Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikan arki

Arkadianmäen Kirstunvartija ja rivien välit

 

Aloitin Pertti J Rosilan Arkadianmäen Kirstunvartija kirjan lukemisen. Olen päässyt sivun 30 loppuun.

Jättiläinen ja politiikan kääpiöt

Kävin katsomassa hyvän ja pysäyttävän elokuvan.

Jättiläinen kertoi tarinan Talvivaaran kaivoksesta. Sen kärki oli suunnattu suomalaista "maan tapaa" vastaan.

Sitä, että poliitikot, liike-elämä ja virkamiehet syövät samasta kaukalosta. Meillä täällä eivät kirjekuoret vaihda omistajaa vaan liike-elämä pimittää ja vie samalla kun poliitikot hyötyvät, korruptoituvat ja menettävät uskottavuutensa.

Virkamiesten tehtävänä tässä kaikessa on ymmärtää mistä tuuli käy ja toimia "joukkueena". Jos et ole joukkuepelaaja joudat pois. 

Toimittajat ja poliitikot samassa suossa

Tämän päivän Helsingin Sanomissa toimittaja Saska Saarikoski pyrki selvittämään sitä, mistä politiikan kriisissä on kysymys. Kirjoitus sai miettimään, ovat poliitikkojen lisäksi myös toimittajat hieman hukassa oman työnsä kanssa.

Yksinkertaistettuna Saarikosken viesti oli se, että maailma on muuttunut nopeaksi ja kaikissa päätöksissä joudutaan ottaamaan huomioon liian monta asiaa samanaikaisesti. Se tekee politiikasta hankalasti johdettavaa, kun aina jollakin on veto-oikeus. Pitäisi kyetä tekemään tulevaisuuteen luotaavia päätöksiä, jotka kantavat mahdollisimman pitkälle.

Kadotettu demokratia

Kansa ihmettelee, miksi asiat eivät toimi? Miksi niin paljon on asioita, joista on valitettava ja ajettava etujaan oikeusteitse? Missä on demokratiamme?

Puuttuuko meiltä tieto, taito vai vain tahto, kun meitä vaaditaan kumileimasimeksi, kun joku on miettinyt asiat omaksi edukseen? Eikö kansalaisella ole enää muuta kuin maksajan osa? Minä en halua jatkaa tällaista tietä, haluan kansalaisten kuulemista, lähialueidensä kehittämisessä mukana olemista, aktiivisuutta hyvien asioiden puolesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä