Niklas Herlin

Olenko guru vai enkö ole?

Mieluiten väittäisin olevani melkoinen guru, kun presidentinvaaleista
puhutaan. Pohdiskelin nimittäin vaihtoehtoa Sauli Niinistö - Pekka Haavisto presidentinvaalien
toiselle kierrokselle vastakkain jo kesäkuussa. Muistaakseni ajattelin lähinnä,
että Suomessa on perussuomalaisen liikkeen vastainen liike, joka on valmis
äänestämään Haavistoa vaikka kiusallaan Soinin pudottamiseksi toiselta
kierrokselta.

Tässä on hyvä linkki, se vie Uuden Suomen uutiseen, jonka
kirjoitti Teemu J. Kammonen. Linkkaan Teemun uutiseen siksi, että se vie minut
lähemmäksi suuren poliittisen ennustajan, suorastaan gurun asemaa kuin
blogitekstiini. Blogiteksti on linkattu uutiseen. Hei, älkää lukeko blogia,
vain uutinen. Haluan pitää gurun maineeni! Tässä linkki: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113527-uusi-arvaus-tammivaaleista-”niinisto-vastaan-vihrea-homo”.

Koska vakavissani haluan pitää kiinni gurun maineestani,
älkää missään nimessä lukeko tätä blogiani viime elokuulta. Kirjoitin sen, kun
Paavo Lipponen yllättäen ilmoittautui mukaan vaalikamppailuun. SIIS ÄLKÄÄ
LUKEKO TÄTÄ: http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80398-kaksi-miesta-yksi-kaksipuoluejarjestelma.

Tämä petsien asettaminen on aina vaikeaa. Joskus osuu,
joskus ei. 14-vuotiaana löin Vermossa rahaa kahdella markalla parille Kambus –
Jet Set kuin mikäkin Soini. Tienasin toista sataa. Lisäksi tälläsin kympin
Kambuksen voitolle. Se jäi mieleen paremmin kuin moni epäonnistunut petsi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (122 kommenttia)

Aku Ankka

Kyllä olet ilmeinen guru... Minulle valkeni vasta viime joulukuussa, mihin suuntaan homma lähtee menemään, ehkä noin viikko sen jälkeen, kun olin itse ensin herännyt Pekan kannattajaksi. Enpä ollutkaan ainoa, joka heräsi! :-)

Harri Rautiainen

Riku älä kompromettoi omaa linjaasi. Älä juokse kellokkaiden perässä.

Janne Virtanen

Et herännyt vaan viherpiiperöt ostivat velkaonkhelmista kärsivän Richard Järnefeltin , joka otti tilaisuuden oikopiätä. Helppoa rahaa ja pääsee veloistakin erroon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hupsista! Lienenkö sitten gurujen-guru?
Jo vuonna 1974 kirjoitin poikkeuslain säätämisen aikoihin presidentistämme [opiskelijahuumorina] seuraavaa:
"Kun johtaja päästää vain vaikkapa ilmaa toisesta päästään, niin jo löytyy joukoittain alamaisia, jotka yhteen ääneen ylistävät: "Hyvin sanottu, hyvin sanottu!"
Sen jälkeisten presidenttiemme osalta näin on aina tapahtunut... :)

Pertti Metsä

Riku hyppäsi niin sanotusti Bandwagoniin.

Mutta jos vähän keskusteluja seuraa, niin netissä kuin oikeassa elämässä. Niin Väyrynen on nousussa. Niin vihattu mies kun on. Ei Haavisto Väyrystä voita.

Tapio Vehmaskoski

"Voi voi, kun olen lihava": murehti eräs rouvashenkilö.
"Ei ei, et sinä ole liian lihava": olet vain liian lyhyt, lohdutti mies.

Mies ei ollut guru, pelkästään kohtelias huumoripitoinen realisti.

Näin voi käydä Haavistollekin. Tuntuu, että ääniä riittää, kun äänessä ovat laulavat taiteilijat ja kirjoittavat toimittajat. Niin ja manitsemasi "Guru".

Hiljainen kansa vain äänestää.

Harri Räsänen

Kakkoskierroksen toisesta paikasta käydään edelleen hyvin tiukka kamppailu. Epävarmojen äänestäjien määrä on niin suuri, että kuka tahansa ehdokkaista Väyrynen, Haavisto, Soini ja Lipponen saattaa päätyä Niinistön seuraksi.
Kannatusta presidentiksi saa oikeastaan vain Niinistö. Muiden kannatus on niin matalaa ettei kannatuksesta voi juuri puhua.

mikael torppa

Saas nähdä kirjoittaako Herlin uudestaan blogin jossa kysyy olenko guru vai enkö ole? Jos Niinistö ja Haavisto eivät olekkaan toisella kierroksella..

Uuden blogin sisältöön kuuluu mahdollisesti kohta "Koska vakavissani haluan pitää kiinni gurun maineestani, niin älkää missään nimessä lukeko tätä blogiani viime tammikuulta." SIIS ÄLKÄÄ LUKEKO TÄTÄ: http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93231...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Joo,näin siinä varmaan käy. Tai ehkä poistan kaikki väärät ennustukset.

Ilkka Järvelä

Inhoaako suomalaiset Persuja niin paljon että ovat ihan vain Soinin kiusaksi valmiita äänestämään vaikka vihreää homoa? Vai mitä Niklas oikein tarkoittaa?

Tämä on aika mielenkiintoinen analyysi. Minä arvelin Haaviston suosion syynä olevan miehen maltillisuus ja järkevyys. Mutta Niklas lienee paremmin perillä tilanteesta kuin minä.

Teemu Tilaeus

Jos haluaisi tehdä kiusaa Soinille ja perussuomalaisille, pitäisi häntä äänestää. Jos Soinista tulisi presidentti, perussuomalaiset kaatuisivat sisäisiin ongelmiinsa alta aikayksikön. Sehän on selvää, etteivät he ilman Soinin auktoriteettia selviä. Puolue jakaantuisi moniin erilaisiin huutajaryhmittymiin, joka lopulta johtaisi puolueen hajoamiseen. Soinikien tietää tämän, sen vuoksi hän ei kovin innokkaasti ole mukana presidenttikisassa. Soini on yhä vailla pääministerin paikkaa, hän haluaa kalifiksi kalifin paikalle.

Ilkka Järvelä

Uusi mielenkiintoinen teoria. Huomaan taas kerran etten seuraa turhaan US puheenvuoroja.

Janne Virtanen

Lopeta persujen aliarvioiminen ja palauta sukusi keräilemät kymmenykset takaisin kansalle!!

Pertti Metsä

Persuthan ne näyttää olevan moderneja bolshevikkejä. Vaatii edellisten sukupolvien kymmenyksiä. Vaarallista hourailua. Jos moinen yleistyy, ja ainoa vastavoima moiseen toimintaan on Haaviston äänestäminen, niin ehkä äänsetänkin Haavistoa. NO, Haavisto ei ole voimapoliitikko, kuten Väyrynen.

Teemu Tilaeus

Mitenhän tuo palauttaminen on käytännössä mahdollista toteuttaa? Pitäisiköhän minun ensin hankkia maapaikka ja ryhtyä laittamaan Jumalan viljaa maanpoveen, jotta Janne saa kymmenyksensä sukupolvien takaa?

Onhan se kauheaa, jos Jannen esi-isä on joutunut lain mukaisesti luovuttamaan sadostaan yhden kymmenesosan seurakunnalle. Loput peräti jäivät hänelle itselleen ja perheelleen.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

En ole ketään paremmin perillä, mutta kesäkuussa ajattelin, että kun oli tullut jytky, niin jokus tulee väistämättä vastjytky. Haavisto oli ainakin silloin kaikkein "ei-persuin" ehdokas, ja ajattelin häntä juuri persujen vastaisen liikkeen keulakuvaksi. Olin varma, että nykyisestä persujen eduskuntaryhmästä nousee isompaa tai pienempää skandaalia.

Kun Lipponen ilmoittautui täysin yllättäen kisaan, ajattelin, että hän ottaa anti-persun roolin ja siirrymme kaksipuoluejärjestelmään. Ja itse asiassa Lipponen on yrittänytkin olla anti-persu, mutta Soinin aborttikannan tivaamisesta ei kyllä ole mitään hyötyä. Ja jos suoraan sanon: kaikesta kokemuksestan huolimatta Lipponen on täysi mäntti tässä mediahommassa. Jos hän ottaa vastaan neuvot Mikael Jungnerilta ja Aarno Laitiselta, kuten epäilen, homma menee salettina kiville.

Pertti Metsä

Vai neuvot Jungnerilta ja Laitiselta. No silloin Kiinan keisari ajaa kiveen. Pööö. Luulisi että nämä kaksi ajatusten Vantaajokea parempaan pystyisi.

Ilkka Järvelä

Niklas,
jos näissä vaalikuvioissa on jotakin hämmästeltävää niin minusta se ei ole se miksi Haaviston kannatus on niin suuri vaan se että miksi Soinin kannatus on niin pieni.

Gallupien mukaan Haaviston kannatus on suunnilleen sama kuin hänen puolueensakin kannatus. Siihen normaalisoloissa "ei tarvitse tehdä mitään".

Todellisia häviäjiä ovat Lipponen ja Soini. Mieluummin mietin sitä miksi Soini saa vain vajaat taikka noin puolet siitä mikä Persujen kannatus on. Keksin tähän joitakin syitä, osaan niistä olen tyytyväisempi kuin toisiin.

Mutta Haaviston suosion syyksi en näe "ei-persuilun". Haavistohan on suosittu jopa persujen keskuudessa, ainakin jos johtopäätöksiä tekee tänne US puheenvuoroihin persuksi tunnustautuvien viesteistä.

Vaikka itse en kannata Haavistoa niin olen hyvilläni siitä että "hyvä ja maltillinen" ihminen näyttäisi menestyvän. Politiikassa menestyksen edellytys ei näytä olevan se, että osaat puukottaa vastapuoltasi lujaa tarvittaessa ja toisinaan myös silloin kun ei tarvittaisi. Tätä näkee aivan liikaa, samoin tahallaan väärinymmärtämistä. Tällaiseen Haavisto ei syyllisty ikinä. Ei kai kukaan voi ajatella pahaa sympaattisesta ihmisestä, siinäkään tapauksessa että hänen maailmankuvansa poikkeaisi omasta? Tärkeätä olisi että me suomalaiset osaisimme keskustella keskenämme rakentavasti, ei syytellen, ja tässä jos missä Haavisto on mies paikallaan. Tätä tuskin kukaan kiistää.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Voi-voi.Ja mä niin haluaisin olla guru!

Pertti Metsä

Näitä puheenvuoroja voisi verrata kapakkaan. Olet tarjonnut ilmaisia kierroksia jo monta vuotta. Olet Guru. Mutta menes ja lopeta tarjoaminen, niin voi sitä valitusta ja selkäänpäin puukkohippaa.

Minä en henkilökohtaisesti näe Soinia nyt niin suurena saatanana, että Haavistoa äänestäisin. Mutta tämä ei tarkoita että äänestäisin Soinia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Olenko guru vai enkö ole?"

Jaha, vaikuttaa sitten, että meitä olisi kaksi,-ja tähän foorumiin ei kahta gurua mahdu.

Pitääkö tässä aloittaa banni-järjestelyt?

No, kirjoita vielä jotain, jos sanottavaa on,- ja äkkiä.

Minä otan tilisi hoitoon.
Saat minun tilini vaihtokauppana..... Siellä viime automaatilla käydessäni piti olla vielä katetta... En ole varma...

Nääs vaihtelua elämään,- ja kokemusta.

turunen (nimimerkki)

Persut on kaikissa gallupeissa noteerattu viime vuosina useita prosenttiyksikköjä alemmas kuin vaaliuurnilla. Tämä koskee myös ehdokas Timo Soinia.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Vai koskeeko? Ennen jytkyä persujen äänestäjät vähän häpesivät puoluettaan. Nyt he ovat persuja pää pystyssä, eli vanhaa gallup-lisää ei ehkä tulekaan.

turunen (nimimerkki)

Persujen kannatus on noin 20% äänestäneistä, eli mikään monoliitti "persujen kannattajat" ei enää ole. Riippuu varmaankin viiteryhmästä, kuinka pystyssä pää on ollut tai on nyt. Esimerkiksi kulttuuriväen keskuudessa on yllättävän paljon persuja - ja ilmeisesti myös Soinia - äänestäviä "kaappipersuja", jotka äänestävät persuja puhtaasti protestina, eli paremman puutteessa. En kerro mistä tiedän tämän.

Pertti Metsä

No ne Salapersut ei ole ainakaan piirtänyt teille pilapiirroksia Jukka Turunen. Eikä ne ole jääneet kiinni kuten Osuuspankin Salavarakkaat pankkiirit.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Joo, mutta sehän tässä outoa onkin. Ennen jytkyä luulin tuntevani noin kaksi persujen äänestäjää, mutta jytkyn jälkeen heitä on ilmoittatunut niin, että saa panna nollan perään ja kertoimen eteen. Eli kaappipersut tulivat kaapeistaan kun pääsivät voittavan joukkueeseen.

turunen (nimimerkki)

Persujen nousu pysähtyy vasta kun syyt siihen poistuvat. Vanhojen puolueiden pitää parantaa ulosantiaan rutkasti ja myös median. Näillä mennään ainakin kuntavaaleihin.

Martti Kovala

Galluppien tekijät käyttivät "korjauskertoimia", etten sanoisi väärensivät tutkimustuloksen.

Kalle Lehtonen

Ei kai guru nyt vain ole intiaaninimeltään "Nuolaisee-ennen-kuin-on-tipahtanut"?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ei. Intiaaninimeni on Tietää-ennen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen
Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No ei varmasti. Pidempänä nimeni on "Se joka seisoo sanan takana ja tietää ennen". Paino sioux-tradition mukaan kolmannella sanalla.

Kalle Lehtonen

Tämän ratkaisemme puolen kuunkierron mentyä. Olen puhunut!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sauli Niinistö (kok) etelän median perusteella on varma toiselle kierrokselle.

Olen itsekin varma siitä.

Miten tämä kuulostaakaan Putinismilta?
Kuinka voi olla niin yhteneväiset kaaret herroilla..

Ja, joku puhuu että Putinia suositaan, kun media Venäjällä on putinilaista.

Älkää olko sokeita arvoisat lukijat.

Jos Haavistoa, tai kenen tahansa presidenttiyttä olisi samalla tavalla rummutettu kuin Niinistön, hän olisi ennakkosuosikki.

Meidän vapaan Suomen media ei poikkea Venäjän vapaasta piiruakaan.....

Ei piiruakaan.

Käyttäjän jannepirinen kuva
Janne G Pirinen

Et ole.

Loppuottelussa kohtaavat Essayah ja Biaudet.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sinä et osuisi tikkatauluun edes kymmenen sentin etäisyydeltä.

Pertti Metsä

Mutta huumori on napakymppiä.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Niklas, kukaanhan ei liene ikinä osannut etukäteen pelätä senkummemmin jytkyä kuin tsunamiakaan. Se toinen aalto nääs kun on paljon pahempi kuin ensimmäinen. Ihan rakentava vinkki gurulle, samassa puolivallattomassa hengessä. Olemme vasta nähneet sen ensimmäisen aallon.... pöö ;-)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Saatat hyvinkin olla guru; se nähdään ensimmäisen vaalikierroksen jälkeen.

Taisto Heikkinen (k.2011) tuli julkisuuteen kuin tyhjästä ennustaessaan 90-luvun puolivälissä erään kesän säätilan - täsmälleen oikein. Heikkinen on esimerkki miehestä, jota yhden täysosuman jälkeen kunnioitettiin guruna. Totta kai samainen "sammakkomies" on useimmiten erehtynyt, mutta sitä kuuluisaa vesikesän ennustetta rummutettiin valtakunnassa Hannu Karpon voimin. Ja kaikki natsasi kohdalleen kun heinäkuu meni sadetta pidellessä!

Voisiko Pekka Haavisto olla Niklakselle samaa kuin sammakko Taisto Heikkiselle - guruuden lähde?

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Guru ei kysele, hän on.
Guru ei ole virheetön ja aina oikeassa, sinullakin on mahdollisuutesi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinun gurusi taitaakin olla Paavo Väyrynen?

Pertti Metsä

Pekka taas osoittaa tietämättömyytensä, kuten kunnon Vihreän tulee. Mikki on Persu. Vaikutusvaltainen Persu myöskin. Otti Vessis Parviaisen listoille, kunnen Vessis vaihtoi puoluetta ja pissas julkiseen kahvipannuun, ennen kuin teki neliraaja halvaantuneen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pertti, monet persut pitävät tässä vaalitilanteessa Paavo Väyrystä gurunaan. Muuten itse en kuulu mihinkään puolueeseen!

Pertti Metsä

Kysy vaikka Suomen Sisu Turuselta. Ei Isä Timoa hylätä jonkun Väyrysen vuoksi. Jää Jytky saamatta muuten.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Guru on edelläkävijä, tyhmempien neuvoja! Sellainen sinä Niklas olet. Tämä presidentin ennustaminen on sinulle vain suupala suurempien asioiden joukossa. Tärkeää vaalissa on vain voittaja. Voittaja on paras päättäjien mielestä. Homoileva Haavisto löytää leipänsä muualta, ei Itsenäisyyspäivän isäntänä.
Henkilö joka tuntee läpinäkyvien roskpussien salaisuuden, ja aidanseipäiden tarkoituksen, on guru! Edelläkävijä lehtimaailmassa ja USA-fanius tuo maihinnousijan maineen Amerikassa lastinkäsittelijänä!

M KH

Katsoin kristallipallooni, joka ennusti käyvän kuin kerran aikaisemminkin eli ne jotka muutoin äänestäisivät ennakkosuosikkia äänestävät osin sitä ehdokasta , joka kilpailee väyrystä vastaan, jotta väyrynen ei olisi kahden joukossa.

Kaksarissa ovat Niinistö-Haavisto ja Paavo moittii kaikkia muita paitsi peilikuvaansa...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Mikä on median osuus näissä gallupeissa? Markku Tyry sanoi sen oleellisemman. Paikallinen lehdykäisemmekin aloitti jo ennen joulua melkein joka päivä julkaista jotain perussuomalaisia mollaavaa tekstiä. Omakin toimittajalle lähettämäni palaute julkaistiin ilman lupaani nimellä lehdessä!
Tässä oikeistomedian tarkoituksena on hinnalla millä hyvällä saada toiselle kierrokselle Niinistölle vaaraton Haavisto.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Seuraavaa presidentin nimeä pitää kysyä suomalaisilta talousanalyytikoilta, ja se joka jää heidän tutkimuksessaan viimeiseksi on Suomen tuleva presidentti. Kristallipallo on tarpeeton.

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Valtamedian tähtäimessä on Paavo Väyrynen. Tuoreessa muistissa on miten lokakampanja vaikutti persujen suosioon, niinpä mustamaalauksen sijaan Väyrysen ääniä yritetään hajottaa vaarattomampien ehdokkaitten osalle ja Haavisto on vaaraton jos kuka. Soini ei valtaapitäviä pelota mutta ajatuskin Väyrysestä presidenttinä saa puntit tutisemaan.

Minussakin on vähän ennustajan vikaa ja nyt ennustan että toimittajien hermo pettää viime metreillä ja ne herkeävät haukkuaräksyttämään Väyrysen presidentiksi.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Äänestetään nyt ensin.
Olen Haaviston kannalla, vaikka kiusallani.
Moni muukin on, eikä sitä tarvitse perustella.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olavi Väyrynen ei tuo mitään muutosta ja tätä päivää yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Ainoa etu on, että hän edustaa keskustalaisia arvoja mutta Väyrysellä on niin paljon vanhaa poliittista painolastia että tuskin preisdenttiys onnistuu tälläkään kertaa.
Oma ehdokkaani Soini edustaa sitä rehellisyyttä ja vastuullisuutta mitä ihmiset arvostavat.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Tämä Olavi Väyrynen sanoi edellisestä ehdokkuudestaan, että jos olisin päässyt toiselle kierrokselle, olisin varmasti voittanut.
Onhan siinä uskoa itseensä, kun putosi eduskunnastakin.

Aku Ankka

Nämä ovat tärkeät vaalit. Jos ihmiset haluavat jatkaa politiikan tekemisen tavan ja suunnan muuttamista, heidän tietysti tulee valita epäpoliitikkomaisin ja ryvettymättömin ehdokas, ja juuri sellainen Pekka Haavisto on.

Eli toisin kuin Niklas, joka katsoo, että "jytkyä" seuraa "vasta-jytky", minä mieluummin sanoisin, että uudistamisen laineet lyövät yhä korkeina, mutta se ei suinkaan tarkoita ääniä Soinille, sillä jokainen tietää Soinin luonteeltaan poliitikoksi, joka tosiaan vain "haluaa kalifiksi kalifin paikalle."

Mikä muutos, uudistus tai puhdistus Soini muka presidenttinä olisi? Ei mikään! Sama meno, vaikka uudet naamat. Pekka Haavisto sen sijaan on presidentinvaalien "jytky."

Tässä vielä varoituksen sana pölhöperussuomalaisille: kunnallisvaalivoittonne ei sekään ole varma. Jos joku muu nyt pystyykin tarjoamaan selkeän, kuntien uudistamista esittävän ohjelman, "jytky" menee sinne.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Riku,
vaikka persut jytkähtäisivät vielä kuntavaaleissakin, heillä ei ole taitoa eikä taipumusta hoitaa yhteisiä asioita.
Soinin kannatus ei ole kovin vankka edes hänen omassa puolueessaan.

Aku Ankka

Näin juuri se asia taitaa olla. Kunnat menevät täysin jumiin, jos jokaista johtaa Hakkarainen tai Elomaa...

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

(vihje) Guru-Äiti Amman on halannut jo yli 33 000 000 ihmistä.

Sauli Väinämö Niinistö ei taida oikeni ehtiä aivan samaan, enää. Mutta selvää peliä se olisi ja halvempaa, jos vaalit ratkeaisi jo ensimmäisellä kierroksella.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Marja en tiedä kuinka hyvin nyt olen pystynyt valtuutettuna näitä kunnan asioita hoitamaan mutta kunnan viranhaltijana uskoisin, että ihan tyydyttävästi. Ne perussuomalaiset, jotka valtuustoissa ovat olleet vuosikymmeniä ovat varmasti arvostuksensa ansainneet!!
Järnefelt kun on fiksu mies monissa asioissa niin tähän Haavistofanitukseen en kuitenkaan yhdy! Minä kuten suurin osa meistä tavallisista työtätekevistä ihmisistä arvostaa henkilöä, joka omalla osaamisellaan ja opiskelullaan on paikkansa yhteiskunnassa ansainnut!
Ehkä Järnefelt ja Haavisto kuuluvat yhteiskunnan sosiaaliseen yläluokkaan? Kaikki arvostus heille mutta vierailta tuntuvat!!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ymmärrän mitä tarkoitat ja kaikki kunnia ihmisille, jotka yhteisiä asioita hoitavat. Kunnialla.

Arvomaailma voi olla erilainen, mutta ihmiset ovat erilaisia.
Se täytyy meidän sietää.

Aku Ankka

Pekka on rehtorin poika Munkkiniemestä, minä olen majurin poika Myyrmäestä. Eipä meidän taustamme ole meille kummoisia etuoikeuksia antanut.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kiva tietää tämä, mutta mitä sukua olet Aleksanderille ja Elisabetille? Heille kun syntyi muiden muassa Aino Järnefelt.

Niklas, kyllä tämä on asiassa pysymistä.
Jokainen tietää, että sinä olet Pekka Herlinin poika ja sen varassa ihmiset tulkitsevat sinua.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Myyrmäestä, missä se on? Aiheena oli ennustaminen eikä sukututkimus. Käsittelemmekö seuraavaksi meedioita?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Pysytään teemassa. Kiitos.

N.

Tapio Niemi

Joskus sanoin että muutan maasta jos Väyrysestä tulee presidentti, nyt äänestän Paavoa. Elämä on....

Pertti Metsä

Eikö olekkin hauskaa kuinka kohtalo heittelee.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Niko, kyllä sinä olet guru. Eniten tämän nettijulkaisun isänä, sekä kaikkien hyvien blogiesi kautta myös.

Itsehän kiinnostuin sinusta persoonana v. 2006, kun olin lukenut Hesarin kuukausiliitteestä monipuolisen kuvauksen itsestäsi. Piti ensin tehdä vain joku juttu, mutta ehdotit tuolloin itse, että toimittaja tekee sinusta mielummin henkilökuvan.

Siinä hän onnistui mielestäni paremmin kuin hyvin. Se oli aivan loistava kirjoitus. (Toivottavasti sinunkin mielestäsi:)

Minulle ei ole koskaan kenenkään muun kohdalla ole tapahtunut niin voimakasta kiinnostusta "elävään legendaan." Sitten vielä lähettelin sinulle niitä mielestäsi varmaankin tosi tyhmiä tekstareita roppakaupalla.

Kauniisti otit niitä vastaan, mutta ei makeaa mahan täydeltä. Minulle oli kuitenkin aikamoinen yllätys siinä, että sinä ja Huge perustitte tämän hienon nettijulkaisun syksyllä 2007. Tuntui jotenkin "hassulta", että ihminen, joka on jonkin verran inspiroinut, perustaakin yhtäkkiä oman lehden!

Niinpä me sitten Simpan kanssa aloimme kirjoitella Usariin, olemme kantapeikkoja täällä:):)

Mutta asiaan, oletko guru? Olet ilman muuta. Olet todella monipuolisen kokemuksesi myötä tuonut vaikka mitä hienoja juttuja tänne.

Kuten aiemmin mainitsin, olet gurun lisäksi myös elävä legenda:):) Ei tässä voi kun kiittää sinua paljon tästä hienosta nettijulkaisusta.

Toivotan sinulle ja lähimmillesi oikein mukavia loppiaisen pyhiä.

Parhain terveisin,

Eeva

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Tässä maailmassa on vain kuvitteellisia ja itseironisia guruja.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo no jos rehellisiä ollaan, niin minä tunnen olevani guru, mutta Niklas ei oo. Mie oon.

J. Gagarin

Haavisto on kaikin puolin muutoin presidenttiainesta, muutta hänellä on se yksi ongelma, joka on ylitsepääsemätön Suomen kansan enemmistölle. Siitä ei päästä yli eikä ympäri - joidenkin mielestä valitettavasti.

Pertti Metsä

Haavisto on kuitenkin ihanne vävy jota Vihreä puolue ei tuo esiin. Kaikki on mahdollista naisten äänillä. Saati naismaisten äänillä.

J. Gagarin

Ihan kaikki ei ole mahdollista. Jos Haavisto on Niinistöä vastassa toisella kierroksella, niin Niinistöllä ei ole minkään valtakunnan riskiä tulla selätetyksi. Se johtuu yksinomaan Haaviston henkilökohtaisesta "ongelmasta".

Soini ei myöskään selätä Niinistöä - sen verran persuvastaisuutta on kansan enemmistössä.

Ainoa vaihtoehto, joka yllättäen voisi Niinistön selättää, on Väyrynen. Ja se johtuu vain siitä, että parinkymmenen vuoden aikana on tullut mukaan paljon äänestäjiä, jotka eivät sisäistä Väyrysen tunnettua historiaa omakohtaisesti.

Aku Ankka

Toveri Gagarin, Sinä olet kauhean vanhanaikainen. Viimeistään pääkaupunkiseudun äänestäjät ratkaisevat pelin Haaviston hyväksi.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

J. Gagarin: Olen samaa mieltä....niin ikävää kuin se onkin, niin ei tämä kansa ole vielä kypsä tuollaiseen tapahtumaan.

terv. Eeva

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ei sukupuolinen suuntautuminen ole ongelma, jos sitä tarkoitat.
Jos ei siitä ongelmaa tehdä.
Maailman sivu on ollut hinttejä sun muita espoolaisia, eikä se ole häirinnyt ketään.
Oscar Wilde kirjoitti hienon kuvauksen, Dorian Grayn muotokuvan. Siinä on upea kertomus kaikesta paheellisuuden tunnosta, mitä ihminen joutuu muun maailman vaikutuksesta kokemaan.
Wilde istui Readingin vankilassa taipumuksensa vuoksi, 1900-luvulla vielä.
Kirjoitti niin upeita juttuja, etten unohda niitä ikinä.

Nyt sukupuolinen suuntautuminen on julkisuutta, eikä tuomioistuinten asia.

J. Gagarin

Se on kuitenkin suurimmalle osalle suomalaisista vielä nykyään sen verran ongelma, ettei se viimeisillä kalkkiviivoilla ääntään pukkaa - semminkin, kun kyseessä on rattijuoppoudesta tuomitun latinon kanssa parisuhteessa elävä mies. En puhu itsestäni, mutta Suomen kansalle ei sovi arvojohtajaksi. Kun itsenäisyyspäivän kynttilät palavat suomalaisissa kodeissa, niin TV:ssä ei tule olemaan miesparia vastaanottamassa Linnan vieraita.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ei Haavisto valituksi tule, sen sanoo kansan ääni.
Kysymys onkin toisesta paikasta.

On ihan hyvä, että kaikki Ekvadorin rattijuopumuksetkin käsitellään. Jospa tästä suloisesta Suomesta tulisi joskus avoin ja salliva yhteiskunta, jossa mikään ei ole kovin pyhää, vaan kaiken voi käsitellä julkisuudessa loukkaamatta ketään.
Hyvin todennäköistä on, ettei Antonio Flores ole vastaanottamassa vieraita itsenäisyyspäivänä.
Toivottavaa sen sijaan on, että erilaisuutta siedetään tässä maassa paremmin kuin nyt.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Niklas voi olla guru, mutta aika yllättävä tämä Haaviston nousu silti on, ennusteissa.

Timo Härtsi

Guru ilman muuta. Ravimies olisi laittanut Soinin, mutta Haavisto tulee takaa ja ohi.

Käyttäjän Masa kuva
Masa Nieminen

Muttamutta.
Noin kolmekymmentä prossaa on vielä päättämättömiä ja osa taktikoi ensimmäisellä kierroksella jättääkseen inhokkinsa pois loppupeleistä.
Ei suomalaiset ihan tyhmiä ole.

Timo Härtsi

Jos Haavisto on toisella kierroksella, niin peli on suhteellisen selvä.

Jouko Koskinen

Ei ole tyhmiä ei - kuntavaalin yhteydessä viimeistään välivaalit joissa Kokoomus ja PS saavat yhdessä reilusti yli 100 edustajaa. Pienpuolueille tulee tulenpalava kiire oppositioon - konkurssipesän siivoaminen on varsin epäkiitollista puuhaa.

Aikas samantekevää kuka pressanvirkapallilla istuskelee.

Joten ei kannata poltella siltoja - Kokpersuhallitus on pakkoraossa.

+ RKP tietenkin . . .

Timo Härtsi

Itse ajattelin äänestää Haavistoa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Niin minäkin. Vaikka häviäisi kisan.
Yksikin ääni on kannanotto.

Jukka Poikela

Voithan sinä guru olla silloin, jos ennustuksesi paikkansa pitää. Minä tyydyn henkilökohtaisesti ja vaatimattomasti ennustelemaan niin, että Soinin huonot prosentit johtuvat Halla-aholle annetuista pyyhkeistä. Perussuomalaisten äänet menevät siis joko Niinistölle (jolla on joku tolkku asiassa) tai Väyryselle (jolla on myös joku tolkku asiassa). Sukupuolisella suuntautumisella ei Halosen jälkeen enää ole asiassa mitään tekemistä.

Juha Petri Heinola

http://www.halla-aho.com/scripta/hyvaa_uutta_vuott...

Taitaa Halla-ahokin olla jonkin asteinen Haavisto fani. Vaikka työnsä puolesta äänestääkin Soinia.

Miksei muuten Halla-aho kirjoittele täällä US-blogissa? Onko koskaan kirjoitellut? Onko porttikielto?

Juha Petri Heinola

Niklas Herlin: "Ja jos suoraan sanon: kaikesta kokemuksestan huolimatta Lipponen on täysi mäntti tässä mediahommassa."

Lipponen on tottunut politikoimaan aikana, jolloin ei ollut internettiä, eivätkä virallisen totuuden arvostelijat ja muut toisinajattelijat päässeet jakamaan mielipiteitään paikallista kuppilaa laajemmalle.

Minä annan ääneni Soinille.

Syy on se, että hän on ehdokkaista ainoa perussuomalainen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Anna vain äänesi kenelle tahansa haluat.
Muinaisissa pressanvaaleissa me läheteltiin tekstiviestejä puhelimella toisillemme. Lehdistölläkin oli jokin merkitys.
Minustakin tämä Lipposen ”Pöö, ei ole mitään pelättävää” on kampanjana huono idea. Hän kamppailee siinä ainoastaan Soinia vastaan. Soini kun pelottelee.

Juha Petri Heinola

Jukka Poikela: "Soinin huonot prosentit johtuvat Halla-aholle annetuista pyyhkeistä."

Etköhän nyt hieman liioittele Halliksen suosiota? Onhan hallis aika ääniharava, muttei sentään Soinin kaliiberia kansansuosiossa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Minusta on vakava kysymys, mitä sillä kansansuosiolla oikein tehdään.
Onko näillä neropateilla yhtään vastausta yhtään mihinkään?

Juha Petri Heinola

Marja Saraskari: "Minusta on vakava kysymys, mitä sillä kansansuosiolla oikein tehdään.
Onko näillä neropateilla yhtään vastausta yhtään mihinkään?"

Minusta on hyvä ja parempi, että Soinin kansansuosiolla mieluimmin vastustetaan EU:ta kuin tuetaan sitä. Se vasta olisi petturuutta ollut, jos vaaleissa ensi kertaa sopivan puolueen itselleen löytänyt persu pertti olisi huomaanut äänensä menneenkin kokoomusjohtoisen Kreikka politiikan vetovaunuihin.

Arhinmäki ei tajua kuinka pahaa hän teki vasemmistoliiton maineelle, lähtemällä kokoomuksen käsinukeksi hallitukseen. Vain kaksi vasuria tajusi vetää asiasta oikeat johtopäätökset. Vasemmistoliiton kannattajat (ex-kannattajat?) ovat kuitenkin suurelta osin fanaattisia kokoomuksen vastustajia. Näitä on paljon ja heiltä Arhinmäki tuhosi nyt puolueen jota kannattaa? Mikä jäi jäljelle?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Mitä seuraisi siitä, jos Suomi eroasi EU:sta?
Loppuisi vapaa matkustaminen, kaupankäynti ilman tullimaksuja.
Käytäisi kauppaa vain Venäjän kanssa? Tulleineen päivineen?

Soini hölpöttää ihan omiaan.
Yhteisvaluutta ja EU ovat kokonaisuuksia, joita ihmiset ei oikein ymmärrä.
Halutaanko tässä nyt pois yhteisvaluutasta vai mistä?
Soini on itse ähöttänyt Brysselissä tekemässä vakaita päätöksiä Euroopan tulevaisuudesta. Lihoi siellä 30 kiloa lisää ja laati raportin, joka on kopioitu kirjoitusvirheineen jostakin muualta.

Suomi on vientivetoinen maa. Jonnekin pitää myydä tätä tuotantoa.
Okei, Venäjälle. Kuinka hyvin Soini hallitsee sen kaupan?

Juha Petri Heinola

Nyt ei vaan nukuta. Ruotsi ei kuulu euroon ja hyötyy siitä valtavasti.

Kuten myös, britannia ja tanska. Maksakoot mutt sanovat he.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Entä jos määriteltäisiin "guru".

Sellainen ennustaa ja joskus ennustamalla saa oppilaansa toimimaan ennustuksen suuntaan (tutkimusten mukaan n 40%:ssa), useammin ei.

Mielestäni havaintoni NYC:ssä (ja vähän muuallakin) on oikea:

http://anttiliikkanen.blogs.fi

Se kertoo, että palavien pensaiden kierto on nopeasti kiihtymässä.
Siis sellaisten, mitä kulloinkin seurataan - hetki.

Yhden henkilön vaalissa kierto voi olla hyvin kiihkeä.
Erityisesti mm siksi, että merkittävä osa (ylivoimaisesti suurin osa) äänestämään aikovista ei ole "guru"-herkkiä (siis jopa se 40% jää saavuttamatta).

Ahtisaari on toistaiseksi ainoa Suomen presidentti (II MS:n jälkeisistä, Mannerheimia lukuunottamatta), joka on oivaltanut tämän.

"Itse asiasta kuultuna" eli juuri näin hän tämän kertoi: "Tässä hektisessä kulutuksessa tv-nauru-ohjelmat kestävät yhtä "sikaa" korkeintaan 6 vuotta".

Herra antaa viran, mutta antaako Hän myös järjen?

Vastaukseni on:

Ei

Ville-Kalle Guggenheimer

Tämä taitaa olla niitä hevosmiesten tietotoimiston uutisia - "suoraan hevosen suusta". Ja kun riittävän montaa hevosta veikkaa, niin jokuhan niistä pakostakin voittaa.

Tapani Savolahti

Olen guru ja väitän, että Niinistöstä tulee presidentti.
Perustelut: Kaikkien muiden ehdokkaiden kannattajat kaivaa hautaa omiensa ehdokkaiden puolesta asettamalla näitä vastakkain asetteluja tyyliin äänestän Haavistoa ainoastaan Soinia vastaan / Äänestän pirruutani Väyrystä ettei Lipposesta vaan tulisi presidenttiä. Jos presidentin vaaleissa olisi vain yksi kierros, kaikilla ehdokkailla olisi tasaisempi kannatus. Voisi aidosti äänestää sitä ehdokasta kenet haluaa tulevaksi Presidentiksi. Tässä kisassa Niinistönkin pitäisi ruveta aidosti ottamaan kantaa ja haastaa muita ehdokkaita. Saulin kampanjatoimisto pysyy nyt hiiren hiljaa ja muiden ehdokkaiden äänestäjät taktikoivat ensimmäisellä kierroksella ainoastaan sitä, ettei vain heidän oma inhokkinsa pääsisi toiselle kierrokselle.
Itse en ole pelimiehiä, äänestän ensimmäisellä kierroksella sitä ehdokasta kenestä haluaisin tulevan Presidentti ja aivan kuten se olisi ainoa vaalikierros.

Jos Niinistölle halutaan vastavoima, niin kaikilta ehdokkailta pitäisi kysyä maaginen kysymys: kenen ehdokkaan taakse asetutte toisella kierroksella, jos itse ette pääse läpi. Ei tarvitsi kenenkään gurun täällä arvailla toisen kierroksen taktiikoita

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Et ole guru. Minä olen. Soini pieksee Haaviston ja Väyrysen mennen tullen ja menee vähintään viiden prosenttiyksikön marginaalilla toiselle kierrokselle.

Ylioppilas Haavistolla on händikäppi, jolla ei ole mitään tekemistä hänen yksityiselämänsä kanssa. Kouluttamatonta ei tietoyhteiskuntamme presidentiksi valita. Kansa ei välttämättä halua Soinia presidentiksi, mutta se haluaa oikeat gladiaattorit kehiin eli kunnon shown. Aatteleppa väittelyä Haavisto-Niinistö. Krooh pyyh.

Viime keväänä nähtiin jo, että suurin osa gallupien epävarmoista on persuja. Enkä minäkään tänä päivänä lupailisi tuntemattomalle soittajalle, ketä äänestän. Viestintätoimistot spinnaavat mitä spinnaavat näistä luvuista, koska heidän toimeksiantajillaan ei ole mitään asiaa.

Soini toi eilen pöydän täyteen tavaraa uhkaamalla sekaantua presidenttinä Kataisen jo sopimaan vakuuskuvioon. Sitä jengi haluaa ja sitä jengi saa. Soinista tulee taas kirosana Euroopan aatelin eli meklarien huulille.

Nämä tiedot ovat lähiöstä eli paljon syvemmästä lähteestä kuin sinun ; )

Käyttäjän Totuudenjulistaja kuva
Juha Väätäinen

Jouni Snellman on osuvasti oikeassa; äänet tulevat väkirikkaista, muuten materiaalisesti köyhistä lähiöistä ja menevät puolestapuhujalleen Soinille

Suomalaiset eivät tarvitse taustoiltaan rahallisesti rikkaita guruja, koska heidän silmänsä ovat kansan tarpeille sokeita. Kyllä kansa tietää töölöläisgurua paremmin sen, mikä sille on tärkeintä myös pressanvaalissa

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kävellään lisäksi koiran kanssa usein Vermon ohi. Sieltä viesti on aivan sama : D

Seppo Hildén

Kyllähän pressanvaaleista tulee tahtomattaankin myös EU-vaalit, kiitos eurokriisin ja sen hoidossa hampaattomaksi osoittautuneen Brüsselin komentokeskuksen.

Jo ensimmäisellä kierroksella äänestetään samalla myös EU-linjasta ja tämä takaa Soinille ja Väyryselle henkilökohtaisten mieltymysäänien lisäksi niiden ääniä, jotka haluavat muutosta Suomen EU-politiikkaan.

Siksi on melko todennäköistä, että EU-myönteistä Niinistöä vastaan asettuu toiselle kierrokselle EU-kriittiset Soini tai Väyrynen ja avot, kansa äänestää lopullisessa kahden vaihtoehdon tilanteessa samalla myös Suomen EU-linjasta.

Saadaan niin kuin kaupan päälle kahdet vaalit, mikä on ihan hyvä juttu ainakin kaikenmaailman politiikan tutkijoille.

Näin ollen loppupelistä tulee todella tiukka, sillä kansa on jakautunut aika fifty-fifty EU-asiassa.

Minusta gallupien laatijat eivät anna ennusteissaan oikeaa kuvaa, koska ovat julkistaneet pitkin syksyä ja nyt talvellakin lukuja, jossa Niinistöä vastaan toisella kierroksella kaikki häviäisivät murskalukemin tyyliin 85 - 15. Tätä EU-korjauskerrointa ei yksikään ennustuslaitos ole ottanut huomioon, mikä minusta on aika ammattitaidotonta toimintaa.

J. Gagarin

Jos EU-kriittisiä ehdokkaita olisikin vain yksi, niin toki hän toiselle kierrokselle menisi. Mutta kun EU-kriittisten äänet jakautuvat tasan kahden ehdokkaan kesken, niin kolmas voi vetää välistä ja nousta Niinistön vastaehdokkaaksi. Silloin EU-kriittiset jäävät nuolemaan näppejään.

Seppo Hildén

Gagarin, taitaa prosenttiluvut loppua ikävä kyllä Haavistolta kesken, vaikka fiksu ja asiallinen tyyppi onkin. Jos vaikka lasketaan alakanttiinkin EU-kriittisten äänet 40 %:ksi, ja Niinistön eka kierroksen tulokseksi tuo galluppien lupaama 40 %, niin jäljelle jää Haavistolle vain teoreettinen 20 %, joista vielä Biaudet, Lipponen, Essayja, ja Arhinmäki haukkaavat osansa.

Soini ottaa omiensa kannatuksen, tuon 20 % pois ja Väyrynen ottaa puolueensa omat ja sen päälle tehtyjen, puhtaasti puoli vuotta maata kiertäen saadut loput äänet.

Joten tiukin kisa eka kierroksella tapahtuu Soinin ja Väyrysen välillä siitä, kumpi pääsee haastamaan Niinistön ja saa taakseen kaikki EU-kriittisten äänet.

Vaaleista on tulossa mielenkiintoiset.

Jouko Koskinen

Vallan vartijana ja Valtiomahtina YLE osoittautuu täysin hampaattomaksi. Massiivinen koneisto ei saa aikaan muuta kuin naurettavaa tökkimistä vaalitenteissään. Huippuna äärivasurien tulonjakopolitiikka jota ruokitaan suoranaisella valehtelulla. Varoittavana esimerkkinä USA.

Jenkeissä 1% maksaa 40% veroista, 20% maksaa yli 80% veroista.

Hs 6p 1. 2012 C12 Timo Lindholmille on annettu palstatilaa:

"Tulojen vähäisyys on suomessa suurempi ongelma kuin niiden jakauma"
-----------
"On hyväksytympää hankkia miljoona jääkiekkoa pelaamalla kuin yritystä pyörittämällä"

Sekin johtuu vain siitä että mäyräkoirahallitus ei ole (vielä!) keksinyt toimivaa systeemiä veropakolaisten kiinnisaamiseksi. Kyllä se sieltä tulee.

Näyttää siltä että YLE ei ole vieläkään saanut kuriin harmaata taloutta joka pyörii sen tiloissa ja välineillä liikenteessä netissä ja maanteillä.

J. Gagarin

Tämä nyt ei kuulu tämän ketjun aiheeseen, mutta liittyen kommenttiisi ja samaan artikkeliin tänään HS:ssä, jonka myös luin, olen aina ihmetellyt, että noin viidestäkymmenestä optiomiljonääristä jaksetaan taivastella vuodesta toiseen, mutta samaan aikaan ketään ei näytä hirvittävän, että viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomeen on tullut kolmisensataa lottomiljonääriä, mikä on omalta osaltaan eriarvoistanut yhteiskuntaa moninkertaisesti niihin optiomiljonääreihin verrattuna.

Se kun on se omalla työllä rikastuminen, joka ihmisiä kadehdituttaa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Lottomiljonäärit jakavat pian rahansa köyhille, jos heitä nyt ylipäätään on:
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/lo...

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Paavo Väyrynen menee toiselle kierrokselle. Sehän on selvä. Ei kukaan tosissaan halua Soinista presidenttiä. Haavisto ei nouse ohi Väyrysen. Toisella kierroksella Väyrynen voittaa.

En ole koskaan erehtynyt;)

petri ojonen

Jai Guru deva om, tuo alitajuisesti mieleen Intialaisen gurun, joka sai osakseen Sexy Sadie nimisen laulun fab fourin valkoisella tuplalla itsensä Lennonin kynästä. Pääguru Maharashi narahti Mia Farrowin pakkosiemennysyrityksestä, jos se tänä päivänä enään ketään kiinnostaa. Guruja oli, ja on yhä moneen lähtöön.

Pekka Haaviston nimeäminen vihreäksi homoksi kuulostaa brutaalilta kielenkäytöltä, vaikkakin pitänee paikkaansa. Olen ihmetellyt tuota sanavalintaa, koska se sisältää kouriintuntuvaa arvo- ja tunnelatausta useimmalle lukijalle, eikä välttämättä myönteisessä hengessä.

Syöttääkkö Usari vihreälle liikkeelle logonsa kannibalisointia homottelemalla Haavistoa, vai halutaanko kaataa tabuja viljelemällä tiedot ehdokkaiden seksuaalisesta suuntauksesta ansioluetteloihin.

Soinin kannatustaso selittynee osittain äänestäjien vaistoavan Soinin olevan vaaleissa mukana muusta syystä kuin Presidentiksi valituksi tulemisen pelosta. Ravimiehenä Soini on markkinoimassa tulevia kunnallisvaaleja kertoimien ollessa kohdillaan, runsaan ilmaisen ja kattavan näkyvyyden osalta. Pelimiehiä selvästi tuo Soini.

Aitona pesunkestävänä populistina Soini myötäilee kaikissa suurissa kysymyksissä kansan enemmistön tuntemuksia ja pukee trendit iskevään kansantajuiseen retoriikkaan. Onko kyseessä kansan kannalta kyseessä kauskatsoinen Guru vai omaa etuaan ajava kansankiihottaja. Siinä kysymys Usarin Gurulle, johon vastauksia kaivataan.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Suurimmalle osalle äänestäjistä Haavisto ei vielä viime kesäkuussa ollut mitään muuta kuin vihreä homo. Elisabeth Rehnin kuvitteleminen edes vaalien toiselle kierrokselle oli järjetöntä, koska hän oli ruotsinkielinen ja nainen. Tarja Halonen oli vasemmistolainen ay-jyrä, eivätkä suomalaiset tyylitöntä naista muutenkaan presidentikseen halua. Viime kerralla demarit olivat niin uhoaan täynnä, että pitivät toista kierrosta rahan ja ajan haaskaamisena. Ja kun Lipponen ilmoittatutui näinhin rientoihin mukaan, minä kuvittelin, että Suomesta tulee kerralla kaksipuoluejärjestelmä. Viime tiedustelujen mukaan ehkä joka viides demareiden perinteinen äänestäjä äänestää Lipposta. Gurut ovat guruilleet!

Siis tuo heittoni vihreästä homosta oli paitsi paikkaansa pitävä, myös muistutus siitä, että yhdetkään vaalit eivät ole valmiit ennen kuin äänet on laskettu.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Olen pitänyt Haavistoa osaavana Sudanin alueen ongelmien selvittäjänä.

US-omistajaa olen pitänyt "Till Eulenspiegelinä", jota hän aivan ilmeisesti myös on.

Mutta hänessä on mukana myös jotain H.C. Anderssenin saduista ja Molieren traagisista hahmoista.

Siis Herlinissä, ei Haavistossa.

Jos Haavistoa (Rehniä, Halosta, Hillilää, Kekkosta, Vilkunaa jne) ei olisi olemassa, heidät, niinkuin myös Herlin, pitäisi keksiä.

Painotan vielä ihmiskäsitykseni sitä osaa, joka ei kovin paljoa painota ihmisen elämän "maanpäällistä osaa" eli persoonallisuuden kehitysolosuhteita vaan sitä osaa, joka on valmis n 40 vko ennen ihmisen syntymää.

Lopuksi: olen Herlinin kanssa sataakymmentä yhtä mieltä siitä, että 22.1. loppuilta ja mahdollisesti 5.2. loppuilta (tiukassa paikassa pari-kolme päivää till) ovat tämän henkilövaalin tuloksen ratkaisevimmat hetket, ei median reflektoiva, narsistisen raivoisa reaktio milloin kehenkin ehdokkaaseen.

petri ojonen

Kustannustoimintaan liittyen olen pohdiskellut, onko ajurina totuuden etsiminen vai myyvän otsikon luominen. Tuo jälkimmäinen lisää lukijoita ja mainostuloja, mutta edellinen tuo henkistä mielihyvää ja oikeassa olemisen autuutta. Totuudella ei tietysti makseta toimituksen palkkoja ja muita kuluja.

Lukijana (lue median kuluttajana) minua kiinnostaa totuus, vaikkakin rivien välistä. Me suomalaiset olemme tottuneet kuluttamaan mediaa, filtterit silmillä ja korvilla, koska esivalta kuvittelee ettei kansa ymmärrä, tai ettei kansalle voi kertoa, asioita kuten ne ovat. Tämä on täyttä hölynpölyä ja oman aseman turvaamista.

Media ohjaa julkista mielipidettä valitsemillaan aiheilla ja artikkelien suuntautuneisuudella.

Uuden Suomen -verkkolehden funktion näen vaihtoehtoisena riippumattomana mediana, jossa kohtuullisesti esitetyt totuudet ovat sallittuja ja jossa toivon mukaan käsitellään aiheita joita muu valtamedia jättää huomiotta.

Haaviston Viherhomoksi nostamisen luen lukijoiden lisäämisen, en totuuden kertomiseksi. Olenkohan guruillut asian oikeinpäin.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Mikä on "Till Eulenspiegel"?, sorry vaan.

Kustantamisesta, tai toimittamisesta: pitää pelata kahta asiaa samaan aikaan: totuutta ja lukijamäärää. Juuri otsikointi on se, mitä ulkopuoliset ovat aina toimittajille opettamassa. Ja parhaat otsikoijat ovat parhaita toimittajia, noin keskimäärin.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Eikös sinulla ollut jotakin tekemistä Kone Oy:n kanssa - Niklas Herlin? Sinussa on hiukan sellaista ylös-alas seilaavan hissin ilmettä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mene köyhä vaikka katua lakaisemaan. Täällä keskustellaan presidentinvaaleista.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Ei jouda lakaista, kun pitää näitä kaiken maailman Snellmaneja palvella...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niinistöstä kaiketi lopulta tulee presidentti, mutta jos toisella kierroksella häntä vastassa ei ole Haavisto, vaan Väyrynen, Soini tai Lipponen, jätän ensimmäistä kertaa elämässäni vaaleissa äänestämättä.

Naiset ja nuoret näet tuskin selviytyvät toiselle kierrokselle, enemmistö kun haikailee taas ukkoja kehiin.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Väyrynen on ainoa joukosta, joka voisi laittaa Niinistön toisella kierroksella vaaliväittelyissä todella lujille (media pääosin välttänee tätä, koska peesaa Niinistöä). Tilanne voisi jopa kääntyä niin päin, että

Niinistö voisi yrittää laittaa nimenomaan Väyrysen lujille.

Joonas Kaasalainen

Ajattelin kantaa korteni kekoon liittyen presidentinvaalien 2012 ,toisen kierroksen ehdokkaisiin ja katsoa kristallipalloon..

Yksinkertaistettuna, minusta tuntuu, että Niinistön haastaja tulee ruotsinkielisestä Eva Biaudetista syystä, että erityisesti aktiiviset feministinaiset tulevat äänestämään häntä. Tarja Halosen jälkeen naiselle on ikääkuin "korvamerkitty" paikka Mäntyniemessä. Toiseksi, ruotsinkieliset hakevat revanssia Elisabeth Rehnin mahalaskusta, heitä on todennäköisesti enemmän kuin seksuaalisen vähemmistön edustajia..katsotaan miten käy..

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Olet luultavammin ollut ryyppäämässä heimoveljiesi kanssa, heidän mielestään Pekka Haavisto on pop.
Kun aamulla olet päässyt ylös sängystä, luulet, että olet itse järkeillyt tämän Haavisto-kuvion.
Tempulla on englanninkielisiä nimiä, itse käytän näitä suomalaisia versioita.
Homohumppa
Letkajenkka
Kaikukammio, tämä nyt löytyy suorana käännöksenä.
http://en.wikipedia.org/wiki/Echo_chamber_(media)

Kustaa Vilkuna tunsi nämä temput, ilmeisesti tempputieto ei ole siirtynyt perintönä kaikille jälkeläisille.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

"Muistaakseni ajattelin lähinnä, että Suomessa on perussuomalaisen liikkeen vastainen liike, joka on valmis
äänestämään Haavistoa vaikka kiusallaan Soinin pudottamiseksi toiselta kierrokselta. " Niklas Herlin

Siis Suomessa on perussuomalaisten liikkeen vastainen liike?
Jos aiheesta syntyy asiakirjoitus, niin kirjoittaja on lähellä journalismipalkintoa.

Sarkastisesti voisi todeta tämän perussuomalaisten vastaisen liikkeen olevan kansainvälinen salaliitto. [Lähteenä passiivissa Näin se oli...: Muistelmia ja havaintoja kulissientakaisesta diplomaattitoiminnasta Suomessa 1954–1984., Viktor Vladimirov, 1993, Otava, Helsinki]

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset