Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Amerikkalaisuus

Ihmiskunnan siunaukseksi on hieman lämmennyt

Amerikkalaiset suhtautuvat rauhallisesti IPCC:n raporttiin, täällä hypitään seinille.

 

Amerikkalainen unelma maailman herruudesta

Tältä kesältä saamme todennäköisesti huolestuttavan katovuoden – ravinnosta, jota myös kaupunkilaiset tarvitsevat. ”Maalla on (niin) mukavaa” [1 -sanotaan, mutta eipä se aina todellisuutta ole, kun leivästäkin jää maajussille neljä prosenttia sen kaupunkilaishinnasta.

Miten tämä ”Maalla on niin mukavaa … ” sitten liittyy amerikkalaiseen ihannekulttuuriin, jossa kulutus, kasvuhoenta ja maailman kurissa pitäminen - vapauden ja demokratian nimissä - on vakioitunut normi viimeiseltä noin 100 vuodelta.

 

Yhdysvallat 1946: ”suomalaisen säkenöivä matkakirja Suuresta Lännestä”

Yhdysvallat 1946: ”suomalaisen säkenöivä matkakirja Suuresta Lännestä”

*

Armand Lohikoski (1912-2005) oli pätevä ja monessa mukana ollut mies, joka tunnettaneen parhaiten kenties Pekka ja Pätkä elokuvien ohjaajana, sai maaliskuussa 1946 elokuvayhtymä Loew`s International Corporationilta kutsun saapua tutustumaan Yhdysvaltoihin, sen valtavaan elokuvateollisuuteen ja ”sen vielä valtavampiin tulevaisuudenmahdollisuuksiin”. 

IN - Avaako trumppismi amerikkalaisten perestroikan?

Media vauhkoontui, kun mielipidetiedustelu ennusteleekin Hillary Clintonin sähköpostipaljastusten jälkeen |0 Donald Trumpille nousua voittajan tielle – näinkö Yhdysvallat saa aikansa ”perestroikan ja glasnostin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä