Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Hamina

Uutisten takaa: Markku Pakkanen ei kannata rantarataa

Markku Pakkanen on kääntänyt takkinsa Rantarata-asiassa. Tätä nykyä Pakkanen kumartaa Kouvolan suuntaan ratahankkeissa. Kotkan suuntaan kulkeva rata on jätetty käytännössä unholaan. Näkemiin siis Kotka ja Hamina. 

Pakkanen lausui Kouvolan sanomissa syyskuussa 2018 seuraavasti:

"Faktat puhuvat nyt itäradan puolesta, Pakkanen sanoo. Hän vakuuttaa olevansa ehdottomasti itäradan kannalla..."

Karhu tulee! Suojaudu!

Eri syistä olen katsonut televisiota tänäänkin, sunnuntaina 15. toukokuuta vuonna 2016.

Joka kanavalta on tullut satunnaisin välein yleinen vaarahälytys: Haminassa Neuvottoman kylässä on nähty nuori karhu. Haminan Nevottoman kylässä ihmisten pitäisi pysyä sisätiloissa, viranomaisvaroitus kertoo. Siis televisioon tulee jonkinlainen hälytyspiipitys ja varoittava karhuteksti, suomeksi ja ruotsiksi.

Vuodesta 2014 vuodelle 2015

 Vuosi 2014 on ollut yhtä vauhdikas kuin aiemmatkin. Tarkoituksenani on kuitenkin kurkata hieman mitä poliittisesti tapahtui viime vuonna.

 

Ei rikota toimivaa

Kuvittele itsesi ympäristöön jossa puheitasi ei ymmärretä. Sanot mutta toinen vain vastaa ihmettelevällä katseella. Enkä nyt tarkoita ulkomaanmatkaa maassa jossa puhutaan vierasta kieltä, vaan henkilöä joka einpysty ilmaisemaan itseään kuin me. Puhutaan dysfasiasta tai autismista.

Kymenlaakson työllisyystilanne laitettava kuntoon

Kymenlaakson työttömyyslukujen pelätään huononevan entisestään (YLE 26.8). Taloudellisen tilanteen epävarmuus ja itäturismin ostovoiman heikkeneminen heikentävät maakunnan kauppaa ja matkailua. Samalla valtiovalta kurittaa Kymenlaaksoa hallinnon uudistuksillaan. Viime vaalikaudella hätäkeskus siirrettiin työpaikkoineen Kuopioon. Keväällä astui voimaan hovi- ja hallinto-oikeusuudistus, jonka seurauksena maakunta menetti puolen sataa työpaikkaa. Oikeusministeriö suunnittelee myös uudistusta käräjäoikeuksiin ja ulosottovirastoihin, joka leikkaisi palvelupisteitä Kymenlaaksosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä