Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Ortodoksit

Kristus nousi kuolleista - totisesti nousi!

Pääsiäisjuhlallisuuksien huipennuksen mentyä ohi toivotan kaikille kanssablogisteille otsikon sanoin oikein hyvää ja rauhallista Pääsiäisen jälkeistä aikaa ja Helluntain odotusta.

Ortodoksien kirkon juhlallisen upea Pääsiäisyön palvelus oli ehdoton juhlan huippukohta.

Rauhantervehdys koskee uskon veljiä ja sisaria, ateisteja tai mihin uskonsuuntaan kukin katsoo kuuluvansa. Jeesus Kristus on  kuollut kaikkien,  jokaisen ihmisen- sinun ja minun - puolesta ja haluaa pelastaa jokaisen.

Ramadan alkoi Iževskissä!

 

 

 Ramadan on alkaen tästä päivästä, tästä mustasta kuusta seuraavaan mustaan kuuhun. Silloin muslimit eivät syö aamuhämärän ja auringonlaskun välisenä aikana.


Ilmeisesti asuntolasiipeni asukkaista suurin osa viettää sitä. He ovat kotoisin mm. Irakista. 


Ramadanin merkitys on nimenomaan uskonnollinen. Painonhallinnan kannalta tällainen paasto on ongelmallinen tai ainakin runsaasti itsekuria vaativa. Päivän paaston seurauksena kun on kuulemma helposti liiallista ahmimista öisin. Tämä voi haitata myös yöunta.

Hallitus loukkaa uskonnollista yhdenvertaisuutta

Hallituksen 29. 11 julkistamassa rakenneohjelmassa muun muassa etsitään  keinoja kuntien menojen leikkaamiseksi. Yksi toimenpide loukkaa selvästi uskontojen ja vakaumusten yhdenvertaisuutta. Ohjelman liitteessä 2, kohdassa 19 linjataan::"Muiden kuin evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen uskonnon sekä elämänkatsomustiedon opetuksen minimiryhmäkoko 10 henkeä (nykyisin kolme)." Tällä periaatteella syrjitään uskonnollisiin vähemmmistöihin kuuluvia koululaisia.

Oikeauskoisuuskin joskus väärässä?

Jo Bosnian sodan aikana ortodoksien ruskeakielisyys Serbian armeijan ja puolisotilaalisten (Arkanin pahamaineiset tiikerit) suhteen otti minua päähän. Nyt käy sitten ilmi, että Pyhä Melania-luostarin nunnat tarjosivat pitkäaikaisen suojan ja hoidon Balkanin pedolle, Ratko Mladicille...Sysimusta sivu ortodoksiuskonnon historiassa (lähde).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä