Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Jorma Ollila

Anders Blom todistaa Sari Sairaanhoitajan eduksi

Kehotan kaikkia yhteiskuntaelämästämme kiinnostuneita kuuntelemaan Yle:n Mitä maksaa -ohjelman 14.3. "Onko Suomi lobbauksen villi Pohjola?", missä Anders Blom kertoo suomalaisesta vaikuttamisesta kokemuksensa ja väitöskirjansa nojalla.

Syksyn puhutuin kirja tulee olemaan: "Paranoidi optimisti" Risto Siilasmaalta

Nokian hallituksen nykyinen puheenjohtaja Risto Siilasmaa avaa rohkean keskustelun aikamme menestyneimmän ja rikkaimman yrityksen alamäen syistä ja sepistä.  Siilasmaa kertoo kirjastaan Helsingin Sanomien toimittaja Petri Sajarille ja kirja sen perusteella näyttää olevan varsin uskaliasta tekstiä. Vaikka monet hänen kertomansa asiat ovat jo olleet tuttuja Nokian valtakautta seuranneille sijoittajille ja muille yritysmaailmasta kiinnostuneille. 

Mokasiko talousnobelisti pahasti?

Bengt Holmström saa taloustieteen Nobel-palkinnon. Hyvä! Onneksi olkoon! Osataan Suomessa muutakin kuin pelata tehotonta lätkää.

Puolitoista vuotta sitten taitavat ja fiksut miehet, toimittaja Pekka Seppänen ja professori Markku Kuisma julkaisivat kirjan Suomen kaikkien aikojen bisnesmokista. Kamalista virheistä, joissa on palanut miljardeja.

Suomen suurin bisnesmoka?

Nokia osti vuosina 2003-2008 omia osakkeitaan 19 miljardilla eurolla ja mitätöi ne. Miksi? Katso kuva!  

Oliko Jorma Ollila hyvä johtaja? Mitä hän kertoi osakeostoista kirjassaan? 

"Amerikkalaiset omistajat halusivat osakkeiden ostoja, ei osinkoja, jolloin olimme tähän pakotettuja, vaikka yritimme tasapainoilla eurooppalaisen kulttuurin kanssa, jossa osingot ovat tärkeitä, Ollila sanoi Mahdoton menestys -omaelämänkertansa tiedotustilaisuudessa." Taloussanomat 

Vapaan markkinatalouden haitoista

Björn Wahlroos käsittelee kirjassaan Markkinat ja demokratia markkinataloutta myötämielisesti. Paavi täräytti oman tutustumisen arvoisen kantansa aiheesta. Aihe pohdituttaa allekirjoittanuttakin tuon tuosta. Mikä markkinataloudessa mättää?

 

Mies, joka oli tuhoamassa Nokiaa, kertoo meille miten tuottavuutta kasvatetaan

Jorma Ollila kirjoitti Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla pe 24.1. Suomea vaivaavasta tuottavuusongelmasta. Puolen sivun mittainen kirjoitus ei tarjonnut lukijoille mitään uutta: samat ongelmat ja ratkaisuehdotukset ovat toistuneet johtajien puheissa jo jonkin aikaa. Ilmeisesti johtamisen surkea taso ei kuitenkaan ole Ollilan mielestä ongelma Suomessa.

Satelliittien valtio

Jorma Ollilan johtama ”oikeudenmukaisen ja älykkään liikenteen työryhmä” on saanut raporttinsa valmiiksi. Kohtalaisen monta vuosikymmentä käytössä ollut väliaikainen autovero oltaisiin jättämässä historiaan. Liian kauan hengissä selvinnyt muinaisjäänne korvattaisiin kilometripohjaisella verotuksella, jossa liikkumista valvottaisiin GPS-satelliittien avulla.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä