Niklas Herlin

Isä Jukka Koivu

Koska suomalaiset miehet ovat täysin huonoja, muistuttaisin, että isätkin ovat Suomessa joskus herkkiä ja liikuttuvat. Ja panikoivat kasvatuksestaan ja poikiensa roolista ja elämästä.

Jukka Koivulla on ainakin kaksi poikaa. Jukka Koivu on jääkiekkovalmentaja ja isä. Naimisissa poikiensa Sakun ja Mikon äidin kanssa. Olen tavannut isän, äidin ja Sakun. Tavallisia turkulaisia nämä vanhemmat ovat, ja poika, hienoja ihmisiä. Vaikka turkulaisia.

Jukka Koivun kaksi poikaa kelpaavat maailman tärkeimmän jääkiekkosarjan NHL:n joukkueiden kapteeneiksi. Molemmat ovat myös kelvanneet Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeneiksi.

Me suomalaiset isät emme saa tyriä enempää. Enkä tiedä, josko Jukka Koivu jääkiekkovalmentajana ja isänä on tehnyt hyvää tai huonoa työtä. Mutta tässä radiojutussa, neljän minuutin kohdalla, isä saa helpotuksen. Äänestä kuulee, että isä tuntee onnistuneensa isänä. Se hetki meille isille suotakoon.

http://areena.yle.fi/audio/1305533146985, koko pätkä kyllä kannattaa kuunnella alusta loppuun.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Upea veto, Niklas.

Ja vielä "vanhanaikainen", längistä maaliin!

Kiitos kaikkien isien ja poikien puolesta - ja niiden hoitajien.

Jouni Haimi

Ja eikä pidä unotaa rouva Koivua tätä Jukka Koivun vaimoa ja poikien äitiä.Onkhan hänestä jokus tunntunut että elämä pyörii vain lätkän ympärillä-) No oli miten oli kaksi maailmanmestaria samassa perheessä jipii

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Näin on. Ja äitienpäivänä kiitokset kahdelta NHL-kapteenilta!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Tuo on varmasti hienoa, mutta minäkin saan kaikilta miehiltäni kukkia ja lahjoja ja yleensä menemme johonkin hyvään ravintolaan syömään.

En mitenkään halua arvostella NHL-kapteeneita mistään aikaisemmasta aikakaudesta:) Korkeintaan liityn hauskanpitoon mukaan!

Terveisin,

Eeva Vasenius

Käyttäjän sannavauranoja kuva
Sanna Vauranoja

Molempia, isää ja äitiä on varmasti kiittäminen sekä tietysti poikia tai siis miehiä itsejään. Oli hienoa katsoa Mikko Koivun fiksua esiintymistä Leijonien kultajuhlassa, ei kaatuiltu tai örvelletty lavalla vaan päällimmäisenä oli ilo ja ylpeys koko joukkueen puolesta. Ajattelin Niklaksen sanoin, että onpa onnistunutta kasvatusta, jos aikuisten miesten kohdalla vielä sitä voi kiittää.

Shemu P

Isä ja äiti saavat olla ylpeitä lapsistaan ja myös itsestään. Isä Koivusta huokuu yhtä aikaa lämpö ja lujuus, yhdistettynä jämerään rauhallisuuteen. Hyvä aihe Niklakselta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Arvostan kyllä Isä Koivua, mutta arvostan valtavasti myös niitä isejä ja äitejä, joiden lapset tekevät rehellistä työtä, vaikka lapset eivät pääsisikään julkisuuteen.

Vanhemmat voivat onnistua niin monille eri tavoilla. Itsekin olet onnistunut omien lastesi kanssa, vaikka tyttäresi ei kuulukaan ns. valtavirtaan.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Minusta suomalaiset miehet ovat tosi hienoja ja ilman muuta heillä on kaikki tunteet, kuten nyt vaikka herkkyys ja rakkaus lapsiinsa ja paljon muutakin.

Olen törmännyt moniin herkkiin miehiin, joskus tuntuu, että miehet ovat jopa herkempiä kuin naiset.

Kahden aikuisen pojan äitinä tiedän aika paljon pojista ja miehistä ja minulla on vain positiivista sanottavaa heistä. Tottakai myös rakas aviomies ja pitkä liitto, joka on kestänyt niin ylä- kuin alamäetkin, vaikuttaa siihen, että tunnen miehiä ja vaistoan heidän fiiliksensä niin hyvin.

Nyt tästä liitosta ovat jääneet monet aivan jonninjoutavat sutkautukset ym. pois. Nykyään tulee harkittua, mitä suustaan päästää. Hyvä keino, jos haluaa yhteiselon jatkuvan hyvänä. Kyllä mieskin tulee tuossa jutussa vastaan.

Kyllä sinä Niko olet takuulla hyvä isä ja onnistunut lastesi kanssa. Jokainen vanhempi ajattelee varmaankin jossain vaiheessa, että onkohan nyt tullut kaikki tehtyä oikein...olen sitä minäkin miettinyt.

Ja lopputulos mulla on se, ettei ole ainakaan ihan jokaisessa asiassa. Mutta sille ei enää mitään mahda, pääasia on nyt osoittaa noille miehilleni rakkautta ja välittämistä mahdollisimman paljon.

Kyllä sitä saa sitten ihan samaa itsekin heiltä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Äänestä kuulee, että isä tuntee onnistuneensa isänä. Se hetki meille isille suotakoon."

Tietysti pitää arvostaa isää,- ja äitiä, vaikka lapset eivät olisikaan jääkiekkoilijoita,- ja miljonäärejä.

Vai, miten se oikein menikään ihan tutkimusten perusteella?
Olisko se niin, että köyhien vanhempien pennuista tulee myös köyhiä,- ja syrjäytyneitä. Juoppojen vanhempien mukuloista juoppoja jne.

Tutkimuksissa ei yleensäkään puhuta köyhistä,- vaan kouluttamattomista.
No, minä en tiedä koivun veljesten koulutustasosta, tai koulumenestyksestä yleensäkään, mutta kun pojat ovat rikkaita, niin isää pitää arvostaa, ja joku uskaltaa ehdottaa äidinkin arvostamista.

Minä nyt vaan en lähde tähän Niklaksen vetoon ollenkaan mukaan. Nimittäin minä pyydän tässä nimenomaisessa tapauksessa arvostamaan jompaakumpaa isovanhempaa,- tai, jopa- iso-isovanhempaa....
Tai, mahdollisuuksien mukaan jopa setää, tai tätiä.

Perustelen tämän niin, että Sakun,- ja Mikon perimät urheilugeenit eivät välttämättä ole perittyjä isältä, tai äidiltä. parhaat geenit on voitu periä jopa sukupolvien takaa olevilta esivanhemmilta, tai muilta verisukulaisilta.

Me emme siis tiedä kuka Koivun/äidin suvun esisukulaisista on (oikean) geenin isä/äiti.

Sakun,- ja Mikon isä saa olla toki onnellinen,- ja me rupusuomalaiset myös, mutta Niklaksen kehujen osoite ei ole täsmällisesti ottaen, välttämättä oikea.

Tämän blogin ensimmäinen vastaaja, tohtori Liikkanen voi tietysti valottaa olenko täysin väärässä, vai täysin oikeassa, vaiko siltä väliltä.

Kun kerran Niklaskin arpoi kiitosten kohteen, arvon sitten minäkin.
Ja, tämä tarkoittaa sitä, kenelle kiitokset poikien liikuntageenistä eniten kuuluu.

Minä arvon:................ No, olkoon vaikka poikien äidin isoisän äiti.

...Kyllä jämpti on niin...

Santtu Nurmi

Pakollinen turkuvittuilu pilasi mielestäni muuten asiallisen viestin. Todellakin kaikki kunnoa Koivuille! Taisi olla nytkin suunnilleen ainut Immosen ja Kapasen ja parin muun kanssa, joka ei kontannut, ei oksentanut ja puheli muutenkin fiksuja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Entäs pakollinen v-sanan käyttö?

Santtu Nurmi

MItä muuta tuo sitten on? Niin kulunut ja vanha juttu, mutta edelleen ilmeisesti pk-seudun "älykköpiirejä" ja vähän tyhmempiäkin jaksaa naurattaa. Parin viikon päästä Turkuun 4 päiväksi, koitan vittuilla rohkeasti kaikille päin naamaa, se kun kai kuuluu asiaan Suomessa ja on sentään suoraselkäistä sanoa asiat kasvotusten. No eipä tästä sen enempää, Ruotsi ja Turku on monelle isoja kipupisteitä, tiedä sitten mistä johtuu.

Enni Kulovaara

" Ruotsi ja Turku on monelle isoja kipupisteitä, tiedä sitten mistä johtuu."

- Johtuisikohan siitä, että suomalaiset olivat aikoinaan Ruotsin kuninkaan alaisia ja siitä, että Turku oli ennen Suomen pääkaupunki.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Eikös kaikista Suomen paikka- ja maakunnista ole omat vitsinsä? Olen kyllä Helsinkiäkin pannut joskus halvalla, vaikka ihan stadilainen olenkin. Ei tuota niin vakavasti tarvitse ottaa.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Santtu Nurmi

Olet oikeassa. Myös minua ärsyttää ainainen naljailu Turusta ja turkulaisista. Pahimmillaan turkulaisten halventaminen lähentelee jo vihapuhetta. Soisin, että edes tämä US-nettilehti olisi vapaa tuosta typeryydestä.

Toisaalta haluan uskoa, että Herlinin heitto tässä tapauksessa oli tarkoitettu parodiaksi.

EDIT:
Sillä välin, kun kirjoitin omaa kommentiani, oli Niklas Herlin jo vastannut Nurmen kommenttiin.

Vielä sen verran, että MTV3 ei näyttänyt kuvan kuvaa Turun mitalijuhlista. Helsingistä, Tampereelta ja Oulustakin kuvaa tuli tulvimalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Moni suomalainen lapsiperhe on antanut kaikkensa jääkiekolle, ja kaikki kunnioitus ja kiitos heidän valtavalle työlleen. Silti ei saa unohtaa, mistä jääkiekossa on kysymys: Ammattilainen ei liiku ennen kuin raha liikkuu. Jo siitä ja monesta muusta syystä siitä ei tule maailmalla suosittua harrastusta koskaan.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

"Me suomalaiset isät emme saa tyriä enempää."

Mikä erityinen kollektiivinen tyriminen Niklaksen mielestä on suomalaisten isien taustalla taakkana?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voisko olla itsetuho, terveyden laiminlöyminen?

Jouko Koskinen

Poikani äiti pelasti henkeni - ehkä tahtomattaan kylläkin.
Halusi eron ja kun ihmettelin 'mitäs minä sitten teen kun
et kuitenkaan anna poikaa tavata' "TAPA ITTES" :)

Se oli käynytkin mielessä - tipparellulla päin rekkaa.
Mutta en sen saatanan ämmän käskystä perkele.
Sainkin tavata poikaa 15 vuden kuluttua kun
se pääsi avohoitoon. LOL !

Suurta Rakkautta kaikki vaan.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Molemmat veljekset ovat raataja-taistelijoita! Ei tippaakaan periksi kaksintaisteluissa. Kiekkoa ei jätetä. Tulee mieleen Tuntemattoman Lahtinen, joka ei konekivääriä jättänyt. Kuin konekivääri Koivuilla on jääkiekkomaila! Siitä pesee. Isä Koivu voi olla tyytyväinen poikiinsa.
Aika velikultia molemmat. Ja kauhuksi vastustajille jääkiekon kamppailu-urheilussa!

Mirjami Parant

En oikein ymmärtänyt Niclaksen ajatusta - 'koska suomalaiset miehet ovat täysin huonoja vs. isätkin voivat olla herkkiä ja panikoida poikiensa kasvatuksesta'. Pohdin lähinnä sitä, että ovatko kaikki suomalaiset miehet julkisessa diskurssissa huonoja ja mitä huonous tässä yhteydessä tarkoittaa. Toiseksi, mitä on isyys, sen tuomat kasvatukselliset velvoitteet ja miten ne liittyvät miehen huonouteen.

Hieman hapuileva avaus on kuitenkin erityisen merkittävä siitä syystä, että aiheen kautta on lähdettävä tutkimaan suomalaisen miehen ja isyytensä takapihoja. Löytyykö sieltä niin paljon moitittavaa, että yleisajattelu miehestä ja hänen kyvyistään isänä toimimiseen on nähtävä kiivaana kipuna tai suurena mahdollisuutena.

Saku ja Mikko Koivun menestystyminen nimenomaan jääkiekossa, on varmasti monen asian summa. Taustalta on mahdollista tarkastella vanhempiensa parisuhdetta, heidän yhteen hiilen puhaltamista lastensa kasvatuksellisissa asioissa sekä lastensa kiintymyssuhteen turvallisuutta.

Yleensä äiti on hän, joka luo perustan, kivijalan, jota isä vahvistaa. Toisaalta, jos vanhempien elämäntilanteessa on säröjä, myös äidin tunnetilat saattavat rikkoa turvallisen kiintymyssuhteen syntyä. Näin voi käydä tilanteessa, jossa esim. äiti sairastuu masennukseen eikä jaksa olla vuorovaikutuksessa vauvaan.

Jukka Koivu, Niklaksen liittämän linkin haastattelussa, pysyi melko coolina. Hänen oli hieman hankalaa ottaa vastaan kunniaa Mikon menestyksestä. Tunteiden kokeminen on eri asia kuin tunteiden sanoittaminen. Onko sittenkin niin, että vasta alkoholi vapauttaa suomalaisen miehen tunteisiin, aitoon uskallukseen?

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Ai sä oot tän lehden kustantaja. Siinätapauksessa kiitän sanavapaudesta jonka olet suonut. täällä on saanut kommentoida toisin kuin muualla sensuroimatta mielipiteitä. Kiitos!!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset