Niklas Herlin

Vaalitukeni: noin 10 000 euroa

Olen määritellyt ensi eduskuntavaalien vaalitukibudjettini. Se on 4000 – 10000 euroa ja se jakautuu neljästä kymmenelle ehdokkaalle. Eli tukea saa minimissään neljä ehdokasta, kukin tuhat euroa tai kymmenen ehdokasta, kukin tuhat euroa. Ja toisessa päässä: käytän maksimibudjetin ja jaan sen neljälle ehdokkaalle, 2500 euroa kullekin. Myös välimuodot ovat käytettävissäni.

Kahdesta tuen saajasta olen jo varma. Kumpikaan ei edusta puoluetta, jota äänestän. Ja sitten on aika lähellä yksi oman vaalipiirini ehdokas, jota saatan hyvinkin äänestää.

En aio asettaa ehdokkaita kiusalliseen tilanteeseen. Jos joku ei halua rahojani tai tukeani, hän ei sitä saa. Eikä kieltäytyjien listaa julkaista missään. Tuen vastaanottajat saavat myös valita: heidän nimensä julkaistaan varmasti, mutta ehdokkaan päätöksen mukaan ennen vaaleja tai vaalien jälkeen.

Olen vakavalla asialla. Eduskuntaan ei mennä pienellä budjetilla. Ay-liike ja yritykset – toivottavasti – katsovat vähän tarkemmin tällä kertaa keitä tukevat, miksi ja miten isoilla summilla. Mutta ehdokkaat tarvitsevat rahaa. Joitakuita tuttujani on tosissaan eduskuntaan pyrkinyt ja kauhea ralli se on, sekä ajan käytön että talouden puolesta.

Jokainen voi tukea hyvänä pitämäänsä ehdokasta ”pikkurahalla”.  Enkä halua kiistellä siitä, ovatko lupaamani tonnit pientä rahaa vai ei. Mutta ehdokkaille jokainen euro tai 20 tai 200 tai tuhat euroa tulee tarpeeseen. Sinun ehdokkaasi tarvitsee kampanjaasi sinun rahojasi. Riippumatta siitä, onko Barack Obama hyvä vai huono USA:n presidentti, hänkin tarvitsi rahaa vaalikampanjalleen. Ja Obaman kassa karttui paljolti riviamerikkalaisten ”pikkulahjoitusten” voimin.

Jos vaalituesta luovutaan, demokratia on vaarassa. Politiikan toimittajat, nuo eduskunnan kahvilan palatsikoirat, nostavat näkyville juuri ne ehdokkaat, jotka tuovat heille pikkulahjoja maakunnasta. Heille tärkeintä on vanhan luottoedustajan uusi läpimeno. Hyvän näköiset naiset ja urheilijat saavat myös näkyvyyttä. Moni muu tarvitsee kylmää rahaa näkyäkseen. En tarkoita sitä, etteikö hyvän näköisistä naisista tai urheilijoista olisi hyviksi poliitikoiksi. Meissä kaikissa on hyviä ja huonoja ihmisiä, mutta median oudot tavat vähän muuttelevat ehdokkaiden houkutusta.

Julkkikset ovat eniten esillä ennen vaaleja, vaalien jälkeen ja vaalien välissä. Ja ainakin täällä pääkaupunkiseudulla maahanmuuttajaehdokkaat saavat paljon näkyvyyttä.

 Politiikan toimittajien kenties koomisin temppu on ”tyhjän lapun jättäminen”. He jeesustelevat mielellään siitä, että äänestävät, mutta jättävät tyhjän äänestyslapun, ja ovat näin muodoin ”sitoutumattomia”. Toisaalta samat politiikan toimittajat harjoittavat seksiä kansanedustajien kanssa. Olen sen verran vanhan kansan miehiä, että mielestäni seksi on kenties äänestämistäkin voimakkaampi sitoutuminen yhteen ehdokkaaseen.

Ennen kaikkea, vaalituen antamisen – siis pienimpien summien – on oltava salaista tietoa. En suoraan sanoen katsoisi hyvällä, jos joku alaisekseni laskettava lahjoittaisi rahaa avoimen rasistiselle ehdokkaalle. Mutta eihän se minulle kuulukaan. Entä jos punaisella paikkakunnalla joku duunari heittäisi pari kymppiä oikeistolaiselle? Ei olisi ihan kiva tulla töihin seuraavana päivänä.

Rahan lahjoittaminen vaalikampanjaan, ison tai pienen summan, on arvokasta työtä demokratian eteen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Muistelo (nimimerkki)

Missä tukianomus lomake?

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Paras tuki on tämä US:n ploki. Perussuomalaisetkin saavat näkemyksiään esille. Kiitos siitä.

Muistelo (nimimerkki)

Viestintäministeri Suvi Linden sanoi: "Luoja varjelkoon minua presidentti Soinilta". Moni yhtyy mielellään Lindeeniin :)

Vieras (nimimerkki)

18.11.2010 17:01 Muistelo (ei kirjautunut)

"Moni yhtyy mielellään Lindeeniin"

Kyllä mä mielummin yhdyn omaan emäntään. ;)

Janne G Pirinen

Moni yhtyy mielellään Lindeeniin :)

Minä yhtyisin mielummin vaikka Vieras (ei kirjautuneen) emäntään.

Heikki Kosalainen

Kiitos Niklakselle tästä bloginpitomahdollisuudesta. Se on mielestäni parasta, mitä suomalainen media on kansalle tarjonnut pitkään aikaan. Näkemyksiä saa esittää huomattavasti vapaammin ja avarakatseisemmin, kuin muissa medioissa.

Liike (nimimerkki)

Saa nähdä, muuttuuko Uuden Suomen yhteydessä oleva mielipidesivusto Julkisen sanan neuvoston tuoreen langettavan päätöksen myötä.

Toimitusjohtaja Huusko esitti muutama viikko sitten vuolassanaisen selittelyn, jossa hän väitti Puheenvuoro-osan olevan täysin erillinen uusisuomi.fi-sivuston toimituksellisesta aineistosta (vaikka esitti päätoimittajana kantansa juuri Puheenvuoro-osiossa) ja siksi Kustannusosakeyhtiö Uusi Suomi ei hänen mielestään ole vastuussa Puheenvuoron kirjoituksista.

JSN oli täysin eri mieltä Iltalehden keskustelusivustosta tehdyn kantelun ratkaisussa. Keskeinen osa ratkaisua, johon voisi nimen Iltalehti tilalle vaihtaa Uusi Suomi:

"Iltalehden www-keskustelu löytyy etusivun päävalikosta. Valikko jää edelleen näkyviin, kun lukija klikkaamalla siirtyy keskustelufoorumiin. Linkkejä keskusteluihin on muuallakin Iltalehden www-sivuilla. Useat keskusteluketjut, muun muassa Haitin maanjäristyskeskustelu, ovat Iltalehti.fi/Toimituksen aloittamia ja niissä on linkki Iltalehdessä julkaistuihin uutisiin. Keskustelupalsta on nimeltäänkin Iltalehden keskustelufoorumi. Julkisen sanan neuvoston mielestä palsta on nykymuodossaan olennainen osa Iltalehteä. Lukijoiden on vaikea tajuta, että se voisi olla erillinen julkaisu."

Koko ratkaisuteksti: http://www.jsn.fi/Default.aspx?d=1158

Kosmeettisia eroja lukuunottamatta tämän keskustelusivuston toteutus ja jälkimoderointi on vastaava kuin Iltalehden keskusteluosion. Siksi JSN tulkinnee myös Puheenvuoron sellaiseksi osaksi Uusi Suomi -verkkolehteä, että lehden kustantajaa voidaan pitää osavastuullisena näiden tekstien sisällöstä.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Niin, tällainen yksityishenkilön tai yrityksen antama vastikkeeton vaalituki ei ole verovähennyskelpoista.

Kummalliselta tuntuu, että ay-liikkeen johtajien ay-toimintaan tarkoitettujen rahojen kavallus ja niiden antaminen jollekin ehdokkalle on verovähennyskelpoisten rahojen jakoa vaalitueksi eikä poliisi ole puuttunut asiaan.

Kysyisin, miten US aikoo suhtautua maksettuun vaalimainontaan omilla sivuillaan? Selvitättekö rahan alkuperän ettei esim. rikollista ay-liikkeen rahaa pestä mediassa, kuten esim. Helsingin Sanomat on antanut tapahtua?

Keräättekö maksajista rekisterin?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Heräsi kamala ajatus, kun luki näiden poliitiikkaan pyrkijöiden kiitoskommentteja! Vaikuttaa, aivan kuin olisivat saaneet lahjan?

Entäs jos verottaja tulkitseekin tämän Uusi Suomi - nettilehden, tai ainakin sen Puheenvuoro-palstan ylläpidon tai ainakin osan siitä vain poliittiseksi tueksi ehdokkaille, eikä suinkaan liiketoiminnaksi?

Verottaja lätkäiseekin ehdokkaan saaman julkisuuden perusteella arvion annetusta taloudellisesta tuesta? Näitä kustannuksiahan ei sitten saisi vähentää liiketoiminnan kustannuksina?!

Ei sitä tiedä, kun on näitä "armaan" talouden meuhkaajia ja kiilusilmätoimitsijoita ja muita Helsingissä elätettäviä virkamiehenperkeleitä on liikkeellä ja koska heidän oma elämänsä on piloilla, niin jollekinhan se on kostettava!

Heikki Kosalainen

En ole ehdokkana, enkä tule olemaan koskaan ehdokkaana. :)

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Leiki vähän tutkivaa journalistia ja paljasta, että niin yksityishenkilön kuin yrityksen antama vaalituki on verovapaata, kun se kierrätetään sinne oman liiton jäsenmaksuna.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Ei voi mennä noin.

YK:n ILO:n julistuksen mukaan, jonka Suomi on hyväksynyt, Suomessa vallitsee vapaa ammatillinen järjestäytymisoikeus. Tämä tarkoittaa käänteisesti sitä, että myöskään ay-liike ei saa pakottaa ammattillisesti järjestäytyneitä muuhun järjestäytymiseen, esim. puoluetoimintaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että ammatillisesti järjestäytyneet eivät saa tukea puoluetoimintaa suoraan jäsenmaksuista, vaan rahat on kerättävä erikseen ja vapaaehtoisesti.

Jos esimerkiksi vaikka Toimihenkilöunioni haluaa tukea sääntöjensä mukaisella päätöksellä jotakin ehdokasta tai puoluetta, on rahat tuohon tukemiseen kerättävä erillisellä keräyksellä missä tarkoitus ilmoitetaan.

Jäsenmaksuilla verovähennyskelpoisesti kerätyn rahan kavaltaminen suoraan vaalitueksi liiton tai yhdistyksen kassasta on Suomen kansainvälisten sitoumusten mukaan rikos. Suomessa vain ei jostain syystä asiaan ole puututtu.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Niklas Herlin

Olette antanut vaalitukea tähän mennessä erittäin usealle ehdokkaalle satojen tuhansien, jos ei suorastaan miljoonien eurojen arvosta.

Toivon todella hartaasti, että US pysyy ja kehittyy sekä suosittuna että monipuolisena myös täällä Puheenvuoro-osiossaan.

Mitä enemmän näin on, sitä enemmän tukea (meille) ehdokkaille tulee.

Kiitän sekä etu- että takakäteen siitä, mitä silmänne eivät näe, mutta jonka lappilainen tarkastelukulmani on koko ajan havainnut.

Edeltäjänne ("Perässähiihtäjä" Hesarissa) on jo "kansakunnan kaapin päällä" (Unto Hämäläinen). Tervemenoa sinne Teillekin!

Jatketaan harjoituksia!

-aLii-

Alexius Manfelt

Liikasen Antti kirjoittaa asiaa, kuten aina! Minusta Nikon vaalituksi n sitä vaalitukea, jota pitää antaa ja hyvät perusteetkin. Politiikka tarvitsee rahaa, muuten sinne pääsevät vain tvn helppoheikit ja kaikenlaiset turhimot. Niitäkin voi politiikassa tietty olla koska heitä on osa kansastakin.

Vie rasta (nimimerkki)

Hämäläinen kaapin päällä?

Ei ole vielä oppinut edes oikeinkirjoitusta!

M-T Heikka

Kuka on "avoimesti rasisti", se on makuasia. Joku voisi pitää vaikkapa Akuliinaa juurikin sellaisena: ugriäijät hyi!

Mie en usko rahan voimaan. Ei niitä vaalimainoksia kannata enää ladon seiniin naulata.

Pieniä joulukaloiksi 10 000, mutta US:n blogimahdollisuus kaikille, se on valtava Perämeren lohi!

Eks tajuu, hei...että ei sinun olisi mitään tarvinu kenellekään antaa. Olet ihan kaikkien aikojen sankari, Kari Kränti, muutenkin. Me ollaan kaikki ihan lätkässä sinuun.

http://www.youtube.com/watch?v=tN16GJ8HxBA&feature...

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Onpa mukavaa nähdä taas paussin jälkeen Nikon kirjoittaman blogi. Mietin juuri eilen, että mihin olet hävinnyt, kun ei kuulu mitään?

Sinulla on ihan hyvät periaatteet oman vaalitukesi jakamisen suhteen.

Kuten Antti tuossa aikaisemmin sanoi, sinä olet antanut myös tässä julkaisussa ehdokkaille todella mittavat tuet ja mahdollisuudet.

Kiitos Niko, että tämä Uusi Suomi elää netissä ja suo niin monille suurta iloa ja hyvää informaatiota erilaisista asioista.

Oikein mukavia alkutalven päiviä Sinulle ja läheisillesi Niko.

Parhain terveisin,

Eeva

Henri Tuhola

Jos saa tuollaisia tukia yksityisiltä niin miten ne kuuluisi käyttää?

Tähän mennessä on odottanut että saa repiä kaikki vaalikampansa omasta selkänahastaan eikä voi odottaa suuriakaan tukia kun suurin ryhmä mihin toivoo vetoavansa on opiskelijat ja vanhukset.

Jospa minullakin joskus olisi pulmia siitä mihin rahani syydän. Kuulostaa kyllä hauskemmalta pulmalta kuin pulma siitä mistä sitä ny nyhtäisi.

K Veikko

Oma tukeni on 50 - 100 euroa ja olen sen varannut tälle vuodelle Uuden Suomen tukemiseen esim tilausmaksun muodossa.

Rantapiru (nimimerkki)

Komea idea, Niklas. Itselläni on kuplinut jo vuosia ajatus, että jos olisi fyffeä, tukisin jokaisen puolueen yhtä ehdokasta. Nimenomaan ehdokasta, ei mitään puolueen vaalikassaa.
Uskon, että aloitteesi edes hieman laittaa ihmisiä ajattelemaan, mikä vaaleissa on vakavaa ja mikä hieman vähemmän vakavaa.
Onnea valitsemallasi uralla.

Reijo Kallinen (nimimerkki)

Keräystilinumero 152130-1463 ja viitenumero 3081. Tilin omistaa Vasemmistoliitto. Ymmärrykseni mukaan tilille mahtuu vielä hynää.
Menen huomenna KOM-teatteriin katsomaan Konetta.
Palaan näytelmään katsomisen jälkeen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kampanjoida voi myös ilman rahaa.

jokuvaan, (nimimerkki)

"Jos vaalituesta luovutaan, demokratia on vaarassa"

Taitaa lähinnä olla mediatoimijat(kuten usari) pulassa, heille vaalit ovat tärkeä tulonlähde.

Rahan merkitys vähenee sitä mukaa kun ihmiset käyttävät enemmän ja enemmän Internetin vaalikoneita ehdokkaiden ajatusten tutkimiseen.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Vaalikoneet on täyttä huuhaata. Mutta mitä voi odottaa pikaruoka maailmassa.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

On huomattava eräs yhteensattuma.

US:n plokipalvelussa Perussuomalaiset ovat saaneet tuoda näkemyksiään esille mikä on hyvin poikkeuksellista Suomen medioissa.

Samalla US:n plokeista on tullut Suomen suosituin plokipalvelu.

:)

Vieras (nimimerkki)

Mielestäni se on Uuden suomen ehdottomia vahvuuksia hankittaessa lukijakuntaa.

Liian moni lehti ei päästä "väärän" puolueen mielipiteitä julkisuuteen. Onneksi Uusi suomi on puolueettomampi kuin ne.

Miettikääpä esimerkiksi Hesaria tai Turun sanomia. Ei toivoakaan saada vaalien läheisyydestä tilaa millekkään vasemistopuolteiselle puolueelle ja kokoomus saa palstatilaa vain sillä että heidän edustaja on sattunut syömään esimerkiksi luumuja.

Masa (nimimerkki)

Tyhmyydestä sakotetaan.
Sakot voi tietysti helposti maksaa jos on perinyt ilmaista rahaa.
Vähän aikaa US-mediaa seuranneena huomaan, että tyhmyys tiisvityy joukossa.
Mitä v*tun rupusakkia siellä on hommissa?
Ensi kuun alussa on totuuden hetki. STT:n automattiuutisia ei enää julkaista koska ne maksaa liikaa. Taskunpohjalta rahaa kuitenkin löytyy joillekin sekopäille.
Keskaripöhnässä tulee varmaan aina jotain luvattua. Kai niistä täytyy pitää kiinni.

Vieras

Mitä valitat! Demokratia toimii näillä sivuilla.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Jos olisin Niklaksen neuvonantaja, suosittelisin tukea 5x2000 euroa. Ja annettavaksi tässä lehdessä kirjoittaville! Lisäksi kaikille muille ehdokkaille on runssaasti sekä ilmaista, että maksullista mainostilaa.
Nämä viimeksi mainitut ottakoon yhteyden Pirkko Virtaseen.
Ja suoran tuen saajat keskustelkoon Niklaksen kanssa henkilökohtaisesti!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Niklas on poikkeus tapaus suomalaisissa pääomapiireissä. Viitsii jopa käydä avointa keskustelua meidän rupusakin kanssa. Myös summa 10 000 euroa on pieni isossa lompsassa, mutta suuri pienenssä. Demokratiaa tuolla ei summalla ei osteta, mutta osallistutaan siihen kylläkin. Hyvin sijoitettuna pienikin summa saattaa poikia mahdottomia. Tämän Niklas varmasti tietää vaikka on sijoittanut suuriakin summia.

Melenkiinnolla jäämme odottamaan sijoituksia ja sitten spekuloidaan päälle. Toivottavasti rahan saaneet antavat jo ennen vaaleja julkaista nimensä.

Menestystä Niklakselle demokratian kaidalla tiellä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

US:n kirjoittajat/blogistit ovat kaikkea muuta kuin rupusakkia.

Vieras

Ja tämä järjestyksenmuotoilu muistetaan..kertaus on tässä taasen opintojen äiti: "US:n kirjoittajat/blogistit! ovat kaikkea muuta kuin rupusakkia."

Vieras (nimimerkki)

Niklas, tuleeko US:n blogeihin vaalikaranteeni kansanedustajaehdokkaille keväällä ennen vaaleja? Entä, tuleeko blogimäärän rajoituksia esim. 5 blogia/päivä ? Onko kirjoittelu vapaata ilman rajoituksia ?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jos joku ei ehkä muista us-plokien historiaa, ne aloitettiin nimenomaan vaalien alla ja puoluetunnuksin.
Eli ne olivat nopeasti suositummaksi muodostunut versio HS:n "Pesässähiihtäjästä", jota seurasi poliittinen eliitti.

Kuten Koskenniemi täällä toteaa, US-plokeissa ei ihan joka ukko ja akka tohdi kirjoittaa, koska täällä on vähän eri "säännöt" (siis sisäinen kulttuuri).

Jos olisin Herlin, harkitsisin vakavasti ja myönteisesti Hemmo K:n tukemista. Niin paljon hän on osaltaan näiden sivujen kulttuurista "vastuussa".

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Antti Liikkasen kanssa olen samaa mieltä. Niklaksen kannattaisi näyttää Lapin vaalipiirissä Kokoomukselle, miten se menettää ainoan paikkansa tai Keskusta jonkin paikan saatuaan maistaa Uusi Suomi-voimaa. Hemmo Koskiniemi on yksi mainio tapaus.

Toinen, mikä aiheuttaisi haasteita niin Vihreälle liitolle kuin Keskustalle, on James Hirvisaari Hämeen vaalipiiristä, häntäkin pitäisi tukea.

Hämeen vaalipiiri on nii lähellä Uudenmaan vaalipiiriä, että Hämeen vaalipiirin vaaliin osallistuminen ja voittaminen Uusi Suomi-ehdokkaalla, aiheuttaisi Helsingin Sanomissa toivottavan primitiivireaktion, joka tuottaisi suomalaisille lisää tietoa lehdistön manipuloinnoista.

Uskon, että Iltalehden suosikkitytöksi Sirpa Pietikäisen, Kirsi Pihan ja Piia-Noora Kaupin jälkeen tulee Jasmin Mäntylä.

Uusi Suomi tarvitsisi jonki missiehdokkaan tuettavien joukkoon. On aina siirtyä Iltapäivä-lehden puffaamasta Benin tallista Niklaksen talliin!

Niklaksesta voisi kasvaa Helsingin Sanomia ja Iltalehteä ärsyttävä vaalimoguli.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tarkat vastaukset toimitukselta. Sorry.

vie rahat (nimimerkki)

Presidentillinen puhe.

taidan keittää kahvit.

Heidi Tuominen (nimimerkki)

Samanlaisella summalla voisit tukea vaikka minua todellisesta tutkivasta journalismista, jossa otetaan jokainen asianosainen huomioon ;D

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Samanlaisella summalla voisit tukea minua hutkivasta holtittomuudesta, ja taatusti ei tule mitään järkevää.

Vieras (nimimerkki)

Samppa heräilee..

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Heräilee?

Onkohan kuvattu tänään aamulla vaikko illalla?
http://haapavaara.wordpress.com/2010/11/18/street-...

Ei täällä kaikilla ole aikaa koko päivää roikkua. Saati mahdollisuutta.

pekka toivonen (nimimerkki)

Sponsored by Niklas Herlin otsaan tatuoituna riittää viemään keskinkertaisenkin kansanedustajaehdokkaan puolueesta riippumatta heittämällä parlamenttiin.

Tässä tapauksessa ei luonnollisestikaan ole kyseessä pelkkä vaalityöhön lahjoitettu suhteellisen pieni rahasumma vaan symbolitasolla erittäin merkittävä henkilökohtainen tuki ja luottamuksen osoitus, koska ehdokkaan ajatusten ja tekojen takana seisoo Niklas Herlin.

Siksi uskonkin, etteivät keskinkertaiset ehdokkaat tule saamaan "Niklas Herlin- tatuointia" ja sen näyttäminen julkisuudessa ei ole häpeä vaan kunnia.

Jussi Vaarala

Edelleen olen sitä mieltä että valtion olisi maksettava kaikki politiikka joka tarkoittaa tätä:

1. silloin kaikki taloudelliset kytkennät ja myös yksityinen ja yritysten vaalirahoitustuki kriminalisoitaisiin talouselämän ja politiikan välillä ja

2. talouselämän ne tahot joilla on suhteita poliitikkoihin eivät saa kilpailuetua niihin nähden joilla ei ole - joten markkinatalous toimisi aidommin ja

3. samalla politiikka puhdistuisi aidoksi politiikaksi eikä niiden mukaiseksi joilla on rahaa tai muuten valtaa - ei syöpäpotilaalla tai dementikolla ole valtaa vaan hän on talouselämän riesa - mutta hän on politiikan yksi keskiö - niinkauan kun puhutaan sivistysvaltiosta

4. media pitäisi velvoittaa antamaan tilaa tietty minimimäärä per ehdokas vaikkapa sille vastineeksi että media pyörii pitkälti veronmaksajien kustantaman infrastruktuurin varassa.

Toisaalta kokemuksesta tiedän että sen enempää A3 kokoisten mainosten painaminen joihin mahtuu kyllä kenen tahansa näkemyse ei ole kallista eikä niiden jakaminen vaikeaa.

Näin saadaan aito asialinjainen kilpailutilanne ehdokkaiden välille.

Henri Tuhola

Miten sen syöpäpotilaan tai dementikon pitäisi olla korotetussa asemassa päätännänteon yhteydessä ellei se päätännänteko tietenkin koske juuri häntä?

Välistä kyllä tuntuu että eduskunnassa on vitun iso kasa dementikkoja.

Media pitäisi velvoittaa antamaan 200 millisekuntia aikaa per ehdokas koska veronmaksajat kustantaa. Joo jaa? No tänä vuonna lakataankin maksamasta YLE-maksua kun telkankatsominen on lakannut kokonaan kotitaloudessa, ihan sama oikeastaan miten te muut sen rahan mokaatte.

Niitä ehdokkaita on monta ja hyvä niin. Yksi A3-kokonen mainos jokaselle niin tasa-arvo tapahtuu ja painaminen on nykysellä digitaalitekniikalla halpaa.

Juttusi kyllä pistää miettimään kuinka paljon sitä jätettä näissäkin vaaleissa tulee näin koko suomen mittakaavassa.

Jussi Vaarala

webbikamera ja pc ja internet - helvetin halvalla saa itsetsään videon ja pääsee omalla naamallaan ja livenä esittämään asiansa

ja aivan oikein - ylen pitäisi tarjota sille kanava

Henri Tuhola

No tuo kyllä toimii, mutta eikö youtube jo salli tuon?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Edelleen olen sitä mieltä että valtion olisi maksettava kaikki politiikka joka tarkoittaa tätä:

* Valtio on luonteeltaan etujärjestö. Miten luulet, että valtio maksaisi esivallan vastaisten oppositioiden vaalikulut? Eiväthän nytkään vaalitukea, edes puoluetukea saa ne valtionvastaiset ryhmittymät, jotka eivät ole eduskunnassa. Miten joku Lipposen kovan ytimen hallituskaan maksaisi vaalitukea Itsenäisyyspuolueelle, joka ei kannata kovaa ydintä, vaan omaa ydintä?

1. silloin kaikki taloudelliset kytkennät ja myös yksityinen ja yritysten vaalirahoitustuki kriminalisoitaisiin talouselämän ja politiikan välillä ja

* Kun valtio kuuluu eläkeläisille eli Ilmariselle ja Varmalle, tulopoliitikoille ja keskinkertaisille virkamiehille, miksi demokratia pitäisi nykyistä lujemmin läänittää kansalaisilta virkamiehiille?

2. talouselämän ne tahot joilla on suhteita poliitikkoihin eivät saa kilpailuetua niihin nähden joilla ei ole - joten markkinatalous toimisi aidommin ja

* Miten voi kieltää politiikasta talouselämän?

3. samalla politiikka puhdistuisi aidoksi politiikaksi eikä niiden mukaiseksi joilla on rahaa tai muuten valtaa - ei syöpäpotilaalla tai dementikolla ole valtaa vaan hän on talouselämän riesa - mutta hän on politiikan yksi keskiö - niinkauan kun puhutaan sivistysvaltiosta

* Ei ole sivitysvaltioita, on väärän paradigman sivistyneistön valtioita. Sivistystä on jopa valtion ja opetusministeriön ulkopuolellakin.

4. media pitäisi velvoittaa antamaan tilaa tietty minimimäärä per ehdokas vaikkapa sille vastineeksi että media pyörii pitkälti veronmaksajien kustantaman infrastruktuurin varassa.

* Suomea pitäisi ruveta vaalitarkkailemaan Etyj:n säännösten mukaan Kööpenhaminan sopimuksen perusteella niin kuin Kimmo Kiljunen on ehdottanut.

Toisaalta kokemuksesta tiedän että sen enempää A3 kokoisten mainosten painaminen joihin mahtuu kyllä kenen tahansa näkemyse ei ole kallista eikä niiden jakaminen vaikeaa.

* No ei. Jos jaat koko vaalipiiriin niin menee monta tuntia työtä.

Näin saadaan aito asialinjainen kilpailutilanne ehdokkaiden välille.

* Ei saada. Koko kilpailuasetelma pitää rakentaa asetelmaan Uusi Suomi & Perussuomalaiset vastaan Alma Media, Sanoma, Yleisradio sekä toinen kolmen kopla, SDP, Keskusta, Kokoomus.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Ymmärrän Nevan kannan.

En usko, että Suomi koskaan on niin pohjoiskorealainen maa, että tuo kanta menisi läpi.
Näen, että Suomi on liian "privat enterprice" eli kapitalistinen markkinaliberaali maa, että Nevan kanta menisi läpi.

"Suo siellä, vetelä täällä"

Appi (nimimerkki)

Mielipidejohtajuudella on merkitystä. Niklas Herlinin ajatukset henkilöiden tukemisesta ovat mielestäni oikean suuntaisia. Demokratia ihan oikeasti tarvitsee hyviä edustajia ja heitä löytyy kaikista puolueista. Tärkeätä on, että edustajalla on halu ja kyky analysoida asioita ja vielä parempaa, jos he pystyvät muodostamaan myös tolkullisen mielipiteen ja tuomaan sen esille. Pelkkillä perässähiihtäjillä ei maailma kehity. Toisaalta täytyy olla myös kykyä ymmärtää, että demokratia tarkoittaa enemmistön oikeutta määrittää suunta. Hyvä edustaja osaa vaikuttaa tuohon suuntaan, vaikkei olisi edes täysin samalla linjalla. Hyvä edustaja ymmärtää myös sudenkuopat ja uskaltaa niistä myös varoittaa sortumatta räyhäämiseen. Hyviä edustajia tarvitaan ja he tarvitsevat myös tavallisten ihmisten tukea. Hyvä edustaja pystyy myös kertomaan etukäteen, mitä periaatteita hän toiminnassaan noudattaa, vaikka yksityiskohtien lupaaminen onkin mahdotonta. Hyvä edustaja on inhimillinen ja ymmärtää yhteisön vastuun tärkeyden, mutta ymmärtää hän ymmärtää myös, että jokaisella on toisaalta oma vastuunsa tekemisistään.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Asiaa. Pistä sinäkin hillosi oikealle ehdokkaalle.

Harri Räsänen

Ylärajan määrittäminen yksittäisen ehdokkaan vaalikampanjan kuluiksi olisi ollut demokratian kannalta paras ratkaisu. Nyt pystyy rahakasan voimalla saamaan etua muihin ehdokkaisiin. Toivottavasti ylärajat vielä määrätään.

Paras mainos (nimimerkki)

Keltaisille sivuille vaalimainos ja alaksi edustustehtävät. Halpaa kuin saippua ja pysyy puhelinluettelossa pitkään.

Veli Hyvönen

Tämä oli mystinen kirjoitus. Vaalirahaa halutaan julkiseksi juuri sen takia, että tiedetään onko jollain läpimenneellä suuri vaalikassa taholta jolle jäädään kiitollisuudenvelkaan.

Vaalirahoitus tulee olla julkista euromääräisin rajoin mitä on julkisuudessa esitetty.

Tässä maassa on liian monta vuosikymmentä harjoitettu kähmintää ja kepulikonstein ajettu omaa ja hyvänveljen etua. Se riittää jo.

Vieras (nimimerkki)

Mitäs mystistä tässä on, Niklas heittää kehiin julkisesti vaalirahaa niinkuin kaikkien pitäisi(pitää)kin eikä kenellekään jää mitään epäselvyyksiä mahdollisista kähminnöistä ym. paskasta.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Kuten kirjoitin, esimerkiksi työnantajan tietoon tuleva pieni rahoitusosuus voi olla vaarallinen työpaikan kannalta. Ja juuri niitä pieniä rahoitusosuuksia ehdokkaat tarvitsevat.

Vieras (nimimerkki)

Ihanko totta? Hui.

Vieras

Joku järki pitäisi olla näissä pienissä rahoituksissa myös toimittajien puolelta, etteivät turhaan paisuttele otsikkoihin pikku summia vaan alkaen suurimmista vaalirahasummista, niin sieltä esille ja julki vaan!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Moniko Teoston lakinainen tukee taloudellisesti Piraattipuoluettaa?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Äläs ny TON!

Kotilaisen Antti voi tukeakin Piraattipuoluetta, sillä siellähän se leipä on! :)

Vieras (nimimerkki)

Minä valitsen vaalikopissa ja ääni menee persuille. Saavat sitten tukea tai ei.

Tanka (ei kirjautunut) (nimimerkki)

-- Meissä kaikissa on hyviä ja huonoja ihmisiä.

Voi pyhä Pietari! Eivät ihmiset ole joko hyviä tai pahoja vaan sekä että! Freudia lainaten: ihminen on olio, jonka vintillä laulaa enkelikuoro, mutta kellarissa ulvovat sudet.

MURSU (nimimerkki)

Minun pikku tukeni on minun pikku, mutta ehkä jopa ratkaiseva ääneni, ...jota en valitsisi edes Niklaksen tuetun mainoksenkaan vuoksi, kun en osta Cokistakaan vaikka sen mainos pyörisi 10x illassa....ei, valintani teen sydämen ja järjen summalla....ja vaalitukeni on ääneni.

Jape (nimimerkki)

Niklakselta rehti esitys.

Toinen juttu on se että US:n meili ja blokiosasto tulee taatusti myrskyämään mielipiteistä vaalien alla.

Toivotaan että täällä säilyy, kaiken melskeen keskellä, avoimuus mielipiteiden esittämiselle. Se edellyttää luonnollisesti myös vastuuta. Kaikenlainen valheellisuus, asiaton panettelu, rasismit, uhkailut tms. pitäisi saada pysymään poissa. Ne ovat toki häpeäksi esittäjälleen.

Hyvät avaukset, kallioon hakattu totuus, suvaitsevaisuus, sarkasmi, ironia sekä huumori jne. olisivat erinomaisen tervetullutta netissä käytävään vaalikeskusteluun.

Sellainen hyrinä on että US:llä on paljon pelissä ja paljon voitettavaa, avoimen median monipuolisena foorumina.

Aku Ankka

Ilmoitan kunnioittavimmin täten olevani kiinnostunut Niklaksen vaalituesta, ja anon tukea kaikilta muiltakin demokratian ystäviltä. Rahaa tarvitsen kampanjaan, sillä on oltava paljon resursseja kyetäkseen lyömään yhteiskunnan varoilla mainoksiaan painattavat kilpailijat. Ajatukseni löytyvät mm. Uuden Suomen blogistani.

ossian rönneberg (nimimerkki)

Hyvä pelin avaus rahoittajan puolelta. Vuosi kymmeniä on kähmitty ja salailtu antajan ja saajan puolesta ettei ole sidonnaisuuksista ollut kellään äänestäjällä selkoa.
Toivottavasti politiikan teko tervehtyy totaalisen mahalaskun jälkeen.Niin ja antakaa nyt selvät pasmat arvoisat poliitikot mitä teette vaalien jälkeen vai jääkö säästölistan teko ja ilmoitus taas ja kerran virkamiehen harteille?

Vieras

No AAMEN antakaa poliitikot selvät pasmat kaikista vaalituista vaalituista ja kytketyistä kytkennöistä ja luvatut lupaukset kehiin nyt eikä vaalien jälkeen. Eikö kähminnöistä ja loanheittopaskoista ole kaikki jo saanut tarpeekseen?

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Niin jos kansalaiset kokisivat vaikuttamisen samalla tavalla, kuin Herlin voisi demokratia toimia aavistuksen paremmin. Omalta osalta juuri rahan puute oli ehdokkuudesta kieltäytymisen suurin syy. Ei ole urheilumenestystä, en osaa laulaa, eivätkä huoli missiehdokkaaksi. Ilman rahaa on turha lähteä leikkiin mukaan. Mediaa ei kiinnosta ns. "tavis" ehdokkaat, joten lehtien sivuille ei ole asiaa ilman rahaa vaativia mainoksia.

Vieras

Tavisäänissä on kyllä MAHTAVA äänipotentiaali. Jos nykyinen oppositiopersus ja Muutos-2011 ottaisivat selvästi tavisköyhätvanhat ajaakseen niin vaalivoitto olisi varma.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Taviksia on paljonkin liikkeellä. Tiedän kyllä että on aika tajutonta edes yrittää työttömän (perusturvalla) lähteä kisaamaan noiden mediajulkimoiden kanssa. Vaikka asiaa tai ajattelua olisikin, niin sen saaminen ihmisten tietoon on todella hankalaa.

Eniten tässä itse ihmettelen että miksi jonkin Pelifirman johtajan tai jo eduskunnassa istuvan poliitikon tarvitsee lähteä pyytämään julkisesti tavallisilta ihmisiltä rahaa. En minä vaan meinaa kehtaa vaikkei semmoisia tuloja olekaan.

Matti Kopra

Olen äänestänyt tähän asti Kokoomusta. Nyt en löydä vaalipiiristäni Helsingistä yhtäkään kunnioitustani nauttivaa kokoomuslaista ehdokasta.
Sama ongelma on korostetusti Kepun ja Vihreät kanssa.
Haluan antaa Perussuomalaisille tilaisuuden yrittää, ja äänestän Jussi Halla-Ahoa siksi, että hän on osoittautunut rehelliseksi ja asioita oikein ajavaksi ja tekeväksi kansalaiseksi.
Toivoisin Jussi Halla-Aholle Herlinin tukiavustusta.

Melkein vieras (nimimerkki)

HYVÄ KUN NIKLAS TULEE JULKISESTI mukaan kuvioon. Summaa voisi hieman kasvattaa - minulla olisi hyvä ehdotus jos hän ottaisi - mukaan ne aktiiviset ehdokkaat joilla on suuri vaalitukiryhmä. Jospa hän laittaisi ne kisaan mukaan esim: 5000 @ lisäpanostuksella. Taidampa lähestyä henkilökohtaisesti.

Jaassu Vaan (nimimerkki)

Tulipahan tuossa jo aikaisemmin 100 euroa pistettyä yhden suomalaisia perusarvoja edustavan ehdokkaan tilille, voipi olla että tämän jutun innostamana laitan vielä toisen mokoman toiselle saman puolueen toiselle edustajalle.
Lahjoituksesta tuli hyvä mieli. Hyvän asian puolesta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Minusta kannattaisi antaa KMS:n tapaan vaalitukea 5 000 euroa - 15 000 euroa per ehdokas. Kampaja voi maksaa 50 000 euroa, joten jos rahoittaa vaikka kolmasosan siitä, on se jo riittävä tae siitä, että kuunnellaan vaalien jälkeenki.

Itse asiassa Uusi Suomi voisi järjetää jonkinlaisen vaalirahoituskeskuksen eli sen, että Nikotiimille voisi lähetättää rahaa ja toivomuksen siitä, kenelle raha lahjoitetaan edelleen.

Moni muukin kuin Nikon ehdokas olisi tyytyväinen kansan karttuisasta kädestä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ilmoitusraja taisi olla 1700 euroa, joten aivan hyvin voi anonyymistikin rahaa kierrättämällä pesemättä ilmeisesti Kiviniemen tapaan lahjoittaa enemmän kuin 1 000 euroa.

Käyttäjän amadeus kuva
John Nikulas
Tapio O. Neva (nimimerkki)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaalipiirit

Kannattaisiko tehdä lista vaalipiirien rahattomista?

H E L S I N G I N V A A L I P I I R I

-

U U D E N M A A N V A A L I P I I R I

-

H Ä M E E N V A A L I P I I R I

Jotenkin olen sitä mieltä, että teologian ylioppilas ja veturinkuljettaja James Hirvisaari, jolla on mahdollisuus päästä kansanedustajaksi Hämeen vaalipiiristä, tarvitsisi sponsorointia. En usko, että se, että apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske teki hänestä "sanomalehdestä tutun", riittää aivan varmaan valintaan.

Vieras (nimimerkki)

"Entä jos punaisella paikkakunnalla joku duunari heittäisi pari kymppiä oikeistolaiselle? Ei olisi ihan kiva tulla töihin seuraavana päivänä."

- Rahaa voi lähettää kirjekuoressa nimettömänä, tai tehdä pankissa nimettömän käteispanon ehdokkaan tukitilille

Pekka K (nimimerkki)

Pientä tukea sitä itekkin laittaa. Eipä ole paljoa mutta silti.

Vieras (nimimerkki)

Laitoin kahdelle tukea, Jussi Halla-aholle ja Espoon Teemu Lahtiselle. Rahaa pistin sen verran kuin alle perustoimeentulolla elävä voi laittaa. Vantaan Johannes Nieminen saattaa myös saada mikäli pistää keräystilin pystyyn.
Mutta sen jälkeen onkin jo menny semmoinen summa ettei enempään ole ainakaan minulla varaa.

Niin tai näin, siinä ois hyviä tuettavia. Jos ehdokkaita vielä haet.

Vieras (nimimerkki)

Toimeentuloluukultahan sitä vaalikassarahaa voi anoa, jos ei omat ruokarahat riitä. Mikään ei ole turhempaa rahankäyttöä kuin tukea ehdokasta, jolla ei ole läpimenon mahdollisuuksia.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Toimeentulotukiasiakaskin saa päättää mitä vähillä rahoillaan tekee, ostaako viinaa ja tupakkaa vai sijoittaako tulevaisuuden parantamiseen.

Salon Petri (nimimerkki)

Rehellinen, ajankohtainen ja erinomaisen hyvä kirjoitus.

Mielestäni Suomi on jämähtänyt avoimuudessaan DDR:n tasolle. Evan johtaja Matti Apunen yritti raottaa tiedotusvälineiden sarkaa sidonnaisuuksien suhteen "Hei toimittaja, ketä kannatat?"- kolumnillaan. Kirjoitus julkaistiin HS:ien 7.10.2010 pääkirjoitusosiossa.

Nyt tuokin tilanne seisoo. Yhdessä vaalirahoituksen avaamisen kanssa.

Kovan kritiikin esittämisen lisäksi on aina hyvä muistaa esittää konkreettisia ratkaisuja. Myös pattitilanteesta eteenpäin pääsemisessä. Vain yhdessä olemme enemmän.

Tehdäänkö siis yhdessä mediasta&vaalirahoituksesta avointa, iloista ja kaikkien yhteisesti hyväksymää toimintaa?

Lakihan sallii vaalirahoituksen avaamisen koko 2000-luvulta. Takautuvasti, ilman eurorajoja ja sanktioita. Myös puolueiden ja niiden paikallisyhdistysten osalta.

Tässä käyttöönne Kansan vaaliliiton ry:n perustajajäsenten valmistama kolmen portaan etenemisen malli.

1. Vaalirahoituksen salaisuudet julki koko 2000-luvulta
http://ajankuva.blogspot.com/2010/06/vaalirahoituk...

2. Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/maan-tapa-ins...

3. Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/suomi-20-maan...

Ja muista pitää se, että perustuslain mukainen kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä edes näitä perusasioita päättäjistään.

Noin 2 miljoonaa nukkuvan puolueen jäsentä on herätessään ja äänioikeuttaan vaaleissa käyttäessään melkoinen muurien murtaja. Salaisuuksien paljastaja. Maan tapojen uuttera uudistaja. Vallan hyvin hoksottimilla varustettu vahtikoira.

Lisäksi toivon, että Evan johtajan Apusen Matin innoittamana; joku tiedotusvälineiden ja poliitikan sekä talouselämän maailman tunteva kirjoittaa aiheesta - "Hei päätoimittajat, ketä kannatatte?"

Tuolla hakusanasetillä internetin kautta löytyvää kirjoitustani voi mahdollisesti käyttää hyödyksi. Ainakin lähdemateriaalin paikallistamisessa.

Jaska Salonen

Asiaa hieman "harrastavana" pitää todeta, että olipas Niklakselta harvinaisen tervejärkinen kirjoitus vaikeasta aiheesta vaikeana aikana.

Kiitokset.

Jouni Jokela

"Rahan lahjoittaminen vaalikampanjaan, ison tai pienen summan, on arvokasta työtä demokratian eteen."

Huomatan kohteliaimmin kaikille että tämä "kymppitonni" on vain murto-osa Niklas Herlinin jo tekemästä arvokkaasta työstä Demokratian eteen.

Minä kun olen siinä käsityksessä että olet käyttänyt tähän työhön jo Miljoonia tämän Uuden Suomen kautta. Kiitos siitä!

Eduskunta ja kansanedustajan vaalit on vain yksi tapa toteuttaa demokratiaa. Se ei välttämättä edes ole se paras tapa.

Jos haluat jatkaa tätä jo aloittamaasi työtä Demokratian eteen, olen valmis laittamaan "kymppitonnin" minäkin siihen, että luot tähän Uuden Suomen yhteyteen tällaisen http://www.volksinitiative-unterschrift.ch/
Sveitsin mallisen Suoran demokratian palvelimen. Tämä sopisi tähän UUSISUOMI.FI -teemaan paremmin kuin hyvin.

Itse en koe että yksittäisellä ehdokkaalla on enää mitään merkitystä eduskunnassa. SDP-KEPU-KOK on kaikki jo samaa puuroa, ja jos muodostavat vielä yhteishallituksen vaalien jälkeen, niin mitä merkitystä silloin oli yhdelläkään eduskuntavaaleissa annetulla äänellä?

Vieras (nimimerkki)

Erittäin mielenkiintoista ja erittäin hienoa tekstiä Jouni Jokelalta kuulla vaihtoehtoisia toimintamalleja luutuneen vanhan mallin tilalle. Kiitos.

DemokratianMies (nimimerkki)

Jos demokratiaa halutaan niin sitten rahat Muutos 2011 puolueelle.
Jos pelleilyä halutaan niin sitten rahat vaan suurille vanhoille puolueille.
Kesk-SDP-Kok-RKP kaikk ovat samaa sontaa, vähän eri paketeissa.

Vai onko joku noista puolueista kovaan ääneen halunnut kansanäänestyksiä ja suoraa demokratiaa??

Aivan, eivä todellakaan ole. Jos sinä miljonääri Herlin haluat oikeasti Demokratiaa tähän surkuhupaisaan maahamme niin sinä lahjoitat Muutos2011 puolueelle sen koko 10.000 euroa ja mielellään Jiri Keroselle, joka on kaikista tämän hetken ehdokkaista älykkäin, kiistattomasti.

Idis... (nimimerkki)

Hei Niklas, eikö MIELIPIDE- palstaa voisi kehittää keveämmäksi vaikka siten että jokainen US:n lukija voisi heittää kehiin mielipiteen ilman Kirjautumista ja/tai Rekisteröitymistä?

Vieras granskare (nimimerkki)

Niklas Herlin on tässä tehnyt suuren palveluksen suomalaiselle kansavallalle: hän on palauttamassa julkisuudessa vaalirahoituksen oikeutusta ja hyväksyttävyyttä parin vuoden tauon jälkeen. Kun oikeusministeriön vaalijohtaja unohti v. 2007 ohjeistaan vaalirahoittajien erittelyvelvoitteen, suuri osa valituista teki annettujen ohjeiden mukaisen, mutta lain kannalta moitittavan vaalirahailmoituksen. Näistä kymmenistä valtamedia valitsi suurimman julkisen röykytyksen kohteiksi Timo Kallin ja Antti Kaikkosen sekä lain kirjaimen mukaisen ilmoituksen tehneistä Matti Vanhasen.
Herlin myös hienolla tavalla puolustaa pienten vaalitukien salassa pitämisen ideaa. Samaahan on korostanut Lauri Tarasti. Ilmoitusrajasta voidaan sitten kiistellä loputtomiin.
Normaali vaalituki ei siis ole laitonta tai rikollista, ei edes paheksuttavaa tai likaista.
Herlin tekee näin suurta palvelusta perustuslailliselle kansanvallalle, jonka toteutumista länsimaissa ilmentävät parlamentaariset vaalit. Niihin osallistuminen ehdokkaina ja heidän tukijoinaan on suotavaa ja toivottavaa. Kun näin saadaan neljäksi vuodeksi kerrallaan vaaleilla valitut päättäjät, toteutuu edustuksellinen demokratia. Sen arvoa kannattaa vaalia eikä ainakaan polkea alas.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ai, kun herttaista yksimielisyyttä.
Terve Niklas. Voisimmeko me puolestamme keskenämme harrastaa
käänteistä vaalitukea. Toisinsanoen, sinä olisit maksaja- ja minä saaja.
Jos asettuisin ehdokkaaksi, ja- jos tulisin valituksi,- olisin pahempi räksyttäjä oikeiston suuntaan kuin Ben Zyskowitsh (kok) on vasemmiston suuntaan. Ymmärrät kai, ettei kaksi samanlaista rakkia sovi saman katon alle.
Siis, jos- ja jos- ja jos.
Muutamalla tonnilla voisin harkita olla kiinnostumasta politiikasta niin paljon, että hakeutuisin sinun kannaltasi epämiellyttävän puolueen ehdokkaaksi.

Blindeyex (nimimerkki)

Varsinais-Suomen vaalipiirissä on hyvä ehdokas joka varmasti tarvitsee myös rahallista tukea eduskuntaan pääsyyn. Mirka Muukkosen poliittiseen jalanjälkeen pääsee tutustumaan hänen blogissa:

http://muukkonen.blog-city.com/

Vieras (nimimerkki)

Kelpaako sinulle tamperelainen duunariehdokas, mittakirvesmies Kalle Hyötynen (Vasemmistoliitto)? Tukiti on 152130-1463, viite 1805. Uusi rehti ehdokas!

Vieras

Oikein piristävää. Erittäin piristävää lukea US:n sivulta Obaman blogia, kiitos Niklas ja Markku ja onnittelut!

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Joo rahatta on vaikea mennä läpi, ite kyllä lähden tonnin budjetilla mutta lisäkin sopisi. Silloin kuntavaalien aikoihin siinä blokkareiden tapaamisessa kyselin mainostulojen jakamista mutta minulle käy suora tukikin. Tosin aion julkaista kaikki tukeni joten jos pelkäät leimautumista VAS tukijaks, ei sitten.
Keräystilin tiedot tuolla. http://www.auvorouvinen.fi/vaalit/raha.php

Sami Heikkilä

Itse olen ollut jo kunnallisvaaleista asti hyvinkin kriittinen vaalitukia kohtaan, lähinnä tapauksissa jossa pyyteettömyys on vaakalaudalla. Mutta, kuten kirjoitit tukea tarvitaan ja tukijat julkaistaan joten http://samiheikkila.vas.fi/pro-senttes-ti-liike/

Vieras (nimimerkki)

täysin pelleilyy sää oot rikas pelle jolla ei oikeesti oon mitää välii ku on massii sillo voi sanoo just siltä ku tuntuu

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset