Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Aselaki

Luonnos kansalaisaloitteeksi lipasluvasta

 


Ampuma-asedirektiivi ei vaadi poikkeuslupaa pelkille lippaille
vaan suurikapasiteettisen lippaan ja itselataavan aseen yhdistelmään.

Ainoa direktiivin edellyttämä seuraamus lippaan hallussapidosta
on B-luokan aseen luvan menettämisseuraamus.

Aloitteessa ehdotetaan mahdollisuutta myöntää ns. latauslaitteiden hallussapitoon oikeuttavat
lipasluvat henkilöille, joilla on lupa erityisen vaaralliseen aseeseen ja henkilöille joilla ei ole
lupaa B-luokan aseeseen. Ampuma-aselakiin lisättäisiin seuraavanlainen lause.

Kafka olisi ylpeä EU-aselaista

Kansanedustaja Mikko Savola tviittasi tässä taannoin hallitusohjelman lupauksen siitä, ettei aselakia enää kiristetä. Toivottavasti näin, sillä jo nyt hyväksytyllä EU-perusteisella aselailla saavutetaan melko mielenvikaisia tilanteita.

 

Luonnos kansalaisaloitteeksi aselain korjaamista varten

Muokattu viimeksi 10.6.2019.

 

Tässä on luonnokseni kansalaisaloitteeksi aselain korjaamista varten. Laitoin sen tähän tarkastettavaksi ja paranneltavaksi. Tällä aloitteella ei ole tarkoitus höllentää aselakia siitä tasosta mitä se on ennen uusimman asedirektiivin täytäntöön laittamista, vaan poistaa direktiivin nimissä säädettäviä niin sanottuja suomilisiä rikkomatta direktiiviä.

Aseharrastajat ideologian uhreina

Minä en ole koskaan metsästänyt tai harrastanut ampumista. Minun vahvin kosketus aseisiin on saamani sotilaskoulutus, sekä tuntemani lukuisat henkilöt jotka harrastavat ampumista tai metsästämistä. Minä olen saanut sissikoulutuksen, joten osaan käsitellä suurinta osaa eri asetyypeistä. Sen lisäksi osaan käyttää oikein luovasti eri räjähdysaineita, miinoja ja monia eri sotilaskäyttöön suunnitelluista ratkaisuista. Saamani koulutus lisäsi minun kykyä ajatella aseista vastuullisesti mutta samaan aikaan osaan suhtautua niihin ilman hysteriaa.

Maahanmuutto ja aselaki

Kelpaisiko punavihreille maahanmuuttopolitiikan kiristys, jos se määriteltäisiin aselain kiristykseksi?

Jos esimerkiksi lisättäisiin ampuma-aselakiin seuraavanlainen lause:

"Perusteeton turvapaikan hakeminen ei ole sallittua henkilöille, joilla on ampuma-aseen käyttämiseen soveltuvat kädet."

Samalla voisi lisätä rikoslakiin seuraavanlaisen lauseen:

"Ampuma-aserikokseksi katsotaan myös turvapaikan hakeminen ampuma-aselain vastaisesti."

Suomen NRA ja aselobbaus Suomessa

Aiemman kirjoituksen kommentissa minulta kysyttiin luonnehdintaa Suomen NRA:sta ja sen puheenjohtajasta. No nyt näkyy metsä vastanneen, kun sinne huudettiin, joten on ehkä paikallaan avata tätä aihetta enemmän.

 

Politiikan tulee perustua järkeen, ei pelkoon

Kun populistinen pelkoretoriikka ohjaa lainsäädäntöä syntyy helposti lakeja, jotka vaikuttavat negatiivisesti lainkuuliaisten kansalaisten elämään ja ruokkivat rikollista toimintaa. Esimerkiksi Uuden-Seelannin moskeijan terrori-iskussa tekijä käytti välineenä haulikkoja ja puoliautomaattisia kivääreitä; ampujan jättämässä manifestissa henkilö kertoi haluavansa iskulla saada aikaan tiukemman aselain Yhdysvaltoihin sekä Uuteen-Seelantiin, ja siten aiheuttaa eripuraa ryhmien välillä. Nyt tunnekuohussa ollaan säätämässä lakeja juuri siten, kuin hän, terroristi, oli suunnitellut.

Äänestyssuosituksia aseihmisille

 

 

Äänestyssuosituksia niille asealanihmisille, jotka ehdottomasti eivät halua äänestää Perussuomalaisia.

 

Kokoomuksen Ben Zyskowicz on vastannut viesteihini. Francis McCarron on kirjoittanut, että uuden aselain valuviat ovat korjattavissa.

 

Lisää aseita auroiksi

Edellisestä kirjoituksesta saattoi saada sen kuvan, että vain harvinaisemmat aseet ovat vaarassa joutua sulattoon. Uuden aselain ongelmat koskevat kuitenkin myös perinteisempiä aseita.

Reserviläiskivääri, tuo oivallinen harrastusväline!

Uusi aselaki kurittaa harrastajia

Eduskunta hyväksyi ennen vaalilomaa viimeisinä töinään uudistetun aselain. Prosessi itsessään oli alkanut jo syksyllä 2015, jolloin EU vaati yleiseurooppalaista asedirektiiviä, minkä avulla oli pyrkimys yhtenäistää aselainsäädäntöä. Alkuperäiset aseenomistajien vapauksia radikaalisti rajoittavat osat saatiin onneksi estettyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä