Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Isänpäivä

Isänpäivää on syytä juhlia jatkossakin

Isänpäivää juhlitaan taas ensi viikolla. Eilen ja tänään on kuitenkin keskusteltu siitä, pitäisikö jatkossa isänpäivän sijaan alkaa juhlia läheisenpäivää. Läheisenpäivään siirtymistä perustellaan muun muassa sillä, että isänpäivän vietto voi olla ahdistavaa lapsille, joilla ei omaa isää syystä tai toisesta ole. Tämä on tärkeä huomio, mutta itse olen sitä mieltä, ettei ongelma ratkea isänpäivän vietosta luopumalla.

 

Mukaneutraali läheispäivä vai isänpäivä?

 Neutraali läheispäivä korvaa isänpäivän vieton Yliskylän ja Kulosaaren päiväkodeissa, kerrotaan meille Iltalehdessä. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711012200502821_u0.shtml
 

Muutetaan äitienpäivä neutraalisuuden nimissä läheisenpäiväksi.

Kuten iltalehti uutisoi, suomessa on paljon lapsia joilla ei ole joko isää taikka äitiä. Isän- tai äitienpäivän viettäminen ja korttien rustaaminen voi siis olla traumaattisia asioita lapsen elämässä koska toinen vanhempi puuttuu.

Helsingissä muutama päiväkoti onkin päättänyt muuttaa isänpäivän läheisenpäiväksi tämän asian johdosta. Odotan että kyseiset päiväkodit muuttavat myös äitienpäivän läheisenpäiväksi tasapuolisuuden nimissä.

Onko tämä neutralisointi mennyt jo aivan liian pitkälle. Mielestäni se on mennyt liian pitkälle jo aikoja sitten.

Vuoden isästä Vuoden vanhempi

Kyllä suomalaiset ovat sitten huonoja juhlistamaan toisiaan! Äitienpäivänä saadaan aina jokaiselle pala kurkkuun muistuttamalla, että kaikki naiset eivät yrityksestä huolimatta tule äideiksi. Tuskin oli tänään joka perheessä ehditty isänpäiväkakkua syömään, kun Hesari jo huomautti lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan suulla, että jokaiseen kuntaan on perustettava isäneuvola. Ei riitä isänpäivä ei!

Minun isäni

 

Olen ollut onnekas mies. Minulla on ollut kaksi isää, joita molempia olen voinut syvästi kunnioittaa.

Sodan melskeitten keskelle syntyneitten lasten tulevaisuus ei ollut valoisa. Oli puutetta kaikesta, isät olivat sodassa ja äidit lähes nääntyivät perheen ja toimeentulon hankkimisen työtaakan alle. Avioliitot olivat useinkin vaarassa hajota ja niin kävi vanhemmillenikin.

Miesten välinen perhe- ja lähisuhdeväkivalta

Perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa käsitellään julkisuudessa usein sen yleisimmän ilmenemismuodon mukaisesti eli naisiin kohdistuvana väkivaltana, mikä on toisaalta ymmärrettävää Suomea sitovien kansainvälisten sopimusten, kuten CEDAW-päätösasiakirjojen ja Yhdistyneiden Kansakuntien Naisten oikeuksien sopimuksen täytäntöönpanojen  velvoittamana, mutta mikä sosiaalisena mekanismina toisaalta jättää huomioimatta läheissuhteisiin liittyvät sukupuolispesifit ja monimuotoiset ilmentymät. 

Ministeri Räsänen vastustaa isien tasa-arvoa

Olen tehnyt tällä vaalikaudella eduskunnassa yli 100 erilaista aloitetta. Yksi niistä koski äitien ja isien välistä tasa-arvoa pienen, mutta periaatteessa ihan merkittävän asian osalta.

Äitienpäivää on vietetty vuosikymmenien ajan. Se on merkkipäivä ja samalla myös virallinen liputuspäivä.

Mieleeni tulevat muistot lapsuudesta, jolloin kyläkoululla oli vuosittain kaksi tärkeää juhlaa. Toinen oli jouluna ja toinen äitienpäivänä. Silloin koko kylä kokoontui yhteen.

Pöllö, pöllömpi, isä

Isänpäiväni sujui juuri niin kuin isän päivän soisi useamminkin kuluvan. Sain viettää aikaa lasteni kanssa ja iltapäivällä kipaisin reippaan lenkin koiran kanssa. Aamiaiseksi minulle tuotiin voileipäkakkua sänkyyn. Esikoulainen oli askarrellut upean pöllötaulun, johon oli riimitellyt: "Ei pöllömpi isä mulla tai ehkä sittenkin SUPERPÖLLÖ. Nokka vähän vinossa, aina johonkin menossa".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä