Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Karhu

Hollolan nalle

Otsikon perusteella tämä teksti voisi hyvin käsitellä Hollolan alueen paikallispubia. Sen aiheena on kuitenkin illalla (31.5.) Päijät-Hämeessä huomiota herättänyt karhu. Hämeen poliisi lopetti eläimen, koska "sen käytös oli ennalta-arvaamatonta" ja "eläin liikkui teitä pitkin pihojen läheisyydessä" (Ilta-Sanomat 30.5.2017). Tilanne synnytti välittömästi runsaasti keskustelua muun muassa karhuista ja ihmisen luonnosta vieraantumisesta. 

Villieläimet kuuluvat korpeen

Onko kaupunkiin eksyneet eläimet pakko tappaa?

Aina silloin tällöin kaupunkialueille eksyy villieläimiä, yleensä hirviä ja karhuja. Ennuste tämmöisellä "maaltamuuttajalla" on hyvin huono, lähes aina eläinparka menettää henkensä.

Miksi näin menetellään? Eivätkö kaupunkivihreät siedä eläimiä missään muualla kuin maaseudulla? Maaseudun ihmisten kyllä oletetaan sietävän isojakin petoeläimiä jopa omilla pihoillaan.

Tappamaan niitä ei maaseudulla ainakaan voi mennä tulkoon vierailuista  minkälaista vahinkoa tahansa, muuten käräjäsalin ovet aukeavat hyvin sukkelaan.

Karhu tulee! Suojaudu!

Eri syistä olen katsonut televisiota tänäänkin, sunnuntaina 15. toukokuuta vuonna 2016.

Joka kanavalta on tullut satunnaisin välein yleinen vaarahälytys: Haminassa Neuvottoman kylässä on nähty nuori karhu. Haminan Nevottoman kylässä ihmisten pitäisi pysyä sisätiloissa, viranomaisvaroitus kertoo. Siis televisioon tulee jonkinlainen hälytyspiipitys ja varoittava karhuteksti, suomeksi ja ruotsiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä