Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Jäämeri

Törkeä jatkettu ilmastodenialismi

Jouni Aro syyllistyy blogissaan törkeään ilmastodenialismiin raskauttavien asianhaarojen vallitessa. Tällä kertaa hänellä on keppihevosena kaavio, jonka mukaan toukokuun kolmantena päivänä mitattu arktisen alueen jään kokonaistilavuus ei olisi vuoden 2007 jälkeen kasvanut.

Yhteys Jäämerelle – yhteys Kiinaan!

Pinnan alla on keskusteltu paljon yhteyksistä tavaravirtoihin maailman suurimpaan liukuhihnaan – Kiinaan. Oheen on liitetty myös tiedonsiirto, siis merivalokaapeli Koillisväylää pitkin maailman suurimpaan talouteen |1 ja muuallekin kauko-itään. 

Kansainvälinen jääkarhupäivä oli 27.2.17 – miksi ei uutisoitu?

 Kansainvälistä jääkarhupäivää vietettiin maanantaina – huomasitko? Jostain kumman syystä asiasta ei näkynyt minkäänlaisia uutisia ykkösmedioissa kuten Ylessä ja Hesarissa. Tarkistin myös WWF:n ja Greenpeacen kotisivut – ei mitään. Miksi jääkarhut on hylätty?

Naton avulla Jäämerelle?

Viime hallituskaudella leikattiin huomattavasti Suomen maanpuolustuksesta, sillä se oli ainoa leikkaus mihin kirjavan hallituksen punainen osasto pystyi suostumaan. Silloin ei vielä nähty Venäjän säälimätöntä hyökkäyssotaa Ukrainaan ja uuden likaisen aikakauden alkua. Suomen omavaraisuusastetta samalla leikattiin huomattavasti, jopa puolella. [1] Virhe tehtiin ennen kuin maailmankirjoissa suurvalta käänsi sivua ja se pyrittävä korjaamaan. Sen lisäksi että Suomen omavaraisuusastetta on nostettava, pitää selvittää Naton mahdollisuudet avata Suomelle yhteys jäämerelle kriisitilanteessa.

Hesari tiedottaa: Arktisen merijään alue pienentynyt 70 % - todellisuudessa 12 %

 Otsikossa on pieni tarkennusta vaativa seikka. Hesarin mielipidepalstalla oli tänään 13.2.17 Ilmastonmuutos-osiossa mielipidekirjoitus, jossa esitettiin otsikossa oleva väite, että napa-alueiden jääpeite on supistunut kuluneiden vuosikymmenten aikana jo 70 %.  Mielipidekirjoituksen ovat kirjoittaneet Teknologiateollisuus ry:n johtaja Sanna Rauhansalo ja Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteeri Eero Yrjö-Koskinen.

Talsinki on uhka itsenäisyydelle

Suomi on hassu maa, varsinkin ristiriitaisuuksiensa takia. Samalla, kun puhutaan säästöistä ja velkaantumisen katkaisemisesta ja siitä, kuinka elvytys tulee lopettaa, rakennetaan ratoja ja suunnitellaan lisää. Ei sillä, että siinä itsessään mitään pahaa olisi. Mutta samalla, kun Etelä-Suomeen, eritoten pääkaupunkiseudulle, osoitetaan tierahoja ja rakennetaan milloin minkäkinlaista kehärataa, Pohjois-Suomea pidetään maan kalleimpana kivirekenä, eikä uusista ratalinjoista ole tietoakaan.

Suomi tarvitsee raideyhteyden Jäämerelle sekä Baltiaan

Viime viikolla uutisoitiin mahdollisuudesta rakentaa raideyhteys Pohjois-Suomesta Jäämerelle. Uutinen oli erinomainen. Panostukset liikenneverkkoon toimivat myös elvytyspolitiikkana taloudellisen matalasuhdanteen aikana. Kunnianhimoiset liikennehankkeet ruokkivat osaltaan tulevaisuususkoa ja tulevaisuuden kasvua.

Putinin paluu – yhteenveto

Putinin paluu – yhteenveto

Putinin ”katoaminen” 6.3. – 15.3.2015, ja sitten näyttävä paluu julkisuuden parrasvaloihin 16.3. saivat aikaan monenlaisia spekulaatioita hänen tilastaan, asemastaan ja sijaintipaikastaan.

Jäämerenrata Kirkkoniemeen toteutukseen

Ilmaston lämpiäminen on johtamassa moniin seurauksiin. Tähän täytyy sanoa, että sitä tulee torjua kaikin mahdollisin keinoin, mutta suhtautua siihen myös realistisesti. Katseet ovat jo tiukasti arktisella alueella, eikä vähiten Kremlissä arktisen alueen suurten luonnonvarojen vuoksi. Yksi suurimmista Suomea koskevista asioista on liikennöintimahdollisuuksien avautuminen Jäämerellä lähinnä Aasian suuntaan. Suomen päättäjät nukkuivat aikansa. Pääministeri Jyrki Kataisen hallitus heräili kuitenkin hiljalleen Jäämeren ratahankkeeseen. Viranomaislaskelmia kolmen suunnan osalta syntyi.

Junalla Jäämeren rannalle Skibotteniin

Suomalainen vientiteollisuus tarvitsee Syvämeri sataman. Narviikin kapasiteetti on täynnä ja Venäjä on epävarma kumppani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä