Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakolaiskiintiöt

Kansojen vaellus, hiilijalanjälkemme

Miten voi  vihreästi ajatteleva, hiilijalanjäljestämme huolestunut ihminen hyväksyä siirtolaisuuden  lämpöisiltä vyöhykkeiltä kohti  napa-alueita?

Miten voi vihreästi ajatteleva   paheksua metsiemme kaatoa, hakkuita,   joilla suurelta osin velanottomme lisäksi  lämmitämme ja ruokimme  maamme sosiaaliturvan hoivaan Afrikastakin saapuvat muukalaiset?

Sananen palautuslennoista ja turvapaikkapolitiikasta

Suomessa syntyi maanantaina kohu kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuslennoista Afganistaniin. Helsinki-Vantaalla osoitettiin mieltä ja sosiaalinen media kuumeni. Tänään sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoo Lännen median (HäSa, 5.4.) jutussa uskovansa, että väärät tiedot ja huhut palautuslennosta lähtivät liikkeelle organisoidusti. Nergin mukaan viestejä lähetettiin sähköpostin välityksellä kansanedustajille ja sisäministeriössä ainakin 500:aan sähköpostiin.

Moninaisuus on rikkautta / osa 3

 Kuinka syvä kohtaaminen voi olla ilman yhteistä sanallista kieltä, ja kuinka hyvän pysyvän jäljen se jättää?Pohdin tätä kirjoittaessani kohtaamisestani turvapaikanhakijoiden kanssa.He toki olivat saaneet myöntävän lausunnon UNHCR:n eli Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain keskuksen kautta, siis ryhmä tuli ent. Burman, nykyisen Myamarin alueelta. Bussilastillinen vanhempia naisia, joukossa muutama mies, yksi heistä oli syntynyt ja elänyt vankileirillä koko elinikänsä. Naiset kävelivät kyyryssä, raiskatut ja nöyryytetyt, kuiskivat hiljaa toisilleen ,jottei heitä niin huomattaisi.

Onko vihervasemmisto unohtaneet suomalaiset?

Kansanedustaja Emma Kari kirjoitti Facebook päivityksessään 28.10.2016, että vaatii yhdessä Eva Biauden , Li Anderssonin ja Erkki Tuomiojan kanssa että Suomen on moninkertaistettava pakolaiskiintiöt.

Päättäjät hukassa pakolaiskriisissä - yksinkertainen laskuharjoitus tulvasta

Jo 15000 turvapaikanhakijaa on tullut tänä vuonna. 500 hakijaa päivässä ja 90 päivää jäljellä. 45000 hakijaa siis lisää vielä ja 60000 yhteensä. Joka sadas Suomessa asuva olisi siis tullut tänä vuonna turvaa hakien. Ei ihme, että majapaikkoja ei ole. Heidän majoituksensa maksaa 40 euroa päivässä, joten vuodessa se tekee vajaat 0.9 miljardia euroa. Vuodessa on siis noussut miljardin liikevaihdolla pyörivä majoitusliiketoiminta, joka maksetaan velalla.

 

Lähtömaat maksamaan pakolaisista

Kun tunteikas asia pääsi tapetille, keskustelu meni ministeritasoa (Stubb) myöten ns. tunnepornoksi. Jotkut pakolaiskiintiöitä kannattavat jakavat asian lapsekkaan yksinkertaisesti joko auttamiseen tai auttamatta jättämiseen. Tosiasiassa kyse on kuitenkin siitä, kuinka autetaan.

 

Eikä siinä vielä kaikki. Apuna nähdään usein pakolaisten vastaanotto länsimaihin ja sen vastustajat avun vastustajina ylipäätään. On se elämä yksinkertaisesti ratkaistavissa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä