Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Pukeutuminen

Kiipesikö Kekkonen palmuun yksityishenkilönä?

Määrittääkö pukeutuminen sen että onko virallisessa edustustehtävässä vai vapaa-ajalla? Onko niin, että puku päällä ja kravatti kaulassa (miehillä) ollaan aina edustustehtävässä, kun taas vapaammin pukeutuneina ollaan yksityishenkilöitä.

Mitä opetat lapsille sukupuolista?

Reetta Rädyn kolumni "Polttakaa kauppojen tyttö- ja poikakyltit" on nostanut melko hyvin keskusteluun taas sukupuoliroolit. Olen itsekin osallistunut useampaan keskusteltuun ja tullut samalla tahtomattani loukanneeksi toisia. Pahoittelen, etten osaa ilmaista asioita aina kaikkein parhaimmalla tavalla.

Marginaalinen pukeutumiskeskustelu

Miesopettajat, nuo irstaat pedorunkkarit, alistavat tyttöjä koulussa. Koska he eivät pääse toteuttamaan haaveitaan, pakottavat he seksualisoimansa tyttölapset peittämään itsensä länsimaiseen versioon burkhasta.

 

Bambukeppiä ja minihameita

Ennen kuin kukaan ryntää laittamaan minua päänsä sisäiseen rasistien lokeroon, totean heti alkuun, että olen asunut ulkomailla ja oma sukuni on niin sanotusti ”kansainvälinen”, sekä lapseni puoliksi arabi. Näinä päivinä tulee helposti luokitelluksi rasistiksi, jos ilmaisee joitakin haasteita, joita saattaa ilmaantua erilaisten kulttuurien kohdatessa toisensa. Haluaisin kuitenkin tehdä pienen ehdotuksen niille, jotka vastaavat maahanmuuttajien  kotouttamisesta ja heidän perehdyttämisestään suomalaiseen kulttuuriin.

"Sorrettu arabinainen", ei kaipaa Sebastian Tynkkysen "apua"

Keskiviikkona Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen jakoi facebook-statuksen, jossa hän oli ottanut kuvan tuntemattomasta naisesta burkhaan pukeutuneen. Tynkkynen ei mennyt keskustelemaan burkhaan pukeutuneen naisen kanssa, häntä ei tosi asiassa kiinnosta, miksi nainen pukeutuu burkhaan. Sen sijaan hän otti naisesta kuvan ja kirjoitti Iranissa käynnissä olevasta suuresta kampanjasta, jossa naiset kampanjoivat hunnuttomuuden puolesta.

Krimi(naali)turkki vs. turkis on hurma

Olen jo pari vuotta käyttänyt nahasta tehtyä Davy Crockett -hattua. Saan siihen liittyen usein palautetta. Lähinnä positiivista. Sitä pidetään herttaisena tai liitetään sudenpentuihin. Joitain poikkeuksia on. Yhden kerran siihen on reagoitu aggressiivisesti koska suuttuja ei nähnyt häntää ja piti minua hatun vuoksi "ryssänä". (Selvisin tilanteesta savon murteella, joka demonstroi että en ole "ryssä". Mutta samalla opin jotain siitä mitä tarkoittaa olla ei-suomalainen.) Joskus saan palautetta myös eläinten oikeuksiin liittyen.

Suomi tarvitsee pääministerin positiivisuutta

Suomella on nyt pääministeri, josta huokuu osaamisen lisäksi hyvä olo sisäisesti ja ulkoisesti. Tämä tulee esille rentona ja nuorekkaana esiintymisenä, jossa korostuvat uudistunut tapa tuoda asioita esille ja keskustella niistä. 

Pääministeristä huokuu energiaa, jonka toivoisi tarttuvan kansalaisiin ja tökkivään talouteemme. Juuri nyt Suomi tarvitsee tätä positiivisuutta. Pääministerin liikunnallinen elämäntapa toimii meille kaikille esimerkkinä. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä