Niklas Herlin

Lisää väkivaltaa

Eri syistä en haluaisi kirjoittaa tätä, mutta kirjoitan nyt kuitenkin. Taitaa olla pakko.

Helsingin Sanomain ulkomaansivuillaan perjantaina 30.7. julkaisema juttu rikollisten moottoripyöräjengien laajenemisesta on kammoa luettavaa. Olin monen muun tavoin hämmästynyt, lähes järkyttynyt vajaat parikymmentä vuotta sitten, kun poliisi teki hurjan äkkirynnäkön silloisen Overkill-moottoripyöräklubin tiloihin. Rynnäkössä poliisi käytti järeintä kalustoaan panssaroituja Pasi-ajoneuvoja ja helikoptereita myöten. Jotenkuten tunsin muutamia kerholaisia ja heidän lähipiiriään.

Minulle Overkill oli moottoripyöräilyä harrastavien, aika lailla ikäisteni vähän machoilevien kundien klubi ja harrastus. Ja itse asiassa olin oikeassa. Mutta oli poliisikin oikeassa. Klubi laajeni hiljalleen osaksi kansainvälistä Hell's Angels -järjestöä, jota voi ihan rauhassa kutsua rikollisjärjestöksi, vaikka tämä nimitys ei jäseniä miellytäkään.

Muutoksen yksi indikaattori oli se, että kun meno äityi yhä hurjemmaksi, rauhallisemmasta päästä olevia kavereita jätti Overkill-liivinsä naulaan ja jätti klubin. Overkill muuttui Enkeleiden ehdokasjäseneksi ja lopulta täysjäseneksi.

Overkillin ehdokasjäsenyyden aikana tapahtui konflikti, jonka seurauksena edesmennyt Marko Hirsma jätti klubin. Hirsman tunsin jotenkuten, hän soitti samassa Backsliders-yhtyeessä parin kaverini kanssa. Potkut Enkeleistä saatuaan Marko halusi jatkaa samoissa kuvioissa ja toi kilpailevan Bandidos-jengin värit Suomeen.

Aika oli kypsä jengisodalle. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Bandidos-jäsen ampui varastetulla Ruotsin armeijan singolla Helvetin Enkeleiden klubirakennukseen ja kun Enkeleiden jäsen ampui hengiltä Helsingin keskustassa Bandidos-jäsenen, kaltaiseni luupääkin tajusi poliisin aiemman rynnäkön Overkillin tiloihin olleen oikea ratkaisu. Poliisi oli yrittänyt iskullaan estää näiden kansainvälisten jengien rantautumisen Suomeen. Ei onnistunut.

Tilanne Suomessa muuttui osapuilleen niin, että ensin prätkäkundeista tuli rikollisia. Myöhemmin tilanne muuttui päinvastaiseksi. Rikolliset hakeutuivat prätkäjengiläisiksi. Juuri tämän(kin) tajuamiseen minulta kului aikaa.

Hell's Angels veteraani Sonny Bargerin muistelmateos "Hell's Angel" antaa jotakin osviittaa siitä, miten tähän tultiin. 1960-luvulla Kalifornian Enkelit olivat retkuilevia, kamaa vetäviä hurjalla tavallaan moottoripyöriään ajavia jannuja. Kerhon taustoja kuvaa se, että porukassa oli paljon sotaveteraaneja toisesta maailmansodasta, Koreasta ja Vietnamista. Kyllästyneitä ja katkeria miehiä.

Oman tulkintani mukaan nimenomaan Barger oli niin vahva johtajahahmo, että hän sai organisoitua remuporukan rikollisjärjestöksi, joka sitten laajeni ensin kaikkialle Yhdysvaltoihin ja myöhemmin Eurooppaan, Suomen perukoille saakka. Ja nyt, kuten Hesari kertoi, vuorossa ovat kolme Baltian maata.

Yksi syy siihen, että tämän kirjoittaminen on minulle vaikeaa, on eri kansalaisryhmien vaatimukset siitä, miten jengiläisiä pitäisi kohdella. Ruotsissa joskus julkaistiin kaikkien liivijengiläisten nimet ja kuvat. Siihen aikaan olin toimittaja ja muistan, että yksityisporukoissa asiasta puhuttiin Suomessakin. Minusta asia ei ole noin yksiselitteinen. Bandidos ja Helvetin Enkelit ovat rikollisjärjestöjä, epäilemättä, mutta nahkaliivin käyttämistä, vaikka sen selässä mitä lukisi, ei voi pitää rikoksena. Ei ainakaan minun moraalikäsitykseni mukaan. Burkha-kiellossakin on enemmän järkeä, koska burkhan käyttö voidaan tulkita alistamiseksi.

Mutta pahempaa on tulossa, jos uskomme HS:n haastattelemia poliiseja. Nimittäin, Tanskassa riehuu taas jengisota, jossa vastakkain ovat Helvetin Enkelit ja maahanmuuttajataustainen Black Cobra, joka on erittäin väkivaltainen. Jengisodan takana ovat huumemarkkinat. Black Cobran liiketoimiin kuuluvat huumekaupan ohella ryöstöt, kiristys ja ihmiskauppa.

Poliisin mukaan Ruotsissakin kolmessa kaupungissa toimiva Black Cobra haikailee jalansijaa Suomesta. Parissakymmenessä vuodessa olen kasvanut: sitä jalansijaa ei saa antaa.

Toisin kuin jopa vakavasti otettavien poliitikkojen lausunnoista voisi päätellä, Suomessa ei ole hillitöntä ja hallitsematonta maahanmuutto-ongelmaa. Mutta vastakkainasettelua on sitäkin enemmän. Jos Black Cobra rantautuu tänne, luvassa on väkivaltaa jonkun jengin kanssa. Oli se sitten moottoripyöräjengi, muu rikollisjengi tai skinhead-jengit, niin väkivalta ja paheneva vastakkainasettelu ovat varmasti tulossa. Ja se on syrjäytymisvaarassa olevien kantasuomalaisten ja syrjäytymisvaarassa olevien maahanmuuttajien välistä väkivaltaa ja sitä myöten rankkaa sellaista.

***
Tämä teksti on kirjoitettu mökillä ja siksi "ulkomuistista". Sonny Bargerin kirjan lisäksi ulkomuisti käytti lähteenään toimittaja Mika Mölsän parin vuoden takaista kirjaa Prosenttiijengit (Johnny Kniga). Oikeusministeri Tuija Brax kommentoi kirjaa tuoreeltaan Uudessa Suomessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (119 kommenttia)

ErkkiS (nimimerkki)
"Jos Black Cobra rantautuu tänne, luvassa on väkivaltaa jonkun jengin kanssa." No onpas ennakkoluuloinen mielipide. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Erilaisuus on rikkaus. Sitäpaitsi tarvitsemme tällaista erilaisuutta, muuten jäämme jälkeen globaalissa kilpailussa. Erilaisuuden pelosta ei ole pitkä matka Auschwitzin kaasukammioihin. Emme voi sulkeutua kuten Pohjois-Korea. Ahdasmielisyydelle ei saa antaa mitään jalansijaa. Tuollainen xenofobialla ratsastaminen on vastenmielistä. Black Cobra tuo tunkkaiseen suomalaiseen jengikulttuuriin väriä ja rytmiä. Mikä oikeus meillä muka on estää ihmisiä liikkumasta Suomeen? Suomi kuuluu kaikille taustaan, ihonväriin, kansallisuuteen ja elämäntapoihin katsomatta.
-jylppy- (nimimerkki)
ja ihan tiedoksi; Black Cobra on jo täällä, vielä ei vaan ole merkkiliivejä, mutta värväys on käynnissä. Tämän pienen maan onni onnettomuudessa on se, että meillä on aika vähän niitä ulkomaalaistaustaisia joilla olisi varaa ostaa harrikka.
Saarijärven Paavo (nimimerkki)
Meillä on niin paljon järjestöjä, seuroja, yhdistyksiä ja yhden asian liikkeitä, että osa niistä väkisinkin vaikuttaa rikolliselta. Kuinka erotamme MTK, KMS, EK, SDP, SAK, KOK, KEPU, VL tai EV.LUT. SRK lyhenteistä rikolliset? Emme mitenkään, kun niiden lobbaus on mahdollistanut lainsäädännön suunnittelun näiden järjestöjen ja puolueiden ympärille sopivaksi. EU-rahoistamme 64% kurvaa Brysseliin siksi, että niillä tuetaan eurooppalaista elintarviketeollisuutta, liikennekuljetusyhtiöitä ja maanviljelysyrittämistä. Viimeinen pitää olla sitaateissa, sillä ei se ole yrittämistä, kun maanviljelijä tietää saavansa tämän vuoden liikevaihdosta 55% eräänlaisena sosiaalitukena. Muilla yrittäjillä ei ole tätä automaattia. Maatalouden ja elintarviketeollisuuden vaatimat EU-rahat kiertää suoraan osaksi rikollisille järjestöille kuljetusalalle, liikatuotannon tasaamiskuluihin ja tappiollisen vientituen vastaanottajille, jotka pelaavat samalla viljapörssissä Lontoossa. Tämän tunnustaa eu-virkamiehet suoraan, mutta mitään ei pyritäkään tekemään. Summat vastaavat kuitenkin moninkertaisesti huumekaupan liikevaihtoja! Kun liikemiesten ryhmä päättää ennen eduskuntavaaleja ostaa vaalituloksen ja mieleiset kansanedustajat hallitukseen antamalla satojentuhansien vaalitukiaiset, mainontaan, organisaatioiden pyöritykseen ja lobbaamiseen, niin hiivitään rikollisuuden sisällä. Liikemiehet vaativat sitten vastapalveluja. Puolue voi systemaattisesti kiertää ja kieltää julkaisemasta vaalirahoituksensa taustoja nykyisessä laissamme. Meillä oli pääministeri, joka tätä teki ja meillä on nyt uusi pääministeri, jolla on selvittämättömiä rahavirtoja. Ei kai ole niin lapsellista ihmistä, joka ei ymmärrä, että jossakin kohtaa päätöksiä rahat maksetaan takaisin! Moottoripyöräjengi toimii suoraviivaisemin, väkivaltaisemmin ja näkyvämmin. Siksi se on paljon helpompi viisata noiden muiden rikollisjengien joukosta erilleen. Perusajatus on kuitenkin sama. Hankitaan varallisuutta omalle sakille. Samalla ostetaan päätöksentekijöitä taskuun ja poliittista vaikutusvaltaa selustaan.
Penttijuhani (nimimerkki)
on Suomessa ja etenkin Ruotsissa ja Tanskassa, mitä tulee ns. "rikollisten" julkiseen käyttöön. Yksi selvä motiivi erilaisten jengien, nyt siis "Black Cobran" mainostamisessa on tuo hyvinvointipolitiikkaan eri maissa liittyvä loiselo, johon EU tunnetusti tarjoaa mittavia mahdollisuuksia, joita käytetään mittavasti. Kyse on miljardeista. Holtittomasti toisiaan ammuskelevat jengit ovat tosi hyvä "rikollinen peitto" kaikella tälle. Mutta niiden sisällä ja varjossa on muita elementtejä. Eli Niklasin kummitytön kidnappaus ja myöhempi pahoinpiely/ryöstö voisivat myös olla tämän varjomafian avulla toimeenpantu järjestely. Omalla kohjdallani sen olemassaolo tuli selväksi Suomessa ja Ruotsissa ja Tanskassa 1973 jälkeen, kun valtio tarvitsi peittoa liittymälleen NL:n strategiseen offensiiviin. Pieksämisiin ja uhkauksiin hankittiin "ulkomaisia rikollisia," jotka olivat - lisäksi - tosi harkittuja. Kun Palme-murhan jälkeen ohitin Ruotsin lähetystön matkalla seuraamaan oikeudenkäyntiä Köpiksessä, sen edessä seisoi, tuijotti valvontakameroihin, kaksi tuntemaani "rikollista." Toinen oli pienetynyt ja tummentunut versio nro 3 tai 4 miehestä, jonka ensin tapasin Mrs. Airey Neaven seurassa Ranskassa. Mr Neave murhattiin 1979. Toinen oli vastaava kopio ranskalaisesta tytöstä. Vastaavat "tuotannot" oli aloitettu Suomessa. He siis olivat rikollisia, jotka oli "valittu" rooliin. Systeemi tuli täysin selväksi Anna Lindhin murhan yhteydessä. Mutta "sosiaalisen Ruotsin" viranomaiset eivät halunneet tietää aiheesta virallisesti. Kyse on ainakin osin ns. "sosiaalipolitiikan" salaisesta osasta.
Sokarates (nimimerkki)
Tarvitsemme moniosaajia ja kulttuurimme kaipaa rikastumista, tuomitsen tämä(kin) rasismin kanssa flirttailun, vasrenmielistä populismia. ErkkiS on oikeassa!
TapioTTT (nimimerkki)
Olipa hyvä että joku jolla on selkärankaa kertoa tosiasiat teki sen, tosin en usko että suomi kykenee pysäyttämään ulkoa tulevaa rikollisuutta ei nämä meidän viranomaiset & ja politikot ole kyenneet suuressa "viisaudessaan" pysäyttämään mitään muutakaan. Itse asun etelä-suomessa ja kyllä ulko-ovet ovat nykyisin todella tiukasti lukossa ympäri vuorokauden " mitä ei tarvinnut tehdä aikaisemmin" Rikollistilanne varsin vaarallinen sellainen senkun vain lisääntyy se on tasan varma asia se kuinka joku voi kuvitella että suomi muka säästyisi tämän ulkomaalais-sotkun " rikkauden" seurauksista !
joukahinen (nimimerkki)
"Monikulttuurisuus on suuri rikkaus" - kuulemma. Valtioden rajat pois vaan, globaalia menoo, kansat sovussa leikkiä lyö, tätähän tää presidentillinen visio johon hallitus ja eduskunnan enemmistö nojaa.Jaetaan hyvinvointia kaikille, ei se ole keneltkään pois... mitä nyt veroja taas vähän korotetaan... Sitä vaan en pysty ymmärtämään miksi puolustusmenoja jälleen kerran nostetaan? Mitä puolustettavaa Suomella enää on kun kaikki on jo yhteistä,annettu pois, kuka tahansa avun pyytäjä on tervetullut ja pääsee avustusten piiriin. Miksi Suomi ylläpitää armeijaa, ketä varten? Talvisodan vai itsenäisyyden muistolle???
siviilitarkkailija (nimimerkki)
Ongelmana ei ole järjestäytynyt rikollisuus vaan oikeusministeri Praks (stal.vihr.) joka nyt vaan sattuu olemaan huono oikeusministeri, kansalaisten hyvinvoinnista ja oikeuksista piittamaton ja kaikin puolin tyhmä nauta. Ja tämä on todettava kauniissa sävyssä. Rumastikin voisi Praksista kirjoittaa mutta sitten niklas poistaisi tekstin. Helsingissä toimii monta aikuisviihde eli seksipalvelutuottajaa. Erityisesti Kallion alueella. Näistä seksipalvelukeskuksista tulee kivasti rahaa moottoripyöräjärjestön toimintaan, valitettavasti vain liian suuri osa liikevaihdosta. Noin neljäsosa, mikä on liikaa. Pieniä yrityksiä pyörittävien ihmisten kohdalla olisi soveliaampaa pitää pienempää prosenttiosuutta, mutta minkäs teet kun ahneus vaivaa myös moottoripyörärikollisia. Järjestäytynyt rikollisuus vs järjetön rikollisuus Kun ajattelemme katuväkivaltaa sekä yhteiskunnallista murrosta jossa mm pääkaupunkiseutu rutisee liitoksissaan, on selvä että valtio on jo nostanut kätensä pystyyn. Yleinen järjestyksenpito on ulkoistettu vartiontiliiketoimintaluvan alaisille yrityksille. Nämä eivät pysty tekemään mm töhertelijöille tai ammatti- ja taparikollisille yhtään mitään. Poliisista, jos sellainen ylipäänsä tulee edes paikalle, on turha mm omaisuusrikoksen, töhryn tms uhrin odottaa yhtään mitään. Käytännössä liikkeenharjoittajille on luvassa pelkkää haistapaska-verot-kyllä-nyhdetään järjestyksenvalvontapalvelua. Valtiomme kun on erikoistunut ammatti- ja taparikollisten oikeuksien ja hyvinvoinnin varmistamiseen. Jos nämä nyt ylipäänsä jäävät mistään kiinni. Mikäli moottoripyöräjengien johtajat ymmärtäisivät pitkäjännitteisemmän edunvalvonnan ja liiketoiminnan hyödyt, he vähentäisivät ns suojelumaksujensa prosenttiosuuden 25stä n 5-10:een. Näin moottoripyöräjengin turvapalveluille syntyisi huomattava sosiaalinen kysyntä. Pikkuliikkeet pysyisivät siisteinä, seinät puhtaina ja muu häiritsevä katurikollisuus hallittuna. Koska eihän kukaan tervejärkinen haluaisi ehdointahtoin nokkapokkaan moottoripyöräjengin kanssa tai jos joutuisi, niin rangaistus on juuri sellainen millaiseksi rikollinen mieltää rangaistuksen. Siirrymme siis oikeusministeri Praksin (stal.vihr.) ansiosta yhteiskuntaan mistä monet oikeustieteilijät ovat varoittaneet. Oikeuslaitos on niin avoimesti ja selvästi rikollisten etujenvalvoja, että saadakseen oikeutta, tavallisten kansalaisten on kurottauduttava kohti järjestäytynyttä rikollisuutta saadakseen edes jotain alkeellisesti oikeutta vastaavaa. Valitettavasti järjestäytyneen rikollisuuden kyky vastustaa kerran valtaan päästyään vallan ja taloudellisen houkutuksen kiellettyä hedelmää, että tämä voi johtaa järjestäytyneen rikollisuuden sisäiseen ja entistä kovempaan väkivaltaan. Se onko kehitys oikein jää jokaisen itsensä vaaleissa päätettäväksi.
lady manhattan (nimimerkki)
Minusta burkhan ja jengiliivin voi rinnastaa ihan suoraan, mutta burkhan sentään voi riisua menettämättä henkeään, tämä ei useinkaan sovi liivijengille. Jostain syystä jengistä eroon pyrkivä osoittautuu aina kovin lyhytikäiseksi. Eroon pyrkivä jäsen ei enää ole jengin mielestä luotettava, vaan "tietoturvariski"; hän on siirtynyt siihen 99%, normiväestöön. On ikävää, että monet HD:llä ajavat, tavalliset motoristit tavallisine elämineen, automaattisesti rinnastetaan näihin rikollisjengeihin. Joillekin riittää pelkkä moottoripyörä, merkistä riippumatta, merkiksi rikollisesta mielestä. Silloin kun mistä tahansa jengistä tulee rikollisjärjestö, oli prätkiä tai ei, on syytä vakavoitua. Jengin turvaa kaipaavat yleensä paskahousuiset pelkurit, jotka käyttävät hyökkäämistä parhaana puolustuksenaan, kuten koirissa ns. pelkopurijat. Jengien uusimmat tulokkaat ovat yleensä hämmentyneitä nuoria aikuisia, jotka on helppo uhkailla, kiristää tai lahjoa tekemään paskaiset hommat toisten puolesta. Jengiin tutustumisvaiheessa ollaan, kuten eri hihhulilahkoissa, "yhtä suurta onnellista perhettä" ja kohta sitä huomaakin olevansa jostain palveluksesta tai päihteestä velkaa... Sidos on valmis. Sehän on selvä, että keskenään nämä tulevat tappelemaan Suomen pienistä markkinoista, mutta ikävämpää olisi, jos nämä jengit liittoutuisivat ja alkaisivat sovussa hoitaa eri osia Suomesta, kuten kunnon mafia konsanaan.
Matti O Koskela (nimimerkki)
"On ikävää, että monet HD:llä ajavat, tavalliset motoristit tavallisine elämineen, automaattisesti rinnastetaan näihin rikollisjengeihin. Joillekin riittää pelkkä moottoripyörä, merkistä riippumatta, merkiksi rikollisesta mielestä." Rinnastusta ja leimaantumista ei kannata surkutella. Rikollisten rasitus pyörämerkeillä kun on yksiselitteisen varmasti HD'n puolella, ylivoimaisesti. Jos tätä ei 'tavallinen' pyöränostaja tiedosta, kannattaa myydä pyöränsä ensin kuin alkaa 'hulluna marista', kirjaimellisesti. Ja noin muutenkin täälläkin kirjoittavat kansalaiset ovat totaalisen pihalla Nikon esiin nostamasta faktisesta uhasta. Sitä on typerää edes yrittää siloitella.
Jonathan (nimimerkki)
"Jos Black Cobra rantautuu tänne, luvassa on väkivaltaa jonkun jengin kanssa." Jos Black Cobra rantautuu tänne, luvassa on väkivaltaa jokatapauksessa. BC:n kiristyksen ja väkivallan uhrina kuka tahansa, jolta kyseinen roskasakki voi kuvitella saavansa helposti rahaa. Houkuttelevempia rikoksen ja kiristyksen kohteita ovat varakkaat, mutta puolustuskyvyttömät rehelliset kansalaiset. Mihin Herlin perustaa väitteen, ettei suomessa olisi hillitöntä ja hallitsematonta maahanmuutto-ongelmaa?
satakakskyt (nimimerkki)
Amerikassa mafiaa ei saatu kuriin ilman erityisiä lakeja, mukaanlukien ns. RICO Act. Meillä pitäisi saada samanlaisia lakeja. Mitä liivikieltoon tulee, poliisien kannalta on varmaakin vain hyväksi että rosvot tunnistaa.
PetSu (nimimerkki)
Ajoin nytkin bemarilla (kaksipyöräinen) mökille ja haalareissa lukee selässä kaveriporukkamme tunnus. Se ei todellakaan ole mikään muu kuin ystävien ja työkavereiden yhteenliittymä, joilla kellään ei nuorena ollut varaa ostaa mopoakaan uutena. Saamme jatkuvasti kuulla jo nyt olevamme joku rikollisjengi. Osaksi kai siksi, että ajamme isoilla, mutta uudehkoilla ja laillisilla moottoripyörillä. Ei niistä potkupyöräilijöistä tavikset meitä erota. Ompa kerran tultu kieltämään tankaaminenkin poliisilla uhaten. Eihän me olla mitään kiiltokuvapoikia enää ja moni on palannut aikaan jolloin hiukset ja parta kasvoi. Me teemme kuitenkin vapaaehtoistyötä monessa muodossa, sillä useimmat ovat jo ansainneet tarpeeksi ja voineet lopettaa päivätyöt ja tekevät vain pyynnöstä osaamiaan töitä. Se on meistä hienoa. Viimeksi ajelutimme kehitysvammaisia ja nyt on tiedossa sotaveteraanille tehtävä taloremontti. Miksi meidätkin leimataan rikollisiksi? Näiden vesipäiden, jotka verhoavat rikollisen toiminnan moottoripyöräilyyn. En ole koskaan ollut poliisin kanssa tekemisissä moottoripyöräillessäni. Tavallisten ihmisten silmissä olemme joku outo sakki, joka saa vakuutella olemassaolonsa vapautta. Jo siksi, näiden "moottoribyöräbandiittien" toiminta pitäisi ehdottomasti kieltää. Heillä ei ole mitään tekemistä hienon harrastuksen kanssa. He ovat rikollisia. Moottoripyörääkään heillä kaikilla ei ole.
Palle Soiro (nimimerkki)
Minua on ihmetyttänyt tämä outo trendi, jossa "kaikilla" moottoripyöräilijöillä pitää olla joku MC liivi päällä pyöräiltäessä. On kaikennäköisiä kerhoja, osa yrittää ilmeisesti olla hauskojakin nimistä päätellen. Miksi sinä ja sun kaverit tarvitsette liivit moottoripyörällä ajamiseen tai yhteisöllisyydeen tunteeseen? Mielestäni tämä on lähellä raitistuneiden/raitistuvien alkoholistien ns. kuiva naukkailua, jossa puhutaan ihannoivasti alkoholista ja sen vaikutuksista silloin vanhoina hyvinä aikoina.
Van Helsing (nimimerkki)
Tiedämmehän että MC-jengit ovat pääosin ylipainoisia läskimooseksia.
PetSu (nimimerkki)
Jostain kumman syystä meitä haluttiin sponsoroida ostaessamme ajohaalarit(ei liivejä) samasta paikasta. Siellä ei lue kuin paikkaunta ja kyseisen haalarivalmistajan merkki. Ei siis MC Kauhukakarat;) Myös moottoripyörän maahantuoja halusi hieman osallistua harrastukseemme ja sen alennuksen pyörän hinnasta kompensaationa vaadittin laittamaan merkki. Uuteen haalariin ei enää tule merkkejä, sillä olemme kokoneet nuo erittäin tunnetut mainoksetkin monia häiritseviksi. Emme aja pelkkä liivi päällä, koska se on jengitunnus. Ei haalari. Liivi ei suojaa mitään, jos jossain sattuu heittämään pitkäkseen, mutta haalari kevlarlevyineen suojaa jo hyvin. Kuumahan se on paikallaan seisoessa, mutta ajaessa ei niinkään. Tämäkään asia ei näytä olevan selvä. Meitä ei näe ajamassa risaiset farkut ja bootsit jalassa liivi päällä. Ne heput haluaa sairaalaan roikkuessaan pään yläpuolelle ulottuvissa sarvissa. Runko on usein väännetty omituiseen kulmaan niin, että etupyörä on kaukana edessä. Yleistä on, että he eivät edes tervehdi meikäläistä, sillä bemari ei ole heidän mielestään moottoripyörä. Joka sekin kuvastaa asennetta mikä niihin vanhoihin ja usein laittomiin romuihin liittyy. Uusia näkee heillä harvoin. Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta jospa joku valistuisi hieman erottamaan harrastemotoristit ja muista jengeistä. Meitä saa ja voi tulla pelkäämättä puhuttelemaan missä meitä näkee. Kaikkia ei. Tervetuloaa vaan, jos kiinnostaa kromi ja hevosvoimat.
Fasse (nimimerkki)
Olen vajaan kuukauden kuluessa nähnyt Vauhtiajojen aikana Seinäjoella ja nyt viime viikonloppuna Hangossa järjestetyn kokoontumisajon aikana näitä organisoituneita liivinkäyttäjiä. Heistä kaikkein huvittavimipia ovat ne, joiden liiveissä lukee PROSPECT. Nuo kuikuilevat ydinjengin istuessa aterioimassa terassilla sen ympärillä tarkkana kuin olisivat paskanajossa ilman perälautaa vikurilla hevosella ylämäkeen. Liekö toimittavat tärkeätäkin turvatehtävää. Aina kun heitä näkee, käy mielessäni, onko kaikki laskut maksettu, ettei tuo liivimiesten perintäyhtiö vaan tulisi käymään kylässä. Kannattaisi siis harkita, kehen haluaa samaistua. On minullakin tuttuja, ihan poroporvarillisia papparaisia, joilla on ikioma MC ja sen liivit ilman rikollista taustaorganisaatiota, mutta heitäkin jaksan aina kannustaa tuon moottoripyöräjengien tahriutuneen maineen vuoksi. P.S. Niin, ja minulla ei ole koskaan ollut edes mopedia saati liivejä.
Jonathan (nimimerkki)
Tämä uutisointi menee taas vaihteeksi lukijoilla aivan yli hilseen, BC rinnastetaan nyt jo moottoripyöräkerhoihin.. Voi elämän kevät, uutisen kuvitukseenkin on laitettu kaksi Helvetin enkeliä. Black Cobra ei ole moottoripyöräjengi aivan niinkuin eivät ole mafiat ja rikollisjengit yleensäkään. Vaihtakaa jo vihdoin tuo kuva johonkin BC-aiheiseen. Helvetin enkeleiden kanssa tällä ei ole mitään muuta tekemistä, kuin että Tanskassa AK81-niminen ryhmä on kyllästynyt BC:n hyökkäyksiin ja antaa samalla mitalla takaisin.
John Galt (nimimerkki)
Naurattaa lukea näitä kovin suvaitsevia, mutta samalla pelokkaita kirjoituksia. Jos Black Cobran maihinnousu halutaan estää, siihen on helppo tapa: lopetetaan muslimien rahtaaminen Suomeen. Pakolaiset voidaan valikoida muiden uskontojen joukosta, ja onko kaikille turvapaikkaa hakeville pakko antaa oleskelulupa? No on pakko. Eihän tiukempi ulkomaalaispolitiikka kävisi, sehän olisi rasismia! No entä sitten vakaviin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten automaattinen maastakarkotus, ilman valitusrumbaa? Oliko ihan pakko pitää Ibrahim Shkupolli maassa vielä senkin jälkeen, kun häneltä oli (entisten rikosten lisäksi) löydetty laiton ase? No oli pakko. Eihän maastakarkotus kävisi, sehän olisi rasismia! Suvaitsevat hyörivät, pyörivät, paheksuvat, antavat lausuntoja, vinkuvat, ähkivät ja puhkuvat, mutta vastustavat hampaat irvessä kaikkea, mistä olisi todellista hyötyä. Lähestulkoon toivon että Suomen Hell's Angels perustaa oman AK81-jäsenjärjestönsä pikapuoliin. Suomen viranomaisista ei ole kovin paljoa turvaa suomalaisille.
Jere (nimimerkki)
Teillä natsiterroristeilla tässä lienee eniten pelättävää. Kilpailijoiden eliminointi näyttäisi olevan keskeinen osa jengin toimintatapoja.
John Galt (nimimerkki)
Minä olen tavallinen, työssäkäyvä suomalainen mies. Ei rikosrekisteriä, ei maksuhäiriömerkintöjä, ei huumeiden käyttöä. Vegetaristikin olen, joten en ole Niklas Herlinin kammoama "kokolihaa syövä heteromies". Kokoomusta olen tähän asti äänestänyt, en tosin enää ensi vaaleissa. Jo näillä eväillä pääsee natsiterroristiksi, täytyy malka olla katsojan silmässä. Taitaa totuuden kuuleminen satuttaa?
Käpälämäen tarkkailija (nimimerkki)
Ei sitä voi toistaa ääneen koska siitä saa tuomion. Mutta sanotaan tämä niin päin, että KUN alkaa tapahtua niin toivottavasti ei tapahdu Sinulle tai minulle tai kaltaisillemme "jarrumiehille"...
Vierailija (nimimerkki)
"Suomen viranomaisista ei ole kovin paljoa turvaa suomalaisille." Eikös ne Suomen viranomaiset keräile suomalaisilta aseita pois kiihtyvää tahtia :)
Van Helsing (nimimerkki)
No ei koska olemme siirtyneet sumean logiikan ja tunneälyn aikakauteen, kiitos ennenkaikkea naisministereiden. Niinpä meillä on kohta myös nämä Mustat Kobrat kulttuuriamme rikastamassa (ja lapsiamme tappamassa).
KKalevi (nimimerkki)
Presidentti, pääministeri, suurin osa ministereistä ovat naisia. Maahanmuutto- ja pakolaisvirkahenkilöt ovat pääosin naisia.
elukka (nimimerkki)
oli vaan pojat makoisin kommentti koko kööristä tällä kertaa helsingin vanilla! :-D P.s. Mainittakoon erikseen, että Van on myös oikeassa repliikillään.
Vierailija (nimimerkki)
Siellä ongelma.
hölmöläisten paratiisi (nimimerkki)
mahtavaa toivottavasti tulevat äkkiä tänne.Tämä avaa loistavia uusia mahdollisuuksia.
MerjaH (nimimerkki)
simomakela (nimimerkki)
Lady manhattan: "... mutta burkhan sentään voi riisua menettämättä henkeään, tämä ei useinkaan sovi liivijengille." No enpä tiedä, jos Espoon torilla riisuu burkhan ja sieltä paljastuu punaiset stringit ja sukkahousut,voip olla henki plöysällä.
simomakela (nimimerkki)
Meinaan muslimiveljet rankasee...
Varjojen mies (nimimerkki)
Suomalaiset ovat rehtejä, vaikka olisivatkin rikollisia. Vielä 10 vuotta sitten tunnustivat oikeudessa, kun havaitsivat todisteet riittäviksi. Nykyisin asianajajat ovat älynneet, että "kun et muista mitään, etkä tunnusta mitään" et myöskään häviä mitään, vaan mahdollisesti voitat jotain. Vierasperäiset sen sijaan eivät koskaan tunnusta mitään, vaan pitävät oikeutta pilkkanaan vitsaillen ja naureskellen tapahtuneelle. Heille oikeudenkäynnit ovat hupia. Suomalaisperäiset tietävät tehneensä lainvastaisessi. Vierasperäisille rikos tuntuu monesti olevan itsestäänselvyys ja jopa maineteko. Tämän perusteella Niklas Herlin on aivan oikeassa. Väkivaltarikollisuus tulee muuttumaan ulkomaisjohtoisten jengien käsissä aivan uudelle tasolle. Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
niklasherlin (nimimerkki)
Kiitän taas kaikkia intohimoisia lukijoita ja kommentaattoreita. Korkkasin alkuperäisen näkökulmatekstin maininnalla, etten tahtoisi tätä kirjoittaa. Ja tämä siksi, että tiesin minkälaista kommenttia saan. Ja tuleehan sitä sekä tänne että aiheesta nostettuun uutisjuttuun. Selvitetään vielä. Missään kohdassa en ole väittänyt, että Black Cobra olisi moottopyöräjengi. Se nimittäin ei ole. Se on rikollisjengi, joka kantaa rikollisten moottoripyöräjengien tapaan jengitunnuksia. Olen väittänyt, että Tanskan jengisota on Helvetin Enkeleiden ja Black Cobran välinen. Tanskassa Enkeleiden puolella on prätkäjengi AK81. Pelkästään numeropari 81 viittaa lähisyyteen Enkeleiden kanssa. 81 on ykai Helvetin Enkeleiden tunnukaiata. H on akkosten kahdeksas, A ensimmäinen kirjain. Hell's Angelsin, Helvetin Enkeleiden tunnettu lyhenne on HA. En ole väittänyt, että Black Cobra tulee Suomeen jengitappelua hakemaan. Mutta jos se tulee toisen jengin hallitsemalle alueelle esimerkiksi huumeita kauppaamaan, reviirisota syntyy. Eikä siinä kuole tai loukkaannu pelkästään jengiläisiä, myös ulkopuoliset ovat vaarassa. Masentavinta luettavaa ovat ne kommentit, joissa kaikesta syytetään maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia, muuten vaan lepsuja suomlaisia, muslimeja tai kyvyttömiä poliiseja. En saisi halveksua kommentoivia kansalaisia, mutta kommentoikaa ihan rauhassa, jos se huutaminen vaikka vähän auttaisi pahaa oloa. Vielä tässä iltauutisten aikana en ole löytänyt kuin viittauksia pakkoruotsin pahuuteen, mutta eiköhän niitäkin tule. Täällä on kysytty miten perustlen väiteeni siitä, että Suomessa ei olisi hillitöntä tai hallitsematonta maahanmuutto-ongelmaa. Perustelen sen sillä, että sellaista ongelmaa ei ole. Suomen väestöstä on joku pahainen prosentti muualla kuin Suomessa syntyneitä, eurooppalaisella mittapuulla todella vähän. Varmasti maahanmuuttopolitiikassa on tehty virheitä, mutta virheitä on tehty myös talous-, ulko-, sisä-, maatalous-, urheilu-, kulttuuri- ja puolustuspolitiikassa, mista politiikoista puhumattakaan. Yhtään hillitöntä ja hallitsematonta ongelmaa Suomen politiikassa ei ole. Ja lopuksi: vaatikaa nyt joku vielä nopeasti toimeenpantavaa kuolemanrangaistusta Suomeen, niin kaikki voivat aamulla herätä entistä auvoisempaan suomalaiskommentointiin. Terv. Niko H.
MerjaH (nimimerkki)
salakankee (nimimerkki)
heitä ei pitäisi EK:kaan äänestää he eivät ole oikeasti mitään mieltä
siviilitarkkailija (nimimerkki)
[lainaus]virheitä on tehty myös talous-[/lainaus] Ei ainakaan kansainvälisten sijoittajien kannalta kun kuuntelee komm.kok.valt.var.min. joka ilahtuu ja ilahduttaa meitä suomen alhaisesta korkotasosta valtion joukkovelkakirjalainoissa jos niitä verrataan vaikka kreikkalaisiin, joita ostettiin sillä edullisella korkorahallamme. Siis ihan kuin aina. [lainaus]ulko-[/lainaus] Sodat on vältetty paitsi ne perkeleen Afganistanin sodat joihin piti päästä että komm.kok. sekopäät voivat hillua kv.estradeilla talvisodan hengessä. Ihan kuin aina. [lainaus]sisä-[/lainaus] Juu, hätäkeskuksiin ei pääse vaikka olisi hätä ja kohta meillä on häke-päivystäjät yhtä päteviä kuin 020202 tytöt. No joo...tällaista ei ole ennen nähty. [lainaus], maatalous,[/lainaus] Kepu huijaa ihan kuin aina. [lainaus] urheilu-[/lainaus] Menestys tulee moottoriurheilusta jota valtio ei tue, siis ihan kuin aina. Ei tule menestystä yleisurheilusta mutta oikeasti ketä hittoa se kiinnostaa paitsi komm.kok. urheilupomoa ja jotain naurettavia televisiotoimittajia urheilupuolella...ihan kuin aina ennenkin. [lainaus]kulttuuri-[/lainaus] Ooperan paskasakki kirkuu veikkausvoittovaroin ihan kuin aina. Muut jää tyhjän päälle...ihan kuin aina. [lainaus]puolustuspolitiikassa,[/lainaus] Varuskuntia suljetaan, roskaa ostetaan ja everstit nuolee presidentin hanuria päästäkseen kenraaleiksi...ihan kuin aina. ... Ihminen se on maahanmuuttaja-pakolainen tai mikä hyvänsä onkaan. Ihmisten kanssa niitä virheitä ei enää korjata seuraavassa budjetissa tai yhteydessä. Kun eduskunta päättää mm maahanmuutosta tai oleskeluluvista, siinä äänestetään siitä kuinka monta suomalaista raiskataan, ryöstetään tai tapetaan. Kuinka monta ihmiselämää pelastuu, kuinka monta tuhotuu. Peruuttamattomasti ja lopullisesti. Ihminen on tärkein. Niiden kanssa ei ole leikkiminen vaikka kuinka olisi humanitaarinen nukkekoti hallussa.
elukka (nimimerkki)
... asiat rankan argumentoinnin välissä oli totta.... Osatotuus se on Niklaksellakin asiaa. Enää ei Ruotsin pääministeri usuta meille pakolaisia, vaan kiittelee sitä kuinka suomalaisten pakolaispolitiikka oli menneinä vuosina paljon viisaampaa kuin Ruotsissa.
John Galt (nimimerkki)
Suomen nykyinen ulkomaalaispolitiikka on löysempää kuin Ruotsin (joka palauttaa irakilaisia, eikä salli somalien perheenyhdistämistä). Ruotsiin tulee toki edelleen määrällisesti enemmän porukkaa, mutta se johtuu siitä että maassa on jo n. miljoona maahanmuuttajaa. Sukulaisten ja maanmiesten luo on helpompi tulla. Reinfeldt halusi sanoa, että Ruotsin linja on virhe, ja tiukempi maahanmuuttopolitiikka järkevämpää. Tanska on pohjoismaista ainoa, joka sellaista noudattaa. Kuitenkin, Tanskan maahanmuuttopolitiikka on Ruotsin mediassa demonisoitu niin perinpohjaisesti, että Reinfeldtin siviilirohkeus ei riittänyt sen kehumiseen. Niinpä hän kehui Suomea, tietämättä että tämän hallituksen aikana tulvaportit on aukaistu.
Piski Uskii (nimimerkki)
"...kuinka suomalaisten pakolaispolitiikka oli menneinä vuosina paljon viisaampaa kuin Ruotsissa." Itsekin tuota "siirtolaisuutta" makustelleena; meillä ei ole koskaan ollut hallittua politiikkaa ulkomaille ja ulkomailta. Joku suhdanteiden luoma musta käsi painelee nappeja, joiden takana olevan olion rakennetta ei painaja tunne, tai ylittää ymmärryksen ja päätöksen vaikutuksen piiriin joutunut sitten vaan selviää tapahtuneesta tai ei selviä. "Tuurillahan ne laivatkin seilaa" eikä yksistään Suomen päätöksentekokoneisto.
Don Otho (nimimerkki)
Siinä olit ikävä kyllä hyvin oikeassa,tuo maassamme oleva prosentuaalisesti pieni ulkomaalairyhmä tekee rikoksista aika suuren prosentin. Minulla ei ole mitään vastaan ulkomaalaisia,kunhan ovat kunnolla ja jos eivät ole heidät tulee karkoittaa. Tuollaisia jenjegä ei tulisi päästää maahan ollenkaan,voisimme lain turvin nyt jo kieltää heidän pääsyn maahan,jokaisen heidän henkilöllisyys on varmasti tiedossa.
Käpälämäen tarkkailija (nimimerkki)
Mutta hyvästä tarkoituksestasi huolimatta tuo ministeri Thorsin puolustelu ei auta mitään seuraavissa vaaleissa. Tosiasia on, että kaikella tällä maahanmuuttoteemalla pedataan nyt PerSujen veret seisauttava vaalivoitto ilman että mainittu puolue laittaa itse asian puolesta juuri tikkua ristiin. En ole PerSu, en myöskään heitä vastaan. Mutta minkähänlainen on seuraava hallituksemme... Soini PM, VelttoV kulttuuriministeri, J. Halla-aho... Miettikää itse loput ja se, mihin suuntaan muutos johtaa.
Piski Uskii (nimimerkki)
Kuulut siihen yhteiskuntaluokkaan joiden mielipiteitä sosiaalipolitiikan alueella on vaikea noteerata miksikään. Et ole "oikeasti" ryöminyt "savupiipun" -kautta asemaasi mutta oletat, että pelkkä sisälukutaito antaa eväät ymmärtää kaikkia täällä kommentoivia ja heidän mielipiteitään. "Masentavinta luettavaa ovat ne kommentit, joissa kaikesta syytetään maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia, muuten vaan lepsuja suomlaisia, muslimeja tai kyvyttömiä poliiseja. ..." Yhdyn suurelta osin näkemyksiisi tästä rupisesta elämänmenosta. Mutta valitettavasti leipäjonot ovat todellisuutta ja niiden takana on ihmisiä, joiden elämänmenoon ja mielipiteisiin kasvava ruokailijajoukko ei voi olla vaikuttamatta. En väitä, että täällä kommentoivat jonottaisivat välillä leipää jatkaakseen kirjoitustesi kommentointia. Rautalankaakin kyllä löytyy.
Zamboni (nimimerkki)
Propsit Nikolle haastavan keskustelun avaamisesta. Taustat, lisäkommentit ja lyhenteet ovat alan miehellä yhä hallussa. Voisitko kuitenkin avata väitettäsi siitä, että Helvetin enkelit on rikollisjärjestö? Annan pari esimerkkiä. 1) Jos Jokereiden maalivahti ja huoltaja syyllistyvät kokaiinikauppaan, jäävät kiinni ja tuomitaan käräjillä, niin onko Jokerit HC rikollisorganisaatio presidenttiään/omistajaansa myöten? 2) 80-luvun jalkapallohuliganismin kultavuosina muutama Chelsea FC:n kannattaja matkusti Dachaun keskitysleirille ja virtsasi juutalaisten muistomerkille. Harrastaako valioliigaseura antisemitismiä? 3) Mikäli Pykälä RY:n (oikiksen opiskelijajärjestö) 11 aktiivia syyllistyy raiskaukseen ja kavallukseen, niin onko tämä haalarijengi rikollinen? Tiedät mihin kärjistyksellä pyrin. Voidaanko jokin klubi, harrastekerho tai järjestö julistaa kollektiivisesti rikolliseksi muutaman jäsenen rikkeen takia. Eihän mikään MC tahi muu kirjainporukka pysy pystyssä miettimällä rikoksia vaan jengiläisiä yhdistää hurskas henki ja yhdessä tekemisen meininki. Ainakin minun käsitykseni mukaan Helvetin enkelit ovat elämää kunnioittavia moottorimiehiä, jotka arvostavat kestävää kehitystä luonnossa ja ihmissuhteissa. Jos yhteiskunta sulkee jonkin jengin yhteydestään, niin varmasti ryhmä erakoituu, masentuu ja vetäytyy. Eikö niin? Jos me suomlaiset puhaltaisimme yhteen hiileen ja olisimme ylpeitä Helvetin enkelten rantautumisesta sinivalkoiselle kamaralle pitkän rehkimisen jälkeen? Heillä on kansainvälisesti suuri arvostus ja mainetta Sibeliuksen, Paavo Nurmen ja Alvar Aallon tapaan. Kirjainyhdistelmiä riittää: HP, EK, AKT, MC, HJK, HD, INRI, NHL, SAK, ET, LA, OY, ACAB, YK, STP, KOP, SS, HEX etc. Lyhennelmien taakse kätkeytyy erilaisia ihmiskohtaloita, liikuttavia tarinoita kuin kirjat konsanaan. Kun maaplaneetan diskopallo sammuu, niin taivaalla loistanee punavalkoisin värein AFFA. Tämä vain sivistynyt veikkaus. Kepeitä kelejä kaikile. Ps. Suurin uhka prosenttijengien rauhaiselolle lienee Outlaws MC:n maihinnousu Suomeen, eikä suinkaan HS:n mainostama musta kobra.
niklasherlin (nimimerkki)
Vastaan kuten alkuperäisen tekstin kirjoitin, ulkomuistista. Rikollinen moottoripyöräjengi on poliisin määritelmä. Se on vakiintunut ja muistaakseni poliisi määrittelee kolme Suomessa toimivaa prätkäjengiä rikollisiksi. Nämä ovat Helvetin Enkelit, Bandidos ja Cannonball. Jengiläiset ovat itse tietenkin eri mieltä määritelmästä, mutta poliisin myötävaikutuksella termi on vakiintunut myös mediaan. Sitten on muutama jengi, joita pidetään rikollisina "prosenttijengeinä", sehän on ensimmäisessä tekstissä mainitsemani Mika Mölsän kirjan nimi. Näitä ovat poliisin mukaan ainakin Natural Born Killers (NBK) ja Rogues Gallery. Kun kaivan ulkomuistia lisää, sanoisin, että Ilta-Sanomien silloinen rikostoimittaja Jaakko Lähteenmaa sekä lehti itse saivat Julkisen sanan neuvostolta (JSN) langettavan päätöksen 1990-luvulla. Jaska oli nimittänyt jutussaan Helvetin Enkeleitä rikollisjärjestöksi. Enkelit tekivät kantelun, jossa muun muassa osoitettiin, että yli puolet jengiläisistä ei ollut koskaan syyllistynyt sellaiseen rikokseen, josta tulisi rikosrekisterimerkintä. Enää näitä kanteluita ei ole tullut. Jos en ihan väärin muista, Lähteenmaa oli itse niihin aikoihin JSN:n (hurja lyhenne...) jäsen. Jos ei ollut silloin, oli kuitenkin jäsen vuosikaudet. JSN:n jäsenet eivät kanna jengitunnuksia kuten liivejä tai tatuointeja. Mutta nämäkin yksityiskohdat, kuten mainitsin, tulivat ulkomuistista, ja niihin pitää suhtautua sen mukaisesti, muistini pettää joskus, ja pahasti. Terv. Niko H.
Zamboni (nimimerkki)
Kyllä muistisi pelaa. Suomalaiseen rikollisaateliin voi lisätä Batsit (lepakkotatuointeineen) sekä M.O.R.E:n joka on jonkinmoinen krimien aivoriihi. Joku kirjoittaja huokaisi helpotuksesta, ettei Suomessa ole mafiatyyppistä, hierarkista rikollisorganisaatiota. Ymmärtääkseni on. Ja jopa Euroopan tasalla varsin vahva. Viisi ryhmää (Enkelit, Bats, Rogues Gallery, NBK ja MORE) tapaavat säännöllisesti ja käyttävät asiantuntijoita apunaan. Muistaakseni Mölsän kirjassa viitattiin tähän "viiden kolonnaan" mutta tämä heitto vain lonkalta. Tämä kööri olisikin kriittisen kansalaisen kannalta mielenkiintoisin, mutta lieneekö edes kulttitoimittaja Mölsällä avaimia k.o. eliittiklubin eteiseen;)Kaiketi tällä SAK:lla (Suomen ammattikrimien keskusjärjestö)on asialliset suhteet myös Bandiitteihin sekä omia polkujaan vaeltavaan Cannonballiin. Rauha maasssa kun jaettavaa riittää. Ei kanteluita ole tosiaan tehtailtu rikollisjengiksi kutsumisesta, mutta imagotalkoiden avulla mainitsemissasi prätkäjengeissä ei taida edelleen olla kuin puolella rikosrekkari. Tämä on suhteellista kuin Einsteinin teoriat, koska monet ryhmät ovat kuin pizzaketjuja ja toimintaa on näppärästi ulkoistettu franchising-tyyppiseksi. Tulijoita ja halukkaita kuulemma piisaa jonoksi asti...
niklasherlin (nimimerkki)
Pistän tähän sitten vielä muistoksi ainoan jengin, johon kuulun. Eikä meillä ole edes liivejä eikä olla pariin vuoteen kokoonnuttu. K.E.M.U. MC on siis pahamaineinen jengi, Kauppalehden epäonnistuneiden uutispäälliköiden moottoriunioni. Perustin sen Hesarista eläkkeelle jääneen Pentti "Pena" Laitisen kanssa joskus. Jäseneksi pääsee helposti. Ensin pitää hankkiutua Kauppalehteen töihin. Siellä on sijoituttava uutispäällikön virkaan. Uutispäällikön virassa on epäonnistuttava niin pahoin, että on jätettävä koko lehti. Tuohon saakka jäsenkriteerit on vielä helppo täyttää. Parikin kaveria on ilmoittautunut... Mutta lopuksi on hankittava musta italialainen moottoripyörä. Ja siksi kerhoomme ei ole tunkua. Hyvää jatkoa. Niko H. (member, K.E.M.U. MC)
joukoakoskinen (nimimerkki)
MotoGuzzi V1000 Convert: http://www.hoohoohoblin.com/MotoGuzziV1000Convert.htm Mustana - tarvii vaihtaa suora stonga, oranssi ajohaalari ja sitten baanalle. Taipuu myös Bulevardille.
John Galt (nimimerkki)
Vain n. 15 vuotta monikultturismia Suomessa ja jo nyt ollaan tässä: päivittäin saa lukea etnisten osaajien tekemistä ryöstöistä, raiskauksista, pahoinpitelyistä. Saa lukea, ellei joudu sensuurin takia lukemaan rivien välistä. Ja nyt ollaan saamassa maahan äärimmäisen väkivaltainen rikollisjengi... Sananvapautta, demokratian perustaa, kavennetaan rasismin peikon edessä. Tamperelainen kylähullu istuu 2v 4kk ehdotonta loanheitosta netissä, samaan aikaan kun jopa taposta päästetään ehdollisella. Muslimeille annetaan omia uimahallivuoroja (sekö ei ole rasismia?). Ulkomaalaiset pääsevät jonon ohi kaupungin asuntoihin, niin että suomalaisilla ei ole mahdollisuutta pääkaupunkiseudun hanttihommiin, vaan joutuvat olemaan työttömänä kotipuolessa. Nuoria jää ilman opiskelupaikkaa - samaan aikaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla kustannetusta ilmaisesta opetuksesta nauttii 15 000 ulkomaalaista. Jos 15 vuodessa on päästy tähän jamaan monikulttuurin dogmalla, onko liian paljon pyydetty, että suvaitsevisto tunnustaisi noudatetun politiikan olleen väärää? Kuinka paljon tilanteen pitää pahentua, että otetaan järki käteen? Nähtävästi todella paljon - eivät taistolaisetkaan nähneet kommunismissa mitään vikaa. Viat olivat silloin "taantumuksellisissa", nyt "rasisteissa". Toinen 15 vuotta monikulttuurin rikkautta, niin meillä on täällä Grenoble, Malmö, Theo van Gogh ja tietenkin Black Cobra. Minä en sitä halua, mutta joillekuille muille tällainen edistyksellisyys kelpaa.
Vierailija (nimimerkki)
Jossain, ehkä jo lähitulevaisuudessa saadaan lukea, kuinka joku kunnollinen suomalainen perheenisä hiillahtaa elokuvan "Väkivallan vihollinen" tapaan... http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4kivallan_vihollinen http://www.dvdplaza.fi/reviews/nayta.php?sid=651
John Galt (nimimerkki)
Rankka päivä (Falling Down), pääosassa Michael Douglas. http://www.imdb.com/title/tt0106856/ Toivottavasti näin ei kuitenkaan tapahdu. Minusta vaikuttaa, että niillä joilla on taipumusta ihmisten surmaamiseen "berserk"-tyyliin, on myös tavattoman heikko kyky valikoida uhrejaan millään järkevällä tavalla. Esimerkkinä Pekka-Eric Auvinen, joka ikäänkuin kehitteli surmien ympärille linkolalaista poliittista manifestia, mutta idioottimaisesti ampui luokkatovereitaan, tavallisia ei-poliittisia ihmisiä. Pahoinvointi Suomessa kyllä lisääntyy. Aiemmin nuoret saattoivat saada edes jonkinlaista tukea yhteisöstä, "suomalaisuudesta". Nyt heitä kyykytetään ja kilpailutetaan joka puolelta aivan surutta opiskelu- ja työpaikka-asioissa.
PetSu (nimimerkki)
Jos täällä tiedetään jostain Mustien Käärmeiden rantautumisesta kaikki, niin eiköhän Suomen poliisi ole siitä myös selvillä. Mitä olen saanut lukea jengien väkivaltaisuuksista, niin poliisi on korjannut syylliset talteen. Väkivaltaisuudet ovat olleet jengien välille syntyneiden reviiri ja kaupantekokiistojen syytä. Epäilemattä, tällaisten jengien rahalähteitä ovat huumekauppa, perintä ja prostituutio ym. Olen joskus nähnyt, varsinkin Tanskassa näitä Helvetin Enkeleitä pyörineen, mutta eivätpä ole puuttuneet olemiseeni mitenkään. Ainoa kerta, kun sain yhden heistä puhumaan tapahtui kaupan edessä, kun HE liivimies potki vanhaa HD:tä käyntiin siinä onnistumatta ja minä painoin napista bemarin käyntiin kerralla. Hänpä ehti jo kiroilemaan ja sanoi lopuksi, että on se f.... n helppoa tuo risifrutilla vinguttelu. Äly taisi olla ämpärissä, vai halusiko tuo vain keljuilla. En jäänyt kuuntelemaan, enkä keskustelmaan aiheesta missä bemari onkaan valmistettu. Niklas Herlinin tieto asiasta ja täällä kerrotut jutut ovat jo virkavallan (poliisien) tiedossa ja varmasti seurannassa mitä onkaan tapahtumassa. Aivan hyvin voi edelleen nukkua silmät kiinni. Poliisille maksetaan, että he pitävät nämä rikolliset ruodussa. En ole menettänyt toivoani, vaikka sisäministeri (poliisitoimen ylin) onkin nainen Anne Holmlund, Kari Rajamäen jälkeen. Hän osaa tehdä päätelmät siinä missä miehetkin.
Hymiö (nimimerkki)
Olipa masentava kommenttisi Nico tämä viimeinen "Kaipa kiitän taas". Enpä sitä voi muuten kommentoida kuin jos maahan kaivaa kuopan, siihen tulee vettä. Mitä muuta uskaltaa kommentoida? Tulee leima sieltä ja leima tuolta ja syyte nettipoliisilta. Kakkua viharikoksesta kaupanpäälle. Eihän tämän vapaan netin tällaista pitänyt olla. Mutta aivan varmana kommenttina tuohon Black Cobra, Hells Angels, Astrid Thors, maatalous ja muuhun: kun kuopan kaivaa maahan siihen tulee vettä. Eikä siitä vedestä voi syyttää muuta kuin kuopan kaivajaa. Itse ajelen iloisen turkoosilla moposkootterilla.
Ed Göran (nimimerkki)
Enkeleiden kanssa ei tule ongelmia jos heille ei aiheuta ongelmia. He eivät yleensä käytä väkivaltaa muuta kuin vastustajiinsa. Ihan sama juttu on valtion voimakoneiston kanssa, vaikka se tuskin saa Cobria järjestykseen - enkelit voivat siinä onnistuakin. Pitäisikö siis tukea heidän pyrkimyksiään pitää poissa BC-jengi?
Hymiö (nimimerkki)
"Enkeleiden kanssa ei tule ongelmia jos heille ei aiheuta ongelmia. He eivät yleensä käytä väkivaltaa muuta kuin vastustajiinsa." No voi. Pistetään ne tappelemaan keskenään ja sitten hakataan loput jäljelle jääneet tuusan nuuskaksi paremmilla ja tehokkaimmilla aseilla kuin heillä on. Vaimot ja lapset samaan pakettiin ja hajautetaan orjiksi eri maihin. Historia opettaa. ps. luen tässä juuri Plutarkhoksen teoksia ja niissä homma hoituu helposti, kun osaa käyttää valtaa.
MerjaH (nimimerkki)
elukka (nimimerkki)
... saattaisi AK81:een liittyminen olla samanlainen valinta kuin jokin muukin oikeustaistelijaksi värväytyminen anarkistisessa terroria tai valtioterroria sisältävässä maassa. Milloinka Che Guevara-ihailijat alkavat ihailemaan AK81:tä? Tuohan alkaa näyttämään pian siltä, että AK81 on 2010-luvun hyväntekijöitä, Robin Hoodeja? Itse vastustan kriminaalisia HD-motoristiryhmittymiä, mutta jos saatanan ja beelsebuubin väliltä pitää valita pienempi paha, niin näen netistä lukemani perusteella AK81:ta porukkana, joka puolustaa heikompiaan raakalaisten tyrannialta. Jotain YLEä ei pidä uskoa. Joe ei ollut ollut aikaisemmin punikki, ei YLEssä ollut töitä ja edelleenkin ylenanti on varsin vihervasemmistolainen korostuksineen ja propagoinneillaan. YLEhän jo tiedetään etukäteen kovin AK81 vastaiseksi mokuintoilijaksi. Varmaan Che Guevaran murhateot olivat aktivistin urhoollisia tekosia mutta AK81 mahdolliset teot lienevät valkoisen klu-klux-klanilaisen uusnatsin rikoksia? Samanlaisia väkivaltarikollisia kaikki tyynni...
Jonathan (nimimerkki)
Yhdyn Ed Göranin ja elukan ajatuksiin. Toivottavasti AK81 tai jokin 81-liitteinen suomalaisversio nähdään pian. Pakko hankkia Support AK81-paitaa ja merkkiä ihan vaan Niklakselle ja muille vinksahtaneille ryppyotsille vittuillakseni. Ryppyotsalla tarkoitan tässä ihmistä, jolla aina ja jokaisen negatiivisen maahanmuuttoon liittyvän uutisen yhteydessä syntyy pakonomainen ja ahdistunut tarve kotimaisen rikollisuuden korokkeelle nostamiseen tyyliin "onHAN meilläkin..." jne. Tämäkin Niklaksen kirjoitus alkaa helvetinmoisella pätemisellä Helvetin Enkeleistä ja jostain hänen entisistä tuttavistaan ja Backsliders-yhtyeen jäsenistä. Annettiin ymmärtää, että taustalla on paljonkin tietoa ja omakohtaista kokemusta. Haluttiin kääntää koko keskustelu "kamalan pelottaviin ja hirveisiin" Helvetin Enkeleihin. Lukekaapas muuten Hesarin verkkouutista aiheesta ja etenkin sen kommenttiosastoa. HS onnistui tavoitteessaan hyvin (luultavasti tarkan moderoinnin takia) ja siellä ei itse aiheesta puhuta mitään, vain Helvetin Enkeleistä. Niklas olisi voinut hyvin toimittajana tarkistaa HAMC:n kannan asiaan, ennenkuin alkaa suoltamaan tuollaista paskaa. Niklaksen, Hesarin toimittajien ja monien muiden ryppyotsaisten kukkahattutätien käyttäytymisessä olisi paljonkin tutkittavaa ja aihe olisi vähintään väitöskirjan arvoinen. Niin kauas, niin kovin kauas he ovat etääntyneet maalaisjärkeä käyttävästä ylivoimaisen suuresta enemmistöstä, joka kokee Black Cobran ja monen muun ulkopuolelta tulevan järjestäytyneen rikollisuuden omaksi ja läheistensä uhaksi.
ämpee (nimimerkki)
"Juuri tämän(kin) tajuamiseen minulta kului aikaa." Kirjoitti eräästä asiasta Niklas, ja eräästä toisesta: "Toisin kuin jopa vakavasti otettavien poliitikkojen lausunnoista voisi päätellä, Suomessa ei ole hillitöntä ja hallitsematonta maahanmuutto-ongelmaa." Jos poliisi jo tänä päivänä sanoo toivovansa, ettei BC ilmaannu Suomeen, niin sen pitäsi jokaiselle vähänkään vilkkaammalle tarkoittaa sitä, että paletti on muuten kasassa, mutta se jengi vain enää puuttuu. Tietenkin sitä voi jälkeenpäin taas(!) sanoa, että: "Juuri tämän(kin) tajuamiseen minulta kului aikaa." Jos oma ajattelu ei ole niitä kaikkein nopeimpia, niin en ollenkaan väheksyisi "jopa vakavasti otettavien" lausuntoja. Monikulttuuria haluavien on vihdoin ymmärrettävä, että niiden monien kulttuurien mukana todellakin tulee monia kulttuureita, ja kun kerran BC mainitaan maahanmuuttajien rikolliskerhoksi, niin haalimalla niitä maahanmuuttajia jotka tuollaisia kerhoja perustavat, saadaan niitä kerhoja. Kari Suomalainen aikanaan piirsi kuvan siitä mitä tapahtuu kun hollituvan väki siirtyy salin puolelle, sali alkoi näyttää hollituvalta. Ei se tuon vaikeampaa ole, pitäisi vain ymmärtää toimia ajoissa, ettei sitten jälkeenpäin, kun on jo myöhäistä, joudu sanomaan, juuri tämän(kin)...
Piski Uskii (nimimerkki)
Hallittavuuden kannalta asioiden ja ilmiöiden vaikutus- tapahtumavariaatot ovat moninaiset, joista joskus on vaikea muodostaa johdonmukaista syy-suhde-skenaariota ja ristiriidatonta aiemmin sanottuun. Usein täällä kommenteissa jyvät sotkeutuvat akanoihin kommenttipaljoudessa ja sivuuntuvat ylimalkaisella lukemisella niin kuin oletettavasti tämäkin hyvä "analyysisi". .
pekkatoivonen (nimimerkki)
Kiellettäköön Suomessa moottoripyörät samoin kuin on tarkoitus kieltää puoliautomaattiset käsiaseet. Jalkautunut Black Kobra on vekkuli näky ja täysin vaaraton pelottavista mustista liiveistään huolimatta.
Jape (nimimerkki)
Ministeriaikoinaan vihreiden Hassi toivotti kaikki afrikkalaiset tervetulleiksi elintasopakolaisiksi Suomeen. Presidentti Halonen oli myös hyvänä tukena. Olemme saaneet näistä yhteiskunnan loisista ongelmaryhmän joka pysyy suomalaisten vaivana seuraavat vuosisadat. Jo lähivuosina käynee niin että vankilamme täyttyvät näistä monikulttuurillisista rikollisista.
Don Otho (nimimerkki)
Tuollaiset maahamme jalansijaa haluavat järjestöt tulisi heti luokitella terroristijärjestöiksi,ja säätää uusi laki terroristmista. Mikä muu voi olla terrorismia kuin huumeiden myynti lapsillemme tai ihmisten kiristys,pahoinpitelyistä puhumattakaan. Ja mitä tulee ns jengitunnuksiin,onhan Saksakin kriminalisoinut mm natsi symboleita,ehkä tuollainen vastaava laki voisi olla paikallaankin vaikka se tuntuukin hieman väärältä,Suomen lippua emme kaiketi voi kieltää skinijengien hihoista;)
Ed Göran (nimimerkki)
Terrorismi ja huumeet ovat tietääkseni jo kiellettyjä Suomessakin - mitä vielä pitäisi kieltää? Ovatko kiellot auttaneet? Jos jotain pitäisi kieltää, niin rikollisten maahantuonti ja sen edesauttaminen.
Don Otho (nimimerkki)
Julistetaan tuollaiset jengit terroristeiksi ja joihin liittymisestä saa automaattisesti 10 vuotta.
Ed Göran (nimimerkki)
Jotenkin tuntuisi hullulta antaa nahkaliiviasusteen käytöstä esim. 10vuoden tuomio, kun raiskaajatkin saavat nykyään ehdollista ja miljoonia kähmineet talousrikolliset pääsevät ilman tuomiota ja rikollispoliitikot saavat palkkiovirkoja. Vai mitä mieltä olet?
Don Otho (nimimerkki)
Tuomiot ovat nyky Suomessa aivan naurettavia,suorastaan huudamme ulkomaalaisia yrittäjiä maahan. Miksi ei rikollisliigaan kuulumista voisi krimalisoida,mielestäni on aivan selvää että niin tulisi tehdä,en tiedä sitten vähentäisikö se vain tunnuksien käyttöä.
Ed Göran (nimimerkki)
Kaikki mahdollinen voidaan tietysti kriminalisoida, välillä tuntuu että niin on tehtykin. Eri asia on mikä on järkevää. Jos esimerkiksi tuhat kaveria laitetaan 10:ksi vuodeksi linnaan väärän asusteen käytöstä, se maksaa noin 1000x100000e/vuosi eli 100 miljoonaa euroa ja lisäksi uusien vankiloiden rakentamiskustannukset.
Don Otho (nimimerkki)
Vaikka Intiaan ,saisimme hyvää huolenpitoa heille,varmasti vain tuhannesosalla mainitsemastasi hinnasta;)
Ed Göran (nimimerkki)
Vankiloissa on noin yksi työntekijä/vanki. Eli nykyiset 3500 vankia + tuhat pukeutumisvankia lisäksi = 4500. Heidän ulkoistamisensa Intiaan aiheuttaisi 4500 ihmisen massairtisanomisen ja maksettavat työttömyyskorvaukset olisivat näistä about 100 miljoonaa/vuosi. Lisäksi tulevat kalliit matkakustannukset. Kaikki voidaan tietysti ulkoistaa Intiaan tai Kiinaan, kuten teollisuustyö, maatalous, vankeinhoito, vanhustenhoito, sairaanhoito, tutkimus, tuotekehitys ja koulutus. Silloin kysymys kuuluukin: Mitä meille jää ja millä mahdollisten jäljellejääneiden hyvinvointi rahoitetaan? Lisävelallako?
Don Otho (nimimerkki)
Kyllä reilu 3000 ihmistä takuulla löytää uudet työt,matkakustannuksista jokin Venäläinen rahtilentoyhtiö voisi kuljettaa hyvin halvalla;) Ja en nyt tällä hetkellä olisi niinkään muuta ulkoistamassa kuin vangit ja niin ehkäpä pakoilaiskeskukset. Miksi niiden pitää juuri olla täällä Suomessa,pakolainen tarvitsee asuinpaikan,ruoan ja vaatetuksen,ei Suomea kirjaimellisesti.
Ed Göran (nimimerkki)
Jos Suomi olisi demokraattinen maa, tehtäisiin laskelmat kustannuksista ja arviot eduista ja haitoista ja päätettäisiin kansanäänestyksellä avustetaanko hädänalaisia kohdemaissaan vai täällä. Pitkät vankeustuomiot, yli 2 vuotta, pitäisi hoidattaa ISO 9001 standardin mukaisessa halvimman tarjouksen tehneessä vankilassa - joko Suomessa tai muualla.
Don Otho (nimimerkki)
Mutta tuo kohdemaan apu on aivan turhaa,miksi meidän pitäää rahoittaa esim Somaliaa,heidän ongelmien et tulisi kuulua mitenkään Suomen valtiolle tai muillekkaan,jos jokin taho haluaa auttaa yksityisin varoin se on eri asia,mutta verorahoja moiseen turhuuteen ei tulisi tuhlata. "ISO 9001, Quality management systems - Requirements/Laadunhallintajärjestelmät. Vaatimukset. Antaa vaatimuksia organisaatiolle asiakkaan tarpeiden ja odotusten täyttämiseksi ja tyytyväisyyden aikaansaamiseksi tuotetarjonnassaan."
Ed Göran (nimimerkki)
Maamme on kristillishumaani ynnä hyväntahtoinen ja haluaa varmasti jatkossakin jollain lailla tukea vieläkin heikommassa asemassa olevia. Suomen ei pitäisi tarjota pelkkää rahaa vaan ratkaisuja, ei ruokaa vaan opetusta. Tietoliikenneyhteyksien rakentaminen auttaisi nopeimmin sivistyksen leviämistä ja nopeuttaisi kohdemaan kehittymistä. Lisäksi uskoisin tämän olevan myös meille edullisempaa kuin velalla hankitun käteisen jakaminen leopardilakeille.
Don Otho (nimimerkki)
Nytkin Suomen armeija opettaa Somaliassa armeijalle,opetettavien joukossa on takuulla terroristeja,islamisteja joka tapauksessa kaikki. On omaan jalkaan ampumista tuollainen typeryys. Ja mitä tulee avun antamiseen,muistan kun koulusamme v 1978 kävi poika Tansaniasta jonkin keräyksen keulakuvana,mitä he ovat saaneet aikaan näinä vuosina,eivät mitään. Edelleen ovat käsi ojossa ja aikaa on kulunut 32 vuotta,miten Suomi edistyi 32 vuodessa sotien jälkeen? Voimme opettaa,valistaa mutta vain tieteen saralla.
Ed Göran (nimimerkki)
Kehitysavun tulokset lienevät kovin huonoja noin keskimäärin ja pitkällä tähtäimellä. Aivan kokonaan ei kannata kuitenkaan luovuttaa, vaan kohtuullisen pientä ja tarkasti kohdennettua apua pitää pitää vireillä. Zhou En Lai, Kiinan pääministeri 1949-1976 vastasi kysymykseen Ranskan vallankumouksen (1789–1799) vaikutuksista:"On vielä liian aikaista sanoa."
Don Otho (nimimerkki)
Niin tarkasti ohjattua että voimme itse siitä joskus hyötyä satakertaisesti. Tuli mieleeni muuten Haiti ja se miten kaikki maat lupasivat niin helvetisti apua,no apua Haiti on saanut n10% luvatusta. Eikä koskaan tule saamaan kaikkea luvattua, koska maalla ei ole mitään miksi kukaan sinne mitään "sijoittaisi",vaikka kyseessä onkin luonnonvoimien aiheuttama katastrofi ja todellinen hätä.
simomakela (nimimerkki)
NH: "Täällä on kysytty miten perustelen väiteeni siitä, että Suomessa ei olisi hillitöntä tai hallitsematonta maahanmuutto-ongelmaa. Perustelen sen sillä, että sellaista ongelmaa ei ole." Toivottavsti sellaista ei myöskään tule. Siihen tämä PerusSuomalaisten manifesti pyrkiikin. Toivotko Niklas Herlin samaa??
Don Otho (nimimerkki)
On aivan selvää että maassamme on maahanmuutto ongelma,Ruotsi on kohdannut saman ongelman,otetaan esim kaikkien tuntema Mälmö,siinä on ongelma. Ja tuo ongelma on osa Suomea alle 10 vuodessa,maasssamme tulee olemaan no go paikkoja,minne edes poliisit eivät uskalla mennä. Sama ongelma leviää kuin kuolovalkea ympäri eurooppaan,minkään maan oppimatta mitään edellisistä vahingoista. Herlin ei ehkä voi näin sanoa johtuen hänen asemastaan?
Inex (nimimerkki)
Voi hellanlettas sentään näitä ihmisiä. Ehkäpä joku lukee tämän blogin ja miettii, heips ei lisää liimanhaistelijoita Suomeen.
salakankee (nimimerkki)
katsokaa vaikka USA:n elokuvatarjontaa, mitä se tarjoaa. Miksi se myy? Ketä se palvelee? Mitä hyvää se saa aikaan? Miksi sukupuolisuutta sensuroidaan muttei huumeiden käyttöä ja väkivaltaa? Kenen intressi?
Inex (nimimerkki)
Mitä jää jäljelle nahkarotsit ja tatskat, sekä Usari.
Inex (nimimerkki)
Olen myös miettinyt näitä asioita ja tullut siihen lopputulokseen, että tässä maassa ei ole enää tilaa, joten muutan pois. Arvostuksen puute näkyy jatkuvasti.
Don Otho (nimimerkki)
Mutta olisi kiva asua maassa missä saa itseään puolustaa,täällä kun ammut murtovarkaan niin linnassa olet. Meidänkin perheeemme on muuttamassa pois kovaa vauhtia,ehkä jo tänä vuonna.
TapioTTT (nimimerkki)
Huomenta kaikille hyysäreille, Thorsille, Vanhaselle, Kepulle, RKP.lle, Vihreille, Kokkareille ja kaikille muille ulkomaalaiselättihyysäreille lukekaa ROOSTERI liitteet Wikipediasta ja yrittäkää väittää että tuo ei voi olla totta jos pystytte.
Foxbyallmeans (nimimerkki)
...raportista ilmenee jotain sellaista, kuten: ...järjestäytyneet suomalaiset rikolliset ovat onnistuneet pitämään pääsääntöisesti virolaisten ja venäläisten rikollisen toiminan varsin pienenä Suomessa... Tämä ulkomainen ryhmä joutunee taistelemaan ja ponnistelemaan. Saattaa päätyä sopimuksiin tahi väkivaltaan, joka saattaa pitkittyäkin. Tuon Supon logiikan mukaan rikollisorganisaatioita ei olla ennen kielletty ja kuuluuhan siihen ry-vapauksia ja perintätoimistojen laillisuuspykäliä. Ikävää kun joudutaan rikoksilla torjumaan rikollisuutta, siis käytännössä. Kai tänne jonkinlainen amerikkalaistyylinen RICO tai conspiracy to commit a crime tai 'työskentely yhtiössä, joka johdonmukaisesti tekee rikoksia'-lainsäädäntötarvittaisiin.
Jonathan (nimimerkki)
Black Cobran jäsenet ovat jo täällä. Heillä ei vielä ole tunnuksia, mutta heillä on jo kokemusta törkeistä rikoksista, he kulkevat porukoissa ja kehittyvät "ammatissaan". Kysymys on nyt vain siitä, milloin he järjestäytyvät kansainvälisesti. Ja vaikka he eivät kansainvälisesti järjestäytyisikään, ei mikään heitä estä järjestäytymästä kansallisesti ja hankkia yhteenkuuluvuuden tunnetta ja haluamaansa kunnioitusta omine tunnuksineen tai ilman niitä. Ihmettelen suuresti, miksi Niklas ei kirjoituksessaan pohtinut tätä asiaa. Sen sijaan hän käytti 4/5 Helvetin Enkelit suomessa -historiikkiin ja kiihottamiseen heitä vastaan. Niklaksella oli kirjoituksensa jälkeen ilmeisen väkevä olo ja hän tunsi tyytyväisenä hoitaneen suuren yhteiskunnallisen velvollisuutensa ja ilmoittipa tästä ylpeänä myös Facebook-seinällään. FB-kavereiden kommentit olivat varmasti juuri sitä mitä hän halusikin: "tärkeä kirjoitus tärkeästä aiheesta" jne. Paras oli kuitenkin jonkun täysin aiheen ulkopuolelle lipsahtanut kommentti siitä, kuinka hän oli nähnyt puolensataa "turpeaa Cannonball MC:n jäsentä moottoritiellä, ja voi, kuinka naurettavilta he näyttivätkään ohuissa vaaleissa liuhuleteissään". Aaargh! Osui ja upposi? Niinkö Niklas? Kokeile, osaatko kirjoittaa mitään aiheesta ulkomaalainen järjestäytynyt ja järjestäytymätön rikollisuus ja sen ennaltaehkäiseminen suomessa 2010. Kokeile, pystytkö olemaan kirjoittamasta samaan kirjoitukseen suomalaisesta rikollisuudesta, joka sekin on aivan liian suuri ongelma ja ansaitsee laajalti keskustelua ja toimenpiteitä sen torjumiseksi.
jussi vaarala (nimimerkki)
suhtautuminen rikollisuuteen
Demokratia vai kansanvalta (nimimerkki)
Kuka tahansa Lähi-idästä Suomeen saapunut maahanmuuttaja voi olla Musta Kopra. Yleensä jäseniksi liitytään sukulaissuhteella. Veljekset ja serkut. Veren yhteys yhdistää Mustia Kopria erona moottoripyöräjengeihin. Mustat Koprat ovat ainakin Tanskassa sen verran pienikokoisia, etteivät he fyysisesti pysty ajamaan harikoilla näyttämättä naurettavilta. Tanskassa bemarit, audit ja mersut ovat Mustien Koprien suosimia ajoneuvoja. En ole Tanskassa asuessani koskaan nähnyt kenenkään Mustien Koprien jäsenen käyttäneen ulkoisia tunnuksia. He eivät tarvitse niitä. Maahanmuuttajapiireissä kaikki tietävät kuka kuuluu Mustiin Kopriin. Mustien Koprien kunniakäsite juontuu suoraan Lähi-idästä ja jos loukkaat tietoisesti jotain Mustien Koprien jäsentä, henki lähtee varmasti. Tässä on suuri ero enkeleihin ja bandiitteihin, joille voit tavallisena kansalaisena aukoa päätäsi aivan rauhassa saamatta siitä mitään seurauksia. Bisnes on heille tärkeämpää kuin kunnia. Mustien Koprien jäsenyys puhuttelee lähinnä miehitetystä Palestiinasta saapuneita pakolaisia, jotka ovat vailla identiteettiä ja heidän vanhempansa ovat syntyneet pakolaisleireillä Libanonissa ja ovat joutuneet elämään sodan ja miehityksen keskellä kykenemättöminä vaikuttamaan omiin oloihinsa. Koska Mustien Koprien jäsenyys pohjautuu ensisijaisesti sukulaissuhteisiin, Suomen poliisin tiedossa on jo ne henkilöt, joilla on sukulaissuhteita Tanskan Mustien Koprien jäseniin. Pakolaisten vastaanottokeskukset ovat ensimmäinen askel näiden läheisten suhteiden luomiseen matkalla koti maahanmuuttajajengejä. Ensimmäiset ystävyyssuhteet Suomeen saavuttua luodaan toisiin maahanmuuttajiin ja haetaan jo pakolaisten vastaanottokeskuksissa turvaa jengeihin (klaaneihin)kuulumisesta. Integraatio suomalaiseen yhteiskuntaa epäonnistuu heti alkuunsa. Ainoa tapa "aitoon" integrointiin olisi näiden maahanmuuttajien sijoittaminen suomalaisiin isäntäperheisiin heti heidän saatuaan pakolaisluokitus. Kaikki ne varat jotka tänään käytetään pakolaiskeskusten ylläpitoon, voitaisiin maksaa suomalaisille isäntäperheille. Se mahdollistaisi nopeamman kielenoppimisen ja antaisi realistisemman kuvan Suomesta ja suomalaisista, sillä pakolaisia majoittaisi koteihinsa ensisijaisesti ne suomalaiset, jotka tekisivät sen taloudellisesta pakosta. Se opettaisi pakolaiset auttamaan näissä uudissa kodeissaan ja suhtautumaan uuteen kotimaahansa ja sen kansalaisiin positiivisemmin. Asuessaan suomalaisissa perheissä yhteenkuuluvuus suuntautuisi tähän perheeseen eikä muihin maahanmuuttajiin. Vanhuksille jotka asuvat yksin maaseudulla tämä pakolaisen ottaminen yhteen huoneeseensa toisi sekä auttajan, juttelukumppanin että lisätuloja. Win-win-tilanne jossa kaikki voittaisivat.
niklasherlin (nimimerkki)
On oikein mukavaa saada maahanmuuttaja-aiheseen liittyvään tekstiin kommentti, jossa on jotakin rakentavaa. Jokaista uutta ajatusta tarvitaan. Ratkaisu ei nimittäin todellakaan ole se, että erotetaan Thors ja Halonen ja pannaan rajat kiinni ja kielletään islaminusko. Niko H.
jussi vaarala (nimimerkki)
koplata maahanmuutto ja rikollisuus toisiinsa tavalla joka on ylilyövä rikolliset toimii omien pyyteittensä eteen kaikin keinoin ja jos maahanmuutto on yksi keino niin on - eikä se tee maahanmuuttoa edes oleelliseksi keinoksi - kyllähän ne rikolliset konstit on ihan muualla isoimmissa rahamäärissä - kuten se Kataisen vaalima ajatus että rakennusalan käännetty alvi ei ole hyväksi Herlin hakee perityypillistä skuuppipopulismia - ja kiertotietä mustamaalaa edelleen maahanmuuttoa KUN - oleellisempi kysymys kuin maahanmuutto olisi kysymys mikä on suomalaisten suhde ulkomaailmaan JA KUN - miten meidän oma rakenteellinen rikollisuutemme mukaanlukien kaikenmaailman korruptiokytkennät ja kehitysavunkin loispumppaukset suomalaisten omasta toimesta saadaan kitkettyä pois Rikollisuus siittää rikollisuutta viemällä katkeroittavalla tavalla elinolosuhteita tavallisilta ihmisiltä - ja rikollisuuden kasvualustana luovat myös tavalliset suomalaisetkin olemalla niin sika-ahneita ja sitä puolustaakseen jopa realiteetteja vääristävällä tavalla. TOISIN SANOEN - Herlinin kirjoitus - kuten myös kuva toimitusksen uutisessa jutusta, jossa silleen kivasti tanskalaiset poliisit rauhassa jutustelevat kuin kollegojen kanssa helvetin enkeleiden kanssa - antaa rikollisuuden joillekin anteeksi ja sysää sen jonkun ihmeporukan piikkiin - luoden suorastaan sarrakuvakirjamaisen vision asiasta. Herlin - sinä olet mediamystikko etkä alkuunkaan tutkiva journalisti
Vierailija (nimimerkki)
"oleellisempi kysymys kuin maahanmuutto olisi kysymys mikä on suomalaisten suhde ulkomaailmaan" Aiemmin ;-) "Suomalaisia Kehutaan usein juroksi ja syrjäänvetäytyväksi kansaksi, joka vaikenee viisaasti kahdella kielellä. Tuttu tarina kertoo raivaajaesi-isästä, jolle rantavedessä kelluva lastu oli merkki siitä, että naapuri oli tullut liian lähelle. ”Vanha suomalainen tarina kertoo miehestä, joka asettui asumaan korpeen yksin. Eleltyään mökissään tyytyväisenä yksinään vuosikausia hänen kerran vaelteli metsissä ja tuli joen rantaan. Virrassa hän huomasi veistetyn lastun. Mies meni kotiin, otti kirveen ja lähti etsimään lastun vuolijaa Löysi jokivarresta pitkän matkan piästä toisen torpan, tappo miehen ja löi virtaan, kun ol niin lähelle tullunna…Tarinaa on kuitenkin kerrottu laajasti sekä Itä- että Länsi-Suomessakin. Niinpä siinä täytyy olla tärkeä ydin, jonka vuoksi se on elänyt näin kauan. Tämänkaltaisia asutustarinoita ei tunneta muista maista.” http://ehdokas8blogituusisuomifi.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/01/kummalla...
Piski Uskii (nimimerkki)
...valikoivia, taivaita hipovia visioita maahanmuuton ja rikollisuuden näkökulmassaan - "KUN - oleellisempi kysymys kuin maahanmuutto olisi kysymys mikä on suomalaisten suhde ulkomaailmaan" Haetaanko tällä Suomi-kuva-hyväksyntää eliitin rehvastella lävet levällään olevalla harhaisella "kansainvälisyydellä", jonka loppupää kiemurtelee Hurstin ruokavaraston nurkilla? Syyt ja seuraukset eivät aukene, kuin tunnustamalla "tosiasiat" nyt kun vielä on mahdollisuus puuttua mainittujen tapahtumien kulkuun. Paljon kärsineet "tosiasiat" tunnustamaan joutuneet kyllä tietävät, mitä kansankerroksia näillä nyt tehdyillä päätöksillä ja väistämättä syntymässä olevilla negatiivisillä lieveilmiöillä kupataan, kun asioiden hoidon kustannusjakaumaa jyvitetään.
Jonathan (nimimerkki)
Erittäin hyvä ja kannatettava keskustelunavaus! Tässä hyvä idea kolmansista maista tulevien ammatti-, kieli- ja useissa tapauksissa lukutaidottomien maahanmuuttajien kotoutukseen: vastaanotetaan niin paljon, kuin vapaaehtoiset perheet ja muut kotitaloudet pystyvät majoittamaan. Aivan loistava idea. Ehtona kuitenkin vapaaehtoisuus, eräänlainen "adoptiojärjestelmä". Itse en valitettavasti töiltäni, perheeltäni, harrastuksiltani ja muilta kiireellisemmiltä asioiltani tähän kykene, eikä talossanikaan ole juuri tällä hetkellä yhtään tyhjää huonetta, jonne voisin itselleni tuntemattomia vieraita pidemmäksi aikaa majoittaa, mutta uskon tällaisia suurisydämisiä perheitä löytyvän suomesta pilvin pimein. Tässä varmasti toimiva käytäntö. Ei kuitenkaan hiiskuta tästä kenellekään, pidetään tämä ihan omana ideana. Voitaisiin kuitenkin tehdä miljardeja myymällä tämä sabluuna muille eurooppalaisille "hyvinvointivaltioille", sillä he maksavat toimivasta järjestelmästä aivan mitä tahansa. Mutta ei kerrota tästä vielä muille. Kehitellään ideaa ja laitetaan sitten valmis tuote myyntiin, jooko?
John Galt (nimimerkki)
Maahanmuutto toimii jo monikulttuurikoneiston pyörittämänä. Monikulttuurikone tarvitsee jatkuvasti uutta polttoainetta ulkomailta. Maahan saatu raakamateriaali työstetään sopeutumattomiksi mamuiksi. Nämä valmiit etnotuotteet eivät selviydy ilman monikulttuurikoneiston jatkuvaa huolenpitoa, joten päätavoite systeemin työllistämisestä ja kasvattamisesta toteutuu. Luuletko tosiaan, että mamujen maahantuonnista, lakineuvonnasta, Kela-rahastuksesta, tulkkaamisesta, hömppäkouluttamisesta, turvapaikkakeskusten ylläpitämisestä, monikulttuuripropagandan tuottamisesta jne. palkkansa saava virkamieskoneisto luopuisi omastaan? Hyvin Suomeen sopeutunut maahanmuuttaja on uhka monikulttuurikoneistolle, sen vuoksi maahan pyritään valikoimaan mahdollisimman sopeutumatonta porukkaa. Jos sopeutuminen on uhkana (kuten esim. venäläisten kohdalla), se voidaan estää uhriuttamis- ja toiseuspropagandalla.
joukahinen (nimimerkki)
Kovin harva on ollut Suomessakaan islaminuskoa kieltämässä. Sen sijaan kaikkia joillekin islamin uskoisille tyypillisiä tapoja ( joilla ei kyllä ole mitään tekemistä koraanin kanssa) ei tule sallia. Kuten esim. kasvojen peittäminen julkisilla paikoilla; pankkirosvot niin täällä tekevät, eivät muut. Tai toinen vihastuksen aihe, omista tavoista tinkiminen vieraskoreuden tähden; esimerkkeinä suvivirrestä luopuminen ja koulujen joulujuhlien muokkaaminen vastoin suomalaisia perinteitä. Sukupuolielinten silpominen jne. Vaikka kärjistäminen on kivaa ei se aina ole kovin rakentavaa. Ei kukaan Suomen rajoja kokonaan kiinni laita , mutta vois sitä virtaa silti jo hiukan rajoittaa. Mitä Suomi oli vain neljännes vuosisata sitten ja mitä se on nyt ,ero on huikea; maahanmuuttajataustaisten määrä on monikymmenkertaistunut.Sen tuomaa rikkautta ei härmäläinen ole päässyt konkreettisesti havaitsemaan, ongelmat sensijaan kyllä.Jonkinmmoinen aikalisä ja hengähdystauko hallitsemattomassa maahanmuutossa vähintäänkin paikallaan.
MrrKAT (nimimerkki)
Yo-kirjoitusten jälkeen monet tytöt 99% kantasuomalais-lukiossamme olivat penkinpainajaiskiertueille pukeutuneina mm. arabihaaremineitojen asuun( lakana päällä, vain silmät näky). Tätä kaunista muistoa sinä tahdot estää toteutumasta tulevilla sukupolvilla ? Eikö kristitytkään saa enää pukeutua vapaasti edes karnevaaleissa? Entä teatteriväki ja perinteiset suomalaistapoihin kuuluvat karnevaalit ? Pitää kieltää PS-väen tahdosta (tai typerästä laista kun eivät aattele seurauksia) ?
Jussi Vaarala

voisitko poistaa kommenttini blogeistasi

siviilitarkkailija (nimimerkki)
Joskin epäilen että joku yrittäjä voisi alkaa tekemään tällä humaanilla pyrkimyksellä raakaa bisnestä jossa mainitsemasi integration edut jäisivät saamatta. [lainaus]Vanhuksille jotka asuvat yksin maaseudulla tämä pakolaisen ottaminen yhteen huoneeseensa toisi sekä auttajan, juttelukumppanin että lisätuloja.[/lainaus] Jos se "kumppani" olisi mustien cobrien jäsen, meillä olisi vain pahoinpidelty ja ryöstetty vanhus ja rahat peruuttamattomasti kateissa. Eihän heillä ole edes yhteistä kieltä. Toki voisi hädänalainen pakosta oppia. Vaikka jonkun pitäisi opettaa miten vieraan kulttuurin henkilö tekee suomalaista ruokaa, koska tulisella mausteella tehty tuhti etnoruoka vain tuottaisi ripulin ja vanhukselle ennenaikaisen kuoleman, mikä varmasti ilahduttaisi ympäristötietoista vihervasemmistoa. Työpaikkoja ei vanhustenhoidossa ole, koska korporaatiokomm. ja kepulit sekä sosiaistit haluavat institutionalisoida vanhustenhoidon mega-yhtiöille. Pienyritykset jotka voisivat palkata humaanista työn ilosta eivät pysty kilpailemaan teho-tekno-tuotantotaloutta harjoittavan vanhusbisnesfirman kanssa. Koska kuntien tilaukset menevät KILPAILUTUSLAINSÄÄDÄÄNÖN JOHDOSTA...aina sille joka on HALVIN, ei sille joka on paras. Siis sellaiselle joka tekee työtä työn, yrittämisen ja tyytyväisen asiakkaan saamiseksi ei kuntataloudesta heru mitään. Eikä varsinkaan sellaiselle joka tukityöllistää. Vanhusten oikeuksien ja turvallisuuden varmistaminen Pelkät taustakartoitukset on maahantulijan kohdalla helvetin kalliita ja monasti mahdottomia. Entäpä jos siis suomalaisvanhuksen kotiin tulee henkilö joka keksii että ryöstän tuon "minusta sikamaisen rikkaan" mutta meidän mielestä "vähävaraisen" vanhuksen rahat. JA tällaisia tekijöitä löytyy meiltä suomestakin ihan omasta takaa.
gardelius (nimimerkki)
Toisin kuin jopa vakavasti otettavien poliitikkojen lausunnoista voisi päätellä, Suomessa ei ole hillitöntä ja hallitsematonta maahanmuutto-ongelmaa... tämä hallitsemat asia maahanmuutontilasta suomessa riippuu pitkälti siitä mitä sillä tarkoittaa herlin mutta tosiasiassa tilanne on pitkään ollut hallitsematonta ainakin taloudellisessa mielessä vs.työtätekevien veromaksajien rahojen käyttö mamu asioissa eli ei se noin mustavalkoista kuitenkaan ole,toki jotenkin ymmärrettävissä herlinin näkemys koska massi ko.henkilöllä tukeva taviksiin verrattuna jota kautta se miten varoja käytetään ei ehkä tässä asiassa heilauta!?
Ray (nimimerkki)
Ei ole olemassa hallitsematonta maahanmuutto-ongelmaa. Keskiluokan turvattomuuden tunne ja syrjäytymässä olevien syyllisten etsintä synnyttävän tämän harhanäyn. Samaan näkyyn nousee ruotsinkielisten erityiset edut, jotka rahoitetaan kulmapubien kanta-asiakkaiden omista tuista. Vikaa ei osata etsiä muualta kuin löysistä rangaistuksista, maahanmuuttopolitiikasta ja muista näkyvistä vähemmistötyhmistä. Katsokaa, kuinka on käymässä/käynyt kantaväestölle. Juoppoja on kuin venäjällä. Eivät ole ratkaisua tuoneet kovat rangaistukset muuallakaan. Jos täälläkin suljetaan kaikki rosvot selleihin, niin luuletteko ettei tyhjiö täyty? Suurin ongelma on se, että ihmiskunta on mielettömästi liian iso. Kiistat reviireistä ja elämisen ehdoista saavat aikaan valtavia ihmisvirtoja. Samaan aikaan töiden automatisoiminen ja voiton maksimointi on lopettanut työpaikkoja. Joutilaisuus ja toivottomuus leviää jo perinnöllisenä. Silti Suomen kaltaisissa maissa ei ole köyhyyttä. Osattomuutta on sitäkin enemmän. Varakas yhteiskunta elättää suuremman määrän rosvojakin. Rikollisuutta ei saada poistettua, mutta sen määrään ja laatuun voidaan vaikuttaa. Maahanmuuttajille täytyy turvata samat edut kuin muillekin. Kyllä se ehkäisee kantaväestöäkin rikoksista ja takaa yhteiskuntarauhaa. Ei niitä muuten maksettaisikaan. Se on sitten toinen ongelma, että Suomessa kaikki ovat liian rikkaita. Joutilaisuus ei ole kenellekään hyväksi. Mutta miten saada mahdollisimman monet itse tekemään elämästään mielekästä? Se on ongelman oikea asettelu. Väärä asettelu on hakea kapealla katseella syitä(ja ratkaisuja) maahanmutosta, kukkahattutädeistä, pakkoruotsista, kategorisesti liian löysistä rangaistuksista jne.
Piski Uskii (nimimerkki)
"...Silti Suomen kaltaisissa maissa ei ole köyhyyttä...Varakas yhteiskunta elättää suuremman määrän rosvojakin... Se on sitten toinen ongelma, että Suomessa kaikki ovat liian rikkaita. Joutilaisuus ei ole kenellekään hyväksi." Voisit kyllä vähän perustella väittämiäsi! Ei ollenkaan itseni takia tarvitse perustella, vaan yleisen mielipiteen muodostumisen kannalta kun kuitenkin tässä samassa veneessä olemme ja N Herlinin kirjoituksia lueskelemme erilaisine arvoinemme.
Ray (nimimerkki)
Suhteellinen köyhyys on suhteellista köyhyyttä. Rmanian kerjäläiset tuovat suomalaisten eteen palasaen absoluuttista köyhyyttä ja se ei ole kaunista. Suomessa ei ole kai yhtään kantasuomalaista joutilasta ukkoa tai akkaa, joka ei pulskassa kunnossa kykenisi dokaamaan aamusta iltaan jokíkinen päivä. Varakas yhteiskunta on hyvä markkina myös rikollisille. On rosvottavaa ja on ostovoimaa. Rangaistukset täytyy olla niin mitoitettuja, että niiden ehkäisevä vaikutus on mahdollisimman hyvä ja etteivät kansalaiset joukkomitassa ota oikeutta omiin käsiinsä. Rangaistusten koventaminen sinänsä johtaa vain vankien määrän kasvuun. Ongelmien perussyyt ovat syrjätyneisyydessä ja osattomuudessa. Perustoimeentulo Suomessa on riittävä.
jussi vaarala (nimimerkki)
" Suomessa ei ole kai yhtään kantasuomalaista joutilasta ukkoa tai akkaa, joka ei pulskassa kunnossa kykenisi dokaamaan aamusta iltaan jokíkinen päivä. " joka ei alkuunkaan pidä paikkaansa. Ilmankos kommentoijan otsikko on " Nähdään mitä halutaan "
simomakela (nimimerkki)
NH maahanmuutosta: "Ratkaisu ei nimittäin todellakaan ole se, että erotetaan Thors ja Halonen ja pannaan rajat kiinni ja kielletään islaminusko." Kaikessa ikävyydessään kyllä tuokin olisi ratkaisu ja mulle kelpaisi. Mutta on tietysti muitakin ratkaisuvaihtoehtoja.
MrrKAT (nimimerkki)
Savossa tai paremmin lähemmäs tuolla Kainuussa päin riesana ovat olleet myös salametsästysjengit, jotka ovat rohkeasti terrorisoineet jopa poliisia.
MattiMeikäläinen (nimimerkki)
Aloittakaa vaikka tutustumalla näihin! http://sv.wikipedia.org/wiki/Naserligan http://sv.wikipedia.org/wiki/Red_%26_White_Crew http://sv.wikipedia.org/wiki/Bandidos http://sv.wikipedia.org/wiki/Fucked_for_life http://sv.wikipedia.org/wiki/O.G http://fi.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B6draskapet_Wolfpack http://fi.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B6draskapet_Wolfpack http://sv.wikipedia.org/wiki/Original_Gangsters Ja tässä hyvä juttu miten rikollisliigat ovat räjähtäneet kasvuun muutamassa vuodessa! http://www.dn.se/nyheter/sverige/ligorna-har-kopplat-greppet-om-sverige-... Mutta meillä ei ole hätää. Hoidamme ongelmat pois sillä loistavalla kotouttamisella, opettamalla suomenkieltä kaikille, sekä tarjoamalla työpaikkoja jokaiselle!.....Pyh! On aika avata silmät. Tämä on todellisuutta pian myös täällä, jollei jotakin tehdä NYT! Lisäys: Kartta http://www.dn.se/polopoly_fs/1.392267.1233268415!mcgang.swf
ROOSTER (nimimerkki)
Ruotsin poliisi ottaa asiat rennosti: :)
Pekka Siikala (nimimerkki)
Niklas Herlon aloittaa näkökulmansa näin: "Eri syistä en haluaisi kirjoittaa tätä, mutta kirjoitan nyt kuitenkin. Taitaa olla pakko." Myöhemmin Herlin paljastaa, että hän ei olisi halunnut tätä näkökulmaa kirjoittaa, koska hän tiesi millaisia kommentteja siihen on rulossa. Mikä on mennyt vikaan? Onhan perin outoa, jos Uuden Suomen omistaja ja kustantaja joutuu omassa verkkolehdessään tunnustamaan tuollaisen asian. Voidaan aivan hyvällä syyllä kysyä: jos omistaja ei halua lehteensä kirjoittaa muutoin kuin pakon edessä, niin kuka muu täysipäinen tänne sitten haluaisi kirjoittaa? Olen tainnut ennenkin todeta, että Uusi Suomi on karannut ainakin toimituksen käsistä koko täydellisesti. Olisiko aika myydä Uusi Suomi Suomi24 sivuston omistajille, tai vaikkapa hommalaisille? Vai olisko kenties vihdoinkin tullut (viimeinen) hetki ottaa ohjat toimituksen käsiin. Monista suuremmista ja pienemmistä verkkolehdistä ja verkkosivustoista tuttu kommentoijien kirjautumispakko nykyiseen moderniin tapaan olisi takuuvarma ratkaisu. Koska useimmat nyt eivät tietenkään ymmärrä millaisesta käytännöstä on kyse, niin raotan salaperäisyyden verhoa; on kyse siitä, että kirjoittaapa kuka tahansa mitä tahansa millä nimimerkillä tahansa, niin jokainen kirjautunut käyttäjä pääsee näkemään nimimerkin todellisen henkilöllisyyden.
niklasherlin (nimimerkki)
Terve. Ei ihmisten mielipiteissä mitään vikaa, toivottavasti mahdollisimman harva ymmärsi minut väärin. Olen vain kyllästynyt samojen asioiden jankuttajiin (Thorsin-syytä kaikki-hilseestä-peräpukamien-kautta-jalkasilsaan). Voin vakuuttaa, että kyllästyin jo 1990-luvulla kaikki-rajat-auki-ja-kaikki-Suomeen-heti -jankuttajiin. Erittäin rasittavia ovat lupaan-kiivetä-perse-edellä-puuhun-jos-tähän-fbryhmään-liittyy-100000-jäsentä -ääliöihin. Kaikesta huolimatta täälläkin pitää olla avoin mielipiteille. Itse asiassa olen aika ylpeä siitä, että täällä saa haukkua kustantajan pataluhaksi, jos siltä tuntuu. Se ei ole mahdollista monessa muussa paikassa. Kolmen vuoden aikana olen pyytänyt toimitusta poistamaan kaksi (2) henkilökohtaista loukkausta näkökulmieni kommenttiosastosta. Yksi oma kommenttini on poistettu toimituksen aloitteesta (epäasiallinen kielenkäyttö). Terv. Niko H.
Pekka Siikala (nimimerkki)
Moi, Nyt oli pakko hymyillä ja tulla hyvälle tuulelle. Hyvä huumori on harvinaista herkkua. Olen yrittänyt ylläpitää tätä toimituksen, päätoimittajan ja kustantajan, sekä heidän yhteisten aikansaannostensa kritisointia varsin kiitettävällä tavalla. On kunnioitettavaa että se on sallittu. Ei moisen salliminen ole lainkaan tavanomaista. Itse asiassa se on erittäin harvinaista. Siksipä näillä palstoilla hillun. Silti kaipaan yhä sitä, että mielipiteet kerrottaisiin omalla nimellä, kuten Sinä ja minä, ja moni muukin. Lupaan yrittää kiivetä perse edellä lipputankoon (siis yrittää, ei sen enempää) jos vähintään tuhat kommentoijaa tässä ketjussa on samaa mieltä kanssani. Pekka
joukoakoskinen (nimimerkki)
Hanki auttava siälukutaito tuon politiikanteon pohjaksi. Huomaat ehkä että kommentaattorien vaalivilppi on 24-palstan luokkaa.
Pekka Siikala (nimimerkki)
Kommenttini ei käsitellyt politiikkaa.
joukoakoskinen (nimimerkki)
On kepulaista vaalityötä - ei politiikkaa.
Pekka Siikala (nimimerkki)
...enhän minä ole kepulainen. Tarkkuutta kirjoittamiseen, kiitos.
vtapio (nimimerkki)
Itse olen myös ihmetellyt, miten tämä yhdestä kapeasta näkövinkkelistä maailmaa tarkasteleva ihmisjoukko on löytänyt itsensä juuri Uuden Suomen sivuille. Usein toimituksellinen sisältö ei näytä mitenkään liittyvän kommentteihin. Muutamia perusasioita: - Vierasperäisen nimen kirjoittaminen väärin kertoo kirjoitustaidottomuudesta, ei huumorintajusta (Brax -> Praks, Astrid -> Astriid). - Älyllisessä keskustelussa kritiikki tulee kohdistaa asiaan, ei henkilön ominaisuuksiin. Oikein: ”X on väärässä, koska hän ei ole huomioinut tekijää y.” Väärin: ”X on väärässä, koska hän on kukkahattutäti/homo/neekeri/vihreä.” - Monilla yhteiskunnallisilla ilmiöillä ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajakysymyksen kanssa. Itse asiassa useimmat yhteiskunnalliset ilmiöt ovat huomattavasti merkittävämpiä kuin maahanmuuttajakysymys. - Kuten lukemattomissa muissakin asioissa, myös maahanmuutossa Suomea sitovat kansainväliset sopimukset. Niihin Suomi ei ole liittynyt moraalisista syistä, vaan siksi, että niistä on Suomelle hyötyä. Sopimus on aina vastavuoroinen ja edellyttää kaikilta sopijapuolilta myös uhrauksia. Kansainvälisessä yhteisössä Suomi tunnetaan maana, joka vastaa velvoitteistaan oli sitten kysymys sotakorvauksista tai ihmisoikeuksien kunnioittamisesta. Näin toimien Suomesta on tullut rikas maa, jolla on varaa elättää muutama köyhäkin. - Lähes kaikki yhteiskunnalliset ongelmat ovat erittäin monimutkaisia eikä niihin ole tarjolla yksinkertaisia ratkaisuja.
Esbo Observer (nimimerkki)
Jankuttajat suomalaisesta maahanmuuttokeskustelusta löytyvät niistä leimaajista, jotka leimaavat kenen tahansa kritiikkiä esittävän rasistiksi ja punaniskaksi. On täysin selvää, että kukaan tai mikään sopimus ei voi vaatia Suomen valtiota tarjoamaan maailman parhaat sosiaaliedut maahanmuuttaneelle elintasopakolaiselle. On kestämätön tilanne, että jaamme jopa Ruotsin tasoa korkeammat avustukset mamuille tilanteessa, jossa omat vanhuksemme makaavat 8 ihmisen joukkohuoneissa likaisissa vaipoissaan. Koko elämänsä töitä Suomen puolesta tehneenä. Siinä on kiitos. Ultraliberaalit typerykset kertovat meille, ettemme saa sanoa "maassa maan tavalla". Muualla maailmassa maahanmuuttajat alistetaan kielikokeille ja heiltä vaaditaan kyky elättää itsensä.. Meille, Suomalaisille veronmaksajille, todetaan: tämä on rasistista. Minä toivotan maahanmuuttajat tervetulleiksi Suomeen, töihin.
siviilitarkkailija (nimimerkki)
"- Monilla yhteiskunnallisilla ilmiöillä ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajakysymyksen kanssa. Itse asiassa useimmat yhteiskunnalliset ilmiöt ovat huomattavasti merkittävämpiä kuin maahanmuuttajakysymys."
Tarzan.Kuusela (nimimerkki)
Ihmetyttää, kuinka kaikki keskustelut voivat kääntyä maahanmuuttopoliittisiksi. Aivan kuin Iso-Talon Antti ja Rannanjärvi kumppaneineen eivät olisi osanneet hommia jo aikoinaan. Muutamia vuosia sitten kävin nuoruudentoverini hautajaisissa. Bempa oli hieno mies, emmekä koskaan puhuneet hänen bandiittikytköksistään. Vaikka äijä olikin Bandidosin hierarkiassa hyvin korkealla, oli hän minulle ainoastaan kaveri vaikka liivejä kantoikin. Kerhon asiat eivät minulle kuuluneet. Hänet ammuttiin Lahdessa jengisotien selvittelyssä. Mukana meni kaksi muutakin minulle tuntematonta henkilöä. Jäljelle jäi vain suru ja muisto inhimillisestä kaverista. Pizzeriaammuskelusta tuomitut miehet olivat kaikki suomalaisia. En kanna värejä tai valitse puolta. Ajan joskus mopedilla ostamaan olutta landella. Fillaristien tuomitseminen ulkonäön tai harrastuksen perusteella on älytöntä. Ihmiset ovat vain ihmisiä. Niklas Herlinin kommentissa esittämät uhkakuvat ovat todellisia, mutta niiden toteutumiseen ei tavita prätkää. Jokainen kadulla vastaan kävelevä ihminen on yhtälailla uhka. Ajakaa fillareillanne rauhassa ilman leimaantumisen pelkoa. Hienosti laitetun moottoripyörän näkeminen kadulla tuo iloa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset