Niklas Herlin

Halpa liha on huonoa lihaa


Turkulaisesta lihatukkurista paljastuneet karmeudet on helppo johtaa tukkurin ja suomalaisen
kuluttajan ahneuteen. 

Missään,siis missään päin maailmaa kiertäessäni en ole nähnyt yhtä hintatietoisia
asiakkaita kuin suomalaiset. Suomalaiset ovat hintatietoisia elämän kenties tärkeimmässä yksityiskohdassa: ravinnossa. 

Suomalainen ravintolan pitäjä, oli etninen paikka tai supisuomalainen, tuntee asiakkaiden
hintatietoisuuden. Halpaa ruokaa arvostaville asiakkaille pitää tarjota halpaa ruokaa. 

Yksi tukkukauppias myy lihaa ravintoiloille halvemmalla kuin muut. Luonnollisesti ravintoloitsija ostaa tukkurilta sitä, mitä suomalainen kuluttaja haluaa: halpaa lihaa.

Tukkuri saa hinnan alas käymällä ihmiskauppaa – siis palkkakulut laskevat tukkuhintaa
suomalaisille ravintola-asiakkaille sopivaksi. Tukkuri laiminlyö hygienian, kylmäkalusteet, kuljetuskaluston ja kaiken mahdollisen, laskeakseen tukkulihan hintaa. 

Siitä lihasta sitten tehdään sitä kahden euron kebabia. 

Rakkaat suomalaiset. Jos haluaa syödä lihaa, joka on hyvää eikä vaaranna terveyttä,
täytyy maksaa. Halpa liha on huonoa lihaa, sekä ravintolassa että kotona.                     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (117 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Syö vähän, mutta hyvää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turusta löytyy kaksi ravintolaa, joiden nimet ovat 1) Agali ja 2) Serggio's. Netistä löytyy liikemies nimeltään Serggio Agali. Herää kysymys, liittyvätkö nämä jotenkin yhteen?
Joulukuussa tuo ravintola Agali (Börsin korttelissa) oli muutaman viikon kiinni ja ruskeat paperit peittivät ikkunoita: remontti, päätteli moni. Nyt rafla Agali on taas auki?!
Onkohan kaikki taas hyvin? Miten toimii suomalainen virkavalvonta?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

sorry, tämä uusi kone tekee tuplapostauksia.

Pohjan Akka

Hyvä ohje sairasteleville suomalaisille!

Jyri Terttu

Tästä eivät kebab-kioskit tykkää!

. suvituuli

Paljonko maksaa kilo Kirkkonummelaista Hereford-härkää? (Sen toisen Herlinin kasvattamaa.)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

En tiedä, mutta varmasti enemmän kuin huono liha.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Jo vain sie Niklas puhut asijaa.
Kun tulee nälkä niin kumahuttaa
poron, tekee tulen ja alkaa heti
käristykselle.

Toki sitä saattaa joskus syyä
eturuuaksi vaikkapa tammukkaa
tahi rautua.

supizeniläinen kotiäiti, Harmaasusi™

Pentti Järvi

Ai kun saisi joskus vielä maistaa espanjalaista taisteluhärkää, joita pidetään kuin kukkaa kämmenellä ennen viimeistä koitosta. Sais edes häntälientä.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Ilmarinen

Halpa liha on kärsineen eläimen lihaa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Totta. Myös moni lihantuottaja tuntee suomalaisten hintatietoisuuden.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Olisiko yksinkertaisempaa puhua hintatietoisuuden sijaan ihan suoraan köyhyydestä, matalista palkoista, progressiivisesta palkkaverotuksesta, mutta kiinteästä pääomaverotuksesta. Entä kiinteistöjen hinnasta, tai uudesta YLE-verosta, ja Digitan myynnistä ulkomaille. Kyllä sille "hintatietoisuudelle" on varmasti ihan syynsä.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Halvallakohan ne sitä ihmiskaupaakin harrastavat. Ollako sekin suomalaisten ahneutta?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Hyvin todennäköisesti suomalaisten hintatietoisuutta: ihmiskauppa on orjakauppaa. Orjalle ei makseta palkkaa - tukkuhintaa lasketaan - pizzan hinta laskee,

Kalle Lehtonen

Rikos kuin rikos, niin Niklaksella on aina "oikea"; mitä todennäköisin, syyllinen tiedossa ;-)

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Taidanpa jättä kebabit väliin vähäksi aikaa. Tiedä mitä lihaa sitä on tullut syötyä. Ja tiedä keitä talibaneja niitäkin kauppaa...ja orjat keittöissään raataa.

Käyttäjän akinieminen kuva
Aki Nieminen

Itse suomalaisessa kebabbilassa töissä olevana (verokortilla) täytyy naureskella aina noiden kilpailevien liikkeiden hinnoille. Käsitykseni mukaan kiinteistö on niinkin vanha, että se on liikkeen omistajan tai hänen vanhempiensa oma ja erittäin hyvällä paikalla. Siinä on kuitenkin uusimmilla ja hyvillä kauppapaikoilla kilpailevia pizza&kebab ravintoloita ja niillä hinnat 5-6,5e. Meidän kebabliha tulee paikan entiseltä yrittäjältä, mutta en tiedä voiko sitä sanoa aivan lähiruuaksi, koska en tiedä tietenkään mistä firmasta itse liha on ostettu.

Pointti on kuitenkin, että aika kovalla volyymillä saa naapuri lafkan pojat kääntää lättyä noilla hinnoilla!

Jarno Lohenoja

Kyse ei laisinkaan suomalaisten ahneudesta tai siitä että tukkuri olisi turhan ahtaalla. Serggio Agali on itse vain ollut ahne ja yrityksen sivuilla on kuva tukun pihalta jossa on parkissa kaksi uudehkoa mersua ja yksi uudehko MAN kuorma-auto. Kyse on ihan vain siitä miten asiat priorisoi. Agali osti uusia autoja veropetoksia, talousrikoksia ja ihmiskauppaa tekemällä.

Käyttäjän Outsider kuva
Kurre Stenbäck

Niklas, hyvin kommentoitu - kommenttini / lisäys siihen jää lyhyeksi ....

Pieni lisäys ---
Kun"asiakas" saa "halpaa" on syytä tarkistaa oman hälytyskellon toiminta.
Kun halvalla, etenkin hyvin halvalla saa, niin silloin ei hyvää saa.
Valitettavasti se ei ole, siis "halpa hinta" mikään tae hyvästä sillä monet muut myyvät sitä samaa ala-arvoista "laatu" hintaan - ja kate on siten sitä parempi - hyvä juttu suurille pääoma kuluille. Mätä tuotetta priimatuotteen hinnalla.

Tällaisia yrityksiä EI vain olisi jos heillä ei olisi ostajia. Ja nuo OSTAJAT eivät rajoitu halpa firmoihin - myös hyvin "laadukkaat (firmat / ravintolat) OSTAVAT SITÄ SAMA ja käärivät suuret katteet päivän myynnille.

PS: Minulla on "kokki tausta". Täytin juuri 61. Noin 40 vuotta sitten toimiessani "kokkina", tähän asiaan liittyen Norjan rautateillä josta sain heti eka reissun jälkeen potkut.
Oslosta Bergeniin heitin liha kimpun, toista kiloa ikkunasta ulos - se oli täysin mätä ja haisi. Sanoin pääkokille että tätä ei voi käyttää ja hän huusi että EI! Mutta minä heitin sen jo ikkunasta ulos.

Jouduin puhutteluun ja sain potkut. Ohje oli että on olemassa ohje miten sellainen pilaantunut liha kypsennetään turvallisesti syötäväksi.

Tässä on varmaan kyse saman laisesta jutusta.

Käyttäjän Outsider kuva
Kurre Stenbäck

Peijakas - "Sidu bridu" sanoi uskova naapuri kun pärekatolta likui alas ja käsillä hiersi sarkahousujen takapuolta jotka olivat pärekaton nauloista repeytyneet - ei kiroillut kun oli uskova - sanoi ja hoki vain tuota "Sidu bridu" . Se Porvooossa - ruottin kielisessä yhteisössämme.

Kun nyt luin uudelleen Niklaksen kirjoituksen - en sanoisi sitä - mutta ku katsoin ketjua niin uudelleen ja uudelleen oli hänen lyhyitä kommentteja ja silloin sanoin että "Sidu bridu" !

Nyt ihan positiivisessa mielessä - en muista nähneeni vastaavaa ennen - toki - en näitä paljoa seuraa....
Se vain vielä puuttuu että tähänkin tulisi kommentti ;-)

Ps Se olisi paha juttu - voisin joutua tilanteeseen että joutuisin skarppamaan sitä mitä kirjoitan... :-(

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
Harri Räsänen

Marketeista saa ihan hyvää lihaa halvalla ainakin tarjouksista.
On kuitenkin ostettava puhdasta maustamatonta lihaa.
Marinoiduista lihoista ja lihatuotteista on mahdotonta sanoa mitä ne lopulta sisältävät. Mausteilla saa lihaan makua lisää ja myös peitettyä jotain epämiellytävää makua tai hajua.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Marinoidut on, tuota... Mä jätän ne hyllyyn. Ja varmasti marketeista saa hyvää tavaraa. Kesäisin ostan paljon lihaa marketista (siis asun yksin keskellä Helsinkiä yleensä), ja ihan ok-hintaan. Mutta pitäisi varmaankin tietää mitä ostaa.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Joo, kannattaa jättää ne marinoidut tosiaankin ostamatta. Miten muuten valmistat nuo lihat? Ajattelin vaan, ettei sinulla varmaankaan ole mitään grilliä kaupunkioloissa....?

Ei ole kauaa siitä, kun näin lihamainoksen; Sisäfilettä tarjouksessa...alkuperäismaa oli joku ihan afrikkalainen....Silloin kyllä tuli sellainen sisäinen fiilis, että tuota en ainakaan osta.....

Luulisi, että niillä nurkilla olisi kysyntää ihan naapurimaista. Ehkä heillä ei ole varaa maksaa niin paljoa kuin mitä tuottaja ja väliportaat saavat näiltä markkinoilta.

terv. Eeva

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Lapsesi syö pakastevadelmia koulussa. Puolalaisia usein, sisältää suht usein norovirusta. Pitäisi keittää 10 min jotta virus kuolisi. Luulet, että lapsesi on saanut noroviruksen tartuntana, eikä halvasta kouluruuasta.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Median tehtävänä on välittää tietoa, siis noin teoriassa. Eikö olisi reilumpaa kertoa fakta: välttäkää monikulttuurisapuskaa?! Ainiin, se olisi vastoin anti-perussuomalaisuutta.

Lihaliike Agalin asiakkaita vuonna 2011:

Al Medina, Siwaily Import Asia Food, Alan shop, Malmin kebab ja pizzeria, Jalla Jalla, Namaskar, Pallopoika, Al-Amir Oy, Forat kebab pizzeria, Tai Food Market, Kulta kebab pizzeria, Dynameat, Taydo, Saaran kebab pizzeria, Ari kebab pizzeria ravintola, Indian Curry kebab pizzeria, Pihvipaikka Best, Center kebab pizzeria ravintola, Loimaan pizzeria, Varsinais-Suomen elintarviketukku Oy, Veli kebab pizza, Friendly kebab pizzeria, Kafé Gadolonia kb, Runway Café, Suncity kebab pizzeria, Roseanne pizzeria, New Baan thai restaurant, Habeb Tradin tmi, Kahvila Lahjahovi, Vihreä ravintola, Liha Salam Oy, Pikaruoka Mekong, Sho-resh, Juski Oy, Turun NMKY, Aura kebab pizzeria, Natali kebab pizzeria, Deeqo, Grilli, Muhamed Gadid adasnassin, Ypäjän kebab pizzeria, Turun perheryhmäkoti, Chipo shop, Green Chilli 4 U oriental shop, Ramzi ja Moskea, Ylöjärven pizzaservice, Herkku pizzeria, Asim & Lemy, Goups Oy (lisäksi joitakin pienempiä asiakkaita).

Listalla olevia yrityksiä tai yrityksiä ei epäillä laiminlyönneistä Lihaliike Agalin jutussa. Yritykset ovat Eviran mukaan joutuneet Agalin harhauttamiksi.

Lähde: Evira

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Vaikka tuolla Turun NMKY onkin, en vaadi välttämään kaikkia kristillisiä yhdistyksiä.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Tuo ei ollut, homohumppaa, letkajenkkaa vaan han-suomalaisuutta.
Mokumambolla näkyy olevan aika kova baserate.

http://en.wikipedia.org/wiki/Base_rate_fallacy

Eviran listassa sormin laskettuna noin viisikymmentä yritystä, näistä kymmenellä suomainen nimi, neljälläkymmenellä ulkomaalainen.

Matti Mottonen

Jos saa arvokasta ja huonoa - sellaista on keskiverto suomalainen ravintolaruoka. Michelinravintolat (ilman viinejä) eivät ole niin paljon kalliimpia.

Sellaista on myös keskiverto suomalainen marketliha: huonosti käsiteltyä ja tiiviisti pakattua.

Tämän lihantuottajan listoilla oli arvostettu ja arvokas intialainen ravintolakin.

Kalle Lehtonen

Itse ostan joskus "viimeistä päivää" lihaa alennuksella eikä koskaan ole tullut vastaan mitään pilaantumiseen viittaavaakaan. Valmistetaan luonnollisesti samana päivänä eikä haudota enää jääkaapissa.
Järkeä on hyvä käyttää näissäkin asioissa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
Sakari Behm

Anna Niklas rahaa, niin syön vaikka kuinka hyvin! Hetkinen, täällä on ihan samaa asiaa, pitäisikö tuo oma sitten poistaa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hyvä N Herlin. Jos Suomessa ei kannata tuottaa härän filettä samaan hintaan kuin eteläisessä Amerikassa kuljetuksineen tänne, niin miksi sitä kasvatetaan täällä?
Sama asia: Miksi suomalaisen on syötävä kotimaista tomaattia keskitalvella, söisi sitten kun kesä tulee.
Kansamme on elänyt ennenkin vuodenaikojen mukaan,syönyt mitä on tarjolla ja on elossa vieläkin.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Syön salaattia Suomessakin. Juhannuksesta elokuun loppuun - en muuten.

Aleksi Laine

Tai sitten halpa liha on tehokkaasti tuotettua ja paljon myytyä. Yleensä hyvää saa halvalla maineestaan huolta pitävistä, suosituista liikkeistä ja ravintoloista. Kun vähän tällä tavoi käyttää järkeään, köyhän kannattaa ostaa halpaa - vaikka missejä tietty tulee. Riittävän rikas nyt voi ostaa mitä huvittaa. Tämä tietysti pätee kaikkiin hyödykkeisiin.

J. Gagarin

"Rakkaat suomalaiset. Jos haluaa syödä lihaa, joka on hyvää eikä vaaranna terveyttä,täytyy maksaa. Halpa liha on huonoa lihaa, sekä ravintolassa että kotona."

Joku voisi tuohon todeta kyynisesti, että hyvähän sinun on sanoa ...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No ihan varmasti. Mutta tosi on, että Suomessa pihistetään juuri elintarvikkeista, ei esimerkiksi kodin elektroniikasta. Mä asuin nuorena neljän täysin persaukisen kundin kanssa Jenkeissä. Meidän kaapit oli täynnä sitä ruokaa,mitä köyhät syö. Jopa muut persaukiset ihmettelivät, ettei noin voi kukaan syödä.

Muutin veks sieltä sitten, vaikka ne mun ystäviä olivatkin. Edes Jenkeissä ei tingitä ruuan hinnasta muuten kuin pakon edesssä.

Spam. Baloney. American heritage...

Touko Apajalahti

Ja myös suomalaisten ruokatottumukset ovat muuttuneet. Lihasta on tullut jokapäiväinen leipä. Keskiarvoinen suomalainen syö jo yli 200 g lihaa päivässä. Jos tässä maltettaisiin palata perinteisempään menoon, olisi varmasti varaa pistää säästyneitä rahoja laatuun.

Sakari Behm

Olen aina ihmetellyt sitä, miksi ihmeessä toiselta puolelta maapalloa tänne lennätetään, roudataan, laivataan, pakastetaan, sulatetaan, leikataan sitten vielä mätää tavaraa, kun sen saisi melkein jokajätkä kotipihaltaan. Ei mitään järkeä, maksaa mielettömiä summia jostain mätäpakkauksesta tänne saakka. Joka jopa heitetään kaatopaikalle koska kukkahattutädit ja yltiösedät eivät halua jakaa niitä ihmisille – ajattele päivämääräruoka.

Kun on niin hienoa sanoa ruokapöydässä lautasella olevan Vaikka nyt Brasilialaista härkää? Yhtä hyvin minun lautaselleni kelpaisi suomalainen härkä tai suomalainen Sika viipaloituna.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Tässä varsin oudosti etnisen lihatukkurin epähygieenisyys kääntyikin suomalaisen kuluttajan ahneudeksi.
Tosi kuperkeikka.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ei vaan sekä että. Suomalainen hintatietoisuus saa konnat liikkeelle.

Pertti Metsä

Kurvin hihamarketista saa parhaimmat lihat parhaimpaan hintaan.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Jaa.
Hintatietoisuus on siis kielteistä, ja rikollisuudelle altistavaa.
Näin sitä vanhoilla päivilläänkin oppii.
En takerru enempää.

Edit:
Viestejä luettuani en malta olla toteamatta tapiksi, että miljonääri-Nikolla ei näemmä ole oikein aavistusta siitä, mitä on suomalainen köyhyys.
Siinä ei totisesti ostella fileitä, ja pihvejä. Ei halpoja eikä kalliita, kun kaikki liha on liian kallista.

Eniten huttaliikkeitä päässäni aiheuttaa johtopäätös, että tukkurin epähygieenisyyden lisäksi myös mahdollisesti harjoittamansa ihmiskauppa ja kiskonta sekin on suomalaisen kuluttajan hintatietoisuuden ja ahneuden aiheuttamaa!
Jostain syystä mieleeni tulee Lipposen pariskunta, ja suomalaisia alentava ja syyllistävä arviointi, sekä muut ylös kansakunnan kaapin päälle itse itsensä asettaneet.
Mittaan tässä tahtomattani samalla Nikon nahkan paksuuden, loppuuko kirjoitteluni tähän.

Jaakko Salomaa

Vika on melko varmasti nimenomaan kantaväestön ahneudessa, jolloin epähygieenisyys on kantaväestön vika, ja ehkä myöskin suomalaisilta opittua. Tai sitten suomalaisetkin rikkovat elintarvikelain säädöksiä. Tai jotain. Tarkka päättelyketju löytynee lähipäivinä Helsingin sanomien kolumnisteilta.

Sakari Behm

Kai se on pakko pihistää jos ja kun työ loppuu, silloin loppuvat rahat ja yleensä elämä käy hyvin vaikeaksi. Yritä elää yksi talvi sähköttä, niin ei lämpene edes ne spurguruoka, eikä lähde nettiyhteys edes uuden suomen keskustelu palstalle?

Eero Salo

Keski-Euroopasta saa dönerin 3 eurolla ja on muuten hyvää!

Harri Räsänen

Döner kebab on kokolihaa kun tämä Suomessa myytävä on useimmiten tiivistettyä ja maustettua jauhelihaa.
En ole kebabin ystävä mutta Saksassa käydessäni saatan minäkin syödä Dönerin. Se on ihan oikeasti parempaa.

Tuula Saskia

Totta kai kustantaja on oikeassa.

Mutta tiettyä kotiinpäin vetoa on havaittavissa, mikä sinänsä olisi tarpetonta.

Laatu kai tunnetaan, mutta se tuskin olisi tarvinnut näin läpinäkyvää markkinointi-iskua.

Tuula Saskia

Olenko siis erehtynyt?

Eikö sukutilanne kasvata laatukarjaa?

Mikäli ei, pyydän sanojani anteeksi. Olen saanut väärää tietoa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Minulla ei ole mitään tekemistä sukutilan kanssa. Itse asiassa en ole edes käynyt siellä yli kymmeneen vuoteen.

Sakari Behm

Vaikka suomi on osa Eurooppaa, niin täällä on Sika kallis ruoka verrattuna Keski-Euroopan maihin. Muistaakseni, Euroopan hintatasojen kuuluisi olla samalla tasolla kaikkialla mutta suomisikaeliitti vetää kai välistä, siksi köyhälistö ja duunariväki kärsii kun heillä ei ole ostovoimaa.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Minulla lienee liian hyvä makuaisti, kun tunnen kuin tutka huonon lihan heti joko mausta tai hajusta. Kebabit eivät ole milloinkaan olleet herkkuani, ei tuoreenakaan. Makuni ei ole kallis, mutta edellyttää lihan maun olevan aito ja luontaisen herkullinen. Lihassa on paljon muutakin kuin hinta, joka vaikuttaa makuun. Sen saamiseen pitää itsekin nähdä valitettavasti melkoisesti vaivaa.

Nyt ongelmaksi on alkanut tulla se, että suomestakaan on vaikea saada sellaista lihaa mitä haluaa. Kun viljat ja rypsit eivät enää mene kaupaksi kuten ennen, niitä syötetään nyt mm. sioille, ja sellasiin sikoihin en koske tikullakaan.

Harvoja keinoja herkutella lihalla on satsata työlääseen luomun hankintaan suoraan tiloilta. Silloin saa mitä tilaa kun itse on jopa nähnyt sen prosessin ja jopa valinnut sen porsaan, jopa ruokkinut sitä, mistä kinkkunsa sitten saa ja itse sen sitten myös tuoreena suolaa. On varmasti hyvää, kuin silloin ennen.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Mun pojan kaverin vanhemmat kasvattaa luomulammasta. Poika oli saanut yhden paistin sieltä kesällä,pakastanut ja laittanut sen jouluruoaksi (!). Toissapäivänä länkätettiin jotain puhelimesa ja poika sanoi, ettei oikein juuri nyt tee mieli uusiseelantilaista lammasta, niin hyvää luomu oli.

Mä olen juuri nyt etelä-Ranskassa ja syön salaattia päivittäin. Se kun on hyvää ja maukasta. Mutta kuten tuossa yllä mainitsin, Suomessa syön salaattia mielelläni, mutta vain juhannuksesta elokuuhun. Tuore on parempaa. Ja tuskin ne pojan kaverin vanhemmat lammasta market-hintaan myyvät; hyvä liha on kallista. Se ei ole minun syyni.

Sakari Behm

Joskus kun ostaa kaupasta sikanautaa, niin jo sen kypsentämisvaiheessa tulee joskus sellainen navetan haju ja maku on sen mukainen?? Päälle ei aina näe onko liha hyvää, eikä päivämääriin ole luottamista vaikka on olevinaan suomilaatua.
Kerran taidettiin syödä silppuriin pudonnutta huoltomiestä, kun vetivät erään lihaerän pois.

kati sinenmaa

Itsekään en kebab-paikoissa käy, koska halal-liha. Luultavasti kebab-lihan pitää olla halalia, jota ei Suomesta saa joten sen kuljettamiseen pitää nähdä moninaita kiertoteitä, joissa ei kylmäketjuja juurikaan tunneta.

Sakari Behm

Veto kotiinpäin kai tarkoittaa tässä tarinassa kauppiaiden tekemää hetkellistä voittoa kebablihan ja sen työstäjien kustannuksella? Kieltä osaamattomat Orjat repivät kebablihat annoksiin ja sikäläinen kebabmafioso tunkee voittoeurojaan reppuunsa.

Teppo Nygren

Joissain kaupoissa ollaan ylpeitä hyvästä lihatiskistä ja sieltä saa sitä mitä hakee.
Nykyään on vaan suureksi osaksi sellaisia kauppoja, missä ei edes taida olla mitään lihamestaria, vaan kaikki on valmiiksi pakattu ties milloin.

Aira Joki

Liha kannattaa aina kuorruttaa pippurilla, niin tehtiin jo keskiajalla että saatiin pilaantuminen kätkettyä. Vähän hirvittää ajatella millaista lihaa noissa etnisissä onkaan myyty kun tulinen maku peittää aika tehokkaasti. Samoinhan toimii nämä kaikenkarvaiset marinadit.

Se että Namask(a)ar oli tuossa listassa oli vähän yllättävää jos se viittasi tähän Helsingissä olevaan ketjuun. Tuo ei ole mikään halpispaikka.

Yleensäkin, lihaa tulisi syödä huomattavasti vähemmän ja korkealla hinnalla tulisi ohjata kulutuskäyttäytymistä tähän suuntaan.
Liiasta lihansyönnistä ei saa kuin paksusuolensyövän ja huonon omantunnon, niin jumalattomasti tuo lihantuotanto tellusta rasittaa.

Suomalaisten tulisi muun maailman tavoin alkaa syömään hyönteisiä, niissä on runsaasti ravintoaineita ja niistä saa oikein maittaviakin annoksia.

J. Gagarin

Namaskaarin kotisivulta:

"NAMASKAAR
On Hindiä ja tarkoittaa hyvää päivää (kunnioitetulle vieraalle).

Intialaisessa keittiössä ruoan valmistus on arvostettu isältä pojalle periytyvä ammattitaito, jota vaalimme tarkasti perinteitä kunnioittaen.
Keittiön sydämenä toimii aito tandoori-saviuuni, jossa ruoan kypsennys tapahtuu pehmeällä tulella ruoan aromit säilyttäen. Erikoisruokavaliot sekä monipuoliset kasvisruoat löytyvät myös valikoimistamme.

NAMASKAAR RAVINTOLA
* on Helsingin tunnetuin ja suosituin etninen ravintola.
* on valittu Helsingin parhaaksi etniseksi ravintolaksi useina vuosina.
* on ollut mukana useissa festivaalitapahtumissa mm. Helsingin Juhlaviikot, Pori Jazz, Kotkan Meripäivät ja Kaivarin kesäkonsertit."

Namaskaarilla on tosin Helsingissä myös take-out tyyppisiä pikaruokapystiksiä.

Heli Hämäläinen

Turun Sanomien mukaan liha on kuitenkin halal, joten ihan huonoa se ei voi olla.

http://www.ts.fi/online/talous/149282.html

kati sinenmaa

Toivon todella, että kettutytöille on jätetty ovia
niihin paikkoihin auki, joista kuvata :-(

Jouko Koskinen

Juuri Teemalla päättyi ruokaohjelma jossa herkuteltiin hyönteisillä.
On kuulemma tuhansia syötäviä itikoita, matoja, toukkia, sirkkoja . .

Kaksi tätiä keitteli herkkujaan, laittoivat kiehuvaan veteen elävänä.
Kauheeta. Toinen rouskutteli kitiinikuoriset suurella nautinnolla.
Toinen valitti kun sirkkojen tuntosarvet kutittaa kitalakea.

Sakari Behm

Suomen toukat vaan menee aika hemmetin syvälle, kun meillä päin on aika pitkä talvi?

Aira Joki

"When there´s a will, there´s a way", Suomessa pilkitäänkin:D

Sakari Behm

Miten muuten tuo hahal liha valmistetaan? Ammutaanko sitä elukkaa päähän ja torso viipaloidaan puukolla palasiksi?

kati sinenmaa

Eläin ei kuole ennen lihan leikkuuta. En pystynyt katsomaan loppuun saakka
http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%...

Arvovalintoja saan tehdä, vaikka minua rasistiksi kutsuttaisiinkin.

J. Gagarin

Vastaavasti he, jotka vastustavat turkistarhausta Suomessa, tukevat implisiittisesti kiinalaista turkistarhausta, jossa turkiselänten nahka nyljetään elävältä. Tai ainakin ne säilyvät elävinä lähes nyljennän loppuun saakka ...

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Kun nyt edes sitä laatulihaa saisi jostain! Grass-fed on edelleen täysin tuntematon termi täällä meillä. En ole ikinä nähnyt myynnissä ruoholla ruokittujen elukoiden lihaa (sellaista on toki voinut olla, mutta sitä ei ole erikseen mainostettu). Tärkeää kun ei ole huolehtia ainoastaan hygieniasta, logistiikasta ja sen semmoisesta, vaan myös siitä, mitä lihan tuottanut eläin on eläessään syönyt. Jos elukoille syötetään roskaruokaa, niin ei se lihan laatukaan ole mitään huippua.

Pekka Salmela

Itse olen jo monta vuotta syönyt räkättirastasta, kissaa ja oravaa.

J. Gagarin

Tuo on standardikamaa Kiinassa, jossa olen syönyt myös mäyrää, siiliä, varpusta, myrkkykäärmeitä, tiikeriä, rupisammakkoa, kilpikonnaa, sonnin siitintä sekä skorpioneja.

Pertti Metsä

Minä olenkin syönyt Petteri-punakuonoa ja Kössi-kengurua. Lapset itki monta viikkoa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuliko Kiinassa vastaan hunajaan kastettuja rotansikiöitä?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Upponalle-keitto taas ei ollut lehmäkeittoa ihmeellisempää. Aika pitkäsäikeistä. Siitinluuta en tohdi keittää.

Jyri Terttu

Pekka Salmela:

"Itse olen jo monta vuotta syönyt räkättirastasta, kissaa ja oravaa"

Ihmettelinkin missä meidän Mirri ja Kurre ovat!

turunen (nimimerkki)

Kebab ja kurdistanilainen lapsimorsian kotipakettiin, kiitos.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Eikös tämä ole rasistista väittää että halal-liha ja sen tuottajat olisivat muka tehneet jotain väärin.

Kyseinen käytäntö kuuluu heidän kulttuuriin ja meidän tulee suvaita ja ymmärtää ja tukea heitä. "Who are we to judge?"

Eikä olis varmaan pahitteeksi heittää muutama milli verorahoja kepappiguruille. Tai edes vähintäänkin omat säännöt.

Toivottavasti joku suvaitsija joutais kertomaan miten asia TODELLA on.

Aki Häkkilä

Hintatietoisuus taitaa olla vaan kyynisyyttä. Voit valita millä hintalapulla ostat sen lihan, laatu on kuitenkin samaa tasoa.

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

Totta on, että usein syödään liian halvalla tai liian helposti - hyvä liha voi olla edullistakin, mutta silloin sen valmistaminen voi vaatia aikaa ja työtä enemmän kuin kalliin fileen.

Niklas kuitenkin vaikuttaisi syyllistyvän - luultavasti kirjoituksen pelkistyksen vuoksi - siihen, mistä muita syyttää: liikaan hintojen tuijottamiseen. Ei korkea hinta nimittäin laatua takaa. Laadun takaavat tuoreus, elän ja eläimen elinolosuhteet ja lihan käsittely.

Hullu ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

turunen (nimimerkki)

Yksikään suomalaisen elintarviketukkuliikeen omistaja ei ryhtyisi vaarantamaan tuhansien maanmiestensä terveyttä yhtä härskisti kuin nämä ulkomaalaiset rikolliset ovat tehneet. Eikä yksikään vastaava suomalainen yritys voisi toimia vastaavalla tavalla, sillä aina joku työntekijöistä käräyttäisi firman johdon - ennemmin tai myöhemmin - Eviralle.

Paskan syöttäminen maksaville asiakkaille ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin. Kannattaa siksi suosia suomalaista halparuuassakin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Täällä Leppävaarassa halvimmatkin kokolihat ja kalat jäävät hyllyyn. Tiedä sitten minne menevät kun päivä päättyy. Hinta on yksinkertaisesti liian kova. Perunaa ja sipulia ostetaan paljon ja kasvavissa erissä.

Yksi korttelikapakka täällä on, josta kokolihapihvin saa, se maksaa muistaakseni 25 euroa. Voinhan aina kertoa lapsilleni, miltä sellainen maistuu : D

Jouko Koskinen

Toimessani kantajana ex-rouvan selviytymiskurssilla minut määrättiin paistamaan ruuaksi punamuurahaisia. Niiden munat olisivat parasta ruokaa mutta niiden esiinkaivaminen vaatii maanomistajan luvan. Onhan jälki murkkujen kannalta aika rumaa. Hätätilanne ehkä poikkeus.

Em. TV-ohjelman hyönteissyöntiä ei Euroopassa harrasteta kuten muualla. Ruoka- proteeiinipulan iskiessä joudumme sen suvaitsemaan täälläkin.

Pakkanen tai helle ei ole hyönteisviljelyn este. Nykyisen suurnavetan ilmastointi madoille sopivaksi ei tosin onnistu tuulisähköllä mutta huokealla ja toimitusvarmalla ydinsähköllä kyllä.

Valikoidut, jalostetut hyönteispopulaatiot tuottavat proteiineja jopa 10 kertaa tehokkaammin kuin naudat. Vaihtolämpöinen ei hukkaa energiaa omaan hauskanpitoonsa kuten lehmä ja sonni - kehonlämpö 39 C-astetta.

Myös geneettinen jalostus on hyönteisillä helppoa.

Juhani Putkinen

Halpa liha ei aina ole huonolaatuista.

Olen esimerkiksi ostanut 50% alennuksella viimeisen myyntipäivän palvikinkkua - olipa vallan erinomaisen hyvää vaikka olikin "halpaa".

Ostin sitä reippaasti ja laitoin osan pakasteeseen. Pakasteesta otettunakin oli vallan erinomaista.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hyvä Putkinen.

Minä en syö kebabia lainkaan, mutta halpaa lihaa toki syön.
Se on yhtä hyvää kuin kallis liha.

-30% ja -50%

Juha Kajander

Minulla on näköjään halpa ja huono maku, koska pidän eniten roskakaloista (lahna, särki yms.) ja teurasjätteistä (kanan raajat ja sisälmykset).

Olin aina ihmetellyt, miksi kanan raajat ovat halvempia kuin keskivartalo. Sitten kuulin, että Keski-Europassa ei koipia syödä lainkaan. Niitä pidetään teurasjätteinä, joita dumpataan marinoituina Afrikkaan. En tiedä, miten paljon tuossa on perää.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kuka on tuo tukkuri?

Suomalainen on halventanut ruokakulujaan (sekä laitoskeittiöt että kotitaloudet) jo aikapäiviä siirtymällä valkoiseen lihaan.

Siinä on vain yksi ISO ongelma.
Lihan puhtaus (salmonella).

Siitä emäntä laitoksessa saati kotona ei välitä, koska valkea liha ei lihota, ei nosta kolesterolia eikä tyhjennä kukkaroa.

Kädethän voi aina yrittää muistaa pestä, kun kanaa on kynitty.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ihmisen ei ole pakko syödä lihaa lainkaan.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Aivan. Niin se teki tämä kuuluisa mustalaisen hevonenkin, mutta, just kun oppi olemaan syömättä, heitti henkensä. ;-)

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Pakko vetää politiikkaakin vähän mukaan tähän lihakeskusteluun. Kansakunnan on hyvä muistaa ja tietää historiansa, muuten olemme entinen kansakunta. Ja siltähän tämä meno vahvasti vaikuttaa.

Suomalainen duunari, demari, ay-liike ja porvarit ovat tottuneet suomalaiseen halpaan ruokaan. Tämän mahdollisti sotakorvausten jälkeen elintason ja palkkojen nousu rakennetulla teollisuuden uudella valtioavusteisella infrastruktuurilla. Ja kun ruoan tuottajat, viljelijät ja lihatilalliset olisivat tippuneet muun väestön elintason kelkasta, he olisivat olleet pakotettuja nostamaan perusruon hinnat pilviin inflaation ajamina.

Silloin lähti valtiovalta kompensoimaan myös viljelijöitä, pitääkseen ruoan hinnat kansalle sopivina ja vasta asutetun maan edelleen asuttuna. Siihen aikaan logistiikka oli vielä lapsen kengissä. Tuonnilla ruokapulan kompensointi olisi tyssännyt siihen, että jo puolivälissä matkaa, lihat olisivät mädäntyneet ja saaneet kuormasta hatkat

Tämä toimii vasemmiston jatkuvasta 'tapa talonpoika päivässä' kampituksesta huolimatta yhä tänäkin päivänä. Kansa on opetettu halpaan ruokaan. Nyt Suomi joutuu olemaan maailman ylituotannon roskakorina ja jäljet ja sen laatu alkaa paljastumaan. Ruoan hinnat räjähtävät pilviin siinä vaiheessa kun Kokoomus, Demarit ja muu punaviherväki toteuttavat ikiaikaisen unelmansa maataloustukiaistemme lopetuksesta.

Siinä vaiheessa tapahtuu aivan sama ilmiö, mikä on tapahtunut tämän saman joukon (Kok-Dem-Vihreät) kansallisen omaisuuden myyntien jälkeen. Uudet omistajat kymmenkertaistivat heti takaisin Suomelle takaisin myymiensä tuotteiden hinnat. Yksiselitteisenä esimerkkinä lannoitteet, Sokli, Kemijärvi, etc. Myös kaikki muukin (Kok-Dem-punavihreet) saman maaseutua vihaavan koaliition toimet tähtäävät samaan tavoitteeseen: tyhjennä ja tapa maaseutu ja pakkosiirrä kaupunkeihin.

Kun viimein kotimainen perusruokatuotanto on saatu eliminoitua, hyppäävät maailman safkatukkurien hinnat pilviin, ja paineet EU'n hätäapu-ruokintaan ovat pitkin sixpackin pöytiä. Samalla itsenäisen valtion taru on siirretty Kalevalan jatko-osaan.

Tämä maataloustukien ja maaseudun alasajo, mm.väestön pakkosiirroilla ja kuntien pakkoliitoksilla, tähtää aivan samaan. Näin ollaan purkamassa sotien jälkeinen urotyö maaseudun ja siirtolaisten asuttamisella kotiin. Näin halutaan tuhota porvarien kengissä pitkään pyörinut kivi, eräs kunniallinen vaihe kansakunnan yhteisponnistuksin tekemä urotyö. Ja vain tämän porvarijohtoisen vasemmistohallituksen oman kuvitellun vallan pönkittämiseksi.

Pelko tällaisen uuden isänmaallisen liikkeen politiikan, Perussuomalaisten ja kansan kasvavan tahdon edessä, mustamaalaamis-hankkeet ovat järkyttävää hölmöläisten peiton jatkamishommaa koko kansan kannalta.

No kieltämättä kaukaa haettua tarinaa mutta silti aivan totta. Pelko on nyt suuri jopa Kokkolassakin. Jopa niin suuri, että ihan 'nahkurinorsilta' on kaikenmaailman pölhökustaita pitänyt politiikkaan takaisin taluttaa.

Ps. Lukekaa ensin tarina kunnolla, ajatuksen kanssa ja perustelkaa vasta sitten asenteellinen, sisällä kihisevä intonne sanomiseenne.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Viime päivinä on kyllä useaan otteeseen kerrottu, että kauppa on se suurin kiskuri.

Maataloudessa pyritään koko ajan entistä suurempiin tilakokoihin ja näin pääomat tälläkin alueella keskittyvät. Tämä on kapitalismin laki.

Vanha ihminen elää pelkillä pähkinöillä ja omenoilla.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Totta puhut, mutta minne jäljet johtavat?

"Maataloudessa pyritään koko ajan entistä suurempiin tilakokoihin ja näin pääomat tälläkin alueella keskittyvät. Tämä on kapitalismin laki. "

Ei maataloudessa tuohon pyritä, heidät on siihen pakotettu globaalin taloususkonnon ajamina. Epäuskoiset joutuvat näiden finanssi-paavien kirkonkiroukseen.

Myöskin kauppa, eines- ja lääketeollisuusmafia elää valtiovallan suojeluksessa kuin siat vatukossa. Vuositasolla yhä kasvava verorahojen jakaminen Kelan siirtomekanismin avulla ohjautuu kymmeninä mirjardeina lääketeollisuudelle kun terveitä ihmisiä THL'n korruptoituneiden ohjeiden mukaan pakkohoidetaan pillereillä. Tämäkin olisi Ruotsin mallin mukaan hoidettavissa ilmaiseksi, vain lautasmallia muuttamalla.

Ihminen ja oikean elämisen perusarvot ovat ajat sitten roudattu finassikaleerien orjiksi.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ja taloususkonto perustuu kapitalistiseen talousjärjestelmään. Pääomien kasaantuminen on suoraa seurausta tästä. Katalysaattori on voittojen maksimointi.

Ilman yhteiskuntaa vallalla olisi kaikkien sota kaikkia vastaan. Ei sekään kovin houkuttelevalta tunnu.

Harri Rautiainen

"The spirit is willing but the flesh is weak"

Pirtua juodaan halukkasti, mutta liha on pilaantunutta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Vai oikein suomalaisen kuluttajan ahneuteen? Odotetun typerä näkemys.

Kaikki eivät vain ole syntyneet kultalusikka suussa - Herlineiksi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tuore ja mielenkiintoinen näkökulma.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jotkut meistä ovat, yritä kestää. Kuluttaja on suomeksi demari, sen ymmärtämiseen ei kultalusikkaa tarvita.

Toni Huhta

Ensiksi on Niklas todettava että tahallinen provosointisi näkyi toimivan, varakas valkoihoinen mies toteaa kansalaisten vain piheyttään ostavan halpaa lihaa ja näin tukevan rikollisen toiminnan kasvamista elintarvike teollisuudessa, mikähän mahtaa olla reaktio?

Noh asiaan, mun mielestä tässä tapauksessa taitaa kuitenkin olla se herra Agalin oma napa se tuotantokustannuksissa, ihmiskaupassa ja veropetoksissa saadun rahallisen hyödyn viimeinen osoite, ei suinkaan hintatietoisen kuluttajan kukkaro, halvemman tuotteen ostamisen tuomana hyötynä vai mitäpä oot mieltä?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ensimmäiseen kappaleeseen. Mikä tuorettakin tuoreempi reaktio!

Toinen kappale, ja asiaan. Agalin trokaama halpa liha päätyi ihan persusuomalaisten pitsoihin. Ei se minun syytäni ole.

Halpa on halpaa, ja orjatyöllä halvatkin vaatteet tehdään. Ok?

Niko H.

juha lehtonen

Euroopassa kebabliha on lihaa, Suomessa makkaraa johon voilaitaa mitä tahansa. Vertaa eines lihapullat. Laissa pitäisi vaatia nimi:Lihan kaltainen tuote.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Tuskin Niklas Herlin edes tietää, mikä on halvan lihan kilohinta?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Todennäköisesti paremmin kuin 98 prosenttia suomalaisista. Lihantuottajalta teurastamolle ja teurastamolta kuluttajalle. Sen verran minussa on vielä taloustoimittajaa.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

No, sitten voit kertoa meille kaikille, mikä on halvan lihan kilohinta!?

Halpa tai kallis ei ole numero. Kysyin tätä sen takia, että voin verrata sitä siihen hintaan, mitä viimeksi olen maksanut eri lihatuotteista. Onko Tallinnan kauppahallin valkosipuliplekk kallista, hinta on noin neljä euroa?

Hauska lihallinen sanaleikki löytyy Oksasen Puhdistuksesta, miespäähenkilö Pekk on suomeksi läski, silava tai pekoni. Tästä voi kai päätellä, kuinka Sofi halveksii "suomalaisia" miehiä?

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

No, "sen verran" taloustoimittajaa ei ole ilmeisesti tarpeeksi.

Et osannut ainakaan kirjoituksessasi johtaa niitä "karmeuksia" suomalaisen kuluttajan ahneuteen, kuten uhosit. Tukkureihin kyllä, mutta sehän on jo toinen asia.

Se, että suomalainen kuluttaja ostaa jotakin halpaa, ei ole suinkaan ahneutta, vaan uskoa ja luottamusta suomalaiseen elintarviketuotantoon. Meidät on muovattu jo pienestä pitäen uskomaan ja luottamaan suomalaisen yhteiskunnan rehellisyyteen ja hyvyyteen sekä viranomaisten lahjomattomuuteen. Puhdas ja turvallinen ruoka, viranomaisten suosiollisella avustuksella, on yksi suomalaisten lujasti uskoma asia. Miksi ostaisi kalliilla, jos yhtä hyvää ja turvallista saa halvemmalla?

No eihän se tietysti näin mene reaalielämässä. Ahneudesta tässä tosiaan on kyse, mutta kyllä se ahneus löytyy jostakin ihan muualta kuin kulutusketjun loppupäähän sijoittuvasta kuluttajasta.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Lue tuolta ylempää tekstini suomalaisen ruoan hinnan historiasta. Siitä ehkä opit kaikkien kansankerrosten merkityksen ja syyt siihen. Myös senaikaisen valtiovallan sääntelyllä.
Suomalainen elintarvike- / einestuotanto on ahneuden korkeaveisu yhdessä kaupan monopolin kanssa. Siinä ei jää enää mitään jaettavaa kyykytetylle ruoan raaka-ainetuotannolle, eli viljelijöille ja lihakarjan sekä sikojen kasvattajille. Siitä ovat nämä putkinäköiset kuluttajat pitäneet huolen. Kuluttajat ilman luokkajaoittelun leimojakin.

Kalliskin ruoka voi olla roskaa. Kuluttajan pitää viisastua ja paljon, että tietää jo etukäteen mitä ostaa ja millä hinnalla. Tyhmä saa olla, muttei neuvoton, opasti entinen viisas pomoni. Senjälkeen en ole turhia kysellyt ;-) Opettelin käyttämään aivojani.

Sakari Behm

Se, jos suomalainen kuluttaja (köyhä) ostaa jotain halpaa syy on todennäköisesti se, ettei hänellä ole varaa ostaa kallista. Mutta epäilen suuresti, ettei kyseisellä henkilöllä ole mitään hajuakaan siitä, kuinka Pienellä 100 000:t tuhannet ihmiset tulevat maassamme toimeen. Siksi tuo kaikki on aivan turhaa selittelyä, jolla itsellään taskut ovat täynnä rahaa.

Sakari Behm

Ehkä hän yrittää ruokkia omaatuntoaan siedettävämmäksi tai ei todellakaan halua kulkea läpi Kallion ja katsella, kuinka ihmiset siellä jonottavat jokapäiväistä leipää itselleen. Pieni päiväkävely sinne, voisi avartaa rikkaiden näkemystä aika paljon??

Petteri Roiha

Joskus joku elintarvikealalainen sanoi, että kaupan tiskin jauheliha on parhaimmillaan silloin, kun se on jo ruskeaa eikä kirkkaan punaista. Harmi vaan, että se on parhaimmillaan poistettuna myynnistä vanhentuneena...

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

No niin no
Kaiketi vanha totuus pelaa
Halpaa ja hyvää ei ole olemassakaan ja jatketaan taikinaa latteuksilla...Köyhän ei kannata halpaa ostaa...Niin ja kelle onni on se makkaran kätkeköön :D

Ostan kyllä jatkuvasti 30:n prossan alennuksella olevaa elintarviketta + katson toisinaan ihmisiä kuin halpaa makkaraa nam

Elikkä siis olen rikas mutta köyhä ja kakkua en uskalla syödä kun se vei jo Ranskalaiselta kuningatterelta pään (Leipää ja sirkushuveja halvalla)

Olli Kankaanpää

Perustotuus: Halvalla et saa mitään hyvää, köyhän pitää ostaa kallista, kallis kestää.

petri ojonen

Näitä Suomen lihamarkkinoita kokeilleena, täytyy sanoa, että harvasa paikassa saa niin korkelaatuista lihaa kuin Turun Kauppahallissa. Hinta on korkea mutta laatu ensiluokkainen.

Sama pätee vieressä olevaan kauppatoriin. Kauppapaikkaa ei saa muut, kuin tuottajat. Kyseessä ei siis ole mikään tukkureiden elintarvikehuoraamo. Siinä esimerkkiä Helsingille!

Kohtalon ivaa on se, että tällainen skandaali paljastuu nimenomaan varsinais-suomessa, jossa perinteisesti on kunnioitettu lähituotettua laadukasta elintarviketta.

Kaupan keskittymä Keskoineen, Valioineen ja muine markkihirviöineen on ajanut pienet laadukkaiden elintarvikkeiden tuottajat ahdinkoon. Siihen väliin on helppo tunkea mädäntynyttä kebeblihaa "erikoistarjouksena" - just for You -periaatteelle..

Mikäli ravintoketjun keskeisenä nimittäjänä on se, minkä keskuliiken muoviinpakkattu HK-sininen on edullisin, ollaan hakoteillä ja pahasti.

Ihmekkö tuo että syöpätilastot kaunistuvat, kun kansalaiset juoksevat prosessoidun lisäaineilla kyllästetyn muoviin pakatun puristeen perässä, tarjouskiilto silmissä.

Erään teorian mukaan Rooman valtakunta kaatui saastuneesen veteen. Kuinka meidän suomalaisten käy...?

Joni Soini

Miksi hintatietoisuudesta huolimatta suomessa on euroopan kalleinta ruokaa?

Ranskalaiset maksavat ruuasta vähemmän kuin suomalaiset, ja saavat silti huikeasti paremmista raaka-aineista tehtyä maukkaampaa ruokaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Siksi joni, kun kaikilla tasoilla tulee katteen olla vähintään 30% ja alle sen ei kannata tehdä mitään, siis yrittää.

Roope Keto

Ehkä suomalaisilla on vain kova luotto, että ei sitä huonoa tavaraa myydä, halvankin laatuun moni luottaa.

Toki tämä kebabjuttu varmasti siirsi monia ihmisiä kalliimman lihan pariin, ainakin ne joilla varaa.

Käyttäjän Outsider kuva
Kurre Stenbäck

Nythän on viime päivinä kauhisteltu Englannissa kahta asiaa.
Hevosen lihaa hampurilaisissa / jauhelihassa...
Sian lihaa Halal ruuan seassa vangeille....

Kumpi sitten on pahin juttu englantilaisille, noin niinku yleisesti.

Joten mihin sitä voi enää luottaa ;-)

PS. Aikoinaan Englannissa tilasin kasvisruokaa, pastaa. Ihmeteltiin mitä ne pienet salmiakin palat kastikkeessa olivat ja todettiin että pekonia.
Kokin selitys oli että ei siihen muuten saa mitään makua. Niihin aikoihin ja sen jälkeen vihanneksia keitettiin laittamalla mukaan hieman sian ihraa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset