasta, julkisuudesta tai ulkonäöstä yms. vapaaehtoistyöhön ei siis tarvita ollenkaan rahaa. Esimerkiksi SPR:n sivuilla voi testata minkälainen auttaminen sopii itselle www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/ Kiitos artikkelista ja hyvinvoinnin edistämisestä.
Mila F (nimimerkki)
Juuri tuosta asenteesta on kaikessa kysymys. Sitä paitsi kirjoitit vielä kauniistikin.
Lempi (nimimerkki)
miten mielestäsi ihmisten vastuuntuntoa voidaan vahvistaa?
Htalk (nimimerkki)
Vastuuntunto on asenne kysymys- ei rahakysymys. Ihmisen syvin arvo mitataan usein siinä miten he suhtautuvat/asennoituvat niihin joista heille ei ole mitään hyötyä.
Lempi (nimimerkki)
ihmisten vastuuntuntoa sekä itsestä, että lähimmäisistä voidaan vahvistaa myös mieltämällä, että mm. varakkaat ihmiset ja poliitikot eivät suinkaan ole se ainoa taho esimerkiksi sukulaisten, tuttavien ja lähimmäisten hyvinvointia edistettäessä. Pitkäaikaissairaita ja vanhuksia voi esimerkiksi jokainen käydä ihan itse tervehtimässä ja taatusti ilahduttaa ihmisen arkea pitkäksi aikaa. Varmasti myös kävijän. Eli vastuuta ihmisille itselleen eikä vierittämällä sitä ihmisille, joille näennäisesti on valmiuksia. Kuten kommentoin on uskomatonta, että Suomessa on tammikuun arvion mukaan 296 600 työtöntä - jolloin aikaa luulisi olevan - ja samaan aikaan uutisoidaan, että vanhuksilla ei ole tarpeeksi apua. Ihan ilmaiseksi alle köyhyysrajan voi auttaa lähimmäisiään. SPR:n sivuilla voi testata minkälainen auttaminen sopii itselle www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/ Vapaaehtoisesti huolehtimalla ihmisistä, ja lisäksi -järjestöjen kautta esimerkiksi SPR: ensiapu- tai valmiustoimintaan, Ystäväksi, Omaishoitajan tueksi, Tukemaan nuoria, Monikulttuurisuustyöhön, Rinnepäivystäjäksi, Luovuttamaan verta, Avustustyöntekijäksi, Edistämään terveyttä, Lasten ja nuorten toimintaan, Toimintaan kouluille tai järjestöjen osallistavia hankkeita, kuten mm. www.mummollekaveri.fi ja www.kummit.fi, www.mll.fi voi ryhtyä kerääjäksi www.yhteisvastuu.fi yms. Ekologisista asioista kiinnostuneet voivat liittyä öljyntorjuntajoukkoihin www.wwf.fi ihan muutamana esimerkkinä, eli laidasta laitaan. Mitä mieltä olet?
ollisaarinen (nimimerkki)
Rehellisenä en voi kieltää olevani pääkaupunkiseudulla asuva intellektuelli ja on pakko myöntää, että harrastan hyväntekeväisyyttä juuri sen verran, että voin sanoa sitä harrastavani. Arvostan aidosti Niklas Herlinin hyväntekeväisyyttä: hänellä ei ole siihen mitään pakkoa, yhtä hyvin voisi poiketa Monacossa pelaamassa ylimääräiset käteiset, näinhän suuri osa lottokansasta tekee, tosin hyväntekeväisyysverukkeella. Julkisia palveluja ei ole mielestäni syytä suoraan tukea kahdesta syystä, tuki valuu muihin kohteisiin kun päättäjät vähentävät julkista rahoitusta tuen suhteessa ja jos eivät tee, niin silloin tukija tavallaan siirtyy julkisen vallan käyttäjäksi, joskus jopa vivulla, kuten korkeakoulujen lahjoitusvaroissa tai lahjoitusprofessuureissa. Tarkka hyväntekijä pyrkii vainuamaan sellaisia kohteita, jotka jäävät julkisen toiminnan reunamille tai kokonaan julkisen tuen ulkopuolelle. Esimerkiksi Gatesin säätiön tuki Afrikan sairauksien poistamiseksi Gatesin ja Buffetin varoin on luultavasti poikkeuksellisen arvokasta hyväntekeväisyyttä. Gatesin säätiön antama tunnustus Helsinkin kaupunginkirjaston erinomaisille nettipalveluille taas on enemmän oman harrastustoiminnan tukea mitä en lue varsinaisen hyväntekeväisyyden piiriin. Vai onko hyväntekeväisyyttä, jos antaa varansa katolisen kirkon poikakuorolle, Nashi-liikkeelle, Arjalaisliitolle tai Keskustapuolueen laariin?
Alppisirkka (nimimerkki)
omat tietoni tosin rajoittuvat vain yhteen - joskin merkittävään erään Afrikan maan laajaan kouluhankkeeseen. Hankkeessa kyseinen säätiö "lahjoittaa" erittäin merkittävän määrän kannettavia, joissa on tsädää Microsoftin softat. Näin kriittisesti maailmaan suhtautuvana, epäilen että USA:ssa yhtiö saa tästä hyväntekeväisyydestä verohelpotuksen ja laitteet vastaanottanut maa tulee maksaa myöhemmin "vain" lisenssimaksuja ohjelmistojen käytöstä...
tapio_o_neva (nimimerkki)
Minä käytän yhdessä koneessa Helenaa http://www.linuxmint.com/download.php
Hubert (nimimerkki)
Moni on käyttänyt Helenaa ja käyttää edelleen hyvä käyttis ja mukautuu tarpeen vaatiessa vaikeistakin tehtävistä vaikka ikää onkin jo tullut. Jos maali rapistuu eikä halua näyttää vieraille, laittaa työhuoneen oven kiinni.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Olen huomannut Ukrainassa, Venäjällä, Norjassa ja Suomessa, että väärien ihmisten tukeminen hetkittäin, silloin kun he ovat oikealla asialla, on oikein. Toinen ongelma on se, että ajoittain hyvät ihmiset ovat väärässä vilpittömässä uskossaan ja tukevat vahingollisia tavoitteita erehdyttyään.
Htalk (nimimerkki)
Tuo olisi hyvä opettaa jo koulussa lapsille, jos vanhemmat ei kykene tuota kertomaan. Näilläkin sivuilla on paljon porukkaa joilla hissi jumittuu heti jos mielipide on eri leiristä, oli asia mikä tahansa...
jussi vaarala (nimimerkki)
nimittäin usein hyväntekeväisyyden ponnin saattaa ollakin aiheuttaa itselle lahjoittajalle hyvä mieli - mutta ettei se vastaanottajalle toimikaan niin siis että pyrkimys saada itselleen hyvä mieli - tai varsinkin saada poistettua itseltä paha mieli - saattaakin peittää koko hyvän aiheuttamisen miten se toimii - mm näin - anteeksi vain että teen tämän mutta asia on otettava esille - siis sentimentaalisuuskaavalla - jossa itse asiassa eläytymisen kohde onkin minä itse Selänteen cup-maljan näyttäminen olkoon tässä kuvitteellinen ja ehkä mahdollinen esimerkki - näin: - jospa Selänne kokee pahaa oloa siitä että lapsia on syöpäsairaana ja jollain tavoin haluaa ilahduttaa heitä ja jakaa omaa menestymistään tuomalla saavutuksensa näytille - no se varmaan ilahduttaa ja on ikimuistoinen ko syöpäsairaille lapsille ja sikäli on hyväntekeväisyyttä - mutta teon motiivi saattaakin olla saada poistettua Selänteen omaa pahaa oloa ja ehkä aiheetonta syyllisyyttä että hänellä menee hyvin mutta noilla lapsilla ei. Esimerkkini on ruma mutta potentiaalinen ja kertoo tämän aivan oleellisen asian: - ihminen saattaa kokea jonkun teon hyväntekeväisyytenä kun se tuottaa hänelle hyvän olon tai poistaa pahan olon tai saa hänet sentimentaalisesti herkistymään - vaikka teolla ei olisi juurikaan tekoa minkään todellisen tarpeen kanssa - veikkaan että suuri osa kaikenmaailman lionsien ja rotareiden hyväntekeväisyyksistä on ryhmähehkutettua sentimentaalisuutta jossa realistisesti ottaen ko tahojen varallisuuteen nähden annetaan mitätön summa ja sitten hehekutetaan hyvää tahtoa ja päästään lehtiin - kun usein ko lionsit ja rotaryt on kivenkovia bisnesmiehiä keinoja kaihtamatta - jotka leppeäksi tulevat satunnaisesti seuratoiminnassaan - unohtamatta saada mediaa todistamaan heidän hyvää tahtoaan ps. minkähän takia kylmäkiskokapitalisti Viinanen on ruvennut aivan sosialistisia puhumaan - onkohan ikä pehmentänyt piinkovan kapitalistin toiseen ääreen ja sentimentaalisuuden - lue itseensä eläytymisen - aalltojen viemäksi
TiinaSaari (nimimerkki)
Samaa mieltä olen tästäkin. hyväntekeväisyys on oman erinomaisen sädekehä kiillottamista ja sitten voidaankin jo olla niin koppavia että. Minä kuolen mieluummin kuin otan vastaan itsekkäiden ihmisten almuja.
jussi vaarala (nimimerkki)
riippumattomuus- ja itsenäisyysilluusiossa ajatellessasi noin minusta ihminen voi olla itsekäs mutta myös antaa mutta antaminen ei saisi olla itsekkyyden rahanpesua joka on vaikea kysymyksenasettelu mutta jota ei voi väistää
tapio_o_neva (nimimerkki)
En usko, että ketään voidaan estää ajamasta parasta ja parastaan. Parastaan ajavat niin taskuvaras kuin taivastiellä oleva uskovainen. Kyse on vain tavoitteiden pitkäaikaisuudesta. Turvattu kotirouva on pidempiaikainen eduntavoittelija kuin katuprostituoitu, joka ei vuokraa itseään 40 vuodeksi - 60 vuodeksi, vaan vartiksi tai kahdeksi tunniksi. Etuaan tavoittelemattomat ihmiset kuolevat sukupolvi sukupolvelta sukupuutteen niin kuin osa äärimmäisistä yhteisen edun tavoittelijoista.
jussi vaarala (nimimerkki)
implisiittsiesti sen että oikeasti olla hyväntahtoinen on aika lailla piilossa oleva ja nouseva ilmiö
tapio_o_neva (nimimerkki)
Olen jonkin verran aiheuttanut pahaa, koska olen torpannut muutamia typeryyksiä taustamuistioilla. Suurin voittoni on sellainen, että en edes viitsi mainita, mutta se esti pienen pienen toimialan suurimman fuusion. Kiitosta en ole saanut niiltäkään kymmeniltä, jotka eivät tiedä taustoja, vaikka siitä oli heille melkoinen hyöty. Ne taas, jotka juonivat ja junttasivat kaksi vuotta tohtorin pätevyydellä yritysjärjestelyistä, eivät muistele hyvällä.
Mila F (nimimerkki)
"Minä kuolen mieluummin kuin otan vastaan itsekkäiden ihmisten almuja." Tuo voi olla ihan konkreettista Suomessa, jos sairastut syöpään. Yhteiskunnalla ei ole varaa uusimpiin ja kalleimpiin hoitoihin. Luulenpa, että tosipaikan tullen kelpaisivat Niklaksenkin rahat henkirievusta kiinnipitämiseen. Eri asia sitten on, vaivautuuko kukaan, kun haukut jo etukäteen koko asian. Puhut suulla suuremmalla.
TiinaSaari (nimimerkki)
Minä ajattelen niin kuin Edith Södergran: Minulla on viisi porttia, yksi itään, yksi länteen, yksi pohjoiseen, yksi etelään ja yksi portti on aina auki. Minä pääsen kyllä pois täältä käden käänteessä. En tarvitse kenenkään almuja. Pitäkööt ahneet rahansa.
semi (nimimerkki)
Ahneita köyhiä ja rikkaita ja nähnyt ei ahneita köyhiä ja rikkaita.
Trapetsi (nimimerkki)
16:35 Tiina Saari "Minä kuolen mieluummin kuin otan vastaan itsekkäiden ihmisten almuja." Et tiedä, mistä puhut. Olen seurannut vuosia mm. syöpäsairaiden elämää ja sanon suoraan, että jos olisit tilanteessa, jossa saisit lisää elinaikaa uusilla kalliilla lääkkeillä ( joita ei välttämättä saa Suomessa julkisella) tai välttäisit invaliditeetin, niin ottaisit ilomielin vastaan lahjoituksen. Olen nähnyt sen taphtuvan yhä uudelleen. Kun henkilö itse sairastuu tai hänen omaisensa, he yrittävät kaiken, jotta saisivat pelastettua elämän. Olen nähnyt suurenmoisia juttuja mm. kuinka pieni lappilainen kylä keräsi ja lahjoitti rahat pienen pojan kokeelliseen syöpähoitoon, kun perheellä ei ollut varaa. Olen nähnyt, kuinka ihmiset myyvät asuntonsa hoitorahat saadakseen. Hesari uutisoi äskettäin uudesta viranomaisten tekemästä syöpästrategiaohjelmasta ja kertoi, että viranomaiset haluavat kieltää ostamasta syöpähoitoa yksityisesti, jos hoidot julkisella on lopetettu. Siis, jos et alistu järjestelmään, niin henki pois. Tällaisia käytäntöjä on nähty joskus historian saatossa muutamissa totalitaristisissa maissa. Historia on ne maat tuominnut. Siis, et saisi käyttää omia rahojasi enää, miten haluat. Miksei kukaan kysy, saako yksityinen hoitaa työterveyttä, tai saako yksityinen hoitaa sydänsairauksia, gynejuttuja, silmäkirurgiaa? Eikä tällöin ole kyse edes hengestä. Kyllä Herlin on oikeassa tuossa totalitarismin kritiikissä. Tämä maa on yksi uusi helvetin DDR. Jos joku todella auttaa ja lahjoittaa, niin hieno juttu! Eikä se ole keneltäkään pois! Ei hän ansaitse tällaisen likasangon päällekaatoa. Mistä näitä täysin empatiakyvyttömiä ihmisiä sikiää? Suomessa kateus kiimankin voittaa!
Lempi (nimimerkki)
Pitäisikö ihmisten sitten olla auttamatta ja miksi kommentoitte noin? ettekö muka itse ole koskaan auttanut ketään pyytettömästi ja mitä suosittelet vaihtoehtona - kukaan ei auta ketään itsekyyttä? Tottakai oleellista on, että apu vastaa tarvetta ja luulen, että mm. moni sairas lapsi muistelee pitkään ja onnellisena Teemu Selänteen käyntiä sairaalassa. Myös esimerkiksi tuttavaperheen käynti voi virkistää ja ihan ilmaiseksi ilman kuuluisuutta. Heidän näkökulma lienee kyseisessä oleellinen.
jussi vaarala (nimimerkki)
1. että vältettäisiin sentimentaalihyväntekeväisyyttä jossa keskeisin sisältö on eläytyä vain omiin tunteisiin 2. että osattaisiin etsiä sellaisia hyväntekeväisyyskohteita joissa hyvän tahdon vaikutus olisi suuri ja kenties pysyvää luokkaa - sanotaan vaikkapa moposkootterin henkkiminen köyhälle koska se on äärimmäisen halpa kulkuneuvo ylläpitää - alle 120 euroa vakuutus per vuosi - ja halpa käyttää - alle 2 litran kulutus satasella - ja silti sillä pääsee bussiliikenteestä riippumatta helposti 50-60 km matkoja ja käytyä erittäin halvalla vaikkapa kaupassa tai huveissa verrattuna mihin tahansa kulkuneuvoon Tuolla tavoin pitöisi yrittää etsiä kohtia joihin hyväntekeväisyysvaikutus olisi suuri. Yhtenä valtiollisen tason hyväntekeväisyytenä jos nbiin voisi sanoa olen ehdottanut että jos jollekin rahaa pitää antaa ylimääräistä niin köyhälle koska köyhällä on investointipaineita luokkaa pesukone jne eli annettu raha palaa varmasti takaisin kiertoon kun taas rikkaille annettu lisäraha pannaan pinkan päälle korkoa kasvamaan kas kun rikkaalla on jo kaikkea. Tässä ideassa olisi hyvinvpointirahakaspuoluiessa rkp ja kokoomus miettimistä että ajaisivat rikkaiden maksettavaksi tällaisen tulonsiirron köyhille määräaikaisena vaikka koska sen hyväntekeväisyysvaikutus olisi heti erittäin suuri. Niin että kyllä valtiollisella ja kunnallisellakin tasolla voi halutessa harrastaa hyväntekeväisyyttä tai sen luonteista.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Köyhä kannattaa opettaa olemaan juomatta alkoholia, olemaan lämmittämättä puolivalmisteisia ruokia, opettamaan laittamaan ruokaa ja ostamaan sitä oikein sekä käyttämään myös kierrätyskeskuksia. Hyvin suuri osa köyhille suunnatuista varoista valitettavasti valuu keskituloisten hyväksi. Hyötysuhde olisi parempi, jos köyhät hyödyttäisivät rikkaita ja toisiaan eivätkä keskituloisia. Keskituloiset pitävät maailman koossa, mutta vain köyhiä hyväksi käyttävät rikkaat ja keskituloisten kanssa kilpailevat köyhät vievät sitä eteenpäin. Keskituloisuus, keskiluokkaisuus ja keskinkertaisuus on kaiken kipsaava ideologia, joka on puhtaimmin jalostuneena yli 50-vuotiaissa virkamiessosialisteissa, edustivat he sitten Keskustaa, Kokoomusta tai Sosialidemokraattista Puoluetta. Keskituloisilla on liikaa yhteiskunnassa valtaa rikkaiden ja köyhien kustannuksella. Siksi siitä ei ole ideologiaksi.
MURSU (nimimerkki)
Jos hyvä ja paha antavat vähästä ja paljosta tarvitsevalle, niin poliitikot,valtio ja eritoten kunta (varsinkin rikas Espoo) katsovat että kas, nythän voimme vähentää tuonverran sosiaalisesta apurahastosta vaikkapa tenniskentän kunnostukseen. Eli hiffasitteko, jos olisin varakas ja antaisin sos-avun turvin elävälle köyhälle 100e, ja kaupungin sos-toimisto kuulisi siitä, niin tuon köyhän sos-avusta vähennettäisiin tuo 100e tulona, eli hän saisi tismalleen saman jonka ennenkin! Näin olisin itseasiassa lahjoittanut "hyväntekeväisyys 100e" kaupungille. Ovelaa eikö! Seuraavana vuonna sitten budjetoidaan lahjoitukset huomioiden vielä vähemmin sos-tukiin. Keksiikö joku tällaiselle mitään "hyväntahtoisuus-järkiselostusta"?!?
Lempi (nimimerkki)
missä vaiheessa sairas lapsi, jota Teemu Selänne ilahdutti muuttui hyväntekeväisyystilastoksi, jonka auttaminen on hyödyllistä/hyödytöntä? Pitkäaikaissairas lapsi esimerkiksi on elävä ihminen eikä "kohde", johon sijoitetaan, vaikka myös rahallinen apu on varmasti tarpeen mm. hyvän hoidon takaamiseksi, lääketieteen kehittämisessä ja sairauden kustannuksissa, omaisten läsnäolon vahvistamiseksi, ehkä jopa lapsen arjen elävöittämisessä jääkiekkoilijan toimesta yms. Vierailut sairaalassa lienevät tosin ilmaisia sekä julkkiksille, että vähemmän julkisuudessa olleille ihmisille. Mielestäni kaikki ihmiset voivat auttaa toisiaan ja ihmisten osallistaminen on mielekästä. Vapaaehtoistyötä esimerkiksi voivat tehdä myös köyhyysrajan alapuolella elävät ihmiset. Mielestäni on mm. uskomatonta, että Suomessa on yli kaksisataatuhatta työtöntä ja samaan aikaan uutisoidaan, että vanhainkodeissa vanhuksilla ei ole tarpeeksi apua. Tottakai varsinaisessa köyhäinavussa on viisasta auttaa siten, että esimerkiksi köyhyys ei passivoi ihmisiä vaan avustuksessa osallistetaan. En myöskään miellä, että miksi hyväntekeväisyys muuttuisi vähemmän eettiseksi, jos se toteutetaan kaupallisesti järkevästi. Ja mielestäni ihminen, kuten esimerkiksi jääkiekkoilija saa ihan aiheesta olla tyytyväinen myös itseensä autettuaan sairaita lapsia, joka lienee sairaiden lasten mielestä myös mielekästä. Aiheesta lisää kommentissa "Mielestäni vastuuntunto on asennekysymys - ei varallisuuskysymys".
MURSU (nimimerkki)
Lempi hyvä: voin vakuuttaa sinulle että kovin monesta ei ole sairaiden vanhusten "apuhoitajiksi" a) ei psyykkisesti, b) ei taidollisestikaan. Ei se ole noin yksinkertainen juttu kuin mitä annat ymmärtää (ilmeisesti et itse ole tehnyt). Siinä tulee nykyään jo vastuu kysymyksetkin, jotka pengotaan tarkkaan jos jotain sattuu. Annan esimerkin vammais palveluavusta: 5 vaikeasti multi-allergia lasta, ruoka,iho (atooppinen), ja astmaattisia, Espoossa muutaman tunnin ajaksi tarvittu lastenkaitsija vapauttamaan äiti lääkäri ja hammashoito käynneille, Espoossa yksikään hoitaja ei suostunut yksinään tai ollenkaan palkattuun pestiin, viimeisellä sairaanhoitajia kaksi suostui, mutta vain kaksin. Syy: liian iso turvariski hoitaa yksinään (vaikka lapset tekevät aivan normaaleita asioita. mutta lääkitys, oikea ruoka, rasvaukset yms.) Olen itse hoitanut sairaan vahuksen loppuunasti, myös noita yllämainittuja lapsia ja vakuutan ettei kovin monesta ole noihin hommiin, ei hyvällä tahdollakaan
Lempi (nimimerkki)
Äläkä tee oletuksia asioista, joista et tiedä. Jos tuntuu vaikealta esimerkiksi SPR:n sivuilla voi testata keinoja, joilla voi ihan ilmaiseksi osallistua vapaaehtoistyöhön, joka soveltuu juuri itselle Vapaaehtoistyötä on paljon eri järjestöissä, mutta oheisessa siis testi www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/ "Vapaaehtoistyö on hauskaa ja hyödyllistä. Suomen Punainen Risti tarjoaa useita eri toiminnan muotoja, joiden kautta voit tehdä hyvää toisille ja luoda hyvän mielen itsellesi. Tule mukaan: -Ensiapu- tai valmiustoimintaan -Ystäväksi -Omaishoitajan tueksi -Tukemaan nuoria -Monikulttuurisuustyöhön -Rinnepäivystäjäksi -Luovuttamaan verta -Avustustyöntekijäksi -Edistämään terveyttä -Lasten ja nuorten toimintaan -Toimintaan kouluille" www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/ Mihin seuraavista ilmaisista vapaaehtoisharrastuksista siis esimerkiksi kommentoijat soveltuvat? ..vanhoja ja sairaita kaikki ihmiset voivat käydä tervehtimässä esimerkiksi useammin, lukemassa, ulkoilemassa, keskustelemassa yms. Ei tarvitse olla varakas tai julkisuuden ihminen esimerkiksi käydäkseen ilahduttamassa sairaita lapsia tai vanhuksia sairaalassa. Lisäksi on osallistavia hankkeita, kuten mm. www.mummollekaveri.fi ja www.kummit.fi, www.mll.fi voi ryhtyä kerääjäksi www.yhteisvastuu.fi yms. Ekologisista asioista kiinnostuneet voivat liittyä öljyntorjuntajoukkoihin www.wwf.fi, eli vapaaehtoistyötä on laidasta laitaan.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Suurimpia hyväntekeväisyyskohteita ovat Nokian kehitysmaakännykät ja OLPC, joka sai valmistajat aloittamaan minisylitietokoneiden tuotannon. Siitä hyötyvät rikkaiden maiden pieni- ja keskituloiset. Monasti myös tuotekehitys ja kauppa on hyväntekeväisyyttä, vaikka toimii ahneuden, kapitalismin ja markkinatalouden piirissä. Kävin kerran kauppaa kehittyville markkinoille ja opetin asiakkaat ostamaan oikein. Käräyttelin rakkaita sveitsiläisiä, itävaltalaisia ja saksalaisia toimittajia pienistä laatuun liittyvistä huijauksista laboratoriotutkimuksin. Asiakas oli tyytyväinen, kun sai selkoa sekä tavaroista että tuotteista eli oppi ostamaan. Säkillinen perunoita tai pieni BMW ei olisi auttanut yhtä paljoa koko kansantaloutta Suomessa tai kehittyvällä markkinalla. Äärimmäisessä korruption ilmapiirissä perusasiat ovat kalliita ja epäpätevyys kukoistaa.
Kari Laurila (nimimerkki)
Olemme kokeneet samantyyppistä myös avustusjärjestössä. Vaikka toimintamme on pienimuotoista, ovat esimerkiksi sosiaali- ja diakoniatyö ohjanneet asiakkaitaan meille. Kaiken huippu oli, kun meille selvisi, että sosiaalitoimi oli päivystyksestä ohjannut kiireellistä apua tarvitsevan asiakkaansa meille: jaoimme viime keväänä Oulussa kävelykadulla työttömille pyttipannua. Tämä asiakas oli yrittänyt saada sosiaalitoimen päivystyksestä itselleen ruokalappua. Hänet oli ohjattu meidän seuraavana päivänä järjestämäämme tilaisuuteen jonottamaan satojen muiden joukkoon. Sosiaalityö on sentään lakisääteistä.
Eino-Juhani (nimimerkki)
Kateuden katkeroittama kansanosa yrittää tehdä kaikista rikkaista Brjörn Wahlroosin kaltaisia kyynikkoja. Nalleahan ei voi syyttää tekopyhästä hyväntekeväisyydestä.
Vieras (nimimerkki)
että hyväntekeväisyys muuttuu pahantekeväisyydeksi, kun yhteiskunta "tasoittaa" pienentämällä omaa osuuttaan hyväntekijän lahoittaman summan verran. Tämän takaa paistaa positivistinen kavun idea: Hyvän,jonka lahjoitat, pitäisi toiveesi mukaan johtaa positiiviseen arvonlisäykseen,jota kuvaava käyrä olisi nouseva. Tyypillisen oikeistolaisen ajattelun mukaisesti esität, että ko. käyrä muuttuisi heti laskevaksi eli pahaksi, kun julkinen rahoitus vähenisi lahjoituksesi serauksena. Itse ajattelen kehityksen, eli sitä kuvaavan käyrän pysyvän tässä tapauksessa tasossa,niin että mitään positiivisia arvolatauksia ei synny kenellekään, vaan on aivan sama mistä varat tulevat ja ne ovat samanarvoisia. Mikäli lahjoituksesi (= hyvä) muuttuisi pahaksi eli alaspäin suuntaavaksi käyräksi miinuksineen, niin joku kokonaisuus käyttäisi lahjoittamaasi rahasummaa esimerkiksi reumasairaalan rakennusta hävittävien koneiden maksuun tai muuhun raunion siivoukseen.
jussi vaarala (nimimerkki)
Saturday, April 11, 2009 Hyvä kapitalisti Just joo - oiskohan sellaista. No koetetaan kehittää - näin. Ensin määrittelen kapitalistin näin ja en herra paratkoon tiedä onko tämä ihan omatekemä mutta tämä on aika toimiva - kapitalisti on sellainen ihminen riippumatta yhteiskunnallisesta asemastaan tai tulojen lähteestä jolla välttämättömien menojen ja hillittyjen hupien jälkeen jää rahaa käyttämättä. Siis yksityishenkilökin voi olla kapitalisti kun hänelle kertyy rahaa eli kapitaalia - mutta myös aviopari voi olla yhdessä kapitalisti vaikka ei muuten olisikaan erikseen jos heidän kokonaistulostaan jää tähteille rahaa josta ei tiedä miten sen käyttäisi. No jatketaan hupailua. Missä alkaa raja jossa alkaa ns hyvä kapitalisti. No erittäin huono kapitalisti olisi tietenkin sellainen joka panisi kaiken normaalista elämästä liikenevän rahansa oman itsetietoisuutensa julkiseen alleviivaamiseen materialistisena ökykulutuksena - joka muuten on ympäristölle vaarallistakin - ja jonka vessan ovessa ei lukisikaan wc vaan ”kyllä mä oon sitten hyvä” ja ulko-ovessa sen sisäpuolella taas lukee ”näättekö, näkikö kaikki”. No mitä hyvä kapitalisti sitten tekisi - millainen olisi hyvä kapitalisti - muistaen että kuka tahansa jolla jää ylimääräistä normaalimenojen jälkeen on kapitalisti. Hyvä kapitalisti tekisi näin. Hän päättäisi vaikkapa puolisonsa kanssa että kuule meille riittää kolme tonnia kuussa hyvin siihen että elelemme näin ja loput panemme - niin minne. Ei suinkaan säästöön - ehei - osakkeisiin - ehei. Mihin. No jos kyseisellä pariskunnalla on siis asunto maksettuna ja tilpehöörit ja tulot on vaikkapa 6000 euroa yhteensä niin he perustavatkin oman pikku hyväntekeväisyysrahaston - tai päättävät rahoittaa tonnilla kuussa tuota, toisella tuota ja kolmannella tuota kolmatta tarkoitusta. He ovat nerokkaita - he panevat rahan hyödyllisiksi arvoiksi eikä oman ulkopuolisen sosiaalipeilauskuoren kiilloksi joka näyttää tarkemmin katsoen ihan typerältä. Ja saavat tosi hienon historiankin saatossa kestävän ulkoisen kuoren - he osoittivat olevansa hyviä ihmisiä. Ajatella - tulot 6000 kuussa ja siitä voi laittaa 3000 kuussa vaikka mihin ja elämisentaso ei laske mutta kunnioitus nousee sekä muiden että itsensä silmissä. Ja kolme tonnia kuussa hyväntekeväisyyteen - sehän on hemmetti soikoon 36000 euroa vuodessa - ja tulojen noilla ihmisillä ollessa kuitenkin aika tavalliset 6000 kuussa. Siis hirveän paljon vuodessa hyväntekeväisyyteen noin tavallisilla tuloilla. Entäpä jos samalla kaavalla joku 14000 kuussa ansaitseva pariskunta toimii ja ajattelee että meille riittää 5000 kuussa ja pannaan 9000 hyväntekeväisyyteen tai rahastoksi tai….jokainen keksii itse mikä on paras tapa muuttaa raha arvoiksi - hyviksi arvoiksi. Siis nuohan ne vasta hyviä kapitalisteja olisivatkin - jumakekkula sehän on huikeat 108 000 euroa vuodessa mitä he laittaisivat sydämensä mukaan eikä itsekeskisen typeryytensä mukaan alleviivatakseen sitä vielä elitistisellä kerskapröystäilyllä. Ja kymmenessä vuodessa summa olisi yli miljoona euroa - sellaisellahan saa vaikka mitä hyvää aikaan. Hm - kuten huomaamme - aika pienilläkin tuloilla voi ryhtyä hyväksi kapitalistiksi. Sellainen voisi olla hyvä kapitalisti - ihan oikeasti. Hyvä yksityiskapitalisti. Jussi Vaarala
Globaali ihminen (nimimerkki)
Valvooko demarit, ettemme näe ilmaiseksi kaikkia maailman televisio-ohjelmia? EU:n kansalaisten tulisi perustaa EU:n yhteinen televisioyritys. Tekijänoikeuspalkkiot pienellä ammattitaitoisella byrokratialla. Suomen ohjelmat näkyisivät kaikille. Venäjämielisiä valheita emme hyväksy. Vapaiden maiden ohjelmat tulee aina varmasti nähdä. On toimitettava länsimielistä itseämme tukevaa ohjelmaa. Me emme halua tukea rikollisia. Harva ymmärtää, että puolet leipäjonossa on vain venäjää puhuvia. Pakko ylläpitää EU:n tuella vapaaehtoisia leipäjonoja. YLE:n byrokratia on täysin turha. Tarvitsemme kaikki EU:n kulttuuri, urheilu ja uutiset jne vapaaksi. Me olemme länttä. EU:sssa Suomessa siis pitää saada oikeus vapaasti katsoa satoja ohjelmia. Pitää hauskaa ilman kummajaisia valheita, ettei meille saisi näyttää, kun joku välistä vetäjä rahastaa.
kiuru (nimimerkki)
Demarit saattavat ylpistyä, kun työnnät syyn hyvinvointivaltiosta heidän niskoilleen. Se on tietysti demareille ihan oikein. Mutta, mutta. Eiköhän Reumasairaalan säilyttäminen kansainvälisesti ansioituneena hoitoyksikkönä (ja erityisesti sairaiden takia)ole suurimman osan mielestä tarpeellista. Sen pelastaminen ei ole N. Herlinin asia, vaan valtiovallan. Tätähän tämä demareiden hyvinvoinvaltio valitettavasti on. Toinen valitettavasti on se että Risikko ja Hyssälä eivät ole demareita. Helsingin kaupunginkin toimista lienee paha syyttää demareita nykyisellään. Tarkistappa hallituksen ja valtuuston paikkamäärät. Muuten kumarran ja pokkaan niille, jotka auttavat hädänalaisia lahjoituksilla. Tosin tuloihinsa nähden eniten antavat pieni- ja keskituloiset. Mainostoimistoilla on jopa postinumerot, joihin ei hyväntekeväisyysanomuksia kannata lähettää.
tapparitaskinen (nimimerkki)
Kirjoituksessa ja seuranneessa keskustelussa käyteltiin sanaa intellektuelli. Muutama heitto. Olenko intellektuelli jos itse ilmoitan olevani tai sattuisin olemaan esim. kolumnisti? Vai olisiko olemassa muitakin kriteerejä? NH:n kirjoitus sinänsä täyttä asiaa ja osittain kokemusperäisestikin tuttua.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Kuka on intelligentein?
Sokarates (nimimerkki)
Erikoinen piire hyvävtekeväisyydessä usein on se, että se tehdään meteliä ja pauketta julkisuudessa pitämällä. Varsin vastenmielinen tapa ovat nämä konsertit, joita pidetään maailmassa ja meilläkin milloin minkäkin hyväksi. Usein suurin hyötyjä on muu kuin kohde. Esim. Bono, Sting ja Geldof ovat vastenmielisiä ja tekopyhiä, Geldofille hyväntekeväisyys on ollut tosiaan kultamunia muniva hanhi, hän on saanut rahaa, aateluuden ja mitaleja. Suomalaiset rokkarit ovat päässeet jauhamaan mediassa viikkokaupalla kuinka "me" olemme niin "hyviä ihmisiä" kun esiinnymme telkassa milloin minkäkin asian johdosta, toki siinä sivussa voidaan mainostaa uutta levyä tai jotain muuta :) Selänteen temppukin oli kylmä julkisuustemppu, ei mitään muuta, vastenmielistä lasten hyväksikäyttöä. Todellinen hyväntekijä ei pidä itsestään juurikaan meteliä, mutta nämä mediapellet kyllä pilaavat kaiken!
tapio_o_neva (nimimerkki)
Jeesuskin piti itsestään vallan helvetillistä meteliä Johannes Kastajan tapaan. Tarkoituksena oli saada muutkin innostumaan samasta asiasta ja toimimaan samoin. Julkisuus = lisärahoitus.
moro (nimimerkki)
Se oli oikeastaan päinvastoin. Ei Jeesus pitänyt itsestään meteliä, mutta kaikki muut pitivät Jeesuksesta. Loppu on historiaa...
Lempi (nimimerkki)
..mutta miksi varakkaan ihmisen apu olisi yhtään sen pyytettömämpää kuin köyhänkään? ja mielestäni ihminen saa hyvällä omallatunnolla olla tyytyväinen autettuaan esimerkiksi sairaita lapsia. Kyseinen on myös mielekäs esimerkki vähemmän varakkaille. Sairaalassakäynti ihmisten ilahduttamiseksi on ilmaista.
Htalk (nimimerkki)
"Geldofille hyväntekeväisyys on ollut tosiaan kultamunia muniva hanhi, hän on saanut rahaa, aateluuden ja mitaleja." Mikä suo vitu**aa siinä että joku käyttää julkisuutta hyväntekeväisyyteen ja saa siitä tunnustusta ja välillisesti hyötyy? Eikö ihmisiä pitäisi painvastoin kannustaa tekemään hyviä juttua ja olemaan huonoja juttuja vastaan... ja omalla esimerkillä näyttää mallia?
semi (nimimerkki)
kuunnellut mitä mieltä Bono tai Sting ovat, heillä on näkemyksensä ja eikä lainkaan sieltä huonoimasta päästä. Minäkään en ihaile mitenkään näitä suuria hyväntekeväisyys konsertteja joissa paasataan suurella äänellä. Mutta jos vaikkapa menet ja katsot heidän normaaleja esiintymisiä ja puheita löytyy niistä kyllä johdonmukaisuutta ja varmaan myös aitoa ja suurta sydäntä, kaverit tienaa hyvin ja sekö tekee niistä paskoja ökyrikkaita kusipäitä. heidän levyjään ostavat köyhät ja keskituloiset ja rikkaat ja tienistit on ansaittuja. Oletko tullut ajatlleeksi että U2 tulee Irlannista jossa on tapettu porukkaa enemmän kuin Suomessa poliittisista syistä. Heille ehkä on syntynyt kyllä jokin kuva ihan pakosta ja he eivät pakene sitä kuvaa kotiinsa vaan vääntävät laulun jota osataan arvostaa sitten katollisista protestantteihin ja saa jotkut jopa ajattelemaan. Ne ovat kannaottoja maassa josta olisi hyvinkin voinut joutua luodin eteen mielipiteestä.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Voitte lahjoittaa englanninkieltä harjoittelemalla riisiä maailman ruokaohjelmaan. Maailmassa on nälkäisiä, joille kelpaisi ylipainon sijasta riisiä kupillinen. http://www.freerice.com/
tapio_o_neva (nimimerkki)
Voitte lahjoittaa englannin kieltä harjoittelemalla riisiä maailman ruokaohjelmaan. Maailmassa on nälkäisiä, joille kelpaisi ylipainon sijasta riisiä kupillinen. http://www.freerice.com/
tapio_o_neva (nimimerkki)
Voitte lahjoittaa tietokoneaikaa hyviin tarkoituksiin http://www.worldcommunitygrid.org/
Olaf17 (nimimerkki)
Maksan mieluummin veroja kun tuen hyväntekeväisyyttä. Tämä minkä NH toi esiin, että hyväntekeväisyystulot ovat pois muusta budjetista luulisi laittavan ajattelevien ihmisten miettimään sitä, että mihin rahansa laittavat. Valitettavaa on, että lapset ja eläimet saavat helposti hyväntekijöiltä rahaa, mutta aikuiset, vanhukset, juopot tms. hieman huonommin... Hyväntekeväisyyden kaupallistaminen on ollut iso "bisnesliike" ja heikentänyt ennestäänkin aidon varainhankinnan toteutumista. Esim. Kysymys kuuluu: ovatko vain toisen maailmansodan veteraanit sotaveteraaneja?? Mitenkäs Suomalaiset sinibaretit vuosikymmenten varrelta???
tapio_o_neva (nimimerkki)
Miten se, että maksat veroja, estää sinua olemasta myös hyvä ja tekemästä hyväntekeväisyyttä?
jussi vaarala (nimimerkki)
hyväntekeväisyyteen on se että se luo villin ennustamattoman ja tervettä kysyntää luovan taloudellisen suureen yhteiskuntaan joka ei ole kenenkään muun hyppysissä kuin ykttäisen hyväntekijän joka päättää itse miten paljon ja mihin kapitaalistaan laittaa tuo tekee hyväntekeväisyydestä erittäin hauskan asian markkinatalouteen mutta jujuksi tuleekin tässä se - joka voisi olla rikkaille älykkäille loistava älyllinen harrastus - että miten löytää sellaisia hyväntekeväisyyskohteita ja tapoja joilla hyväntekleväisyysvaikutus on ainakin laadullisesti suuri panokseen nähden mutta myös mahdollisimman pitkäkestoinen. Asialla on tietysti se vaikutus että näin oiotaan hyväntekeväisyyspanosten kautta sellaisia mutkia joita yhteiskunta ja ihmiset - jotka yleisesti ovat aika ääliöitä - eivät osaa oikoa. Esimerkkinä vaikkapa tuo edellä esittämäni moposkootterin vahva ja monipuolinen vaikutus köyhän elämään eritoten haja-asutusalueilla.
juholaatu (nimimerkki)
Hienoa että joku miettii mitä rahoillaan tekee. Sopii hyvin sekä enemmän että vahemmän rikkaille kansalaisille.
maaritti (nimimerkki)
Enkä häpiä yhtää. Häjyä vain teköö toisinansa....
MerjaH (nimimerkki)
että ensin minuunkin tunki piru, ei aivan yhtä suuri kuin näihin joihinkin muihin vastaajiin, sellainen pikku-piru vaan. Jos nyt kumminkin saan sanoa, että on minun hieman vaikea eläytyä tähän ongelmaan. Vaan kun sinä vaikutat jotenkin aikasen kivalta mieheltä, niin en mie raaski ottaa piruiluvaihdetta nyt, ei kait sitä kukaan jatkuvasti sitäkään jaksa. Heti ekana tulee tietystikin mieleen, että me suomalaiset olemme niin kateellinen kansa. Näinhän meille on opetettu. Mutta juuri koska meille on opetettu näin, niin sitä asiaa on syytä epäillä. Ihan aidon oikeasti, harva kait edes tahtoisi olla ihan yhtä rikas kuin sinä. Siitähän tulisi ylimääräistä vastuuta, vaivaa ja ihmissuhdeongelmia. Pikkurikas olisi kyllä kiva olla. Mutta toisaalta, se olisi vain yksi mahdollinen kiva juttu olla edes pikkurikas. Demariyhteiskuntako, ehkä tämä kaikki on kumminkin sitä Venäjän vallan aikuista byrokratiaa, missä kulttuurissa me yhä elellään. Ei kait ihan kaikesta voi Jutta Urpilaistakaan syyttää, eikä edes Lipposta, vaikka hän näyttääkin mafiosolta. Tosin, aina noita näyttää uusia pukkaavan. Eikä Suomi muutu koskaan Amerikaksi niissä hyvissä asioissa, ainoastaan pahoissa tai yhdentekevissä asioissa.
moro (nimimerkki)
Tota, tota. Mites'se menikään? Ei pidä vaatia rikkailta, koska niitä on niin vähän, ettei sillä kokonaisuuden kannalta ole merkitystä. Liliuksen optiot sellaisesta liiketoimesta, joka on kuluttajalle pakko, ei saa olla kateuden kohde, koska sillä ei kokonaisuuden kannalta ole merkitystä. Pidä Niklas rahasi. Et sinä voi auttaa. Sinun avullasi ei ole mitään merkitystä. Vain sillä on merkitystä, kun verotetaan pieni- ja keskituloisia, koska niitä on paljon. Ne pistävät sinun, Niklas pikkurahasi näyttämään vain kasvojen kiillotukselta. Vain farisealaiset kokoomukselaiset voivat uskoa tuollaiseen. Eihän sinua nahkatakkimies kukaan tunne. Tee mitä tahansa, ei sillä ole merkitystä. Anna meidän pienipalkkaisten hoitaa ongelma. Sinua kuuluisampi mies, Jeesus (sukunimeä en ole kuullut) Olisiko Nasaretilainen? Sanoi sinunkaltaisillesi: "Anna koko omaisuutesi jne...." Tee siis, kuin tuo sinua kuuluisampi tyyppi sanoi, jos aiot saada kunnioitusta ihmisten keskuudessa.
Mila F (nimimerkki)
Sosialisoidaan koko hyväntekeväisyyden käsite. Sinä olet hyvä toweri - sinun rahasi kelpaavat; sinä olet väärinajattelija - sinun rahasi eivät kelpaa ... tai hetkinen, ehkä ne kelpaavatkin, jos todistat eläväsi Jeesus Nasaretilaisen oppien mukaan ja lahjoitat kaikki rahasi ... (mieluiten minulle). Kukaan ei ole luokkatietoisempi kuin sosialisti. Ja nyt se ulottuu jo siihenkin, kuka saa harjoittaa hyväntekeväisyyttä - rahallista - ja kuka ei. Voi kun näkisin elinaikanani, että Suomi olisi länsimainen yhteiskunta.
moro (nimimerkki)
"No johan on asenne! 19:28 Mila F Sosialisoidaan koko hyväntekeväisyyden käsite. Sinä olet hyvä toweri" Et näytä ymmärtävän. Mitään hyväntekeväisyyttä ei tarvittaisi, jos tulo jakautuisi oikeudenmukaisesti. Miksi ei jakaudu oikeudenmukaisesti, on pitkä juttu. On erittäin hyvä, että Niklas Herlin tuntee jotain sisimmässään, jos tuntee. Rikkaista ei aina tiedä. Kyllä ne miljoonan mustan oikeudet voi polkea, ja paikata parin mustan avustamisella. Asiat eivät ole helppoja tässä ilmapiirissä. Tosiasia on: Jos Niklas antaa rahaa johonkin ilmaiseksi, se raha on tullut jostain spekulaavista, joka ei lopultakaan ole kokonaisuuden kannalta merkityksellistä. Antakoon Niklas mihin antaa- ja eläköön Niklas miten elää, mutta älkää hänestä hyväntekijää tehkö. Hän antaa- tai ei anna. Ei ole merkityksellistä. Merkityksellistä on se, että yhteiskunnan pitää olla sellainen, että se pystyy hoitamaan- ja estää Niklaksen kaltaisten turhien rikkauksien syntymisen. Niklaksen avustamisista hyötyy eniten Niklas itse. Lopuilla, tilille jäävillä rahoilla pelastettaisiin varmaankin vielä tuhansia- tai miljoonia ennenaikaisia kuolemia. Kuolemien kautta rahatkin lopulta ovat tulleet.
Mila F (nimimerkki)
Koitapa palata realiteetteihin pikku hiljaa. Tuo utopia, josta käsin yrität hallita todellisia tapahtumia, ei vain kohtaa inhimillistä käyttäytymistä. Ihminen on kilpailija, joka tavalla tai toisella koettaa saada laumassaan arvostusta olemalla erilainen kuin muut. Kaikki yhteiskuntakokeilut, joissa on pyritty tasapäistämään ihmiset, ovat epäonnistuneet. Kuka on oikeutettu määrittelemään oikeudenmukaisuuden? Sinä se et voi olla, koska pidät rikkaita ihmisarvottomana ja tuntemaan kykenemättömänä joukkona. Jopa oikeudenmukaisuuden määrittelystä tulisi kilpailu, jossa sinä yrittäisit saada omalle ideallesi kannatusta. Pyrkisit haalimaan ympärillesi samanmielisiä ja olisit asenteellinen ja hyljeksivä muita kohtaan. Sekö on oikeudenmukaista? Koko ihmiskunnan historia on täynnä samanlaisia jakoja, joiden vuoksi on sitten käyty verisiä sotia. Joten kenellä on oikeus ja kyky määritellä oikeudenmukaisuus?
Jouna Pyysalo (nimimerkki)
Hyväntekeväisyys, sekä siihen liittyvä talkoohenki, on mielestäni suomalainen perushyve. Talven mittaan muisteltu Talvisotahan vetoaa moniin meistä osittain juuri sen takia, että kansamme mittakaavassa kyseessä olivat eräänlaiset Suomen kaikkien aikojen "supertalkoot". Sellaisessa yksimielisyydessä on paljon voimaa, ehkä enemmän kuin yksilöiden itsekkyydessä. Tutkijana näen tieteenteossa paljon hyväntekeväisyyttä: selvitetään asioita, jotta elämäämme ja ympäristöämme voitaisiin kehittää, parempaan suuntaan. Kaltaisessamme pienen maan tieteessä moni on mukana enemmän tai vähemmän talkoohengessä. Itsestäänselvästi kaikkea Hyväntekeväisyyttä maamme tiedettä kohti Arvostetaan olipa kyse Valtion eli meidän yhteisesti tai yksityisten tahojen tekemistä sijoituksista. Kiitos lahjoituksistanne Suomen tieteelle tähän mennessä ja tulevaisuudessa. Tässä mielessä olen pysyvä Hyväntekeväisyyden kannattaja ja puolestapuhuja. Hyvä kaikille, että muut ovat sitä myös ;) Ystävällisin terveisin, Jouna Pyysalo
Lempi (nimimerkki)
missä vaiheessa sairas lapsi, jota Teemu Selänne ilahdutti muuttui hyväntekeväisyystilastoksi, jonka auttaminen on hyödyllistä/hyödytöntä? Pitkäaikaissairas lapsi esimerkiksi on elävä ihminen eikä "kohde", johon sijoitetaan, vaikka myös rahallinen apu on varmasti tarpeen mm. hyvän hoidon takaamiseksi, lääketieteen kehittämisessä ja sairauden kustannuksissa, omaisten läsnäolon vahvistamiseksi, ehkä jopa lapsen arjen elävöittämisessä jääkiekkoilijan toimesta yms. Vierailut sairaalassa lienevät tosin ilmaisia sekä julkkiksille, että vähemmän julkisuudessa olleille ihmisille. Mielestäni kaikki ihmiset voivat auttaa toisiaan ja ihmisten osallistaminen on mielekästä. Vapaaehtoistyötä esimerkiksi voivat tehdä myös köyhyysrajan alapuolella elävät ihmiset. Mielestäni on mm. uskomatonta, että Suomessa on noin 296 600 työtöntä ja samaan aikaan uutisoidaan, että vanhainkodeissa vanhuksilla ei ole tarpeeksi apua. Tottakai varsinaisessa köyhäinavussa on viisasta auttaa siten, että köyhyys ei passivoi ihmisiä vaan avustuksessa osallistetaan. En myöskään miellä, miksi hyväntekeväisyys muuttuisi vähemmän eettiseksi, jos se toteutetaan kaupallisesti järkevästi. Ja mielestäni ihminen, kuten jääkiekkoilija saa ihan aiheesta olla tyytyväinen myös itseensä autettuaan sairaita lapsia, joka lienee sairaiden lasten mielestä myös mielekästä. Aiheesta lisää kommentissa "Mielestäni vastuuntunto on asennekysymys - ei varallisuuskysymys". Tämä kommenttina kommentteihin...
Oxensuxenstjärna (nimimerkki)
kuinka tääkin on demarien vika? http://www.hel.fi/wps/portal/Helsinki/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/hels... eikö ne saa kokoomuksessa tuollaisellakaan enemmistöllä sossuja kuriin. ymmärrän ja olen huomioinut saman ilmiön että jos joku täs tapaukses yhdistys tekee lahjoituksia jollekkin alalle aletaan olettaa ettei siihen enää tarvita kunnan tai valtion rahoitusta vaan joku on ikäänkuin lupautunut hoitamaan vastakin....mutta että sosdemit....vtf? jossain mennään nyt taas metsään ja lujaa!
Silkka (nimimerkki)
En ole rikas, mutta koen mainitsemasi asiat samoin. Sossujen leiri hamuaa kaiken itselleen, ajattelematta lainkaan vähäosaisia. Heidän luomansa salamyhkäinen tukijärjestelmä tukee vain heidän leirissään olevia. Jos kaikki suomalaiset saisivat ne tuet, joihin he olisivat oikeutettuja, menisi valtio konkurssiin. Jos yksityinen haluaa edesauttaa jotain asiaa, sossut olettavat tuen olevan jatkuvaa vuosittaisiin kansalaiskeräyksiin verrattavaa avunantoa.
isanmaantoivo (nimimerkki)
Piti sitten pitää meteliä hyväntekeväisyydestä, ettei keneltäkään vaan jää huomaamatta, kuinka kerrassaan hieno ihminen sinä olet. Olisit tietysti voinut myös olla retostelematta asialla, mutta vielä parempi olisi ollut jättää kokonaan tekemättä hyvää. Hyväntekeminen on toisten holhoamista, sillä lahjoittajana sinä olet tietävinäsi paremmin, kuka hyväntekeväisyytesi ansaitsee ja mitä rahoillasi pitää tehdä.
jussi vaarala (nimimerkki)
viimeisen puun viimeiseltä oksalta viimeisen linnun suusta itsekkyyden tuhoamalla maapallolla
isanmaantoivo (nimimerkki)
Lähes hengiltä holhotun kansan asukki, joka viimeisillä voimillaankin yrittää vielä epätoivoisesti tehdä sitä, mitä kuvittelee muiden haluavan hänen tekevän. Toisaalta - omapa on valintasi ja itsepä omassa näennäisen epäitsekkyyden liemessäsi keityt. Älä kuitenkaan kuseta itseäsi sillä, että olisit tehnyt jotain hyvää ja auttanut muita.
jussi vaarala (nimimerkki)
olen hemmetin itsekäs nautin pyrkimyksistäni suuresti
isanmaantoivo (nimimerkki)
Erinomaista. Jos noita sairaita haluaisi oikeasti auttaa, voisi mennä sinne sairaalaan elämään heidän kanssaan ja jakaa heidän huolensa ja surunsa. Sama pätee kehitysapuun. Rahalla saa ostettua pelkkää näennäistä hyvää omaa tuntoa ja parhaimmillaankin vain rahoitettua erilaisia huijauksia, jotka keräävät auttamisen haluisilta tyhmiltä rahat pois. Jos ei ole aikaa osallistua, auttaa ja olla läsnä, niin silloin on parempi antaa olla. Voihan sitä silti kehua retostella US:ssä antaneensa nimettömiä lahjoituksia, vaikkei mitään olisi antanutkaan, eihän se sitä katso. Säästyisi vielä rahatkin vaikka verojen maksuun ja kuluttamiseen.
Vieras (nimimerkki)
Miksi Lastenklinikalle kannetaan rahaa ikään kuin pankkiin. Sitä pidetään parempana ja varmempana kohteena, vaikka maailmalla on hätää kärsiviä lapsia vaikka miten. Hyvä tietysti niinkin, mutta voisivat rikkaat ottaa paremmin selville myös muista kohteista. Lastenklinikka on niin paljon julkisuudessa, että sitä pidetään laiskan lahjoittajan kohteena. Ehkä siksi Selännettä mollattiin? Mutta silti, lapset ovat paras kohde. Jos olisin rikas lahjoittaisin ainoastaan lastenkoteihin ym. kohteisiin. Tai vielä paremmin, kustantaisin ja valvoisin jonkin konkreettisen projektin, jotta näkisin itse tulokset. Vaikka sitten niitä vaatteita jos ei muuta keksi. Tuo, että julkinen sektori vetää heti saman summan veks minkä joku lahjoittaa on tietysti väärin. Olisiko jenkkisysteemi parempi, jolloin tiettyjä kohteita julkinen sektori ei rahoittaisi ollenkaan. Asiat hoituisivat vain rikkaiden tuella. Luulen että juuri siksi systeemi Usassa toimii, kun rikkaat saavat tyydytystä näkiessään rahojensa vaikutuksen.
Vieras (nimimerkki)
On tosi ikävää, että budjetista vedetään pois summa, joka on saatu lahjoitusvaroina. Eikö tällöin olisikin hyvä ostaa suoraan esim. laite, johon jollakin taholla ei ole ollut vuosiin varaa? Ikäviä ovat myös kommentit, jos joku tekee hyvää. Ikävää on, että vaaditaan vielä parempaa. Pyytäjiä on paljon. Kaikkeen ei tarvitse revetä. Se Niklas Herlininkin tulee ymmärtää syyllisyyttä tuntematta. Vai tulisiko ymmärtää syyllisyyttä tuntematta, koska ymmärtäähänhän hän senkin, että omaisuutensa on ahneudella hankittua. Ikävää on, että Niklas Herlinin kirjoituksista tunnen vihaa sosialidemokraatteja kohtaan. Se on ymmärrettävää, koska sieppaaja oli sosialidemokraatti. Toivon kuitenkin, että ajan kanssa Niklas Herlin ymmärtää, ettei kyseinen henkilö edustaja kaikkia sosialidemokraatteja ja ei syyllistyisi lietsomaan vihaa eri ryhmien välillä. Halusi Niklas sitä tai ei, mutta hänellä on siihen liian suuri vastuu asemastaan ja julkisuudestaan johtuen. Ikävää on sekin, että sieppaaja sai 9 vuoden tuomion, mutta pedofiili pääsee kuukausilla. Tulkitakaa sitten ihan miten päin haluatte. Uskon, että tuomion pituus loukkaa entisestään ihmisen oikeustajua ja lisää vihaa varakkaita kohtaan. Kuulin jonkun sanova, että samalla tuomiollahan se olisi sitten tappanutkin sen. Eikä ollut sosialidemokraatti. Että näin.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Jaloillaan! Paikka sijaitsi lähellä Metsoa. Eli aivan Tampereen keskustassa jaloillaan! Hankin sinne paljon suoria ruoka-ym. avustuksia lahjoituksina. Kävijöitä oli noin 80 keskimäärin päivässä. Seurakunta antoi minulle valtuutuksen jakaa myös viikoittain ruoka-avustus kasseja. Kävijät olivat tyytyväisiä ja kiitollisia! Mutta vain puoli vuotta lähtöni jälkeen toiminta loppui kuin seinään? Oletettiin kai, että avustukset tulevat itsellään. Mutta ei! Tässä on sisällä Niklaksenkin sanoma. Kun lahjoitukset alkavat, oletetaan niiden jatkuvan edelleen? Jos ei jatku onkin entinen Hyvä, muuttunut Huonoksi! Kaikki alkaa pyöriä oletetun avustuksen ympärillä, ja pian koko asia menettää merkityksensä? Hyvinvointiyhteiskunnan rattaat pyörivät paikallaan, entinen hyvä jauhaa pahoinvointia. Hyvä on paha MOT.
Hyeena (nimimerkki)
Kerrankin olen Simon kanssa samaa mieltä. Nyt ei ole kyse uskonnosta vaan ja ainoastaan kaupunkilaisjärjestä. Löytyy tahoja, jotka haluavat kieltää järjen käytön. Palataan myöhemmin siihen asiaan.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Taidamme olla AINA samalla aaltopituudella? Ajattelemme sitten maalais-tai kaupunkilaisjärjellä. Se maalaisjärki on kuitenkin meillä molemmilla! Kuten tiedät, minä en ole mikään uskoon hurahtanut! Molemmilla järjillämme ajatellen, olen lähinnä "tapakristitty". Mutta puolustan isieni uskoa tarvittaessa! Tunnusta Hyeena, oletko pistellyt poskiisi sielunveljeni LIIKKEEN? Häntä kaipaan.
Migren07 (nimimerkki)
Niin, ihan vanha totuus auttamisessa. Anna ison kalan sijaan onki tai kalaverkko ja oppi käyttää, ei sama hlö välttämättä ole huomenna uudelleen apua ja tukea vinkumassa. Riski on siinä, et huomenna verkon tarvitsijoita saattaa tulla oven taakse jonoksi asti....;)
moro (nimimerkki)
Jos raha tuottaa hyvätuloisille huonoa omatuntoa, ja sen jakaminen pois helpottaa,- tehkää se minun kauttani. Minä leikin osalla rahoistanne rikasta- ja osalla helpottaisin huonoa omatuntoani.
Mila F (nimimerkki)
Jos jollakin muulla on rahaa, se on pahasta. Jos rikas harjoittaa hyväntekeväisyyttä, se tapahtuu vääristä syistä. Mutta jos sosialisti pääsee käsiksi rikkaan rahoihin, rikkaus ei olekaan enää tuomittavaa ja jopa samoista rahoista maksettu hyväntekeväisyyskin muuttuu hienommaksi.
Lempi (nimimerkki)
juuri tuota tarkoitin myös sillä, että miksei varakas voi olla vilpitön siinä missä köyhäkin. Ja päinvastoin. Harmillista tosiaan on myös, että on ihmisiä, jotka näkevät vain ulkoiset puitteet. Olipa kyse sitten varallisuudesta, asemasta, julkisuudesta tai ulkonäöstä yms. Mielestäni jääkiekkoilija näyttää esimerkiksi hyvää esimerkkiä siinä, että sairaita lapsia voi ilahduttaa sairaalavierailuilla. Ihan jokaiselle ihmiselle. On kertakaikkisen outoa myös siirtää vastuuta esimerkiksi vanhusten yksinäisyydestä poliitikoille tai varakkaimmille ihmisille vedoten samalla omaan moraalisen ylemmyyteen. Ja vapaaehtoistyöhön ei tarvita ollenkaan rahaa, toisin kuin esimerkiksi pitkäaikaissairaiden hoitoon. Potilaan hyvinvoinnin ja humaanin näkökulman lisäksi läsnäolo lähimmäisten arjessa myös vapauttaa sairaanhoidon resursseja hoitoa tarvitseville.
semi (nimimerkki)
Divari kiekkoilijat kritisoimassa Teemua kun itse eivät saa edes haistaa pokaalia.
Vieras (nimimerkki)
Vasemmistolainen on intellektuelli vain toisen vasemmistolaisen puheissa ja kirjoituksissa. Sosialismin ihanuudesta he olivat väärässä, muut oikeassa. Älkäämme me muut markkinoiko maksutta heidän termistöään. Muodostukoon intellektuaalisuus tulevaisuudessa aidosti kuulijan korvassa.
Vieras (nimimerkki)
Perin merkillistä, taitaisi Ahtisaari sanoa. En ollenkaan ymmärrä, miksi Niklas Herlinin ajatukset näin kielteisiin kommentteihin johtivat. Jos rahaa tarvitaan ja halutaan jonkin asian toteuttamiseksi, sitä pitää hankkia. Miksi lahjoituksena saatu raha olisi kelvottomampaa kuin muu? Toinen kysymys on, laistaako yhteiskunta jopa lakisääteisistä velvoitteistaan.
Vieras (nimimerkki)
Niklas, sinulla on aika usein hyviä pointteja ja sydän, jos ei nyt ihan paikallaan, kuitenkin on sydän. Kärjistetty sanomasi meni nyt hiukan ohi, sillä demarit eivät ole tätä maata yksinään koskaan kehittäneet. (Tottakai ymmärrän, että tämä sosiaalidemokratialle vinoilu tarkoittaa aika usein nimen omaan "muodikasta" hyvinvointiyhteiskunnan kritisoimista, ei niinkään suoraan SDP:n kritisointia.) Itse demareiden kehittämispuuhia Suomessa on haitannut koko ajan perinteisesti vahva äärivasemmisto, joka on haastanut demarit ay-liikkeessä ja erityisesti pelannut Neuvostoliiton avulla isänmaata vastaan. Oma lukunsa on myös Maalaisliitto/Keskustapuolue, joka käytti paitsi neukkukorttia myös rakensi uskomattoman alue- ja maatalouspoliittisen tukijärjestelmän. (Tästä tiedät sukutaustasi kautta jotain?). Demareilla ei ole mitään tekemistä nykyhallituksen kanssa, joka on itse asiassa velkarahalla helpottanut hyväosaisten verotusta. Niklas, käytä jatkossakin varallisuuttasi oman tahtosi mukaan sydämesi mukaisesti hyväntekeväisyyteen. Rahat menevät varmasti hyvin kohteisiin. Olen myös sitä mieltä, että oikeudenmukaisuuden hengessä sinun tuloillasi pääomaveroprosenttisi voisi olla hiukan korkeampi ja ehkäpä jopa progressiivinen, ja voisit myös tällä tavalla olla mukana talkoissa. Valtion ja Helsingin kaupungin budjettien kauttakin suurin osa menee ehdottoman hyviin tarkoituksiin.
raimeli (nimimerkki)
sympaattisen näköinen mies, välillä myös nainen, ei suomalaisia, seisoo marketin oven edessä, soittaen haitarilla samaa mielikappalettani, Besame Mucho. Koetan välttää katsekontaktia, silti mies tervehtii, 'Mooi'. Tuntuu raastavalta ohittaa pudottamatta kolikkoa.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Eniten hyvää mieltä saa aikaan sellainen kitupiikki ökyrikas,jonka ei elämänsä aikana tiedetä lahjoittaneen senttiäkään hyväntekeväisyyteen, kuollessaan. Silloin lähes jokaisen kateellisen kansalaisen suusta purkautuu puoli-ivallinen ja vahingoniloinen syvällinen ajatelma : Käärinliinoissa ei ole taskuja.
Lempi (nimimerkki)
..esimerkiksi sairaiden lasten auttamiseen? mm. suomalainen lapsipotilaiden järjestö www.kummit.fi, jossa Teemu Selänne on omalta osaltaan edistänyt lasten hyvinvointia tekee paljon hyvää työtä. On paljon varakkaita ihmisiä ja köyhiä ihmisiä, jotka auttavat toisiaan ihan vilpittömästi.
Alamainen (nimimerkki)
Se mistä Niklas rohkeasti kirjoitti, on ikuisuuskysymys. Mikä on rikkaan vastuu köyhemmistään. Täällä on ollut monia mielipiteitä, joissa on vaadittu rikkaiden ihmisten suurempaa huolenpitoa vähäosaisista. Minä vedän nyt sellaiset pohjat, jota kukaan ei pysty ylittämään. Ei rikkauden määrässä, eikä eriarvoisuuden kuilussa. Minä vaadin (kuten olen tehnyt jo pidemmän aikaa), että Venäjän johto, siis Putinin porukka oligarkkeineen, alkaa tarjota kansaltaan varastamillaan rikkauksillaan, sellaista hyvinvointia rakkaan naapurikansamme vähäosaisille, että heillä olisi ihnisarvoinen elämä. Tätä vaatimusta ei yksikään tämän jälkeen tuleva kirjoitus kertakaikkiaan pysty "rikkaiden kateudella" ratsastavalla kommentilla ylittämään. Oli tämä sen verran utopistinen ajatus. Kiitos ja Hyvää Yötä
semi (nimimerkki)
Jeltsin ja kaikki nämä Chelsean omistajat, olivatko he Putinin miehiä ja ogliarkkeja.
wuorikoski (nimimerkki)
Onneksi en ole rikas! Todella ylimielinen ja huonosti kirjoitettu juttu...(Siis NH) ja tyypillistä, kommentoijat polvillaan...rahan edessä (takana)! No otetaan sinulta nuo rahat pois! "Muistakaa köyhiä - se ei maksa mitään!" Jukka-Pekka Wuorikoski
Alppisirkka (nimimerkki)
Miksi apu tulisi aina antaa kipeille ja raihnaisille, sillä heidän hyvinvoinnistaan tulisi huolehtia ensisijaisesti verovaroin. Lahjoituksen voi muuttaa kannustavaksi eli ostamalla nuoren alkutaipaleellaan olevan taiteilijan taideteoksen tai antamalla ultrahörhölle siemenvaiheen yritykselle ensimmäisen tilauksen jne. Kaikki tarvitsevat onnistumisen tunteita ja ensimmäinen maksava asiakas, joka mielellään toimisi vielä referenssinä, voi johtaa erinomaisen menestystarinan alkuun.
hanari (nimimerkki)
Loistava ajatus ja hieno lisäys tähän keskusteluun, mikä oli antamassa saitureille uusia motivaatioita olla osallistumatta hyväntekeväisyyteen. Suurin lahjoitus on edelleen se "lesken ropo".
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
MerjaH (nimimerkki)
ja jos olisin hyväsydäminen ja jos olisin vielä isänmaallinenkin, kuten sinä kait olet päätellen keskittymisestäsi tähän plänttiin nimeltään Suomi, niin antaisin rahaa kirkon diakoniatyöhön. Sitä kautta raha menee kaikkein kurjimmille suomalaisille, heille joilla on todellinen taloudellinenkin hätä. Muuten mie voisin kirjoittaa tähän tilinumeroni, vaan minulta puuttuu se olennainen: kristillinen nöyryys. Näin tekisin vaikka en kuulukaan kirkkoon. Se on kumminkin varsin luotettava jakajataho. Tämmönen vinkki. Kirkko antaa heillekin, joille sossu ei anna. Esim, jos on asuntovelkaa, ei siitä anneta toimeentulotukea...sitenkin moni voi olla ihan rehellisesti eläenkin vaikeuksissa.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Lämmin, hyvä sydän! Tiedätkö muuten miksi sanotaan lukuarvoa, joka ilmaisee ympyrän halkaisian suhteen, ympyrän kehään?
MerjaH (nimimerkki)
Olen kumminkin vähän eri mieltä tuosta "lämpimästä sydämestä", ei minulla ole kuin sellainen keskihailea sydän. Joskus nuorena tyttönä laitoin kyllä punaiselle ristille joka joulu rahaa, ajattelin että minunkin pitää antaa, jos ei kymmenyksiä niin promillekset ainakin. Nykyään annan 5 euroa sotaveteraanikeräykseen ja senkin vain siksi, kun solttupojat vetoavat jotenkin äidinvaistoihini, enkä raaski kulkea ohi, kun he värjöttävät jossain marketin kulmilla. Se on vain jotain biologiaa ;) Mihinkään muuhun en anna. Antaminen ei ole minulla verissä. Yritin vain ideoida, mihin muut( tässä Niklas) voisivat jakaa rahojaan mahdollisimman tehokkaaksi avuksi. Onko se derivaatta? Mie en ole oikein hyvä insinöörijutuissakaan. Sinä, Simo olet hyvä mies. Minulla on aika hyvä ihmisvaisto, tai ainakin kuvittelen, että on. Vaikka on siinäkin asiassa joskus pieleenkin menty.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Alan itekin uskoa olevani hyvä? Sinulla on todella hyvä ihmistuntemus. Mutta joskus sitä itsekukin pieleen menee! Olen vieläkin näin iäkkäänäkin, valmis vääntämään kaikkien niiden nenät korkkiruuville, jotka Sinun tuntemuksiasi pahiten loukkaavat. Mutta varo tyttö kulta Helsingin herroja. Ne lupaavat vaikka kuun taivaalta, tai Aitoja sydämiä, mutta eivät anna? Älä siis anna itsekään. Tiedän, että et tarvitse neuvojani, mutta neuvoinpa vain.
MerjaH (nimimerkki)
Äidilläni oli paljon sananlaskuja. Yksi kuului: "Antaen omasthaan pääsee". Minun äitini oli viisas nainen kuten kaikken äidit ovat.
jussi vaarala (nimimerkki)
tyttö kulta maalla on puhdas multa jalat vie alta sulta viekkaat herrat helsingin lallalaa laalalalla......
MerjaH (nimimerkki)
Kaikilta herroilta menee taju!
jussi vaarala (nimimerkki)
nappisilmät ;)
Vieras (nimimerkki)
no joo....jostain ne "hyväntekeväisyys massit" tehdään ..kenen selkänahasta ne on teollisuus-suvut tehneet? Vapaamuurarit sun muut ovat aina olleet "kovia hyväntekijöitä", mutta jostain syystä ovat samalle se rikas-eliitti ...aika erikoinen yhtälö, eikö??? en sano että sinä et olisi syväsydämminen ihminen, mutta ei suurin osa miljanääreistä ole "hyväntekijää" edes nähneet.piste.
Partiohavyton (nimimerkki)
EU:n saadessa vihdoin aikaisemmin mainitsemani oman radio- ja televisioyhtiön loppuu suomalaisten kummajainen aivopesu. Historian opetuksen tulee olla lännessä länsimielistä ja Naton turvata koko ehjää maailmaa. Stalinisti haluaa rikkoa maailman. Emme opeta vihollisen valheita tai vielä kaiva siellä Stalinin uhreja ylös. Saksa on vauras ja kaunis hyvinhoidettu kuten kaikki osaavat lännessä. Hyväntekeväisyyttä voidaan harjoittaa vahvistamalla länttä ja ottamalla rosvot kiinni. Stasi-listalla olijat Suomi haluaa yksimielisesti paljastaa. Natossa on yli 800 miljoonaa ihmistä turvassa vainolaista. Martti Ahtisaari on hyväntekijä, mutta hänen syntymäkaupunkinsa meidän oma rakas Viipuri on vielä rikollisten varkaiden miehittämänä. Onneksi esim. Tallinna on vapaa. EU:n radio- ja televisioyhtiön perustaminen on tärkeää. Euroopan kaikkia demareita ja kaikkia Impivaaroja puolustaa hyvä Nato. Nato puolustaa aina kaikkia kansanvaltaisia puolueita. Rikollinen kommunistinen puolue "stalinismi" on ainoa vihollisemme. Yhdysvallat ja Suomi ovat korkean teknologian ja osaamisen maita. On äärimmäisen tärkeää yhdessä Kiinan kanssa jatkaa meneillään olevaa vapauttamista. Hyvinvointiamme ja tasa-arvoa tulee vahvistaa kaikin käytettävissä olevin keinoin. Ympäristöasiat ja ihmisoikeudet ovat maailmassa ykkönen.
helenaeronen (nimimerkki)
Suomalaiset ovat niin solidaarista porukkaa, että varmaan jokainen on joskus ajatellut, että jos voittaisi lotossa, niin pistäisi siitä summan x hyväntekeväisyyteen. Vaan sitten jos alkaa tarkemmin asiaa miettiä, niin tajuaa, että olisi todella haastavaa keksiä se kohde, johon vaikkapa 100 000 euroa laittaisi. Itselleni ensimmäisenä tulee mieleen sotaveteraanit, mutta toisaalta olen sitä mieltä, että verovaroin olisi veteraaneille hyvä vanhuus turvattava. Olen niin lujasti tuota mieltä, että joskus olen kieltäytynyt antamasta rahaa veteraanikeräykseen, vaikka se onkin minusta ehkä jonkun silmissä ihan kauhean paskan tehnyt. Mielestäni valtiossa, jonka koko olemassaolo perustuu veteraanien työhön ja jolla on vara elättää vaikka millaisia mössöpäitä, ei veteraaneille pitäisi missään nimessä joutua keräämään mitään kolehtia, vaan heidän hyvinvointinsa olisi pystyttävä turvaamaan valtion rahoista, perkele. Toisaalta kyllä tiedän, mihin ylimääräiset rahani käyttäisin, jos siis rikas olisin. Perustaisin säätiön, josta jaettaisiin avustuksia opiskeleville pienten lasten vanhemmille. Siten voisi tukea toisaalta ihmisiä, jotka pyrkivät vaikeuksista huolimatta elämässään johonkin suuntaan ja toisaalta se auttaisi myöskin pienituloisissa perheissä eläviä lapsia. Se olisi asia, joka on lähellä minun sydäntäni ja itse kokisin sen tärkeäksi työksi. Ja siitähän kuitenkin hyväntekeväisyydessä on kyse, että hyväntekijä tuntee itse olevansa oikealla asialla. Vaan mielestäni ei voi olla niin, että edes ajatustasolla rikkaat velvoitettaisiin rahoittamaan sellaisia asioita, jotka kuuluisivat ehdottomasti valtion hoitaa. Suomessa on kuitenkin niin korkea verotus, että kyllä niistä rahoista olisi voitava reumasairaalat ja nuorten mielenterveystyö hoitaa. Ja jos sinulla, Niklas, on vähän huono omatunto siitä, ettet koe auttaneesi tarpeeksi, niin höpöhöpö. Sinulla tai Teemu Selänteellä ei ole sen suurempaa yhteiskunnallista vastuuta kuin minulla tai pieksämäkeläisellä taksikuskilla. Toisaalta sinulla tai Selänteellä on parempi mahdollisuus tehdä jotain hienoa ja hyvää, mutta velvollisuutta siihen ei tosiaankaan ole. Ja tämä on absoluuttinen totuus, koska minä olen aina oikeassa.
kukkahattutati (nimimerkki)
Rahan lahjoittaminen hyvään tarkoitukseen on jaloa ja kannatettavaa toimintaa; harrastan sitä itsekin. Kenenkään ei tosin tarvitse lahjoittaa koko omaisuuttaan tai palkkaansa hyväntekeväisyyteen, ihmisen pitää itsekin elää. Toisten ihmisten työllistäminen on yksi parhaimmista tavoista tehdä hyväntekeväisyyttä.
jussi vaarala (nimimerkki)
Nimittäin katsot sormien läpi suomalaisen median omistajana ja aktiivisesti osallistuen näkökulmasi keskusteluun jossa keskustelussa annetaan ohjeita miten kiertää BBC:n maksullisuus. Kapakan nurkkapöydässä sellaista voi tapahtua mutta ei oikein mediassa toisen median taloudellisen edun ja sitä kautta myös tekijänoikeuksien ohittamiseksi. Kesktääkö tämä asia jsn:n syynin esimerkiksi. Tässä ko kommentointi ylempää: Ajoitus on tärkeä 27.3.2010 15:47 Hyeena Ajoitus on tärkeä elementti. Koko omaisuus pitää saada hukatuksi ennen kuin kuolinkorahdus kuuluu. Jokainen tekee rahoillaan täsmälleen niinkuin haluaa. Tuskin kenelläkään ulkopuolisella on siihen nokankoputtamista. Ihmisille, jotka ovat "born rich", on aina kadehtijoita. "Self-made man" ei useinkaan saa vastaavaa ivaa osakseen. Esimerkiksi kelpaa vaikkapa Sir Richard Charles Nicholas Branson. ----------------------------------- Off topic: Kohta alkaa formulat. BBC:ltä näkyy liveneä koko homma ilmaiseksi. Samalla näkyy kaikki muutkin BBC:n nettilivet. Trikki on tässä: 1.Address 92.52.125.17 Port 80 laittakaa tämä proxy selaimen HTTP-proxy asetukseksi. Tools>Internet options>Connections>LAN settings>Use a proxy server>Address 92.52.125.17 Port 80 2. Avatkaa BBC:n lähetys. BBC One http://www.bbc.co.uk/bbcone/watchlive/ jos liikkuva kuva ja ääni tulee niin homma OK. 3. Kun kuva on muodostunut niin ottakaa proxy käytöstä, jotta ette kuormita proxyä turhaan ja kuva ei pätki kun tulee suoralla yhteydellä. Kannattaa harjoitella asetuksia jo ennen varsinaista kisaa. * vastaa * ilmoita asiaton viesti
Hyeena (nimimerkki)
Yhdenmiehen Toverituomioistuin on tehnyt tehtävänsä. Tuoverituomioistuimen pyöveli, Juudas Vaarala, onnistui hyvin tehtävässään. Hän todellakin juorusi epäkorrektina pitämästään viestistä toimitukselle ja Juudas Vaaralan juoruamisen seurauksena viesti poistettiin. Hyvä niin. "oikeus" on puhunut. Kovin suurta älykkyytä ei kuitenkaa edusta se, että Juudas Vaarala monistaa ja itse levittää poistetettavaksi vaatimaansa viestiä. Vaikken uskovainen olekaan, niin Herra siunaa ja varjele meitä kaikenlaisilta hölmöiltä! Tässä lainaus Juudas Vaaralan levittämästä informaatioista: "Kohta alkaa formulat. BBC:ltä näkyy liveneä koko homma ilmaiseksi. Samalla näkyy kaikki muutkin BBC:n nettilivet. Trikki on tässä: 1.Address 92.52.125.17 Port 80 laittakaa tämä proxy selaimen HTTP-proxy asetukseksi. Tools>Internet options>Connections>LAN settings>Use a proxy server>Address 92.52.125.17 Port 80 2. Avatkaa BBC:n lähetys. BBC One http://www.bbc.co.uk/bbcone/watchlive/ jos liikkuva kuva ja ääni tulee niin homma OK. 3. Kun kuva on muodostunut niin ottakaa proxy käytöstä, jotta ette kuormita proxyä turhaan ja kuva ei pätki kun tulee suoralla yhteydellä. Kannattaa harjoitella asetuksia jo ennen varsinaista kisaa."
jussi vaarala (nimimerkki)
vaikka toimitus on kun ei poista kaikkia ohjeitasi minä halusin vain osoittaa mistä jutusta on kyse ihmettelen onko periaatetajuton kommenttisi asiasta ainoa mikä kommenttiini tulee - tässäkö on kansakunnan kyky käsitellä edes tämän tason periaatekysymyksiä eli tässä mistään tuomioistuimista ole kyse eikä pyöveleistä vaan periaateasioista - joita pitäisi mediassa käsitellä
Hyeena (nimimerkki)
Jos olen mielestäsi hölmö, kahden hölmön ei edes kannata keskustella keskenään. Tyhmyys voi tiivistyä. Ps. Mieti näitä, ennenkuin menet koisaamaan: Mistä lähtien Suomessa asuvat ovat olleet velvollisia maksamaan UK:n maksuttomista BBC:n nettilähetyksistä? Mikä asiassa on rikollista toimintaa?
jussi vaarala (nimimerkki)
perustetta sille miksi bbc:n kanava antaa " not available in your area " jos ei näy niin siinä täytyy olla joku tekninen ehto ainakin ja luultavasti kaupallinen ehto myös joku sen tietää paremmin kuin minä ja sinä ja kertokoon joka tapauksessa ei varmaan ole uuden suomen etu ryhtyä julkaisualustaksi ohjeille joissa edes on mahdollisuus talloa jonkun taloudellisten tai tekijänoikeusetujen varpaille uuden suomen toimitus harkitsi asian niin että poisti viestisi - en voi tietää syytä sen tiedän että saletisti en tykkää itse jos tällaisilla median sivuilla aletaan piraattityyppisiä ohjeita jakelemaan
Hyeena (nimimerkki)
"uuden suomen toimitus harkitsi asian niin että poisti viestisi - en voi tietää syytä" Syy oli se, että sinä toimit kavaltajana. Minulla näkyy BBC one netin kautta mainiosti ilman mitään herjauksia. Juudaksella taitaa olla joku esto päällä. Kyllä Jumala osaa valita laumansa.
jussi vaarala (nimimerkki)
miksi us poisti ohjeesi - sillä täytyy olla sille peruste
Hyeena (nimimerkki)
Juudas "Iskariot" Vaarala kavalsi ja valehteli. Aivan kuten kristinuskon perinteisiin kuuluu.
jussi vaarala (nimimerkki)
lyhyessä ajassa menettänyt ainakin tonnin laittomien musanlevittäjien ansiosta siinä sulle - ja näillä sivuilla pyörii paljon muitakin joilta pöllitään työn tulokset et kai kuvittele että sellaiseen sen jälkeen suhtautuu kovin maireasti jos sulle sellainen on yhdentekevää niin laita mulle tonni rahaa - tai laita kaksi niin olen vakuuttunut siitä että sinulle on yhdentekevää kuka ottaa mitä keltäkin osoitahan nyt jaloa mieltä ja korkeaa otsaa
jussi vaarala (nimimerkki)
Kiitos Hyeena! 27.3.2010 15:52 tapio_o_neva Kiitän lahjasta. Annan tiedoksi formula 1:stä kiinnostuneelle ystävälleni. * vastaa * ilmoita asiaton viesti Tunnusta reilusti vaan, 27.3.2010 17:16 Hyeena Tunnusta reilusti vaan, että meni omaan käyttöön. Katselin aamulla aika-ajot ja kohtuulaatuinen kuva tuli. http://www.bbc.co.uk/bbcone/watchlive/ on syytä avata ihan ikiomassa selainikkunassaan. Proxyn disbloimisen jälkeen ei saa käyttä refresh-komentoa. Jos sen tekee, koko viritys pitää alkaa alusta. Nyt BBC onelta tulee: on now 14:15 World Track Cycling Championships Home hopes include Victoria Pendleton in the sprint and Lizzie Armitstead in the omnium. Homman sielunelämä on se, että lähetykset on rajattu vain UK:n IP-osoitteisiin. Proxy 92.52.125.17:80 on UK:ssa joten BBC luulee, että olet itsekin UK:ssa http://pastebin.com/HzPLDNve Näytä koko kirjoitus (1895 merkkiä) Ps. Vaihtoehtoinen katseluosoite: http://www.bbc.co.uk/iplayer/playlive/bbc_one_lond... Vastaava F1-foorumilta kopioitu ohje suomenkieliseen Exploreriin: "Tänään rohkaistuin ja päätin kokeilla tätä monien kehumaa (ja monien toimimattomaksi haukkumaa) BBC:tä ja sain yllättävänkin helposti näkymään. Osoitteesta http://nntime.com/proxy-country/United-Kingdom-01.... hain vapaan proxyn, jonka jälkeen avasin IE:n ja menin Työkalut-->Internet-asetukset-->Yhteydet-->Lähiverkon asetukset ja sieltä ruksasin kohdan "Käytä välityspalvelinta lähiverkossa". Sen jälkeen latelin proxynumeron Osoite- ja Portti kenttiin siten, että ennen kaksoispistettä olevat numerot tulevat Osoite -kenttään ja kaksi (tai useampi) kaksoispisteen jälkeistä numeroa tulee Portti -kenttään. HUOM. Itse kaksoispistettä ei kirjoiteta mihinkään, muut pisteet kylläkin. Tämän jälkeen testasin toimivuuden katselemalla Doctors-sarjaa BBC1:ltä ja reaaliaikaisia uutisia BBC Newsiltä ja hyvin pelitti. Toivottavasti pelittää yhtä mallikkaasti seuraavana kisaviikonloppunakin. Ps. En ruksannut "Käytä välityspalvelinta lähiverkossa" pois kuvan alettua näkymään, koska mitään pätkimistä ei ollut havaittavissa. Toivottavasti muutkin saa tän toimimaan, on nääs mainio palvelu." * vastaa * ilmoita asiaton viesti Ei mennyt 27.3.2010 17:45 tapio_o_neva Ei mennyt F1 omaan käyttöön, vaan Etelä-Hämeeseen, ehkä seuraavaksi Kiinan kansantasavaltaan. * vastaa * ilmoita asiaton viesti BBC News 27.3.2010 17:22 Hyeena Uutiset voi katsella täältä yllämainitulla menetelmällä: http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7459669.stm Parasta aikaa homma pelittää. Toivottavasti kukaan ei tule kolkuttamaan ovelle. Miksi hemmetissä sitä TV-lupaa enää tarvitaan? * vastaa * ilmoita asiaton viesti Huomasin 27.3.2010 17:46 tapio_o_neva BBC Newsissä oli melko hyvä juttu korealaisen aluksen uppoamisesta. * vastaa * ilmoita asiaton viesti uusi CCTV9, 14:24 Foxbyallmeans näkyy ilmaiseksi, available like religion. * vastaa * ilmoita asiaton viesti
Mila F (nimimerkki)
Kuka sinut valtuutti rajoittamaan BBC:n nettilähetysten katselua?
Htalk (nimimerkki)
Median omistaminen ja internetsivujen moderointivastuu on usein eri tahoilla. Jos häiritsee, niin ei muuta kun ilmoittamaan asiaton viesti ... ???
Hyeena (nimimerkki)
Juudas Vaarala on jo tehnyt sen. Suosittelen iltalukemiseksi: http://www.talonpoikaiskulttuurisäätiö.fi/pellervo/kp3_02/abc.htm
jussi vaarala (nimimerkki)
omistajalla ei olisi moderoinnista vastuuta - että omistaja millä vaan joka myy saisi tehdä rahaa kun ei ole moderointivastuuta
Hyeena (nimimerkki)
Itse asiassa alkuperäistä lähettämääni viestiä ei ole millään tavalla moderoitu eikä mitään poistettu. Jos lukee koko viestiketjun, niin kaikki löytyy. Juudas astui paskaan.
Htalk (nimimerkki)
Eiks se oo päätoimittaja joka vastaa... ja sitten noista rahantekemisistä...muuten veikkaan että ei tää Uusi Suomi ole mikään rahasampo... voi olla päinvastoin... mut hei vähän toleranssii...peace brother... ei tää ny nii vakavaa oo.. kaikkea hyvää sulle...
Foxbyallmeans (nimimerkki)
... lukematon määrä televisiokanavia ja netti tv itä nähtävissä, laillisia sellaisia ympäri maailman.
CamilleK (nimimerkki)
..että suurin osa suomalaisista haaveilee joka lauantai lottovoitosta ja toivoo että seitsemän oikein tärähtää omaan lappuun. Silti parjataan niitä jolla on rahaa omasta takaa. Mikä sitten on muka oikein? Mitenkähän käy asenteille jos rahaa tulisikin paljon? Moniko oikeasti antaisi rahaa hyväntekeväisyyteen? Juttusi Niklas oli todella hyvä. Jokainen saa antaa rahansa minne haluaa!
Lempi (nimimerkki)
SPR:n sivuilla esimerkiksi voi testata keinoja, joilla voi ihan ilmaiseksi osallistua vapaaehtoistyöhön, joka soveltuu juuri itselle. Vapaaehtoistyötä on paljon eri järjestöissä, mutta oheisessa siis testi www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/ "Vapaaehtoistyö on hauskaa ja hyödyllistä. Suomen Punainen Risti tarjoaa useita eri toiminnan muotoja, joiden kautta voit tehdä hyvää toisille ja luoda hyvän mielen itsellesi. Tule mukaan: -Ensiapu- tai valmiustoimintaan -Ystäväksi -Omaishoitajan tueksi -Tukemaan nuoria -Monikulttuurisuustyöhön -Rinnepäivystäjäksi -Luovuttamaan verta -Avustustyöntekijäksi -Edistämään terveyttä -Lasten ja nuorten toimintaan -Toimintaan kouluille" www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/ Mihin seuraavista ilmaisista vapaaehtoisharrastuksista siis esimerkiksi kommentoijat soveltuvat? Ei tarvitse olla varakas tai julkisuuden ihminen esimerkiksi käydäkseen ilahduttamassa sairaita lapsia tai vanhuksia sairaalassa. Kaikki ihmiset voivat käydä tervehtimässä esimerkiksi useammin, lukemassa, ulkoilemassa, keskustelemassa yms. Lisäksi on osallistavia hankkeita, kuten mm. www.mummollekaveri.fi ja www.kummit.fi, www.mll.fi voi ryhtyä kerääjäksi www.yhteisvastuu.fi yms. Ekologisista asioista kiinnostuneet voivat liittyä öljyntorjuntajoukkoihin www.wwf.fi, eli vapaaehtoistyötä on laidasta laitaan.
Vieras (nimimerkki)
Ay-liikkeen pitäisi huolehtia varainhankista omin voimin, eikä niin että nykyään yritykset joutuvat käsittelemään työntekijöiden ay-maksut. Niistä aiheutuu kustannuksia jotka nostavat hintoja ja raha peritään asiakkaalta. Lisäksi, koska maksut ovat verovähennyskelpoisia, tulisi ay-liikkeen huolehtia niiden ilmoittamisesta verottajalle jos ne halutaan pitää automaattisena vähennyksenä. Parempi vaihtoehto olisi, jos kukin ilmoittaisi itse maksamansa ay-maksut. ********************************************* Miten perustuslaki suhtautuu siihen että kolmas henkilö on velvoitettu huolehtimaan kahden osapuolen vapaaehtoisen sopimuksen rahaliikenteestä? ********************************************* Kun näitä rahoja sitten käytetään vasemmiston "hyväntekeväisyyteen" eli poliitikkojen vaalilahjontaan, on soppa valmis. Se on käärmekeitto jota pakkosyöneenä saa syvän inhon SDP:tä ja vasemmistoa vastaan ja ääri-ay-liikkeitä kohtaan.
Htalk (nimimerkki)
Se että demareillakin on hienoja arvoja esim. yhteisvastuusta ei poista sitä että reaalimaailmassa velkarahalla julkisen sektorin hyväntekeväisyys ja jeesustelu ei ole kestävää kehitystä... Konkreettinen esimerkki: Omaishoitajien tukeminen ei etene vaikka Suomessa yli 75 v. hoitaminen maksaa julkisella sektorilla usein n2500-3500€/ kk.riippuen asiakkaasta. Jos järjestettäisiin kohtuullinen taloudellinen tuki omaishoitajille/puolisolle esim. 1500€-2000€/kk. ja kunnolinen "lomitus läjestelmä", niin helposti säästettäisiin 500€-1000€/ kk ikääntyvä kansalainen ja samalla useiden ihmisten elämisen taso myös vanhoilla päivillä parantuisi kotiasumisen kautta. Nyt henkinen demarius estää rahan jakamisen omaishoitajille, julkisen sektorin sijaan vaikka yhteiskunta säästäisi...
Lempi (nimimerkki)
mielestäni omaishoitajien edellytyksiä, kuten kotona asumisen on tärkeää vahvistaa. SPR:n sivuilla voi myös ryhtyä vapaaehtoistoimijaksi omaishoitajan tueksi. Miksi ihmeessä vanhukset halutaan eristää? siis omat sukulaisetkin siirretään muiden ihmisten vastuulle? Tottakai järki käteen myös kyseisessä asiassa, jos ihminen esimerkiksi tarvitsee terveydenhoitoa tai omaisille ei ole mahdollisuuksia ryhtyä omaishoitajiksi. Aktiiviset vierailut, kuten ulkoiluttaminen, päivänlehden lukeminen, keskustelut, kahvittelu yms. ihmisille, jotka jaksavat seurata asioita myös vanhainkodeissa ja sairaaloissa myös vahvistaa hyvinvointia ja vapauttaa sairaanhoitajia tekemään terveydenhoidon työtä. Ja on rikastuttavaa myös vierailijalle. Mielestäni moniarvoinen vuorovaikutus eri sukupolvien välillä on rikkaus kaikille ihmisille. Vanhainkotien yhteydessä voisi myös olla lasten iltapäiväkerhoja, jolloin sekä vanhuksilla, että lapsilla olisi moniarvoista, vastuullista ja virikkeellistä seuraa esimerkiksi kaupungistumisen, maassamuuttojen ja välimatkojen myötä. Mukaan voitaisiin palkata muutamia työttömiä ihmisiä auttamaan järjestelyissä. Kyseinen olisi tärkeää moniarvoista vuorovaikutusta ja edistäisi useiden ihmisryhmien hyvinvointia. Iäkkäämpien ihmisten läsnäolo on tärkeää lapsille.
Mila F (nimimerkki)
Idiootti - imbesilli - henkinen demari
Vieras (nimimerkki)
En ymmärtänyt mitä Niklas Herlin halusi sanoillaan ymmärrettävän. Haukkuiko hän sosialidemokraatteja vai mediaa vai mitä. Ymmärrän kyllä että kun on rahaa pitää kiemurrella omantuntonsa kanssa ja painia itsensä kanssa. Hyväntekeväisyys on harvoin pyyteetöntä kun se oikein tarkkaan tutkitaan. Se on aitoa hyväntekeväisyyttä kun antaa pummille lantin tai auttaa heikompaa naapuriaan.Hurstin toiminta on myös korkeaa moraalia osoittava joka kohdistuu lähimmäiseen. Tiedän että on paljon rikkaita jotka salaavat ehdottomasti hyväntekeväisyytensä, he ovat aitoja ihmisiä. Mutta sitten on erikseen nämä julkkikset jotka hyväntekeväisyydellään jatkavat vain suhdetoimintaansa. Heissäkin on niitä jotka salaavat kohteensa ja summansa, he ovat yleensä niitä jotka omilla avuillaan ovat saavuttaneet jotain. En oikein osaa arvostaa juuri millään tavalla miestä joka kumista kiekkoa kepillä sohien tekee miljoonia ja yhden päivän Suomen media toistaa uutista kun hän on sohinut kumisen kiekon rautakehikon sisään. Onkohan meillä kaikki arvot aivan kohdallaan kuitenkaan. Nuorisoa ajetaan harrastamaan hikisiin halleihin että jotkut Kummolat ja Harkimot saavat bisneksensä pyörimään. Meni vähän asian sivuun mutta sen käsityksen sain että Herlin ei tosiasiassa tarkoitakaan hyväntekeväisyyttä vaan jonkinlaista politikointia.
lada_o_niva (nimimerkki)
Vaan osuit suoraan asian ytimeen. BULLSEYE!
moro (nimimerkki)
Niklas, jos sinä haluat auttaa,- liity Sosialidemokraattiseen puolueeseen. Ala vaatimaan hyvätuloisten verotuksen kiristämistä. Ala vaatimaan kuluttajalle kalliimmaksi muodostuvan yksityistämisen rajoitamista. Jos jännetuppitulehduksesi vaatii leikkaushoitoa, mene julkiseen jonoon- odota leikkausta 2- vuotta. Älä mene rasittamaan saman lääkärin kiireistä aikaa, joka leikkaisi sinut yksityisellä jo huomenna, mutta leikkaa sinut sitten kahden vuoden päästä julkisella puolella. Kai se Kela korvaa sinullekin, uskoisin. Ala vaatimaan pääomatulojen verotuksen reilua kiristämistä. Ala suosimaan työnteolla ansaitsemista- osakekeinottelun sijaan. Ala maltilliseksi vasemmistolaiseksi. Älä pelleile farisealaisella oikeistolaisella hyväntekeväisydellä. Tee jotain, jolla on merkitystä. Pelaa vaikka päivät, pitkät Raha-automaattiyhdistyksen hedelmäpeleillä kansanterveyden hyväksi. Rikkaana sinä voit syytää kolikoita automaattiin sievoiset summat. Mehän olemme oppineet, että tuo "kansanterveys" tässä yhteydessä tarkoittaa kepun- ja kokoomuksen vaalitukea pienen kiertotien kautta. (Nuorisosäätiö) Pääasia, että liityt meihin. Vippaa minulle muutama satatuhatta- tai miljoona. Minä yritän keksiä niille jotain. Minä olen AKT:n jäsen. Siihen en sinua saa, mutta eiköhän sekin suhteilla onnistu. On muuten kivikova liitto, kun halutaan saada asioita hoidettua. Pääasia, että lopetat porvarillisuudelle tyypillisen ulkokultaisuuden.
niklasherlin (nimimerkki)
Mutta pyörsin juuri päätökseni. "Niklas, jos sinä haluat auttaa,- liity Sosialidemokraattiseen puolueeseen." -En, se sotisi pyhimpiä arvojani vastaan "Ala vaatimaan hyvätuloisten verotuksen kiristämistä. Ala vaatimaan kuluttajalle kalliimmaksi muodostuvan yksityistämisen rajoitamista." -Osinkotuloja voisi verottaa nykyistä kovemmin Suomessa, mutta ylenmääräinen kiristys olisi vaarallista. Nykyinen järjestelmä on mielestäni monimutkainen kompromissi, joka houkuttelee turhaan kikkailuun. -Varallisuusvero on vaarallinen, samoin olisi omistusasunnossa asuvien verottaminen. -Huonoa yksityistämistä olen julkisestikin vastustanut. Hyvin hoidettuna yksityistäminen on hyvä asia, josta kaikki hyötyvät. "Jos jännetuppitulehduksesi vaatii leikkaushoitoa, mene julkiseen jonoon- odota leikkausta 2- vuotta. Älä mene rasittamaan saman lääkärin kiireistä aikaa, joka leikkaisi sinut yksityisellä jo huomenna, mutta leikkaa sinut sitten kahden vuoden päästä julkisella puolella. Kai se Kela korvaa sinullekin, uskoisin." -Lonkassani oli kuolio ja jonotin julkisella puolella vajaan vuoden tekonivelleikkausta helvetillisten kipujen vaivaamana. Lääkärin suosituksesta. Yleensä käytän yksityisiä palveluja enkä siis kuormita julkista puolta. "Ala vaatimaan pääomatulojen verotuksen reilua kiristämistä. Ala suosimaan työnteolla ansaitsemista- osakekeinottelun sijaan. Ala maltilliseksi vasemmistolaiseksi." -En vaadi reilua pääomatulojen kiristämistä, vain maltillista. Vasemmistolaisuudestani olen saanut kuulla 30 vuotta. "Älä pelleile farisealaisella oikeistolaisella hyväntekeväisydellä." -En tunne itseäni farisealaiseksi, vaikka haluan harjoittaa hyväntekeväisyyttä. "Tee jotain, jolla on merkitystä. Pelaa vaikka päivät, pitkät Raha-automaattiyhdistyksen hedelmäpeleillä kansanterveyden hyväksi. Rikkaana sinä voit syytää kolikoita automaattiin sievoiset summat. Mehän olemme oppineet, että tuo "kansanterveys" tässä yhteydessä tarkoittaa kepun- ja kokoomuksen vaalitukea pienen kiertotien kautta. (Nuorisosäätiö)" -Mielestäni hedelmäpelit ovat pahinta peliriippuvaisuuden edistämistä. Niillä ryöstetään köyhiä. Jos rahat käytetään vaalitukeen, sitä pahempi. Parempi kuitenkin, että RAY pyörittää pelijärjestelmää; muuten sen tekisivät täysrikolliset. "Pääasia, että liityt meihin. Vippaa minulle muutama satatuhatta- tai miljoona. Minä yritän keksiä niille jotain. Minä olen AKT:n jäsen. Siihen en sinua saa, mutta eiköhän sekin suhteilla onnistu. On muuten kivikova liitto, kun halutaan saada asioita hoidettua." -En vippaa sinulle latiakaan. Ahtaajat ovat tärkeässä saranavirassa. Jos siihen asemaan pääsee, kannattaa vetää itselleen niin paljon hilloa kuin voi. Jokainen meistä tekisi niin. -Jäseneksi en halua, koska en tee AKT:n alaista työtä. Minusta sietämättömimpiä ihmisiä ovat väärään liittoon kuuluvat. Töitä ei tehdä, mutta edut halutaan. "Pääasia, että lopetat porvarillisuudelle tyypillisen ulkokultaisuuden." -Ulkokultaiseksi en itseäni tunne. Porvariksi kylläkin. terv. Niko H.
moro (nimimerkki)
Mitäpä tuohon osaa sanoa. Tuokin, ettet vippaa "latiakaan" ei tässä yhteydessä ole tappio. Tuo vastaus, (2994 merkkiä) on varsin aseistariisuva vastaus. Näyttää siltä, että sinussa asuu, kuin asuukin pikku bemar,,,anteeksi demari sielussasi. Oikeudenmukaisuuden aate ei ole rahaan sidottu aate. Sitä joko on- tai ei ole. Sinulla sitä näyttää olevan. No, jätän pienen varauksen, kun en ole tottunut varakkaiden puheisiin luottamaan. Iiro Viinannenkin puhui juuri sanoja, joita ei hänen suustaan olisi luullut kuulevansa. No, asia on niin, että koko kansan etujen kannalta on tärkeää, että saamme maltillisen vasemmiston mukaan päätöksentekoon. (Eihän meillä muuta vasemmistoa olekaan.) Porvarihallitukset eivät ole koko kansan hallituksia, vaan ajavat itsensä umpikujaan aina juuri kansaa vastaan. Ilmiö on kansainvälinen. Ranska viimeisenä esimerkkinä. Kerjääminen todellakin on sivistymättömyyttä, eikä sellaista ilmiötä suomessa saisi olla. Perustulo pitää riittää. No, kai sää silti edes pari euroo voit heittää, että mää pääsen bussilla kotiin...
Hyeena (nimimerkki)
Niin minäkin päätin. Mutta kun ne muut rupes ärsyttämään. US:n näkökulmailija, professori Virmavirta on aika jämäkkä. Ei kommentoi millään lailla tekstin kommentteja tai arvosteluja. Itse tekstin pitäisi olla alunperoin niin taitavasti laadittu ettei itse jää mistään nalkkiin. Aniharva, jos kukaan pystyy siihen. Niklas Herlin jo pelkästään henkilönä, avaamatta edes suutaan tai kirjoittamatta riviäkään, saa hänet tunnistavissa ihmisissä ennakkoluuloja aikaan. Minulla on helpompaa. On vain vajaa kourallinen ystäviä ja muutama tuttu. Jack Daniel's:istä saa myös tarvittaessa kaverin. En haluaisi vaihtaa itseäni Niklaksen rooliin.
MerjaH (nimimerkki)
Demarit on työväen kusettajia!
XXL (nimimerkki)
"2:den tutkinon masteri"
MerjaH (nimimerkki)
Sulla on ainakin hyvä muisti, vaikka ei ehkä niinkään hyvä mieli. Sopisit meille KGB:hen agentiksi. Kerron sitten kun paikkoja avautuu.
Mila F (nimimerkki)
Toweri elää muutenkin reilun parinkymmenen vuoden takaisessa maailmassa ja meet vielä lupaamaan sieltä töitäkin ...
MerjaH (nimimerkki)
Sinä olet aurinko. Minua niin ärsyttää nämä tyypit, jota yrittävät sensuroida ihan viatonta ajatustenvirtaa. Sitäpaitsi tuohan on vasureiden mielipide demareista: työväen kusettajia. Mie vain eläydyin. Eikö luovuus ole sallittu. Aina tulee joku, joka lyö kaulimella päähän. Mutta et sinä, Mila...eikä tuo Niklaskaan, vaikka soitin sille Vapaata Venäjää. Kansainvälinenkin olisi ollut hyvä kappale, mutta tuo oli jotenkin historiallisempi, suomalaiskansallisempi veisu. Nämä vanhat kappaleet on ihan turhaan peitelty sosialidemokraattiseen mössöön. Historiaa pitää uskaltaa katsoa silmästä silmään. Laiton tähän ekana Köyhälistön marssin, mutta en mie halva, että Mila kuuntelee kulmat kurtussa, se on kuin surulauluja. Turhia murheita tässä ei oteta. Ei me olla köyhiä eikä kipeitä.
moro (nimimerkki)
en MerjaH anna anteeksi. Tuo linkki ei kuulu asiaan tässä yhteydessä lainkaan. Oletko tukikepuli? Sitten ymmärrän katkeruuden.
MerjaH (nimimerkki)
Itse taidat olla tukidemari!
Vierastamaton (nimimerkki)
Lahjoitin pari joulua sitten YLEn hyvä-joulukeräykseen yhden perheen lahjakortin verran, 70 euroa. Pari viikkoa myöhemmin minulle tuli hyvin "niklasmainen" olo, kun kuulin, että tuon perheen avustuksista vähennetään antamani seitsemänkymppinen. Toisin sanoen, lahjoitin siis kotikunnalleni tuon rahan. Tuon tempun jälkeen olen ohjannut vähäisiä käteisvarojani suoran toiminnan hyväntekeväisyyteen.
Vieras (nimimerkki)
Teemu Selänne, Jorma Ollila, Olli-Pekka Kallasvuo ja moni muu työllään eikä perinnöllä rikastunut ovat saaneet suunnatonta halveksuntaa osakseen. Kateus, viha, rasismi ym. ovat ihmiskunnan alimpia vaistoja, jotka eivät ansaitse kunnioitusta.
Vieras (nimimerkki)
että minä säpsähdin säikähdyksestä koneeni edessä puoli alastomana saunan jälkeen, kun Herlin karjaisi, että "lähetä se tilinumerosi! ja mitä kirjoittelet jatkuvasti nimettömänä,luski!! (kt. yllä) Meinasi mennä muhat suuhun ihan oikeasti. Hilloakin turskahti näytöltä pöydälle siemenineen päivineen (näytti vadelmahillolta!) Mutta vähän aikaa järkeiltyäni päädyin siihen,että metodihan se vain oli. Ei hätää. No, oman alani taitajana kyllä tiedän, että täysin vieraina tänne ei kirjoittele kukaan ja tottakai asiantuntiat osaavat jopa tekstejä tunnistamalla jäljittää tekijöitä. Mutta on niin kiva kätkeytyä kaikkien "vieraiden" joukkoon kuin metsän peittoon tai massojen virtaan. Toisinnaan käytän vakiintuntta nimimerkkiä ja toisinaan keksin uuden. Se on sattumanvaraista. On ollut kokonaan moderaattorin asia, julkaiseeko vai ei. Pidän Uuden Suomen ylläpidon porukoista aivan valtavasti, vaikka minulla ei ole aavistustakaan siitä, keitä ja missä he ovat. Anna Herlin heille palkankorotus tai hyvän miehen lisää. Ovat ansainneet. Ovat taitavia,kriittisiä,herkkiä... En ole kirjautunut, enkä siksi kiroittele öisin. Sekin valinta piti tehdä ja on vain hyvä. Muuten Jussi Vaarala. Minun mielestä Hyeena ja Tapio näyttävät vain käytännön esimerkin "lahjoituksesta". Sinun täytyy oppia lukemaan diskurssi eli "puheyhteys". Tämä BBC -asia on siis vähän samaa kuin Hazardin mediakritiikki?
Sirkka Perälä (nimimerkki)
Tämä lehti on jo hyvä teko, että tämä on olemassa. Se jo riittäisi yhden ihmisen hyvntekeväisyydeksi. Kiitos siitä. Kova työ ja ylläpito.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Itse asiassa ainoa ero rikkaitten ja köyhien ihmisten välillä on se, että rikkailla ihmisillä on enemmän rahaa.
Vieras (nimimerkki)
Tää kommentti oli nappiin, että demareihin liittyminen sotisi Niklas Herlinin pyhimpiä arvoja vastaan. Olen omalta kohdaltani samaa mieltä. Se olisi pahempaa kuin kommareiden kannatus. Demarit on niin tekopyhää ja kateellista sakkia että sylettää. Kyllä se on etenkin heillä että oma etu paras etu, vaikka sitä mihin kaapuun koettaisivat verhota.
moro (nimimerkki)
mutta se on kansainvälinen liike, joka ei kuole. Demareita vastustavat vain ahneet. Demareille oppositiokaudet eivät ole kuin hidaste. Lopulta demarit kuitenkin hallitsevat. Käytännössä se tarkoittaa, että demarius on aina päällänne. Jos olisi toisin, maailma tuhoutuisi. Oikeistolaisuus tuhoaa maailman. Meitä ei sen jälkeen ole. Ei vasemmistolaisia,- eikä oikeistolaisia, mutta tuhon aiheutti oikeistolaiset.
Mila F (nimimerkki)
Demareiden hallituskausien politiikka on mennyt kevyesti Kokoomuksesta oikealta ohitse. Siinä ei ole solidaarisuus ja sosiaalinen ulottuvuus paljon painanut, joten et voi pestä huonoa omaatuntoasi leimaamalla oikeistoa. "Demareita vastustavat vain ahneet." ... ja kilin kikkelit ... jopa Tuomioja on väsynyt siihen, että puhutaan yhtä ja tehdään toista.
MerjaH (nimimerkki)
ketkä Suomessa ovat köyhiä. Heidän köyhiänsä ovat ammattiyhdisporukka, he joilla on vakituinen työ. Nyt vaalien jälkeen he ovat vasta alkaneet puhua "marginaaliryhmistä", mikä sekin on demarikieltä. Demarit ovat pitäneet valtaa propagandan voimin, ja siinä toiminnassa on kielikin tärkeää. Oikeastaan Sauli Niinistön kampanjassa oli uutta ja virkistävää se, että hän luetteli työväestöksi kaikki he jotka tekevät töitä. Hän luki joukkoon kotiäidit ja-isät, opiskelijat ja muut "marginaalit", jotka eivät demariarvostusta ole koskaan saaneet. Heille on joukkoon laskettava vain, jos tahkoo rahaa (huolettomana) muiden perustamissä pajoissa. Edes pienyrittäjä ei ole työväkeä sossumaailmassa, virkamies ehkä on mikäli käy vappumarssimassa. Demarit elävät jossain ihmeellisessä kuplamaailmassa, mitä ei ole muille olemassakaan kuin demareille.
MarkkuNieminen (nimimerkki)
Vaikka ei olisikaan varaa käyttää hyväntekeväisyyteen merktittäviä summia rahaa, niin voi olla vaikkapa aikaa vapaaehtoistyöhön. Siiloinkin voi syntyä outoja tilantteita. Muutamia vuosia sitten olin töissä eräässä sosiaalialaan projektissa. Rahoitus tuli RAY:ltä ja kahdelta kunnalta. RAY:n rahoitus loppui, jatkoa ei edes haluttu hakkea, ja toinen kunnista vetäytyi sillä perusteella pois. Projekti loppui ja niin loppui työnikin. Muutamia viikkoja myöhemmin minulta kyseltiin lähtisinkö mukaan vapaaehtoistyöhön, tekemään sitä samaa jota ennen tein palkkatyönä. Minusta tuo oli suunnilleen sama kuin kysyä, että voisinko maksaa oman palkkani. Olisin tehnyt hyvää kuntien budjeteillle, toiminnan asiakkaat eivät olisi saanneet mitään lisää. En lähtenyt. Ajattelin ja ajattelen edelleen, että voin minä hyväntekeväisyyttä omien mahdollisuuksieni rajoissa harjoittaa, mutta haluan pitää leipätyön ja hyvän tekemisen erillään. Osallistun siihen kunnan budjettiin veroja maksamalla mielummmin, vapaa-aikaa ja rahaakin voin sitten käyttää ihan itse valitsemiini asioihin, johonkin sopivaan hyväntekeväisyyteenkin aina välilä.
Jukka K (nimimerkki)
Kirjoituksesi oli tosi hyvä, - ja osumatarkkuus on näemmä kohdallaan. Näköjään nämä vasemmistointellektuellit ja ay-intoilijat uskovat jatkuvan uhoamisen voimaan. Vaan mikäs onkaan heidän hyväntekeväisyytensä taso? Isävainaani (raksamies) varoitti juuri sosialisteista, he olivat jo 1950-luvulta alkaen työmiehen pahin vihollinen loppumattomattomassa kateudessaan ja jatkuvassa uhoamisessaan. 1960-70 luvuilla tuo intoilu oli pahinta. Kun piti auttaa hädässä olevaa, heidän taholtaan sitä apua ei juurikaan saanut. Kaiken lisäksi sdp-taustaisista löytyi kovin paljon perseennuolijaporukkaa! Kovasti oli tuo porukka antamassa neuvoja miten sai toimia työssä ja omalla ajalla ja kuka antaa luvan mihinkin asiaan. Sodat käynyt mies halusi tehdä työtä ja huolehtia perheestään ilman politiikka, mutta se oli joskus kovin vaikeaa. Tässä valossa Niklaksen kuvaus sosiaalidemokraateista oli hyvin onnistunut. Sosialidemokratia, - suomalainen pikkuherrakansa? Tuolta suunnalta siis tulee kovin nopeasti ohjeet miten toimia, kunhan heidän ei itse tarvitse tehdä mitään, - toisin sanoen kastella omia varpaitaan!
moro (nimimerkki)
"""Näköjään nämä vasemmistointellektuellit ja ay-intoilijat uskovat jatkuvan uhoamisen voimaan. Vaan mikäs onkaan heidän hyväntekeväisyytensä taso?""" Onpas paksua tekstiä, (lue paskaa tekstiä) Vastaan tuohon lainaukseen: Vasemmistointellektuellit- eivätkä ay-intoilijat uhoa. He osallistuvat hyväntekeväisyyteen palkkaverotuksella, joka on kaiken verotuksen raskain taso. Niklas Herlin, jonka taustapuolta tuossa viestissä nuoleskellaan, osallistuu hyväntekeväisyyteen pääomaverotuksen (kevyen verotuksen) jälkeen jäävillä ylimääräisillä rahoilla. Toisinsanoen: "ay-intoilijalta" hyväntekeväisyysraha otetaan verotuksessa- ja pääomaverotettaville hyväntekeväisyys on vapaaehtoista. Niklas Herlin ilmeisestikin on marginaalinen poikkeustapaus hyväntekijänä. Kyllä se poika jää meidän palkansaajien kontolle tuo hyväntekeväisyys käytännössä.
Jane (nimimerkki)
Kaikista pahimmalta tuntuu, Helsingissä on paljon asunnottomia, Suomen suomalaisia. Jos ei ole kotia/asuntoa pohja pettää ja silloin ei ole mitään. Kun ei ole osoitetta, moni asia esim. työnhaku ym. vaikeutuu tai on mahdotonta saada. Ja monet muutkin asiat vaikeutuu. Helposti putoaa pois koko sosiaalisesta verkosta? Tai ihan uupuu ja sairastuu. Toinen asia, työttömiä ihmisiä/liian pieni palkkaisia, tai jopa palkattomia (8epv) on paljon. Monilla on varmasti velkaa, joka voi viedä luottotiedot, vaikka sairauden tai jonkin muun ylimääräsen menon vuoksi. Mitä Sinä ajattelet ideasta, kun kerran rahasta on kysymys, niin 100e-1000e maksetaan laskuja pois tai annetaan rahana? (Pienin summa voisi olla muutaman kuuauden) Monikin voi olla juuri kuilun reunalla, jo tuollainen summa voisi pelastaa, ettei enempää velkaannu tai joudu perintään. Olkoon kyseessä perhe/yksinäinen? Tietysti tarpeen voisi katsoa henkilökohtaisesti. Heikki Hursti voisi olla se nimi, jonka puoleen voisi kääntyä? Kunnioitan suuresti hankettasi. Edesmennyt tätini teki paljon hyväntekeväisyystyötä, salaa ystäpiirinsä (sai liittyä lahjoittajaksi kuka tahansa) kanssa, apu meni aina perille, sen täti varmisti. T. Anna
MarkkuNieminen (nimimerkki)
Et minulta kysy mutta vastaan silti :-). Tässä on järkeä. Suhteellisen pienellä summalla voi auttaa jonkin kynnyksen yli. Esim. apu vuokrarästin hoitamiseen voi estää asunnon menetyksen. Käytännössä tämä pitäisi pystyä hoitamaan niin, ettei kunta voisi vähentää vastaavaa summaa toimeentulotuesta. Jos niin kävisi, niin raha käytännössä menisikin kunnalle.
jane (nimimerkki)
Täysin sitä tarkoitin. T. Anna
jane (nimimerkki)
Tai käteisenä. Shekin voisi vaihtaa rahaksi, esim, jos kyse vaikka lääkärissä käynnistä/vuokrasta, tai jostain muusta maksuksusta on kyse? Tapapauksissa, jossa ei voi laittaa tilille?
emni (nimimerkki)
Suomi on siitä erikoinen maa, että täällä rikkaat kadehtivat köyhiä.
jussi vaarala (nimimerkki)
rikkaat kärsii surkeuttaan ja sitten sen päälle taakaksi saavat köyhien valituksen kuten joku sanoi että mikään ei sen vaikeampaa kuin miljoonaperinnön hallinta juu - mä haluun sellaisen kunnon haasteen
Hyeena (nimimerkki)
Miljoonat tulee heti kun vedät käteen.
semi (nimimerkki)
Kansanmurha, miljoonat siviilit kuolevat keittiöpaperille.
Vieras (nimimerkki)
Minäkin harrastan hyväntekeväisyyttä. Kuten Niklas Herlin, en minäkään koskaan puhu siitä kenellekkään enkä tee asiasta numeroa. Minä tosin en ole rikas, kuten Niklas, vaan ihan tavallinen ihminen, velkainen ja aika köyhäkin. Lahjoitan aina kun voin. Suoraan tai punaisen ristin kautta. Pieninä summina. Minulla on silti ihan sama syy kuin Niklaksella. Ei kuulu kenellekään mihin vähäisiä apujani annan. Enkä halua kannustaa peruspalvelujen siirtymistä yksityisten lahjoittajien maksettavaksi. En ainakaan niin kauan kuin olemme leikkivinämme hyvinvointiyhteiskuntaa. Jos se tilanne muuttuu, olen valmis maksamaan niiden palvelujen käytöstä joita tarvitsen. Auttamiseni on useimmiten aineetonta. Luen lehden ääneen. Keitän porukalle kahvit. Soittelen masentuneelle ystävälleni ja juttelen niitä näitä. Halaan lapsiani ja vanhoja mukavia mummoja. Kierrätän lelut, lehdet ja vaatteet. Lähetän tuttavan mukana käyttökelpoiset liinavaatteet Sortavanlan sairaaloihin. Kuulun rinkiin, jossa kiertää 50 euron seteli sille, joka sitä kiireimmin tarvitsee. Pummaavalle pultsarillekin annan sen euron jos sattuu olemaan. Sitä en siedä, että työhön kykenevät ihmiset eivät viitsi mitään tehdä, koska heille kuuluu kaikenmaailman tuet ja rahat. Eivät viitsi muuta kuin valittaa ja vahtia oikeuksiaan, koska yhteiskunnan kuuluu pitää heistä huolta. Sellaisille sossurahahaukoille en avaa oveakaan... ilmaiseksi.
Satunnainen lukija (nimimerkki)
Olen syöpälapsen isä ja omaishoitaja (tuki 359 euroa kuussa miinus verot), siis hyväntekeväisyysketjussa täällä saamapuolella. Herlin on oikeassa, kaikenmoista huijaria hyväntekeväisyyden nimissä liikkuu, kaikkihan haluavat tukea syöpälapsia. Eräs yrittäjä kertoi, että firmaan astui listan kanssa kulkumies, joka keräsi käteistä rahaa vastasyntyneille syöpälapsille. Vastasyntyneitä syöpälapsia oli silloin ilmeisesti vain yksi koko maassa ja sekin mukula asui meillä. Me emme keränneet rahaa emmekä oikeasti olleet hyväntekeväisyyden kohde. Mutta perille menevällä hyväntekeväisyydellä on suuri merkitys syöpälapsiperheille. Lapset ovat pahimmillaan kuukausikaupalla sairaalahoidossa. Käytännöt vaihtelevat sairaaloittain. Esimerkiksi Turussa TYKS:ssä vanhemmat saavat olla lastensa seurana, yöpyä sairaalassa ja he osallistuvat lastensa hoitoon. Lapsille ja heitä hoitaville vanhemmille aika tulisi pitkäksi ilman televisioita, pelikonsoleita, dvd-elokuvia, kirjoja, askartelvälineitä. Nämä on hankittu lahjoitusvaroin sillä on selvää, että sairaala käyttää niukat varansa lääkeisiin ja hoitovälineisiin. Nyt tarvittaisiin läppäreitä, että lapset pääsisivät mesettämään kavereidensa kanssa. Tuntuuko turhalta? Muistetaanpa, että lapset eivät hoidon aikana poistu huoneestaan eivätkä käytännössä tapaa sisarustensa lisäksi muita lapsia. Teemu Selänteen käynti lastenklinikalla voi olla kyynikoille vitsi, mutta lapsille se on piristävä poikkeus sairaalan arkirutiineihin. Kun lapsi sairastuu syöpään, se muuttaa koko perheen elämän. Tavallisesti ainakin toinen vanhemmista jää pois töistä hoitaakseen lastaan. Syöpähoidossa oleva lapsi menettää vastustuskykynsä eli tavallisetkin flunssat voivat koitua kohtalokkaiksi. Lapsi on karanteenissa vielä vuoden solunsalpaajahoitojen päättymisen jälkeen. Lapsi ei siis saa käydä julkisissa tiloissa, ei kaupoissa, ei konserteissa, ei edes kirkonmenoissa. Myös syöpälapsen sisarukset joutuvat elämään rajattua elämää esimerkiksi niin, että päiväkoti-ikäiset ovat kotihoidossa. Päiväkodithan ovat varsinaisia infektiokasvattamoita. Perheiden tukena ovat syöpäyhdistykset ja näiden ylläpitämät kerhot, jotka järjestävät toimintapäiviä, retkiä, kursseja, virkistyslomia. Tässä kohtaa hyväntekeväisyys astuu kuvaan mukaan. Esimerkiksi Turun Stockmannin tavaratalo päästää infektioherkät syöpälapset leluosastolleen jouluostoksille tuntia ennen muita asiakkaita yhtenä joulukuun sunnuntaina. Tuo yksi tunti normaalia tavarataloasiointia on syöpälapsille iso asia. On täysin ymmärrettävää, että Niklas Herlin lahjoittaa nimettömänä. Pyytäjiä on jonoksi saakka, jos tulee mainetta mesenaattina. Jotkut taas haluavat lahjoituksestaan suurenkin julkisuushyödyn lehtijuttuineen. Meillä ihmisillä on motiivimme. Ikävintä kuitenkin on, jos lahjoitusvaroja ei tulisi lainkaan. Yhteiskunta toki hoitaa sairaudet, mutta koko perheen tukeminen kohti normaali elämää on pitkälti yhdistysten harteilla. Sanotaan, perhe kohta kaksi shokkia, kun lapsi sairastuu syöpään. Ensimmäinen shokki on se, kun lapsi sairastuu. Toinen shokki on se, kun lapsi julistetaan terveeksi. Tuntuuko tyhmältä? Jos on kaksikin vuotta elänyt kontrolloidussa sairaalamaailmassa, paluu normaaliin elämään voi tuntua ylivoimaiselta ilman tukea. Suora lahjoitus syöpäyhdistykselle tai lastenklinikalle takaa, että varat menevät oikeaan käyttötarkoitukseen.
Htalk (nimimerkki)
Hyvä kirjoitus yllä
salakankee (nimimerkki)
rahoineen ja koruineen hautaan! Joten sanonta, käärinliinoissa ei ole taskuja ei ehkä pidä paikkaansa.
raimeli (nimimerkki)
rahat vaihdettu sekkiin.
Hyeena (nimimerkki)
Paitsi Laihialla. Ruumiit haudattiin osuuskaupan eteen polvet koukussa. Näin syntyi kätevästi edullisia ja ekologisia polkupyörätelineitä.
Fasse (nimimerkki)
muut haurattihin hautuumaallen pystyhyn siten, jotta pää jäi pinnalle. Ei tarvittu hautakiveä eikä neliömetriä isompaa hautapaikkaa.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Siellä haudattiin Keisarit suuriin katakompeihin. Oviaukot suljettiin ikuisesti, mutta ruumiin seuraksi pantiin niihin Keisarin kalleimmat kulta-ja muut arvoesineet. Mutta mikä erikoista, seurakseen ruumis sai kaikki lempi-ja jalkavaimonsa ELÄVINÄ? Juomaa ja ruokaa valtavat määrät. Kuolema seurasi vaimoja, kun he kokivat tukehtumiskuoleman!(Tämä ei oikein sovi Niklaksen kirjoitukseen, joten kirjoitukseni voidaan poistaa)Ps.Tämä osoittaa kuitenkin sen, että ei ollut helppoa rikkailla 2000-3000 vuotta sittenkään)
semi (nimimerkki)
Mitä helvetin väliä sen on, siinäpä on rikas ja tekee niinkuin parhaaksi katsoo. Parasta tietysti on että hän ei aiheuta sillä rikkaudella ylimääräisiä ongelmia muille, mutta sellaista en ole nähnyt tapahtuvan. Joten...? Jos väen väkisin halutaan nähdä Niklas jonkinkaltaisena Berlusconina niin siitä vain, itse en näe kyllä samaa.
Vieras (nimimerkki)
Kyllä niin käy, että jos joku lahjoittaa - vaikka tietyillä rahoitusehdoilla tiettyyn tarkoitukseen niin päättäjä voi leikata saman summan perustoimirahasta. Esim. eräs kirjasto sai tietyn summan arvokkaitten kirjojen entisöintiin. Raha oli tarkoitettu vain ja ainoastaan kirjojen entisöintiin (rahoitusehto). Samana päivänä kehysorganisaation johto ilmoitti, että perusrahasta otetaan pois se sama summa kun saitte rahoitusta muualta....siis kun haki rahaa ylimääräiseen toimintaan niin se otettiin sitten pois muualta. Ko. lahjoitusrahaa ei saanut käyttää perustoimintaan. Siinä meni motivaatio tai halu julkistaa lahjoituksia. Lajoittajalla oli hyvä tahto mutta se kääntyikin katastrofiksi.
Htalk (nimimerkki)
jos yksi henkilö lahjoittaa x euroa hyvään tarkoitukseen ja toinen henkilö vähentää julkisia varoja ko. kohteesta niin tämä julkisten varojen vähetäjä käytää valtaa suhteessa tähän ensimmäiseen lahjoittaja henkilöön ja on varas. Perustelu ja ratkaisu: Rahaa ei saa antaa yhteenkään hyvään tarkoitukseen jos viranomainen vähentää vastaavalla määrällä julkisia varoja ko. kohteesta, koska viranomainen varastaa tällöin lahjoittajan rahat ja siirtää ne toiseenkohteeseen resurssoidessaan julkisia varoja toiseen kohteeseen ja ottamalla pois ne lahjoituskohteesta.
Lempi (nimimerkki)
Mitä mieltä olette, pitäisikö myös verovaroissa olla osuus, josta äänestetään neuvoa-antavasti muutamasta vaihtoehdosta, johon kansalaiset haluaisivat, että veroja käytetään? Miten myös kansantaloutta voitaisiin kehittää järkikeinoin? Muutamia ehdotuksia keskustelun pohjaksi... ja säästöä, joka voitaisiin kohdentaa hyvinvointiin... 1)Työttömyyskorvaus voitaisiin vaihtaa vähätyöllisyyskorvaukseen, eli kaikki tekisivät vähän kannattavaa oman alan työtä 2) Hyväosaisilla voisi olla täysin vapaaehtoinen mahdollisuus osallistua palvelukuluihin mm. terveys- ja koulutuskuluihin valikoiden, mihin varoja kohdennetaan. 3) Yliopisto-opinnot voisivat muuttua maksulliseksi viidennen lukuvuoden jälkeen. 4) Tragedioiden ennaltaehkäisyyn voisi kouluissa olla mielenterveysoppia, humaania ja kannattaa pidemmällä aikavälillä. Väkivalta ml. kiusaaminen on kallista ja EU:ssa kuluu 2/3 euroissa Suomen BKT:sta mielenterveyden kuluihin. 5) Synergiaetuja palveluihin mm. vanhainkotien yhteydessä voisi olla lasten iltapäiväkerhoja. Humaania ja kannatavaa. 6) ihmisten osallistaminen omaan ja lähimmäisten hyvinvointiin mm. mahdollisuus äänestää neuvoa-antavasti ja keskustella järkevistä säästötoimenpiteistä esimerkiksi www.otakantaa.fi ja käydä keskustelua miten erilaisissa asioissa voidaan säästää järkevästi ilman, että palveluiden taso laskee ja hyvinvointi vähenee. Ja kiitos vielä kaikille hyväntekijöille, jotka kukin omalla keinolla edistävät ihmisten hyvinvointia. Ehdotuksia ja keskustelua? :)
Satunnainen lukija (nimimerkki)
1)Työttömyyskorvaus voitaisiin vaihtaa vähätyöllisyyskorvaukseen, eli kaikki tekisivät vähän kannattavaa oman alan työtä -Mielenkiintoinen ajatus, joka torpataan kilpailua vääristävä menetelmänä. Toinen ongelma on se, missä tätä työtä olisi tarjolla ja mihin ammattialoihin se soveltuu? 2) Hyväosaisilla voisi olla täysin vapaaehtoinen mahdollisuus osallistua palvelukuluihin mm. terveys- ja koulutuskuluihin valikoiden, mihin varoja kohdennetaan. -Käytännössä hyväosaiset varmaan käyttävät yksityisiä palveluja muutenkin. Eräs eläkkeelle siirtynyt terveyskeskusylilääkäri ennusti vuosikymmen sitten, että tulevaisuuden terveyskeskuksissa ressukkalääkärit hoitavat ressukkapotilaita. Valelääkäreitä ei silloin tunnettu. 3) Yliopisto-opinnot voisivat muuttua maksulliseksi viidennen lukuvuoden jälkeen. -Varmaan nopeuttaisi opintoja, mutta jos opintojen viivästyminen johtuu perheen perustamisesta tai sairauksista, idea on eriarvoistava. 4) Tragedioiden ennaltaehkäisyyn voisi kouluissa olla mielenterveysoppia, humaania ja kannattaa pidemmällä aikavälillä. Väkivalta ml. kiusaaminen on kallista ja EU:ssa kuluu 2/3 euroissa Suomen BKT:sta mielenterveyden kuluihin. -Mielenterveysongelmat alkanevat vasta koulun jälkeen. Syyt ovat moninaiset. Kiusaaminen on ongelma, totta, mutta miten siihen voidaan kunnolla puuttua. 5) Synergiaetuja palveluihin mm. vanhainkotien yhteydessä voisi olla lasten iltapäiväkerhoja. Humaania ja kannatavaa. -Suuntaus on se, että ikäihmiset elävät omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Vanhainkotiin mennään vasta, kun kotona ei enää pärjää. Iltapäiväkerhoikäiset ovat eka- ja tokaluokkalaisia, vikkeliä lapsia. Onko yksistä ja samoista hoitajista hoitamaan ikäihmisiä ja samalla valvomaan lapsia? Toissain kunnissa päiväkodit, iltapäiväkerhot, eskarit ja palvelukodit on toki yhdistetty saman katon alle, mutta henkilökunnan määrässä ei ole tingitty. 6) ihmisten osallistaminen omaan ja lähimmäisten hyvinvointiin mm. mahdollisuus äänestää neuvoa-antavasti ja keskustella järkevistä säästötoimenpiteistä esimerkiksi www.otakantaa.fi ja käydä keskustelua miten erilaisissa asioissa voidaan säästää järkevästi ilman, että palveluiden taso laskee ja hyvinvointi vähenee. -Suomessa otetaan kantaa televisiojulkisuuden kautta. Esimerkiksi kaksi maahanmuuttajaisoäitiä sai käytännössä jäädä Suomeen, kun valtiavallan korkeimmat tahot kiinnittivät huomiota asiaan, kun mummut oli tehty tv:ssä tutuksi. Suomi "lainaa" Kreikalle rahaa, ettei euro mene nurin ja samaan aikaan toisaalla reumasairaalaa ei tueta vedoten siihen, että kilpailu vääristyy. Jo nyt päätöksenteko vaikuttaa sattumanvaraiselta, paitsi, että eihän se sitä oikeasti ole, eivät ne konsulttiyrityset sattumalta raporttejaan laati.
Lempi (nimimerkki)
1)voiko mitenkään olla järkevämpää maksaa 296 000 kertaa (työttömien määrä www.tem.fi) siitä, että ihmiset syrjäytyvät ja ovat toimettomina kuin 1000 euroa/kk viikon kannattavasta työnteosta? Konkreettisesti mm. timpuri kunnostamaan viikon kuukaudessa vanhainkotia. Töitä kyllä on, mutta ongelma on, että organisaatioilla ei ole varaa palkata ihmisiä töihin... 2)mm.rokotuksessa käydessään voisi lahjoittaa vastaavan rokotuksen, syöpätutkimuksessa rahaa syövän tutkimukseen tms. jos julkinen terveydenhoito mielletään arvokkaaksi asiaksi ehkä myös taso on syytä säilyttää? useat lääkärit ovat sekä yksityisellä, että julkisella. 3)aikaan ei vaikuttaisi sairaus, raskaus tai armeija. 4) Mielenterveysopissa voisi olla rakentavia malleja kuinka käsitellä vaikeita asioita. Ennaltaehkäistäisiin ajoissa masennus, ahdistus, kiusaaminen, uupuminen yms. kiusaaja mm. kiusaa pahaaoloaan, koska pätee. mitä varhaisemmassa vaiheessa on välineitä käsitellä asioita sitä parempi. 5) vanhusten yksinäisyys on ongelma ja esimerkiksi kaupunkiinmuuton myötä useiden ihmisten sukulaiset asuvat etäällä. Sukupolvien välinen vuorovaikutus on tärkeää myös lasten hyvinvoinnille. Aiheesta aiemmin keskustellun mukaisesti myös omais/kotihoitoa olisi tärkeää tukea. 6) kantaa voisi olla mahdollisuus otta myös muuten sekä tehdä aloitteita, jotka järkeistävät. Neuvoa-antavat äänestykset olisivat myös poliitikoille ja julkisella sektorilla hyvä työväline asioiden valmistelussa, ja arvottamisessa. Lisäehdotuksia?
Htalk (nimimerkki)
No noita veroja voisi korvamerkitä hieman... jolloin veronmaksajat ymmärtäisi mistä maksetaan ja mihin raha menee... mutta nyt sitä ei uskalleta tehdä, koska siinä voisi syntyy vähä yhteiskunta keskustelua tyyliin " Apuva - Mun rahat menee väärään tarkoitukseen"
Vieras (nimimerkki)
Tätäkään ei saisi varmasti kertoa suomettuneille vasemmisto "intellektueille", mutta kun nyt tässä ketjussa on jo sivuttu hyvinvointivaltion rahoitusta laajemminkin, niin kaikenlaisille "vasemmistoliiton syytemiehille ja yhteiskuntakehitysten jarruille" mainittakoon piruuttaan vielä tällainenkin hyvin avaava, tieteellinen tutkielma: http://fi.wikipedia.org/wiki/Globaalin_kapitalismin_puolustus "Kirjassa Norberg pyrkii kumoaamaan globalisaationvastustajien argumentit tukeutuen ensisijaisesti YK:n tilastoihin. Norbergin mukaan "kapitalismin leviäminen viime vuosikymmeninä on vähentänyt köyhyyttä ja lisännyt yksilöiden mahdollisuuksia ympäri maailman. Elintaso ja eliniän pituus ovat nousseet nopeasti useimmissa paikoissa. Aliravitsemus, lapsikuolleisuus ja epätasa-arvo ovat vähentyneet. Tämä johtuu taloudellisesta ja teknisestä kehityksestä, joka on markkinoita vapauttaneen politiikan seurausta. Talouttaan vapauttaneet köyhät maat ovat saavuttaneet vaikuttavia tuloksia, kun taas maat, jotka eivät ole vapauttaneet talouttaan, ovat kurjuudessa. Siksi tarvitaan lisää kapitalismia ja globalisaatiota, jos halutaan parempi maailma, ei vähemmän." - Nick Gillespie, Reason-lehden päätoimittaja: "Voimakas moraalinen ja taloudellinen puolustus globalisaatiolle. Norberg heittää retorisia Molotovin cocktaileja kohti sekä vasemmistolaisia kriitikkoja, jotka tuomitsisivat kehitysmaat köyhyyteen vaatimalla näille ensimmäisen maailman työ- ja ympäristöehtoja, että länsimaiden hallituksia, joiden puhe vapaasta markkinataloudesta on häpeällisesti katteetonta mm. tylyjen tekstiili- ja maataloustuotteiden tullien vuoksi - siis niillä kahdella alueella, joilla kehitysmaat voisivat todella kilpailla." Samuel Brittan, Financial Times: "Antamalla selkeitä ja tarkistettavia lähteitä hän kumoaa yhden toisensa jälkeen kapitalismin vastustajien hyödyntämät harhaluulot ja valikoivat tilastot." Anne Applebaum, Washington Post: "Johan Norberg osoittaa, että vapaakauppa on hyväksi kehitysmaille, vapaudelle ja yhteiskunnalliselle edistykselle, vaikka typerät vanhat marxilaiset kieltäytyvät näkemästä sitä."
VierasMMies (nimimerkki)
Tavallaanhan sitä jollakin ihmisellä on enemmän rahaa kuin muilla, mutta yhteiskunnan toiminnoista ja yhteisellä luvallahan se hänenkin rahansa on tienattu sekä yhteisellä päätöksellä hän on sen rahan saanut pitää. Joillekin vain rupeaa rikkautta kertymään, siksi että he ovat rohkeampia, röyhkeämpiä tai taloudellisempia tai sitten vain osuu onni kohdalle. Rikkauden onni pyrki myös menemään perinnöksi. Yhteisesti päätetyillä valtuuksillahan ihmiset kuitenkin yhteiskunnanssa toimivat. Herlineile on annettu rikastumislupa ja he ovat sitä osanneet käyttää, joten hyväntekeväisyys on tietytsi paikallaan. Arvokasta rahan antaminen on joka tapauksessa, vaikka se hajoaisi demareiden budjetintasoituksina koko kaupunkiin. Leviäähän se vaikutus siinäkin laajalle ja voi ainakin toivoa, että se raha menee suureen tarpeeseen eikä muuallakin...
Htalk (nimimerkki)
"Arvokasta rahan antaminen on joka tapauksessa, vaikka se hajoaisi demareiden budjetintasoituksina koko kaupunkiin." Toisaalta pointti on siinä onko omistus aina viime kädessä yhteistä, vai suojataanko omistusta ja siihen liittyvää päätoksentekoa edes osittain. Jos henkinen demari, jolla on varmasti myös hyviä arvoja, tekee päätöksiä "budjettitasoituksista" esim. medihelin toimintaan sen mukaan miten Mediheli kerää rahaa toimintaansa, niin tällainen sosialisointi johtaa itsenäisen varainkeräysen itse ansaittua huonompaan asemaan henkisen demarin vallankäytön tuloksena. Se että henkisen demarin käytännössä ei-julkinen tarveharkintavalta ohittaa yksityisen auttajan oikeuden auttaa parhaaksi katsomallaan tavalla ei ole oikein. Perustelu: Henkinen demari ei ole saanut edunvalvonta valtakirjaa yksityiseltä lahjoittajalta lahjoitukseen. No rikos ei ole niitä ihmiskunnan suurimpia... ja henkisen demarin teko voi olla hiljaisesti hyväksyttäkin...
Vieras (nimimerkki)
Olemmeko äänestäneet turhaan ja mukavasti sohva-miljonäärien tuella oikeistoa, joka istuu nyt toiveidemme hallituksessa. Mutta kustantaja Herlinin mielestä kaikki on sosiaalidekratiaa. Mistä näitä demareita riittää?
Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset