*

Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurooppalainen media

Toimittajat - googlatkaa se äärioikeistolaisuus jo ja lopettakaa valehtelu!

Yle uutisoi itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta epärehellisesti. Toimittajat flirttailivat jälleen äärioikeistolaisuus -termin kanssa. Ovatko toimittajat googlanneet, mitä äärioikeistolaisuus tarkoittaa?

Suomalaiset ajattelivat pitkään, että vapaassa maassa, kuten Suomessa tiedonvälityksessä pyrittäisiin rehellisyyteen. Kuitenkin niin Suomessa, kuin koko Euroopassa mediassa heilutellaan innokkaasti "äärioikeistolaisuuden" leimakirvestä.

Yhdys sana virhe

Kansanedustaja ja kokenut poliitikko Erkki Tuomioja on tavattoman paljon lukenut mies. Ja myös paljon kirjoittanut.

Tuomioja on perehtynyt myös kansainvälisiin uutispalveluihin ja nykyaikaiseen nettikäytäntöön. Niinpä hän on teksteissään kiinnittänyt huomiota siihen, että esimerkiksi Helsingin Sanomain sivuilla on usein kirjoitusvirheitä, jopa asiavirheitä! Hyvä, että joku opastaa.

Ei tiennyt Immonen, ei tiennyt Soini

Kansanedustaja Olli Immosen fb-merkinnästä on syntynyt maailmanlaajuinen kohu. Aluksi uutinen levisi Ruotsiin. Sittemmin ympäri maailman. Eilen Frankfurter Allgemeine kirjoitti asiasta laajan artikkelin.

Artikkelissa tuodaan ilmi myös se, että Olli Immonen on populistisen hallituspuolueen kansanedustaja. Ja se, että puolueen puheenjohtaja on Suomen ulkoministeri, Myös aikaisempi Immosen poliittinen historia tuodaan julki. Soinilta kysyttäessä, pitäisikö Immonen erottaa ryhmästä, hän vastaa ettei ota asiaan kantaa. Asian päättää hänen mukaansa eduskuntaryhmä.

Varoufakis, Euroopan media ja totuus!

Kreikan valtiovarainministeri Varoufakis on kertonut blogissaan (1) mitä varten nauhoitti puheitaan ja kenties muidenkin puheenvuoroja Euroryhmän kokouksessa Liettuassa. Lisäksi herra on puhunut Kreikan ja Euro-alueen ongelmista mm. BBC-haastattelussa. (2)

 

Saksan media on myös asiaa käsitellyt, kuten Suomen media (HS) kertoo Reutersin tietotoimistoa apinoiden. (3) HS käyttää Reuters-lainauksia Varoufakiksen blogista:

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä