*

Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Irak

Irakin joukot valtaavat Mosulin kaupunkia.

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005229539.html

 

Suomalainen lehdistö seuraa tiiivisti sitä miten Irakin joukot valtaa mosulin kaupunkia takaisin äärijärjestetö Isikseltä.

 

Samalla lehdistö ja media on silmiinpistävän hiljaa lehdistö on Syyrian sodan tilanteesta, siitä ei kirjoiteta riviäkään tai jos jotakin tehdään juttua, niin tehdään tosi harvakseltaan tai sitten Syyrian hallinto esitellään sotaan syyllisenä ja barbaarina lapsen tappajana kuten viimeisestä Ulkolinjan ohjelmassa esitetään.

 

Turvapaikan saamiseksi ei riitä kaaosmaassa asuminen

Helsingin Sanomat (10.2.2017) esittelee meille neljän irakilaisen turvapaikanhakijan tapaukset:

1. "Maahanmuuttovirasto kyllä uskoi Al-Taien kertomukseen, miksi hän oli paennut Irakista: vesiministeriössä työskennellyttä insinööriä oli painostettu suostumaan korruptioon, uhkailtu ja häntä kohti oli ammuttukin kahdesti. Ja kyllä, hän olisi edelleenkin vaarassa Bagdadissa – mutta viraston mukaan hän voi palata turvallisesti muualle Irakiin."

Simon Elo uhkailee pakolaistilanteen pahentamisella

Kansanedustaja Simon Elo uhkasi eilen Puheenvuoron blogissaan Irakia Suomen maksamien tukien lakkauttamisella, mikäli sen kansalaisten pakkopalautuksista ei päästä yhteisymmärrykseen. Tämä oli jälleen yksi osoitus Sipilän hallituksen maahanmuuttopolitiikan sanelleiden perussuomalaisten vaarallisesta ja epäjohdonmukaisesta lähestymistavasta pakolaistilanteen hoitoon.

Irakille annettava tuki on sidottava turvapaikanhakijoiden palautuksiin

Irakin maahanmuuttoministeri Jassim Mohammed Al-Jaff tyrmäsi sunnuntaina Suomen ja muiden maiden järjestämät irakilaisten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset.

Suomen laki määrää, että lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneen on poistuttava maasta. Irakilaisista hakijoista vain 18 prosenttia on saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen.

Pakkopalautuksista ei päästy sopimukseen.

Iltalehti uutisoi Irakin ja Suomen välisestä palaitussopimuksen tilanteesta seuraavaa.

 

”Irakin Suomen suurlähettiläs Matheel Al-Sabti kertoo Iltalehdelle, ettei Irakin hallitus hyväksy turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia.

 

Suomi ja Irak neuvottelevat palautussopimuksesta maiden välille. Suomen tavoitteena on, että Irak ottaisi vastaan myös maasta poistettavat henkilöt, eli hyväksyisi pakkopalautukset. Näin tuskin tapahtuu, mikäli sopimus saadaan aikaan Irakin hallituksen näkemyksen mukaan.

Irakin muslimit ovat suvaitsemattomia

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina 23.11.2016 Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä. Sen mukaan Irakista Mosulin kaupungista kotoisin oleva sunniarabi ei voi paeta maan sisällä Bagdadiin. Ratkaisu vaikuttaa Migrin tuleviin linjauksiin. "Hallinto-oikeus on todennut, että Mosulista kotoisin olevaa sunniarabia voidaan epäillä Bagdadissa Isisin taistelijoiksi tai tukijoiksi. Tämän vuoksi shiiamilitiat olisivat erityisen kiinnostuneita heistä, ja he olisivat vakavassa vaarassa joutua oikeudenloukkausten kohteeksi."

Aiheuttivatko YK:n määräämät pakotteet 500.000 lapsen kuoleman?

Aiheuttivatko YK:n määräämät pakotteet 500.000 lapsen kuoleman?

*

Jos kuulisit, että joku on aiheuttanut 50.000 alle viisivuotiaan lapsen kuoleman, olisit varmaan yllättynyt.  Kenties oksentaisit tai reagoisit muutoin voimakkaasti?

*

Okei.  Minä kerron nyt sinulle:

50.000 alle viisivuotiasta lasta on kuollut.  Tai ehkä 500.000.

Miten reagoit?  Ehkä järkytyt.  Kenties suutut?  Ehkäpä vaadit syyllistä tai syyllisiä vastuuseen.  Niinpä niin.

Vaaditaan yhdessä!

*

Kiva kuolla? No ei.

”-Jos kuolen tänään, kuolen onnellisena sillä olen tehnyt jotain kansani hyväksi, kertoi BBC yhden taisteluihin osallistuneista kurditaistelijoista todenneen.”. (Ilta-Sanomat 18.10. 2016).

Tuo BBC-sitaatti olisi pitänyt jättää kirjoittamatta, vaikka Ilta-Sanomat loistavaa ulkomaan toimittamista tekeekin.

Isis kukistuu - mitä sen jälkeen?

Alkuvuodesta 2014 terroristijärjestö Isis nousi koko maailman tietoisuuteen valtaamalla merkittäviä alueita Syyriasta ja Irakista. Valtansa huipulla Isis julisti myös itsensä kalifaattiksi, joiden kaikkien oikeiden muslimien pitäisi alistua. Pahimmillaan Isisin hallitsema maa-alue vastasi eurooppalaisen valtion kokoa ja sen alueella asui lähemmäs 10 miljoonaa ihmistä. Irakin toisiksi suurin kaupunki Mosul kaatui Isisin haltuun, kun Irakin armeija hajosi Isisin joukkojen hyökkäyksessä ja jopa Irakin pääkaupunki Bagdad oli uhattuna.

Soinin ja Niinistön joukot tositoimissa Irakissa

Perussuomalaiset saivat muhkean vaalivoiton kertomalla, että suomalaisia joukkoja ei viedä maailmalle ja jos on vietykkin ne tulee palauttaa takaisin.

Nyt on sitten totuus paljastunut kun perussuomalaiset herrat ovat pääseet mieleiselle paikalleen Soini Ulkoministeriksi ja Niinistö puolustusministeriksi.

Kaikki vaalienaikaiset puheet on moneen kertaan syöty ja suorastaan innolla ollaan mukana Iraksissa sotimassa muiden mukana. Suorastaan lapselliselta kuulustovat persuministereiden tarinat "avustavista 100 miehen suomalaisjoukoista".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä