Niklas Herlin

Älä osta tätä kirjaa

Isänpäivän kirjamarkkinoille julkaistaan kirja ”Operaatio ullakko”. Toivon, ettei kukaan osta kirjaa ja tiedän, että tämän tekstin julkaiseminen edistää kyseisen kirjan kysyntää.

Ullakko-kirjan on kirjoittanut entinen työtoverini Mika Mölsä, Ilta-Sanomien rikostoimittaja. Kirja kertoo kummityttäreni sieppauksesta alkukesästä 2009.

Kirjan tekeminen ideoitiin Ilta-Sanomien toimituksessa. Kuulin siitä ensi kerran heinäkuussa 2009. Siitä saakka olen tehnyt parhaani estääkseni kirjan julkaisemisen. Myös rikoksen uhri ja hänen läheisensä ovat tehneet kirjan kustantajalle ja kirjailijalle täysin selväksi toivomuksensa kirjan julkaisematta jättämisestä.

Heinäkuussa 2009 rikostoimittaja Mika Mölsä matkusti Turkuun kirjahankkeen kanssa. Hän pääsi ainoana toimittajana tutustumaan paikkaan, jossa nuorta naista oli pidetty vankina. Samana päivänä Mölsä tapasi siskoni, rikoksen uhrin äidin.

Siskoni vetosi Mölsään: hän toivoi, että hanke keskeytettäisiin. Mölsä puolestaan ilmoitti, että on liikkeellä esimiehensä käskystä, siis kuukausipalkalla. Mölsän esimies, IS:n vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja vahvisti tiedon. Kirjahanke siis käynnistyi Ilta-Sanomien esimiesportaassa.

Mölsän käynti sieppaajan käyttämässä asunnossa oli julkisuudelta tarkoin varjeltu. Tähän mielenkiintoa herättäneeseen rikospaikkaan ei päästetty ketään, ei varsinkaan toimittajia. Mölsän asunnossa vierailtua Ilta-Sanomat julkaisi seuraavana päivänä yksityiskohtaisia tietoja asunnosta. Ne oli kirjoittanut IS:n uutispäällikkö Hannes Markkula.

IS:n vastaava päätoimittaja Sadeoja vakuutti minulle puhelimitse toistuvasti olevansa hankkeen takana. Edelleen, Sadeoja sanoi, että tekeillä on kirja ja sen todennäköinen kustantaja on WSOY. Vetosin Sadeojaan ja pyysin rikoksen uhrin takia, että projekti jätettäisiin kesken.  Sadeoja korosti henkilökohtaista vastuutaan julkaisemispäätöksessä. Noihin aikoihin myös WSOY:n käytävillä puhuttiin aiheesta, tosin virheellisin lähdetiedoin, koska siellä kirjan tekijäksi mainittiin Helsingin Sanomien toimittaja.

Välitin rikoksen uhrin ja Sadeojan sähköpostiosoitteet toisilleen. Sadeojan ja rikoksen uhrin välinen sähköpostikeskustelu johti – Sadeojan mukaan – päätökseen tekstin julkaisemattomuudesta. IS:n vaihtoehdot olivat joko kirja tai lehden liite, mutta kumpaakaan ei tehty.

Uskoin jo koko aiheen loppuun käsitellyksi. Loppukesästä 2010 luin hämmästykseni Helsingin Sanomista, että kirja julkaistaan CrimeTime –nimisen osuuskuntamuotoisen kustantamon kautta. CrimeTime lanseerattiin ”reilun kirjan kustantamona”. CrimeTimen takana ovat kirjailija-rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Harri Nykänen sekä toimittaja Jouni Tervo.

Otin välittömästi yhteyttä IS:n vastaavaan päätoimittajaan Sadeojaan, joka vetosi kiireisiinsä – Sadeoja oli jalkapallojoukkue HJK:n kotiottelussa. Erätauon koittaessa Sadeoja kuitenkin suostui keskustelemaan kanssani. Hän kertoi peruneensa toimeksiantonsa julkaisemisen, mutta että hänen toimeksiannostaan tehdyllä Mika Mölsän tekstillä on Mölsän julkaisuoikeudet, koska Mölsän työsopimus on tehty ennen vuotta 1997. Sadeoja myös vetosi siihen, että Mölsä on niin sanotulla vuorotteluvapaalla. Vuorotteluvapaalla oleva henkilö ei lakien mukaan saa tehdä ansiotöitä.

Otin yhteyttä muutamaan tuttavaani, jotka tuntevat sekä uutistoimintaa että kirjankustantamista paremmin kuin minä. Selvitin asiani: miten saisin estettyä tämän kirjan julkaisemisen? Kolme asiantuntijaa antoi likipitäen saman neuvon: vähimmällä selviät, jos rahaa tarjoat.

Otin yhteyttä toimittaja Mölsään. Mölsä kertoi, ettei voi mitään kirjan julkaisemiselle, koska asia on jo sovittu CrimeTime -kustantamon kanssa. Mölsä myös vetosi alatyyliseen kielenkäyttööni, joka ei tosin mielestäni juuri poikennut siitä, mitä käytin, kun olimme Ilta-Sanomissa työtovereina. Lisäksi Mölsä kertoi olevansa kesämökin pihalla, ja paikalle oli juuri saapumassa korkeapalkkaisia remonttimiehiä. Kiirettä piti kullakin samana iltana – Sadeojalla (jalkapallo), Mölsällä (mökkiremontti) ja minulla (kirjahankkeen keskeyttäminen).

Mölsä kuitenkin ehti ehdottaa, että kirjan julkaisematta jättänyt rikoksen uhri antaisi hänelle haastattelun. Mielestäni ajatus oli järjetön. Tarjosin kuitenkin Mölsälle 10 000 euroa välittömänä korvauksena käsikirjoituksen kustannusoikeuksista. Mölsä sulki puhelimen. Tekstiviestillä kysyin, paljonko hän haluaisi. En saanut vastausta. Tarkoitukseni oli luovuttaa tekijänoikeudet korvauksetta rikoksen uhrille.

Mölsällä oli tosin muutakin kerrottavaa ennen puhelun katkeamista. Pian kummityttäreni kaappauksen ratkettua kummitytär lähipiireineen tarjosi upean illallisen kaikkine juomineen ja muine tilpehööreineen auttamassa olleille poliiseille. Tilaisuus oli erittäin yksityinen. En ollut paikalla, eikä paikalla ollut toimittaja Mika Mölsäkään. Olin hämmästynyt, kun puhelinkeskustelumme kesken Mölsä viittasi sanoihin, joita rikoksen uhri oli tässä yksityistilaisuudessa lausunut.

Heti Mölsän kanssa puhuttuani lähdin kiivastuneena läheiseen baariin. Kaiken todennäköisyyden vastaisesti paikalla oli CrimeTime –kustantamon kantava voima, toimittaja Jouni Tervo. Tervo äityi kertomaan tuoreista hankkeistaan.  Utelin, josko hän tietäisi, että rikoksen uhri toivoo, että kirjaa ei julkaistaisi. Toimittaja Jouni Tervo sanoi olevansa toiveesta tietoinen. Kiukustuin entisestäni ja poistuin.

Pian tämän jälkeen keskustelin asiasta rikoksen uhrin kanssa ja vakuutin jälleen kerran, että teen parhaani, ettei kirjaa julkaistaisi. Sain välitettyä hänelle Jouni Tervon sähköpostiosoitteen.

Toimittaja Jouni Tervo ja rikoksen uhri kävivät sähköpostikeskustelun, jota en ole nähnyt. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että toimittaja Tervo on ollut halukas tapaamaan rikoksen uhrin, joka häneen on vedonnut. Jouni Tervo on muistuttanut, että alkuperäiseen, alkusyksystä 2009 muottinsa saaneeseen käsikirjoitukseen on tehty muutoksia. Tervon mielestä uusinta, ilmeisesti jo painovaiheeseen edennyttä käsikirjoitusta ei rikoksen uhrin pyynnöstä huolimatta tarvitse tälle näyttää.

Uskoin ja toivoin viimeiseen asti, että kirja jää julkaisematta. Tai ainakin, että sen julkaisua lykättäisiin. Vielä Helsingin kirjamessuilla ( 28.-21.10 2010) arvelin, että asia hautuu, jos ei ole haudattu. Mistään ei kuulunut mitään.

Torstaina 4.11. sain tekstiviestin, jossa viitattiin tuoreeseen Seura-lehteen. Seurasta löytyikin hunajaisen ylistävä, sankaritarina superpoliisista – rikosylikomisario Juha Rautaheimosta, joka on ratkaissut tämän uskomattoman rikoksen. Seura on myös saanut haltuunsa kirjan tekstin ja antaa aiheelle kolme aukeamaa tilaa, osin kirjaa siteeraten. Perhelehti Seuran vastaava päätoimittaja Saija Hakoniemi on kyseisen kirjan kirjoittaneen rikostoimittaja Mika Mölsän vaimo.

Ikävä kyllä, kaikki edelle kirjoitettu pitää paikkansa. Toivon edelleen, että kukaan ei koskaan osta Mölsän kirjaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (288 kommenttia)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Minä en ainakaan osta sitä, se on ihan selvä juttu.

terv. Eeva

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Mälsää. Tarkoitan tapausta.

M-T Heikka
Gamma (nimimerkki)

Samaa mieltä. Muistelkaamme millainen loppu ahneella. En tule ostamaan ko. kirjaa.

M-T Heikka

Joo, tuollainen ahneus on sukua sille, että olisivat osallisia itse ihmiskaappaukseen. Ainakin he tahtovat taloudellista hyötyä uhrin kärsimyksistä. He pitkittävät sitä rikosta ja kärsimystä.

Hyvä kun tuollaisten nilviäisten nimet tulevat julki.

Vanhat äijät pistävät rahoiksi nuoren naisen kärsimyksellä. Ällöttävyydessään natsiluokkaa.

Aino L (nimimerkki)

Lueskelin kommentteja, joita on todella tullut runsaasti. Ja huomaan että saivartelijat ja hiuksenhalkojat ovat tässäkin asiassa liikkeellä. Sattuneesta syystä aikanaan satuin näkemään iltapäivälehdessä kuvan siitä "vankikopista", jonka tämä turkulainen "sivistynyt vaikuttaja" oli uhrilleen rakentanut. Vain sen kopin kuva mielessäni ymmärrän täysin uhrin lähisukulaisen toiminnan sen estämiseksi, ettei tätä kauhua enää nostettaisi esille.

Mutta tätä tämä on ja Niklas Herlin sen ihan hyvin tietää. Kaikki on tänään kaupan - ja sananvapaus on jo mielessäni muuttunut oikeudeksi loukata ja hyökätä yksilöä vastaan. Institutiot ovat aivan eri asia kuin yksilön riepottelu. Kirjan tekijä voi nyt tämän jälkeen lyödä pressiklubilla rintaansa ja kehua, etten ottanut Herlinin rahoja. Niin se käy, sanoi Kurt Vonnegut.

Vieras (nimimerkki)

Tulipahan mieleeni vanha sannta:
"Paha saa palkkansa - mutta hyvät jäävät nuolemaan näppejään"

Maalaismummo (nimimerkki)

Saakohan paha palkkansa? Ei koskaan, oikeasti.

Syyttömät jäävät joka tapauksessa nuolemaan haavojaan, ja heille jää anteeksi antamisen oikeus.

Pahan puolella olevat eivät tiedä, mikä on elämän tarkoitus. Siinä ihmiskunnan tuho.

Maalaismummo (nimimerkki)

Saakohan paha palkkansa? Ei koskaan, oikeasti.

Syyttömät jäävät joka tapauksessa nuolemaan haavojaan, ja heille jää anteeksi antamisen oikeus.

Pahan puolella olevat eivät tiedä, mikä on elämän tarkoitus. Siinä ihmiskunnan tuho.

Matti Mottonen

Tarkoittaako sananvapaus oikeutta tehdä rahaa millä vain?

Vieras (nimimerkki)

Tekopyhät jeesustelemassa.

M-T Heikka

Ja nimettömät perkelettä palvomassa.

Vieras (nimimerkki)

Poliisin ja median suhteissa olisi paljon muutakin selvitettävää oikeuskanslerilla.

Weimari (nimimerkki)

Toivottavasti saat oikeutta Suomessa kummityttärellesi edes rahalla.
Ilman rahaa on turha edes yrittää, sillä Suomenkin lehdistö on erittäin raakaa ja laskelmoivaa sekä henkisesti köyhää. Tavallinen kansalainen on heille ja poliitikoille vain karjaa.
Hyvää jutussa on se, että nyt tuli ikävyyksiä silmäätekevälle suvulle. Sellaista ei tietenkään teille suo, mutta ehkä osaltaan auttaa aukaisemaan suomalaisen korruptoituneen, hyvävelisysteemin saloja edes pienen pieneltä osalta.
Otan vilpittömästi osaa kokemaasi moraalittomaan kohteluun!

Vieras (nimimerkki)

En osta en! Uhrin kannalta pöyristyttävää.

Ulla-Maija Parkkonen (nimimerkki)

en tule ostamaan kirjaa enkä lukemaan sitä enkä mitenkään ylläpitämään kiinnostusta siihen.

Oswald (nimimerkki)

Satavarma, en kirjaa osta enkä lainaa!

J. Gagarin

Sain kerran mainostoimistolta työpöydälleni mainoskirjeen, jossa ei ollut lähettäjän nimeä kuoressa lainkaan. Ainoastaan teksti:
"HEITÄ TÄMÄ KUORI AVAAMATTOMANA ROSKIKSEEN!"

Arvatkaa heitinkö? Mainostoimisto ositti kykynsä herättää asiakkaan huomio.

Hiukan tulee sama mieleen tästä blogista ja otsikoinnista.

Kekkonen muuten ratkaisi aikoinaan Jallu-lehden paljastukset mobilisoimalla kaverinsa ostamaan koko painoksen etukäteen...

Van Helsing (nimimerkki)

Hah-hah! Olen saanut saman kirjeen ja arvaa... siis heitin avaamattomana roskiin.

Niklaksen kritisoimaa kirjaa en lukisi vaikka ilmaiseksi saisin. Ja samaa hengenvetoon ihmettelen millaiset ihmiset sellaisia lukevat. Täytyy ainakin olla tosi turvonnut tirkistelyvietti.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Palauta lähettäjälle ja käske panna omaan roskikseensa.

Vieras (nimimerkki)

Niin, voi olla ostamatta ja samalla kunnioittaa uhrin tahtoa. Mutta satavarma asia on, että nettiin se pelmahtaa joka tapauksessa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jos kirja olisi verkossa, eivät erkkolaiset saisi siitä rahaa
http://thepiratebay.org/

vahvistukseksi (nimimerkki)

Olen jo pidemmän aikaa aikonut olla jatkamatta Seuran (wessapaperille painettua)tilausta. Syynä minun mielestäni hinta/laatusuhde. Tämä Niklaksen juttu vaan vahvisti päätöstäni. Mölsän kirja ei voi vähempää kiinnostaa.

Raimo Pesonen (nimimerkki)

Näin käyttäytyvät ne samat tahot jotka puhuvat usein ja mielellään uhrien oikeuksista (yleensä silloin, kun vaaditaan kovempia rangaistuksia ja puhutaan rikollisten paapomisesta). Raha ei haise ja rikoksen uhrin oikeuksilla ei todellakaan ole heille väliä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kyllä se leipä monenlaista kusipäätä tässäkin maassa elättää :(
Ei tosin tulisi mieleenkään tuhlata aikaani moisten hyeenapaskakirjojen lukemiseen, jotenkin käy sääliksi ihmiset, jotka nuita tuommosia ostaa ja lukee.

Minerva (nimimerkki)

Saiko Rautaheimo rahaa sekä Mölsältä huoneistoon pääsemisestä, että Seuralta hunajaisen ylistävästä kirjoituksesta. Tästä pitäisi kirjoittaa kirja.

Kovasti olet sinäkin pölvästi ollut sähköposteja välittelemässä.

Tiedät edistäväsi kirjan myyntiä. Ties vaikka Seuran myyntikin elpysi vähän?

Radiossa oli noin kymmenisen vuotta sitten sävellahjakonsertti, jossa sisko jostakin viiden talon "runon ja kenkärajan mailta" lähetti Lismanaavalle yhtä pieneen kylään siskolleen terveiset:"Koettakaa nyt pärjätä sen eeuunne kanssa!"

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miksi asiaa ei anneta apulaisoikeusasiamiehelle? Kyseessähän on se, että poliisi pelaa yhteen Ilta-Sanomien kanssa ja virkasalaisuus vuotaa vain iltapäivälehtien toimituksille. Poliisi siis luo tiedotuskartellia Alma Medialle ja Sanomalle sisämarkkinoiden tasapuolisuuden vastaisesti.

Asia kuuluu kuluttajavirastolle.

Markus Lehtipuu

Yhtäältä Herlinin kielto on mainos. Nyt vasta kiinnostus heräsi.

Toisaalta ymmärrän.

Sanoisin tekstin alkuosaan seuraavaa. Aatos Erkko on Suomen rikkain mies. Hän on rikkain mies siksi, että hänellä on useita monopoleja ympäri Suomea. Hänellä on monopoleja siksi, että hän on Suomen rikkain mies.

Monopoli on RIKOS. Kilpailulainsäädäntö kieltää monopolin. Who cares, onhan Erkko Suomen rikkain mies. Erkkoa ei saa haukkua.

Itse kustansin 2003 kirjan "Sananvapaus kauppatavarana", joka lienee edelleen ainoa kirja, jossa kritisoidaan Erkkoa. Itse jatkan kritiikkiä netissä.

Monopoli nostaa hintoja, vähentää tarjontaa ja ainoastaan rikastuttaa (Suomen ainoaa) monopolikapitalistia.

Erkko omistaa WSOY:n, Ilta-Sanomat, R-kioskin, Suomalaisen Kirjakaupan (ja PALJON PALJON muuta).

Jos kirja julkaistaan, sen levitys saa monopolin helposti. Kaikissa Suomen kaupungeissa on Suomalainen Kirjakauppa, useimmissa VAIN Suomalainen Kirjakauppa. Kirja saadaan helposti myös R-kioskeihin, jolla on monissa paikoissa monopoli. R-kioskissa on Lehtipisteen monopoli.

Jos kirjaa halutaan puffata, Ilta-Sanomat leviää kaikkiin Suomen kauppoihin kuusi kertaa viikossa. Koko sivun mainokset oman konsernin tuotteista ovat YLEISIÄ niin Hesarissa kuin Ilta-Sanomissa. Ja jos ei muuten, täytetään Radio Helsinki, Radio Aalto, Radio Rock, Nelonen, Jim, liv tuotteen mainoksilla. Laitetaan kirja Suomalaisen Kirjakaupan näyteikkunaan, R-kioskiin tai vaikkapa Lehtipisteen jakeluun.

se tulee kaikista tuuteista 24-7, kaikissa medioissa, koko Suomessa, useimmissa kaupungeissa monopolina.

Sellainen vastustaja on Herlinillä. Tiedämme jo, kuka tämän voittaa.

Ainoa mitä voimme lopulta tehdä, on olla ostamatta. Herlin on oikeassa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ihan sairasta. Onneksi en koskaan käy suomalaisessa kirjakaupassa. Tilaan kirjat netistä. Ja odotan postilähetyksiä.

Markus Lehtipuu

Suomalainen Kirjakauppa lisää 3-4 euroa extraa ohjehinnan päälle. Se on ainoa kirjakauppa(ketju) joka laittaa lisähintaa ovh:n päälle.

Meidän firmassa se tarkoittaa sitä, että tämä 3-4 euroa on ENEMMÄN kuin mitä kirjan tekijä saa erittäin raskaasta työstään (per kirja).

Erkon monopoli-lisä on ENEMMÄN kuin työntekijän palkkio.

Monopolikapitalisti tienaa monopolistaan enemmän kuin kovan työn tehnyt työläinen.

spärrä (nimimerkki)

>>Ja odotan postilähetyksiä.<<...

Vai niin...Postimieshän soittaa aina kahdesti... lol

http://www.youtube.com/watch?v=I8RYzHhrVi0

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ja mitä tekee toinen eno, Sanoman osakkeenomistaja ja karjankasvattaja Antti Herlin? Mikä osa hänellä on siskontyttärensä yksityisyyttä suojaavassa operaatiossa? Kilistääkö Antti vain konjakkilasia Erkon kanssa länsimaiselle sananvapaudelle?

Teemu Järvinen (nimimerkki)

Olipas Markku Lehtipuulla napakasti sanottu. Kiitos, Hyvä näkökulma. Kansa kaipaa verta, leipää ja sirkushuveja, mutta uskoisin sen olevan tässä asiassa valikoivampi. Me ollaan kuitenkin melko kunniallista porukkaa ja jos tieto siitä leviää, että asianomainen urhi ei tietoa olisi halunnut julkaista, niin en usko monen sitä myöskään ostavan.

Tuntuu Herlinkin olevan kummisetänä mies oikeassa paikassa.

jestas (nimimerkki)

Pari faktaa tuon tajunnavirran reunalle.
1. Kirjan julkaisija on Crime Time. Sillä ei ole mitään tekemitä Sanoma-konsernin kanssa. Crime Timen taustalta löytyvät Jarkko Sipilä, Jouni Tervo ja Harri Nykänen.
2. Monopoli ei ole rikos. Kilpailulainsäädäntö ei kiellä monopolia.
3. Sanoma, siis erkkolaiset, ei suinkaan ole monopoliasemassa "useimmissa kaupungeissa". Itse asiassa Sanomien valtakunnallinen asema on heikko esim Almaan verrattuna.
4. Niklas Herlinin vastustaja on siis pienen pieni kustantamo, ei Sanoma tai Erkko.

Vieras (nimimerkki)

Todellakin näin, kartelli olisikin toinen asia, mutta kun kilpialijoita ei ole niin sitä ei tarvita ;P

Rantapiru (nimimerkki)

Niklas, voimaa. Hämmentää hieman tieto toimista, joita tekevät ihmiset, joitten ammattitaitoon on tottunut luottamaan. Kun luultavasti fyffe ei ole päällimäinen asia. Mutta haaskalinnut lentää...

Satanismo (nimimerkki)

En ole aikoinut kirjaan perehtyä enkä hankkia. Mutta kun kirjoitat, että älä osta, niin se toimii itsessään mainoksena. Toisaalta olen sitä mieltä, että antaa kaikkien kukkia. Sitä on sananvapaus. Sinä voisit julkaista kustantamon omistajana kirjan, mikä miellyttää sinua ja siskoasi.

Vieras (nimimerkki)

Olen Niklaksen puolella, en varmasti osta kirjaa, joku kunnioitus pitää uhrillekin olla.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En osta kirjaa, mutta minua kieltämättä ihmetyttää, miksi sitä ei olisi saanut julkaista, ja miksi nimenomaan rikoksen uhri sitä haluaa. Jos minä joutuisin rikoksen kohteeksi, niin haluaisin kyllä kaikkien, jotka vain kuuntelemaan/lukemaan suostuvat, tietävän siitä. Lisäksi haluaisin tietty osani kirjan (tai mikä elokuva tms. tuosta minua kohdanneesta hypoteettisesta rikoksesta nyt tehtäisiinkään) tuotosta. Tässä Herlinin tapauksessa rikoksen uhrilla tosin ei varmaankaan ole tarvetta lisätuloihin, mutta jos joku meikäläistä kohtaan rikkoisi, niin kirjan julkaisu voisi olla yksi tapa saada korvausta tapahtuneesta.

Vieras (nimimerkki)

Oletpa naiivi. Et varmaan tarkoita pahaa, olet vain kokematon ja naivi. Et ole (toivottavasti tietenkään) kohdannut tällaista tilannetta. Jo pelkästään hakatuksi tuleminen on traumaattinen kokemus, jota ei tee mieli jakaa kaikkien kanssa, koska jo se herättää aivan kummallisia tunteita, monesti häpeää ja ahdistusta, vaikka kuinka tajuaisi olevansa viaton.

Myöskään ahdistavaa kokemusta ei haluaisi itse muistella ja joutua koko kansan pällisteltäväksi. Et ole kohdannut pelottavia vaikeuksia, jossa koko perusturvallisuutesi on monin tavoin uhattuna, joten älä kommentoi sellaista tilannetta.

Pidän rikostoimittajia ja ylipäänsä rikosuutisointia sairaana tirkistelynä. Ketään ei auta se, että ihmisten murhia, tappoja ja raiskauksia levitellään ympäriinsä. Päinvastoin, niiden saama huomio voi motivoida vastaaviin "tempauksiin". Talousrikokset yms pitäisi uutisoida, mutta henkilökohtaisten tragedioiden uutisointiperinne on perverssi ja alhainen. En todellakaan haluaisi tietää niistä enkä haluaisi, että jos minua tai läheisiäni kohtaisi joku tällainen rikos, että kukaan pääsisi sitä retostelemaan.

hannes (nimimerkki)

Mielenkiintoista. Ajatellaan tilanne jossa Ali Clark Asslickers raiskaa sinut esimerkiksi hiilikellarin nurkassa hienojen valonheittimien loisteessa. Epäilemättä sinä et pidä kyseisestä toimesta lainkaan, taino kommentisi perusteella en ole ihan varma tuosta asiasta.

No, pidit tai et, niin jos tuon kaiken kokemasi jälkeen haluat tuoda asian julkisuuteen, niin sinua voitaneen kutsua myös ammattinimikkeellä "olen myytävänä".

Ihmisellä joko on empatiaa tai ei - sitä ei voi teeskennellä...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Yksityisyyden suoja vastaan sananvapaus. Onko asetelma edes joiltain osin verrattavissa taannoiseen Vanhasen-Ruususen juttuun?

Sieppauksessa oli tietysti kaikki seikkailudraaman ainekset; voisin kuvitella samantyyppisen jutun Valittuihin Paloihin.

Mika Mölsä on selvästikin ryhtynyt tekemään ns. tutkivaa journalismia, jossa kaikin keinoin pyritään tiedon lähteille, ja tullaan kuuman aineiston kanssa ulos. Aihe ei tällä kertaa ole mikään Watergate, vaan varsin yksityinen tapahtuma, joka päättyi ainakin päällisin puolin onnellisesti. Nyt osa onnesta uhkaa haihtua, kun juttu pöyhäistään uudelleen julkisuuteen ja suuren yleisön reposteltavaksi.

Herlinin suvun yritys torpata kirjan myynti on ehkä epätoivoinen, vaikka tällä palstalla saakin tietysti sympatiaa. Aika saattoi kuitenkin ajaa jo tekijöiden ohi. Vuosi sitten juttu olisi ollut paljon kuumempi. Nyt nähdään, jääkö asia Mölsän ja Hakoniemen perheen ikiomaksi paljasteluksi, vai lähtevätkö muutkin sopulit samalle vaellukselle.

Onkohan sitä Susan Ruususen kirjaakaan kukaan todella lukenut? Siinä jutussa kansa asettui spontaanisti Matti Vanhasen puolelle.

Van Helsing (nimimerkki)

Täh?! Pottu&Ruusunen jutussahan kansa asettui spontaanisti Ruususen puolelle.

Vieras (nimimerkki)

Niin asettui, tietysti! Ja syystä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tulipa mieleen toinenkin, tuoreempi esimerkki. Sauli Niinistöstä julkaistiin kirja 'Nimismiehen kiharat', jonka tekemisessä Niinistöltä ei saatu apua eikä myötätuntoa. Kirjoittajana oli joku Mr Nobody, jonka työ lytättiin myös kulttuuripalstoilla. Eipä taideta silläkään teoksella Finlandiaa voittaa, enkä myyntilukujakaan ole kuullut kehuttavan.

Kansa tietää! Mitenköhän Ruotsin kuninkaasta Kaarle Päähenkilö-vastoin-tahtoaan Kustaasta kirjoitettu paljastuskokoelma myy?

Vieras (nimimerkki)

Todellakin Ruususen puolella. Maan ylintä valtaa käyttävä mies pokaa yksinhuoltajan, jonka esim. koulutustausta ja varallisuus/ttomuus on hänellä tiedossa. Itse valitsi naisen, olihan tämä kaunis ja ehköä metkaa seuraa.

Minäpä olen lukenut sen kirjan ja halveksin Vanhasta. En kirjan perusteella, vaan siksi, että hän kehtaa kiduttaa köyhää kolmen lapsen yksinhuoltajaa noin nöyryyttävästi. Kirja nimittäin kertoi kauniita asioita Vanhasesta eikä siinä ollut mitään paljasteluja. Ruusunen kirjoitti esim Vanhasen kissoista. Tämä oli yksi kohta, josta Vanhanen oli raivoissaan. Luulen, että Ruusunen kaipasi Vanhasta kirjaa tehdessään ja yritti saada hänen huomionsa kirjoittamalla kauniisti heidän suhteestaan.

Juridisesti puhuen siinä maan pääministeri halusi kumota sananvapauden. Iso mies halusi vetää turpaan suhteellisen turvatonta naista, jonka oli itse valinnut elämäänsä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Mika Mölsä on selvästikin ryhtynyt tekemään ns. tutkivaa journalismia, jossa kaikin keinoin pyritään tiedon lähteille, ja tullaan kuuman aineiston kanssa ulos. Aihe ei tällä kertaa ole mikään Watergate, vaan varsin yksityinen tapahtuma, joka päättyi ainakin päällisin puolin onnellisesti."

Tämä juttu ei päättyisi hyvin, mikäli meillä vietäisiin sananvapaus loppuun asti ja paljastettaisiin, millaista julkisuutta poliisi ostaa lehdiltä vuotamalla kaikilta muilta virkalasaisuudeksi jäävää tietoa lehtiin omilla ehdoillaan.

Ihmisillä ja toimittajilla voidaan pelata, mutta kustantamojen suhteet viranomaisiin ovat kylmänsodan aikainen salaisuus, jota suojellaan kuin katolisen kirkon pedofiilipapistoa Alma Median, Sanoman, Yleisradion ja Yhtyneiden Kuvalehtien uskottavuuden vuoksi.

Olisi aivan hyvä, jos poliisin peli paljastettaisiin sekä iltapäivälehtien luottopoliisit poliisivoimissa.

Malliesimerkki hallinnon ja tiedotusvälineiden suhteista on Olli Ainola ja Marja Tiura. Kyllähän näitä muitakin poikkinaisimia on toimittajienkin kesken kuin Ilta-Sanomat ja Seura.

Minusta tiedonvälineiden tarkkailun vuoksi pitäisi kaikki toimittajien maakaamiset ja petaamiset paljastaa. Matti Apunen on oikealla asialla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Otahan Tapsa urakka hoitaaksesi. Sinussa on sen verran hutkivaa journalistia, että kyennet piirtämään median ja virkakoneiston yhteisen sukupuun. Kuka, ketä, miksi ja kenen kustannuksella? Milloin, missä ja miten? Mikä siihen johti, mitä seurasi? Kuka katsoi läpi sormien? Liikkuiko raha ja kävikö se pyydykseen?

Keravan Erkki (nimimerkki)

There is no busines like shoah busines.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kirjan tarina lienee kertomus rohkeasta poliisista joka on uskaltanut ottaa DEMARIN kiinni rikoksesta ja kerännyt niin vahvat näytöt, että edes Tarja Halosen korruptoima oikeuslaitos ei voi kieltää näyttöä.

Ilmeisesti kyseessä on nyt tuon poliisimiehen puolustus, jotta Halosen oikeusmurhakaaderi ei ryhtyisi tuon poliisirassukan kimppuun DEMLA:n voimin.

SDP:n piiriin kuuluvia "penkojapoliiseja" on ahdisteltu. Eräs keskustelulinja iltapäivälehtien palstalla on kertonut ajojahdista missä poliisihenkilö ajettiin itsemurhaan (tai vaikka mistäs sen tietää, jos Halosella on käytössään vielä "lentäviä", jotka ovat lavastaneet poliisimiesten itsemurhia?)

Tiedä vaikka sankaripoliisi on saanut tutkinnan yhteydessä sellaista materiaalia SDP:stä tietoon, mikä on tulenarkaa!!!

Tässä mielessä tuon veronmaksajien rahoja tehokkaasti käyttäneen poliisin puolustaminen sosialidemokraatin kiinniottamisesta on erittäin paikallaan.

SDP:ssä elää edelleen voimakas rikollismieli 1918 hengessä.

***********************
En tiedä, miten yksityisiä tai yksittäisiä tietoja kirjassa esitetäään ja loukataanko yksityisyyttä tai peräti kotirauhaa, mutta sananvapauden kannalta kirjan julkaisemiselle ei pitäisi olla estettä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Millainen loppuhuipentuma? Voisiko Mikko Paatero (kok) olla suljetuissa kutsuissa olleen komisarion (sd) poikaystävä ja kumpikin Demokraattisten lakimiesten jäseniä, jotka osallistuvat Vihreän liiton hallituksen allabileisiin Braxin tarjoillessa kiwiä ja kaalimehua?

Ja koko operaatio tarkoitettu vain rikospoliisin budjetin puolustamiseen Sailaksen listalta?

Ehdotan, että esitutkinta luovutetaan Seppo Remekselle. Kyllä kansa aavistaa!

Einari (nimimerkki)

Ei ole pienintäkään aikomusta ostaa tai lukea kyseistä kirjaa.

Maagikko (nimimerkki)

Pitkän elämäni aikana minulle ei ole koskaan tullut minkäänlaista lehteä -olen ollut kirjaston vaki käyttäjä. Jos minulle ei riitä mitä uutiset aikoinaan kirjoitti, niin jaksan uskoa siihen ettei kirjakaan lisää tietoa asiasta.

Tomm (nimimerkki)

Niko tuli sitten itse haaskalle tekemään omaa bisnestään, omaa juttuaan, omaa lehteään. Pitäähän lukemista tarjota. Varmasti nyt uhri kiittää, kun ihan omalla oikeamielisen sankaritarinalla mainostaa kirjaa. Onko tämä vedätystä vai todellista tyhmyyttä?

Jos asia on kuten Niko kirjoittaa, en tiedä kuka tässä on suurin moraalirikollinen. Rahalla vaientaja vai huonon kirjan tehnyt toimittaja?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ihmeellistä tässä jutussa on se, että ei ole otettu yhteyttä Antti Herliniin eikä Erkkoon, vaan vaikka jutun on jo Sanoma-WSOY:ssä torjunut WSOY kunniansa tähden niin silti asioidaan vain Ilta-Sanomien pikkunilkkien kanssa.

Vieras (nimimerkki)

Uskomattoman lukutaidottimia ja tyhmiä kommentoijia tässä ketjussa. Miksi Antti Herliniin tai Erkkoon olisi pitänyt ottaa yhteyttä?!? Ilta-Sanomat oli jo päättänyt olla julkaisematta koko teosta - miten sitä päätöstä olisi haluttu muuttaa Erkon kautta?

Nyt kirjan julkaisi CrimeTimen toimesta. Erkkoon tai A.Herliniin yhteyttä ottaminen ei olisi varmaan vaikuttanut siihen asiaan millään tavalla, koska käsittääkseni kumpikaan ei ole CrimeTimessa mukana.

Vieras (nimimerkki)

En voi mitenkään käsittää, miten edes ketään voisi tällainen kirja kiinnostaa.

Vieras (nimimerkki)

Tee toiselle, mitä toivoisit itsellesi tehtävän. Kuinka yksinkertaista.

Käyttäjän Omena kuva
Janika Saimaa

Kurja tarina - rahan ja maineen vetäminäkö tässä toimittiin, vai mikä lie motiivi.

Toivotaan, että Mälsä, anteeksi herra Mölsä, kompastuu liukkaalla jalkakäytävällä ja saa ansionsa mukaan.

Näin maailma valitettavasti toimii. Ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

En osat kirjaa enkä edes Seura-lehteä. Hyh.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Suurissa sivistysmaissa ei tarjottaisi 10 000 euroa ja pyydettäisi vastatarjousta. Niissä auto-onnettomuuden riski nousisi moninkertaiseksi. Mölsä voisi kasvaa kansallissankariksi Anna Politovskajan, Eugen Schaumannin tai Georgi Gongadzen tapaan. No ehkä Suomessa liukastutaan Amalia Rygseckin saippuaan: slippery when wet.

Käyttäjän MaunoVoutilainen kuva
Mauno Voutilainen

Mika Mölsä on jo sattunut 5 vuotta sitten kuolemaan, tunsin hänet hyvin, hänen isänsä oli Hankasalmen hautausmaan hoitaja ja hautausurakoitsija, ynnä kukkakauppias, isävainaa oli samaan aikaan kanttorina, tapasivat isämme siis viikoittain hautajaisissa yli 20 vuotta. Onhan toki lievästi ilkeää julkaista kirja uhrin toivomuksesta huolimatta, mutta maailma on tämmöistä. Rikoksia riittää, keksittyjä ja todellisia. Useissa rikoskirjoissa juonet ovat osin todellisuudesta "keksittyjä", tässä tulevassa kirjassa olisi voitu laittaa viittaukset todelliseen tapaukseen häivytetyiksi?

Vieras (nimimerkki)

Pysyköön kirja kaupan hyllyllä minunkin puolesta.

Vieras (nimimerkki)

"The Streisand effect is a primarily online phenomenon in which an attempt to censor or remove a piece of information has the unintended consequence of causing the information to be publicized widely and to a greater extent than would have occurred if no censorship had been attempted. It is named after American entertainer Barbra Streisand, following a 2003 incident in which her attempts to suppress photographs of her residence inadvertently generated further publicity."

Niin valitettavaa kuin se onkin, suosittelisin vain unohtamaan koko asian.

Hanna Heiman (nimimerkki)

En voi mitenkään ymmärtää, miksi ventovieraiden ihmisten täytyy "ammattinsa" verukkeella tulla penkomaan toisten ihmisten elämän henkilökohtaisia tragedioita. Ymmärtääkseni kaappauksen uhri ei ole koskaan ollut julkisuushakuinen ja vaikka hän kuuluukin merkittävään sukuun, tulee hänen yksityisyytensä tahtoa kunnioittaa. On myöskin erittäin väärin pakottaa häntä elämään kaikki uudestaan lööppien kautta ja pahimmillaan pakottaa hänet julkisuuteen oikaisemaan _kaikki_ toimittajan tekemät asiavirheet.

Jätän aina vastaavanlaiset kirjat ostamatta ja lukematta, elämä on liian lyhyt antaakseni likasankojouranlismin saastuttaa sitä.

Kaikki sympatiani kaappauksen uhrille.

Masa (nimimerkki)

Tasa-arvon, sanan- ja ajatuksenvapauden kannattajana luin Niklaksen kirjoitusta sekavin tuntein. Nyt taitaa Niklaksen ote vähän lipsua.
Jos kirjan päähenkilö oliskin ollut rutiköyhästä suvusta?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Jos kirjan päähenkilö oliskin ollut rutiköyhästä suvusta?"

Silloin juttu olisi ollut harmaa häivähdys Alibissa, jos sielläkään. Kun kuuluu varakkaaseen sukuun, saa julkisuutta ilmaiseksi, vaikka ei haluaisikaan. Tämä johtuu siitä, että keskituloiset ja keskinkertaiset haluavat tietää menestyksen salaisuudet unelmoidakseen.

Turhimpia varakkaita ovat verovaroista elätetyt kuninkaalliset. Ei ketään muutoin kiinostaisi, kenen kanssa Kalle Kustaan ikäinen vanhus on 40 vuotta sitten harjoittanut haureutta.

intrigööri (nimimerkki)

Minun myötätuntoni on kokonaan tapauksen uhrin puolella. En osta moista kirjaa, enkä lainaa sitä kirjastosta.

Vieras (nimimerkki)

Eikä sitä moneen kirjastoon tilatakaan. Vaikka Heikki Poroila sitten syyttääkin kirjastotätejä sensuroinnista, kun he haluavat jättää vähät hankintarahansa tuhlaamatta sellaisiin tirkistelyturhakkeisiin kuin tämä tai Susan Ruususen päiväkirja (jonka sai lukea netistäkin täydellisenä). Moni kirjasto teki silloin periaatepäätöksen olla hankkimatta. Minun periaatepäätökseni oli: En hanki ellei kovasti toivota. Ei toivottu.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Isänpäivän kirjamarkkinoille julkaistaan kirja ”Operaatio ullakko”. Toivon, ettei kukaan osta kirjaa ja tiedän, että tämän tekstin julkaiseminen edistää kyseisen kirjan kysyntää.

* Et siis toivo, ettei kirjaa ostettaisi, koska sitä ostetaan kuitenkin. Haluat vain varmistaa, että kaikki ymmärtävät, miten olet pyrkinyt suojaamaan siskontyttäresi yksityisyyttä julkisesti taustavaikuttamalla tavalla, joka ei ole mahdollista suurelle osalle Iltalehden eikä Ilta-Sanomien uhreista oikeuspöytäkirjoihin oikeusvaltioperiaatteen mukaan kirjastusta asiasta. Eno on siis parhaansa tehnyt, mikä on aivan oikein ja eettistä, mutta eikö eno itse pyrkinyt myös siihen, että Juha Turunen saisi uhkaavasta teostaan oikean neljän vuoden rangaistuksen eikä mitään nykyaikaista leikkituomiota? Tämän yleisen mielipiteen kautta lautamiehiin vaikuttamiseksi yleisen oikeustajun mukaisen tuomion saaminen normaalin valtionhallinnon säästötavoitteiden edellyttävien leikkituomioiden saamisen sijasta tarvittiin myös Uuden Suomen tuottama julkisuus asialle ennen oikeuskäsittelyä. Näin ollen Nikotiimi oli samalla asialla kuin Alma Media (Iltalehti) ja Sanoma (Ilta-Sanomat).

Ullakko-kirjan on kirjoittanut entinen työtoverini Mika Mölsä, Ilta-Sanomien rikostoimittaja. Kirja kertoo kummityttäreni sieppauksesta alkukesästä 2009.

* Onneksi hän oli vain työtoveri, ei ystävä. Onko hän ollut ystäväkin? Toimittaja on sellainen olio, että hän leivässä pysyäkseen kirjoittaa lööpiksi vaikka äitinsä. Se on objektiivisen tiedonvälityksen edellytys ja markkinatalouden, kustannusliiketoiminnan vaatimus huomio- ja elämystaloudessa. Ihmettelet edelleen, miksi yksi kusipäävuorineuvos kaveerasi punikkien kanssa. No tietenkin siksi, että kommuisteilla ennen markkinasosialidemokraateiksi ryhtymistään jokin johdomukainen linja niin kuin kapitalisteillakin. Kommuistithan ovat valtiokapitalisteija ja puhuvat pääoman kieltä.

* Aiotko pitää enää ystävänäsi ainuttakaan Ilta-Sanomien entistä toimittajaa tai toimittajaa?

Kirjan tekeminen ideoitiin Ilta-Sanomien toimituksessa.

* Myös Anneli Jäätteemäen kaatamiseen tähdänyt kirja Irakgate ideoitiin samassa ketunluolassa? Arvostatko Pekka Ervastia?

Kuulin siitä ensi kerran heinäkuussa 2009. Siitä saakka olen tehnyt parhaani estääkseni kirjan julkaisemisen.

* Kannatatko länsimaista sananvapautta suurkustantamoille kaupallistettuna markkinataloutena?

Myös rikoksen uhri ja hänen läheisensä ovat tehneet kirjan kustantajalle ja kirjailijalle täysin selväksi toivomuksensa kirjan julkaisematta jättämisestä.

* No mitä Sanoma välittää ihmisistä? http://fi.wikipedia.org/wiki/Crowleyn_lista Sanomahan on vapaan maailma eikä suomalaisen, edes suomesuomalaisen, yksilön puolella.

Heinäkuussa 2009 rikostoimittaja Mika Mölsä matkusti Turkuun kirjahankkeen kanssa. Hän pääsi ainoana toimittajana tutustumaan paikkaan, jossa nuorta naista oli pidetty vankina. Samana päivänä Mölsä tapasi siskoni, rikoksen uhrin äidin.

* Kuka päästi? Miksi ei Uuden Suomen lukijalla voisi olla samaa oikeutta? Onko tuo huoneisto jokin Orimattilan arkisto, minne pitää olla suljettu pääsy? Miksi kaikilla ei voi olla samoja oikeuksia kuin Mölsällä jonkin Mikko Paateron (kok) tai Anne Holmlundi (kok) hyväksynnällä. Kumpikin on riippuvainen myös iltapäivälehdistöstä.

Siskoni vetosi Mölsään: hän toivoi, että hanke keskeytettäisiin. Mölsä puolestaan ilmoitti, että on liikkeellä esimiehensä käskystä, siis kuukausipalkalla.

* Mölsä on siis kunnon mies, joka Sanoman palkkasoturina elättää perheettään ja ansaitsee eläekertymää. Mölsä olisi todennäköisesti kunniallisempi, jos hänellä olisi valmiina varallisuus.

Mölsän esimies, IS:n vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja vahvisti tiedon. Kirjahanke siis käynnistyi Ilta-Sanomien esimiesportaassa.

* Toisin sanoen Tapio Sadeoja on tulosvastuullinen esimies, joka tuottaa Sanomalle omistaja-arvoa ja Mölsä on hyvä työnjohdon alainen työntekijä.

Mölsän käynti sieppaajan käyttämässä asunnossa oli julkisuudelta tarkoin varjeltu. Tähän mielenkiintoa herättäneeseen rikospaikkaan ei päästetty ketään, ei varsinkaan toimittajia.

* Miksi? Miten Suomen kansallinen turvallisuus kärsii tuon paikan esittelemisestä? Siitähän voisi tehdä vaikka Suome rikosmuseon filiaalin.

Mölsän asunnossa vierailtua Ilta-Sanomat julkaisi seuraavana päivänä yksityiskohtaisia tietoja asunnosta. Ne oli kirjoittanut IS:n uutispäällikkö Hannes Markkula.

* Hannes Markkulakin varmaan toimi työsopimuksesa mukaisesti Erkon laskuun.

IS:n vastaava päätoimittaja Sadeoja vakuutti minulle puhelimitse toistuvasti olevansa hankkeen takana. Edelleen, Sadeoja sanoi, että tekeillä on kirja ja sen todennäköinen kustantaja on WSOY. Vetosin Sadeojaan ja pyysin rikoksen uhrin takia, että projekti jätettäisiin kesken.

* Eikö olisi uskottavampaa, että ostettaisiin Helsingin Sanomien kokosivu, jossa rikoksen uhri kertoisi, että hän kärsii koko asiata eikä toivo, että asiaa käsiteltäisiin enempää ennen kuin hän on toipunut kymmenien vuoksien päästä, jos sittenkään? Nythän asiaa ovat ajaneet äiti ja eno, jolloin tavallaan toimittajien narsismi, keskiluokkainen ja keskinkertainen kateus varakkaita ihmisiä vastaan ja taustavaikuttamista vastaan vain yltyy.

Sadeoja korosti henkilökohtaista vastuutaan julkaisemispäätöksessä. Noihin aikoihin myös WSOY:n käytävillä puhuttiin aiheesta, tosin virheellisin lähdetiedoin, koska siellä kirjan tekijäksi mainittiin Helsingin Sanomien toimittaja.

* Toisin sanoen Sanoma-WSOY:llä on aineisto kasassa, mutta se, kuka uhraa maineensa konsernissa, oli neuvottelun alaisea. Helsingin Sanomat halusi työntää jutun kirjana WSOY:lle, mutta Södeka ei halunnut tahrata itseään kioskikirjalla ja palautti pallon Helsingin Sanomille.

Välitin rikoksen uhrin ja Sadeojan sähköpostiosoitteet toisilleen.

* tapio.sadeoja iltasanomat.fi :n olisi voinut löytää myös itsekin.

Sadeojan ja rikoksen uhrin välinen sähköpostikeskustelu johti – Sadeojan mukaan – päätökseen tekstin julkaisemattomuudesta. IS:n vaihtoehdot olivat joko kirja tai lehden liite, mutta kumpaakaan ei tehty.

* Miten voit luottaa kehenkään Erkon palveluksessa olevaan? Uskotko, että Ilta-Sanomien toimittaja voi olla mitenkään hyveellinen tai kunniallinen?

Uskoin jo koko aiheen loppuun käsitellyksi. Loppukesästä 2010 luin hämmästykseni Helsingin Sanomista, että kirja julkaistaan CrimeTime –nimisen osuuskuntamuotoisen kustantamon kautta.

* Toisin sanoen asia oli konserissa jo siirtyty Sadeojalta Mikael Pentiläiselle, joka yritti työntää asiaa WSOY:lle, joka torjui asian. Juonittelun jälkeen käsissä polttava aineisto päätettiin yksityistää ulos.

CrimeTime lanseerattiin ”reilun kirjan kustantamona”. CrimeTimen takana ovat kirjailija-rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Harri Nykänen sekä toimittaja Jouni Tervo.

* Nämä mediagansterit todennäköisesti saivat Ilta-Sanomien keräämän ja WSOY:n torjuma aineiston käsiinsä. Harri Nykänen on Helsigin Sanomat -taustainen toimittaja. Onkohan Jouni Tervo lapinjätkä ja Jari Tervon sukua?

Otin välittömästi yhteyttä IS:n vastaavaan päätoimittajaan Sadeojaan, joka vetosi kiireisiinsä – Sadeoja oli jalkapallojoukkue HJK:n kotiottelussa. Erätauon koittaessa Sadeoja kuitenkin suostui keskustelemaan kanssani. Hän kertoi peruneensa toimeksiantonsa julkaisemisen, mutta että hänen toimeksiannostaan tehdyllä Mika Mölsän tekstillä on Mölsän julkaisuoikeudet, koska Mölsän työsopimus on tehty ennen vuotta 1997.

* Niinpä. Tämän juonimisee meni Helsingin Sanomilla vuosi.

Sadeoja myös vetosi siihen, että Mölsä on niin sanotulla vuorotteluvapaalla. Vuorotteluvapaalla oleva henkilö ei lakien mukaan saa tehdä ansiotöitä.

* Mölsä ei olekaan kirjailija, vaan toimittaja, joka harrastaa kirjallisuuskirjoittamista retoutuakseen vuorotteluvapaalla. Pekka Ervastikin ryhtyi Irakgate-kirjailijaksi vapaa-aikanaan. Kirjailija on siveellinen sivistyksen tukipylväs, kun taas toimittaja on vallan sylikoira. Eroa on kuin sankarilla ja palkkasoturilla.

Otin yhteyttä muutamaan tuttavaani, jotka tuntevat sekä uutistoimintaa että kirjankustantamista paremmin kuin minä. Selvitin asiani: miten saisin estettyä tämän kirjan julkaisemisen? Kolme asiantuntijaa antoi likipitäen saman neuvon: vähimmällä selviät, jos rahaa tarjoat.

* Kirjan julkaisemisen voit estää maksamalla Erkolle enemmän kuin mitä hän tienaa Helsingin Sanomilla ja Ilta-Sanomilla kohun edestä. Jos haluat selvitä halvemmalla kuin mitä Juha Turunen pyysi, kannattaa ottaa yhteyttä Antti Herliiniin, joka on jonkinlainen osakkeenomistaja ja hyötyy itsekin vähemmistöosakkuutensa verran siitä, että veljentytär raadellaan julkisuudessa omaa syyttään.

Otin yhteyttä toimittaja Mölsään. Mölsä kertoi, ettei voi mitään kirjan julkaisemiselle, koska asia on jo sovittu CrimeTime -kustantamon kanssa. Mölsä myös vetosi alatyyliseen kielenkäyttööni, joka ei tosin mielestäni juuri poikennut siitä, mitä käytin, kun olimme Ilta-Sanomissa työtovereina.

* Mölsä on sivistynyt ja tullut yhä vanhemmaksi ja arvokkaammaksi. Mölsälle pitää puhua niin kuin herroille puhutaan konditionaalia unohtamatta.

Lisäksi Mölsä kertoi olevansa kesämökin pihalla, ja paikalle oli juuri saapumassa korkeapalkkaisia remonttimiehiä. Kiirettä piti kullakin samana iltana – Sadeojalla (jalkapallo), Mölsällä (mökkiremontti) ja minulla (kirjahankkeen keskeyttäminen).

* Mälsälle voisi maksaa remontin tai ostaa uuden kodin. Hän tarvitsee myös uuden työpaikan, jos pettää Sanoman.

Mölsä kuitenkin ehti ehdottaa, että kirjan julkaisematta jättänyt rikoksen uhri antaisi hänelle haastattelun. Mielestäni ajatus oli järjetön. Tarjosin kuitenkin Mölsälle 10 000 euroa välittömänä korvauksena käsikirjoituksen kustannusoikeuksista. Mölsä sulki puhelimen.

* Luulitko, että Mölsä saa kotinsa remontin maksettua 10 000 eurolla? Hänhän tietää, että olisit voinut tarjota yhtä hyvin 100 000 euroa.

Tekstiviestillä kysyin, paljonko hän haluaisi. En saanut vastausta.

* No tietenkään Mölsä ei vastanut, koska olisit julkistanut Uudessa Suomessa sen, että Mölsä kerää lahjuksia, jolloin hänet olisi pitänyt erottaa Ilta-Sanomista eikä Sanoma-konserni Erkon itaraan tapaan olisi tarjonnut sivummalta toista työpaikkaa. Lisäksi kirjan julkaiseminen ja Mölsän nouseminen Ervasti-luokkaan olisi estynyt. Mölsä ei renkinä halua, että Erkko ja Herlinin pääsevät liian halvalla.

Tarkoitukseni oli luovuttaa tekijänoikeudet korvauksetta rikoksen uhrille.

* Miksi? Olisit pitänyt ne itselläsi ja estänyt julkisuuden ikiajoiksi.

Mölsällä oli tosin muutakin kerrottavaa ennen puhelun katkeamista. Pian kummityttäreni kaappauksen ratkettua kummitytär lähipiireineen tarjosi upean illallisen kaikkine juomineen ja muine tilpehööreineen auttamassa olleille poliiseille.

* Kun kansanedustaja Petri Salo tarjosi kahvia poliisille, hän sai tuomion lahjohtayrityksestä.

Tilaisuus oli erittäin yksityinen. En ollut paikalla, eikä paikalla ollut toimittaja Mika Mölsäkään. Olin hämmästynyt, kun puhelinkeskustelumme kesken Mölsä viittasi sanoihin, joita rikoksen uhri oli tässä yksityistilaisuudessa lausunut.

* Kerro hyvään uskovalle veljentyttärellesi, ettei varakkaisiin ja ahneisiin keskiluokkaisiin keskinkertaisuuksiin ole luottamista. Ilta-Sanomilla on poliisissa agentteja, luottopoliiseja.

Heti Mölsän kanssa puhuttuani lähdin kiivastuneena läheiseen baariin. Kaiken todennäköisyyden vastaisesti paikalla oli CrimeTime –kustantamon kantava voima, toimittaja Jouni Tervo. Tervo äityi kertomaan tuoreista hankkeistaan. Utelin, josko hän tietäisi, että rikoksen uhri toivoo, että kirjaa ei julkaistaisi. Toimittaja Jouni Tervo sanoi olevansa toiveesta tietoinen. Kiukustuin entisestäni ja poistuin.

* Miksi kiukustuit, kun kerran on luonnollista, että taustalla on Helsingin Sanomat, joka yritti pakottaa homman WSOY:lle ja joka WSOY:n torjuttua asian kunniansa tähden, ulkoistettiin CrimeTimelle? Sadeoja ja Mölsä ovat vain statisteja tässä sanavapaushankkeessa.

Pian tämän jälkeen keskustelin asiasta rikoksen uhrin kanssa ja vakuutin jälleen kerran, että teen parhaani, ettei kirjaa julkaistaisi. Sain välitettyä hänelle Jouni Tervon sähköpostiosoitteen.

* Jouni Tervonkin sähköpostiosoite löytyee hakukoneella.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Toimittajaliitto

Toimittaja Jouni Tervo ja rikoksen uhri kävivät sähköpostikeskustelun, jota en ole nähnyt. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että toimittaja Tervo on ollut halukas tapaamaan rikoksen uhrin, joka häneen on vedonnut.

* Tietenkin. Kiristääkseen haastattelu.

Jouni Tervo on muistuttanut, että alkuperäiseen, alkusyksystä 2009 muottinsa saaneeseen käsikirjoitukseen on tehty muutoksia. Tervon mielestä uusinta, ilmeisesti jo painovaiheeseen edennyttä käsikirjoitusta ei rikoksen uhrin pyynnöstä huolimatta tarvitse tälle näyttää.

* Tietenkään ei tarvitse näyttää. Ei Suomessakaan näytetä Putinillekaa, mitä inhottavaa hänestä kirjoitetaa seuraavana päivänä.

Uskoin ja toivoin viimeiseen asti, että kirja jää julkaisematta. Tai ainakin, että sen julkaisua lykättäisiin.

* Terroria vähemmällä ei julkaisua saada estetyksi. Olet tuhlannut aikaasi Ilta-Sanomien kanssa, vaikka jo koko juonesta näkee, että asia on Helsingin Sanomien tasolla konsernia ja WSOY kieltäytyi iljettävyydestä. Antti Herlin voisi estää tuon julkaisemisen.

Vielä Helsingin kirjamessuilla ( 28.-21.10 2010) arvelin, että asia hautuu, jos ei ole haudattu. Mistään ei kuulunut mitään.

Torstaina 4.11. sain tekstiviestin, jossa viitattiin tuoreeseen Seura-lehteen. Seurasta löytyikin hunajaisen ylistävä, sankaritarina superpoliisista – rikosylikomisario Juha Rautaheimosta, joka on ratkaissut tämän uskomattoman rikoksen. Seura on myös saanut haltuunsa kirjan tekstin ja antaa aiheelle kolme aukeamaa tilaa, osin kirjaa siteeraten.

* Poliisi tarvitsee argumentteja taistellakseen lamaa ja valtiovarainmiisteriön punakynämiehiä sekä Sailaksen listaa vastaa. Mikko Paatero kokoomuslaisena kunnallispoliitikkona on julkisuusmyönteinen.

Perhelehti Seuran vastaava päätoimittaja Saija Hakoniemi on kyseisen kirjan kirjoittaneen rikostoimittaja Mika Mölsän vaimo.

* Minusta Sinun kannattaisi ryhtyä harjoittamaan mediakritiikkiä ja Matti Apusen hengessä toimittaa toimittajien taustat: puolueet ja suvut julkisuuteen.

Ikävä kyllä, kaikki edelle kirjoitettu pitää paikkansa. Toivon edelleen, että kukaan ei koskaan osta Mölsän kirjaa.

* No niin. Paljastit siis juuttuneesi Ilta-Sanomiin vanhasta tottumuksesta, vaikka peli käytiin jo Paateron ja Helsingin Sanomien tasolla tavalla, jonka WSOY:kin torjui Sanoma-konsernin sisällä kunniattomana. Ehdotan, että siskontyttäresi ottaa yhteyttä Antti Herliniin ja pyytää Erkkoa pysäyttämään pelleilyn omistajien päätöksellä.

* Toimittajat ja iltapäivälehtien toimittajat ovat kunnianarvoisalle kustantajalle huonoa seuraa.

rina (nimimerkki)

Onhan niitä ylläolevalle kirjalle lukuisia kirjavaihtoehtoja, joita voi ostaa isänpäivälahjaksi isille tai vaikka henkilöille, jotka eivät ole isiä, mutta jotka voivat henkisiä isiä.

Bishop T.D. Jakes - Free Your Mind
http://www.youtube.com/watch?v=5MZpatXx4V8

Ja T D Jakes'in kirjoja (tosin englanninkielisiä):
http://www.adlibris.com/fi/searchresult.aspx?searc...

Ja suomalaisia kirjoja esim. (tämä ei ole mainos):

Tulevaisuus tavoitettavissa - Rohkeasti matkaan
Mal Fletcher

Da Vinci -koodi ja kätketty viisaus
Timo Eskola

Narnia todellisuuden peilinä
Jari Kekäle ja Esko Murto

abc (nimimerkki)

On vaikea käsittää, mitä IS:n toimituksessa on ajateltu, kun tällaista projektia on ryhdytty väsäämään. Tämmöinen jos joku kääntyy itseään vastaan ja vie viimeisetkin rippeet alan ammatilaisten kunnioittamisesta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ei Ilta-Sanomissa ajatella, vaan toimitaan. Helsingin Sanomissa tämä on ajateltu.

Harri Nykänen (nimimerkki)

Olen toinen kirjan kustantajista, joten komnenttini on paikallaan. Jouni jatkakoon omalta osaltaan.
Niin kuin usein käy edellä tuohtumustaan ja paheksuntaansa osoittavat ihmiset jotka valitettavasi eivät tiedä edes mistä tuohtuvat. Olen luokenut kirjan moneen kertaan ja käsitellyt sitä yhdessä Jounin ja Mika Mölsän kanssa. Yli 20 vuoden rikostoimittajakokemuksella voin sanoa, että Kirjassa ei todellakaan ole mitään aihetta tuohtumukseen. Kirja ei kerro Niklas Herlinin kummitytöstä, vaan siitä miten poliisi selvitti jutun. Tarina on kuin jännityskertomus.
Ymmärrän Niklas Herlinin tuohtumuksen, ja ehkä senkin että hän yritti ostaa jutun hiljaiseksi, mikä sinänsä on oman keskustelun paikka. Kaikilla ei ole rikasta kummisetää vaientamassa mediaa. Herlin on kuitenkin journalistina usein edustanut sananvapautta rohkeilla ja mistään riippumattomilla kannanotoillaan. Esimerkiksi ns. Matti Ahteen ahdistelujutussa, jossa oli päätoimittajien mielestä pääsyyllinen ja Ahde viaton uhri, hän oli yksi harvoista jotka uskalsivat nousta valtavirtaa vastaa ja kritisoida kritisoijia.
Herlin on kuitenkin lukenut tekstin yliherkistyneessä tilassa. Voin sanoa, ettei siinä ole mitään uhrin kannalta kiusallista. Uhrin osuus on muutama prosentti koko kaksisataasivuisesta kirjasta. Mistään haaskajournalismista ei todellakaan ole kysymys. Jos olisi, silloinhan olisimme rahanahneina myyneet käsikirjoituksen Herlinille vaikkapa miljoonalla eurolla.
Lädemme kustantajina siitä, kuten myös kirjan tekijä Mika Mölsä, ettemme ole hiljennettävissä rahalla. Muutenhan kaikki tämän maan rikkaat ostaisivat (omasta mielestään) ikävät artikkelit ja uutiset pois kuleksimasta. Täsäs tapauksessa kyse on suomessa ainutkertaisesta rikostapauksesta, josta on aivan normaalia kirjoittaa.
Meille kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Se, että sattuu kuulumaan miljonäärisukuun ei muuta mitään. Tapauksesta uutisoidaan ja kirjoitetaan normaalin käytännön mukaan.
Ilta-Sanomille tietysti on noloa että se säikähti painostuksen edessä ja veti julkaisusuunnitelmansa takaisin. Meilla on erilaiset periaatteet.
Harri Nykänen CrimeTime

MilaF (nimimerkki)

No nyt olet sanonut oman näkemyksesi. Yrität monessa kohtaa käyttää Niklasta vastaan sitä, että hän on rikas ja kaikilla ei ole siten mahdollisuutta samankaltaiseen ja yhtä vaikuttavaan puolustajaan.

Aikuisten oikeasti: Tarkoitatko sitä, että jos ihminen on rikas tai hänellä on vaikutusvaltaa, hän ei saisi puolustaa rikoksen uhriksi joutunutta läheistään tai yrittää toimia hänen hyväkseen? Että hän ei saisi olla normaalihuolissaan, pahoillaan, kiukkuinen tai pahantuulinen läheistään kohdanneen asian vuoksi, koska on rikas? Oletkohan hengittänyt sosialismia?

Jos uhri toivoo, että koko asiaa ei enää nosteta julkisuuteen missään muodossa ja te ette sitä kunnioita, voitte toki julkaista tekeleenne sananvapauden nojalla, mutta moraalin nojalla kenenkään ei ole sitä pakko ostaa. Valittaen totean, että mielipiteeni jää todennäköisesti vähemmistöön, mutta tulipahan sanottua.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jos uhri toivoo, että koko asiaa ei enää nosteta julkisuuteen missään muodossa ja te ette sitä kunnioita, voitte toki julkaista tekeleenne sananvapauden nojalla, mutta moraalin nojalla kenenkään ei ole sitä pakko ostaa.

"Ilta-Sanomien Sadeojan mukaan Niklas Herlinin painostus ei vaikuttanut Ilta-Sanomien ratkaisuun olla julkaisematta kirja. "Se tapahtui sieppauksen uhrin pyynnöstä", Sadeoja korostaa."

Vieras

Ei jää Mila vähemmistöön vaan kansan hiljaiseen enemmistöön jolla on loppumaton moraalinen tuki.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Olen toinen kirjan kustantajista, joten komnenttini on paikallaan. Jouni jatkakoon omalta osaltaan.

Niin kuin usein käy edellä tuohtumustaan ja paheksuntaansa osoittavat ihmiset jotka valitettavasi eivät tiedä edes mistä tuohtuvat.

* Kukin toimii parhaan senhetkisen tietonsa varassa, ellei toimi vastoin parempaa tietoaan. Kirjan käsikirjoitusta ei ole olemassa, joten siksi toimitaan yleisten olettamusten mukaan.

Olen luokenut kirjan moneen kertaan ja käsitellyt sitä yhdessä Jounin ja Mika Mölsän kanssa.

* Tästä on vain teidän sananne, koska ette ole sitä näyttäneet asianomaisille.

Yli 20 vuoden rikostoimittajakokemuksella voin sanoa, että Kirjassa ei todellakaan ole mitään aihetta tuohtumukseen.

* Moniko Suomessa luottaa rikollisen, rikostoimittajan, toimittajan tai naispoliitikon sanaan? Ainoa realisti Uudessa Suomessa on päätoimittaja Virmavirta, joka ketosteluun tutustuneena remonttimiehenä tietää myös, miten toimittajiakin poliitikkojen lisäksi myös vihataan.

Kirja ei kerro Niklas Herlinin kummitytöstä, vaan siitä miten poliisi selvitti jutun.

* Miten tuo on mahdollista, kun kerran siskontytär on toinen päähenkilö Juha Turusen ohella? Toinen asia on sitten se, että en usko, että rikostoimittajatkaan rikkovat välejä poliisiin paljastamalla FRA:n ja Säpon osuuden todennäköisesti laittomaan jäljittämiseen Telia-Sonera Finlandin matkapuheliverkkojen kautta.

Tarina on kuin jännityskertomus.

* Niin on. Juuri siksi sillä on kaupallista arvoa. Juttu ei haise siksi, että kolmannen sukupolven syyttään varakas joka pitää itseään tavallisena kansalaisena suruineen ja murheineen joutuu riepoteltavaksi, vaan jutun tekee mielenkiintoiseksi se, miksi asia otettiin pois Ilta-Sanomilta ja Helsingin Sanomat ryhtyi kauppaamaa sitä WSOY:lle, jonka torjuttua asian se sitten ulkoistettiin ja yksityistettiin. Mikä tässä jutussa on niin tärkeää, että sitä pitää ajaa Erkon ja Mikael Pentikäisen tasolla näennäisesti yksityiselle hankkeelle Ilta-Sanoman aineistoin. En usko, että Suomessa ahneus olisi vielä niin länsimaisella tasolla, etteikö kyse olisi jostain Mikko Paateron taso tai Anne Holmludin tason mediaoperaatiosta, jolla puolustettaisiin Sailasta vastaan rikospoliisin budjettia. Tämä juttu haisee enemmän kuin Mölsä ja viekasteleva Sadeoja.

Ymmärrän Niklas Herlinin tuohtumuksen, ja ehkä senkin että hän yritti ostaa jutun hiljaiseksi, mikä sinänsä on oman keskustelun paikka.

* Niin on. Mölsäkään ei ole niin hölmö, että olisi pyytänyt asuntonsa remonttiin 100 000 euroa, kun Niklas tarjosi vain 10 000, koska paljastamalla tuon, olisi Mölsän voinut kompromettoida ilmaiseksi ja saada ulos Ilta-Sanomista tai kiristää hiljaiseksi.

Kaikilla ei ole rikasta kummisetää vaientamassa mediaa.

* Miksi maantapa on muuttunut? Miksi Antti Herlin ei voi mitään, vaikka omistaa Sanomaa? Miksi vanhoja maan nostaneita idänkaupan vanhoja sukuja ei enää ymmärretä edes kohtuullisen oikeustajun tasolla? Laittoiko poliisi mielestään liikaa rahaa pelastusoperaatioon ja osti ikään kuin tällä tavalla oikeuden paistatteluun noin kaksi viikkoa julkisuudessa?

Herlin on kuitenkin journalistina usein edustanut sananvapautta rohkeilla ja mistään riippumattomilla kannanotoillaan.

* Herlin on julistautuut kusipään pojaksi, mitä ei monikaan Suomessa uskaltaisi tehdä jo siksi, että joku voisi lausua jotain perinnöllisyystieteestä. Minusta se on nöyrästi tehty. Uskon, että kustantamojen orjat ovat Niklakselle kateellisia siitä, että hänellä on massia vaikka puolustaa sananvapauttaan parhain juristein EIT:hen asti, jolloin mediakiusaajat ottavat tämän huomioon ennen kuin tekevät kannehakemusta käräjäoikeuteen, Tällaista miljooareserviä ei ole Etukeno Oy:llä eikä Susan Kurosella.

Esimerkiksi ns. Matti Ahteen ahdistelujutussa, jossa oli päätoimittajien mielestä pääsyyllinen ja Ahde viaton uhri, hän oli yksi harvoista jotka uskalsivat nousta valtavirtaa vastaa ja kritisoida kritisoijia.

* Kritisoijien kritisoiminen on markkinaniche.

Herlin on kuitenkin lukenut tekstin yliherkistyneessä tilassa. Voin sanoa, ettei siinä ole mitään uhrin kannalta kiusallista.

* Mistä kukaan muu kuin siskontyttö itse tietää, miltä tuntuu? Miten rahastava kustataja, joka käyttää ihmisiä raaka-aineenaan voi sanoa asiasta mitään? Miltä tuntuu porsaasta kuolla makkaraksi?

Uhrin osuus on muutama prosentti koko kaksisataasivuisesta kirjasta.

* Tästä ei ole mitään tietoa, koska käsikirjoitusta ei olla annettu siskontyttärelle tiedoksi.

Mistään haaskajournalismista ei todellakaan ole kysymys.

* Tietenkin on kysymys häpeällisestä hankkeesta, jota Helsingin Sanomien pimetä voimat eivät onnistueet hankkeen kunnianarvoistamiseksi syöttämään WSOY:lle.

Jos olisi, silloinhan olisimme rahanahneina myyneet käsikirjoituksen Herlinille vaikkapa miljoonalla eurolla.

* Ymmärrän kyllä, että jos asialla olisi voinut rahastaa 100 000 euroa - 1 000 000 euroa tai saman verran kuin mitä Juha Turunen jo yritti rahastaa, on 10 000 euroa loukkaus "ammattijournalistia" kohtaan. Sehän ei ole kuin keskipalkkakorvaus tähänastisesta uurastamisesta tai jopa alle. Pekka Herliniäkin pidettiin nuukana rahasta.

Lädemme kustantajina siitä, kuten myös kirjan tekijä Mika Mölsä, ettemme ole hiljennettävissä rahalla.

* Olisi siksi hyvä, jos teidät voisi Euroopan unioista piittaamatta hiljentää yleismaailmallisin menetelmin niin kuin suurissa sivistysmaissa ilman käteistä.

Muutenhan kaikki tämän maan rikkaat ostaisivat (omasta mielestään) ikävät artikkelit ja uutiset pois kuleksimasta.

* Niinpä. Turvallisuushakuiset haisunäädät ja korppikotkat kuolisivat pois evoluution kierrossa ja oikea tutkivat journalismi olisi poliittista Venäjän, latinalaisen Amerikan tai Kiinan tapaa. Toimittajia tapettaisiin ja heistä tulisi poliitikkoja. Toimittajan ammatissa olisi jälleen jotain eettistä niin kuin sanomalehtien ja demokratian syntyvaiheissa. Nykyäänhän eettisiä ovat halla-ahot ja seppolehdot, jotka saavat Illmanin usutettua perääsä ja osoitettuaan poliittisesti korrektin totalitarismin.

Täsäs tapauksessa kyse on suomessa ainutkertaisesta rikostapauksesta, josta on aivan normaalia kirjoittaa.

* Ainutkertainen ei ole normaalia. Ainutkertaisuuskin perustuu väärinkäsitykseen. Wihurin sukua kiristettiin jo 1970-luvulla tai uhka oli olemassa.

Meille kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

* Eivät ole. Ette kirjoittaisi mitään Ilta-Sanomien työajalla kootulla aineistolla, jos kyse ei olisi rikkaasta, vaan vaikka koulujen välituntikiristyksestä. Markkinataloudessa kaikki ovat vain markkina-arvoisia. Toimittajat suojelevat toisiaan julkisuudesta kuin lääkärit ja pankinjohtajat.

Se, että sattuu kuulumaan miljonäärisukuun ei muuta mitään.

* Muuttaa tietenkin. Köyhien sormienkatkosella eivät rikastuisi edes rikostoimittajat.

Tapauksesta uutisoidaan ja kirjoitetaan normaalin käytännön mukaan.

* Mikä on normaalia muka ainutkertaisessa tapahtumassa?

Ilta-Sanomille tietysti on noloa että se säikähti painostuksen edessä ja veti julkaisusuunnitelmansa takaisin.

* Tämä lähenee Terhi Tikkalan ja Kimmo Sasi parhaita selityksiä. Helsingin Sanomat tyrkitti Ilta-Sanomien aineiston WSOY:lle, joka kunniakkaasti kieltäytyi. Sitte keksittiin näennäisesti yksityinen hanke.

Meilla on erilaiset periaatteet.

* Ei teillä mitään periaatteita Sanomalassa ole.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Crowleyn_lista

Harri Nykänen CrimeTime

PA (nimimerkki)

Sanonpa vain, että poliisi ei kerro menetelmiään kirjan sivuilla sen tarkemmin kuin mitä murharyhmä-lehdessä on aikaisemmin kerrottu. Eli ei juuri mitään. Mummoni ohje (luetaan määräys) kauppias-miehelleen oli, että toisen ihmisen hädällä ei saa hyötyä.

Vieras (nimimerkki)

"Sanonpa vain, että poliisi ei kerro menetelmiään kirjan sivuilla sen tarkemmin kuin mitä murharyhmä-lehdessä on aikaisemmin kerrottu."

Eipä tietenkään, koska paikannut tapahtui Ruotsin radiovakoilun avulla.

Kynämies (nimimerkki)

No eiköhän ne jouda jäädä Nykäsen ja Sipilänkin kirjat kauppoihin. Nykyään kun on kuluttajilla tapana noudattaa edes jonkinlaista eettisyyttä valinnoissaan eikä kaikenlaista roskaa onneksi tarvitse olla tukemassa.

Vieras

VOI JUMALAUTA!

"Herlin on kuitenkin lukenut tekstin yliherkistyneessä tilassa. Voin sanoa ettei siinä ole mitään uhrin kannalta kiusallista..

MITÄ IHMEEN AIVOPESUA JA SUMUTUSTA TÄMÄ ÄIJÄ HOKEE! KYSYMYSHÄN ON HERLININ YKSITYISYYDENSUOJAN RIKKOMISESTA HÄRSKILLÄ TAVALLA! HARRI NYKÄNEN JA KUMPPANIT RAHASTAA HÄRSKILLÄ TAVALLA!

Riitta Fränti (nimimerkki)

JÄRKYTTÄVÄÄ, MITEN NYKYÄÄN PIEHTAROIDAAN IHMISTEN HÄDÄLLÄ JA ONNETTOMUUKSILLA.iNHOAN KAIKKIA "TOSI-TV"-JUTTUJA.eIKÖ IHMISILLÄ OLE ENÄÄ OMAA ELÄMÄÄ?iNHOAN NELOSKANAVAN DOKKAREITA, JOTKA OVAT SILKKAA SOSIAALIPORNOA.iHMISET OVAT MENETTÄNEET REVIIRINSÄ-KAIKKEA VOI TONKIA JA TÖKKIÄ!eI TULISI KUUNA KUMMOISNA IKÄNÄ MIELEEN OSTAA TOLLAISTA PASKAKIRJAA.

MilaF (nimimerkki)

En osta kirjaa enkä lue sitä myöskään muualta. Sympatiani ovat uhrin puolella.

Minusta sinä Niklas olet tehnyt kaiken voitavasi. Sananvapauden nojalla kirjan voi julkistaa, mutta Sinulla on myös oikeus sanoa sanottavasi ja kertoa asiaan liittyvät ikävät puolet. Olet rohkea, kun uskalsit julkaista vetoomuksesi. Levitän kirjoituksesi edelleen ystävilleni ja tutuilleni.

Ihmettelen noiden tyyppien toimia. Poliisin on täytynyt laittomasti päästää lehtimies siihen asuntoon ja joku kiitosjuhliin osallistunut poliisi olikin sitten sensaationhaluinen. Ennen minä luulin, että ihmettely "Mihin tämä maailma on menossa?" oli vain kulunut klisee. Nykyisin sillä on painava sisältö ja ihmetyksen aiheita riittää.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Poliisin on täytynyt laittomasti päästää lehtimies siihen asuntoon ja joku kiitosjuhliin osallistunut poliisi olikin sitten sensaationhaluinen."

Poliisilta ei ole pyydetty vaitiololupausta. Siksi hän voi olla tai joku muu voi olla Ilta-Sanomien luottopoliisi ilman rikosoikeudellista vastuuta. Ei poliisiin kannata luottaa, ei SDP:n eikä Kokoomuksen vallan alaisena.

Poliisista tulee Ilta-Sanomien ja Iltalehden luottopoliisien ja poliisin ammattimaisen tiedotuksen vuoksi iltapäivälehdistön kanssarikollinen hieman niin kuin poliisin ja huumeliigojen kumppanuusyhteistyössä.

Mitä ammattimaisempaa poliisin tiedotus on, sitä valheellisempaa se on. Jos poliisin tiedottajana olisi joku joka osaa kirjoittaa, vaikkakaan ei lukea, olisi poliisin tiedottaminen luotettavampaa, koska sen piirissä olisi vähemmän toimittajataustaisia vehkeilijöitä.

Se, että poliisi saa lehtiin sen, mikä haluaa, edellyttää sitä, että poliisi ruokkii lehtiä toisella kädellä vuodoilla.

galilei (nimimerkki)

Tottakai tää on uhrin kannalta ikävää.Ja Niklas teki sen minkä vain pystyi.Vapaa ja riippumaton lehdistö on kuitenkin
demokratian peruskivi.Ei tarvis Millankaan jeesustella se on aika imelää.Maailma kova paikka,aina ei itku auta.Siitä on syytä olla ilonen että ei olla Kiinassa eikä Venäjällä.Eli jättäkäämme siis kirja markkinavoimien armoille.Näin demokratiassa.

Jaassu (nimimerkki)

Luulen että kirjoituksesi aiheuttaa ihmisissä mielenkiintoa tuota kirjaa kohtaan.

En itse ulkopuolisena näe tuota asiaa kovinkaan merkittävänä, kyse on yksi rikoskirja lukuisten muiden lisäksi. Tuon hieman erikoisen rikoksen kohteeksi joutunut kuuluu suomalaiseen sukuun jonka tarina lienee kiinnostanut monia suomalaisia ja sen seurauksena epäilen että tuota kirjaa varmaan tullaan lukemaan jonkin verran.

Hannu Marttila (nimimerkki)

Olennaista ei ole lisääkö Niklaksen kirjoitus kirjan myyntiä vai ei, vaan se että haaskalinnuilla on muka sananvapauden nimissä oikeus loukata rikoksen uhrin yksityisyyttä. Yritin itse aikoinani turhaan estää Nelosen Kylmäverisesti sinun -sarjan yhden jakson esittämisen, koska siinä oli - tökeröllä tavalla tapahtumien kulkua mukaellen - käytetty aiheena poikani murhan irvokkaimpia yksityiskohtia.
Kidnappaaja sai jo tuomionsa. Voisiko ajatella, että oikeus saisi seuraavaksi harkittavakseen onko rikoksesta hyötyminen todellakin Suomessa laillista.

Tomm (nimimerkki)

Hannu Marttila

On valitettavaa, että asioiden käsittely ohjelmassa on aiheuttanut sinulle mielipahaa. Voin hyvin kuvitella, että vastaavanlaisesti asianosaisena kokisin samanlaisia tuntemuksia.

Silti sensuurin edistäminen tai sananvapauden rajoittaminen ovat huonompia vaihtoehtoja, olkoonkin että olet tavallaan sananvapauden uhri. Mutta sinun kokemasi haitta on kuitenkin melko pientä siihen nähden mitä uhkia sananvapauden rajoittamisesta seuraisi.

Vieras (nimimerkki)

Mitä tekemistä rikoksen uhrin ja hänen omaistensa yksityisyyden loukkaamisella on sananvapauden kanssa? Puhutaanpa asioista niiden oikeilla nimillä. Siis rahastamisen vapaudesta. Jokelan ja Kauhajoen koulumurhien yhteydessä - ja nyt viimeksi Chilen kaivosmiesten pelastusoperaatiossa - sananvapauden ilmenemismuodoista oli paljonkin puhetta ja joitakin ohjeistuksia ainakin useimmissa toimituksissa on niiden vuoksi annettu. Sananvapautta rajoittaa laki ja journalistin ohjeet, joita itse olen noudattanut yli 40 vuoden journalistin urallani. Joitakin journalismin alalajeja on muuten vain vaikea mieltää sananvapauden kannalta tarpeellisiksi. Kun elinkautiseen tuomittu rikollinen antaa vankilassa maksua vastaan haastattelun rikoslehdelle, se alkaa olla ihan rajoilla.
Niklas tekisi monille tulevillekin rikosuhreille palveluksen viemällä asian oikeuteen. Ei siksi että rikkaalla suvulla pitäisi olla etuoikeuksia, vaan siksi että vähemmän rikkailla tuskin on varaa käräjöidä mediataloja vastaan.

Tomm (nimimerkki)

Vieras:"Mitä tekemistä rikoksen uhrin ja hänen omaistensa yksityisyyden loukkaamisella on sananvapauden kanssa? Puhutaanpa asioista niiden oikeilla nimillä. Siis rahastamisen vapaudesta."

Jotkut haluavat sanoa asioita, käyttää sananvapauttansa, ansaitakseen elantonsa. Toiset kokevat sanotun niin tärkeäksi, että ovat valmiita maksamaan siitä.

"Joitakin journalismin alalajeja on muuten vain vaikea mieltää sananvapauden kannalta tarpeellisiksi. Kun elinkautiseen tuomittu rikollinen antaa vankilassa maksua vastaan haastattelun rikoslehdelle, se alkaa olla ihan rajoilla."

Juuri esimerkkisi osoittaa sananvapauden tarpeellisuuden. Se vasta vaarallista olisi, jos vangeista ei saisi kirjoittaa tai heidän tarinaansa kertoa. Nyt vain joutuu sietämään haittana tirkistelyn ja skandaalin käryt sekä turhanpäiväisyydet, mutta siltikin se on parempi kuin rajattu sananvapaus.

"Niklas tekisi monille tulevillekin rikosuhreille palveluksen viemällä asian oikeuteen."

Hän ei taida olla varsinaisesti asianosainen, eikä rikoksen uhri, vaikka esiintyykin asiassa sankarina.

Ilpo (nimimerkki)

Päädyin tänne kun luin Helsingin Sanomien verkkouutisen, lainaus uutisesta:
"Teos-kustantamon omistaja, toimittaja Niklas Herlin yritti rahalla ja uhkauksilla estää Ilta-Sanomien toimittaja Mika Mölsän kirjoittaman kirjan julkaisun."
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Niklas+Herlin...

En äkikseltään keksinyt missä tekstissä puhutaan uhkailusta? Kyse nähtävästi on vain Helsingin Sanomien tavaramerkistä; uutisten värittämisestä ja vääristelemisestä omiin tarkoitusperiin sopiviksi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

No tässä sitä ollaan. Antti Herlinin omistama Helsingin Sanomat tekee Niklas Herlinistä korruptoitunutta kähmyä peläten, että sen oma vehkeily, jolla se yritti saada WSOY:n häpäisemään itsensä Ilta-Sanomien aineiston kirjoittamalla "uusiksi" uusilla Helsingin Sanomien toimittajanimillä paljastuisi.

Sitten kirjamarkkinoiden varmistamiseksi Helsingin Sanomat aloitti mainoskampajan uudelle kirjalle, jolla on aivan liian heiveröinen kustantaja suurmenestykseksi.

Toimittajat ovat kyllä poliitikkojakin saastaisempia julkisuuspelin pelaajia.

Mölsällä oli "kallis" remontti menossa ja 10 000 euroa tarjoukseksi oli "loukkaus" ammattitoimittajaa kohtaan.

Yrittäkää olla hankkimatta saunaane tai kotiine edes vieraiksi Ilta-Sanomien tai Iltalehden toimittajia.

Vieras (nimimerkki)

Ei kai Herlin itse tietenkään kirjoita uhkailuistaan, eihän se niin suuri typerys ole. Ehkä Hesarin kirjoittaja oli jututtanut Mölsää ja kustantajiakin

Juuso Enala (nimimerkki)

Se tässä on masentavinta, että tällainen henkilökohtaisten tragedioiden julkinen obduktio houkuttaa piiloistaan esiin uusia 15-minuutin-julkisuuden -kipeitä psykopaattiturusia. Jos Niko pyytää olemaan ostamatta kirjaa, tirkistelijät ostavat. Jos ei tee mitään, ne ostavat silti. Kun Kalle Kustaa eilen jätti kommentoimatta paljastuskirjaansa medialle, hän jätti populisteille kentän avoimeksi. Jos olisi kommentoinut, olisi saanut aikaan entistä enemmän keskustelua. Ihmisten pitäisi erottaa tosi-tv tosi-elämästä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ei Niklas tosiasiassa tarkoita sitä, etteikö kirjaa voisi ostaa tai lainata kirjastosta, vaan Niklas pyrkii vain puolustautumaan informaatiosodankäynnistä, jossa Helsingin Sanomat paljastaa itsensä vehkeilijaksi ja hyökkää rajusti niskaan.

Olisi aika kirjoittaa palautetta mikael.pentikainen hs.fi ja kysyä, mikä oli Helsingin Sanomien oma syyllisyys asian kunnialistamisyrityksessä tuputtamalla se WSOY:lle myrkkypillerinä.

Tästä tulee ihaa informaatiosodankäynti. Kaikki oikeat verkkosoturit tietenkin kannattavat verkkoa ja vastustavat Helsigin Sanomia, jonka Johan Bäckmankin totesi pahuuden lähteeksi.

ämmä (nimimerkki)

Tietenkin ostan:)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Sadeojan mukaan kirjan julkaiseminen tapahtuu siskontyttären pyynnöstä, vaikka eno ei tarjonnut kuin vain 10 000 euroa.

"Ilta-Sanomien Sadeojan mukaan Niklas Herlinin painostus ei vaikuttanut Ilta-Sanomien ratkaisuun olla julkaisematta kirja. "Se tapahtui sieppauksen uhrin pyynnöstä", Sadeoja korostaa."

http://m.hs.fi/inf/infomo?site=hstxt&view=news_kul...

No nyt on siskontytärkin ryhtynyt kannattamaan kirjan julkaisua. Mitä kirjoittajat lupasivat jättää kirjasta pois tämän myönnytyksen saamiseksi yllättäin?

Rikostoimittajilla on miltei rikollisen tehokkaita otteita. Seura tehnee kaltaisekseen.

Haloo?!? (nimimerkki)

"Se (=julkaisematta jättäminen) tapahtui sieppauksen uhrin pyynnöstä", Sadeoja korostaa.

Onko herra Tapio O. Nevalla vaikeuksia ymmärtää lukemaansa? Sadeoja nimenomaan kertoo, miksi EI julkaissut kirjaa.

Vieras (nimimerkki)

Onko tämä sitä Paateron avointa ja viihdyttävää poliisi kertoo ja näyttää kaiken (mitä tahtoo) -linjaa?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Onko Paatero tai Stubb viuhahtanut?

Mitä nyt on näytteillä?

----------------------------------------------------------------------------

Miten muuten suojelupoliisin esitutkintatiedot Alpo Rusin osalta vuosivat Helsingin Sanomiin? Miksi poliisi ei ota poliisia kiinni virkarikoksista?

Ad Absurdum (nimimerkki)

Ymmärrän uhrin ja läheistensä suhtautumisen kirjaprojektiin.

Näyttää kaikki julkaisua edeltävät tehtävissä olevat teot silti jo olevan tehty. Seuraavaksi asia pitää viedä oikeuslaitoksen käsiteltäväksi, joka päättäköön Suomen lakien mukaan loukkaako kirja uhrin yksityisyydensuojaa. On kait onni onnettomuudessa, että uhrin läheisillä on varaa palkata asianajaja heidän oikeuttaan puolustamaan.

Muuta ei liene toistaiseksi tehtävissä lukuunottamatta kirjan koko painoksen ostamisen masinoimista ja painoksen polttamista.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Olisi tietenkin komeaa, jos joku John Brown voittaisi Sanoma-konsernin EIT:ssä muutaman vuoden ja miljooan oikeuskustannusten jälkeen. Koko oikeusprosessistakin voisi kirjoittaa kirja: Martti Kitunen: Karhunkaataja.

intrigööri (nimimerkki)

Kuvassa Uuden Suomen Puheenvuorojen kirjoittajat, anonyymit kommentaattorit ja etualalla kaadettu mediakarhu.

http://personal.inet.fi/yhdistys/martti.niskala/im...

Pave. (nimimerkki)

Suomen kaltaisessa pienessä valtiossa ei tulisi julkaista tuollaista kirjallisuutta, koska joku toinen saattaa saada siitä idean itselleen ja joku toinen rikkaan suvun perillinen joutuu samalla tavalla siitä kärsimään.
Jos joku on työllään tai viisaudellaan onnitunut tienaamaan itselleen paljon rahaa se ei oikeuta toisia kuitenkaan tekemään tuollaisia typeriä ja harkitsemattomia kiristystekoja missään olosuhteissa - ja mitä vähemmän siitä kirjoitetaan kirjoissa sen paremmin se unohdetaan eikä toisia plagiointi yrityksiä tule.
Myös rikkaat on ansainnut rauhallisen elämän jos he sen itse haluavat - kuin myös me köyhät.

Ari Ojala

en olis varmaan ostanu muutenkaan mu ny en ainakaan osta.

spärrä (nimimerkki)

Vai niin... Citizen Kane,Rosebud, poltettu kelkka...

Käyttäjän Takala kuva
Asko Niskala

Kahdesta iltapäivälehdestä sanottiin aiemmin, että toisesta likaantuvat kädet ja toisesta mieli. Näyttää siltä, että nykyään molemmista likaantuvat sekä kädet että mieli.

Kotiini kirjaa EI hankita nyt, eikä edes aikanaan alennusmyynnistä. Vaimoni ja minun yhteinen ja yksimielinen päätös.

Lentävä hollantilainen (nimimerkki)

Hienoa Nikke, että uskallat käyttää lehteäsi hyväksi vaikuttamalla sinulle henkilökohtaiseen asiaan ilman, että korostat sitä liikaa.

Sami S (nimimerkki)

Ymmärrän täysin Niklasta tässä asiassa. Itsekin tekisin kaikkeni puolustaakseni läheistä sukulaistani. En osaa edes kuvitella miten traumaattinen kokemus sieppaus on tälle nuorelle naiselle ollut.
Hienoa, että teet kaikkesi auttaaksesi häntä.

Voimia koko perheelle.

A. Salminen

Minulle jäi täysin epäselväksi, miksi Herlin vastustaa kirjan ostamista - vai vastustaako hän kirjan lukemista? Kumpaa ja miksi? Suomessa on kuitenkin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen kielletty lailla, joten mikä se asiaton osuus kirjassa on? Kyseessä on tietenkin vain kirjalla rahastaminen, eikä itseäni tällaiset kirjat kiinnosta, mutta kun roskan myyminen ei ole laissa kielletty.

Anneli (nimimerkki)

Jag vill bara säga att du har min fulla sympati. Tack för att du redogör för skeendet så pass noggrant - det kommer motparten aldrig att göra.

Vieras (nimimerkki)

Eiköhän demokratiaan kuulu se, että ennenkuulumattomista rikoksista kirjoitetaan kirja oli se sitten faktaa tai fiktiota?

Tässä vaan kävi niin, että rikas Herlin, ei saanut ostettua rahalla, sitä mitä eniten halusi. Jotkut asiat eivät ole rahalla osettavissa ja siihen kuuluu myös sananvapaus.

Vieras (nimimerkki)

Olen samaa mieltä:

1. Sananvapauden toteutumisen kannalta on jopa toivottavaa, että kirja julkaistaan eikä rahalla voi ostaa ihmisiä hiljaiseksi.

2. Jos lähdetään siitä, että asioita ei saa julkaista, jos joku niistä pahoittaa mielensä, niin se tarkoittaisi sitä, että juuri mitään muuta kuin ruokaohjeita ei voisi julkaista

3. Tässä jo valmiiksi tuomitaan teos, jota kukaan muu kuin tekijät eivät ole nähneet.

4. Olen aika hämmästynyt arvostamani sanomalehtimies Herlinin kaksinaismoraalista, kun aihe osuu liian lähelle.

Ja lopuksi: kirja voi olla rahastamismielessä tehtyä ala-arvoista sontaa, mutta sitä ei etukäteen voi tietää. Jos näin on, kirja (ja asia) painuu äkkiä ja lopullisesti unohduksiin.

Pate (nimimerkki)

Älä nyt paskaa jauha, mitä ihmeen sananvapautta tässä on. Tää on pelkkää rahastusta nuoren ihmisen tragedialla josta ei välttämättä koskaan selviä.

Vieras (nimimerkki)

Tottakai tässä on kyse sanavapaudesta ja vain siitä. Samalla tavalla on kirjoitettu kirjoja Bodom-järven murhista, kahdeksasta surmanluodista ja muista suomalaisittain erikoisista rikostapauksista, joihin tämäkin sieppausdraama kiistatta kuuluu.

Tätä kyseistä kirjaa en ole lukenut, eikä varmaan ole Niklas Herlinkään. Siksi tässä ketjussa ainoa luotettava lähde on kirjan kustantaja, joka on asiaa kommentoinut. Ja hän sanoi, että kirjan näkökulmana on rikoksen ainutlaatuinen poliisitutkinta. Koska kukaan muu kirjan lukenut ei ole sanonut mitään päinvastaista, luotan kustantajan sanaan. Ja jos näin on, ei kirjassa ole tarpeetonta mässäilyä uhrin asioilla. Se, että alussa varmaan kerrotaan uhrin katoamisesta, ei varmasti ole mässäilyä, koska asiat ovat jo kymmenien lehtijuttujen ja tv-lähetysten takia yleisessä tiedossa.

Näiden sanavapausitkijöiden kannattaisi myös miettiä, että onko siis niin, ettei Estonia-onnettomuudesta olisi saanut kirjoittaa lehtijuttuja tai kirjoja, koska asian käsitteleminen on traumaattista sieltä selvinneille? Entä saako Matti Vanhasen lautakasoista ja Nova-Group -kytköksistä kirjoittaa juttuja tai kirjaa, koska sehän voi olla traumaattista kepulaisille?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mikä helvetin fiksaatio teillä on Niklas Herlinin rahoja kohtaan? Miten se vähentää ihmisen oikeutta ihmisyyteen jos tilillä on satasen sijaan huomattavasti enemmän rahaa? Mie en niin tajua tuota asennetta. Onko todellakin niin, että jotkut asiat ovat kaupan ja jos jollain ihmisellä on jokin tietynlainen status perintönä, niin se automaattisesti tarkoittaa sitä, että se ihminen on huora, julkista riistaa ja yleistä omaisuutta? Voe helevetti.

Mitä vitun tekemistä muuten jonkun yksityisen henkilön tarinalla on DEMOKRATIAN kanssa? No ei todellakaan yhtään mitään. Demokratia on osa poliittista toimintaa ja yhteiskuntaa. Mie en sitä tiedä, että onko N. Herlinin kummityttö missään tekemisissä politiikan kanssa tai onko N. Herlinin kummitytön kaappauksella mitään tekemistä politiikan kanssa, mutta uskallan veikata että ei, joten tällä asialla EI ole minkään mualiman yhteiskunnallista merkitystä.

Janne G Pirinen

Ekkö sää Helena muista että jos ei sillointällöin ole perse auki, voi olla täynnä paskaa?

Vieras (nimimerkki)

"Tässä vaan kävi niin, että rikas Herlin, ei saanut ostettua rahalla, sitä mitä eniten halusi."

Mölsä sanoi, että hänellä on kallis remontti ja Niklas tarjosi vaivaista 10 000 euroa. On tietenkin selvää, että Mölsä piti tarjousta pilkkana rahanahneelle toimittaja-ammattikunnalleen. Jos Mölsälle olisi tarjonnut miljoonan, ei tätäkään kirjoitusta olisi nähty, vaan Mölsä olisi ostanut uuden talon ja paremman auton, mahdollisesti jopa paremman kuin Ford Mondeo. Täytyyhän tähtitoimittajalla Audi kiesinään.

juri g.

En osta kirjaa. Boikotoin Erkon valtapiirin yrityksiä ja tuotteita niin pitkälle kun se Suomessa yleensä on mahdollista.

Lisäksi hyväksyn suoraan kansalaisktiivisuuden kusipäisyyttä vastaan.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Nimismiehen kihariin ja Pääministerin morsiameen rinnastaminen on huono rinnastus.
Niinistö kestää pikku tölvimiset, Vanhanen ei kestänyt totuutta, vaikka kansa, en minä, häntä puolustikin.

Jos olen oikein ymmärtänyt, nyt ei ole kyse uhriin liittyvistä paljastuksista. Vaan sydämettömästä rahastuksesta. Dekkari olisi ollut eri asia.

juri g.

Saataisiinkohan lopulta se Turun suunnan mediakorruptoitunut poliisipomo nalkkiin? Oliko tässä keississä sama kuin Sig-Inkisen kuoleman takana?

Noora (nimimerkki)
Rumaa peliä (nimimerkki)

IS osaa taas olla taas niin journalismin edelläkävijä, että..

Henkilökohtaisesti raivostuttaa sellainen asenne jossa mitä tahansa tehdään mitä ei ole laissa kielletty ja vedotaan siihen, ettei se ole laitonta. Hurjia paljastuksia, kohu-uutisia, yksinoikeusjuttuja, omia tutkimuksia, kaikki mahdollinen kuona halutaan väkisin kaivaa esiin ja tunkea ihmisten naamaan halusivat he sitä tai eivät. Asianomaisilla, ei sitten ole pienintäkään osaa tai arpaa valittaa asiasta, moiset niinkin naurettavaan asiaan kuin inhimillisyyteen vetoavat pyynnöt kun saavat vain osakseen naureskelua ja entistä uhokkaamman asenteen.

Kusipäät haaskalla on harvinaisen osuva termi. En usko, että tätä kannattaa verrata edes mihinkään "sananvapaus" tapauksiin. Moraaliselta kannalta jos ajattelee, niin IS voisi välillä ajatella sitä vahinkoa mitä se asianomaisille tekee julkaisemalla ko. kirjan sen sijaan, että se yrittäisi päteä mukajournalistisella asenteella.

Vieras (nimimerkki)

"IS voisi välillä ajatella sitä vahinkoa mitä se asianomaisille tekee julkaisemalla ko. kirjan"

Lukisit alkuperäisen tekstin ennen kommentoimista. IS ei julkaissut kyseistä kirjaa vaan CrimeTime, millä ei ole mitään tekemistä Sanoman kanssa. Tosin jos kirjan näkökulmana on keskittyä rikostutkintaan uhrin sijaan, en ymmärrä, miksi IS ei teosta julkaissut. Onkohan jutun kärki vaihtunut sen jälkeen, kun IS hyllytti kirjan?

Satunnainen lukija (nimimerkki)

Tämä alkaa olla myös esimerkki siitä, miten media tekee mediasta uutisia, koko hankkeen alkuperähän oli Iltasanomien toimituksessa, ja nyt keskustellaan sananvapaudesta - Hesarissa tietenkin.
Poliisien esiintulot mediassa ovat myös mielenkiintoinen ilmiö. Mitä tiukemmalla määrärahat ovat, sitä varmemmin poliisi vuotaa skuuppeja iltapäivälehdille. Aikaisempi viittaus poliisin luottotoimittajiin ja toimittajien luottopoliiseihin pitää täysin paikkansa.
Kun peruskoulun opetussuunnitelmaan ollaan muuttamassa, sinne kannattaa todellakin laittaa medialukutaidon oppiaine, jossa korostettaisiin, että mikä tapahtuu mediassa ei ole sama asia kuin mitä tapahtuu todellisuudessa.
Mutta itse asiaan. Turusen kidnappausoperaatio ja sen tuorein loppunäytös saa kyllä miettimään, että mitä tapahtuu todella. Eikä se totuus taida tuosta kirjasta löytyä.

Vieras (nimimerkki)

"Mitä tiukemmalla määrärahat ovat, sitä varmemmin poliisi vuotaa skuuppeja iltapäivälehdille."

Miksi toimittajat eivät voi kirjoittaa pedofiilipoliiseista ja huorissa kulkevista poliisimestareista? Uskon, että poliisijohtajan saisi polvilleen kahdessa viikossa ammattikuntansa vuoksi niin kuin Ilkka Kanervan 21 päivässä.

Ei muuta kuin poliisikunta tietokantaan ja vartiointiin Tallinnassa ja kokoomuslaiset kanssa.

Kyllähän sielläkin on Kalle Kustaita ja kompromaatteja tarpeeksi.

Uskon, että tämä julkistamishomma on joku Paateron keino taistella poliisikunnan puolesta Sailaksen leikkauslistoja vastaan. Siskontytär uhrataan hyvälle asialle turvallisen kokoomuslaisen yhteiskunnan puolesta. Kapitalistit syövät tyttäriään.

Otso (nimimerkki)

"Tarjosin kuitenkin Mölsälle 10 000 euroa välittömänä korvauksena käsikirjoituksen kustannusoikeuksista."

Jos olisit rahamies, sinun olisi pitänyt pistää yksi tai kaksi nollaa tuon kymppitonnin perään. Silloin kun haaskalinnut saalistaa, ei taskurahalla pärjää.

Vieras (nimimerkki)

Niklas oli nuuka ja Mölsä suuttui pikkurahatarjouksesta.

Haaskalinnut saalistaa
http://www.youtube.com/watch?v=nbbMNpn3cMI

Ano Nyymi (nimimerkki)

Venäjällä nämä mölsät ja tylsät löytyisivät katuojasta luodinreikä taikka pari otsikossaaan.

Olisihan se hyvä että edes kerran joku suomalainen kusipäinen juorutoimittelijakin kokisi saman kohtalon kuin minkä ihan oikea ja todella tärkeistä asioista kirjoittava venäläistoimittaja hyvinkin herkästi joutuu kokemaan Venäjällä.

Siinä saisi paha palkkansa....

En oikein osaa arvostaa tuollaisia löyhämoraalisia shakaaleja edes ihmisinä. Siksipä ei tuota tunnontuskaa lainkaa toivoa heille pikaista loppua. Saisivat edes syövän...

Vieras (nimimerkki)

Jo kauan sitten totesin, että harva ammatti on yhtä alhainen kuin toimittajan. Monella rikollisellakin on korkeampi moraali. Nuorena ja naiivina luulin, että toimittajan tehtävä on tiedon välittäminen, mutta vähänpä tiesin. Heti ei tule mieleen toista ammattia, jossa päätehtävä olisi toisen ihmisen hyväksikäyttö. Ja siitä vielä maksetaan.

Näes (nimimerkki)

Voi olla että Mölsä kuvittelee osuneensa kultasuoneen lähipiirin tarjotellessa viisinumeroisia summia. Pakkohan jutun on olla arvokas kun sen perässä noin reuhdotaan.

Henkiökohtaisesti, kirja ei kiinnosta paskan vertaa.

Etsin lukemiseni laadukkaammista aiheista.

61 v. äiti (nimimerkki)

Todella törkeätä että joku vielä koittaa rahastaa tuollaisella tragedialla. Teko oli niin törkeä ettei sitä tarvisi riepotella yhtään enää lisää.

Minä en ainakaan osta ko. kirjaa vaikka maksaisi vain 50 snt.

Kiitos Niklas Herlin kun teit kaikkesi julkaisun estämiseksi.

Henry Bjorklid

Ilman tätäkin tapausta pitää aina, aina, aina - bojkotoida roskakulttuuria!
Tai oikeammin - tässä tapauksessa - roskajournalismia.

IS ja Seura ovat jo vuosikymmenten ajan kuulunut minun boikottilistalleni. Juuri tämäntyypiset julkaisut saivat meille aikaiseksi sellaisenkin presidentinkuvatuksen kuin Mauno Koivisto.
Tämä vain esimerkkinä. Näillä likasanko-/puhtaaksipesevillä lehdillä on aivan tajuton vaikutus ihmisten mielikuviin.
Ja mielikuvien kautta hyvinkin suuri osa ihmisistä muovaa oman maailmansa.

Käykää enemmän kirjastossa - lukekaa laatukirjoja.
Isänpäiväksi voitte hommata faijalle kirjastokortin.

Ja myykää samalla telkkari, ostakaa faijalle vaikka pullo viinaa - se sumentaa mieltä vain kerran.

Henry

pekka toivonen (nimimerkki)

Kirjaa ostavat ainoastaan suomenruotsalaiset hyvin toimeentulevat naiset, jotka jollakin tasolla yrittävät samaistua uhriin. Miehet eivät suostu löytämään tekijästä,sekavasta luuserista , mitään kirjan ostamiseen kannustavaa.

Kirjastoista kirjaa lainaavat ns. kaikkiruokaiset ahmatit, joiden käsi hamuaa jo seuraavaa kirjaa ennen edellisen viimeistä sivua.Huomenna he eivät enää muista, minkä kirjan eilen lopettivat.

Rikosdraama ei alussa mainituista syistä sytyttänyt Suomen kansaa liekkeihin samoin kuin Bodomjärven murhaoikeudenkäynti tai Tehtaankadun poliisisurmaajan takaa-ajo.Merkittävää on, että kaappaus päättyi onnellisesti ilman kuolinuhreja.

Moraalisesti on luonnollisesti väärin kirjoittaa tapahtumista vastoin uhrin toivomusta. Paljonko rikoksen tekijä saa rahaa kirjan kirjoittajalta, sitä en tiedä, mutta uhrin sukulaisen rahatarjous tekijänoikeuksista ei ollut riittävä.

Episodi kaikkine käänteineen, mitä ylläolevien kommentoijien tarinat paljastavat, muistuttaa ex-pääministeri Matti Vanhasen turhaa ja suurelta osin itse aiheutettua taistelua median hampaissa.Jotenkin tuntuu, että pienemmällä metelillä kirjan myynti olisi ollut todella heikkoa.

kyllästynyt (nimimerkki)

"Kirjaa ostavat ainoastaan suomenruotsalaiset hyvin toimeentulevat naiset, jotka jollakin tasolla yrittävät samaistua uhriin."

No just, saatiinpahan tähänkin keskusteluun vähän kielivihaakin, aloin jo huolestua.
Jos asia todellakin olisi niin kuin väität herää kysymys, miksi kirja yleensä julkaistaan suomeksi? Vai mahtaakohan olla niin, että markkina-analyysissäsi jokin mättää? Esim. se, että hyvin toimeentulevia suomenkielisä naisia on huomattavasti enemmän kuin hyvin toimeentulevia ruotsinkielisiä naisia (veikkaisin, että suhde on n. 95%-5%).

Henk.koht en kyllä muuten usko, että naiset ovat kirjan suurinta ostajaryhmää. Kirja sijoittuu samaan genreen kuin Alibit, Rikospostit ja sen sellaiset, joiden suurin lukijakunta on - niin, arvaa mikä sukupuoliryhmä?

pekka toivonen (nimimerkki)

Vaikutat erittäin potentiaaliselta Operaatio ullakko -kirjan ostajalta vai aiotko odottaa vielä teoksen ruotsintamista ?
Jos sinulla on mahdollisuus lukea ostamasi kirja sukupuoliroolisi vastaisesti ja vielä salaa, on lukukokemuksen antama kokonaisvaikutus varmasti vieläkin jännittävämpi.

P.S. Vihapuheet tässä yhteydessä ovat fiktiota.

Vieras (nimimerkki)

Voimia uhrille, toivotaan kovasti, ettei tätä kirjaa ikinä julkaista! Ällöttää pelkkä ajatuskin!

Vieras (nimimerkki)

Kävi tässä hommassa nyt sitten miiten tahansa, toivottavasti ko. "kirjailijoiden" ja "kustantajien" otsiin jää tämän onnettomuuden rahastuksen jälkeen sellainen leima, ettei kukaan itsään kunnioitettava henkilö halua olla moisen roskajoukon kanssa tekemisissä. Alhaista touhua. Ilmeisesti ei ammattitaito muuhun riitä.

Sivistymätön (nimimerkki)

Jännää tämmöiset kummiudet jossa osapuolet ovat toisilleen lähisukulaisia. Kutsuako enoksi vai kummisedäksi?

korkeaa jännitystä (nimimerkki)

Onko tämä Mika Mölsä sukua Jouni Mölsälle, jonka kanssa Jarkko Sipilä on jo vuosia käsikirjoittanut Korkeajännityksiä?

Ennemmin tai myöhemmin tästä sieppauksesta joku olisi kuitenkin tehnyt kirjan. Kyse on Suomessa poikkeuksellisesta ja toivottavasti myös viimeisestä vastaavasta rikoksesta.

Dalai (nimimerkki)

Julkisuudenkipeät draama-kirjoittajat kuuluvat sitä ihteään-osastolle, kaikki tuon kaltaiset kirjat kierrän kaukaa.
Yksilöiden kokemat negatiiviset tilanteet elämässään puristetaan kansien väliin, luonnollisesti värejä säästämättä, ja puristetaan rahaa taskuun ... kuvottavaa.

Pirjo Lohimäki (nimimerkki)

Naivia itkemistä.
Kuitenkin suurin osa näistä kirjoittajista on seurannut tätäkin tapausta ja tapauksen selvittämistä näistä samoista nyt krisoitavista medioista silmä kovana. Nyt sitten kritisoidaan ja ulistaan.

Hevosmies (nimimerkki)

Kaikkea ei näköjään saa rahallakaan, eikä varsinkaan sitä kaikkein tärkeitä: omaa elämää. Eikö yhdelle ihmiselle - olkoon kuinka rikas hyvänsä - ole sieppauksessa jo tarpeeksi? En osta kirjaa, mutta en myöskään osta likasankojournalistien Iltistä.

Aku Ankka

Otan osaa, ikävä juttu. En tiedä, voiko tuosta julkaisun jälkeen saada oikeusjutun aikaiseksi, riippuu paljon kirjan tekstistä. Yksityisyyden suojan ei pitäisi kummityttärelläsi olla kovin vähäinen, koska hän ei ole politiikassa eikä muutenkaan julkisuuteen halunnut henkilö.

Kun tästä ikävästä tapahtumasta kirjoiteltiin iltapäivälehdissä, niin tiedätkö, mistä ne silloin saivat tietonsa? Oma havaintoni ja kokemuksenikin on, että poliisi myy tietoja lehdille minkä kerkiää. Myös kesken tutkinnan ja myös poliisin ihan ikiomia oletuksia ja heidän arvomaailmansa mukaisia "totuuksia."

En tiedä, oliko lauluntekijä Matti Inkinen hirveä pedofiili vaiko ei, mutta jo se, että poliisi vuoti epäilyksen medioilel, oli erittäin ruma temppu, tunnetuin seurauksin.

Olisiko lehdelläsi kiinnostusta tai resursseja tutkia ja hutkia tietoja vuotavia / myyviä poliiseja?

Minerva (nimimerkki)

Nyt muistan, kuinka tapahtuman ollessa päällä poliisioperaato oli tavallista paremmin salattu ja sitä salailua kesti monta päivää, niin että kansa alkoi jo epäillä vaikka mitä. Eikös siinä pantu lentokenttiäkin kiinni vai oliko se niin, että tietyille kentille ei saanut laskeutua...Käytettiinkö lennokkeja?

Jospa nuo jätkät keskittyvätkin tähän epätavalliseen poliisioperaatioon ja Niklas haluaakin vaieta siitä, kuinka suku kommunikoi poliisin kanssa. Ilotyttöä kidnapatessa tuskin oltaisiin niin täydessä uutispimennossa oltu.

Vieras (nimimerkki)

Taitaa olla ikävää huomata ettei rahalla saa kaikkea mihin on tottunut tässä maailmassa? Tarina on kiinnostava ja itse odottelen elokuvaa kun kirjoista en niin piittaa. Sympatiat uhrille, ikävä kyllä sukupuu on väärä etteikö tarinaa julkaistaisi. Ja mikä laki tämän estäisi?

Vieras (nimimerkki)

Oikea asia, että ei kaiveta lisää tuota tapausta. Suomessa on muitakin ihmisiä, jotka altistuvat samalle sieppausuhalle.

Niklas, arvostan sinut korkealle rohkeutesi vuoksi, uskallat nostaa vaikeita asioita framille keskusteltavaksi. Suomalaisen poliisin toimintaa on myös syytä epäillä, tietoja vuodetaan ulos. Elämme itäeuroopassa, valitettavasti.

Matkaa länteen on pitkästi edessä.

Minerva (nimimerkki)

Se on kuulkaa niin, että Mölsä on paljastamassa jotakin uutta peräti terroristien torjuntaan tarkoitettua toimintatapaa, josta piti kaikkien operaatiossa mukana olleiden vaieta.

Nyt sitten median edustajat ja Niklaskin sanoutuu ajoissa ennen julkaisua irti tästä maan turvallisuusasioihin puuttumisesta. Näin. Nyt tuli Nykäsellekin seinä vastaan.

Saadaan oikein kunnon journalistijahti aikaseksi ja nettipölisijöille kohua vähäksi aikaa.

Eihän Pentikäinen ainakaan lähtis yhteisiä valtiosalaisuuksia paljastamaan, ei Nikokaan.

Keijomus (nimimerkki)

Aika paljon melua tyhjästä, maailman sivu on tehty kirjoja joita ei jonkun mielestä olisi saanut tehdä. Tapahtuneet ovat tapahtuneita ja jos kirja tuo vähänkään totuudenmukaisen kuvan tapahtumista, se on oiva väline halkomaan yleensä pahemmilta huhuilta siivet. Ei omaisten tai uhrin sitä tarvitse lukea, lukekoot ne keitä asia kiinnostaa, ei kiinnostustakaan pidä pelkällä tirkistelyhalulla kuitata, asia voi vilpittömästi kiinnostaa moniakin ihmisiä jo ihan rikoslajina sen harvinaisuuden vuoksi Suomessa.

En itsekään osta roskakirjoja toisaalta, niin ei tätäkään tule ostettua, mutta mitä vähemmän tästä meuhkataan, sitä vähemmän ihmisiä tästä tietää. Mielestäni Herlin voi osin syyttää itseään, että kirjaa tullaan nyt ostamaan enemmän, tuskin tästä kovin moni tiesi kun Seuraakaan ei kovin moni tilaa ja IS on jo iät ja ajat ollut aivan liikaa IL:n kaltainen roskalehti.

En voi kuin kannattaa sananvapautta, ei tuossa niin pahoja asioita voi olla, että se pitäisi sensuroida. Sensuuri on kuitenkin pidemmän päälle se pahempi asia ja kuka meistä on sanomaan mitä toinen ihminen saa kirjoittaa paperille ja mitä ei? Saako Herliniä päästää enää kirjoittamaan Internetiin näitä tarinoita, minua tai tuota Mölsää? Kuka näistä asioista olisi kelvollinen päättämään? En minä ainakaan halua ottaa moista kunniaa tahi vastuuta.

vie rahat (nimimerkki)

Äänieristetyssä bunkkerissa soi Radio Nova ja kesken Viikateyhtyeen esitystä kuului: "Hei olemme nyt päässeet tänne ullakolle ja tiedämme, että sinulle on annettu patteriradio. Rahoja väärennetään parhaillaan,joten koeta kestää vielä. Heppu on vaaraton,jos vain pysyt rauhallisena. Homman sujuu jatkossa niin, että..."

Vieras (nimimerkki)

Aivan järkyttävää ahneutta! Tehdään rahaa toisen kärsimyksellä ja tuodaan se yleiseen levitykseen, kun uhri haluaisi vain unohtaa tapahtuneen. Tollaiset niljakkeet tekevät henkistä väkivaltaa uhrille ja ovat ihan yhtä alhaista kastia, kuin itse kaappari. En tasan osta tai lue koko kirjaa. Lämpimiä ajatuksia ja toipumista uhrille.

Vieras (nimimerkki)

Tapauksessa on kyse nimenomaan rahasta. Lukekaa millaisia korvaussummia uhrin vanhemmille määrättiin. Verratkaa korvauksia muissa rikoksissa. Paljonko esim. raiskauksen uhrit saavat? Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen....

Petter Sairanen (nimimerkki)

Kiitos jutusta, joka valaisi vastenmielisen roskajournalismin toimintatapoja. Kommenteissa Hannu Marttila viittasi myös television puolelle mainitsemalla Kylmäverisesti sinun -sarjan. Jo sen markkinointi pelotti kysymään, että näinkö sananvapaus kehittyy vulgaariin suuntaan. Se herätti kysymään uhrien ja heidän omaisien oikeutta ja samalla myös sananvapauden rajoja. Sarjan markkinointi antoi ymmärtää, että sankarillinen televisiotuontantoporukka tarttuu tässä vihdoinkin suomalaiseen todellisuuteen ja läpivalaisee sen. Että se kertoo kaiken mitä tapahtui. Varmasti kertoikin, täysin ja siekailematta välittämättä vähääkään siitä, että todelliset ihmiset olivat kuolleet ja todelliset ihmiset heitä surivat. Se että hyeenat tulevat haaskalle ei ole sananvapauskysymys, vaan moraalinen kysymys. Asialla ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa. Sananvapaus ei tarkoita HYKS:n tai muun sairaalan patologian laitoksen ruumiinavauksien vapaata seuraamista. Arvoisat kärsimyksestä elävät haaskajournalistit, käykää vaikka kysymässä, ette saa lupaa. Patologi sanoo teille aivan selvästi, että painukaa vittuun. Patologeilla näet on aivan omanlaisensa huumori (lukekaa todistus Medisiinarista, siellä on patologien palsta. Todennäköisesti se ällistyttää myös haaskajournalistin). Aivan samoin teidän on uskottava, jos uhri (tai uhrin omainen) sanoo, että tästä ette kirjoita tai tee elävää kuvaa. Tietysti se on teidän uskottava. Jos ette usko, olette hyeenoja, ja samalla kusipäisiä ihmisiä.
Kirjallisuuden puolella käytiin samantyyppinen keskustelu vastikään Paavo Haavikon kuoleman yhteydessä. Luin sen kirjan ja haistoin siinä haaskan löyhkän, mutta se ei tullut Paavo Haavikosta.
Tähän loppuun kevennykseksi eräs anekdootti. Thessleffin suvulla oli ennen sotia kauniissa Karjalassamme Viipurista Suomenveden pohjukasta Saimaan kanavan ensimmäiselle eli Juustilan sululle saakka laajat maa-alueet. Maatiloja oli suvun mailla siellä ja täällä, suvun eri haarat hallitsivat kukin omaansa. Thessleffejä pidettiin hieman erikoisina. Anekdooteeja riitti ja ne ovat varsin hupaisia, osa jopa uskomattomia. No, kuitenkin eräs Thessleff kirjoitti suvunsa jonkinlaisen historian. Hän julkaisi sen omakustanteena. Kun eräät toiset Thessleffit saivat sen käsiinsä, he näkivät, että taas tuo hullu puhuu mitä sattuu. He ostivat koko painoksen. Kun tämä kirjailija-Thessleff kävi kysymässä Viipurissa miten kauppa on käynyt, kirjakauppias sanoi, että se on loppuunmyyty. Menestyksestä innostuneena kirjailija-Thessleff meni muiden Thessleffien pariin ja ilmoitti, että hän aikoo ottaa uuden painoksen, koska kirja on myynyt todella hyvin.

Vieras (nimimerkki)

Muistan hämärästi tapauksesta sen, ettei juuri koskaan lehteä lukiessa ole tullut yhtä selvästi tunne, että nyt kerrotaan oikein urakalla puuta heinää.

Jutusta jäi mieleen sen epäkiinnostavuus.

Ip-lehdistön parhaat luottovoimat asialla. Silti selostuksia ei jaksanut lukea.
Jutut merkillisine yksityiskohtineen toistuivat sanasta sanaan samanlaisina joka paikassa. Meni liian kauan ennen kuin tekijän motiiveista puhuttiin mitään. Jokin oli alusta saakka pielessä tavassa, jolla asiaa tarjoiltiin.
Mitään tolkkua mistään ei saanut.
Ja sitten, sairaan huolelliset piirrokset asunnosta, jota kukaan ei saanut nähdä. Miksiköhän ei?
Jos halutaan jonkun uskovan jotain, kannattaa etupäässä kertoa asioita, jotka voi tarkistaa.

Eivät oikein jaksa kiinnostaa huterat yksinoikeudella-tiedot sekä poliisille ja uskottavuuskriisissä lilluville viikkolehdille tilaustyönä tehdyt sankaritarinat.
Lehdet ovat menettäneet niin lukijansa, tilaajansa kuin ilmoittajansa, mutta mitä väliä!
Näinä kovina aikoina nähdään perinteisen paperilehdistön todellinen tehtävä: Neljäs valtiomahti, propagandakoneisto, harhojen ylläpitäjä, epäsuosittujen poliitikkojen imagon kiillottaja, pakkopulla-urheilun, vaalien, puoluekoneistojen ja menetetyn demokratian legitimoija.

En usko rikostoimittajien aatelin talouden olevan niin kuralla, että he kirjan rahan vuoksi tekivät.
Ei moisen selonteon julkaiseminen ketään rikastuta. Ei tule edes mainetta.
Jospa aikansa kuluksi. Vastapalveluksena. Ehkä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"En usko rikostoimittajien aatelin talouden olevan niin kuralla, että he kirjan rahan vuoksi tekivät. Ei moisen selonteon julkaiseminen ketään rikastuta. Ei tule edes mainetta. Jospa aikansa kuluksi. Vastapalveluksena."

Poliisi sijoitti niin paljon rahaa siskontyttären pelastusoperaatioon, että haluaa vaihtorahaksi kunnian. Tällä kunnialla poliisi osoittaa olevansa tärkeä gallup-numeroin ja torjuu Sailaksen leikkauslistaa Suomen varakkaiden joukossa, jotka pelkäävät, etteivät edes sosialidemokraatit kykene pysähtyneisyydellään hillitsemään 4 000 euroa kuukaudessa ansaitsevaa köyhälistöä, joka voisi kidnapata seuraavan.

Hommassa on tavallaan sellainen luulo, että poliisi palvelisi sillä palvelutasolla, jolla Herlinejä on palveltu ilmaiseksi. Ei maailmassa mitään ilmaista olekaan. Tällä jutulla nimittäin pyritään torjumaan leikkauksia poliisivoimaa kohtaan.

Kyseessä on poliisin (Mikko Paateron) vastaisku Helsingin Sanomien tuella Sailaksen leikkauslistaa (Kataista) vastaan. Porvaripiireissä ei porvariston hillityn charmin vuoksi ole kuitenkaan tapana avoimesti syytellä toimia epäisänmaalliseksi paljastamalla, millaisia nilkkejä kilpailevat porvarit ovat vapaassa yrittäjähengessä.

Kyseessä on raaka kokoomuslaisten jäsentenvälinen (Holmlund & Paatero / Katainen), joka toteutetaa uhraamalla siskontytär julkisuudelle. Niklas jotenkin luuli a) selviävänsä 10 000 eurolla, kun jutun markkinahinta pyörii 100 000 euron tienoilla ja kunnia on poliisille miljoonien arvoinen siksi, että Suomi syöksyy W-lamaan ja pitää suojautua leikkauksilta, b) että juttu ei ole korkean tason juttu, vaan pyörii pelkästään Ilta-Sanomien tasolla.

Ilta-Sanomien toimittaja on Ilta-Sanomien toimittajalle susi niin kuin ihminen ihmiselle on sasi.

Vieras (nimimerkki)

Suomen poliisivoimia amerikkalaistetaan kovaa vauhtia.

Kaappausdraamalla on 100 prosentin yhteys tähän järkyttävään seikkaan:

"Kaksi asiantuntijaa vaatii Ylen (tv2) Kakola-ohjelman keskeyttämistä
Lauantai 6.11.2010 klo 14.35

Torstaina TV2:ssa alkaneessa kahdeksanosaisessa Kakolassa kuusi alaikäistä poikaa pannaan kalterien taa.

Pete, Sauli, Fluk, Teemu, Jesse sekä Pauli kokeilevat elämää kaltereiden takana.
Kaksi lastensuojelun asiantuntijaa esittää Ylen Kakola-ohjelman keskeyttämistä. Torstaina TV2:ssa alkaneessa kahdeksanosaisessa Kakolassa kuusi alaikäistä poikaa pannaan kalterien taa. Ohjelmaesittelyn mukaan tavoitteena on saada heidät hylkäämään rikokset ja välttämään oikea vankila.

Akatemiatutkija Timo Harrikari ja valtiotieteen tohtori Elina Pekkarinen vaativat lauantaina Helsingin Sanomien mielipidesivuilla ohjelman esittämisen lopettamista. Tutkijoiden mukaan ohjelma on epäeettinen, poikia leimaava ja lapsen oikeuksien sopimuksen vastainen.
- Yksityisoikeudelliset sopimukset lasten ja vanhempien kanssa eivät voi ohittaa laajoja ihmisoikeussopimuksia, Harrikari linjaa STT:lle.

Ylen TV-ohjelmapäällikkö Timo Järvi ei niele tutkijoiden kritiikkiä.
- Ohjelmaa on esitetty Britanniassa ja Ruotsissa samanlaisella formaatilla ja keskusteltu tämä asia moneen kertaan.
Järvi painottaa, että Kakolaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista.
- Eri asia jos olisi lukittu tänne, eikä päästetty vapaaksi. Kakola on kuvauspaikka. Kun ovat suostumuksensa antaneet, voiko se rikkoa lapsen oikeuksia?

Yksilöllistä - yhteiskunnallista?

Harrikari katsoo, että Kakola on yksi esimerkki amerikkalaisen kriminaalipolitiikan tunkeutumisesta suomalaiseen lapsia ja nuoria koskevaan yhteiskuntapolitiikkaan; pelottelun käytännöt leviävät lastensuojelualueelle. Hän kertoo, että ohjelmaformaatti muistuttaa Yhdysvalloissa käytettyä pelottelumenetelmää.
- Tämmöisillä ohjelmilla ja tämmöisillä rangaistuksilla saatetaan vahvistaa rikollisen identiteetin leimaa.
Järvelle Kakola on tukiprojekti, jolla yritetään ehkäistä rikolliseksi joutuminen.
- Juuri tukeahan ohjelma antaa. Se on koko ohjelman lähtökohta. Juuri siksi minä olen tämän ohjelman meille hankkinut.

Harrikari on huolissaan Kakolassakin näkyvässä rikollisuuden vastuuttamisesta yksilölle siten, että yhteiskuntapoliittiset rakenteet ja lapsiperheiden murentuva asema jäävät piiloon.
Järvi on Kakolan yhteiskunnallisuudesta täsmälleen vastakkaista mieltä.
- Ohjelman tarkoitus on juuri herättää yhteiskunnallista keskustelua. Tämä on televisiomainen tapa tehdä erittäin tärkeä aihe.
STT"

Korkki (nimimerkki)

Jumalauta Niklas, olen pettynyt sinuun ja Uuteen Suomeen. Mies jota ainakin itse pidän jonkinasteisena sananvapauden airuena yrittääkin estää sananvapauden toteutumisen kun se koskettaakin omaa pesää. Varmasti asia oli kummitytöllesikin tuskainen kokemus enkä epäile etteikö hän ole saanut parasta mahdollista apua tuosta toipumiseen. Kirja kuitenkaan ei vaikuttane hänen elämäänsä mitenkään jos hän ei siihen kiinnitä huomiota.

En osta kirjaa koska aihe ei erikoisemmin kiinnosta (isästäsi kertovan kirjan olen lukenut, se oli ihan mielenkiintoinen). Mutta jotenkin haiskahtaa että haluaisit itse jossain vaiheessa julkaista asiasta kirjan ja nyt kun joku onkin ehtinyt edelle oletkin tekemässä kaikkesi ettei sitä julkaista. Toivonkin että jos joskus julkaiset(te) tästä asiasta kirjan sinun toimittamanasi niin sen tuotot menisivät hyväntekeväisyyteen.

Palaathan linjallesi ja annat kirjan ilmestyä rauhassa. Samoin toivon että jatkatte Uuden Suomen kanssa samaa linjaa kuin tähänkin asti...

Vieras (nimimerkki)

Toivon, että siskontytär ostaa enonsa Antti Herlinin osin omistamalta Helsingin Sanomilta suvun rahoilla koko sivun ilmoituksen, jossa hän pyytää, ettei kirjaa julkaista.

Tämä ei maksaisi kuin kymmeniätuhansia euroja, mutta sillä nähtäisiin, kestääkö Helsingin Sanomien istumalihakset merivettä.

Tätä asiaa on koetettu hoitaa kahvirahalla mobilisoimatta suurempia voimia liikkeelle.

Uutinen olisi tietenkin se, ettei lestadiolaissukuisen Pentikäisen toimitusjohtama Helsingin Sanomat julkaisisi ilmoitusta markkinahintaan.

Tuon jälkeen siskontytär voisi harkita vaikka uraa kansanedustajana. On surkeaa nähdä kateellisia velkaisia keskituloisia eduskunnassa, jotka surkuttelevat köyhyyttään kuin Jyrki Kasvi.

Vieras (nimimerkki)

Mitä tekemistä Helsingin Sanomien istumalihkasille on CrimeTime-kustantamon kanssa?

Tämän blogin kommenttien lukeminen kertoo ikävällä tavalla siitä, miten valtaosa nettikeskustelijoista on lukutaidottomia nutipäisiä lampaita, jotka omassa päässään kuvittelevat olevan sarvipäisiä pässejä.

Mikko K (nimimerkki)

En yrittäisi viedä keneltäkään oikeuttaa puolustaa omaa pesää.

Vieras (nimimerkki)

saa jäädä jatkossa Sipilän pokkaritkin hyllylle. Oksettavaa touhua!

Vieras (nimimerkki)

Etovaa sontaa.

Mölsät & Nykäset & Kumpp. ovat sontakasan päällä raakkuvia haaskalintuja.

Niklas, hyvin toimittu.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Yleisradion uudet päälliköt: onko taustoista tietoa?

http://yle.fi/uutiset/teksti/kotimaa/2010/11/paall...

Tavis (nimimerkki)

En jaksanut edes lukea kaikkia kommentteja.

Sananvapaus, hmm. Jos sitä ei ole ja on toisinajattelija, saa Nobelin palkinnon.

Osta Niclas joku kirjapainon työntekijä skannaamaan kirja ja julkaise verkossa ennen kuin se on kaupoissa = tuhoa vastustajasi talous.

Kummityttösi todelliset kokemukset ovat 100 kertaa pahempi koettelemus kuin tämä kirja.

Tsemiä

Riccado (nimimerkki)

Nykyään ei mikään ole pyhää. Kaikkea ja kaikkia saa loukata, jos siltä tuntuu. Voiko tälle kehitykselle mitään?
En aio ostaa kirjaa. Sitä paitsi tämä menee aiheena vaikkapa siihen politiikkojen muistelujen sarjaan, joista en ymmärrä, kuka niitä ostaa? Tapaus luettu lehdistä - se on siinä.
Nyt kun puhutaan yleisesti ihmisten kiusaamisesta, tämä 'teos' menee aika lähelle sitä. Asia on eri, jos aihe olisi yhteiskunnallinen tai poliittinen. Mutta kyseessä on yksilöiden tragedia.
Laillista tämä on, ja yksilö valitsee. Sellaiseksi on yhteiskuntamme rakennettu. Kuka on rakentanut?
Silti en osta.

Kirjastotäti (nimimerkki)

Jokin aika sitten mieleeni tuli... kas kun ei sieppausdraamasta kukaan ole vielä keksinyt kirjoittaa kirjaa! Niinkuin Heinojen murhista ilmestyi aivan turhanaikainen kirja. No, nyt kirja sitten on tulossa ja voin rehellisesti sanoa: EVVK ;) En osta, en lue, enkä toivo kirjastomme ottavan tätä opusta kokoelmiinsa. Joku roti!

Muistelo (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Olipas paljon perheen nuolijoita.. vai ... kaikki tyynni.

Vieras (nimimerkki)

On hyvin ikävää, että tapauksen uhri joutuu käymään jutun läpi uudelleen tällä tavalla. Kuitenkin koko juttu oli jokaisessa lehdessä ja tiedotusvälineessä tapahtuman jälkeen, joten mietin, että millä tavalla kirja eroaa lehtijutuista. Kirjasta vain joutuu maksamaan kovemman hinnan.

Eniten mietityttää, että miksi herra Herlin ei kerrasta tarjonut sellaista summaa, joka olisi pistänyt miettimään. Jokainen nauraa 10.000 eurolle, jota tarjotaan suomen kuuluisimman suvun jälkeläisen sieppauksen tarinasta. Yksi nolla lisää olisi pistänyt heti miettimään.

Minua taas mietityttää, etten varmaan olisi kunnolla tiennyt kirjaprojektista, ellen olisi lukenut siitä iltapäivälehden verkkosivuilta.

Toivottavasti Mika Mölsä on onnellinen siellä Veikkolan huvilallaan.

Vieras (nimimerkki)

Täh? Eikö huvila ole Kristiinankaupungissa? Vaiko molemmissa paikoissa?

Vieras

Hirveeä, kauheaa.
Kauheita nuo toimittajat. Kertovat meille joka päivä ikäviä asioita, joista emme haluaisi kuulla. Onko heidän pakko kirjoittaa jostain tsunamista, New Yorkin terrori-iskusta, ryöstöistä ja raiskauksista. Kaikkien niiden uhreilla on omaisia jotka kärsivät kirjoittelusta. Myös henkiin jääneet uhrit kärsivät. Toimittajanpahukset kirjoittavat edelleen myös niinkin vanhasta asiasta kuin keskitysleirit, vaikka niiden uhreja on edelleen elossa. Haudanryöstäjät, haaskalinnut. Tekevät rahaa uhrien kärsimyksillä (kuten myös lääkärit, hautausurakoitsijat, tekonivelten valmistajat, kiropraktikot jne) Kirjoittaisivat vain iloisista asioista.
On kai paras muuttaa Pohjois-Korkeaa. Siellä toimittajat eivät kerro ikäviä asioita. Siellä ihmiset ovat onnellisia ja hymyilevät koko ajan. Uhrit haudataan kaikessa hiljaisuudessa eikä meidän tarvitse kuulla niistä mitään. Riittää että kumarramme suurta johtajaa Kim Il Kuta Kulloinkin ja teemme mitä käsketään. Kuolemme jos on kuoltava, mutta turha siitä on juttua vääntää. Uhrit kärsivät, samoin omaiset.
Mikä kollektiivinen hölmöysbasilli on levinnyt useimpiin edelläoleviin kirjoittajiin. Tutkija voisi kirjoituksista hyvin selvittää kuinka lynkkausporukka syntyy. Ensin joku sanoo jotain, muut kauhistelevat tietämättä onko asia niin tai näin. Hetken kuluttua he ovat valmiit tuomitsemaan ja kauhistelemaan ja sen jälkeen vetämään toimittaressun hirteen muun joukon mukana, sen kummemin ajattelematta tai asioista selvää ottamatta.
Kun selviää ettei asia ollutkaan niin ja lynkattu olikin viaton, he pesevät kätensä ja kertovat olleensa harhaanjohdettuja ja siis viattomia itsekin.

Toimittajanretale

Tapio O. Neva (nimimerkki)

http://www.youtube.com/watch?v=nbbMNpn3cMI

Minusta on ymmärrettävä toimittajiakin. Kaikki eivät pääse oikeisiin hommiin edes hetkeksi työuraasa, kun työ annetaan automaatiolle ja kiinalaisille. On ikään kuin luonnonjärjestys, että on olemassa korppikotkia ja shakaaleja, jotka liihotteleva paikalle vaikkei saalis olisi vielä kylmänä.

Jälkisosialidemokraattinen yhteiskunta, jossa tehtaan ja tykinpiiput eivät enää miehekkäästi sojota taivaalle on henkisesti ja hengellisesti raskas.

Apu-lehden monivuotisen tähtikolumnistin poika sanoi kerran 40 ihmisen ruokalassa kuuluvalla äänellä, että "mitä toimittajat (Talouselämän) meidän firmastamme tietävät. Jos he tietäisivät jotain, he eivät olisi toimittajia, vaan oikeissa töissä."

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mitä muuten tarkoittaa sana "lehtineekeri"? Onko se pelto-orjan tapaan tiedottajille tekstimainostajaksi alistuvan toimittajan pejoratiivinen nimitys?

Vieras (nimimerkki)

Kauheita nuo toimittajat. Kertovat meille joka päivä ikäviä asioita, joista emme haluaisi kuulla. Onko heidän pakko kirjoittaa jostain tsunamista, New Yorkin terrori-iskusta, ryöstöistä ja raiskauksista. Kaikkien niiden uhreilla on omaisia jotka kärsivät kirjoittelusta. Myös henkiin jääneet uhrit kärsivät. Toimittajanpahukset kirjoittavat edelleen myös niinkin vanhasta asiasta kuin keskitysleirit, vaikka niiden uhreja on edelleen elossa. Haudanryöstäjät, haaskalinnut. Tekevät rahaa uhrien kärsimyksillä (kuten myös lääkärit, hautausurakoitsijat, tekonivelten valmistajat, kiropraktikot jne) Kirjoittaisivat vain iloisista asioista.
On kai paras muuttaa Pohjosi-Korkeaa. Siellä toimittajat eivät kerro ikäviä asioita. Siellä ihmiset ovat onnellisia ja hymyilevät koko ajan. Uhrit haudataan kaikessa hiljasudessa eikä meidän tarvitse kuulla niistä mitään. Riittää että kumarramme suurta johtajaa Kim Il Kuta Kulloinkin ja teemme mitä käsketään. Kuolemme jos on kuoltava, mutta turha siitä on juttua vääntää. Uhrit kärsivät, samoin omaiset.
Mikä kollektiivinen hölmöysbasilli on levinnyt useimpiin edelläoleviin kirjoittajiin. Tutkija voisi kirjoituksista hyvin selvittää kuinka lynkkausporukka syntyy. Ensin joku sanoo jotain, muut kauhistelevat tietämättä onko asia niin tai näin. Hetken kuluttua he ovat valmiit tuomitsemaan ja kauhistelemaan ja sen jälkeen vetämään toimittaressun hirteen muun joukon mukana, sen kummemin ajattelematta tai asioista selvää ottamatta.
Kun selviää ettei asia ollutkaan niin ja lynkattu olikin viaton, he pesevät kätensä ja kertovat olleensa harhaanjohdettuja ja siis viattomia itsekin.

Toimittajanretale

Vieras (nimimerkki)

Miksi te toimittajat niin nautitte paskan pöyhimisestä? Ja miksi on niin vaikeaa pysyä totuudessa?

Vieras (nimimerkki)

Sinäpä sen sanot, toimittajanretale. Turhaan vedät mukaan muiden ammattien harjoittajia ja pohjoiskoreoita. Huono omatuntoko?

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Älä osta kirjaa, ja älä bloggaa täällä.
Taas on käyttäjätilini suljettu, mitä mä nyt olen tehnyt? Paitsi osallistunut taidekeskusteluun?

Taidan ostaa kirjan.

Vieras (nimimerkki)

En osta enkä lue kyseistä kirjaa jos markkinoille ilmestyy.
En lue Seuraa, en Apua enkä seiskaa enkä yleensä mitään tämän tasoista.

Kummitytölle vahvat tukijoukot.
En voi kun ihailla Niklas Herlinin toimintaa kummityttönsä puolesta.
Voimia!
Ja Hyvää pyhää kaikille!

Herätys! (nimimerkki)

VAIVAUTUIKO KUKAAN EDES TARKISTAMAAN ONKO CRIMETIME NIMISTÄ YRITYSTÄ OLEMASSA???

Mitään tietoja Nykäsen ja Tervon "bisnessuhteista" väitettyyn CrimeTimeen ei ole olemassa. Mielenkiintoista että ennen uutisointia mikään media ei ole edes vaivautunut tätä tarkistamaan. Eikä myöskään itse Herlin. Luulis olevan liikemiehen ensimmäinen refleksi tarkistaa vastapuolen tausta. Voi voi...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

CrimeTimen voisi ottaa journalismi kohteeksi: osakkaat, vuositulokset, osakkaiden elatusmaksut, liikevaihdon koostumus jne. Uskon, että Nykäsellä ja kumppaneillakin voisi olla luurankoja roskiksessaan.

Vieras (nimimerkki)

Älkää lukeko US:n verkkosivuja. US rahastaa ihmisten ja eläinten kärsimyksellä. Löysin hetken selailuani sen sivuilta jutun Kuubassa sattuneesta lento-onnetomuudesta. 68 kuoli. Hirveää ihmisten kärsimyksillä rahastamista ja haaskalintuilua. Heti perässä on juttu jossa kerrotaan oikein videon voimin eläinten rääkkäyksestä. Kammottavaa eläinten kärsimyksellä rahastusta. Kaiken muu journalistisen saastan lisäksi löysin vielä jutun WinCapitasta. Eivätkö sen uhrit saa jo lopultakin olla rauhassa haaskajournalisteilta.
Sitä paitsi satutin kerran sormeni Kone Oy:n valmistaman hissin veräjän välissä. Pyydän. Edellä kirjoittaneet ajattelevat ja humaanit ihmiset, älkää ostako tai käyttäkö Kone Oy:n hissejä. Yhtiö rahastaa ihmisten kärsimyksellä.

Uhri mallia 53

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Lukekaa Uutta Suomea ja paljastakaa Sanoman juonet. Kirjoittakaa Antti Herliistä blogia.

Tulisiko Iltalehdestä ja Alma Mediasta siistimpi, jos Ilkka Print ostaisi enemmän Alman nurkkaa?

Vieras (nimimerkki)

Älkää lukeko US:n verkkosivuja. US rahastaa ihmisten ja eläinten kärsimyksellä. Löysin hetken selailuani sen sivuilta jutun Kuubassa sattuneesta lento-onnetomuudesta. 68 kuoli. Hirveää ihmisten kärsimyksillä rahastamista ja haaskalintuilua. Heti perässä on juttu jossa kerrotaan oikein videon voimin eläinten rääkkäyksestä. Kammottavaa eläinten kärsimyksellä rahastusta. Kaiken muu journalistisen saastan lisäksi löysin vielä jutun WinCapitasta. Eivätkö sen uhrit saa jo lopultakin olla rauhassa haaskajournalisteilta.
Sitä paitsi satutin kerran sormeni Kone Oy:n valmistaman hissin veräjän välssä. Pyydän. Edeläkirjoittaneet ajattelevat ja humaanit ihmiset, älkää ostako tai käyttäkö Kone Oy:n hissejä. Se rahastaa ihmisten kärsimyksellä.

Uhri mallia 53

Vieras (nimimerkki)

Älkää lukeko US:n verkkosivuja. US rahastaa ihmisten ja eläinten kärsimyksellä. Löysin hetken selailuani sen sivuilta jutun Kuubassa sattuneesta lento-onnetomuudesta. 68 kuoli. Hirveää ihmisten kärsimyksillä rahastamista ja haaskalintuilua. Heti perässä on juttu jossa kerrotaan oikein videon voimin eläinten rääkkäyksestä. Kammottavaa eläinten kärsimyksellä rahastusta. Kaiken muu journalistisen saastan lisäksi löysin vielä jutun WinCapitasta. Eivätkö sen uhrit saa jo lopultakin olla rauhassa haaskajournalisteilta.
Sitä paitsi satutin kerran sormeni Kone Oy:n valmistaman hissin veräjän välssä. Pyydän. Edeläkirjoittaneet ajattelevat ja humaanit ihmiset, älkää ostako tai käyttäkö Kone Oy:n hissejä. Se rahastaa ihmisten kärsimyksellä.

Uhri mallia 53

Vieras (nimimerkki)

Tämä verkkosivu rahastaa ihmisten kärsimyksellä, joten älä lue sitä enää tämän kirjoituksen luettuasi. Heti selailtuani sivuja silmiini osui uutinen Kuuban lento-onnettomudesta. 68 kuoli. Kauheaa ihmisten kärsimyksellä rahastamista. Toisessa uutisessa oikein videon kera mässäiltiin eläinten kärsimyksellä. Oksettavaa. Kolmannessa kerrottiin sijoitusyhtiö WinCapitasta. Eivätkö sen uhrit vieläkään saa olla rauhassa. Eikö median ahneudella ole rajoja.
Kaiken lisäksi satutin sormeni taannoin Kone Oy:n valmistaman hissin veräjän välissä, joten kaikki edellä keskusteluun osallistuneet älkää humaaneista syistä ostako Kone Oy:n hissejä. Se rahastaa ihmisen kärsimyksellä.
Uhri 53

Vieras (nimimerkki)

En osta kyseistä kirjaa !

Muistaako kukaan ostaneensa kirjaa : Totuus Heinojen murhista

Wikipediasta:
"Heinojen perhetutun laulaja Frederikin kustannusyhtiö Viihdekiila Ky on julkaissut tapauksesta kirjan Totuus Heinojen murhista[2] (2003), jonka kirjoitti Tony Latva. Kirja suututti Heinojen omaiset. Martti Heinon isän Paavo Heinon mielestä Frederik yritti rahastaa Heinojen surmilla. Kirjasta tuli kallis floppi."

Myymättömät kirjathan piti kansantaiteilijan mukaan polttaa mustikkamaan juhannuskokossa, vaan kuinkas kävi ?

Enpä ole vuosikymmeniin ostanut ainuttakaan viikkolehteä, iltapäivälehteä, saatika juorulehteä, enkä osta vastaisuudessakaan.

Ällöttää ihmisten hädällä rahan tekeminen !

Ex tempore-kirjailija (nimimerkki)

Teen kirjaa jota ei voi mistään ostaa eikä siinä tule olemaan ISBN-numeroa. Kirjojen omistaja jakelee niitä sitten kait ilmaiseksi jäähyväistestamenttinä ennen kuolemaa mitä on itsenäisen Suomen puolesta tehnyt kun nykyään sellaiset asiat ovat yhdentekeviä että antaa tulla mitä tahansa kansallisuutta niin "powered by sosku" ettei vanhanaikaisesti maakuopissa odotella "vihollisia".

Hassuinta koko hommassa on se että en ole ikinä ennen tehnyt kirjaa, mutta innostuin tee-se-itse mielessä kun löysin BOD-palvelun missä näkee suoraan sen kirjan itse mitä tekee että näkee sen reaaliajassa. Ja se on aivan loppu suoralla että tulee koevedos ja tusinoittain kielioppi virheiden korjailua ja sitä rataa. Niin tai saa nähdä tuleeko koevedosta enempää kirjoja...PDF:nä sen sai ulos jo sieltä palvelusta ja eikä maksanut mitään. Oikeiden kirjojen painamiset sitten maksaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mitäpä jos kirjoittaisin kirjan Uudesta Suomesta ja sen hassunkurisista kirjoittajista. Kirjoittakaa tekin! http://www.bod.fi/etusivu.html

Ryhtykäämme kaikki kirjailijoiksi. Seuraavaksi ajattelin kirjoittaa naapurin kummallisesta vahahkosta rouvasta, joka kiroili minulle pihalla lasten kuullen.

Epäilin tämän jälkeen, että hän on sopimaton alle kouluikäisten varhaiskasvattajaksi. Tosin en virittänyt hänelle syöttiä enkä ilmiantanut häntä jo ennen koulua kiroilemaan opetettavisssa olevien lasten vanhemmille, mistä saattaa seurata, että luokanvalvoja saa jo ensimmäisellä luokalla kuulla sen sanaston, jonka varhaiskasvattaja on heille jo opettanut syyllistymällä kunnianloukkaukseen.

Seuraavaksi voisin kirjoittaa johtajuuskirjan, jossa käyn läpi toimialoittain esilaisia esimiehiä empirian perusteella. Jos olisi massia enemmän julkaisisin toisen osan, jossa kävisin läpi jokaisen oikeusjutun, jonka jokainen jakso kirjassa voi aiheuttaa.

Minusta voisi kirjoittaa aivan hyvin arkikirjoja.

Ajatelkaa (nimimerkki)

Sitä saa mitä tilaa!

höpöttäjä (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Minusta rahan ja julkisuuden ahneus menee liian pitkälle, jos rikoksilla halutaan ansaita itselle etuja rikoksen uhrin tunnoista piittaamatta. Kotiinpäin veto Seura-lehdessä, Mölsän ja päätoimittajavaimon hyödyntäessä lehteä miehen vastenmielisen tuotoksen markkinointiin, on moraalitonta rahastusta. Symbolisesta raadonsyönnistäkin voisi puhua moisen journalismin kohdalla. Inhimillisesti katsoen, jos rikostarinasta kirjan tekee, sen olisi voinut tehdä kun aikaa on kulunut useampi vuosi tapahtumasta ja ehkä myös mielummin fiktiotarinana, joka ei olisi suoraan liittynyt ns. dokumentinomaisesti rikokseen ja sen uhriin. Mölsän kannattaisi puolisoineen katsoa itseään tarkasti peilistä, ja miettiä onko näky erityisen miellyttävä. Toivon että Mölsän kyhäelmä unohtuu nopeasti ja koituu kustantajan tappioksi.

Vieras (nimimerkki)

Minusta rahan ja julkisuuden ahneus menee liian pitkälle, jos rikoksilla halutaan ansaita itselle etuja rikoksen uhrin tunnoista piittaamatta. Kotiinpäin veto Seura-lehdessä, Mölsän ja päätoimittajavaimon hyödyntäessä lehteä miehen vastenmielisen tuotoksen markkinointiin, on moraalitonta rahastusta. Symbolisesta raadonsyönnistäkin voisi puhua moisen journalismin kohdalla. Inhimillisesti katsoen, jos rikostarinasta kirjan tekee, sen olisi voinut tehdä kun aikaa on kulunut useampi vuosi tapahtumasta ja ehkä myös mielummin fiktiotarinana, joka ei olisi suoraan liittynyt ns. dokumentinomaisesti rikokseen ja sen uhriin. Mölsän kannattaisi puolisoineen katsoa itseään tarkasti peilistä, ja miettiä onko näky erityisen miellyttävä. Toivon että Mölsän kyhäelmä unohtuu nopeasti ja koituu kustantajan tappioksi.

Salon Petri (nimimerkki)

Asian suhteen taitetaan varmasti peistä kovastikin. Sanavapauden ulottuvuuksia varmasti mitataan nyt kovastikin.

Kuulemme tästä seuraavasti asiasta toivottavasti lisää:

"Perhelehti Seuran vastaava päätoimittaja Saija Hakoniemi on kyseisen kirjan kirjoittaneen rikostoimittaja Mika Mölsän vaimo."

Evan johtaja Apusen Mattihan vaati toimittajien poliittisia kantoja julkisuuteen. Matti itse toimi aiemmin pitkään Aamulehden päätoimittajana.

Lisätietoja avoimen internet-median hakukoneilta hakusanoilla:

toimittajat ketä kannatatte

можеби (nimimerkki)

Piiri pieni pyörii. taka - taka - taka.
(suomeksi taka = raha)

Paula (nimimerkki)

Näistä kaikista kommenteista voisi päätellä, että kirja on jo ilmestynyt ja luettu ja että sen pääsisältönä on kidnappauksen uhrin hätä ja kokemukset. Mutta mahtaako näin olla?

Operaatio Ullakko -nimestä voisin ajatella, että kirja kertoo rikoksen selvittämisestä ja suurimmaksi osaksi poliisin toiminnasta. Eikös poliisitoiminnan kuuluisi olla läpinäkyvää, että sitä voidaan arvioida?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Operaatio Ullakko -nimestä voisin ajatella, että kirja kertoo rikoksen selvittämisestä ja suurimmaksi osaksi poliisin toiminnasta. Eikös poliisitoiminnan kuuluisi olla läpinäkyvää, että sitä voidaan arvioida?"

Poliisi nimenomaan pyrkii SALAAMAAN toimitatapansa: ensiksi siksi, että rikolliset eivät pääsisi jäljille ja toimisi fiksummin seuraavalla kerralla ja toisekseen siksi, etteivät polisiin omat virkarikokset tulisi ilmi.

Kyseenalaista operaatio Ullakossa on se, että jäljittämiseen käytettiin Ruotsin radiovakoilu FRA:a ilmeisesti Säpon kautta, mitä vastaan Suomen sisäministeriö on puolustautuut Suomenn Erillisverkot Oy:llä eli VIRVE:llä.

Se, mikä poliisissa tekee kansalaisoikeuksissa vaarallisen, salataan sekä peitellään, kun taas uhrin epätoivo tuodaan esille sosiaalipornoja, jota laista ja tekniikasta mitään tietämättömät naislukijatkin kauhistelevat mielellään: sus siuakkoon.

Mielenkiintoista on se, että Sadeoja lienee onnistunut pakottamaan uhrin suostumaan julkaisuun poistamalla tämän mieliksi kohtia.

Periaate on se, että jos tunnustat niin pääset vähemmällä rangaistuksella. Toimittajat ja kustannusliiketoimita käyttävät länsimaisen yhteiskunnan vastaisia menetelmiä.

Vieras (nimimerkki)

En osta kirjaa, ja lupaan boikotoida jokaista lehteä joka kirjasta kirjoittaa. Törkeää!

Kaisa Jaakkola (nimimerkki)

journalistin ohjeet:

pykälä 28. Sairaus- ja kuolemantapauksista sekä onnettomuuksien ja rikosten uhreista uutisoitaessa on aina noudatettava hienotunteisuutta.

Heidi Tuominen

Pakko kommentoida. Toivottavasti pukki tuo kirjan kontissa jouluna! Ei siinä mielessä että asia jotenkin kiinnostaisi, vaan jo ihan kiusaksi!
Ihmisillä ei suomessa ole yksityisyydensuojaa! Rahvaalta viedään oikeudet!
Täällä joku rikas on yrittänyt ostaa sellaista mihin muilla ei ole varaa!
Sananvapauden nimissä tehdään vaikka mitä roskaa suomessa! Siis niille köyhille joilla ei ole varaa ostella itseään ulos mistään tilanteesta!
Onneksi ei iltasanomat olleet niin korruptoitunutta kuin muut toimitukset yleensä! Lahjonnalla ei pitkälle pötkitä.

Vieras (nimimerkki)

Jos pukki tuo k.o. "kirjan", sytytän sillä saunan uunin. Minua kuvottaa likasankojournalismi joka muodossaan. Hyvä vain, että Herlineillä on edes mahdollisuus yrittää blokata tuollainen paskakirja, nouseepahan keskusteluun tuokin moraalittomuus. Oksettavaa toimintaa, oli kyseessä kuka tahansa. Rikollisille ei pidä antaa palstatilaa yhtään! Ja toisen ihmisen elämän kaivelua koskee ihan sama: pitäisi olla kiellettyä.

Vieras (nimimerkki)

Ei tuo Herlin ollut joka kirjoitti kommentin boikotoinnista vaan minä. Ja pysyn sanojeni takana. Minusta ihmisellä tulee olla jonkinlainen yksityidsyyden suoja, eikä kenestä tahansa voida kirjoittaa kirjaa ja paljastaa henkilökohtaisia asioita. Vielä törkeämpää on se, että niin uhri kuin lähiomaiset ovat toivoneet ettei kirjaa kirjoitettaisi. Ei tässä ole mitään tekemistä sen kanssa onko rikas vai köyhä tms. Ja off topic: En keksi Suomesta yhtään rikasta henkilöä, joka miellyttäisi minua yhtä paljon kuin Niklas. Kuuntelee kansaa, kirjoittelee omia mielipiteitään ja seisoo niiden takana. Ei rehvastele, ja tarjoaa meill tämän ainoan riippumattoman median jossa voidaan kirjoitella mitä sylki suuhun tuo. Kiitokset siitä!

kuorinen (nimimerkki)

Kyllä tässä nimenomaan on kyse siitä, että rikas yrittää saada spesiaalia yksityisyyden suojaa rahalla - siihen ei olisi köyhällä mahdollisuutta.

Vieras (nimimerkki)

"Me olemme teidän puolellanne", sanoi joku toimittaja ratikassa kännykkäänsä kuuluvasti keskustellen (vieressäni) kun kaappaus oli ohitse. Media osaa myös vaiti asioista ja pitää hyvävelikerhoa. Jos joku kirja kielletään, Stephen King kehoitti ilmanmuuta silloin etsimään kirjan käsiinsä ja lukemaan sen. Nämä tulivat mieleen kun tästä asiasta nyt luin otsikot. Jos asia koskisi omaa perhettäni olisin Herlinin kanssa todennäköisesti samoilla linjoilla.

marin (nimimerkki)

Yksi tyypillinen kiusatuksi joutuva ryhmä ovat AS- ja ADHD-lapset omassa ihanassa erilaisuudessaan. Olisi ollut kiva kuulla Ainolta tarkempia ohjeita itsehoitomenetelmiksi, miten geeniperinnöllisistä ominaisuuksista "olisi parasta pyrkiä eroon", kuten hän asian ilmaisi. Ainon iloksi nuo lapset ovat viime vuosina saaneet suurelta osin jäädäkin itsehoitomenetelmien varaan, koska he ovat varmasti suurin yksittäinen ryhmä lapsia, jotka ovat joutuneet kärsimään laittomista huostaanotoista.

Lieneekö tehokkaampaa tapaa lapsen itsetunnon murentamiselle kuin se, että ensin häntä syrjitään samanikäisten seurassa, kiusataan, pilkataan, ivataan pahimmillaan opettajankin taholta ja kun vanhemmat hakevat apua lapselle, tehdään hoidollinen huostaanotto, jonka jälkeen pahoinpitelyt ja sorsiminen jatkuvat sijaishuollossa. Yhteiskunnan taholta on enemmän kuin kiusaamista jättää nämä lapset ilman terveydenhoitoa, johon heillä olisi perustuslaillinenkin oikeus. Tieto-taitoakin näiden ongelmien paikkailuun jopa Suomestakin jo löytyisi. Aiheesta seuraavassa linkissä:

http://www.vamlas.fi/tiedosto/Lastensuojelututkimu...

Uskomatonta, että opettaja voi suhtautua kiusaamiseen tuolla tavalla! Samaa voisi tietysti suositella yleisemminkin rikosten uhreiksi joutuneille, peiliin katsomista ja syvää pohdintaa, miksi joutuivat rikollisen silmätikuksi. Kontula lisäksi tietää ex-opena varsin hyvin, että pelkkä kiusatuksi tulokin on johtanut viime vuosina huostaanottoon. Lapsi alkaa lintsailla, vanhemmat eivät saa häntä pakotetuksi kouluun, opettajat eivät muka voi tilanteella mitään, ja niin "ongelma" lakaistaan lastensuojelulaitokseen, sossun salaisiin kansioihin kirjataan, että vanhemmat olivat kyvyttömiä turvaamaan lapsen säännöllistä koulunkäyntiä ja asia menee kirkkaasti läpi hallinto-oikeudessa.

Pahinta, mitä lapselle voi tapahtua nykyisen luokkayhteiskunnan uusrakentamisen aikoina, on syntyä Aspergerina Suomeen pienituloiseen perheeseen, jäädä vaille hyvätasoista erityisopetusta kuntien laittomuuksiin menneiden säästöjen takia, tulla koulukiusatuksi, päätyä huostaanottoon ja eristetyksi rakkaistaan, sen jälkeen tie onkin auki syrjäytymiseen taivasta myöten. Ilman Kontulan kirjaakin tajuaa kyllä jo pelkän asenneilmaston olevan nykyisin sellainen, että ainakaan Suomen Pankin johtajaksi ei noista lähtökohdista kannata yrittää hakeutua.

Vieras (nimimerkki)

Öö miten tää nyt liittyy koulukiusaamiseen? No mut anyway, kukaan ei kuollut, loppu hyvin kaikki hyvin, mikä tässä kirjassa on nyt niin ylitsepääsemätön ongelma?

Vieras (nimimerkki)

Täältä löytyy (mainos, mainos) http://www.levykauppax.fi/book/molsa_mika/operaati...
ja on vielä edullinenkin.

Jari Jokinen (nimimerkki)

Mika Mölsän aikaisempi tuotanto "rikostietokirjailijana" on sisältänyt niin paljon asiavirheitä, aivan lapsellisen pienistä asioista aina megavirheisiin, että jo sillä perusteella en osta ko. harhailijan tuotantoa. Herra on varmasti ihan hyvä iltapäivälehden käräjäoikeustoimittaja, mutta ei muuta. Toisaalta toisten tragedioilla mässäily on sosiaalipornoa jolle en löydä minkäänlaista muuta funktiota kuin rahastaa toisen kärsimyksellä.

Saku M. (nimimerkki)

Vihaan keltaista lehdistöä ja sen likasankojournalismia. Sananvapauden nimessä kirja saatakoon julkaista, mutta onneksi sitä ei ole pakko lukea.

Olisin jopa saattanut läpyskän vahingossa napata jostain mukaan mutta osaanpa skipata sen nyt suoraan.

Vieras (nimimerkki)

Ilman sitä että Herlinin kirjoitusta on linkitetty Facebookiin, en olisi koskaan ko. kirjasta varmasti kuullutkaan. Nyt kieltämättä mielenkiinto kirjaa kohden heräsi, luinpahan aikoinaan lehdistäkin itse rikoksen aikaan mitä siitä kirjoitettiin. Parasta mainosta kirjalle kyllä kun joka paikkaan kirjoitusta linkitetään.

VierasMika.N (nimimerkki)

En tiedä mitä herra öky Herlin kirjoituksellaan hakee mutta kannattaa tutustua lakiin ennenkuin pykäliä alkaa luettelemaan...mm. vuorotteluvapaasta...puhdasta katkeruutta kun ei ite ehtinyt haaaskalle

Tapio Mäenpää (nimimerkki)

Ymmärrän täysin Niklas Herlinin näkökulman tähän asiaan koska uhri oli lähisukulainen mutta on erittäin mielenkiintoista että kaikista mahdollisista ihmisistä juuri Niklas Herlin pyrkii estämään tiedonkulkua vaikka sitten rahalla jos muut keinot ei auta. Tässä herää kysymys että onko Herlin todellakin valmis rajoittamaan median sananvapautta. Sananvapauden rajoittaminen on tasan ainoa keino millä tämän tyypiset kirjat voidaan tulevaisuudessa estää. Tämä on niin rahakas aihe että sitä ei takuuvarmasti jätetä hyödyntämättä. Jos kirjaa ei olisi julkaistu nyt, se olisi julkaistu myöhemmin.

Minua henkilökohtaisesti kiinnostaa tässä asiassa poliisin toiminta, sillä kysymys oli erittäin poikkeuksellisesta ja laajasta operaatiosta missä suljettiin ilmatila lentoliikenteeltä ja harhautettin monilla eri tavoilla sekä kansalaisia että mediaa.

Minun mielestä suomalaisilla on täysi oikes saada tietää tästä poliisioperaatiosta enemmän kun mitä julkisuuteen on toistaiseksi kerrottu. Uhrin asema on toki tässä asiassa hankala ja toivottavaa on että kirjan painopiste on ihan muualla kun itse uhrissa.

Ihan näin rivikansalaisena tuli tästä Niklaksen kirjoituksesta mieleen myös se että miten paljon vaikutusvaltaiset ihmiset kykenevät estämään itselleen epämieluisan informaation joko suhteiden kautta tai sitten ihan rahalla jos muu ei auta.

Toinen asia joka ei tullut yllätyksenä mutta hämmästyttää aina yhtä paljon on se että poliisit ja muut viranomaiset vuotavat toimittajille arkaluontoista aineistoa kun seula. Tämä asia on poliisijohdon tiedossa mutta sille ei ole edes yritetty tehdä mitään. Inkisen tapaus oli todella draamaattinen koska siinä tietovuoto johti itsemurhaan, kukaan ei kuitenkaan joutunut tästäkään asiasta vastuuseen, poliisi totesi että tietovuotoa ei ole tapahtunut ja laittoi jutun mappi Ö-hön.

Jouni Niemelä (nimimerkki)

Suomessa ollaan menty yli äyräiden sananvapauden nimissä. Mikä yleinen etu muka vaatii, että yksitysen henkilön ominaisuudessa olevan rikoksen uhrin tahdon vastaisesti julkaistaan kirja, joka käsittelee hänelle hyvin traumaattista kokemusta? Niklas Herlin on ollut täysin oikealla asialla yrittäessään estää kirjan julkaisun. Toivon jaksamista uhrille ja hänen lähiomaisilleen. Kun nimenomaan on kysymys rikoksen uhrista, pitäisi hänen tahtoaan kunnioittaa.
JSN voisi ottaa kantaa tällaisiin tapauksiin vähän rohkeammin ja puolustaa tavallista ihmistä. Julkisuuden henkilöt ovat oma lukunsa, mutta kohtuuttomuuksiin heidänkin kohdallaan on keltaisella lehdistöllä taipumus mennä. Tuulikki Ukkola saa ihmetellä ihan rauhassa Herlinin toimia. Tavallinen kansa on erittäin suurella todennnäköisyydellä Herlinin kanssa samaa mieltä.

Roland Freisler (nimimerkki)

Tässä vaiheessa on jokaisen moraalilla ja etiikalla varustetun ihmisen helppo tehdä oikea päätös. Henkilökohtaisella tasolla meni CrimeTime, Seura, Mika Mölsä, Tapio Sadeoja boikottiin täysin. Kyseessä oleva toiminta ei mielestäni ole ihmisten vaan korppikotkien toimintaa. Alhaista ja kuvottavaa. Samalla haluaisin toivoa jaksamista ja toipumista itse rikoksen uhrille.

höpöttäjä (nimimerkki)

Mun mielestä Ukkolan argumentit on sinäänsä ontuvia, että Kaarle Kustaa tavallaan itse teki väärin kun petti vaimoaan. Mutta tässä on kyseessä rikoksen uhri, joka sattuu olemaan varakas. Ymmärrän halun suojella omaa sukua. Harvoin ei varakkaista rikoksen uhreista halutaan tehdä kirjaa. Minun mielestä Susan Ruususenkaan ei olisi pitänyt julkaista sitä kirjaa.

M-T Heikka

Kyllä on idiootteja tässäkin ketjussa. Tosi katkeraa mielen oksennusta.

Noloa, että jotkut vielä antavat psykoottiselle kateudelleen leiman: vasemistolainen. Alhaiseksi menee, kun pitää rikollisuttakin puolustaa ja saada pöyhiä kunhan se kohdistuu "rahakeisareihin". Siinä vaiheessa mustenee...ja toivotaan "joulupukin muistavan".

Hyi s**tana.

Näin korpikommunistin tyttärenä haluttais hirttää koko paskasakki. En ainakaan suris. Leimaatte kaiken päälle normaalimmatkin tapaukset kaltaisiksenne. Joku pörrö vois vielä uskoa, joo tuollaisia NE ovat koko joukko. Tuollainen umpisairas kateus se on kumminkin sairaan mielen tuotosta. Nautitaan ihmisen kärsiyksellä, jos kohde on "shampanjarikas". Luulisi sitä pätäkkää itselläkin löytyvän arkun pehmusteeksi, jos on nettiinkin päässyt...edes pari kympin seteliä päänaluseksi.

Juska (nimimerkki)

Rahahan tässä näyttelee suurta roolia, mutta hieman absurdilla tavalla.
Jos siepattu olisi ollut köyhä tyttö... ai niin... kuka sieppaisi köyhän ja miksi.
Mutta kuvitellaan, jos siepatun (tai muuten rikoksen uhriksi joutuneen) taustalla ei olisi vahva taloudellinen tausta, asiat olisivat edenneet normallisti: Kiintoisasta jutusta olisivat hyötyneet kaikki, poliisi, kirjoittajat, kustantaja ja niin... siepattu olisi saanut puhua ulos traumaansa, ehkä saada ymmärrystä, mutta taloudellisesti hän olisi hyötynyt niukimmin, siis hyväksi käytetty.
Raha on roolissa kun mietitään onko oikein ostaa toimittajaa hiljaiseksi. Toimittajien moraalin taso, hmmm, juttu päivässä pitää potkut loitolla.
Koska toimittajat/toimitukset ovat "itsesensuroineet" kriminaalijuttuja syystä, että julkisuus voi innostaa häiriytyneitä hakemaan julkisuutta rikosten avulla. Tästä on esimerkkejä..

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

luin jutun ja pamfletiksi mieleeni nousee yhä selvempänä ajatus siitä että

MÖLSÄ ON RIKOLLINEN, mökkiremonttiMÖLSÄ ON KIRISTÄJÄ!

en kommentoi nyt enempää

Maalaismummo (nimimerkki)

Minun mielestäni ratkaiseva ero on siinä, onko toimittaja leipäpappi vai kutsumustyössään.

Kutsumustyössä olevalla toimittajalla on käytössään media, joka maksaa hänelle palkan. Jos hän näkee, kuulee tai tietää jotakin sellaista, mitä pitää tutkimisen arvoisena, hän harrastaa tutkivaa journalismia työssään omassa mediassaan. Jos hän on parempi työssään kuin se media, hän siirtyy parempaan mediaan tutkivaksi journalistiksi ja saa paremman palkan.
Hänen ei koskaan tarvitse ahdistaa ahdistettuja tai syyttömiä, jos hän on tarpeeksi taitava.

Tässä tapauksessa kirjan tekeminen perusteellaan tutkivalla journalismilla, mutta samalla teko todistaa, että kyseessä on ammattitaidoltaan heikko toimittaja, jolla ahneutta riittää. En ole seurannut asiasta kirjoittelua niin paljon, että tietäisin, kuka kirjan kustantaa. Ahnehan sielläkin on, - mutta eihän se ole uutta, vaan malli on hankittu pörssyhtiöistä.

Tapausta ei voi verrata Kalle Kustaaseen, koska Kalle luultavasti on tehnyt jotakin hiukan sopimatonta ja kuuluu valtaeliittiin, mutta panttivanki on täysin syytön ja yksityishenkilö. Vaikka hän on rikas, hänen tunnettuudellasan ei kirjaa sovi myydä.

Maailmalla on paljon maita, joissa ihmisten pitää rakentaa fyysiset suojamuurit saadakseen olla rauhassa.
Suomesta on tullut ahneiden sydämettömien shakaalien maa, jossa ihmisten pitää elää täysin snnittömästi ja puritaanisesti voidaakseen säilyttää rauhansa. Jokainen on nyt potentiaalinen kohde, mutta irstas naapurinisäntä ei ole tarpeeksi kiinnostava, jotta hänellä voisi tienata...
Siis jos tämä tapaus menee lävitse okeussasteissa, Suomi on maa, jossa kenestä tahansa voi paljastaa mitä tahansa vedoten vain siihen, että henkilö käyttäytyi poikkeavasti. Teon pyhittänee sitten se, että tarkoitus ei ollutkaan tienata rahaa.

Vanmhasen tapaus on kuitenkin korke4imman oikeuden ennkkopäätös.
Mielenkiintoista nähdä, miten Mölsän käy.
Toivottavasti tulee tappiota tupaan oikein suurella kolalla.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Voisitko maalaismummo tiivistää tekstiäsi, kiitos.

Kysymyksessä on niin tärkeä asia että pitkien jaaritusten sijaan pitää keskittyä olennaiseen.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Luin lopun josta huomasin että RIKOSTOIMITTAJA MIKA MÖLSÄN VAIMO ON SEURA-LEHDEN PÄÄTOIMITTAJA SAIJA HAKONIEMI.

MIKA MÖLSÄ JA SAIJA HAKONIEMI RAHASTAVAT PANTTIVANKIJUTULLA. KIRJAA EI PIDÄ JULKAISTA, KOSKA SIELLÄ ON RIKOSTOIMITTAJAKYTKÖKSIÄ.

Toivottavasti ei ole liian myöhäistä saada estettyä mökkiremonttiMIKA MÖLSÄN mieleistä kirjaa julkaistua.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Mikä on olennaista tässä tapauksessa?

Eikö JATKOTOIMENPITEET joilla saadaan rikostoimittaja MIKA MÖLSÄN ja hänen vaimonsa Seura-lehden vastaavan päätoimittaja SAIJA HAKONIEMI vastuuseen!

Keitä muita on mukana rahastamassa, kuten esim. MIKA MÖLSÄ mökkiremontillaan?

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Tuulikki Ukkolan pitäisi tarkistaa kantansa omalta blogisivultaan, mieluiten mahdollisimman nopeasti tähän asiaan. Ilmeisesti hän ei ole ymmärtänyt asiaa. En ihmettele koska Niklas Herlin ei ole saanut tiivistettyä asian tärkeintä puolta oikein selvästi, eli kuka ja ketkä ovat syylliset?

Ja tässä tapauksessa mielestäni rysän päältä SYYLLISINÄ löytyvät ensimmäisenä rikostoimittaja "Mökkiremontti"-MIKA MÖLSÄ, hänen vaimonsa Seura-lehden päätoimittaja(uskomatonta!) SAIJA HAKONIEMI joka on JULKAISSUT LEHDESSÄÄN.

SEURA-LEHTI JULKAISEE KOLMEN AUKEAMAN VERRAN MATERIAALIA KYSEISTÄ KIRJAA SITEERATEN!!! kolmen sivun verran rahastusta.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

"Operaatio ullakko"- nimistä kirjaa ei kenenkään suomalaisen pidä ostaa ennenkuin Niclas Herlinin ajama asia selvitetään perinpohjin.

Vieras (nimimerkki)

En osta (enkä olis ostanut), en lue (enkä olsi lukenut) ja kehotan ystäviäni tekemään samoin.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

"Operaatio ullakko"- nimistä kirjaa ei kenenkään suomalaisen pidä ostaa ennenkuin Niclas Herlinin ajama asia selvitetään perinpohjin.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Asiallisia kommentteja kiitos kaivataan. Kuka ja ketkä, esimerkiksi IS:n vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja, mikä on hänen osallisuutensa asiaan?

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Toimittaja Tuulikki Ukkola, milloin tarkastat "Toimittajat leikkivät tulella"- blogiasi ainakin Niclas Herlinin blogin osalta?

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Maan tapa.

Puuttumatta itse asiaan kolumnista ponnahtaa esiin kaksi seikkaa:

1. Millä ehdoilla poliisi tekee valikoivaa yhteistyötä lehdistön kanssa?

2. Miksi vuorotteluvapaa vakinaistettiin, vaikka käytäntöä arvioinut työryhmä ei havainnut siitä mitään etua ja sitä käyttävät vain hyväosaiset mökkiremonttejaan tehdäkseen ynnä muihin firaabelihommiin?

Vieras (nimimerkki)

Toivottavasti ihmiset jättävät myös muut tämän kustantamon kirjat ostamatta!!

Vieras (nimimerkki)

Mielestäni tässä asiassa ei ole niinkään kyse sananvapaudesta, vaan sen eettisestä - tai paremminkin sanoen epäeettisestä - käyttämisestä. Ja joidenkin tahojen ahneudesta ja joidenkin tahojen maineen hakemisesta. Ja luottamuksen pettämisestä. Mitähän rikoksen uhri mahtaa nyt ajatella järjestämästään kiitosillallisesta... Mahtaa tuntua kivalta. Otan osaa!

Ehkä tämän rikoksen suunnittelu ja toteutus joitakuita kiinnostaakin jopa kirjatuotoksen lukemisen verran, mutta kiinnostaisiko enää parin vuoden kuluttua? Tilaisuutta vaan tekijät käyttävät härskisti hyväksi ja kaikki muu perustelu on seliseli-hommaa. Kuitenkin tuotetaan lisää henkistä kärsimystä rikoksen kohteelle ja läheisille (ja varmaan tekijänkin läheisille) vain lisää tällaisen hetken hyödyn ja maineen kalastelun takia.

Iltalehdet on muuten pääosin roskaa. Niklas Herlin on osoittanut älyä ja sydämen viisautta sellaisesta toimituksesta pois lähdöllään. Sen perusteella mitä olen näistä Uuden Suomen kirjoituksistaan saanut lukea, seura ei ole onneksi ehtinyt tehdä kaltaisekseen tuolla, ainakaan näiden muutaman henkisen kehityksen tasoltaan alas vajonneiden suhteen.

Itselleni on ainoa lohdutus vastaavanlaisia kieroiluja kohdatessani ollut ajatus, että oma mielenrauha on niin tärkeä asia, että sitä ei muut voi käytöksellään vahingoittaa. Jokainen vastaa teoistaan ja jos sydämessään tietää toimineensa itse oikein ja rehdisti, muita kunnioittaen, niin se on tärkeintä. Epäeettisesti ja moraalittomasti omaa hyötyään korostavat ihmiset joutuvat loppupeleissä kohtaamaan tekemisensä seuraukset tavalla tai toisella, siihen minä uskon. En usko kostoon enkä vahingoniloon, mutta uskon oikeudenmukaisuuteen. Aika näyttää.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

"Operaatio ullakko"- nimistä kirjaa ei kenenkään pidä ostaa ennenkuin Niclas Herlinin ajama asia selvitetään perinpohjin.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Näin ne toimittajat ja poliisit nivoutuvat yhteen. Samassa tilanteessa olisin tehnyt kaikkeni samassa tilanteessa. On järkyttävää lukea, että poliisikin on kuin joku tietotoimisto ja joku toimittaja leikkii kirjailijaa toivoen tietysti leipänsä päälle makkaran sijasta kinkkua.
Uskomattomia ja mistään mitään välittämättömiä, häikäilemättömiä edutavoittelijoita riittää.

Mutta, edestään sen löytää. Sanavapauden kanssa tällä ei ole mitään tekmistä, vaan inhimillisyyden.

Olisi mielenkiintoista laittaa juttu vireille ja kuka tässä on menetellyt väärin, kuten Niklas Herlin tuossa kertoo. JSN:oon on turha valittaa.
Ainoa tie on selvittää miten uhrin sanomiset löytyy kirjasta joita hän on lausunut tilaisuudessa, jossa oli vain uhri ja poliisit.

palkkaa niklas (nimimerkki)

sillä 10 tuhannella eurolla akateemisen ja muutaman muun kirjakaupan oven eteen teinejä jakamaan flaijereita kirjan ostamisen estämiseksi. flaijerissa voisi lukea, vaikka, että kirjan ostaminen ei ole mikään lahja, vaan teko, jolla rikoksen uhri kärsii.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

HUH HUH. Selasin blogin kirjoituksia ja ei voi muuta kuin ihmetellä. Nyt tässähän tarvitaan ehdottomasti suoraselkäisten toimittajien eikä toisten ihmisten yksityisasioilla rahastavien toimittajien yhteistyötä. Tämähän on aivan perseestä tämä systeemi. Eihän äskeinen ole vain mikään viharikossana?

höpöttäjä (nimimerkki)

Huutelempa taas nimimerkin takaa.En usko tosissaan, että kirjan kirjoittamisen takana oli rikoksen ainutlaatuisuus, vaan ennemminkin uhrin varallisuus.Kukaan ei ole vaivautunut kirjoittamaan minkäänlaista kirjaa, esim tämän murhia tehneen lähihoitajan rikoksista. Eikö tämäkin teko ollut Suomen historiassa ainut laatuinen.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Niklas, voisit kirjoittaa juttusi uudelleen ja enemmän selkokielisesti. Koska ainakin minun mielestä itse asia ei tule selvästi esille. Esimerkiksi koska olet asianosainen kummityttösi kidnappauksen suhteen, niin et tahdo että asiaa riepotellaan julkisuudessa enää millään tavalla.

Ja- ketkä tahot oikein haluavat rahastaa ja ylläpitää juttua tiedotusvälineissä, kirjan kirjoittaneet tahot- et Sinä. Ilmeisesti et halua olla missään tekemisissä julkisuudessa asian kanssa, jos/kun näin on niin voisit KOROSTAA tätä puolta ja laittaa tärkeysjärjestyksessä nämä asiat uudelleen esille.

Toivotan voimia Sinulle.

Ystävällisin terveisin Satunnainen nettimatkaaja.

tripale (nimimerkki)

kiitos kehotuksesta.

Tulen toimimaan juuri päinvastoin. Ostan kirjan ja MAKSAN kymmenelle kaverilleni 20 euroa siitä että lukevat ko. paskakirjan ihan vaan siksi että teidän rikkaiden ja röyhkeiden ihmeelliselle ylimielisyydelle ei näytä olevan yleisesti minkään valtakunnan vastapoolia.

Tälläin palstalla on taas näitä alistuvia niklasfaneja, tyhmiä kun ovat. Heikat ja muut vaahtoavat milloin mistäkin jonninjoutavasta aiheesta; aina kun täytyy niklasta puolustaa. Voihan sen elämänsä siihenin käyttää, alistujat.

Se mitä tuo paperintuhlaamisen mallinäyte, totaalisen mitätön sisältönsä ja täysin pöyristyttävä motiivi suoltaa moinen roskateos maailmaan edustaa on aivan toisarvoista minulle. Kun maailmanomistaja KÄSKYTTÄÄ pientä poloa niin minä teen aina juuri toisin. Onneksi se on vielä mahdollista. Ja sittenin kun rahadiktaattoreiden teloitusjoukot kiertävät ovelta toiselle pakotustoimissaan, otan mieluummin kuulan otsikoon kuin kumarran yhdellekään niistä pälleistä.

Eipä itke heikat eikä muutkaan fanit sitä vääryyttä että jokatoinen kännipuukotuksen uhri tai pahoinpidelty TAVALLINEN/RAHVAS päätyy jonkin roskatekstin sisältöihin. Nyt vaan näyttää olevan niin että kun suomen,omasta mielestään, tärkeimmän suvun joku ihminen kokee olevansa NIIIN väärin ymmärretty ja kohdeltu niin silloin kyllä itketään ja parutaan kuin pohjoiskoreassa konsanaan.

Taas kerran maailman turhin aihe. Olisihan täällä suomessa mm. 1000000+ köyhyydessä elävää tai pahoinvoivaa, mutta nehän on sellaisia aiheita joihin ei parigyt donaa kirjoihin harrastanut herraskainen koe tärkeäsi puuttua.

höpöttäjä (nimimerkki)

Turha lähteä köyhyys, rikkaus asetelmastaa metsästämään tästä.Mun mielestä tuo kirjan julkaiseminen on siltäkin kannalta jo tyhmää, että tämä hyypiö saa sillä julkisuutta.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Kysymys on yksityisyyden suojasta. Piste.

Haluaisitko sinä että sinun lapsesi, lähisukulaisesi kidnapattaisiin, sitten riepoteltaisiin lehtien palstoilla, ja lopuksi koko juttu vielä julkaistaisiin kohukirjassa?

luuserius (nimimerkki)

Rikoksen uhri on pyytänyt apua kummisedältään, ettei hänen kaappauksestaan tehtäisi kirjaa.

Kummisetä on puun ja kuoren välissä anellut entisiltä työtovereiltaan inhimillistä tekoa ja törmännyt ihmisluonteen ihanimpaan muotoon, niin toimittajien kuin poliisien.

Kyseessä on siis Niklakselle isompi asia kuin sananvapaus. Ei se kummisetä leffakaan ihan tyhjästä syntynyt.

rasanen.de (nimimerkki)

Uhrin ja omaisten toivetta kunnioittaen: en osta enkä lainaa kirjaa.

Maalaismummo (nimimerkki)

Nepotismiin syyllistyneen Seuran päätoimittajan pitäisi saada työnantajaltaan potkut.

Vieras (nimimerkki)

Lynkkausporukkaa. Tässä keskustelussa on yli 200 pelottavaa esimerkkiä laumasieluisuudesta. Yksi puhuu kuulasta kalloon ja toinen hirttämisestä. Kuitenkaan joukosta ei ole ilmoittunut yhtään sellaista joka olisi lukenut itkusilmässä paheksumansa kirjan. Kaikki kauhistelu, vihanpito ja hurskastelu perustuu siis ennakkoluulohin ja laumanjohtajan puheisiin. Teksasissa tämä joukko olisi jo vetänyt lähimmän lehtineekerin hirteen.
Tälläistä uteliaisuudensekaista, melkein irstasta kauhistelua tapaa vain lestadiolaisten suviseuroissa, kun saarnamies sekoittaa työ- ja vapaa-ajanmateriaalin ja pistää jättikankaalle pyörimään vahingossa aikuisviihdettä.
Mies idästä

M-T Heikka

Minä en laumanjohtajaa kaipaa sille, että en pahisten hirttämistä pahemin surisin. Kyllähän sitä on jo uutisiin tottunut.

Niklas on tosin minun lempparikapitalistini. Eikä vähiten siksi, että hän on avannut SANAVAPAUDEN oven meille maan matosillekin. Minusta hän on demokraatti vailla vertaa.

Mutta vaikka kysessä olisi kuka tahansa, olisin itse asiasta samaa mieltä. On kuvottavaa, miten jotkut tahtovat rahastaa tuon kaltaisen rikoksen uhrin kärsimyksellä.

Psykopaattien osasto.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Kysymys on nyt Suomen perustuslaimme yksityisyyden suojan koskemattomuudesta riippumatta YHTÄÄN IHMISEN TAUSTOISTA JA MILLAINEN HÄN ON. Näitä asioita täällä idiootit hännystelijätoimittajat pallottelevat edestaas tekemällä karhunpalvelusta TODELLISELLE suomalaiselle demokratialle.

Ja siitä saatanan sopasta nyt meinaa sukeutua kirjantapanen paska.

anonyyminä laitan, ystävieni ja tuttavieni takia:) (nimimerkki)

ÄLKÄÄ OSTAKO TÄTÄ RAHASTUSKIRJAA!

Kynämies (nimimerkki)

Muutama kommentoija voisi kyllä ihan aiheellisesti hakea terapiaa katkeruuteensa. Ei raha oikeasti voi olla niin tärkeää?

tripale (nimimerkki)

Näyttääpä raha hyvikin olevan tälle "mahtisuvulle"erityisen tärkeää ja palvottua. Niinkin palvottua ja tärkeää että oikein nuorimmista pojistaan leivotaan enemmistön asiosta päätäviä, milläpä muullakaan kuin rahalla.
Meriiteillä ei tunnu olevan niin helvetinkään väliä, kunhan kuuluu euroopanomistajiin. Kun isillä on rahaa niin poika saa päättää. Ja perusteet tuohon vääryyteen kiitos?

Minä en henkilökohtaisesti rahaa juurikaan arvosta tai kumartele, päinvastoin.

Samaa taas ei voi sanoa teistä sekofaneista jotka kumartelevat ja alistuvat milloin minkäkin massikeisarin jonninjoutavien höpinöiden paineessa.

Ja niille pässeille tiedoksi jotka eivät vielä ole maailman ongelmien perinpohjaista syytä oivaltaneet: se syy löytyy rahasta ja sen tolkuttomasta arvostuksesta ja siitä tosiasiasta että raha on luonnonvarojen riistoon ja luonnon tuhoamiseen pohjautuva vaihdonväline, lukuunottamatta puhtaita palvelualoja. Ahneet pankkiirin perkeleet ovat olevinaan kaiken yläpuolella ja teidän alistuva ja voivotteleva asenteenne YHDEN miljonäärin suvun mitättömistä ongelmista EI AINAKAAN NOIDEN PANKKIIRIN PERKELEIDEN GRANDIOOTTISTA HULLUUTTA YHTÄÄN VÄHENNÄ.

Pointti oli se että nämä aiheet ovat juuri niin tärkeitä kuin on vaikka kärsämänkylän vanhan Einosedän syylän kovuusasteet ja sijainti ko. sedän varpaissa. Juuri niin tärkeitä. Kysymys on ihmisistä, ei jumalista. Teidän alistuva hurraamisenne vaan tekee ihmisestä jumalia. Enpä ole yhtääkään nähnyt kannustamassa kenenkään tavantallaajan ongelmissa.

Edelleen: tuo kirja aiheineen on mielestäni täysin ala-arvoista paskaa, paperin tuhlaamista, musteen tuhlaamista, työn tuhlaamista, turhuutta jne. Siltikin kun aletaan käskyttää, minä teen toisin. Tehkää te niinkuin sanotaan. Se on alistumista. Onnea alistumiseen ja hyvää illan jatkoa.

höpöttäjä (nimimerkki)

Mullekin on kotona opetettu, että rahaa ei pidä kumartaa. Enkä mä sitä paljon omasta mielestä kumarrakaan. Mutta ei rikkaista pidä tälläisiä juttuja lähtee tekemään, ja perustelle kyl niille saa tehä, ne on rikkaita. Niil ei oo mitään ongelmii. On varmasti, jossain mielessä helpompaa syntyä mahtavaan sukuun, mutta jossain mielessä se voi olla jopa vaikeampaa.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Onko sinulla henkilökohtaisia kateuskytköksiä?

tripale (nimimerkki)

Niin. kertokaa nyt ihmeessä ne perustelut miksi tämän(kin) suvun jälkipolvella kaikki asiat ovat niin paljon helpommin kuin enemmistöllä on. mitkä ovat perusteet?

Olisiko Niklaksen poika jo nyt enemmistön asiosta päätävien kermaan kärkymässä jos suvullaan ei olisi tolkuttomia omaisuuksia? Mikä on hänen meriittinsä? Mikä se on?

Mikä on kaksisataa vuotta vallassa olleen kuninkaallissuvun peruste loisia ilmaiseksi enemmistön kustannuksella? Niin mikä on se peruste?

Ei ole mitään muuta perustetta kuin raha ja ahneus. Tilanne muuttuu heti kun yksikin herra maailman-napa lahjoittaa koko omaisuutensa köyhempien ja kärsivien avuksi. Jos meriittiä ja taitoa löytyy niin eihän se niin hiton vaikeaa pitäisi olla koko dynastiaa uudelleen kasata. Vai? Jos tämä tapahtuu, pyydän ilkeyttäni julkisesti anteeksi ja ylistän moista altruistia. Nämä jässit eivät kuitenkaan nyt altruismista tajua yhtään mitään. He ovat ahneuden attaseoita

Kateuskorttia voi vapaasti viuhutella, ei toimi minuun. Jos et näe kysymysten syytä ole hiljaa ja/tai pyri alistumalla ja erseennuolemisella mahtiherran suosioon. Alistuja.

Jos haluatte lukekaa eläinten vallankumous. Poistun parempiin harrasteisiin nyt joten voitte jatkaa erseenlipomista vapaasti. Jotkut nuolee, jotkut ei nuole. Kaikille jota ovat kyllästyneet nuolemaan , hyvää illan jatkoa ja niille nuolijoille samat kuitenkin.

luuserius (nimimerkki)

Ihan tavallinen nuori nainen kaapataan ja koska hänen suvullaan on rahaa(valtaa) saa juttu isot puitteet.

Miksi Suomessa pitää pelätä ja miksi raivopäiset kommentoijat kohdistavat piikkinsä ihmisiin, joiden isoin synti on varallisuus (joka luo monelle toimeentuloa) ?

Emmehän me valtiotakaan hauku, vaikka sen omaisuusmassat ovat valtavat.
Sieltä ne etuudet ja palvelut ammennetaan.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Kateuskytkös. Yksi seitsemästä kuolemansyntikytköksestä. riivaa joitakin kommentoijia.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Nimimerkki tripaleelle

Altruisminkin PITÄÄ TAPAHTUA VAPAAEHTOISESTI.

Jos epäitsekäs toiminta l. altruismi tapahtuu joidenkin tahojen painostuksesta, siinä on HETI uuden diktatuurin tai rahavallan siemen.

Tähänkö uuteen systeemiin sinä tahtoisit kuulua?

pekka toivonen (nimimerkki)

Mielenkiintoiseksi jupakan tekee toimittaja Mölsän kertomus, että puhelu Herlinin kanssa on kestänyt peräti 36 min ja sen aikana Herlin ei ole tarjonnut 10 000 euron rahasummaa tekijänoikeuksista eikä liioin toimittaja Mölsä ole tässä yhteydessä esittänyt toivetta saada haastatella uhria.

Toimittaja Mölsän mukaan tämän pikapuhelun, jota Mölsän kiire hankaloitti, nauhoite ( 36min) on hänen hallussaan.

Mielestäni kiire on suhteellinen käsite ja moni tapahtumiin vastoin parempaa ymmärrystään sekoitettu lukija ja kommentoija olisi varmasti halukas kuulemaan erään osatotuuden eli nauhoitteen, jotta voisi muodostaa käsityksensä asiasta.

Olisi mielenkiintoista tietää , kuinka moni kirjan ostamisesta ja lukemisesta kieltäytynyt kommentoija kieltäytyisi myös kyseisen nauhan kuuntelusta.

Muistan nähneeni jossain veistoksen kolmesta simpanssista, joista yksi peittää kädellä suunsa, toinen korvansa ja kolmas silmänsä.

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Tämä kyseinen nauha jota henkilö pekka toivonen mainostaa pervomediaseksikkäälle yleisölle niin ihanasti flirttaillen, kuuluu rikosoikeudelliselle osastolle riippumatta nauhan sisällöstä.

Simpanssijuttu hyvä, lisäisin tulpan peeceeceen.

SariLa (nimimerkki)

Onhan noita sepustuksia tehty kautta aikojen. Eiköhän tuolle julkaisulle käy samoin kuin Susan Ruususen kirjalle tai sille Heinojen murhasta kirjoitetulle sepustukselle. Hetken media kohisee, mutta kirjat jäävät kustanjan nurkkiin roikkumaan. Aika harva ihminen kuitenkaan viitsii tuhlata rahaa tuollaisiin mässäilyihin. Ja moni myös paheksuu toisten hädällä ja tuskalla rahastamista. Tällaisen kohun tekeminen on vain mainosta kyseiselle sepustukselle.

hannes (nimimerkki)

Se on tämä meidän rakas kommunismimme joka täällä jyllää. Ja niitä kyseisiä rakkaita majailee yllättävän paljon toimittajissa, enemmistö Erkko-mediassa.

Hauskaa on, että nämä niin sanotut sananvapauden puolustajat tekevät jopa tuntemattomien puolesta (jos vaan ovat kommareita, feministejä jne) kaikkensa estääkseen heistä julkaistavia asioita. MUTTA kun puolustajana on Herlinin kaltainen raharikas puolutaessaan rakasta sukulaistaan, niin se onkin sitten Itse Pahuutta.

Mutta syynähän voi olla se, että Herlin ei ole maahanmuuttaja, ei kuulu seksuaaliseen vähemmistöön, syö oletettavasti lihaa, on keski-ikäinen heteromies. Sanokaa minulle, että asia ei johdu tuosta, jooko...

Näille toimittajille (kuten myös mitään osaamattomille feministeille) - jotka eivät pärjäisiä niin sanotuissa rehellisissä töissä päivääkään - on kauhistus jos ihminen (siis muu kuin toimittaja - ja se feministi - itse) suomessa on varakas.

Nämä kyseiset toimittajat tekee itsestään täysiä paradokseja halveksimalla kapitalismia, amerikkaa jne, mutta toimivat työssään kuitenkin kuten amerikkaliset paskajuornalistit.

Joskus oikeesti hävettää kuulua ihmiskuntaan...

Satunnainen nettimatkaaja (nimimerkki)

Justjoo, LÄÄPPIÄ JA LÖÖPPIÄ, saatana.

Haaskalintumediapervotoimittajat valkosekskalkitullaruumishuoneella.

Heli Karhumäki (nimimerkki)

Varakkuuden kadehtiminen on aika inhimillinen erehdys niillä, joilla ei ole läheistä kosketusta omavastuiseen yrittäjyyteen. Jokainen yrittäjä, joka omalla työllään ja riskillään rakentaa yrityksen tai jatkaa perimäänsä yritystä onnistuneesti ansaitsee täyden arvostuksen. Jokainen kannattava yritys pumppaa Suomen suoniin elinvoimaa ja hyvinvointia, yrittäjäperheen lisäksi lukuisille muille. Herlinien suvun yritysten synnyttämällä varallisuudella, työpaikoilla ja verotuloilla on ravittu, hoidettu ja koulutettu mittava määrä suomalaisia.

Yrityskonkurssiin nuorena miehenä joutunut isäni maksoi pienestä palkastaan kymmenen vuotta takaisin takaajille näiden maksamia konkurssivelkoja. Epäonnistuminen yrittäjänä ei jättänyt jälkensä katkeruutta tai kateutta, vaan entistä suuremman yrittäjien arvostuksen. Hän sai tehdä elämäntyönsä muiden yrittäjien tukena vakuutus- ja lainoitusalalla, ja jaksoi ihaillen kertoa meille lapsille tarinoita niistä pohjalaisista yrittäjistä, jotka olivat onnistuneet siinä missä hän ei.

Herlinien yritysten kasvu nykyisiin mittoihin vain kolmessa sukupolvessa on saavutus, joka on tuottanut suomalaisille jaettavaksi järisyttävän määrän yhteistä hyvää. Menestyksestä on maksettu kovaa hintaa perheen elämässä - esimerkkinä tämän kirjan kuvaamat tapahtumat.

Vieras (nimimerkki)

EN OSTA KIRJAA VUOKRAAN SEN KIRJASTOSTA

S S

En osta takalistotoimittajan kirjaa ja pistän myös viestin eteenpäin. Takalistotoimittajat työttömyyskortistoon!

tripale (nimimerkki)

luuserius

Hyvin olet imenyt sen paskaniskapankiireiden valheen että toisen ylimaalliset omaisuudet eivät ole enemmistöltä pois. No. Ovatpa kuitenkin. Jos on eliitti, on myös heidän "palvelijakaartinsa", enemmistö. Kerrotko sinä kuinka on oikein saada valta pelkän suvun maineen perusteella?

Heli Karhumäki

Niinhän sinä hölmö luulet. Minulla on henkilökohtainen side perheyrittämiseen. Meidän tavoitteeseemme ei vain kuulu jatkuva kasvaminen ja rahaeliittiin pyrkiminen, sillä tuo eliitti on kaikkea muuta kuin yhteisen hyvän asialla, jos et vielä sitä ole ymmärtänyt. meille riittää työssä kehittyminen , erinomainen laatu , asiakkaiden kiitos tuosta laadusta ja hieman palkkaa joilla saamme ruokaa.Näin olemme toimineet jo hieman yli 20 vuotta. Ja konkurssi on koettu myös. Ja hyvin suurella todennäköisyydellä henkilökohtaisesti irtaudun ko. puljusta ihan vaan pakottaakseni itseni kehittymään jossain muussa.

Kerrotko nyt perusteet sille miksi näiden "mahtisukujen" vesat päästetään päättämään enemmistön asioista ilman MITÄÄN MERIITTIÄ? JOS SELLAINEN MERIITTI LÖYTYY, KERRO MIKÄ SE ON! Jos et kykene niin sitten vaikene. ilman perusteita kun on aivan turha jauhaa mitään. Mahtisukuun kuuluminen ei ole meriitti. Se on saatanallinen alistusvitsi jonka moni "rahvas" mielellään uskoo.

Satunnainen nettimatkaaja

"Altruisminkin PITÄÄ TAPAHTUA VAPAAEHTOISESTI"

Neropattimainen tokaisu. Aijaa. Kyllä minä tiedän mitä altruismi tarkoittaa, kuten tiedän senkin että nämä fanitettavana olevat tahot eivät tiedä siitä mitään. Tai jos tietävätkin niin kovasti näyttävät moista ihmisyydessä korkeimmalle arvostettavaa toimintaa kaihtavan.Mistähän se johtuu?

Kateudesta. En todellakaan ole kateellinen tässä maailmassa mistään materiaalisesta, koska mindsettini on tyystin kaiken harakkatoiminnan vastainen. Se minua nyt vaan suunnattomasti kyrpii ja situttaa, että on teitä aikuisia alistujia jotka alistuvat loputtomasti jonkin ulkopuolisen tahon idolointiin ja ikeeseen, vailla mitään perusteita. Samat tyypit jotka siteeraavat milloin mistäkin aiheesta, pää täynnä vihaa, esim. raamattua kritisoidessaan kriitikoita, eivät tunnu näkevän sitä faktaa että mm. tuon kirjan Suuri isukki on juuri se läpipaha ja psykoottinen alistaja mistä ovelasti lukijaansa varoittelee. Samaa voi sanoa varmuudella ainakin jokaisesta Abrahamisen uskon(3kpl) kirjasta.

Kertokaa nyt , kiitos, joku niitä perusteita kysymyksiin, jos kykenette.

Mikä tässä mättää? (nimimerkki)

Näitä kommentteja lukiessa en voi kuin ihmetellä US:n aktiivikäyttäjien aivokapasiteettia: Luoja on annostellut sitä joko erittäin säännöstellysti tai sitten ei lusikallistakaan. Medialukutaito ainakin on nollassa.

Niklas Herlinin reaktion ymmärtää, sillä kirja käsittelee rikostapausta, jossa hänen sukulaistyttönsä oli uhrina. NH kirjoittaa, että vaikka IS:n toimittaja Mika Mölsä on kirjoittanut teoksen työaikanaan, IS ei ole kirjan julkaisija. Näin ollen IS on ilmeisesti painostuksen seurauksena vellihousuillut ja jättänyt kirjan julkaisematta. Mutta: oikeudet olivat toimittajan, joka ei ollut ostettavissa. Ei edes NH:n rahoilla.

Tämän päivän Hesarissa on kirjasta arvostelu. Uhria tai Herlinejä ei kuulemma mainita teoksessa sanallakaan. Kirja on rakennettu sen faktan ympärille, että tämä ihmiskaappaus on poikkeuksellinen Suomen rikoshistoriassa. Myös poliisin toimia on hyvä tarkastella aika ajoin muutenkin kuin "sisäisissä selvityksissä", joissa keskitytään lähinnä siivoamaan jälkiä. Kaappaustragediassahan poliisi mokasi, vaikka tapahtumalla olikin onnellinen loppu.

En tiedä mikä motiivi ihmisillä on syytää suunnilleen tappouhkauksia Mölsän suuntaan tai vaatia "shakaalitoimittajia" hirttopuuhun. Ehkä ajatuksena on se, että jos tarpeeksi nuolee, niin NH antaa almun sinullekin.

Kivitystuomion kannattajia tuntuu täältä löytyvän. Taidanpa lukea enemmän iltapäivälehtiä, joiden nettikeskustelua sentään moderoidaan.

Vieras (nimimerkki)

Koko tollanen psk-kirjoittelu ja "kirjat" pitäisi kieltää kokonaa. Typerää sensaatioilla märehtmistä. En ostaa kirjaa ja kusen sen päälle.

tripale (nimimerkki)

Mikä tässä mättää

"Ehkä ajatuksena on se, että jos tarpeeksi nuolee, niin NH antaa almun sinullekin."

Kiteytit pointtini näiden ahterinhalaajien suuntaan.

Oma provoamiseni liittyy siihen valiettavaan faktaan että, LIIAN MONI ALISTUU MOISEEN TOIMINTAAN JA KOHTA ON TODELLA MYÖHÄISTÄ ENÄÄ EDES YRITTÄÄ NOUSTA POIS SIELTÄ POLVIASENNOSTA. TÄYSKONTROLLI PÄÄLLÄ; AIVOT KAHLITTUINA TURVAVÖILLÄ. Mahtisuvut eivät tee hyväksenne mitään. He tekevät omaksi hyväkseen kaiken mahdollisen.

viimeisin vieras

"En ostaa kirjaa ja kusen sen päälle."

Mahtiesimerkki alistuja lipojasta. Lisäksi: Jos et osta kirjaa, aiotko sen lainata kustaksesi sen päälle? Vai käytkö kirjakaupassa tai kirjastossa kusemassa? Vai kusetko unissasi, omassa sängyssäsi?

M-T Heikka

Joku jaksaa jauhaa tuosta hirttokommentistanikin. :)

Sehän oli tunnetilan ilmaus. En minä kuolemantuomiota kannata. Olen hieman liberaalimpi republikaani. Rautalangastako teille on malli väännettävä.

Eikä minua raha kiinnosta, eikä rahavalta. Jos on koti ja pottuja jääkaapissa ja nettilinja toimii US:een, niin eikö silloin ole syytä olla ihmisen onnellinen. Vai onko se juuri sitä, että on tyhmä mutta onnellinen. Yksinkertaiset perivät maan...vai miten se meni...

Pitäiskö sanoa, että Herlin on ihan paska, jos on itte köyhä ämmä-riepu? Olisitteko sitten tyytyväisiä, ja sanoisitte minua älykkääksi ja edistykselliseksi ihmiseksi. Saanhan mie sympatiseerata vaikka joulupukkia ilman että tarttee tulla räkyttämään nimettömien paskahousujen.

Joo, ja enkä osta kirjaa.

Ja toivon uhrille hyviä ihmisiä ja rakkautta ympärilleen. Pahoja hän on ilman omaa syytään joutunut jo kohtaamaan täyslaidallisen.

Jouna Pyysalo (nimimerkki)

Hei, Niko.

Onnitteluni yrityksistäsi pysäyttää kirja.

Toimittajien harjoittama uhrien asioiden kaivelu vastoin näiden tahtoa ja suostumista sekä heidän hybriksensä, "sananvapauteen", "kuukausipalkkaan" tai vastaavaan vetoaminen on terrorismia sen pahimmassa mielessä:

"Terrorismi", kuten latinansa (ja vähän kreikan johto-oppia) tuntevat tietävät merkitsee "pelon lietsomista" ja toimittajien lietsoessa kirjallaan pelkoa niin uhrissa kuin tämän läheisissä, on - sanokoon Ilta-Sanomat ja muut mitä hyvänsä - täysin oikein toimia tätä vastaan.

Ystävällisin terveisin,

Jouna

Vieras (nimimerkki)

En osta - en...

tripale (nimimerkki)

edelleen , ja viimeisen kerran totean :

Heikalle

Jos et vielä ole tajunnut: nimillä ei ole "normi" ihmisen ollessa kyseessä, mitään merkitystä.Asioilla on merkitys. Vain miljönäärin tai Von kusipään ollessa kyseessä nimellä on merkitys. Koska Von kusipää tahtoo narsismissaan tulla tiedetyksi. you know : kuka on kukin kusipää kirja mm.

"Jos on koti ja pottuja jääkaapissa ja nettilinja toimii US:een, niin eikö silloin ole syytä olla ihmisen onnellinen"

Jos tuo sinulle riittää niin tyydyn siihen enkä arvostele valintaasi. Siltikin saan kai toivoa vuoksesi että löytyisi muutakin sisältöä ja kyseenalaistamista tähän epäoikeudetta etuoikeutettujen palvomisen vastapainoksi.Kokeile muuten joskus bataattia. Se on terveellisempää kuin pottu.Hyvää päivänjatkoa sinulle,kuvaton , toivottaa nimetön.

Tämä kirja josta kohkataan on osoitus kaikesta siitä turhasta ja ankeasta epäihmisyydestä mikä ihmisten korvien väliä (myös) vaivaa. MUTTA KUN MILJONÄÄRI KÄSKYTTÄÄ , EI TODELLA OLE PAKKO ALISTUA. VOITTEHAN TOKI YRITTÄÄ KAIKIN KEINOIN ALISTAA MUTTA SILLOINHAN LIIKUTAANKIN JO MORAALITTOMUUKSIIN TAI JOPA RIKOLLISELLE PUOLELLE. SUURIN OSA MILJÖNÄÄREISTÄHÄN TOSIN ON MORAALISESSA MIELESSÄ RIKOLLISIA; ETTÄ EIPÄ PALJOA YLLÄTTÄISI.Eikä kyllä pelotakaan.

Ja kuten nähdään; yhteenkään kysymykseen ei tule edes auttavaa vastausta. Perusteita noihin kysymiini asiohin ei siis ole, mutta lipominen koetaan silti mieluisaksi.HAh! Eipä ole ihme että maailma on täysin topolina.

M-T Heikka

Typerää vastata edes, mutta uteliaisuuteni heräsi: miten sinä arvon triplakuutio arvelisit, että joku ylipäätään pystyisi "käskyttämään" minua?

No, jokaisella on tietysti hintansa, mutta en mie rahasta ihan mitä tahansa tekisi, kun en edes sitä tarvi. Enkä muutenkaan mistään pikkusummista edes neuvottelisi :). Ja toisaalta, eipä minulla ole mitään myymistäkään, niin eipä ei sitä asiaa kannata pahemin hunteerailla.

Tripale (nimimerkki)

Hienostihan tuo käskyttäminen näyttää onnistuneen alistumisesi asteesta ja idolointisi määrästä päätellen. Ainahan sinä täällä olet idoloimassa näitä kuvitteellisia joulupukkejasi. Eipä taida noilta pukeilta yhtään almua kuitenkaan tipahtaa. Vai?

Edelleen: Hyvää päivänjatkoa sinulle, en minä sinua vihaa toisin kuin sinä ainakin vaikutat tekeväsi kaikkia idolisi kriitikkoja kohtaan.

En aio muuten enää vastailla tänne koska on kehittävämpää tekemistä, kuten hirvennahkan parkitseminen. Eli moikkelis vaan.

M-T Heikka

Näin se varmaan on. Kannattaa kehittää itseään, vielä kun aikaa on.

Vieras (nimimerkki)

Jalkapallossa ei ole erätaukoa.

Saara (nimimerkki)

Kannattaisi ajatella, jos itse joutuisi vastentahtoaan pääosaan jossain yhtä kamalassa tapahtumassa. Sitä ei voi rikoksen uhri valita. Nyt pitäisi kuitenkin voida valita haluaako sitä roolia enää kirjallisuudessa. Yksityishenkilöllä pitäisi olla oikeus päättää haluaako edes osaa elämästään kansiin painettuna. Puhutaan sananvapaudesta! Huh huh. Olen surullinen.

Hanna (nimimerkki)

Paljon on analysointia näissä kommenteissa. Mutta tässä on 25-vuotiaan ulkomailla asuvan tyttäreni FB postaus aiheesta: "Laittakaa etenpäin ja tehkää joku jotain? Kuka vaan kenellä ois ääni ja voi vaikuttaa? Musta on koskettavaa ja urheeta puoltaa viimeseen saakkaa, ja toivoisin että ihmiset tulis jotenkin yhteen ja tekis jotain hyvää.
(tänään on 11.11, eiks sillon saa toivoa? vaihdan heti mun lottotoiveen tähän)"

Hänellä on sydän paikallaan. Siitä on kysymys. Missä on sydämen sivistys?

Voimaa.

Hanna

En tietenkään osta kirjaa.

Vieras (nimimerkki)

Inhottavaa mässäilyä! En taatusti osta enkä lue!

Kari, Espoo (nimimerkki)

Moi!

Kirjaa en osta, koska asianomaiset eivät halua sitä. Onko tekijänoikeudet Turusen omaisuutta? Toivottavasti tästä ei kukaan innostu kirjoittamaan kirjaa, siis tästä kustantajan yrityksestä estää kirjan julkaisu.

Aika parantaa ja kohta on kaikki taas paremmin, onhan ne asiat kuitenkin nyttenkin hyvin!

Kari

Vieras (nimimerkki)

Aion ostaa. Kuulostaa mielenkiintoiselta kuvaukselta suomen poliisin käytössä olevista keinoista ja toiminnasta.

NH, puheenvuorosi on pitkä sepostus tapahtumista, joiden avaamista tässä en todellakaan ymmärrä. Sisältää epäreleventteja yksityiskohtia, jotka saavat koko tekstin tuntumaan lähinnä vitsiltä. Luulisi, että asemassasi oleva henkilö osaisi kirjoittaa hieman ytimekkäämmin ja oman napansa ulkopuolelta.

Toivot, että kukaan ei ostaisi kirjaa? Miksi? Et koko kirjoituksessasi missään vaiheessa perustele miksi kirjaa ei pitäisi julkaista. Jos haluat oikeasti kirjoittaa jotain vakavasti otettavaa, niin seuraavassa kirjoituksessasi yritäpä jotenkin perustella kantasi ja jopa käsitellä sitä objektiivisesti. Mielipide ilman perusteluja on yhtä tyhjän kanssa.

hyvä oli (nimimerkki)

Ostin kirjan eilen ja se oli todella hyvä. Uhria käsiteltiin hienovaraisemmin kuin lehtijutuissa aikoinaan!

t.W (nimimerkki)

Olen itse kokenut raskaan uhrina olemisen taakan vuosien ajan kunnes tilanteesta alan asteittain jo vapautua.

Arvostan tätä vahvaa yritystä kunnioittaa uhria, pysäyttää tällainen rahastus ja julkisuus prosessi toisen kärsimyksen kustannuksella. Toisen kärsimystiedon jakaminen muille, yksityishenkilön elämän avaaminen julkisuuteen - on kohtuuttomia kenelle tahansa varallisuudesta tai taustoista riippumatta. Ne ovat kuin uusi rangaistus kaiken jo tapahtuneen päälle.

Tätä uhriksi joutuneen henkilön kunnioittamista ja kärsimyksen vähentämisestä, ei yleisestikään enää ymmärretä lainkaan vaan halu mässäillä toisten tragedialla luo vain muille lisää draamaa tosin täysin väärin perustein -uhrin kustannuksella.

Yleisesti uhrin asemaa tulisi parantaa...

t.W (nimimerkki)

Olen itse kokenut raskaan uhrina olemisen taakan vuosien ajan kunnes tilanteesta alan asteittain jo vapautua.

Arvostan tätä vahvaa yritystä kunnioittaa uhria, pysäyttää tällainen rahastus ja julkisuus prosessi toisen kärsimyksen kustannuksella. Toisen kärsimystiedon jakaminen muille, yksityishenkilön elämän avaaminen julkisuuteen - on kohtuuttomia kenelle tahansa varallisuudesta tai taustoista riippumatta. Ne ovat kuin uusi rangaistus kaiken jo tapahtuneen päälle.

Tätä uhriksi joutuneen henkilön kunnioittamista ja kärsimyksen vähentämisestä, ei yleisestikään enää ymmärretä lainkaan vaan halu mässäillä toisten tragedialla luo vain muille lisää draamaa tosin täysin väärin perustein -uhrin kustannuksella.

Yleisesti uhrin asemaa tulisi parantaa...

Vieras (nimimerkki)

En osta, todella törkeää tuollainen.

Sinclair (nimimerkki)

En aio hankkia kyseistä kirjaa. Minusta on väärin, että uhrin toiveiden vastaisesti julkaistaan/julkaistiin kirjan häneen kohdistuneesta kauhistuttavasta rikoksesta. Aiheen uskotaan myyvän, ja sehän onkin tämän rahanahneen tabloidilehdistön tarkoitus.

Odottelen kuitenkin Anneli Auerin 'muistelmien' valmistumista, toki aihe on täysin erilainen eikä mitenkään verrattavissa. Ainoastaan se, että tässä tapauksessa 'uhri' itse kirjoittaa kirjaa kokemuksistaan on suotavaa. Suo anteeksi viittaukseni A. Aueriin tässä tapauksessa.

Vieras (nimimerkki)

En osta sillä samalla periaatteella, jolla en osta iltapäivälehtiäkään, varsinkin jos etusivut pullistelevat "tirkistelyä". Ja sitä paitsi mitä uutta kirja edes toisi lukijalle? Eiköhän sillä aiheella mässäilty iltapäivälehdistössä aikanaan sen verran, ettei edes kiinnostaisi. Eikä hirveesti kiinnostanut silloinkaan jonkun yksittäisen hörhön säälittävä yritys rikastua. Ja jos joskus kiinnostaakin joku juttu, niin ei osallisten ihmisten takia, vaan syvemmällä olevien tekijöiden ja syy-seuraussuhteiden takia. Se järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus ihmetyttää, että voi ihmismieli olla niin pimeä.

köyhä ja onnellinen (nimimerkki)

En todellakaan osta. Mielenkiintoista että joidenki mielestä aisaa saisi sympatiseerata jos uhrit ja heidän suku olisi köyhiä....

Mitä te luulette rahalla saavan muuta kuin kauteutta. Ei sillä ainakaan saa onnea, ne on muuten ansaittava.

ps. kateudella sitä onnea ette kyllä ansaitse, mutta... jätänpä teille mietittäväksi.

seppo (nimimerkki)

Ilmeisesti heitit kehään taaloja liian vähän jos asia oli tärkeä.
Eihän yks kymppi ole mitään, eikä sata tai miljoonakaan jos asia jotakin merkitsee. Silloin kun on rahaa siellä perstaskussa ja kokoajan tulee lisää niin täytyy olla valmis maksamaankin siitä mitä saa. Et sinä enkä minäkään niitä mukaani saa, antaa rahan mennä menojaan!
Uusi tuttavuus tämä netti Uusi Suomi ja todella hyviä kirjoituksia
Niklas Herliniltä ja monelta muultakin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset