Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta EFDD

Persujen munaton europolitiikka ja ECR

Tänään Hesarin gallupissa Perussuomalaiset saivat 16,1% kannatuksen ja puolue oli neljänneksi suosituin. Yksi merkittävä tekijä alhaiselle kannatukselle on mielestäni puolueen epäselvä eurolinja. Puolueen edustajat kyllä kritisoivat euroa ja sen aiheuttamia ongelmia, mutta uskottavaa ratkaisua ongelmaan, eli Suomen eroa valuuttaunionista, ei puolue ole suostunut esittämään. Jos puolue alkaisi rohkeasti ajamaan paluuta markkaan, perussuomalaiset pääsisivät taas poliittisen keskustelun keskiöön ja siten kannatus lähtisi taas nousuun. Miksi siis puolue ei suostu euroeroa esittämään?

Europarlamentti pilkkaa demoratiaa

EU-parlamentin kaksi suurinta puoluetta, oikeisto ja sosialistit sekä neljänneksi suurin puolue liberaalit sopivat keskenään, että EU-kriittiselle EFDD ryhmälle ei anneta valiokunnan yhtä puheenjohtajan paikkaa, vaikka se aiemmin noudatetun suhteellisusperiaatteen mukaisesti sille kuuluu.

Aikuiset lapset Eurooppaa johtamassa

Parlamentin kolme suurinta ryhmää estivät valiokuntien puheenjohtajuudet EU-kriittiseltä EFDD-ryhmältä. Tavallisesti he olisivat äänestäneet ryhmälle yhden puheenjohtajan paikan ja varapuheenjohtajuuksia, mutta nyt ei.

 

Syyksi päätöstä puoltava Sirpa Pietikäinen sanoo, ettei EFDD "suostu rakentavaan yhteistyöhön" Euroopan puolesta. Heidi Hautala pitää päätöstä häpeällisenä. Tulkinta on erittäin osuva.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä