*

Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta kannabis

THL - ohjeet vähemmän haitalliselle kannabiksen käytölle!

THL on esimmäistä kertaa suomentanut  ensimmäistä kertaa ohjeet vähemmän haitalliselle kannabiksen käytölle. 

Pientä edistystä asian suhteen. 

10 neuvoa kannabiksen käytön haittojen vähentämiseen - THL

Miksi kannabis on feministinen kysymys?

Väitän, että kannabiksen laillistaminen ja lääkekannabikseen suhtautuminen ovat ehdottomasti intersektionaalisen feminismin ääneen lausuttujen periaatteiden mukaisia kysymyksiä.

 

Miksikö?

Teknologia vauhdittaa entisestään kasvavaa kannabisbisnestä

Laillistettu kannabis luo uusia bisneksiä jatkuvasti ja sitä kautta työtä,verotuloja,hyvinvointia.

"Viisi vuotta sitten Yhdysvalloissa kaksi osavaltiota laillisti marihuanan viihdekäytön. Tämä on johtanut bisneksen valtaisaan kasvuun, jota vauhditetaan nyt entisestään modernilla teknologialla."

Uutta tekniikkaa otetaan kasvatus toimintaan mukaan, hyvä niin.

Näistä uusista apuvälineistä on varmasti paljon hyötyä ja myös opittavaa. 

Mitä eroa on päihtymisellä ja päihtymisellä?

Alkoholi on päihde. Kannabis on päihde. Amfetamiini, LSD ja heroiini ovat päihteitä. Jopa niin arkiset kemikaalit, kuin kofeiini ja nikotiini, täyttävät päihteen määritelmän.

Päihde on aine, joka päihdyttää.

Mitähän päihtyminen sitten on? Yleisestä suhtautumisesta päätellen se on pitkälti synonyymi sekaisin menemiselle. Ja "sekaisin" oleminen totta kai merkitsee elämänhallinnan ja itsekontrollin menetystä.

Yeah right.

Viranomaisen valehteluoikeus

Poliisia on tapana pitää jonkunlaisena yleisasiantuntijana, mitä tulee laittomiin päihteisiin. He luonnollisesti tapaavat työssään lähinnä tapauksia, joilla on jokin ulospäin näkyvä ongelma, koska elämänsä yleisesti hallitsevat käyttäjät eivät tavallisesti kiinnitä poliisin huomiota lainkaan. Kuitenkin media antaa poliisille tilaa sillä oletuksella, että he näkevät kokonaistilanteen sellaisena kuin se todella on. Tapana on ollut hyökätä erityisesti kannabista vastaan.

 

Loitsu nimeltä resepti

Maija Meikäläinen kärsii vaivasta, johon hoitona on huumeeksi luokiteltu aine.

skenaario A) Maija saa lääkäriltä reseptin, jonka mukaan hänen on otettava huumeeksi luokiteltua ainetta n määrä päivässä. Maija toimii reseptin mukaan.

skenaario B) Maija ei saakaan reseptiä, koska lääkäri pelkää hänen saattavan tulla riippuvaiseksi. Maija hankkii aineen laittomasti, ja ottaa sitä n määrän päivässä - saman verran, kuin edellisessä skenaariossa.

Suomalaiset piensijoittajat innostuivat kannabiksesta

Arvopaperi tietää uutisoida kannabiksen vetovoimasta. Erityisesti piensijoittajat ovat siitä innoissaan, eikä syyttä. Uudet markkinat ovat vasta avautuneet ja tulevat tulevaisuudessa kasvamaan vielä pitkän tovin. Harmittavaa, että kotimaisia yrittäjiä ei juuri alalla näy, paitsi laittomalla puolella.

"Kanadalainen lääkekannabisvalmistaja Canopy Growth kiilasi heinäkuussa Nordnetin suomalaisasiakkaiden ostetuimmaksi ulkomaiseksi osakkeeksi.

Asian tunteminen ja asiantuntijat

Minulla tai puolisollani ei ole ollut sellaisia mielenterveysongelmia, jotka vaatisivat erityistä hoitoa. Sosiaalityöntekijä kuitenkin määräsi meidät hankkimaan psykiatrisen kontaktin, koska oli omien sanojensa mukaan meidän kummankin psyykkisestä terveydestä.

A-klinikan sairaanhoitaja taas antoi ymmärtää, että kannabista ei olisi mahdollista käyttää vastuullisesti, vaan kyse olisi väistämättä ongelmakäytöstä.

Laiton lääkintä 2

Minä ja puolisoni jouduimme vähäisen kannabiksen käytön vuoksi lastensuojelun asiakkaiksi, ja meidät leimattiin vakavasti päihdeongelmaisiksi. Meidän on käytävä kerran viikossa seulomassa, jotta lapsemme saavat elää rauhassa. Kuitenkin viime viikolla puolisolla tuli tilanne, jossa hän päätti asiaa harkittuaan sittenkin polttaa.

Laiton lääkintä

Asuin kuusi vuotta homeisessa talossa. Siellä alkoi suorastaan mielipuolinen kutina, jonka vuoksi olen pahimmillaan raapinut itseäni teräsharjalla. Iho on paikoittain paksuuntunut niin, ettei mikään muu enää tunnu. Kynsistä ei ole mihinkään.

Olen ollut pari vuotta ihotautipolin asiakas. Olen kokeillut kolmea eri kortisonivoidetta, syönyt kortisonitabletteja (Prednisolon) kuurina ja käynyt valohoidossa. Lopulta päädyin itse kuurittamaan kannabista yhdessä kortisonivoiteen kanssa, ja iho alkoi vähitellen parantua. Ruvet alkoivat pudota pois, enkä enää syyhynnyt niin pahasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä