Niklas Herlin

Vaalitukea

Aiemmassa blogimerkinnässäni  kerroin, että aion jakaa yhteensä 4000 – 10 000 euroa vaalitukea vähintään neljälle, ehkä useammalle eduskuntaehdokkaalle.

Eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten tuin tasan yhtä ehdokasta, vihreiden Jukka Relanderia, 900 eurolla. En äänestänyt Jukkaa enkä vihreitä. Motiivini oli se, että miehen tuntien ajattelin hänen edistävän minulle tärkeitä asioita, jos läpi pääsee. Monesta asiasta olemme vissisti eri mieltä. Mutta maailmassa ei ole ainuttakaan henkilöä, joka olisi kanssani kaikista asioista samaa mieltä, joten ei sillä mitään väliä ole.

Kun pari vuotta vaalien jälkeen julkisuuteen tuli epämiellyttäviä uutisia siitä, miten ja miksi vaalitukia on lahjoitettu, päätin, että ensi kerralla lahjoitan enemmän ja useammalle.

Mitä useampi valveutunut kansalainen lahjoittaa rahaa ehdokkaalle tai ehdokkaille, sitä parempi. Viime vaalien skandaalien jäljiltä yritysraha on paljon tiukemmassa kuin neljä vuotta sitten. Ja kampanjointi vaatii aikaa ja rahaa. Lisäksi yksityinen raha on parempaa kuin yritysraha; siihen liittyy vähemmän sitoumuksia.

Keskustan Kimmo Tiilikainen, joka mainitaan toistamiseen tämän merkinnän lopussa, on julkisestikin muistuttanut siitä, että yksityisten lahjoitukset ovat ehdokkaalle jo henkisesti tärkeitä. Ne ovat pyyteettömiä osoituksia siitä, että joku uskoo politiikkaan ja poliitikkoon.

Ihan perinteinen tapa ja hyvin tärkeä sellainen on vapaaehtoinen vaalityö. Siis ehdokkaan auttaminen kaikessa mahdollisessa jota voi tehdä. Kaikki eivät kuitenkaan ehdi tai voi tehdä kenttätyötä. He voivat lahjoittaa.

Sitten tämä summa. Päädyin 10 000 euroon, koska se ei ole hirveän paljon minun pussistani, mutta olisi paljon melkein jokaisen muun suomalaisen pussista. Rahat on jaettu kahdeksalle ehdokkaalle, kullekin 1200 euroa eli yhteensä  9600 euroa.  Ehdokkaasta riippuen 1200 on paljon tai vähän rahaa, ylivoimaiselle enemmistölle ehdokkaista kuitenkin paljon. Ja jos 12 kansalaista kaivaisi kuvettaan satasen verran samalle ehdokkaalle, kasassa olisi vastaava summa. Hyvä.

Epäkiitollista tämän julkisen tuen antaminen varmasti on.

Minua syytetään tämän takia epätasa-arvoisesta kohtelusta, opportunismista, kukkahattuillusta, oikeistolaisuudesta, vasemmistovihreydestä, tuhopoltosta, kannibalismista, ryöstöstä, sananvapauden rajoittamisesta sekä Helsinki-keskeisyydestä.

Mutta mitä sitä ei tekisi demokratian eteen.

Sitten mennään varsinaiseen asiaan, eli ehdokkaisiin. Demaria en ole koskaan äänestänyt enkä äänestä, mutta helpoin valinta tuettavaksi oli Sara Paavolainen.  Tässä on ihan henkilökohtainen syy. Sara Paavolaisella, kuten minulla, on kehitysvammainen (downin syndrooma) lapsi.  Aidosti toivon, että seuraavassa eduskunnassa istuu kehitysvammaisten puolesta puhuva henkilö; yhteiskunnan heikoimmilla on liian vähän tukijoita.

Ideologisesti vaikeinta on tukea persua. Moni ehdokas on mielestäni avoimen rasistinen.

Tom Packalen on Helsingistä ja Helsingistä menee läpi parikin persua. Totisesti toivon, että Packalenin järjen ääni menee läpi siihen seurakuntaan, joka on perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaalien jälkeen.

Mainittakoon erityiskiitoksena, että vanha ryyppykaverini, Hesarin kaupunkitoimittaja Kimmo Oksanen teki aikanaan häväistysjutun Packalenista, koska tämä oli poliisin ominaisuudessa nimittänyt Romanian romania Romanian romaniksi. Siinä on krediittiä yhdelle ehdokkaalle!

Sitten Packalenin ryhmätovereiden iloksi kaksi seuraavaa: kokoomuksen Fatbardhe Hetemaj ja vihreiden Husein Muhammed. Olen varma siitä, että Suomen eduskunta, kuten kaikki eduskunnat, tarvitsee ”ulkopuolista” näkemystä.

Tarvitsemme siis ehdokkaita, jotka osaavat katsoa Suomea sekä ulko- että sisäpuolisina.  Sekä ”Fadella” että ”Husulla” on pakolaistausta, joten he tietävät, miten asiat ovat, kun asiat ovat huonosti. Mokoma tieto on täysin vierasta suurimmalle osalle suomalaisista.

Jokaisella puolueella on listoillaan kiintiöulkomaalaisia. Osa näistä on ilmiselvästi täysiä ääliöitä, osa ei. Hetemaj ja Muhammed ovat julkisella toiminnallaan ja suoralla puheellaan osoittaneet, että he ovat kansanedustajaksi sopivia.

Muhammed on muuten näistä kahdeksasta ainoa, jonka edes jotenkin henkilökohtaisesti tunnen. Hän julkaisee piakkoin tietokirjan edustamani kustantamon kautta (löytyy tuolta listan häntäpäästä, tietokirjojen puolelta).

Hetemaj ja Muhammed ovat hyviä Uuden Suomen blogisteja, mutta heidän toimintansa oli minulle tuttua muutenkin.

Kaksi seuraavaa on tullut tietoisuuteeni puhtaasti Uuden Suomen kautta. Petri Muinosen (kd) teksteihin olen kiinnittänyt huomiota. Tulkintani mukaan Muinonen on hyvin järkevällä tavalla hyvin pienen yrittäjän takana. Järjen kanssa pienyrittäjyydestä sekä jotakin puhuvaa että siitä tietävää on vaikea löytää.

Vasemmistoliittolaista oikein hain, mikään cityintellektuelli mukapunainen ei oikein päähäni mahdu.

Uuden Suomen ylläpitämä blogipalvelu antoi tähänkin kysymykseen vastauksen: Auvo Rouvinen. Tämä Puheenvuoro-palstalle kirjoittava kiteeläinen entinen kirvesmies toisi vasemmistoliiton ryhmään sitä maalaisuutta ja rehellisen kansan punaisuutta, jota siitä puuttuu.

Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen tuli minua paremmin keskustaa tuntevan henkilön vinkistä.

Etsin kepulaista pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, ja sellaista joka suhtautuu järkevästi muun muassa ympäristökysymyksiin. Perehdyin sitten Tiilikaisen toimiin kansanedustajana ja tulin siihen tulokseen, että ehdokas on varmasti minulle sopiva.

Tiilikainen on siitä huono tuettava, että hänelle liksa juoksee myös vaalikampanjan ajan.

Mutta vielä isompi liksa juoksee Astrid Thorsille (r), jonka linjaukset ovat minulle ideologisesti koko porukasta vaikeimpia.

Tuen Thorsia siksi, että hän on ehdolla. Thors on kokenut poliitikko, joka on hoitanut erittäin vaikeaa ministerinpostia. Hän on saanut päälleen karmean määrän törkyä, eikä vain törkyä, jopa tappouhkauksia ministerinä työskennellessään. Ikänsä ja eläkeoikeuksiensa puolesta Thors voisi jättää politiikan heti. Mutta eipä jätä, vaan haluaa jatkaa kansan palveluksessa. Hienoa.

Tulipa tästä pitkä teksti. Mutta asiakin on vakava.

En tiedä, ovatko vaalitukeni kohteet hyviä tai vaikka seinähulluja. He saattavat kannattaa asioita, joita ehdottomasti vastustan, tai kannattaa vastustamiani asioita. 

Sijoitus ehdokkaaseen on riskisijoitus. Uskon kuitenkin, että riski kannattaa ottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (243 kommenttia)

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Minä sijoitan Soiniin
http://haapavaara.wordpress.com/2011/01/11/persu-v...

Puhdasta virtuaalirahaa, koska ei persaukisella muuta ole.

Mutta hyvä että löysit kunnon kirvesmiehen jolle tukea antaa. Väärä vaalipiiri vain, tästä perspektiivistä katsottuna.

dfgdg (nimimerkki)

Suomi oli sodassa aikanaan puolueellinen, mutta Niklas ei sorru samaan virheeseen.

M-T Heikka

No jaa, vähän plus, miinus lista...vähän sama juttu, kun vanhempieni äänestys. Kaheksankymppisinäkin sitä ängettiin äänestämään, plus ja miinus, eikö se ole nolla.

Rahan jakaminen on kumminkin aivan demokratian hengen mukaista...se on kansalaistoimintaa.

Oliko siellä yhtään demaria? heh. En miekään olis demarille. Tosin nuo viherhörhöt eivät kovin fiksuja valintoja nekään. Muhammedilla on kyllä fiksu perhe, ex-kemiläisiä nimittäin.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
M-T Heikka

Eurostokraattista. Kilttiä.

Vallankumoukset tehdään toisaalla.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Eiköhän sinun ainoa vaalitukesi ole puheenvuoron ja usarin toiminnan rahoittaminen. Tuo löpinä on lähinnä käsien taskussalämmittelyä. Minua välillä mietityttää se miksi puheenvuoron olemassaolo on niin riippuvainen yhden miehen mielipiteestä tai lähinnä taskun syvyydestä.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

-Eiköhän sinun ainoa vaalitukesi ole puheenvuoron ja usarin toiminnan rahoittaminen.

No nythän tuli muutakin tukea. Mutta tärkein taitaa olla juuri tuossa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Poliisille on aina hyvä antaa rahaa.

Juha Hakolallekin saunatonttu löi 5000 (jos oli edes tuo summa) euroa seteleinä käteen.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2009/07/9...

J. Gagarin

Tunnustan tietämättömyyteni, kun mietin, että kuinka verottaja suhtautuu yksityishenkilöille annettuun vaalitukeen. Rahaahan ei voi korvamerkata, kun se sujahtaa ehdokkaan taskuun tai tilille. Joku voi tunnontarkasti laskea tarkkaan kaikki saamansa tuet ja omassa kirjanpidossaan kohdentaa ne kreditiksi vaalibudjetissaan, jossa toisella puolella on menoja. Joku toinen puolestaan voi mennä Alcatraz klubille ja pistää sileäksi Herlinin tonnin eikä kissä perään hauku.

Vieras Urpo (nimimerkki)

Mulle riittäisi tonni tai miksei enemmänkin kun rahaa on ja edustaisin rehellisesti vain itseäni, mutta en halua olla kenellekään velkaa joten en varmaankaan voisi ottaa jos en salassa saisi ettei muut muuttuisi kateellisimmiksi.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Onpa tolkun lista.
Vaalituki ei ole verotettavaa tuloa, gagarin.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

N. Herlin ei myöskään saa vähentää vaalitukea verotuksessaan.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Juuri näin. Erilaisten hyväntekeväisyys/yleishyödyllisten lahjoituksen verovähennyskelpoisuudesta puhutaan silloin tällöin, mutta se olisi jo uuden tekstin paikka.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Uusi teksti varmaan kannattaisi jossain vaiheessa leipoa?

Ay-jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia ja niitä on käytetty, lähinnä vasemmistoehdokkaiden ja puolueiden vaalitukeen. Ay-rahaa on jaettu mm. "ryhmärahoina" ym. keksittyinä nimillä.

Kun vaalituki ei ole verovähennyskelpoista, niin tässä on ristiriita.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Ay-liike+rah...

Tässä huvittaa erityisesti se, että Rakennusliitto ja sen II puheenjohtaja Suokas ovat kovasti olleet äänessä ns. "harmaasta taloudesta". heheh!

Sama ehdokas myös sai eläkeyhtiö Eteralta eläkerahoistamme vaalitukea. Suokas istuu Eteran hallituksessa. FIVA ei jostain syystä ole puuttunut eläkeyhtiöiden vaalirahoihin joita on mm. TUL:n kautta annettu SDP:n ehdokkaille.

Melkoista meininkiä tämä suomalainen vasemmisto harjoittaa ja samaan aikaan hyökkää luokkatietoisesti rehellisiä yrittäjiä vastaan syyttäen harmaasta taloudesta! Tietoni perustuvat mediassa esitettyihin tietoihin ja uutisiin.

Tuomas Taivasaho

EK, EVA, ETLA, Finanssialan Keskusliitto ja ties mitkä etujärjestöt saavat rahoituksensa elinkeinoelämältä joka maksut kuluiksi laittanee. Edunvalvojat tukevat sopiviksi katsomiaan puolueita ja ehdokkaita. Eikös se annettu tuki mene yhteisöveron määräisesti silloin veronmaksajan piikkiin?

Yritysomistajaa saattaa nyppiä miksei jaettu tuki rajoitu vain hänelle sopiviin puolueisiin ja ehdokkaisiin. Toisekseen noidenkin etujärjestöjen napamiehet ajavat pääoman etua vaikka sitten rahoittajiensa yhteiskunnallisten näkemysten vastaisesti.

Miksiköhän eduskunnassa on pankkimiehiä enemmän kuin mikä heidän osuutensa on väestössä. Säästöpankkileirin kaaduttua osuus kyllä onneksi laski.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Ei näitä pidäkään vastakkain asettaa vaan mainitsemasi järjestöt, vaalitukea antaessaan, kuuluvat samaan veropetosleiriin.

VAALITUKI EI OLE VEROVÄHENNYSKELPOISTA.

Niin yksinkertainen asia, jota ei kuitenkaan noudateta eikä verottaja valvo.

*****************************************
Jos em. järjestöt mukaan lukien ay-liike haluaa tukea ehdokkaita, tulisi tuesta maksaa vähintään pääomatuloveroprosentin verran veroa päälle. Homman voisi tehdä kätevästi nykyisellä verotili-ilmoituksella.

Ay-liikkeessä pitää ymmärtää, että verovapaasti kerättyjä jäsenmaksurahoja ei saa käyttää veronalaiseen toimintaan. Se on harmaata taloutta. Kyseessä ei verovapauden osalta ole ay-liikkeen omat rahat.

Ehdokkailta ja näiden tukiorganisaatioilta pitää kieltää arvonlisäverovelvollisuus. Ts. maksavat täyden alv:n ostamistaan ilmoituksista ym. ilman vähennysoikeutta.

Tällainen yksinkertainen malli ei ole kuitenkaan kelvannut Tarastin työryhmälle, eikä siinä mukana hyörineille puolueiden edustajille. (Laiton työryhmän kokoonpano jääviyssyistä?)

Toisaalta alkaa olla aivan sama, sillä eduskunnan arvovalta lähentelee nollaa ja sen toimintakyky on myö lainsäädäntötyön osalta todettu ala-arvoiseksi. Rehellisten ihmisten veroja ja pakkomaksuja nostetaan, ulosmittauksen uhalla ja rahoilla elätetään virkamiehenperkeleitä ja pakkomaksusektorin kuormastasyöjiä kuten eläkeyhtiöiden johtajia.

M-T Heikka

Onsiinä vaan kirvesmies äimänä saadessaan Herliniltä rahaa vallankumouksentekhoon. Ei kun persettä penkhiin.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Ehkäpä nyt Rakennusliittokin uskaltaa tukea Aukkia?

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Täsmentävä kysymys: Meneekö sen Thorsin tuki vaalimatkakassaan ja yhdensuuntaisen lipun ostoon pippurinkasvatusmaisemiin. Meinaan että siihen minäkin osallistuisin ja hyvin mielelläni.

Vieras (nimimerkki)

Onhan se tiedetty että Uuden Suomen palveluun kirjoittaa paljon rasisteja, mutta ettäkö nyt uhkaillaan jo kyydityksilläkin?

Vieras (nimimerkki)

empä minä tossa mitään uhkausta huomannut, vain matkakassaan avustusta. Minäkin pienestä eläkkeestäni siihen vähän voisin laittaa,,,

Vieras (nimimerkki)

Kirveellä olisi töitä ilman lahjuksiakin.

Kalevi Wahrman

Suomen Työväen puolue STP edustaa luokka-asemaltaan suurinta ryhmää suomalaisia työläisiä(työtätekevä väestön ryhmä) ja puolustaa puolueellisesti näitä.

Täältä voi tutustua:
http://www.tyovaenpuolue.org/Periaateohjelma-lk08....
http://www.kansanaani.net/

Olen STP:n ehdokkaana Uudellamaalla ja maimostamistuki tekisi"eetvarttia".

Kalevi Wahrman
Teleasentaja, Häradsdomare
Leipurinmäki 2 B 06650 Hamari
puh. 040 5523099

tilinumero: 800025-6680932

Enakkooon kiittäen kaikkia suomen duunareiden ehdikkaaksi pyrkivää
eduskuntaan tukevia.

Vieras (nimimerkki)

Oletko sinä se sama Kalevi Wahrman, joka asui aikaisemmin Porvoon mlk:n Hamarissa ja hylkäsi 1980-luvulla vaimon sekä kaksi pientä poikaa oman onnensa nojaan ja lähti toisen naisen matkaan?

porvari (nimimerkki)

Kuka tollasta skeidaa ajavaa tukis? Asiahan on nyt niin, että kaikki voivat hankkia omat tulonsa niin, ettei kaiken maailman kommunistit ole viemässä puolia niistä...

VierasPartalainen (nimimerkki)

Poliittisesti tasapuolinen lista on, mutta Helsinki keskeinen.
Parasta vaalitukea kaikille on, näiden sivujen ylläpitäminen, avoinna kaikille asiallisille keskustelijoille. Siitä sinulle henkilökohtainen iso KIITOS!

HaRos (nimimerkki)

Sitten paikalle saapuu herra Bilderberg ja pistää kaikki idealistit ruotuun!

Käyttäjän amgs kuva

Teit sittenkin erinomainen lista!!! Hyvä päätös ja Thorsista olet aivan oikeassa.

Vieras (nimimerkki)

"Sijoitus ehdokkaaseen on riskisijoitus. Uskon kuitenkin, että riski kannattaa ottaa."
Niklas Herlin, siinäkö se riski sijoituksessasi on, että rahoittamasi ehdokas jää valitsematta ?
Minä olettaisin, että ei näiden, sinänsä hyvin perusteltujen ehdokkaiden, läpimeno ole 1200 € kiinni. Eikä siitä julkisuudesta, että Niklas Herlinkin on tukenut minun vaalikamppanjaani.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Voit olettaa... Mä olen seurannut useaa tuttujen vaalikampanjaa,ja se on pirun kallista ja aikaa vievää hommaa. Eikä lahjoituksia kiitosten takia tehdä. Yksikään tuetuista ei pytänyt minulta tukea.

Vieras (nimimerkki)

Toimintasi julkisuus ja hyvät perustelut valinnoillesi kuvastaakin Sinun tapaasi avustaa ehdokkaita pyyteettömästi. Tämä on helppo uskoa !

Gaff (nimimerkki)

Sitten voivat kirkkain silmin kertoa, että tuki tuli pyytämättä ja yllättäen. Ihan kuin olisin kuullut tuon jo jossain.

Anni Loren

Täh, Herlin oli löytänyt fiksuja ehdokkaita. Auvo Rouvinen ainakin on tolkun ihminen kirjoituksistaan päätellen. Tiedän että vaikea on (hyvistä??!)valita mutta eikö persuista olisi löytynyt muuta ehdokasta kuin polliisi? Heitähän on jo eduskunta muutenkin pullollaan ja kummalla tavalla miltei jokainen heistä on kunnostautunut jollain rötöksillä kansanedustaja-aikanaan. Haluatko yllyttää poliisia rikokseen:)
Thorsin tukeminen on hieno ja rohkea teko näinä aikoina.

VierasPartalainen (nimimerkki)

Anni Loren!
Taas kaunausuutesi persuja kohtaan pomppaa esiin!
Persuja on kantanut Alajärven vallesmanni (Raimo Vistbacca), joka on poliisi eduskunnassa yksinään 8vuotta.
Hänen rötöksensä on nimimerkiltäjäänyt huomaamatta, joten voinet valaista hieman?
On hienoa jos saamme eduskuntaan henkilöitä, jotka omaavat laajan työkokemukseen perustuvan asiapohjan mm. maahanmuuttoon ja turvapaikan hakijoihin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.

Anni Loren

Hei, opettele nyt ensin kirjoittamaan.. ethän sä edes voi löytää rikoksia "Raimo VistbaCCan" nimellä, Vistbacka.

Vieras (nimimerkki)

Kas kun ei Chewbacca.

VierasPartalainen (nimimerkki)

Anni Loren!
Taas kaunausuutesi persuja kohtaan pomppaa esiin!
Persuja on kantanut Alajärven vallesmanni (Raimo Vistbacca), joka on poliisi eduskunnassa yksinään 8vuotta.
Hänen rötöksensä on nimimerkiltäjäänyt huomaamatta, joten voinet valaista hieman?
On hienoa jos saamme eduskuntaan henkilöitä, jotka omaavat laajan työkokemukseen perustuvan asiapohjan mm. maahanmuuttoon ja turvapaikan hakijoihin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.

VierasPartalainen (nimimerkki)

No kerroppa nyt, mitä löysit, kirjoittaessasi nimen oikein?
Mielenkiinnolla odottaen!

köpi (nimimerkki)

Olisitte sijoittanut tulevaisuuteen. Piraattien Jani Laasonen on tulevien sukupolviemme toivo.
Kiitos teille puheenvuoropastasta. Suomen ainut puolueeton ja näkyvä keskustelufoorumi.

José Arango Arámbula

Toivotaan että lahjoituksesi saaneet vaivautuvat myös kertomaan kuinka sen käyttivät. Ostivatko uudet alu vanteet vai tabletin. Tiedän ettet sitä vaadi, mutta olisihan se kohteliasta kertoa äänestäjille ja lahjoittajalle.

Kehitysapuunkin moni lahjoittaisi mieluummin jos kerrottaisiin että, "tästä sinun lahjoituksestasi menee ko. kohteeseen sitten 0,2 prosenttia", tai sitten ei.

Husein Muhammed

Olisin voinut sanoa Nikoa vaikka munakkaaksi, ellei sana tarkoittaisi ihan jotakin muuta kuin mitä sen pitäisi tarkoittaa :-) Kiitos.

Vieras (nimimerkki)

Kielet muuttuvat koko ajan. Suomen kieltä on lupa uudistaa ;) Munakas on aivan mainio sana tällaiseen uuskäyttöön, vaikkei se kaikille heti aukeaisikaan. Hyvä, Husein. Hyvä, munakas Niklas.

M-T Heikka

Joo, Niklakselle lämpimät ja kuumat kiitokset tästä US:sta. Täältä olen saanut monta frendiä.

Tämä on tosi mielenkiintoinen juurikin siksi, että kaikenlaiset äänet tulevat esiin.

Tosi vieras (nimimerkki)

Hyvä lista ja sopivan letkeästi perusteltu. Vain yhtä kohdetta pyydän miettimään vielä kerran. Astrid Thorsille en panisi tukea. Perustelut:

* epäonnistunut lähes täysin maahanmuuttopolitiikan viestinnässä, koska liian suuri osa suomalaisista pitää maahanmuuttopolitiikkaa epäonnistuneena
* ei edusta nykyaikaista kansanvallan avoimuutta, kun kieltäytyy avaamasta maahanmuuton kustannusyhteenvetoa. Resurssipula ei ole riittävä syy.
* maahanmuuttohörhöilijä valtamedian mukana

Positiivista hänessä on ainoastaan, että uskaltaa olla välittämättä enemmistön kannoista.

Vieras (nimimerkki)

Kykenetkö kertomaan edes yhden "maahanmuuttohörhöilyn valtamedian mukana"?

Vieras (nimimerkki)

Ei voi olla muuta kuin samaa mieltä. Hyvät perustelut. Kolme kohtaa on aivan totta.

Jos vähänkin keskustelee näistä asioista muiden suomalaisten kanssa ja seuraa keskustelupalstoja (esim. A-tuubi) ja yleisönosastokirjoituksia missä tahansa lehdessä, niin tätä mieltä ollaan.

http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml...

Vieras (nimimerkki)

Mitkä perustelut? Eihän tuossa ollut kuin mutu-mölinää ilman mitään faktoja, tyypillistä nettipalstojen valitusta.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Niklaksen perustelut olivat paremmat!

hajotkaa (nimimerkki)

olipas täyttä egon korotusta Hörliniltä. Mulla on perkele rahaa jakaa mutuille ja muille paskoille.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

"Epäkiitollista tämän julkisen tuen antaminen varmasti on.

Minua syytetään tämän takia epätasa-arvoisesta kohtelusta, opportunismista, kukkahattuillusta, oikeistolaisuudesta, vasemmistovihreydestä, tuhopoltosta, kannibalismista, ryöstöstä, sananvapauden rajoittamisesta sekä Helsinki-keskeisyydestä."

Siis... opportunismista.

M-T Heikka

Pelkästä vihreydestä. Mutta kyllä sekin vika varmaan vanhemmuuten paranee. Muuten olet ihan kelpo veikko, helsinkiläiseksi.

Asenteet varmaan monellakin muuttuvat valitettavien tulevaisuuden tapahtumien seurauksena.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Marttyyripisteiden kalastelua...tekniikasta 4.3 pistettä. Taiteellisesta vaikutelmasta 3.7 pistettä. Yhteensä 8.0 marttyyripistettä.

Jaska Salonen

Esimerkillistä toimintaa ja avoimuutta!

Vieras (nimimerkki)

Miksei Kotkan pelgialainen?

Anni Loren

Ihan totta, hän on aika fiksu ja vielä huumorintajuinen.

Vieras (nimimerkki)

"Tuen Thorsia siksi, että hän on ehdolla."

Niin, perustelu se on tuokin.

Lumiukko (nimimerkki)

Arvostan sitä että vaalituen antamisesta tiedotetaan avoimesti. Kunpa muutkin antajat ja saajat tekisivät näin.

luuserius (nimimerkki)

Husu eduskuntaan. Siinä on mamu, joka saa kamunkin kalpenemaan realistisena kaverina!

Ymmärrän kyllä Niklaksen perusteet. Suomalaisten luutuneita asenteita pitäisi nyt kuitenkiin ravistella, ei helliä, että saataisiin näitä kymppitonni on pikkurahaa kavereita lisää tänne, muitakin kuin inkeriläisiä maahanmuuttajjia ;)

Köyhiä sosiaalidemokraatteja meillä on jo omasta takaa.

wieraz (nimimerkki)

Olisit voinut tukea Freddy van Wonterghemiä kans. :/

Juuso777 (nimimerkki)

Tokihan sitä voi omia seteleitään viskoa mihin huvittaa ja ilman mitään perusteluitakaan mutta Thorsilla on mittarissa vasta himppu yli 50v ja kansanedustajana istuttu vasta vuodesta 2004 eli se sopeutumiseläkekin jäisi siitä hommasta saamatta. Suomi muuten varmaan ainut länsimaa, jossa ei mediankaan mielestä ole mitään jääviyttä että Pakolaisavun entinen puuhis on maahanmuuttoministeri ja oikeastaan kaikki päätökset vaikuttaa suoraan pakolaisavun lompsaan.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No siinä ja siinä. Takana myös uraa EU:n parlamentissa ja ministerinä. Oli miten oli, jos Thors ei olisi lähtenyt ehdolle (olisi tuon ministerikauden jälkeen hyvin ymmärrettävää saada tarpeekseen politiikasta) hän saisi takuulla hyväpalkkaisen duunin.

Vieras (nimimerkki)

Siinä ei raha ratkaise, kun fanaattisesti tuhotaan isänmaa.

Thors & co. tekevät homman ilomielin ilmaiseksi.

Pohojan Poika

Eiköhän Thorsin ehdokkuuden takana ole RKP:n suunnitelman loppuun vieminen.

Suunnitelmaanhan kuuluu hankkia uusia suomenruotsalaisia tekemällä neljännes maahanmuuttajista ruotsinkielisiksi. Ja tietenkin tavoitteena on, että he äänestävät RKP:tä.

Tv-ohjelman mukaan tavoite on nostaa suomenruotsalaisten määrä 10 %:iin. Se toteutuu tuomalla maahan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa ja tekemällä joka neljännestä suomenruotsalainen.

Jyrki Katainen kertoo kokonaismäärän tässä pätkässä:

http://www.youtube.com/watch?v=1H4byTP1q9s

Herlin on nyt tukemassa suunnitelmaa tietämättään tai tietäen.

astrid muumi (nimimerkki)

Joo, nuuska-muikkusena

Makke (nimimerkki)

En oikeian jaksa uskoa Thorsin pärjäämiseen avoimilla työmarkkinoilla. Tarkoititko poliittisesti maasutettua paikkaa julkisessa armandassa.

Miksi aina marginaaliryhmiä, ja kansa kärsii! (nimimerkki)

Olisit valinnut vain yhden mamun listaasi nyt Fatbardhen tapaiset seinäkukkaset joilla ei juuri syvyyttä ajamiinsa asioihiin ole. Lipevää husua en ole jaksanut edes seurata.

Erkki (nimimerkki)

Kun heitän vielä 601 euroa Jussi Halla-aholle, tulee hän saamaan minulta yhden euron enemmän kuin sinä maksat tukea kenellekään (1201 euroa).

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Siitä vaan. Mutta en minä tätä miksikään kilpailuksi tunne. Ja saletissa olen siitä, että jokainen ehdokas arvostaa saamaansa tuke. Lue se mun edellinen aiheeseen liittyvä merkintä, linkitettynä ihan tämän merkinnän alussa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hienoa, että Niklas kertoo tukensa näin avoimesti,eikä ilmeisesti kukaan ole kieltäytynyt ottamatta rahaa vastaan.

Tulkitsen tuen niin, että Herlinin suvulla ei ole halua ja tarvettakaan tukea pääomillaan Suomen pitämistä asuttuna vaikkapa rakentamalla hissitehtaan Rovaniemelle.

Kiinalaisilla voisi olla enemmänkin kiinnostusta rakentaa hissitehdas Joulupukin maahan ja kaupunkiin :)

M-T Heikka

Se on hyvä, että Lappland ei luota enää hkiläisiin toimijoihin, vaan toimii itse. Kiinalaisilla on paljon täppiä, ja voivat jopa sijoittaa Lappiin, kun pidetään yhteyksiä yllä.

Jouni Jokela

"En tiedä, ovatko vaalitukeni kohteet hyviä tai vaikka seinähulluja. He saattavat kannattaa asioita, joita ehdottomasti vastustan, tai kannattaa vastustamiani asioita. "

Älä murehdi, koska Näinhän se menee sitten uurnillakin. Yhtä demokraattisesti voitaisiin toimia vaikka arpomalla päätökset tai päättäjät.

http://jounijokela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56736-...

Petri Muinonen

Kiitän tuestasi, Niklas.

Kun vaalityön tekemisen edellytykset ihan oikeasti tästä kohenivat, haluan myös kertoa muutamalla lauseella itsestäni ja taustastani, joka on aina blogeissa jäänyt sivulauseisiin.

Minullakin on mamu-tausta: Italiasta, 8 vuoden ajalta. Olen paluumuuttaja 4 vuoden takaa. Puolisoni on italialainen, alle kouluikäinen poikani on syntyjään kambodzalainen.

Samoin kuin Sara Paavolaisella, minullakin on edellytykset ymmärtää vammaisten asemaa, siskoni ansiosta. Heidänkin suhteen ajattelen, että jokaisella ihmisellä on itseisarvo. Se on luettavissa blogini otsikostakin.

FM koulutustaustalla fysikaalisista ja geotieteistä minulla on paljon sanottavaa luonnonvaroista ja mm. ydinvoimaratkaisuista. Työssäni taas olen toiminut vuosikymmenen IT-sektorilla, viimeksi business intelligence -ratkaisujen konsultoinnissa. Mitä erilaisimpia yrityksiä konsultoiden olen saanut ymmärrystä yhtä lailla kansainvälisten konsernien kuin keskisuurten perheyritystenkin toimintaympäristöstä. Pienyritystoimintaan olen tutustunut oman ja läheisteni yrittäjyyden kautta.

Eduskuntaan pyrin ajamaan nuorten aikuisten oikeutta valita elämänsä suunta ja saada mm. verotuksellisia takuita perheen perustamisen kannattavuudesta ja aloittavan yrityksen toimintaedellytysten säilymisestä.

röntgen (nimimerkki)

Kaikenlainen vaalirahoitus pitäisi kieltää kokonaan, ja hoitaa asia siten että olisi olemassa vaikka yksi nettisivusto jossa jokaiselle ehdokkaalle annettaisiin mahdollisuus kertoa itsestään. Näin homma toimisi tasapuolisesti, ilman että toiset olisivat etulyöntiasemassa rahan suoman paremman näkyvyyden ja laajemman vaalikampanjan takia.

Jouni Jokela
Vieras (nimimerkki)

No nythän miekin innostun!

säde (nimimerkki)

Röntgenin ehdotus on järkevä.

Tomm. (nimimerkki)

"Sijoitus ehdokkaaseen on riskisijoitus. Uskon kuitenkin, että riski kannattaa ottaa."

Ja mikä se riski nyt tarkasti ottaen on tässä tapauksessa?

Seppo Hildén

Tämä Niklaksen kirjoitus oli ehdokkaille arvokkaampi kun heidän saamansa 1 200 euroa vaalikuluihin.

Tällaista julkista arvostusta ja näkyvyyttä ei saa ostettua sellaisella summalla.

Näin se vaan menee.

Vieras (nimimerkki)

Hetemaj ja Muhammed ovat tulleet Suomeen ja istuneet valmiiksi katettuun pöytään, joten tuskin mitään mullistavia asioita ajavat ja taatusti ovat unohtaneet miten oli asiat huonompana aikana. Thors on suhtautunut hyvin ylimielisesti suomalaisiin. Kun häneltä mm kysytyttiin mamu-ministeriön kokonaiskuluja, oli vastaus, ei hänen tarvitse tietää. Siis huseerataan avoimella valtakirjalla vastuutta. Toivotaan, että Packalen saa järjestystä tupaan.

raiwo (nimimerkki)

muuten ihan ok lista mutta tuo Astrid Thors... ei perkele mene jakeluun miksi tämä henkilö ehdoin tahdoin suomen kansaa haluaa kiusata ja se että joku vielä äänestää häntä! Se että Astrid on saanut paskaa niskaansa paljon johtuu yksinkertaisesti siitä että on hoitanut hommansa luokattoman huonosti ja kansan oikeustajun vastaisesti, ei mistään muusta.

MitenOn (nimimerkki)

Nämä on demokratian kannalta tietysti hyviä kysymyksiä siitä että miten voi vaaleissa vaikuttaa. Viestihän on että kannattaa äänestää, vain äänestämällä voi vaikuttaa.. (vai oliko tuo loppu muitikuva Veikkauksen mainoksesta??). Sanoisin että antamalla no. esim 1200€ ehdokkaalle vaikuttaa enemmän kuin antamalla äänensä. Toki jos antaa sellaiselle joka varmasti menee läpi (Timo Soini ihan vaikka esimerkiksi) tai jollekkin joka ei varmasti mene läpi (tohdi ketään nimetä, varmaan niitäkin on), vaikutus on sama kuin äänestäisi ko henkilöä.
Jätän tästä pois tietoisesti puolueelle tulevan äänen vaikutuksen.. etc.
Tuolla listalla oli lienee tarkoituksena korotaa antamista eikä saamista, miihin antaminenkin voi joskus tähdätä.

Vieras (nimimerkki)

Luin kaikki kommentit. Eikö kukaan tosiaan ole hoksannut tuettujen ehdokkaiden selkeintä yhteistä nimittäjää? Vai onko kommentteja sensuroitu?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ei ole sensuroitu. Haluaisin tosiaan tietää yhteisen nimittäjän. Voitko kertoa?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Suomalaisena vastaan vaikkei minulta kysyttykään. Olisikohan se yhteinen nimittäjä demokratia. Ainut, joka siinä mielessä epäilyttää samoinkuin ns.riskinä on Packalen. Luulen kuitenkin ymmärtäväni, miksi hän on mukana. Erinomainen lista!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Timo Elonen: "Suomalaisena vastaan vaikkei minulta kysyttykään. Olisikohan se yhteinen nimittäjä demokratia."

Ei voi olla demokratia, koska Astrid Thors oli tuettujen joukossa. Jos poliitikko saa "päälleen karmean määrän törkyä" (kuten Herlin kirjoittaa), niin se tarkoittaa sitä, että hän on toiminut niin, että karmea määrä kansalaisia on suuttunut hänelle. Tämä ei vaikuta demokraattiselta toiminnalta. Varmuutta asiasta ei tietenkään voi saada, koska asiasta ei ole virallisesti äänestetty, mutta toisaalta se jo itsessään, että asiasta (eli maahanmuuttopolitiikasta) ei suostuta järjestämään kansanäänestystä, vaikuttaa epädemokraattiselta.

Pegu (nimimerkki)

Jani, vai olisiko niin, että kun tekee sivistyneiden ihmisten vastaisia päätöksiä, saa sivistyneitä kommentteja. Kun tekee aggressiivisen räksyttäjäporukan vastaisia päätöksiä, saa päälleen aggressiivisen räksyttäjäporukan. Tuo porukka ei epäröi heittää mitä tahansa karmeaa törkyä. Karmea määrä törkyä ei korreloi karmean määrän ihmisiä kanssa.

Alexius Manfelt

Toimit hienosti Niko! Ensinnäkin juuri tällainen avoin vaalirahoitus ja vieläpä yksityishenkilöiltä, eikä siis yrityksiltä. on se oikeamuotoinen tuki. Joku antaa kumpin ja joku toinen tonnin mutta niin se vaan olisi parasta. Tritysten tiki pitäisi kokonaan kieltää!

Toisekseen ole mielenkiintoisesti valinnut ehdokkaasi ja perustelet valtintasi todella erilaisin perustein. Se on juuri sitä demokratian avointa toteuttamista.

Nyt olen itse päättänyt sijoitta pienen tukeni, vaan vielä ehdokas on vähän hakusessa. Syynä on juuri Nikon antama esimerkki yksityisen ihmisen tuen toimivuudesta.

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Lämmin kiitos vaalituesta!!

Ari Lanamäki (nimimerkki)

Kiitokset Niklakselle, että tuet meidän erinomaista ehdokastamme Fadea!

Niklas ja muut voivat tulla kuuntelemaan Fadea sekä Sanna Vesikansaa (Vihreät) Jussi Halla-ahoa (Perussuomalaiset)ja Nasima Razmyaria (SDP) "Suuri maahanmuuttotilaisuus" paneeliimme tiistaina 15.2.2011.

Paikka: Ilmoitetaan piakkoin. (kts. http://www.heks.fi)

Tilaisuuden puheenjohtaja: Jukka Niva (toimittaja, YLE)

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille vapaa.

Vieras (nimimerkki)

kovana pälpättäjänä, et paneeleissa paljon muita kunnioita antamalla suunvuoroa, tai huutamalla toisen puheen päälle, jos pääsisit läpi, olisitko senaikaa hiljaa kun joku perus-suomalainen puhuisi. kysyisin myös että kuinka köyhä pakolainen pääsee suomeen, siis tulevatko kaikki joissakin konteissa vai kuka maksaa heidän lentolippunsa. eiköhän kylmä totuus ole jos lähdetään puhumaan humanitäärisestä maahanmuutosta, silloinhan jonkun pitäisi hakea heitä tänne ja valikoida ne köyhät joilla ei koskaan ole mahdollisuutta päästä pois surkeista oloistaan. meidän pakolaisehat ovat suuremmissa määrin niitä rikkaita, tai rikollisia.

Mika.H (nimimerkki)

Kommentoidaan nyt tuota tekoasi.

Aluksi yleisesti. Erinomaista, että ehdokkaat saavat yksityistä rahaa. Summatkin ovat niin mitättömiä, ettei tuolla voi olla vaikutusta muuten kuin henkisellä puolella.

Ja sitten ehdokkaisiin.

Sdp ja Sara. Saraa en tunne, mutta perustelut olivat hyvät. Hyväksytään.

Persu ja Packalen. Logiikka on hyvä. Hyväksytään.

Husu ja Fade. Perustelut hyviä. Hyväksytään.

KD ja Muinonen. Erinomainen ehdokas. Erinomaisia kirjoituksia. Ehdottomasti hyväksytään.

Vasemmisto ja Rouvinen. Täysin tuntematon suuruus, mutta perusteet hyvät. Hyväksytään.

Kepu ja Tiilikainen. Perustelut hyvät. Hyväksytään.

RKP ja Thors. Täysin käsittämättömät perusteet. Rouva on toiminnallaan ollut täysin käsittämätön! Tutustuin hänen ajatusmaailmaansa yhden vastaanottokeskuksen perustamisyrityksen takia. Voin vaan todeta, että uskomaton henkilö! Täysin uskomaton! Hän on ansainnut KAIKKI kritiikkinsä ja vielä huomattavasti enemmän! Ehdoton floppi! Niklas herää!

Eli siis 7 hyvin perusteltua tukipäätöstä ja yksi täydellinen floppi. Teitkö tuon flopin tahallasi pelkästään herättääksesi keskustelua?! Vai kaaduitko ja löit pääsi? Harkitse vielä.

M-T Heikka

Thorsilla on varmaan juurikin Niklaksen kokoinen aukko vaalikassassaan. Kyllä se vielä sinne suurten Freudenthal-säätiörahojen päälle mahtuu!

Ja mainostahan se kaikki on kumminkin.

valas (nimimerkki)

"RKP ja Thors. Täysin käsittämättömät perusteet. Rouva on toiminnallaan ollut täysin käsittämätön! Tutustuin hänen ajatusmaailmaansa yhden vastaanottokeskuksen perustamisyrityksen takia. Voin vaan todeta, että uskomaton henkilö! Täysin uskomaton! Hän on ansainnut KAIKKI kritiikkinsä ja vielä huomattavasti enemmän! Ehdoton floppi! Niklas herää!"

Jokaisella on tietenkin omat mielipiteensä, enkä ota kantaa tuon valinnan poliittisiin taustoihin. Itseäni kyllä hämmästyttää valintaperusteet. Tuntuu siltä, että tuet Thorsia vain siksi, että hän on kestänyt kaiken paineen, joka häntä kohtaan on ministerikauden aikana langetettu. Onko se hyvä peruste? Tuet häntä sinnikkyydestä, rohkeudesta, suoraselkäisyydestä yms.? Et kuitenkaan poliittisten ajatusten johdosta? "Hän ajattelee aivan eri tavalla kuin minä, mutta on ollut henkisesti vahva ministerikauden aikana = tuetaan häntä jatkossa"? Eikö tuki kannattaisi antaa sellaiselle, jota voisi muutenkin äänestää? Raha ei tietenkään saisi toimina ylimääräisenä äänenä, sehän ei olisi demokraattista. Mutta itseäni kovasti hämmentää ajatus siitä, että tuki ohjataan jollekin, jonka näkemykset eivät täsmää yhtään oman ajatusmaailman kanssa. Vai täsmääkö se, et vain maininnut sitä?

Itse en kuitenkaan siis suinkaan ole Thorsia vastaan millään tavoin. Ihmetyttää vain, miksi muille jaoit tukea mielestäni oikeasti hyvistä syistä ja Thorsille vain kuin kannustuksesta.

Hienoa on etenkin se, että jaoit tukea maahanmuuttaja taustaisillekin.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No juuri näin. Politiikka ei ole herkkua ja jos haluaa jatkaa yhteisten asioiden parissa Thorsin kokemusten jälkeen, kyseessä on mielestäni hyvä poliitikko.

Jos olisin lahjoittanut rahaa vain sellaisille henkilöille, joita itse voisin kuvitella äänestäväni, lista olisi jäänyt tosi lyhyeksi. Vaalipiirini (Helsinki) huomioon ottaen listalle taitaisi jäädä noista kahdeksasta tasan yksi, Hetemaj. Ja Muhammed ehkä, olen joskus vihreätä kunnalisvaaleissa äänestänyt, mutta kyllä se aatemaailman monipuolisuus siinä porukassa...

Täydellistä ehdokasta, kuten kaikki tiedämme, ei ole. Mutta suosittelen edelleen kaikille hyvien ehdokkaiden tukemista.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Kun Thors toimi meppinä, arvostettiin häntä paljon. Hän sai paljon aikaan, ja hänen tietonsa EU:sta ja EU:n toimintatavoista oli mielestäni omaa luokaansa suomalaisten meppien joukossa.

Rasistiset ja muut "kriittiset" elementit ovatkin hänet ottaneet sylkykupikseen (propagandassa tarvitaan konkreettinen kohdekin vihalle). Fakta kuitenkin on, että maahanmuutosta vastaa koko hallitus. Erityisesti Sisäministeri Holmlund päättää kuka saa maahan tulla ja työministeri Sinnemäellä on vastuu maahanmuuttajienkin työllistämisestä. Esitysten takana on hallitus ja eduskunta hyväksyy.

Jarmo Heimo (nimimerkki)

Ei voi kuin nostaa pipoa tästä tekstistä. Lämmitti mieltä ja sydäntä. Se kertoo harkitsevasta, suvaitsevasta ja asioihin pureutuvasta ajattelutavasta, joka on hyvin lähellä sitä, mitä itsekin kovasti toivon edustavani. Tämä on tervettä suhtautumista politiikkaan ja politiikan tekijöihin. Hyvä, Niclas!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Thors on tyhmä kuin saapas.

Vieras (nimimerkki)

Joka toista sanoo tyhmäksi on itse tyhmä. (Vanha ala-astelaisten sananlasku.)

Vieras (nimimerkki)

Vastaus Herlinille: Kielipolitiikka?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ei liity mitenkään tukeen. Ulkomuistista sanoisin, että Packalen, Hetemaj ja Thors kannattavat pakkoruotsia, jos sitä tarkoitit. Muista en tiedä, mutta kielipolittiika ei vaikuttanut ratkaisuihini.

Vieras (nimimerkki)

menee nyt vähän asian vierestä mutta, mitä mieltä sinä miljonäärinä olet Suomalaisesta köyhästä. onko hän mielestäsi esm; itse syyllinen köyhyyteensä. annatko koskaan rahaa hyväntekeväisyyteen jos raha menee Suomalaisille.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Hyvä idea ja mainio toteutus :).

Ilkka Järvelä

Vähän samaan tapaan kuin Niklas, olin ajatellut tukea vaaliehdokkaita. Tosin pienemmällä panoksella ja vain yhtä ehdokasta. Minua ei kiinnosta politiikka oikea-vasen akselilla niinkään vaan haluan tukea politiikkaa tai politiikkoa joka minusta tekee järkevää politiikkaa. Mielestäni kansanedustajiemme maine on huonompi kuin he ansaitsevatkaan, mutta siitä huolimatta koen asioiden olevan niin että politiikkomme ovat jossakin määrin vieraantuneita tavallisen kansan tavasta ajatella. Kun valitsin ehdokasta jota tukea, halusin löytää tyypin joka voisi rikastaa poliittista kenttäämme uusilla ja omaperäisillä ajatuksilla, jotka ei toki ole huuhaata.

No löysinkin toiveeni määrittelevän ehdokkaan, joka itseasiassa on eri vaalipiiristä kuin minä olen, mutta se ei ole este tukea häntä. Löysin hänet täältä mainiolta US blogisivustolta. Tukemisaikeelleni tuli este kun huomasin kyseisen ehdokkaan kieltäytyvän vaalitukien vastaanotolta. Näin hän kertoi omalla webbisivustollaan, aikoo käyttää tätä ilmaista näkyvyyttä niin paljon kuin suinkin.

Vieras (nimimerkki)

Thors oli Niklakselta hyvä veto tähän listaan. Listalla olevana Thors on Niklaksen koko rahoituksen julkisuuspuolella yli kymppitonnin arvoinen nimi yksinään. Siis nimilistalle. Näin Niklas sen varmaan laskeskeli. Olipa sanahirviö tuo laskeskeli !

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ihan varmasti ei näin laskeskellut.

Mika.H (nimimerkki)

Pelkästään säälistäkö annoit rahaa?

Tiedän että Niklas olet lapsirakas, arvaappas onko Astrid?

Minutkin hänen avustajansa julkisesti leimasi rasistiksi kun olin huolissani pienten päiväkotilapsien turvallisuudesta!

Ottaen huomioon kyseisten ihmisten koulutuksenkin (juristeja molemmat) pidän tuota toimintaa pöyristyttävänä!

Vieras (nimimerkki)

Et varmaan laskeskellut, mutta Thorsin nimi on aiheuttanut eniten kommentointia luettelemistasi vaaliavustuksista. Se on kiistaton tosiasia, mitä ajoinkin takaa.

Saara Paliini (nimimerkki)

Olisiko kannattanut antaa Astrid Thorsin kilpailijalle samassa vaalipiirissä, vaikka Svenska folkpartietiin?

Vieras (nimimerkki)

Kannatukseni saa Ehdokas joka juustohöyläleikkausten sijaan toimii
Kansalaisveron suuntaisesti ( siis että jokainen osallistuu lamatalkoisiin)
Muutoinkin kannatan Puolueohjelmien ja Junttalipoon sijaan Edustajien
yhteistyötä.

Hvviä ehdokkaita, mutta kaikkea et ole ajatellut loppuun (nimimerkki)

Hyviä ehdokkaita, joskaan Rouvista en tunne. Luotan arvioosi hänestä enemmän brausailematta.

Astrid Thorsista olen kyllä eri mieltä. Niinkuin itsekin duubioit. Hän on nyt rakentamassa sellaista Suomea, jonkalaisella on paljon pidemmälle ulottuvat seuraukset kuin heti arvaakaan. Hän tuo ja suosii surutta sellaisen joukon maahantuomista, joka tulee jatkossa muodostamaan oman alakulttuurin tässä maassa. Itse siihen pyrkien. Syynä on yksinkertaisesti se, että heidän uskontonsa on korkeammalla tasolla kuin rappiolla olevat länsimaat. Siihen perustuvat käsitykset ja tavat ovat tietysti oikeita ja puolustettavia. Jossakin maassa asuttaessa voidaan kyllä ottaa etuisuudet vastaan, mutta omista arvoista ei pidä eikä saa lainkaan tinkiä. Tällaisena väen tänne tulolla, suomalaisen yhteiskunnan kustannuksella, ei ole mitään erityistä annettavaa suomalaiselle yhteiskunnalle.

Thors näkee omaan rooliinsa kuuluvaksi "vähemmistöryhmän" edustajana monikulttuurisuuden edistämisen. Suomenruotsalaisten pitäminen vähemmistöryhmänä on kylläkin täysin liioiteltua. Suomi on nyt vain integroitunut suoraan Eurooppaan entisen Ruotsin kautta menemisen sijaan ja tästä on seurannut, helt naturligt, ruotsin kielen tarpeen poistuminen välityskielenä. Internet ja valtava medioiden esiinmarssi johtaa samaan. Ruotsinkieliset palvelut nyt vain demografian painosta tulevat poistumaan. Kun kielelle ei ole erityistarvetta ja -perusteluja. Noin 97 prosentille ruotsia kotonaan puhuville se ei juuri haittaa.

Mutta Thors on väärässä. Saksassa Merkel totesi integroinnin, kotouttamisen, epäonnistuvan. Saksan valtio on erittäin vähän syrjivä, historiallisista syistä. Mutta kehityksen syynä onkin Gastarbeitereiden ja heidän lastensa oma halu moraaliltaan ja arvoiltaan korkeamman alakulttuurin, islamilaisuuden, ylläpitäminen. Seurataan Turkin televisiota, osataan maan- ja maailmankieli saksaa huonosti, pukeudutaan valtaväestöstä poikkeavasti, pidetään omia rukouksia, juhlapäiviä, ruokavalioita, miesten ja naisten erottelua. Siitä väistämättä seuraa slummiutuminen ja ennen pitkää "urban decay" sellaisen kantaväestön poistuessa, jolla on siihen vähänkin varaa.

Suomella ei ole mitään tarvetta oma-aloitteisesti edesauttaa tällaista kehitystä. Siksi Thorsin toiminta kauniine ajatuksineen, kenties, johtaa Suomea pidemmällä perspektiivillä asumiseltaan ja muutenkin segregoituneeseen yhteiskuntaan.

Osa 1970-luvulla politiikaan tulleista todella uskoi neuvostojärjestelmän ylivoimaisuuteen, kun todellista tietoa ei ollut tai siihen ei uskottu. Osa tietysti vain petasi poliittista tulevaisuutta sosialistisessa tulevaisuudessa (minkä Lipponen 1974 julisti TV:ssäkin nähdyn insertin mukaan maailman tulevaisuuden suunnaksi). Tuskin ulkoeurooppalaisista kulttuureista tänne väkeä haalivat nyt rakentavat poliittista karriaariään. Jollei nyt sellaisksi katso pelkkää läpimenoa saman uskoisten välityksellä seuraavissa vaaleissa. Kovin pitkäjänteista ajattelua he tuskin edustavat.

Thors ja muutkin ovat saaneet laittomia uhkauksia. Sellaiseen pitää puuttua ankarasti. Mutta kyllä he erivapauksia yms. käyttäen osaavat pelin siinä kuin muutkin. Mutta jos ei itse näe, niin näkevien tulee auttaa kääntymään suolle vievän polun sijaan takaisin tielle.

vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus. Thorsin toiminta alkaa muistuttamaan (mutta suomalaisia kohtaan) elokuvaa Varastetut lapset, jossa Australian aboriginaalien kulttuuria alettiin hävittämään.

Mutta tällä maahanmuuttobisneksellä voi olla tarkoitus hävittää suomalaista kulttuuria, mutta sillä erotuksella, että suomalaisista tehdään niitä palvelusväkeä.

Varastetut lapset:

"1930-luvun Australiassa aboriginaalien kulttuuri joutui hävityksen kohteeksi, kun hallitus määräsi kaikki puoliveriset aboriginaalilapset internointileirille tarkoituksenaan kouluttaa heistä palvelijoita valkoisille. Myös 14-vuotias Molly pikkusiskojensa Daisyn ja Gracien kera siirretään kodistaan kauaksi pois."

Gaff (nimimerkki)

Tulevaisuuden historiaa:
"2010-luvun Suomessa kantaväestön kulttuuri joutui hävityksen kohteeksi, kun hallitus määräsi kaikki suomalaislapset internointileirille tarkoituksenaan kouluttaa heistä palvelijoita maahanmuuttajille. Myös 14-vuotias Mari pikkusiskojensa Tarjan ja Kaarinan kera siirretään kodistaan kauaksi pois."

röntgen (nimimerkki)

"12:53 Seppo Hildén

Tämä Niklaksen kirjoitus oli ehdokkaille arvokkaampi kun heidän saamansa 1 200 euroa vaalikuluihin.

Tällaista julkista arvostusta ja näkyvyyttä ei saa ostettua sellaisella summalla.

Näin se vaan menee."

Aivan.

Pentti Järvi

Åtminstone fick tant Astrid ganska högklassig kritik i denna fina Puheenvuoro av Niklas. Inget hatprat alltså.

Vieras (nimimerkki)

Tasapuolinen lista. Ainakin minun näkökulmastani: paikoitellen nyökkäilin hyväksyvästi perusteluja lukiessani, paikoitellen rupesi ohimosuoni tykyttämään. Harmi että se pahin tykytys jäi siihen loppuun: miksi tukea henkilöä joka ei tukea tarvitse? Varmasti siellä RKP:ssäkin olisi ollut joku fiksu ja vähävarainen, joka olisi tuotakin 1200 euroa osannut enemmän arvostaa.

Mutta tämähän oli sinun valintasi, ja sellaisena varmasti oikea. Olisipa minullakin mahdollisuus vastaavaan. Nyt saa se yksi ääni riittää...

Vieras (nimimerkki)

"miksi tukea henkilöä joka ei tukea tarvitse?"

Summa on sen verran pieni että kyseinen ehdokas ei siitä paljon taloudellisesti kostu, mutta kyseessä onkin lähinnä SYMBOLINEN tuki. Vai mitä, Niko? Näin minä asian ymmärrän.

Vieras (nimimerkki)

Loistavaa toimintaa Niklakselta! Nostan virtuaalihattua! Toisin kuin Jarmo Korhoselle, ministeri Häkämiehellä (ei siis se vaimonhakkaaja) ja KMS:llä oli toinen lähestymistapa - valitaan listalta Kataiselle uskollisimmat nuket, jotka sitten pitävät suunsa kiinni seuraavat 4 vuotta eivätkä haasta häntä puolueen johdossa.

Korhonen teki toisin ja nosti KMS-rahoilla muutaman henkilön ministeriksi. Siinä ainakin sai rahoilleen kunnon tuottoa. Paitsi että Vapaavuorella petti ensin pokerikäsi ja kielsi Vihdin ideaparkin rakentamisen ja veti näin maton alta lahjoittajilta :)

Vieras (nimimerkki)

Ilmeisesti lahjoittajan tarkoitus on ollut antaa tukea kaikille puolueille tasapuolisesti. Harmi vain, että hän on unohtanut eduskunnan ulkopuolisten puolueiden olemassaolon. Vaaliavustus on tällaisenaan vain puoluetuen jatke.

Haamu (nimimerkki)

Tosta listasta Niklas on mun mielestä kyllä tolkku kaukana. Oon pitänyt Niklasia tolkun miehenä, en oo enää niin varma :(

Ei ihme, jos tässä järjettömässä maailmassa kaikki salaliittoteoriat NWO:sta, Illuminatista ja Bilderbergistä nostavat päätään. Enkä kyllä tiedä, onko edes kyse mistään salaliitoista? Vai onks ihmiset oikeesti vaan näin pihalla - todellisuudesta erkaantuneita?

Vieras (nimimerkki)

Olen myös hämmästynyt listasta.

Cincinnatus (nimimerkki)

Kerrassaan hyvä ehdotus. Toivottavasti A. Thors ostaa rahalla kofeiinitabletteja ja nenäliinoja, ettei tarvitse kyselytunnilla kaiken kansan silmien edessä torkkua ja kaivella nenää ja pyyhkiä löydös pöydän reunaan.

Innokas pakkoruotsittaja Fatbarhe Hetemaj puolestaan voisi käyttää rahansa tukemaan tasapuolisia kielioloja omassa maassaan, Kosovossa, jossa F:n maanmiehet, albaanit surutta sortavat 7%:n kielivähemmistöä, serbejä.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Thors ei ole nukkunut ainakaan asioiden ohi. Sen sijaan eräs perusuomalainen kansanedustaja "nukkui" sikeästi, kun olisi pitänyt päättää niinkin tärkeästä asiasta kuin puoluetuesta.

M-T Heikka

Kannattaakohan Herlin vaata huumepolitiikkaakin, koskapa kannattaa ...Hetamaein antikokoomuslaista linjaa. Tai ainakin antiperinteellistä.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Alla olevalla en missään nimessä kehoita olemaan äänestämättä, vaikka se sellaiselta saattaa vaikuttaa.

Äänen hukkaan menosta voi sanoa, että kyseisellä tavalla ajateltuna jokainen anettu ääni Suomen eduskuntavaaleissa on mennyt hukkaan. Ainakin puolen vuosisadan ajalta.

Poikkeuksena ovat Kymen vaalipiiri,joskus 70-luvulla, jossa Pastori Pursiainen ja Taisto Sinisalo saivat saman puolueen ehdokkaina yhtä monta ääntä. Toisen ehdokasnumero oli yksi ja toisen seitsemän. Niitä sitten laskettiin ja tulkittiinkin hartaasti ja pitkään.
Tuon tapahtuman jälkeen ehdokasnumero yksi onkin jätetty pois sekaannuksen välttämiseksi.

Hämeen eteläisessä sattui vähän myöhemmin kaksi keskustapuolueen ehdokasta saamaan saman äänimäärän.
Ellen aivan väärin muista, niin kummassakin tapauksessa eduskuntaan pääsi vain toinen ehdokkaista.
Kummastakaan tapauksesta en muista lopullista päätöstä. Mutta ainakaan puolueen paikka ei ole koskaan ollut kiinni yhdestä äänestäjästä.

Suurin mahdollisuus saada omalla äänellään jonkinlainen muu kuin tilastollinen vaikutus, ei ole ainakaan vailla mahdollisuuksia olevan äänestäminen, sen kummemmin kuin varman läpimenijänkään äänestäminen.

Muistakaa, että kaikki hyväksytyt äänet lasketaan!

Vieras (nimimerkki)

Ehdokasnumero 1 on eduskuntavaaleissa kyllä ollut käyttämättä paljon kauemmin. Parisenkymmentä vuotta sitten yritin erään maakuntayliopiston kirjastossa (silloin vielä perinteiseen tapaan paperilta Suomen säädöskokoelman vanhojen vuosikertojen ja eduskunnan pöytäkirjojen avulla) selvittää tuon käytännön alkuperän pohjia myöten, koska en oikein enää ottanut vakavasti uskovaisen ala-asteen opettajani väitettä 1970-luvulta että "numero 1 on varattu Jeesukselle". Numerointi vaikutti periytyvän hamoilta niiltä ajoilta kun siirryttiin listavaaleista ("punaisen viivan vetämisestä") ehdokasnumeroihin. Aivan varmaa vastausta en saanut, mutta hallituksen esityksen perusteluista (jos oikein muistan) vaikutti siltä, että tarkoituksena oli varmistaa, että aiempaan tapaan viiva vetämällä annettua ääntä ei tulkittaisi numeroksi.

Tuomas Taivasaho

Olisit jakanut rahas leipäjonossa seisoville, niin parempaan tarkoitukseen olisi mennyt.

Jäi jälkimaku, että thorsilaisen aatemaailman mukaisesti maahanmuuttaja on aina parempi nälkäinen, joka avun sinusta ansaitsee.

Vieras (nimimerkki)

voi miten minäkin ajattelin aivan samoin, olisit antanut sen 10 tonnis vaikka pelastusarmeijalle, jaettavaksi köyhille suomalaisille lapsiperheille. viime joulunakin otti oikein sydämmestä, kun ajatteli köyhää lasta jolle pukki ei tuonut lahjaa. ei lapsi ymmärrä, ettei hän ole ollut tuhma, vaikkei pakettia tullutkaan. miten muuten sikarikkaat saavat yöllä unen, mutta niihän se on, että köyhä antaa vähästääkin, rikas ei paljostakaan. tukemalla ihmisiä jotka omaa etuaan ajavat eduskunnassa, tai mamujen asioita, miten voi ylimääräiselle rahalleen valita noin huonon lahjoituskohteen.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Ei 10 000 paljon köyhiä auta, VM laskelmien mukaan pitäs olla 10 miljardia että nykyinen köyhyystaso voitaisiin säilyttää.

Parempi politiikka sitä vastoin voi poistaa sen. Huvittava homma että harmaan talouden aiheuttamat menetykset ovat 10 - 14 miljardia.

--
Joo, kiitokset tuesta, raha on tarpeeseen vaikka meinaankin aika pienellä budjetilla toimia. Julkisuus on paljon arvokkaampi asia.
--
Vaikka onkin totta ettei yksi edustaja muuta maailmaa, jos tämä saa muutaman lukemaan blokejani, uskon rahan tehneen tehtävänsä.

Vieras (nimimerkki)

Hieno homma Niklas. Tämä syrjäseutujen vassari oli hyvä haku, muutkin perusteltuja. Saran huomioiminen tärkeää, heikompien puolustajia ja ison ymmärryksen omaavia on ehdokkaissa vähän. Suuri osa minä-minä-minäkultturiministeriksi Virtasia !

Vieras (nimimerkki)

Hyvä esiintulo tämä oli Niklas. Näen tässä myös piikkiä muille lehdille, jotka eivät ole koskaan ilmoittaneet lahjoituksistaan politiikkaan.

Kun eduskuntavaaliehdokkaan tukeminen on yleistä ja hyväksyttävää, ei liika salailu auta asiaa ollenkaan. Nyt ollaan ilmeisesti menossa suuren keskustelun saattamana oikeaan suuntaan, eli pieniin lahjoitussummiin.

Suuret vastapalvelusta odottavat tahot jäävät nuolemaan näppejään, kun edustajiksi pyrkivien vaalikassa lisääntyy pienistä lahjoituksista.
Lienee alun alkaenkin ollut se tarkoitus, että lahjoitukset ovat pieniä, siis vain kannustusrahoja oikean asian eteenpäin viemiseksi.

Nyt sitten nämä "liikevipparit" keksivät laittaa rahansa poikimaan uutta, ja epäilemättä tarkoituksena oli saada vastinettakin sijoitetulle pääomalle, mutta onneksi toisin kävi. Tässä nähdään selvästi miten oikea ja väärä on helposti yhdistettävissä, ellei pidä varaansa. Lähes anteeksiantamaton tekohan tuo oli muutaman poliitikon kohdalla.

Niklaksen rahoituskohteet voin hyväksyä ilomielin.
Erityisen iloinen olen Kimmo Tiilikaisen saamasta lahjoituksesta. Tiilikainen ei kuulu tietääkseni citykepulaisiin, siis niihin joilla ei ole mielipidettä juuri mistään asiasta, ja ovat valmiina myymään omat ajatuksensakin yhteistyön hengessä. Kun citykepulaisuus voitti Keskustan puoluekokouksessa järjen, alkoi siitä vain kiihtyvä alamäki puolueelle, toivotan heille liukkaita liukuja tulevaisuudessakin.
Myös maahanmuuttajat ovat tärkeitä nykysuomen eduskunnassa. Siis sellaiset, jotka ovat sopeutuneet maahan ja tuntevat vastuuta kokonaisvaltaisesti Suomen kehityksestä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mutta maailmassa ei ole ainuttakaan henkilöä, joka olisi kanssani kaikista asioista samaa mieltä..."

Niklas. Noilla sanoilla voisi katsoa eduskuntakampanjasi 2015 käynnistyneeksi. Vai olisiko lupa ajatella jo kuntavaaleja 2012?

Kimmo Tiilikaisen ympäristönäkemykset ovat pesunkestävän vihreitä. Hän onkin keskustalaisena suhteellisen tuore vaihdettuaan puoluetta nimenomaan Vihreistä. Pahat kielet Ruokolahdella kertov... jaa, eipäs ryhdytä mustamaalaamaan oman pitäjän poikaa! Minäkin olen äänestänyt Kimmoa, ettei ollut peräti viime vaaleissa.

Kun mesenaatti (vai onko sponsori parempi sana?) julkistaa listan rahoittamistaan kampanjoista, on vaalituloksen odottaminen entistä jännittävämpää! Kuka Herlinin tallin ehdokkaista pääsee läpi, ja kuinka pitkään leima "Sponsored by Niklas" pysyy hänen kämmenselässään?

"Tulipa tästä pitkä teksti" oli hauska toteamus kirjoituksesi loppuriveillä. Kuule: kun on paljon rahaa ja sen jakaa monille ehdokkaille, tulee luettelosta väistämättä pitkä. Mutta kyllä sie saat sen anteeksi!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Nikolla on oikeus lahjoittaa tukensa juuri heille, joiden hän tuntee saaneen paljon hyvää jo aikaiseksi.

Minusta lista on oikein hyvä.

Hienoa Niko, että osoitit noin tukea ja temppiä haluamillesi henkilöille:)

Mukavaa vaalikevättä:)

terkuin,

Eeva

Savosta karannut (nimimerkki)

Miksi et Niklas antaisi tukeasi vain uusille ehdokkaille eli sellaisille, joilla ei ole entisen eduskunnan painolastia eli korruptio syytteitä, seksi skandaaleja, varojen väärinkäyttöä, julkista töppäilyä, varojen käytön salailua. Muhammed ja Hetemaj ovat uusia naamoja, mutta miksi Tors jne. Olisi aika jo päästä eroon näistä julkimo edustajista, joiden päämotiivi on oman lompakon täyttäminen. Emme tarvitse Veltto Virtasia, Mikko Alataloja, Tarja Karpeloita ja Mietaita pelleilemään yhteisillä varoilla. Näytäisit esimerkkiä. Kirjoituksillasi on melkoinen painoarvo ja perustelusi ovat hyvin relevantteja.

Joe-setä (nimimerkki)

No oli ehdokkaat kaikkien mieleen tahi ei, on kliffaa, että voi äänestää. Vai oliskos tää parempi: "...ei sillä väliä kuka äänestää ja ketä, vaan sillä kuka laskee äänet" -Josif Stalin.

Eli äänestäkää niin maan perusteellisesti! Harmi kun Ropponen ei enää ole vaalivalvojaisissa syömässä kynää ja käärimässä hihojaan ylö-alas. Urheilujuhlan tuntu puuttuu :).

Maalaismummo (nimimerkki)

Hyvin olet löytänyt blogien vakavastiotettavat tyypit.

Loput ovat joko vakavastiotettavia - tai hyvää pelisilmää sinulta.

Yksi näistä muuten saa ääneni.

Vieras (nimimerkki)

Mielestäni maahanmuuttajaehdokkaista pitää sijoittaa eniten venäläisiin, koska yli puolet maahanmuuttajista Suomessa ovat venäläisiä tai venäjänkielisiä.

Onko Evgenia ehdokkaana? Hän nimenomaan edustaa venäläisiä arvoja. Meillä jossakin vaiheessa tulee vaikeuksia venäläisten kanssa Suomessa, koska heidän osuus väestössä kasvaa koko ajan Suomessa, mutta me emme halua sitä noteerata. Tulee ongelmia.

Mauri (nimimerkki)

Nämä kommentit osoittavat monessa kohtaa sen kuinka kateellisia ihmiset ovat kun joku jotain saa pyytämättään. Tallainen lahjoitus on mitä sopivinta viihdettä sen aiheuttaman kiihkon vuoksi. Lahjoittaja perusteli valintansa ja ne on hänen valintansa. Silti joku alkaa jo neuvvomaan mihin rahat olisi pitänyt sioittaa tai eikö löytynyt parempaa. Jokainen sioittakoon omat rahansa keneen haluaa. Joskus riskisioitus kannata.

Tuomas Taivasaho

Voisiko kaikilla antaa 10.000 euroa, että voivat sillä tukea omia ehdokkaitaan kadehtimisen sijaan.

Pekka Manner

Oma linja on jo selvä;: jyrkkä EI kepulaisille, sveduille, viherkokoomuslaisille, vasemmistolle, jeesus-jengille.

Vihreitä on turha äänestää koska se on kokoomuksen puisto-osasto, joten suoraan kannattaa ääni antaa EK:lle...eiku kokoomukselle.

Persut tai Piraatit saava ääneni ja jotain tukea molemmat!

Tuomas Taivasaho

"Ideologisesti vaikeinta on tukea persua. Moni ehdokas on mielestäni avoimen rasistinen."

Ben Zyssekowits on mielestäni ollut avoimen rasistinen myös, joten Kokoomus on siksi poissuljettu. Sasi kannattaa ja on halunnut Suomeen sharia-lain käyttöönottoa. Yhden sortin ihmisoikeusmaanikoita voi hänenkin puolueeseen siis kuuluvan.

Erään nykyisen kansanedustajan ja koulutukseltaan psykologin mukaan puolet kansanedustajista ovat psykopaatteja (IDC-10 tautiluokitus F60.2). Ainakaan kaikki eivät voi PerSuja olla.

Kaiken kaikkiaan itselleen mieluisten ehdokkaiden tukeminen lihavalla lompakolla ei ole demokratian mukaista vaikka sellaista asiasta halutaan julkisuudessa väittää. Parempi olisi jakaa valtaa kansalle.

turunen (nimimerkki)

Kaikki apu persuille on kotiin päin. Pitääpä heittää itsekin muutama kymppi oikeaan osoitteeseen. Demokraattista kansannousua kannattaa tukea muutenkin kuin äänestämällä.

Vieras (nimimerkki)

Vaalirahassa on yksi ongelma. Minulla "köyhällä" ei ole varaa tukea ketään. Jos olisi, en varmasti tukisi ainakaan näitä ehdokkaita. Nyt raha taas puhuu, ja monen mielestä "väärät" ehdokkaat saavat näkyvyyttä. Sen sijaan köyhien asiaa ajavat, jotka eivät saa vaalitukea köyhiltä äänestäjiltään, jäävät jälleen nuolemaan näppejään.

Ei välttämättä pidä paikkaansa juuri näiden ehdokkaiden kohdalla, mutta yleensä kyllä.

Gaff (nimimerkki)

Toisaalta meitä köyhiä on paljon enemmän kuin rikkaita. Jos jokainen poliittisesti valveutunut köyhä antaisi vaikka muutaman euron ehdokkaalleen, niin se tasoittaisi peliä huomattavasti.

Tosi vieras (nimimerkki)

"... köyhiä on paljon enemmän kuin rikkaita." Pitää täysin paikkansa. Keskimääräistä köyhempiä on puolet kansasta.

Jos jokainen köyhä antaa euron sijasta äänensä köyhyyden vastustajalle, ei tarvita vaalitukea ollenkaan. Se on suoraviivaista eikä median tarvitse valvoa, ministeriöstä puhumattakaan.

Gaff (nimimerkki)

Toisaalta meitä köyhiä on paljon enemmän kuin rikkaita. Jos jokainen poliittisesti valveutunut köyhä antaisi vaikka muutaman euron ehdokkaalleen, niin se tasoittaisi peliä huomattavasti.

Vieras (nimimerkki)

Jep, pikku puolueet tarvitsevat apua, ei nämä ihmiset jotka ovat muutenkin esillä jatkuvasti.

Jokunen euro köyhiltä pienpuolueille, varmaan täältä lähtisi, ja tuskin pienpuolueet salaisivat tukiaan.

frank (nimimerkki)

Muuten ihan siedettävä lista, mutta Thors ja Husu ovat yksinkertaisesti epärehellisiä, he valehtelevat jatkuvasti. Mutta ehkäpä Niklas ei sitten pidä rehellisyyttä minkäänlaisena edellytyksenä kansanedustajalle. Mielipiteensä kullakin.

Mauri (nimimerkki)

Eihän aina tarvitse olla rahaa. Jos haluaa aidosti tukea omaa ehdokastaan voi mennä talkoilemaan hänelle vaalitalkoisiin. Mutta monella se taitaa jäädä puheen tasolle. Mainosten jakaminen ja pelkkä ehdokkaan asiallinen kehuminen otollisessa tilaisuudessa on monesti rahaa tärkeämpi. Tosi nyt Niklas Herliin nosti muutaman ehdokkaan vaalityön lentoon. Uskon että ääniä tulee hänen tukensa ansiosta niiltä ihmisiltä joilla on jokin puolue mutta ei varsinaista ehdokasta.

Tuire Kylmälä (nimimerkki)

Meillä töissä yks ämmä sano, että jos Niklaksen isä vielä eläisi ei olis tätäkään keskustelua tarvinnut töissä käydä.

vie rahat (nimimerkki)

Tyydyn tähän. Mutta Henry Bjorklid, jos olisit ehdokkaana, en sinua hylkäisi mistään hinnasta.

Appi (nimimerkki)

Nostan hattua Niklakselle siitä, että hän julkaisi sekä ehdokkaat että perustelut. Tässä maassa esitetään aivan liian paljon mielipiteitä ilman perustelua ja se on yksi pelottavimpia lähtökohtia mille tahansa toiminnalle. Itse nautin lukiessani hyviä perusteluja, vaikka olisin asiasta täysin eri mieltä.

On hienoa, että eri puolueiden ihmisistä yritetään löytää heidän parhaita piirteitään ja parasta osaamistaan. Fakkiutuneelta ihmiseltä se ei onnistu. Kuinka fakkiutuineita USarin lukijat ovat? Onnistuuko joku muu löytämään kaikista puolueista omat luovat kykynsä? Tämä kysymys ei vielä maksa mitään eikä vastauskaan. Jos kykyjä löytyy, niin jokainen voi pohtia sitten sitä tukea.

Heitän pienenä haasteena lukijoita tekemään oma kykylistan. Listaa ei kuitenkaan mielestäni tule hyväksyä, jollei listalla ole kaikkien puolueiden yhtä ehdokasta. - Niin ja tietysti tarvitaan perusteluita. Toivottavasti niitä listoja näkyisi täällä USarinkin sivuilla, mutta jokainen hyötyisi varmasti kaikkein eniten itse siitä, että oppisi löytämään jotain hyvää siitä enitenkin vihaamastaan puolueesta. Jos, et tähän edes mielikuvituksessasi pysty, niin epäilisin ainakin avarakatseisuuttasi jos en muuta.

Tuomas Taivasaho

Vähän lapsellista julkistaa kenelle rahaa on jakanut. Avoimuusnäkökulmaa tossa on ja sananvapauden näkökulmasta kaikilla on lupa sanoa mielipiteensä.

Joko SDP on ehdokaslistansa saanut valmiiksi. Ehdokasasettelu vahvistetaan vasta 17.3. Ilmeisestikään kaikkia tuen saajia ei ole pakko ilmoittaa blogissaan, vai kuinka ne säännöt menee.

Appi (nimimerkki)

Kysymyksesi minkä tahansa puolueen ehdokaslistoista kannattaa laittaa niiden puolueiden omille ehdokkaille. Nyt kommenttisi osui vastineena minun kirjoitukselleni. Itse en ole kuitenkaan koskaan ollut edes minkään puolueen jäsen tai osallistunut minkään puolueen toimintaan. Kaiken lisäksi olen ollut ns. liikkuva äänestäjä, joka on äänestänyt ensisijaisesti henkilöitä, jotka ovat olleet neljän eri puolueen listoilla. En ole siis mitenkään potentiaalinen henkilö vastaamaan kysymykseesi. Sinun kannattaa turvautua parempiin asiantuntijoihin. Asiantuntijoiden kuuleminen on aina eduksi ja heidän julkituomansa tiedot saattavat joskus ylittää onneksi myös ideologiarajoja. Itse en asiantuntijakaartiin kuulu vaan pikemminkin äimistelijöihin.

suomifani (nimimerkki)

Mitä lista kertookaan Herlinin ideologiasta!

Thors on kirkkaasti kihkoisa suomenruotsalainen, kuten myös uussveko #¤"#¤ Hetemaij, joka on viimeisin rkp-ohjus Kokoomukseen. Onhan siellä jo ennestään joukko kiivaita rkp:n salarakkaita.

Vieras (nimimerkki)

köyhällä ei ole varaa huonoon, sanoi äitivainaa aina, siksi ääneni menee Halla-aholle.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Raikasta avoimmuutta. Toivottavasti Niklaksen esimerkki innoittaa muitakin tekemään julkisesti saman. Hyvä startti vaaleihin tule useammalle ihmiselle.

MrrKAT (nimimerkki)

Kiitän mieltä lämmittävästä kirjoituksesta !

Riku Riemu (nimimerkki)

Korjaatteko, Niklas Herlin, tuon toiseksi viimeisen kappaleen jälkimmäisen lauseen, kun se tuntuu olevan väärin.

Jo Lipposen rouvalle olisitte antanut jotain, olisin lopettanut lukemisen.

a. rahikainen

13.1.2011 14:19 Niklas Herlin:
"Täydellistä ehdokasta, kuten kaikki tiedämme, ei ole. Mutta suosittelen edelleen kaikille hyvien ehdokkaiden tukemista."

Ehkä meidän lukijoiden kannattaa nyt muistaa, että NH on siinä onnellisessa asemassa että hän voi äänestää ja tukea ketä tahansa ilman että sillä olisi konkreettisia vaikutuksia yhtään mihinkään. Etenkin taloudellisessa mielessä Niklakselle on aivan sama keitä sinne eduskuntaan valitaan. Hän voi aivan rauhassa kannattaa vihreitä sekä olla aatteiltaan ylevä ja maailmaa syleilevä - hyvä maailmankansalainen eikä mikään tiukkis, suomalaisuutta arvostava ja isänmaan asiaa ajava persu.

Niklaksen henk.koht. elämään vaalien jälkeisillä poliittisilla valinnoilla ei ole mitään käytännön vaikutusta. Tai no, ehkä hieman enemmän joutuu maksamaan veroja, mutta siinä kaikki; ei vaikuta olemiseen. Eduskunnan tekemillä päätöksillä ei ole vaikutusta hänen omaan tai lähipiirin työllisyyteen, eläkkeellä pärjäämiseen taikka turvallisuuteen. Jos siltä tuntuu, aina voi palkata henkilökuntaa huolehtimaan lähiympäristön siisteydestä ja järjestää omaa rauhaa missä maailman pahuus ei tule liian liki. Jos tulee pipi, ei tarvitse jonottaa arvauskeskuksissa valelääkäreiden sorkittavana. Jos tulee mummonmökki, hommataan tarvittaessa vaikka sellainen puhdistamo jolla putsataan koko pitäjän paskat kuten paskalaki edellyttää.

Tässä puheenvuorossa ei ole mitään henkilökohtaista. Tarkoitus on tuoda esille miten asiat oikeasti ovat - että joillakin on vaihtoehtoja ja toisilla ei. Kun on riittävästi rahaa ja omaisuutta, on helppoa olla mukava ja hyväksyä huonotkin valinnat, päätökset ja päättäjät.

Sorry vaan.

Ulla (nimimerkki)

Melkomoisen demokraattinen tukilista :) - ottamatta sen enempiä kantaa ehdokkaisiin sinänsä, kun en ole kovin perehtynyt. Kun nuo on henkilökohtaisia valintoja, mutta rohkeasti julkisesti esiintuotuja perusteluineen, niin miksi ihmiset vaivautuu mollaamaan ja ivaamaan valintoja - tarkoitan sitä semmosta perusininää erimielisiltä, joilla ei laajakatseista näkemystä demokratian syvimmästä olemuksesta ole vielä sieluun syntynyt.

No jaa, ei sitä ehkä ole minullakaan. En ehkä antaisi ikinä tukea yhdellekään demarille, mieluummin vaikka kommunistille. Paitsi jos ehdokkaan henkilökohtaiset ansiot ja sydämen sivistys ohittaisi tietyt puouepoliittiset rajoitteet.

Kiitos Mr. Conspiracy Intl:lle kommentistaan (jos niitä oli useampia, niin puhun siitä ekasta tässä.)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kiitti. Asiaahan se on, jos puolueiden ja järjestöjen harjoittamaan keskinäiseen harmaaseen talouteen tai oikeastaan rikolliseen veronkiertoon puuttuu.

Nämä kun ovat asettaneet itsensä yhteiskunnan sääntöjen yläpuolelle mutta itse ovat silmät kiiluen osoittamassa sormella rehellisten ihmisten toimia.

Ulla (nimimerkki)

Aiempaan viestiini viitaten: se taisikin olla se Mr C...jne. toinen kommenttikirjoitus ay:stä jne.

Pegu (nimimerkki)

Hyvä lista. Rouvinen oli loistava valinta, miehessä on karjalaisen runonlaulajan ja humoristin jäänteitä. Muinonen on myös loistava valinta, vaikka hänenkin kanssaan olen ollut kovasti asioista eri mieltä. Älykäs mies. Samoin Hetemaj ja Husein ovat hyviä valintoja, ahkeran ja aktiivisen oloisia. Haluavat edistää asioita ja tekevät töitä sen eteen. Paavolainen on hyvä näyttelijä ja seurustelee arvostamani Käpylän (lempeän) Pyövelin kanssa. Poliitikon ura aluillaan. Packalen on "pakkopersu", eli jos ja kun sinne Persuja menee, menköön niistä fiksuimpia (tällä kertaa Hesan fiksuin Persu on poliisi).

Vieras Markku Palonen (nimimerkki)

Vain PerusSuomalaislle mennyt tuki, tuotti sinulle tuloksen. Muiden puolueiden jäsenet joutuvat noudattamaan puoluekuria,mutta Persut ei.Taidat olla ajassa jäljessä
Persu

cope (nimimerkki)

Onhan näillä plokeilla merkitystä, 90-luvun puolesta välistä kokoomuksen jäsenmaksua maksaneena päätin äänestää Packalenia, joka ei ole ihan niin yleisliberaali - kaikki kelpaa - kuin kokoomuslaiset. Miehellä pitää olla mielipiteitä...

Tuula Saskia (nimimerkki)

Minua hämmästytti lähinnä se, että kustantaja Herlin tukee ehdokkaita, jotka ovat ns. pakkoruotsin kannalla.
Hänen, jos kenen, luulisi osaavan ajatella myös elinkeinoelämän intressejä.

Kustantaja ei siis arvosta kielitaidon laajentamista, jota monien mielestä Suomessa tarvitaan.

symetre (nimimerkki)

Tämä äänestäminen on helppoa; ensin yliviivataan kaikki vihreät(liian kalliita valintoja kukkarolle), sitten julkisen puolen suojatyöpaikoissa olevat, sen jälkeen menevät opiskelijat ja eläkeläiset, maalaisliitto kuuluu sulkulistalle niin kauan kuin Tehtaankadun lähetti väyrynen on kuvioissa.

Ja lopulta äänestän yksityissektorilla töissä olevaa 30-50 v. miestä tai naista, joka on sitä mieltä, että joka jannu on itse yhteiskunnan sijaan vastuussa elämästään ja valinnoistaan...

Lalli Laaksonen

Niklas Herlin,

Olet antanut kaikille ehdokkaille aivan mahdottoman suuren tuen, jota ei tarvitse ilmoittaa. Olethan antanut sananvapaudeen ja sanan ilmaisulle kanavan, joka toimii.

Se on minullekin paljon arvokkaampi kuin olisi joku tonni sinne ja tänne.

Minä sentään joskus luen muidenkin ajatuksia ja viisastun tai ei kai sitä sentään...

Todistit myös minun henkilökohtaisen kauhukuvani: Persujen joukosta on pulpahtamassa pinnalle mies, joka on saanut Hesarin ja USArin erityistukea. Se ei ole sattumaa. Tukea tulee lisää. Se mies on RKP:n keskeisimmän meemin taitava ja ahkera levittäjä. Ennustan, että muutaman vuoden kuluttua väännetään päätä ja murretaan suuta; että tuokin tuli valituksi.

Jotenkin joskus tarvittiin Lipponen pitämään prolet kurissa, tarvittiin Aho ja Haavisto pitämään jussit traktorissan. Nyt on löytynyt mies, joka pitää Persut nahkapöksyissään.

Ja tarvittiin St Nicholas, joka pitää joulupukit kurissa.

Vieras tarkkailija (nimimerkki)

Osuin sattumalta tälle sivustolle, ja luin NH:n hyvät kommentit valitsemistaan vaalituettavista. Voisin äänestää heistä useampia.Olen tosin äänestänyt useissa peräkkäisissä vaaleissa saman puolueen ehdokasta. Puolue ei ole RKP eikä persut.

Ihmettelen osan kirjoittajista suvaitsematonta asennetta Astrid Thorsia kohtaan. Luulen, että tässä ilmapiirissä maahanmuuttoministeri olisi saanut lokaa niskaan, olisipa ollut vaikka persu. Astrid Thors sattui onnettomuudekseen olemaan kielivähemmistön edustaja, ja joutui näin kantamaan kaksinkertaista syntitaakkaa näiden maahanmuuttoa ja pakkoruotsia Suomen kahtena merkittävimpänä ongelmana pitävien mielikuvissa.

Vaalirahasotkujen ryvettämissä puolueissakin on puhtaita ehdokkaita. Osa puolueista, KD, persut, vihreät eivät sotkuissa olleet mukana. NH:n valitsemissa tuettavissa ei ainakaan tietooni ole tullut ketään vaalirahakähmintöihin osallistunutta.

VeePee (nimimerkki)

Ihan sama, vaikka sattuukin olemaan kielivähemmistön edustaja - mutta jos ei suostu selvittämään maahanmuuton kustannuksia edes eduskunnan edessä ei kyllä ministerin tai kansanedustajan paikkaa ansaitse.

Käyttäjän Omena kuva
Janika Saimaa

Hienosti teit Niklas - aikaa ja vaivaa säästämttä tutkittu ja yhteensovitettu lista ehdokkaista. Hienoa.

Hyvältä tuntuu jutun lukemisen jälkeen - nyt ei kun veikkaamaan kuinka moni heistä menee läpi!

Petri Kaivanto (nimimerkki)
Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Oletko muuten polttanut jo Suomen passin?

astrid thors (nimimerkki)

Suurkiitos tuesta. On hienoa että niin moni ymmärtää että nyt tarvitaan rohkeita ihmisiä jotka uskavaltavat kannattaa ehdokkaita.

Vieras (nimimerkki)

Etköhän sinä Niklas ole käsikynkässä Merisalon kanssa. Kyllä jätös jätöksen tuntee. Ja yhdessä käypi tie. Jännää miten pesette itsenne puhtaiksi yhdessä.

Pera (nimimerkki)

Aivan varmasti Niklaskin tietää, että tonnilla per naama 10 000 euron budjetilla edes osteta yhtään merkittävää vihamiestä.

Mutta hyvä ele Niklakselta, että kuten maassamme muutenkin on, että murusia voidaan jakaa köyhille ihan tuosta vaan ja julkisesti.

Se että edellisessä vaalissa poliitikot temppuillivat muka muutaman kympin tuillaan, on kyllä niin puhdasta potastaa sieltä, että kansanedustajaehdokkaan auto ei liiku mihinkään pihastaa muutaman kappaleen ja muutaman kappaleen tonnin "lahjoituksella".

Vieras Markku Palonen PerusSuomalainen (nimimerkki)

Pakkoruotsinkielen tukeminen osoittaa myös jälkeenjääneisyyttä glopaalissa maailmassa.Periaatteessa se on myös riistoa jota Herlin harrastaa Suomalaista väestöä kohtaan.Minä olen tehnyt 40 vuotta työtä josta suuri osa ulkomailla.Ruotsissa ja Norjassa sekä Tanskassa ollessani olen joutunut käyttämään Englantia työssäni, koska työtoverini ovat olleet ,italiasta,puolasta ,belgiasta,saksasta etc.
Ruotsia viimeksi käytin Paraisilla koska mies jonka kanssa keskustelin oli vanhempi herra eikä hän osannut Suomea ,eikä Englantia.
Kiitos vaan pakkoruotsin tuesta,olisi hyvä avata silmät ja katsoa todellisuuteen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No herääpä sinä ja päästä kissa ulos.

Vieras (nimimerkki)

Opettele myös suomen kieli.
Juttusi on täynnä kirjoitusvirheitä.

VeePee (nimimerkki)

Kun nyt losautit tuolle Thorsille muutaman tonnin, niin panisitko samalla valtiolle vaikka tullaset 20 000 000 €. Saataisiin nuo perheenyhdistämiset hoidettua edes joten kuten.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Thors on ihan oikeasti tyhmä, se ei ollut mikään vitsi.

Vieras (nimimerkki)

Niklas Herlinin Thorsin tukemiseen on sasattanut vaikuttanut ruotsin kieli ? Kukan ei ole niin paljon auttanut "pakko-ruotsi" vihaa kuin Thors, koska hän on ylimielinen suomalaisia kohtaan. Ruotsinkieliset helsinkiläiset naapurinikaan eivät pidä hänestä ja minäkin olen alkanut uskoa, että nyt on suomalaisten mitta täynnä "pakko-ruotsia". Kiittään
siitä Thorsia. Aiemmin ajattelin, että se on yhteispohjoimainen kieli, mutta menköön, jos suomenruotsalasia ei suomalaiset kiinnosta.

Suomalaisten olosuhteet ovat kurjistuneen vuosi vuodelta, eikä valoa näkyvissä. Vanhuksiamme kohdellaan huonommin kuin koiria. Sairaaloita suljetaan ja noin 1000 kouluakin suljettiin, mutta mamuille syydetään miljardeja. En ole nähnyt yhdenkään mamut huolestuneen suomalaisten asioista, kosta he rypevät rahassa. Suomalaiset tarvitsevat nyt kansansa edustajat, eikä mitään yhdistysten kabineteissa muhineita mamuleja.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Ovela kettu, N. Herlin osti "sananvapautta" U.S. of the Blogistaniin kun maksoi pientä suojelurahaa Thorsille.

Vieras (nimimerkki)

Sami Heikkilä olisi tekstien mukaan ollut kyllä hyvä valinta vassareista. Tekstien perusteella.

Vieras tarkkailija (nimimerkki)

Onko tämä US:n blogipalsta negatiivisten suomalaisten likaviemäri, jonne voi yrjötä kaiken oman pahanolonsa? Jos näin on, tämä on kohtuullisen harmitonta terapiaa, ja kiitos siitä Niklas Herlinille!

En tunne Astrid Thorsia muuten kuin julkisuuden henkilönä. Siitä huolimatta en luottaisi yhden naapurin kommentteihin. Astrid Thors antaa itsestään tahtomattaan töksähtelevän epäkohteliaan vaikutelman, kun ei hallitse itselleen vierasta suomen kieltä yhtä hyvin kuin esimerkiksi Elisabeth Rehn.

Muodissa olevan suuntauksen mukaan kaikesta pitää yrittää löytää positiivinen puoli. En ymmärrä tätä ällöpositiivisuutta, mutta mielestäni kaikesta ja kaikista ei pidä väen vängällä kaivaa esille myöskään negatiivisuutta ja etsiä taka-ajatuksia sekä salaliittoja. NH:n tapa tukea vaaliehdokkaita on kaikin puolin kannatettava.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä Niklas. Vaaleja ei käydä ilman aineettomia eikä aineelisia panoksia. Lähes joka puolueesta löytyy hyviä tyyppejä puolustamaan demokratiaa. Itse annan pientä rahallista tukea ainakin yhdelle demarille ja parille kepulaiselle, sellaisille henkilöille, joiden arvomaailma on lähellä omaani, vaikka politiikasta olen monessa suhteessa aivan eri mieltä tukemieni ehdokkaiden kanssa.

Vieras (nimimerkki)

Et selvästi ole ymmärtänyt että puolueet ovat tärkeämpiä kuin henkilöt. Sinänsä vikaa tuossa ei ole kuin noi Husein Muhammad ja Fatbardhe Hetemaj. Ensimmäinen ei todellakaan ole kovinkaan fiksu, ja toinenkin pärjää vain seikoilla jotka eivät ole hänen itsensä ansioita eli "vuoden pakolaisnainen" -titteli ja sen tuoma julkisuus ja jalkapalloilevat veljet. Kummatkin myös ovat omissa puheissaan osoittanut olevansa rasisteja ja suhtautuvan suomalaisiin sillä tavalla millä ne syyttää suomalaisia käyttäytyvän.

Juuri luin kuinka Muhammad sanoo kaikkia jotka on eri mieltä kuin se rasisteiksi ja hommafoorumilaisiksi yms. Hetemaj vihaa rasistisesti serbejä sekä suomalaisia, koska on leimautunut ruotsalaiseksi (suomenruotsalaiseksi). Hetemaj sanoi suomalaisia myös laiskoiksi ja tyhmiksi koska ne eivät halua tai opi ruotsia. Hetemaj kannattaa samaa mikä aiheutti edellisessä kotimaassa sodan ja ilmeisesti haluaa sotaa tännekkin.

Käsittämätöntä että kukaan ajatteleva ihminen äänestää/kannattaa tuommoisia ja vielä kehuukin niitä.

Vieras (nimimerkki)

A-haa.. nyt mä vasta tajusin. Pahoittelen hitauttani mutta mä olenkin tyhmä suomalainen ja se selittynee sillä :)

Tuetkin vain ruotsalaisia ja pakkoruotsin kannattajia.

Ihan suotta, se juna meni jo ja pakkoruotsi tulee poistumaan vaikka pitäisi aloittaa sota sen takia. Olen valmis sotimaan tämän asian takia.

1 kieli --> 1 kansa = Suomi

Vieras (nimimerkki)

Ihan perussuomalaista ajatuksenjuoksua. Soinin jutuillekin nauraa hörötetään kun ei keritä oivaltamaan jutun juonta. Heh, heh, heh !!!

Vieras (nimimerkki)

Tässä maassa on ehkä hieman tärkeämpiäkin asioita, kuin pakkoruotsi. Jos joillekin pakkoruotsi on kynnyskysymys, niin ei voi muuta todeta kuin mieli on pieni.

Joe-setä Singaporesta (nimimerkki)

Minäkin liityn porukkaan, joka arvostelee Packalenin tukemista. Romanian romanin nimittäminen tuntomerkkejä annettaesa romaniksi olisi oikein ja perusteltua, jos sillä olisi merkitystä tai vaikutusta tunnistamisessa. Kukaan suomalainen ei kuitenkaan erota romanialaista romani- tai ei-romani-kerjäläistä toisistaan. Etnisen alkuperän liittäminen tuntomerkkeihin on vain ja ainoastaan tarkoitushakuista politikointia (muka-rohkeaa profiilinnostoa) ja ennakkoluulojen lietsomista ihmisryhmää kohtaan. Miksi Niklas pidät tärkeänä sitä, että poliisin tulee erityisesti muistuttaa päähänpotkittujen Romanian romanien olevan rikollisia ja sitä kautta ilmeisen syyllisiä omaan tilaansa? Ryyppykaverisi on tässä asiassa fiksumpi kuin sinä.

Vieras (nimimerkki)

Packalen on mies paikallaan ihan muistakin syistä, ja tukeminen siksi suotavaa.

Vieras (nimimerkki)

Ei kannatakkaan sitä äänestää. Muuten vaikuttaa hyvältä, mutta kannattaa pakkoruotsia joten se ei sitten käy.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä, eduskuntaan tarvitaan Tompan kaltaisia lujatahtoisia edustajia, jotka pystyvät ajamaan asiansa läpi.

Vieras granskare (nimimerkki)

Eilisen Uuden suomen otsikon mukaan dos. Saukkonen sanoi, että kirjoitukset ”vessan seiniltä ovat siirtyneet nettiin”. Ex-professori Kivikuru sanoi vähän ennemmin, että netistä on tullut poliittisen keskustelun takapiha, jossa mm. vihapuhe ja tyhjän jauhaminen kukoistavat: entisistä kylähulluista on tullut varteenotettavia toimijoita!
Mutta tässä yksi kylähullu lisää käy taisteluun tuulimyllyjä vastaan. Edellä jossain joku väitti, että Jarmo Korhonen nosti KMS-rahoilla muutaman henkilön ministeriksi. On liki sataprosenttisen varmaa, että Jarmo ei edes tiennyt KMS:ksi organisoituneen vaalituen antajien ryhmittymän syntyvaiheesta. Se syntyi lähinnä kokoomuslaisista kokoomuksen tukijoista ( tuet v. 2005-6 ). Liioin hän ei tiennyt yksittäisille eduskuntavaaliehdokkaille annettujen tukilupausten alkamisesta. Totuus näistä asioista selviää, kun poliisitutkimukset Novasta saadaan julki. Malttakaa odottaa! Ja suunnilleen sama koskee koko keskustan roolia.
Yksi päätelmä tästä kylähullujen keskustelusta on, että rikas( esim. Herlin) voi antaa vaalitukea ja siten vaikuttaa, mutta köyhä ei. Ehdokkaaksi asettumisesta on sanottu, että nyt kun vaalitukirahat melkein katoavat, vain rikkaat voivat asettua ehdokkaiksi. Onko tämä oikein? Ei ole.
Mikä ratkaisuksi. Kollektiivinen ja anonyymi vaalituki. Juuri sellainen kuin KMS parhaimmillaan olisi voinut olla. Ei nimiä julkisuuteen ( kuten eivät halunneetkaan ) eikä liioin ehdokkaille ( kuten kaiketi suurimmaksi osaksi olikin asianlaita; Merisalohan yritti sitten vaaliyön pikkutunneilla mailailla Vanhaselle, mutta on helppo arvata, oliko vastaanottajalla aikaa/halua perehtyä listaan noina tunteina/päivinä/viikkoina ).

jiipeepee (nimimerkki)

Että oli kuiva juttu. Oliko tämä huumoria? Todella kuivaa.

Ukkotuumii (nimimerkki)

Järkyttävän kalliiksi käyvä "kansan palvelija"

Nimittäin tämä ministeri Thors. On masentavaa nähdä kuinka yksisilmäinen ja Suomen kansaa halveksiva tämä ministeri on ollut.
Näiden hänen maahantuottamiensa Mekan palvojien, lukutaidottomien "turvapaikan"hakijoiden hinta tulee nousemaan potensiin, kunhan sieltä ponnistaa toinen sukupolvi.
Tämä on nähty jo kaikissa niissä Euroopan vanhoissa maissa jonne heitä on laskettu.

Toki ymmärrän, että kyseessä on lahjoittajan ironia.

Satunnainen lukija (nimimerkki)

Kun vaalirahoituslakia sorvattiin, epäiltiin, että nyt kukaan ei lahjoita kenellekään mitään, koska tukijan nimi tulisi ilmi. Kustantaja Herlin näyttää hyvää esimerkkiä, ei kestä kauaa eikä tee kipeää, kun kertoo, ketä tukee ja millä summalla. Siitä sitten vain muut seuraamaan esimerkkiä. Aika monen ehdokkaan nettisivulla on esillä vaalituen tilinumero. Eurollakin tekee jo paljon, jos ehdokkaan pitää tarjota kahvia ja munkkeja.

moro (morjens) (nimimerkki)

Lainaus Niklakselta."Sitten mennään varsinaiseen asiaan, eli ehdokkaisiin. Demaria en ole koskaan äänestänyt enkä äänestä, mutta helpoin valinta tuettavaksi oli Sara Paavolainen. Tässä on ihan henkilökohtainen syy. Sara Paavolaisella, kuten minulla, on kehitysvammainen (downin syndrooma) lapsi." Lainaus päättyy.

Kukaan perkele, ei lue näitä pohjimmaisia, mutta sanonpahan sanaseni:
Kokoomuslaista en ole ikinä äänestänyt, enkä äänestä.
Minä en luota yhteenkään kokoomuslaiseen, jota luulen Niklaksenkin olevan,- tietysti nuo 5%- rantaruattalaiset on mahdollinen.

Oletko Niklas tietoinen tieteellisestä tutkimuksesta, jossa konservatiivien/oikeistolaisten mantelitumakkeen koko on suurempi kuin muilla ihmisillä.

Mantelitumake aivoissa säätelee muunmuassa tunnekylmyyttä. Mitä suurempi mantelitumake, sitä tunnekylmempi. Nyt en viittaa itseensä Niklas Herliniin, koska hän saattaa olla poikkeus säännöstä, kuten kaikissa asioissa.

Äänestettävää kokoomuslaista ei ole olemassa. On vain farisealaisia kokoomukselaisia, jotka puhuvat yhtä- ja tekevät toista-.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Mitä suurempi mantelitumake, sitä tunnekylmempi."

Eli siis mitä suurempi mantelitumake, sitä vahvemmin perustaa päätöksensä järkeen.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Järki on aivan eri asia kuin itsekkyys. Mantelitumake ei lisää järkeä mutta poistaa välittämisen ja muitten arvostuksen.

Aila-mummu maalta (nimimerkki)

Kiitos Niklas Herlin!
Näin sitä pitää toimia! Hyvät on perustelut.Ihailen avoimuuttanne. Tässä kirjoituksessanne on mallia monille muille tukijoille ja myös ehdokkaille. Ajatuksianne lukiessa tuli mieleeni, että päätöksen ratkaisee aina lopulta tunne. On mielenkiintoista seurata, miten riskisijoituksenne tuottavat tulosta.

Vieras Markku Palonen PerusSuomalainen (nimimerkki)

Miten eroan Herlinistä.
Herlin tukee eduskunta ehdokasta jolla on smanlainen kokemus vammaisesta lapsesta.

Kun minun kaksoset syntyi 1974.Sai tyttö huonommat pisteet kuin kaksoissisarus poika joka sai hyvät pistee.
Poika oli mpudotettu lattialle tai saanut liikaa happea ,hänestä tuli vammainen.Lääkärit on myöhemmin ihmetellyt papereita että niissä oli jotain hämäräää.
Kielsin tutkimasta mitä syntyneelle oli tapahtunut,En halunnut lisää murhetta kenellekkään.En myöskään äänestä niitä jotka vammaisia vain tukevat vaan niitä jotka ottavat koko maan huomioon.

Vieras (nimimerkki)

vieras granskare valittaa että rikkaat voivat antaa vaalitukea ja köyhät eivät. Herlinin pointtihan on juuri, että kannattaisi tukea vaikka pienellä summalla tai apua tarjoamalla ehdokastaan, sillä tavalla demokratia toimii. Obama keräsi vaalikampanjansa rahoituksen suureksi osaksi pienistä summista, aivan tavallisilta äänestäjiltä. Meillä on jotenkin vallalla käsitys että mistään ei tarvitse ottaa omaa vastuuta, jopa vaalit voisi ilmeisesti ulkoistaa. Tässä asenneilmastossa on ihme, että kukaan täysjärkinen asettuu ehdokkaaksi ja samalla kaikkien vapaasti haukuttavaksi, erityisesti niiden jotka eivät halua laittaa tikkua ristiin yhteiseksi hyväksi.
Herlin puhuu asiaa ja nostan olematonta hattuani hänelle.

Harry Sjoholm (nimimerkki)

Niklas Herlin tekee hyvää työtä esiintulossa. Tämänkaltaisia kannanottoja kaivataan. Suoria, perusteltuja ajatuksia. Pyyteettömyyten en ota kantaa saati tasapuolisuuteen. Kunnioitettavat arvot määritä kukin itse. Merkillepantavaa on reilun menon merkit. Sano mitä mieltä olet. Sen mukaan sanoja punnitaan tulevaisuudessa.
Niklas Herlinillä on kaunis kynä sormissaan.

Vieras (nimimerkki)

Niin mikä tässä oli pointti? Jakaa rahaa täysin eri näkemyksiä edustaville ehdokkaille. Oliko tarve vaan näyttää että rahaa on. Ennen pitäny tuota jätkää ihan hyvänä tyyppinä mutta nyt menee suvun rahoilla leveilyks. Totuushan on se ettei tuo jätkä ole itse rahojaan tehnyt. Tossa asemassa fiksu toimis toisin.

Vieras (nimimerkki)

"joten he tietävät, miten asiat ovat, kun asiat ovat huonosti. Mokoma tieto on täysin vierasta suurimmalle osalle suomalaisista."
Tästä kommentista huomaa, että olet syntynyt kultalusikka suussa.

Vieras (nimimerkki)

Tuo kaveri ostaa itselleen vaan suhteita. Ei tästä voi muuta johtopäätöstä tehdä. Ajatelkaa ihmiset omilla aivoilla.

Bietu (nimimerkki)

Öh voiko turhempaa paikkaa olla työntää rahaa kuin eripuoluieden ehdokkaille.
Puoluevaalit kuitenkin kyseessä, eikä henkilö vaalit.

Vieras (nimimerkki)

Hieno homma. Saahan sitä sponsata ketä haluaa, siitä vaan. Täytyy kuitenkin sen verran sanoa, että ihan erilainen oli käsitykseni miehestä, mutta ei siitä sen enempää. Perustelutkin on mitä on.

Loppujen lopuksi ihan hukkaan menee rahat. Paska jatkaa valumistaan.

JV (nimimerkki) (nimimerkki)

Voi hitto! Luulin tuota Rouvista tosiaan tolkun mieheksi. Miksi siis meni ottamaan porvarin vaalirahan vastaan?!

Vieras (nimimerkki)

Tukemalla maanpettureita, olet itsekin maanpetturi, rikas tai et, kunnioita maatamme ja sen kansaa edes sen verran että muuta edes pois täältä.

Raili Sergejeff (nimimerkki)

Minua miellyttää jotenkin tämä teko!

En tiedä mistä syystä, mutta tästä näkee että jokaisella puolueella voi olla joku jonka mielipiteitä voi arvostaa. Siis puoluetta ei yleistetä vain yhdeksi stereotypiaksi.

Tämä on myös aika rohkea veto, ja mainosarvoahan sillä on rutkasti! Joka mediastahan tämä nyt on tullut ulos.

Tuo persujen puolue on minun mielestäni sellainen, että minusta olisi tosi vaikeaa äänestää tai tukea ketään, en tunne ketään heistä paremmin, ainoastaan mediasta.

Itselleni tuo summa, 1200 €, on valtava. Minä saan vain vähän enemmän kuussa palkkaa bruttona. Olin kaksi vuotta työttömänä ja nyt on uusi työpaikka, mutta palkka sama kuin työttömyyskorvaus!

Ei se paljon naurata mutta mieluummin teen töitä kuin olen kotona. Olen ollut johtavassa asemassa töissäni joten palkkakin on ollut hyvä ja työttömyyskorvaus sen myötä. Mutta en ole aina ollut johtavissa tehtävissä, kyllä ne tehtävät on hankittu "kunnon" työtä tekemällä, rakennussiivouksesta Viron urakoihin.

Olen kohtalaisen aktiivinen poliitikko täällä Ahvenanmaalla, hallitsevan puolueen kirjoissa, eli liberaaleissa. http://www.liberalerna.aland.fi/

Olisipa mukava saada tukea tännekin! :)

Aion asettua ehdokkaaksi maakuntahallituksen vaaleissa, jotka ovat syksyllä. Mutta eipä ole juuri varaa pitää kampanjaa kun joka kuukausi jää niin vähän elämiseen. No, en ole vielä aivan varma asetunko ehdokkaaksikaan. Vielä ei ole tarvinnut päättää, mutta harkitsen vakavasti.

Kun olin ollut lähes kaksi vuotta työttömänä ja oli jo päällä uhka joutua peruspäivärahalle, kirjoitin paikallislehteen pitkän tekstin ja ihmettelin miksi vanhempaa ikäluokkaa oleva, pätevä ja paljon meriittejä ja työkokemusta omaava nainen ei saa töitä. Eihän minulla ollut mitään hävittävääkään. http://www.nyan.aland.fi/ledaren/insandare.pbs?new...

Ja kas kummaa, nykyinen työnantajani soitti ja kysyi kiinnostaisiko minua alkaa hänelle töihin. Ja siellä nyt olen ollut, ensimmäinen viikko täyttyi juuri!

Mutta palkka on huono. No, hällä väliä, minulla on nyt töitä ja olen IHMINEN taas!

Minäkin kannatan "pakkoruotsia". Enpä olisi koskaan saanut niitä hyviä työpaikkoja jos en olisi koulussa oppinut ruotsia, en tätäkään työpaikkaa jossa vasta aloitin. Ihmisillä on omituisia ennakkoluuloja ruotsinkielisiä ja ruotsin kieltä kohtaan.

Ikävä kyllä täällä on melkeinpä rasisisiakin kommentteja, ainakin hyvin ennakkoluuloisia ja negatiivisesti yleistäviä.

Vieras (nimimerkki)

Asiallisessa kirjoituksessasi pisti silmään:

Sanot, Sinäkin kannatat "pakkoruotsia". Et olisi koskaan saanut niitä työpaikkoja jos et olisi koulussa oppinut ruotsia.

Näin kävi siis Sinulle. Joku muu saattoi menettää elämänsä tilaisuuden ja työpaikan, koska ei koulussa voinut opiskella haluamaansa ranskan kieltä. Ajan vei pakollinen ruotsi, jota ei koskaan elämässään tarvinnut... "Pakkojokin" poistaa aina jonkin valinnaisen. Se pitää muistaa.

Ei minullakaan sinällään ole mitään ruotsin kieltä vastaa, mukava ja helppo kieli. Eikä pienessä maalaiskoulussa ollut valinnaisia kieliä kun kouluni kävin.

Raili Sergejeff (nimimerkki)

Kiva kun tuli asiallinen vastaus asialliseen tekstiini. Monesti ei tule! Kiitos siitä!

Mutta eihän ruotsin kieli ole vienyt mahdollisuuksia muilta kieliltä!

Minulla oli mahdollisuus valita myös ranska, mutta otin saksan, ja siitäkin on ollut hyötyä Virossa työskennellessäni. Kävin kouluni pienessä maalaiskoulussa Pohjois-Pohjanmaalla. Se oli kunnallinen keskikoulu kaiken lisäksi, perheelläni ei olisi ollut varaa kouluttaa maksullisessa koulussa.

Myöhemmin näistä useista kielistä, luin myös latinaa, on ollut hyötyä. Viimeksi luin espanjaa/portugalia/italiaa/ranskaa avoimessa korkeakoulussa englannin kielen kautta.

Eli ei se ruotsin kieli rajoita muiden kielten oppimista, päinvastoin helpottaa. Tuskin ruotsin kielen poisto koulusta olisi antanut enemmän mahdollisuuksia opiskella vaikkapa ranskaa.

Ja tosiasiahan on että juuri silloin kun kävin keskikoula, oli Ruotsi suuri Suomen kauppakumppani, on muuten edelleenkin yksi suurimmista jos ei suurin, ja Ruotsiin muuttikin todella moni, minä muiden joukossa vuonna 1973, olin niitä viimeisimpiä muuttoaallon loppulaineita.

Oli todella hyvä että osasin ruotsia. Siellä sitten kävin aikuisena kouluja ja sain kolmekin ammattia mistä on ollut hyötyä. Miehen perässä kun muutin oli työmahdollisuudet joskus huonot ja silloin opiskelin kun ei huvittanut makoilla kotona työttömänä. Kielitaidosta oli suuri apu, tai se oli opiskelun ehto aivan yksinkertaisesti.

Tänä päivänä selviän monella kielellä, ruotsi, englanti, saksa, hieman espanjaa ja italiaa sekä ranskaa - jopa portugaliakin ymmärrän tekstistä, muuten en. Opin myös hieman venäjää lapsena omaksi huvikseni, ja Virossa omassa yrityksessä muutaman vuoden työskennellessäni opin senkin maan kieltä, ja venäjästäkin oli hyötyä vaikka kommunikaatio olikin lyhyitä pikkulauseita, mutta sitä arvostettiin.

Eli mitä useamman kielen oppii sitä helpompi on oppia uusi. Tietenkin joillekin se on helpompaa, riippuen kiinnostuksesta ja lahjoista. Itse en ole mikään matikkanero, vaikka siinäkin pärjään nykyisin ihan kohtalaisesti.

Vieras (nimimerkki)

Ei kannata noiden lahjoitusten jälkeen sitten kirjoittaa itkuvirsiä kuinka mamu-rosvot potkivat ja ryöstivät.

Vieras (nimimerkki)

Niklakselta oli asiallinen veto tukea useamman puolueen ehdokasta kohtuullisella summalla ja julkistaa nimet. Hän on siinä varallisuusasemassa, ettei hän itse tarvitse politiikkaa mihinkään, mutta hän silti kokee politiikan tärkeäksi. Jos valtakuntaa koskevia päätöksiä eivät tee vaaleilla valitut poliitikot, niin ketkä sitten? Siksi on ollut hyvin vastenmielistä katsoa viime vuodet parlamentarismia vastaan suunnattuja hyökkäyksiä. Se on kummallista ottaen huomioon, että hyvin monessa maassa jopa mellakoidaan kaduilla yhtäläisen ja yleisen äänioikeuden puolesta, mitä meillä ei taas arvosteta. Kukaan vain ei ole keksinyt parempaa vaihtoehtoa sille, vaikka historian aikana on kokeiltu muutakin; mm. kommunismia, oligarkiaa ja diktatuuria surkein seurauksin.

Takapihan Vieras (nimimerkki)

Sen verran on kommentoitava Faden ja Husun valintaa, että ovat kuitenkin niitä täyspäisimpiä 'mamu' ehdokkaita joita tarjolla on. Sinänsä tuki menee oikean osoitteeseen.

Toisaalta Faden valinta tapahtui kyllä aika heppoisin perustein. Hänhän ei ole osallistunut julkiseen keskusteluun kovin pitkään ja ne vähätkin puheenvuorot ovat olleet aika 'populistisia'. Toiseksi en olisi niin varma, että mielipiteet ovat tuleet aivan omin avuin, vaan takana on voinut olla puoluetoimiston tuki. Esim. kirjoitus kunniaväkivallasta oli käytännössä kopioitu kokonaan muilta kirjoittajilta: http://hommaforum.org/index.php/topic,37756.msg522...

Husu oli aikoinaan hyvin asiallinen, mutta suunnilleen 'Mitä Halla-aho tarkoittaa?' kirjan kohdalla hänen argumentointinsa on muuttunut enemmän ideologiaksi, kuin keskusteluksi. Toiseksi, hän ei ikinä vastaa mihinkään kysymykseen mitä hänelle keskusteluissa esitetään, vaan haluaa jotenkin ymmärtää asian väärin ja puhuu asian ohi. Tämä on raivostuttava piirre ihmisessä.

Näistä huolimatta, tämän parempia mamuehdokkaita ei kyllä ole tarjolla.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Pitää näin uuden puolueen ehdokkaana hieman oma lehmä ojassa kysyä, että eikö ole aika epätasapuolista jakaa rahaa vain eduskunnassa jo oleville? Tiedän että monilla puolueilla on omat sotkunsa ollut rahojen kanssa, mutta heille sentään valtio maksaa monenmoista tukea.

Suomessa on kumminkin useita puolueita, jotka eivät vielä koskaan ole eduskunnassa olleet. Eikö kannattaisi ennemmin sijoittaa niihin asioiden muuttumisen toivossa, vai onko niin että arvostat nykymenoa ja kehityksen suuntaa?

Jan Turusta M11 "0901" (nimimerkki)

Asteroid Thorsin tukeminen on kyllä todella paksua.

Ei vähänkään normaali suomalaisuutta arvostava ihminen tue milläään tavalla RKP:tä. Minusta Thors on yhtä läpimätä kuin hänen edustamansa puoluekin.

Suvaitsemattomuus on suuri voimavara ja juuri tästä syystä se pitää kohdistaa oikeisiin kohteisiin kuten RKP:n!!!

Tässä kohdassa Herlinin lahjoitus meni suoraan perivihollisen kassaan ja toivoisin, että Herlin vielä kokee tästä kovia tuskaisia tunnon vaivoja loppu elämänsä.

A. Salminen

Fatbardhe Hetemaj EI ole pakolainen, sillä hän on muuttanut Suomeen jo 7-vuotiaana ja käynyt kaikki koulunsa Suomessa (käsittääkseni pääasiassa ruotsinkielistä koulua).

Fatbardhe Hetemaj ei tuo "ulkopuolista näkökulmaa" Suomeen, vaan kuten olemme saaneet todeta hänen omista sanoistaan, hän tuo suomenruotsalaista näkökulmaa - jopa niin, että hän on sanonut, että niin kauan, kuin suomenruotsalaiset kannattavat pakkoruotsia, niin kauan hänkin kannattaa pakkoruotsia.

Aikamoisen fakkiutunutta sitoutumista suomenruotsalaisuuteen, ja epäitsenäistä ajattelua.

Vieras (nimimerkki)
Tulihan se sieltä! (nimimerkki)

Olin ehtinyt jo toivoa, että löytyisi edes YKSI suomenmielinen sanomalehti. Edes nettisellainen. Erehdyin.

Niklas osoitti valinnallaan halveksumisensa suomalaisten suuren(n.80%) enemmistön mielipidettä kohtaan tukemalla pakkoruotsittajia.

Niklas haluaa kuulua Nomenklatuuraan ja leikkii Aatos Erkkoa. Molemmilla onkin yhtäläisyyksiä. Eero Erkko ja Pekka herlin olivat sinivalkoisia suomenmielisiä vaikuttajia. Heidän jälkeläisensä ruotsinmielisiä opportunisteja.

Paljastavinta Niklaksen nimilistassa on se, että PS:n ehdokkaaksi hän löysi kenties sen ainoan pakkoruotsia kannattavan henkilön ja tietysti ruotsinkielisen.

Niklas herlin on paha pettymys. Hän osoittautui ihan samanlaiseksi suomalaisen kansan halveksujaksi kuin maamme eliitti keskimäärin.

Odotin häneltä paljon enemmän...

Pets (nimimerkki)

Joo se ryyppykaverisi Oksanen:

HS - Kaupunki - 4.1.2010 - 2024 merkkiä - 1. painos

NÄKÖKULMA

Kolme naista epärannalla

KIMMO OKSANEN KIMMO.OKSANEN@HS.FI

KIRJOITTAJA ON HS:N UUTISTOIMITTAJA.

Kolme naista istui odottamassa rannalla.

"Tuo on varmaan Vuosaari. Onpa se lähellä", yksi sanoi.

"Niin on", toinen vastasi.

"Onkohan toi Korkeasaaren lautta?"

"On varmaan."

"Katsokaa, valkoposkihanhia! Varmaan poikasia."

Jotkut ihannoivat (yhä) internetin tiedonvälityksen ylivertaisuutta perinteiseen mediaan nähden: internet on valtava, nopea, ja myös vapaa.

Eräskin kirjoittaja ylisti yleisönosastossa, kuinka hän ei enää joudu tyytymään valtamedian valitsemaan, välittämään ja vääristämään tietoon, vaan hän voi koota internetistä omat uutisensa itse.

Toivotan hänet tervetulleeksi toimittamaan uutisiaan 7,5 tuntia päivässä viitenä viikonpäivänä. Sitä me toimittajat teemme työksemme.

Tapaamme ihmisiä, soittelemme, haastattelemme, luemme lähteitä ja rakennamme juttujamme.

Yritämme karsia väärät tiedot, harhat ja muut huuhaat pois ja tarjoilla faktoja maailmankuvan rakennuspalikoiksi. Olemme siinä aika petoja.

"Katsokaa, lautta on aivan täynnä!", yksi naisista huudahti, kun lautta saapui laituriin.

Laskin, että ulos astui 120 matkustajaa. Suomenlinna II:een mahtuu 350, joten ei se ollut edes puolillaan.

Naiset luulivat Vuosaareksi Vartiosaarta, Korkeasaaren lautaksi Emma-alusta ja poikasiksi aikuisia hanhia.

Katselimme samaa maisemaa, mutta näimme eri kuvan. Olin paikallinen, he vieraita.

Varmaan valveutunut lukija on jo aavistanut, että yritän vaivalloisesti rakentaa vertausta, suorastaan allegoriaa, todellisuuden ja internetin - oikean meren ja tiedon valtameren - välille.

Joskus niissä on vaikea nähdä mitään yhteistä.

P.S. Kirjoitin kuukausi sitten HS:n internetsivulle, kuinka orava pimensi tuhansia talouksia Länsi-Helsingissä.

Hetkeä myöhemmin Svenska Dagbladetin nettisivut kertoivat oravan pimentäneen Helsingin.

Ruotsalaiset uskoivat sen.

Lainaus
OIKAISU

Näkökulma-kolumnissa 4. tammikuuta sivulla A10 Vasikkasaari nimettiin virheellisesti Vartiosaareksi.

Vieras (nimimerkki)

Xu is also the reason why the Philippines remain in K is due to a large undercover, silkroad gold,missing the students surveyed only half of the case but because the accidental death of Ma Wai Chung suspended. dofus kamas,All responsibility for lax oversight of all the push, the Council will be serious dereliction of duty smoked above the school, rappelz rupees, the school was originally to be cadres of dismissal dismissal dismissal dismissal, for a time, rom gold, the school's teachers began to feel insecure up. Vindictus gold,The more serious matter but then his team came to power after a new re-staged, silkroad gold - Faculty of Humanities came voodoo doll event. silkroad gold, Old school, the air hot and humid, vindictus gold,agitated students and toil to the last final exam. dofus kamas,Girls in a dig from the stomach tissue to the table when the accident found an ugly black baby! runes of magic gold

Vieras (nimimerkki)

Jaahas, herlin tukee suomen ghettoutumista. Valtio velan kasvattamista. Lasten olojen kurjistumista.

Luulisi tuon tason miehen tietävän mikä meno euroopassa on noiden muslimien kanssa, aivan sairasta tukea kyseisiä ehdokkaita!!

harri kekäläine (nimimerkki)

astrid thors.loistavaa.sä et varmaan paljon pyöri espoon keskuksessa tai itä-helsingissä.mitäpä sä siellä,hillomies.jos mä saan jostain fyssee,niin ostan mökin kemiön saaresta ja somalit saavat vapaasti oleskella siellä.siinä on astridille kulttuurin rikastamista,koska hänelläkin on mökki siellä

Pertti Villo (nimimerkki)

Hei on hienoa,että on ihmisiä joilla on mahdollisuus auttaa taloudellisesti ehdokkaita jotka ajavat asioita jotka antaja pitää tärkeänä. Mutta se miksi ajattelin kirjoittaa, tietäen ettei asiani muutu,kun ei minulla ole mitään hävittävääkään,niin toivoisin ja olisin erittäin kiitollinen jos edes kävisitte kurkkaamassa sivujani.Itse poikkean monesta ehdokkaasta siinä että harrastukseni ja joka aikaisemmin oli työätäni teen sitä nykyään työttömänä. Olen asukkaiden etuja ajannut useampia vuosia asumismuodosta riippumatta ja nyt huolenani on.
1.Valtion talous
2.Nuorten työttömyys
3.Pienyrittäjät
4. Asumisen hinta
5. Kunnalliset lähipalvelut
6. Asuintalojen turvallisuus

Näitä asioita tulen vaalien jälkeenkin viemään eteenpäin kävi vaaleissa miten tahansa,nämä ovat minulle sydänmenasioita,terv.Pertti Villo

Gaff (nimimerkki)

Asumisen hinta ei jostain syystä kiinnosta nykyisin vallassa olevia.
Kiinteistö- ja energiaverojen älyttömät ja perusteettomat korotukset ovat perustuslain vastaisia.
Vanhat mummot ja papat joko joutuvat myymään talonsa tai sitten ei ole varaa lämmittää sitä.
Jos ei ole varaa lämmittää sähköllä niin lämmitetään puilla.
Vanha hormi ei kestä jatkuvaa lämpörasitusta ja mökki palaa.

Kaija hanni (nimimerkki)

Demokratian ydin on pluralismissa, vaikka joskus ihmettelen, miksi nekin saavat äänestää, jotka ovat väärässä...
Kannatettavaa toimintaa, Niklas!

Kari H (nimimerkki)

Astrid Thors??? no niin...nooh, ensi kerralla kun se monikulttuuri osuu taas kohdalle, eli joku ulkija joka ei suomeen normaalisti kuuluisi, ryöstää ja pieksää sinut, niin nuole niitä haavojasi ihan itseksesi, työllistämättä poliisia ja oikeuslaitosta...ja mieti samalla, kenelle sitä vaalitukea jakelet.

ilovuori (nimimerkki)

Minua ei ole ikinä politiikka kiinnostanut. En yleensä edes äänestä. Vaikeata on löytää ehdokas jota voisi äänestää, kun ei ole luottamusta heihin. On helpompi löytää ehdokas jota ei ainakaan äänestä.
Tulisihan tuohon politiikan seurantaan mielenkiintoa, jos pitäisi itse niitä tukea. No, paljonkohan se summa olisi 62k/vuosituloilla? Ton suhteessa voisin ehkä itsekin tukea. Ja kävisin sen myötä varmaan jopa äänestämässäkin.

Vieras (nimimerkki)

Raili Sergejeffille,

Menee jo Off topic, mutta

Myönnän, että lisäkielen (pakollisenkin) oppiminen on aina helpompaa varsinkin jos ovat samansukuiset kielet. Siihen kuluvat AIKA ja ponnistelut ovat kuitenkin pois jostakin muusta (valinnaisesta), aineet kun kaikki pitää suorittaa tietyn jakson aikana. Jo viimeistään lukion jälkeen työkokemusta hankkiakseen on hakeuduttava työmarkkinoille niillä tiedoilla mitä siihen mennessä on saavuttanut. Pakollisuus valita toinen vähemmistökieli ruotsi (suomi äidinkieli) asettaa myös suomalaiset lapset ja nuoret eriarvoiseen asemaan Euroopan työmarkkinoilla. Kilpailu on tänä päivänä kovempaa kuin minun aikanani. Myöhemmin elämässä voi sitten opiskella vaikka mitä kieliä.

Raili Sergejeff (nimimerkki)

Voihan se olla niinkin, mutta minun mielipiteeni on kuitenkin toinen.

Vieras (nimimerkki)

Rikkailla on enemmän valtaa vaaleissakin kuin köyhillä. Tämä on se todellinen "Uusi Suomi". Annetaan vaan herlineille lisää rahaa, niin he valitsevat meille sopivan eduskunnan.

Vieras (nimimerkki)

Kommentoinpa minäkin.

Jotenkin ei voi olla saamatta vaikutelmaa, että Herlinille on aivan yhdentekevää ketä eduskuntaan lopulta valitaan, poikkeuksena pakkoruotsi. Ja tietysti se, että mikään muukaan ei muutu. Nykyinen meno Suomessa sopii miljonäärille.

Vieras (nimimerkki)

Atsrid Thorsin valinta taiaa olla pilaa, hän kuuluu samaan kastiin mitä Vehviläinen,viherpeukaloiden puheenjohtaja jonka nimeä en edes muista.
Thors ei (onko kieliongelma) ole tehnyt mitään järkevää tekoa eikä antanut minkäänlaista järkevää kommenttia ministerinpostiin kuuluvista asioistaan. Olisit valinnut sieltä RKP joukoista jonkun nuoremman ja aktuellin persoonan. Nyt pönkität vanhaa hapatusta! Lycka till!
Hälsningar från Mara

Vieras (nimimerkki)

Kylläpä pienellä panostuksella saa näin paljon huomiota. Vaivaiset 1200 euroa aikoo lahjoittaa jokaiselle. Miettikää nyt millä rahalla saa puheenvuoron.

Jan! (nimimerkki)

En olisi yhtään yllättynyt, vaikka Herlin olisi valmis rahoittamaan pimeästi läpi pääsevien perussuomalaisten loikkauksia, onhan hänellä rahaa.

Pakkoruotsin tukeminen ei ole pelkästään vastenmielistä, se on myös selkeä MAANPETOS!

Vieras (nimimerkki)

kukkahatun olisit voinut unohtaa

muuten ok

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset