Niklas Herlin

Julkisen sanan neuvosto

Taloussanomat antaa sijoitusvinkkejä

Lähihoitaja Sanna Kinanen, 30, keksi tavan tehdä rahaa – elää nyt vapaata elämää ja reissaa ympäri maailmaa (TS 8.4.2018):

"Kun Sanna Kinanen, 30, aloitti asuntosijoittamisen viisi vuotta sitten, hän hankki ensimmäisen sijoitusasuntonsa 100 prosentin velkavivulla eli täysin pankin rahalla."

Julkisen Sanan Neuvosto ei saa olla tekosyy

Julkisen Sanan Neuvosto eli JSN on juhlinut vastuullisen journalismin kampanjaa. Nyt jos koskaan on tarvetta vastuulliselle journalismille etenkin kun laatujournalismin määrää ajetaan alas niin kaupallisella puolella kuin Ylelläkin. JSN:llä on hyvät pelisäännöt, mutta ehkä tahtomattaan heistä on tullut monelle mediatalolle myös tekosyy välttää keskustelua ja kehittymistä.

Vastuullisen median sokeat pisteet

Julkisen sanan neuvosto JSN käynnisti juuri vastuullisen journalismin kampanjan. Periaatteet paperilla ovat hyvin kannatettavia: tiedonlähteiden tarkistamista kaikin keinoin, oikeutta virheellisen tiedon oikaisuun yms. Nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Suomi ei ole pahiten korruption mädättämiä maita

# Näin YK-päivän kieppeillä kannattaa tarkastella ihmisoikeutta nimeltä sananvapaus. Diktatuuri ja korruptio pitävät pihdeissään maailmaa. Tässä matoisessa, tyrannien ja muutaman monimiljardöörin hallitsemassa, ökyilyn ja korruption mädättämässä maailmassa on sentään muutama jossakin määrin siedettävä valtio. Niitä voisi hiukan liioitellen nimittää jopa sivistyneiksi demokratioiksi. Voimme tyytyväisinä todeta, että Suomi on yksi näistä valtioista.

Julkisen sanan neuvostoon!

Uuden Suomen lukijoissa, bloggaajissa ja kommentoijissa on paljon henkilöitä, joilla on mielipide julkisesta sanasta.

Julkisen sanan neuvosto on riippumaton sananvapautta valvova elin, jonka sääntöjä osa suomalaisesta mediasta suostuu noudattamaan.

Neuvoston jäsenistö on perinteisesti valittu median sisältä, mutta nyttemmin neuvoston jäseniksi valitaan myös maallikkoja. Henkilöitä, joilla ei ole ansaintasuhdetta tai vastaavaa julkiseen sanaan tai mediaan.

Huumoriviihdettä radioon!

Ihmisarvon kunnioittaminen on yllättävän vaikeaa, kun tehdään huumoriviihdettä radioon. Näin voisi sanoa ainakin mediakonserni Sanoman historiaa Julkisen sanan neuvoston päätöksistä tutkiessa.

Jatkuvasti ihmisoikeuksia loukkaava Radio Suomipop on lakkautettava

Matti Nykänen on ihminen joten hänellä on ihmisarvo. Hän kuuluu myös vähemmistöön suomalaiset valkoiset keski-ikäiset miehet joilla on ongelmia alkoholin kanssa. Kumpaakin näistä kohdista Radio Suomipop loukkasi vakavalla tavalla, koska haastetteli 1.9.2016 Matti Nykästä, vaikka hän oli selvästi humalassa.

http://www.jsn.fi/paatokset/6316-r-16/?year=2016

LANGETTAVA 6316/R/16

Reijo Tossavainen – toisinajattelija

Julkisen sanan neuvosto on huolissaan median tilasta. Suomi ei saa ajautua tilanteeseen jossa toimittaja ei uhkailun pelossa uskalla raportoida jostain aiheesta. Emme saa joutua itsesensuurin tielle. Vaikka jotkut aiheet herättävätkin voimakkaita reaktioita puolin ja toisin ei niitä silti saa sivuuttaa, alkaa pelätä kirjoittaa niistä.

Julkisen Sanan Neuvosto on toimittajien hyvävelikerho

Julkisen Sanan Neuvoston uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Elina Grundström. Hän on toiminut mm. Vihreän Langan päätoimittajana.

JSN on elin, jonka tärkein tehtävä on toimittajien töppäysten selittäminen parhain päin. Tällaisen johtopäätöksen olen tehnyt konklaavin aiempien päätösten perusteella. Grundströmin valinnan jälkeen JSN menetti viimeisenkin uskottavuutensa.

Grundström arvioi yksioikoisesti, että on olemassa oikeaa journalismia ja sitten sosiaalisen median feikkijournalismia.

STT oikaisi virheensä, Iltalehti ei - kantelin JSN:lle

Julkaistu blogissani www.suviko.blogspot.com 30.11.2013

 

 

Kerroin blogissani 3.11.2013 STT:n virheellisestä uutisoinnista, jonka alun perin huomasin Iltalehdestä. Uutisessa kerrottiin yli 700 ihmisen saaneen myrkytysoireita työskenneltyään kannabisviljelmällä Albaniassa. Tämä ei tietenkään ole totta, eli uutisessa oli perustavaa laatua oleva asiavirhe.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä